30 Maj 2014
Postat: 2014-05-31 / 05:58:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det bara jag kvar. Eller ja, mamma är ju också kvar. Mamma åker i morgon förmiddag och på eftermiddagen är det dags för mig att flytta. Woho. Försöker packa just nu, men det är trist så tar paus var femte minut. Jag har äntligen lyckats sålt våran soffa också, en kille kom och tittade på den idag och ska hämta den i morgon bitti. Fantastiskt!
 
I onsdags var vi till Six Flags. Seriöst bästa gången jag varit där. Det var inga köer någonstans! Vi hann med så sjukt många åkturer på så kort tid. Det längsta vi vänta till något var nog 20 min och det tyckte jag och Linnea var skönt för det var väldigt svalt i just den kön. Nya berg och dalbanan ÄGER! Jag och Linnea var lite i chock där ett tag, men sjukt så rolig den var. Och jag fick äntligen, efter tre år, med mig någon att åka Superman i. Och den var KUNG! Till och med Linnea tyckte det som var lite tveksam till att åka den.
 
I morse sa jag hej då till Linnea, buhu! :( Efter det gick jag och mamma och tog pedikyr innan vi äntligen fick åka Land Shark. Vi skulle åkt den i måndags men då var det något fel på den, så vi fick åka den idag istället.
 
 

26 Maj 2014
Postat: 2014-05-27 / 03:58:53 / © sandraaandersson.blogg.se

 
I fredags var det dags för graduation. Över 800 elever tog examen så det var en hel del folk som skulle få sina diplom, det tog sin lilla tid. Mer bilder kommer när jag fått de från Linnea.
 
Tiden flyger iväg. Det är redan måndagkväll. Massor av folk har redan åkt. Moa åker i morgon, Fanny åker på onsdag, Linnea åker härifrån på fredag. Jag flyttar ut på fredag, mamma åker på lördag, vi åker på måndag. Om exakt en vecka sitter jag på planet och ska strax lyfta, låt det gå snabbt.
 
Allt tar liksom slut. Alla åker hem. Hejdå hit och hejdå dit.
 
Har börjat packa lite smått, mest rensat. Men har insett att jag har alldeles för mycket saker. Hur ska jag få hem allt detta när jag väl ska flytta hem är en bra fråga. Finns inte en chans att jag kommer få hem allt. Jag har säkert 20 par skor, bara dem kommer ju fylla en hel resväska. Jag fyllde två Ikea kassar med kläder som jag inte ska ta hem över sommaren. Det är två resväskor. Sen alla saker? Herregud.
 
På onsdag ska vi åka till Six Flags och på torsdag tror jag vi drar en sväng till Solvang. Sen så är det flytt och sen bara helgen kvar. Kommer gå snabbt. Kommer säga poff. Men det vill jag också för längtar hem så sjukt nu.

22 Maj 2014
Postat: 2014-05-22 / 23:22:46 / © sandraaandersson.blogg.se

I morse hade jag min sista final. Min SISTA final på SBCC någonsin. Det känns inte ens skönt längre, bara tråkigt. Jag gillar SBCC, jag trivs här. Det passar mig. I morgon är det graduation och sen är allt över. Det är konstigt. Inte alls som när man tog studenten, då längtade man bara efter allt som skulle ske efter. Nu vill jag bara stanna, haha.
 
Fick resultatet från min pyskologi final jag hade i måndags. Pluggade ingenting eftersom det kändes hopplöst att få ett A i kursen ändå. Så tänkte att jag chansar och hoppas jag inte sumpar det tillräckligt mycket för att inte ens få ett B. Till min förvåning så fick jag 90% på finalen, så jag får A i kursen trots allt! Det trodde jag inte. WOHO!
 
Har ingen energi till att göra något idag. Tog en promenad med Linnea efter mitt prov, sen har jag suttit i soffan. Och här sitter jag fortfarande. Funderar på om jag ska sova lite. Är alltid skönt.
 
Om två veckor är jag hemma. Om två veckor är jag i Hudik! Som jag längtar.

20 Maj 2014
Postat: 2014-05-21 / 07:14:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Så har jag haft två av mina tre finals. Hade psykologin igår och imorse hade jag matten. Känns bra att det snart är över, snart sommarlov. Fyra månader utan skola :)

I helgen åkte vi till San Francisco. Besökte Alcatraz och gjorde de vanliga turistsakerna. Lite roligt på Alcatraz faktiskt, en av de gamla fångarna var där så man fick prata med honom och så. Rätt intressant!  På vägen hem från SF så stannade vi i Santa Cruz också. Vi kom hem igår förmiddag eftersom jag skulle ha prov och imorse efter mitt prov så åkte vi till LA. Så nu ligger jag på hotellrummet här och väntar på imorgon då vi ska till Universal. 

Bokade mitt flyg igår förresten. Aldrig varit så sen med att boka förr. Haha! Mindre än två veckor tills jag åker. Galet! 


Heatwave!
Postat: 2014-05-15 / 06:10:38 / © sandraaandersson.blogg.se


There is a heatwave! Så galet varmt det har varit idag. Igår också för den delen. Phju! Tog en springtur nu på kvällen, var kanske inte det smartaste i denna värmen.
 
Hade ingen lektion idag så jag och mamma åkte iväg till Camarillo Outlet där vi på något vis lyckades spendera 7(!!) timmar. Vettefan hur. Kom hem en hel del fattigare, men med lite nya saker till garderoben i alla fall. Varje gång jag gick ur en affär så hade jag glömt hur varmt det var, så chockades om och om igen. Men denna värme alltså, kan inte annat än att älska den ändå. <3
 
I morgon har jag mina sista lektioner. Galet. Går i skolan 8-17 och sen är det i princip slut. Har mina finals, som jag faktiskt inte vet hur jag ska klara. Men det får gå som det går. Haha. Engelskan är jag helt klar med nu i alla fall, skickade in mina två sista uppsatser och hade min presentation igår.
 
Om sådär tre veckor är jag i Sverige. Som jag längtar!
 

11 Maj 2014
Postat: 2014-05-12 / 07:05:11 / © sandraaandersson.blogg.se

En vecka av lektioner kvar, en vecka! Det är galet! Jag känner mig stressad som bara den med allt skolarbete också men jag har noll motivation till att göra något. Men efter tisdag så kommer det bli bättre, då ska jag ha min presentation i engelskan och uppsatsen ska in. Sen har jag i princip bara finals kvar.
 
Och mamma har kommit. Kom i torsdags kväll då vi bara åkte hem och sov i princip. I fredags tog jag med henne för frukost på Sambos, alltid gott med frukost ute. Sen var det dags för President's Honor Roll innan vi drog en sväng på stan. Vad mer har vi gjort? Var på bio igår och idag var vi på stranden.
 
Har bokat San Francisco nu, åker dit på fredag. Helgen innan finals, är nog sådär lagomt smart av mig. Haha! Men ska gå bra ändå. Kommer ju knappast faila någon av mina kurser.

4 Maj 2014
Postat: 2014-05-05 / 04:19:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Så sitter jag i biblioteket igen, händer faktiskt inte så ofta längre. Förr satt jag alltid här mellan lektioner och på helger. Nu går jag alltid hem mellan mina lektioner eftersom jag bor så nära, och det är ju inte som förra terminen när jag hade alla mina lektioner med mina vänner och därför stanna kvar på skolan med dem mellan lektionerna. Men det är andra gången idag jag är på biblioteket i alla fall.
 
Jag vaknade 7 i morse, ville envist somna om men halv 8 insåg jag att det skulle göra mig tröttare så jag klev upp och gick till gymmet istället. När jag kommit hem och käkat frukost så traskade jag och Moa iväg hit och pluggade i någon timme, tills vi blev för hungriga och ville gå hem och äta. Planen var att jag skulle gå tillbaka hit och plugga direkt men valde att se Vertigo istället som jag ska skriva en uppsats och ha en presentation om. Råkade somna framför filmen en sväng också, oops.
 
Men nu är jag tillbaka här. Jobbar på mitt research paper om Stanley Kubrick. Det går rätt segt framåt, men segt framåt är bättre än inte framåt alls antar jag. Vill bli klar med mina tre uppsatser innan torsdag när mamma kommer ju, vi får se hur det går med det.
 
Neeee, nu ska jag fortsätta. Har bestämt att jag ska vara här till klockan nio. Så det är en timme och fyrtiotvå minuter jag har på mig att komma så långt som möjligt.

1 Maj 2014
Postat: 2014-05-02 / 03:11:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det första Maj. Damn, tiden går alldeles för snabbt. Kan den inte stanna lite? Om tre veckor tar jag examen liksom, redan?!
 
Imorse hade jag mitt sista Astronomi midterm. Jag hade ju inte precis pluggat så förväntade mig inte speciellt bra betyg men fy satan vad svårt provet var. Det är bara två veckor kvar av lektioner, och sista veckan så är det många lektioner som inte är riktiga lektioner. Detta kommer gå snabbt. Attans snabbt.
 
Hann med stranden en sväng idag också. Var dock bara där i typ 45 minuter för det var så sjukligt varmt, istället så åkte vi och köpte Frozen Yogurt och svalka av oss med.
 
Nu ska jag och Moa iväg på födelsedagsmiddag. Ska bli trevligt. Även nice att testa en restaurang man inte varit på förr, vi går ju alltid till samma fyra ställen om och om igen. Man blir lite less. Haha!
 
Men äntligen helg. Som ska spenderas med plugg. Woho!
 

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB