30 Januari 2014
Postat: 2014-01-31 / 05:08:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var första veckan av denna termin över. Två av klasserna, astronomin och matten, verkar faktiskt riktigt intressanta och jag tror att jag kommer gilla de hela terminen. Psykologin har jag inte riktigt bestämt mig för, har lite svårt att koncentrera mig på lektionen så jag förstår inte riktigt vad hon pratar om. Engelskan vill jag bara spy på, de andra engelska klasserna jag tagit här har varit skriv klasser.. detta är en litteratur klass så vi ska läsa en massa dikter och sånt. Inte alls min grej. Plus att vi ska göra en 10 min presentation för klassen, två st ska göra det varje lektion.. självklart ska jag göra det sista veckan.
 
Moa och Linnea tar film festivalkursen så de närmsta 10 dagarna så kommer de hänga där hela dagarna. De är på Opening Night just nu, lyckosungar. Själv sitter jag hemma och har tråkigt, fast ska iofs iväg till Goleta ikväll för att gå på bio. The Awkward Moment. Zac Efron, yum.
 
I helgen blir det tomt i lägenheten.. de ska vara på film festivalen och Jenna ska till San Diego. Tomt, tomt.

26 Januari 2014
Postat: 2014-01-27 / 02:20:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var 6 veckors jullov över, sjukt snabbt gick det. Jag hängde inte riktigt med. I morgon börjar skolan igen, vet inte om jag ska vara pepp eller depp. Skönt med rutiner igen, men jag kommer verkligen hata mina tisdagar och torsdagar då jag går 8-17.15.
 
Men detta är sista terminen här i alla fall, känns lite galet. Tre år av mitt liv ska sen packas ihop och flyttas igen. Jag bor ju här nu? Det är mitt hem liksom. Kommer kännas konstigt att flytta härifrån. Men men, nu ska vi göra det bästa av denna terminen.. ta vara på tiden och göra sjukt mycket roliga saker. Spring Break finns ju t.ex., åh vad jag vill till Hawaii för det. Eller Bahamas.
 
Idag har varit en såndär lagom seg dagen efter dag, har mest legat i soffan och stirrat in i väggen typ. Alltid skönt att göra. Var ner på stan en sväng nyss, det tog på krafterna.. så nu ska jag vila tills jag ska på bio med Linnea och Jenna ikväll.
 
Dags att göra sig mentalt redo för skolan. Tack och lov har jag i alla fall bara en lektion på måndagar. Börjar 15.55 också så kommer nog vara rätt så chill.

23 Januari 2014
Postat: 2014-01-24 / 08:31:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var man tillbaka i Santa Barbara igen, alltid skönt att komma hem. Och nu är Linnea äntligen här så lägenheten är som den ska, fylld och glá!
 
Igår var det då sista dagen i DC, planen var att turista en sista gång innan vi var tvungen att åka till flygplatsen. Checkade ut på morgonen och tog oss ut, strålande sol var det men fy fan så kallt. Omkring -13 grader och där kom jag i min vindjacka, frös som en idiot kan jag säga. Vi drog en sväng förbi Vita Huset och sen förbi Lincoln Memorial sen pallade vi inte vara ute längre så vi begav oss tillbaka till hotellet igen, en promenad som tog oss ungefär en timme. Chillade i lobbyn på hotellet i 1,5 timme innan vi begav oss till flygplatsen, efter den 1,5 timmen inne så var jag nästan lika stel och frusen som när vi kom in. Tog evigheter för mig att tina. Inte så konstigt egentligen eftesom jag saknade vinterkläder. Efter ett 6 timmars flyg till LAX och ett typ 25-30 minuters flyg till SB så var vi äntligen hemma strax efter 10 igårkväll.
 
Idag så har vi väl försökt tagit igen tiden vi missat ihop nu under lovet då alla tre varit på olika håll. Gick ner på stan och luncha, sen nu på kvällen drog vi en frozen yoghurt och på bio.
 
 

Washington D.C.
Postat: 2014-01-22 / 04:38:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår tog vi oss från New York ner till DC. Ingen av oss har varit här nere förr så vill se de självklara turistsakerna. Hann inte med så jättemycket igår så vi tänkte att vi skulle göra det idag istället men idag bestämde det sig för att snöa och blåsa hela dagen. Var inte så kul de heller, jag har inte ens med mig en vinterjacka. 

Vi bestämde oss för att shoppa lite idag istället och for till ett shoppingcentrum innan vi åkte tillbaka för att i alla fall turista lite. Envisa svenskar som vi är så går vi i princip överallt, även utan vinterjacka i minusgrader och snö. Jag tyckte inte de var så jävla farligt väder med nu påstår de på nyheterna att det är värsta snöstormen på tre år. Jag undrar vart stormen är, det har ju bara snöat och blåst lite.

Men typ alla flyg ikväll har blivit inställda så vi får väl se om vårat går i morgon eller inte.. Man vet ju aldrig, amerikaner klarar ju ingenting.

Förresten.. Vi var till Nandos idag. Så sjukt underbart gott det var. Himmelriket för mig! 
Älskade New York!
Postat: 2014-01-19 / 05:00:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Bokade resan i onsdags, åkte i torsdags och nu är vi här.. i världens bästa stad! Underbara New York! Turistar som bara den gör vi. Första gången här för Moa så hon måste ju få se allt :) 

14 Januari 2014
Postat: 2014-01-15 / 01:44:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är inte ensam längre! Vår nya roomie kom igår, var inte alls beredd på det så blev livrädd när hon kom in i lägenheten. Och i förmiddags kom Moa äntligen tillbaka, så jag gick ifrån att vara ensam till att vi är tre här. Haha!
 
Skönt att äntligen ha sällskap i alla fall. Har ju längtat som tusan på att Moa ska komma tillbaka!!

Lite längtan sådär
Postat: 2014-01-13 / 04:33:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Ibland längtar jag verkligen tillbaka till livet som Au Pair. Det var ju ändå något speciellt med att vara det, när jag tänker tillbaka på det så ser jag det som något mysigt. Jag ångrar inte för en sekund att jag faktiskt tog mod till mig och åkte iväg, hade jag inte åkt så hade jag ju förmodligen inte varit här idag.
 
Jag kan inte förstå att för fyra år sedan så bodde jag i New York. Fyra år sedan! Det får mig att känna mig så sjukt gammal. Ärligt talat så var nog tiden i New York något av de bästa i mitt liv. Visst, jag trivdes inte i någon av de två familjer jag bodde och arbetade för men livet utanför arbetet var så sjukt bra. Man levde som i en dröm man aldrig ville vakna upp ur. Och så bodde jag ju strax utanför världens bästa stad. Jag förstår inte hur New York inte tog mig med storm första gången jag var där. Den är ju underbar.
 
I sommar är det fyra år sedan jag åkte till England, kan inte förstå det heller. Tiden går så sjukt snabbt. Det känns som en evighet sedan men samtidigt så känns det som det hände förra året. Jag tänkte på det i höstas, att det då var tre år sedan jag träffade Kristin. Vilket känns helt sjukt. Jag minns det som om det vore igår. Men så kanske det ska vara när man träffar en bästa vän.
 
När jag åkte ifrån England så kände jag mig verkligen klar med Au Pair livet. Jag hade ju ändå varit Au Pair i 1,5 år då och var verkligen redo för någonting nytt. Nu saknar jag det. Fast hur mycket jag än saknar det så vill jag nog inte göra om det. Det är något man gör en(eller två) gång i livet.
 
 

Home Sweet Home
Postat: 2014-01-10 / 19:38:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen hemma igen! :) Damn, resan kändes sådär sjukt lång. Men sen så var det iofs ca 24 timmar på resande fot med så jag antar att den var lika lång som den kändes. Planet från Stockholm till München tog fyra timmar istället för strax över två timmar så jag var helt säker på att jag skulle missa planet till LA. Vi landade i München 11.40 och nästa plan avgick 11.50, kändes rätt så hopplöst. Men vi blev eskorterade direkt från planet till nästa plan så vi hann. Tack och lov. Men jag var helt säker på att min väska inte skulle komma med eftersom det var så tajt mellan planen. Men till min förvåning så hade den lyckats ta sig till LA med.
 
Kom hem strax efter åtta igår, min plan var att hålla mig uppe till tio för att sova hela natten. Kvart över nio gav jag upp. Inte för att jag kunde sova ändå, men fasen så skönt det var att komma hem till sin egen säng.
 
Det är megakonstigt att vara här nu förrsten. Så tomt. Ingen annan här. På tisdag kommer Moa tillbaka, can't wait. Tills dess får jag väl njuta av tystnaden, haha.
 
Nu måste jag nog ta mig till affären.. kylskåpet ekar tomt.
 
 

8 Januari 2014
Postat: 2014-01-08 / 21:36:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Dessa 3 veckor har gått så sjukt snabbt. Nu sitter jag i Stockholm igen och i morgon går flyget tillbaka till underbara Cali. Är lite bittersweet. Det har varit toppen att vara hemma men känns samtidigt skönt att åka tillbaka till vardagen.
 
Har myst med Max så mycket jag bara kunnat när jag varit hemma, så stor han blivit. I söndags fyllde han 1 år. Känns sjukt på ett sätt. Över nyår åkte jag och hälsade på Kristin i Göteborg. Helt perfekt var det. Att äntligen få träffa kvinnan igen och börja året på ett sånt bra sätt.
 
Det enda jag är besviken på är väl att det inte direkt varit någon vinter. De små snöhögarna som fanns när jag kom blev bara mindre. Jag som skulle göra både en snögubbe och snöängel till Moa, det gick ju sådär.
 
Ska försöka bli lite bättre på att uppdatera när jag kommer hem igen och tillbaka till vardagen..
 
 

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB