25 Februari 2014
Postat: 2014-02-25 / 22:37:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Dödens vecka är här och jag är så sjukligt trött. Var på skolan vid 7:30 i morse och hade veckans första prov - Astronomi. Vi ska tydligen få resultaten redan ikväll så vi får väl se hur det gick. 100 frågor, kan ha gått hur som helst. På dagens matte hade vi ett quiz, fick 10/10 vilket var en jävla förbättring sen förra veckan. Haha.
 
Nu sitter jag och försöker få ihop min engelska uppsats. Har lektion om ca två timmar och jag har fortfarande bara kommit en sida på uppsatsen. Känns stabilt av mig. Men hallå, hur roligt och lätt är det att analysera en dikt? Hate it.
 
Ikväll blir det fortsätta plugga. Och i morgon. Kan inte längta mer efter torsdagkväll då denna veckan är över.
 
Vill. Sova. Nu. Helg. Tack.

23 Februari 2014
Postat: 2014-02-23 / 18:57:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Helgen som skulle ägnas åt plugg har väl inte riktigt alls ägnats åt det. Var i biblioteket och pluggade några timmar i fredags, men datorn dog och jag blev hungrig så gick hem och sen kom jag inte riktigt igång med plugget igen. Efter det så har jag väl prioriterat OS och att ha roligt istället för att plugga.
 
I fredags så var vi på en födelsedagsfest och när vi kom hem så envisades jag med att titta på skidor. Alldeles för lite sömn gjorde ju inte precis att man hade energin till att plugga igår. Och igår kväll så var vi iväg på vinkväll hos några tjejer. När vi kom hem så envisades jag åter igen med att titta på OS innan jag skulle lägga mig. Dock så lyckades jag ju somna när det var typ 3 km kvar till mål och vaknade när ca 35 st hade gått i mål. Det var ju spännande för mig.
 
Men men. Idag ska det pluggas. Har en uppsats som jag ska fokusera på i några timmar nu innan jag tänkte plugga lite pyskologi i några timmar för att sen traska till skolan för en study session till min astronomi.

20 Februari 2014
Postat: 2014-02-21 / 08:18:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det helg igen. Skönt. Idag var både min matte och engelska inställd så fick helg 9:20 i morse istället för vid 17:15 som vanligtvis.
 
Helgen kommer bestå av plugg, plugg och lite mera plugg. Nästa vecka har jag prov i Astronomin, Psykologin och Matten. Dessutom så har jag en uppsats som ska in i Engelskan. Jobbigast kommer helt klart uppsatsen bli. Så tänkte helt klart bosätta mig i biblioteket denna helg, synd bara att de har så dåliga öppettider på fredagar och lördagar.
 
Fint väder har vi haft nu också, hoppas det fortsätter såhär. Idag hade man lätt kunnat spendera dagen på stranden.
 
Nu, nu är det dags att sova.. en lång helg väntar.

16 Februari 2014
Postat: 2014-02-16 / 23:18:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Långhelg i helgen. Helgdag både fredag och måndag. Rätt så skönt, även om jag alltid är ledig på fredagar.
 
I fredags så hyrde jag och Linnea bil och åkte ner till LA. Drog till IKEA, Santa Monica och sen till Glendale för lite shopping. Galen trafik i fredags, långhelgstrafiken i LA. <3 Också galen kö till Cheesecake Factory där vi tänkt äta, tydligen så ville alla äta där på alla hjärtans dag. Vi var hungriga så vi pallade inte äta där utan gick bara förbi kön och köpte med oss en varsin cheesecake.
 
Vi sov på hotell i LA natten till lördagen, vilket jag tyckte var jävla skönt så jag slapp köra fram och tillbaka. Så igår gick vi upp och for till Universal Studios. Första gången för mig där, att det tog 2,5 år att komma dit. Det var sjukt mycket mindre än jag trodde. Men fasen så roliga åkturerna var, speciellt Transformers åkturen. Asrolig!!! Vi var där i princip när det öppnade så var inga köer i början så vi hann med allt rätt så snabbt. Så vid 4 så var vi less och åkte hem igen. Kom hem redan vid halv 6. Tror aldrig vi varit hemma från LA så tidigt någon gång. Men det var skönt.
 
Nu har jag inte lektion förrens på tisdag, så lite ledighet kvar. Måste dock plugga en hel del. Matteläxa måste göras och så har jag tre prov väldigt snart så måste börja plugga.
 
 

12 Februari 2014
Postat: 2014-02-12 / 22:05:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Tiden går snabbt och jag glömmer att jag faktiskt sagt att jag ska uppdatera här. Haha! Det är redan tredje veckan i skolan och snart har jag mina första prov i alla mina kurser(samma vecka så klart). Har äntligen kommit igång med läxorna nu också, jag som alltid är sämst i världen på att göra dem.
 
Moas familj kom hit i måndags. Man är ju inte alls avundsjuk va. SOFFAN KOM HIT DU MED, det är din skyldighet som syster! Glad för henne i alla fall, hon har ju trots allt inte sett dem sen i somras.
 
I helgen ser det ut som det blir en sväng till LA. Jag behöver Ikea! Och jag ska äntligen få åka till Universal Studios. Hoppas jag inte blir besviken på det.

4 Februari 2014
Postat: 2014-02-05 / 03:09:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det redan Februari, galet. Tiden går för snabbt! Snart är det Maj och slut på allt detta.
 
I fredags var jag på något Kinesiskt Nyårs firande på UCSB. Damn, det var långt.. jag hade förväntat mig en show på 2 timmar, när vi gick efter 3,5 timme så var det inte slut än. Haha! Kom hem vid 10 och Moa övertalade mig att gå ut så blev direkt fest på det.
 
Nu är andra veckan i skolan igång. Jag insåg idag att jag nog gillar alla mina lärare, det har nog inte hänt någon annan termin. Dock så är jag ju inte så förtjust i min engelska, men det har ju inte med läraren att göra.

Här är mitt schema för terminen förresten, helt okej:
 
Måndag/ Onsdag: 15:55-17:15 - General Psychology
Tisdag/ Torsdag:   08:00-09:20 - Introductory Astronomy
                              10:35-12:40 - Statistics
                              15:55-17:15 - Critical Thinking And Composition Through Literature
 
 

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB