21 December 2014
Postat: 2014-12-21 / 09:43:36 / © sandraaandersson.blogg.se

En vecka i Sverige har gått, men mycket har inte hänt. Vi åkte alla på magsjuka så ingen har direkt haft energi den senaste veckan, men nu verkar det vara borta och alla är pigga igen. Så hoppas det är så.
 
Hudik har fått snö, eller snö är det väl kanske synd att kalla. Det ligger inte ens en cm på backen, men det är vitt ute i alla fall så det är lite ljusare. Jag kan dock inte riktigt vänja mig med att solen går upp efter 9 och går ner redan vid 14. Jag är van att det är ljust från 6 på morgonen, detta är nog för mycket mörker för mig. Haha.
 
Har lite mer än två veckor kvar här hemma, nu ska jag njuta!
 

14 December 2014
Postat: 2014-12-14 / 09:34:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen är jag i Sverige! Eller äntligen och äntligen, för en vecka sedan hade jag inte en tanke i världen på att jag nu skulle vara i Sverige, haha. Tog typ 24 timmar av resande och två mellanlandningar.
 
Just nu avskyr jag mig själv lite. Idag ska min sista uppsats för terminen in, självklart är jag inte klar med den. Tack och lov ligger Sverige 9 timmar före Santa Barbara i tid, vilket ger mig lite extra tid. Men jag sitter som vanligt i sista stund, varför gör jag alltid detta mot mig själv? Dessutom är jag ju nu så sjukt trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 
Upptäckte förresten bästa grejen på planet igår, de hade en chat på tv skärmen. Så man kunde sitta och chatta med de andra passagerarna, perfekt när man inte hamnar bredvid de man reser med. Nu satt vi iofs på varsin sida gången i princip men var ändå en höjdar grej att använda. Toppen uppfinning enligt mig. Haha!
 
Nu måste jag dyka ner i uppsatsen, sista minuten pressen är allt något jag behöver!

Jullov!
Postat: 2014-12-12 / 04:27:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Första terminen på Antioch University är avklarad. Eller ja, jag har en uppsats jag inte är klar med men jag hade min sista lektion igår. Så är i stort sätt klar, ska fila på uppsatsen bara och skicka in den senast söndag. Så blir det fin fint!
 
Huxflux så ska jag till Sverige i jul med. Vad hände egentligen? Bokade resan igårkväll och i morgon åker jag. Blir hemma ända till 7 Januari så missar de första dagarna av skolan, vilket ger mig lite panik men jag hoppas det går bra. Just nu försöker jag packa, men det går sådär för mina kläder är inte torra, haha. Så ja, vettefan hur detta ska gå? Får väl vänta till i morgon med att packa helt enkelt.
 
Hur som helst så är jag dunderexcited om att åka hem!
 
 
 

7 December 2014
Postat: 2014-12-08 / 04:55:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag gör som de flesta andra gör söndagen innan sista veckan av terminen. Jag sitter i biblioteket och pluggar. När man är som mig har har världens sämsta självdiciplin så måste man ta drastika åtgärder för att faktiskt lyckas göra något överhuvudtaget. För mig innebär det att isolera mig från omvärlden i princip. Jag lämnade både telefonen och hörlurarna hemma när jag gick hit. Jag vet att annars skulle jag sitta på telefonen i en halvitmme, plugga i fem minuter och sen göra det om och om igen hela tiden. Och skulle jag ta med mig hörlurarna så skulle jag rätt snabbt hamna på youtube eller netflix.
 
I'm the master of procrastination! Jag började mitt studerande för ca 2 timmar sedan, jag har haft hela veckan på mig att göra färdigt något av detta, men icke. Jag har hittat andra saker att göra. Så söndagen innan sista veckan lyckas jag äntligen börja. Har en presentation i morgon, två uppsatser till på tisdag, en läxa och en presentation till onsdag och en uppsats till på söndag. Hittills är jag färdig med en uppsats och jobbar på den andra just nu. Målet med kvällen är att bli klar med denna och sedan mina två presentationer. Jag har tre timmar till biblioteket stänger, hoppas det går.
 
Nu är även denna bloggpaus över.. måste återgå till mitt research paper om hemtjänsen. Roliga grejer detta.
 

1 December 2014
Postat: 2014-12-02 / 02:04:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Poff! Så var det December. Vart tog detta året vägen egentligen? Det bara försvann. Ibland känns de som jag inte hinner med. Nästa vecka är sista skolveckan, vilket innebär att från onsdagkväll nästa vecka så har jag lov! Ska bli så skönt, jag känner mig extremt skoltrött just nu så det behövs. Har 3,5-4 veckor ledigt innan skolan drar igång i början på Januari igen.
 
Så var Thanksgiving över också och därmed också den extra ledigheten man hade. På onsdagen så passade jag, Sandra och Emmy på att dra en hike. 3 timmars vandrande och klättrande i 30 grader tog på mig, jag fick solsting och sov mest det kommande dygnet. Haha! Tog mig ut och åt på kvällen i alla fall, Sandra har tjatat om hennes favorit restaurang och nu fick jag äntligen äta där. Och jävlar vad gott det var må jag säga. Nu tänker jag strunta äta på alla skitställen jag oftast hänger på.
 
Firade för första gången Thanksgiving på riktigt, med hemlagad kalkon, pumpkinpie och hela fadderullan. Trevligt och gott, men jävlar vad mätt jag blev. Drog även en sväng och shoppade på kvällen efter, Black Friday börjar ju bara tidigare och tidigare. Vissa affärer öppnade redan 18:00 på torsdagkväll.
 
Och Fanny var här i helgen! Vi har inte setts på ett halvår! Sist vi sågs var när vi båda skulle till Sverige i Maj, hon bor ju uppe i San Jose nu så det är ju inte precis så man kan ses närsom. Men jag får ta och åka och hälsa på henne någon gång.
 
Ne, nu måste jag ta tag i det sista plugget. Två uppsatser, två presentationer och lite småläxor är det som ska in. Men sen så, nästa onsdagkväll, då blir det lov.
 
 

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB