31 Maj 2013
Postat: 2013-05-31 / 20:27:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är hemma och myser med Max. Har ingen som helst lust att blogga så sommaren kommer nog bli bloggfatting. Kommer väl kanske lite uppdateringar när jag gjort något speciellt. Om en vecka blir det Sthlm för fotboll, sista helgen i Juni bli det Sthlm för reuinion med mina New York tjejer och i Aug ska vi till Västkusten. Det är vad som är helt och hållet bestämt just nu. Mer kommer säkert ske det också.
 

Sveeeerige!
Postat: 2013-05-29 / 06:43:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen i Sverige! Jädrans vilken lång resa det kändes om. Fast den var väl inte precis längre än någon annan gång jag rest samma sträcka.
 
Började i måndags med att vi for ner till LA och kikade runt i Santa Monica lite, åkte sen till Cheesecake Factory för att avsluta i stil. Haha! For till flygplatsen riktigt tidigt för vi inte hade ork att göra något annat. Ingen av mina väskor hade övervikt som tur var, jävligt skönt. Lång resa till München, skönt att jag hade sällskap i alla fall. Rikards plan gick tio min innan mitt från München och våra gater var bredvid varann så hade sällskap av varandra ända tills våra plan gick. Sjukt nog så var de riktigt snabba med bagaget på Arlanda, vilket aldrig händer, och mina väskor kom väldigt snabbt. Så satt i bilen redan en halvtimme efter att vi landat.
 
Dock så rotade jävla tullen i Usa igenom min resväska och satte inte tillbaka låset så nu har jag blivit av med det också. Hur svårt är det att sätta tillbaka ett lås liksom?
 
I natt lyckades jag sova tre timmar. Vaknade 03.40 och vid 5 så gav jag upp och klev upp.
 
Men jag är i Sverige!!!! :)
 

I'm coming home
Postat: 2013-05-27 / 17:43:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen är det måndag. Äntligen så ska jag åka hem.
 
Alltså, flytten igår. Den var ett helvete kan jag lova. Sjukt tacksam över mina två fina vänner som hjälpte till, det hade aldrig gått utan de. Så sjukt mycket saker.. både mina och Therese. Alla fyra packade in allt i flyttbilen, sen åkte jag och killarna till förrådet för att packa in. Seriöst, när vi såg förrådet så förstod vi inte hur det skulle gå in. Men det gick in, sjukt nog. Alla tre hade så jävla ont i kroppen efteråt och var så sjukt trött. Vi for till CPK och jag bjöd killarna på en välförtjänat middag. Kändes sådär lagom roligt att gå ut och äta flyttäcklig, efter det gick vi på bio.. det var också sådär lagomt mysigt när man var flyttäcklig.
 
När jag kom hem igår så tänkte jag att jag skulle packa om.. men jag var så jävla trött att jag la mig direkt. Trodde att jag skulle sova så jävla skönt in att eftersom kroppen var så slut, men nee jag har sovit så jävla dåligt. Klockan sju gav jag upp och klev upp. Så jag var färdig med packningen och allt redan vid 8. Båda mina resväskor väger nu typ 22,5 kg. Så hoppas man våg är rätt så de inte blir irriterade på flygplatsen och tvingar mig betala extra. Det har jag ej råd med.
 
Nu sitter jag och väntar på att Therese ska bli klar så vi kan åka. Dumpa henne hos Rikard, plocka upp honom och sen åka till LA över dagen.
 
Landar förhoppningsvis i Sverige vid 10 tiden i morgon kväll.

Packa är ett helvete
Postat: 2013-05-26 / 07:24:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Att packa är ett helvete!! Suck! Alla mina saker som ska till förråd är nu nere i kartonger och allt vad det nu ska få plats i. Allt som jag ska ta med mig hem är också nedpackat, i princip - inte de saker jag behöver. Men saken är den att ena resväskan är proppfull och väger 16 kg, har alltså 7 kg till jag kan få ner där. Medans den andra resväskan väger omkring 26 kg, den är alltså 3 kg för tung. Men den andra är ju fan full så hur ska jag kunna flytta över? Jag får fan packa om i morgon igen. För det måsta lösas på något vis.
 
Snart är det över i alla fall. Snart sovdags... sen i morgon är helvetes flytten.. sen nästan över. När jag checkat in på flygplatsen på måndag kan jag i princip slappna av.

25 Maj 2013
Postat: 2013-05-26 / 04:13:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag gör som jag alltid brukar göra, det jag inte borde göra. Haha! Orkar inte packa, har ingen lust att packa.. eller ja, jag vill ju packa för jag vill ju ut ur lägenheten men jag vill inte göra allt som har med flytten att göra. Det är fixat till en större flyttbil nu i alla fall så allt kommer få plats.. kommer nog bli plats över med.
 
Så ja, idag åkte jag downtown istället för att packa. Drog en sväng på stan och köpte lite kläder - så jag har ännu mer att packa ner. Så smart tänkt av mig. Sen for jag och Therese på bio - Iron Man 3. Jävligt bra var den faktiskt.
 
Nu är vi hemma. Båda vägrar packa typ. Fast jag är i princip klar.. det är garderoben som är kvar för mig, allt annat är nu i kartonger. I morgon är flyttdagen äntligen här i alla fall. Och jag vill slå mig själv för att jag såg till att vi flyttade in på tredje våningen, det är ju ett helvete att få ut möbler.
 
Just give me monday. En skön dag i LA som ska avslutas på Cheesecake Factory innan vi åker till LAX för att sätta oss på flyget till Tyskland. Sen, tisdagkväll kommer jag äntligen till Sverige.

Graduation
Postat: 2013-05-25 / 06:31:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Aaah, det närmar sig. Snart är det måndag. Kommer bara säga POFF! Måste ta och packa klart nu.. eller i morgon i alla fall. Blev lättad idag i alla fall, en kompis erbjöd sig köra flyttbilen så nu slipper jag köra det enorma åbäket. Måste ändra bokningen också, skaffa en större flyttbil än den jag bokat men det vägrar fungera just nu. Fungerar det inte i morgon så måste jag ringa, vill ej det.
 
Hur som helst. Vad har dagen bestått av då? Känns som hela dagen gick åt till graduation, fast så var det ju inte riktigt.. Men fy satan vad långt det var och ont i rumpan har jag. Det började fem och vi var där vid fyra. Vi satt där i över 3,5 timmar på den stenhårda läktaren.. det var ju inte det mest exciting heller. Namn efter namn ropades upp och människa efter människa gick upp på scen. Haha.
Aja, nästa år är det vi som sitter där nere och får våra diplom och inte sitter på läktaren.
 
Det var förresten ingen som tog en degree i Film Studies.. kommer jag vara den enda som gör det nästa år då? Skapligt konstigt. Haha!
 

23 Maj 2013
Postat: 2013-05-24 / 08:14:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Så har jag äntligen börjat packa! Alla prylar som jag har på rummet och inte ska ta med mig hem ligger nu i kartonger. Nu är det bara kökssaker, kläder och badrumssaker kvar. Jävla tråkigt är det att packa förresten, inte kul för fem öre. Men det mesta är gjort, så nu kan jag slappna av lite. Borde ta lite kökssaker i morgon men resten kan vänta till lördag faktiskt. Kan ju inte packa ner saker jag ska använda.
 
Köpte förresten en ny handväska igår så nu när jag började packa så passade jag på att slänga min gamla. Den höll på att falla isär helt och hållet, haha. Så tömde den på alla saker och mitt i allt så hittar jag ett boarding pass - från när jag flyttade till England. Alltså 3 Juli 2010. Nästan tre år gammal. Tror kanske att jag borde rensa mina väskor lite oftare.
 
Igår bokade jag även hyrbil. Vi tänkte köra ner till LA och vara där innan vi åker hem för vårat flyg går inte förrens 9 på kvällen och det kostar nästan lika mycket med hyrbil som men flygbussen. Dock så är det memorial day på måndag, så alla hyrbilsställen i Santa Barbara är stängda så var tvungen att boka den från söndagkväll.
 
Inte långt kvar nu i alla fall. Fredag, lördag.. sen söndag är flyttdag. Och måndag så åker vi!
 

NYC <3
Postat: 2013-05-23 / 09:02:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen sommarlov!
Postat: 2013-05-22 / 06:31:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen. Äntilgen är det här! Oh, som jag längtat. Ingen skola på tre månader nu. Och det är idag exakt tre månader tills vi kommer tillbaka till Santa Barbara.
 
Så alla mina finals är över. Phu! Igår var ett helvete med först screenwritingen, sen historian och sen filmen. Idag var det matte som gällde. Bäst av allt gick fasen screenwritingen och sämst gick nog historian. Men det återstår väl att se när mina betyg kommer, hoppas de är snabba men man ska aldrig hoppas på för mycket när det kommer till lärare.
 
Så nu har jag fem dagars ledighet innan det är dags att åka hem. Eller ja, under dessa dagar så ska jag ju packa och på söndag är det flyttdag. Men lite lugnt kommer jag kunna ta det i alla fall. Har fått alla paket jag beställt nu också så behöver inte oroa mig att det är något som inte kommer fram i tid och idag fick vi våra flyttkartonger så nu kan jag börja packa. Tjoho.

19 Maj 2013
Postat: 2013-05-20 / 07:07:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Om en vecka flyttar jag, om exakt en vecka har jag flyttat ut ur denna lägenhet vilket betyder att det är sju nätter kvar. En vecka. Helt galet. Det betyder att jag snart åker hem, fan vad skönt.
 
Men först är det finals. Klockan är nu ungefär 22.00, i morgon 11.00 ska jag ha min final i Screenwriting då jag ska pitcha en idé för en film inför klassen. Jag har ingen aning om vad jag ska pitcha. I morgon 18.00 har jag final i Historia, jag kan nog inte tillräckligt mycket för att skriva en in class essay. Till sist, 23.55 i morgon så ska min final i Film in, jag har än så länge inte skrivit ett ord. Och jag har ändå spenderat hela helgen i biblioteket och pluggat. Vafan liksom? Min sista final är på tisdag, matte. Och det är mitt minsta beskymmer nu för jag vet att jag kommer klara kursen.
Men hur fan ska jag komma på en idé till en film till klockan elva i morgon?
 
Ne, nu måste jag börja på min film final. Kommer inte hinna allt i morgon kväll när jag kommer hem.
 
Igår körde jag multitasking - ESC och plugg i biblioteket.

16 Maj 2013
Postat: 2013-05-16 / 18:48:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Tiden flyger förbi. Vilket är bra, för jag vill vara påväg till LAX nu. :) Idag har jag min sista mattelektion, vilket också är min sista lektion för terminen. Sen är det bara finals kvar. En online som ska vara inne på söndagkväll, två st på måndag och en på tisdag. Sen är det lov. Så helgen kommer väl mest bestå av att plugga. Eller ja, söndagen i alla fall.
 
Igår tog jag äntligen tag i saken med min flytt. Bokade förråd, flyttbil och beställde flyttlådor så nu är det bara 10 dagar kvar i denna lägenhet, sen ska jag släpa ut all skit. Nu behöver jag bara vänta på att få hem flyttlådorna innan jag kan börja packa.
 

11 Maj 2013
Postat: 2013-05-12 / 03:57:58 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu står min Sverige nedräkning på 16 dagar. 16 dagar är ingenting. Kommer säga poff så sitter vi där på LAX och väntar på att kliva på planet. Sen kommer väl sommaren säga poff också, så ska jag tillbaka hit igen.. eller så kommer den gå så sjukt sakta för att alla utom jag jobbar.
 
Tre skoldagar kvar. Synd att ens kalla det för tre skoldagar, då jag två av dem endast har en lektion och det är på kvällen så har ju hela dagen fri. Jag har ingenting kvar att göra till min Screenwriting klass. Och i veckan så har jag finalen i min film klass. Så på finals veckan så har jag i princip bara min historia final och min matte. Kommer gå fin fint detta. Kommer gå snabbt också.
 
Denna vecka har gått sjukt snabbt. Har haft saker att göra hela tiden, vilket är bra, för jag undviker att vara hemma så mycket jag bara kan.
 
16 dagar. 16 dagar!

Instagram från veckan
Postat: 2013-05-09 / 21:08:24 / © sandraaandersson.blogg.se

 
 

5 Maj 2013
Postat: 2013-05-06 / 08:41:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag blir arg på mig själv för jag har så sjukt dålig självdiciplin när det gäller skolarbete. Jag lyckas ju aldrig bli bättre heller, antagligen för att jag aldrig fått skit för att jag är så dålig på det. Klockan åtta ikväll hade jag fortfarande varken börjat med min historiauppsats eller mitt manus som ska in i morgon, bra av mig. Jag pallrade mig till UCSB och skrev i princip klart uppsatsen, nu är jag hemma igen och sitter med mitt jävla manus och har ingen som helst aning om vad jag ska skriva om. Varför är det alltid såhär?
 
Jag vill inte ens göra denna läxa. Jag vill inte göra något för denna klass. Vill inte gå dit i morgon heller. Suck. Har nog aldrig ogillat en klass som jag ogillar denna och då blir det inte precis lättare att göra läxan. Vi har fått en dialog som vi ska använda.. det är det enda vi får använda, i just den ordningen och det är cp repliker.
 
Aja! Jag har bara sex skoldagar kvar + två dagar med finals. Sen är det över. Denna terminen alltså.
 
Har jag förresten sagt att jag funderar på att lägga till ett major? Jag har just nu två st, funderar på om jag ska lägga till ett tredje också så har jag tre degrees när jag är klar här. Skulle ju kännas rätt så gött.
 
La up denna på instagram i fredags, så nu är det bara 22 kvar..
eller ja 23 tills jag landar, 24 tills jag är hemma i Hudik.
 

President's Honor Roll
Postat: 2013-05-04 / 05:36:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag var hettans dag! Sjukt och galet varmt. Idag var det även dags för årets President's Honor Roll, då de studenter som har GPA över 3.5 får ett cerfikat som säger att vi är smarta typ. Haha! Förra året så orkade jag inte gå, men tänkte att i år ska jag göra det då några kompisar också skulle det. Kändes som en rätt meningslös cermoni, inte för att vi var där speciellt länge ändå.. vi fick gå fram en och en till en mikrofon och säga vårat namn + major och sen fick vi vårat certifikat. Det bjöds på mat och så med, men vi stack direkt efter vi fått våra.
 
Resten av dagen fördrev jag och Rikard på Starbucks, med en promenad och ett till Starbucks i väntan på att de andra skulle bli färdiga så vi kunde äta. Var och käkade på Eureka! för killarna ville det, jävla cp ställe säger jag. När vi får tillbaka våra kvitton och ska skriva under så har de lagt till nästan $10 i dricks på min och inte ett skit på de andras. Jävla skit ställe, låt mig välja själv vad jag ska dricksa för fan.
 
Tänkte att jag skulle lägga upp en bild på mitt certifikat men glömde det i en kompis bil så det får bli någon annan dag.
 

Sunny Santa Barbara
Postat: 2013-05-02 / 06:23:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Vädret här är då aldrig pålitligt. Igår var det skitväder, så det var jeans, tjocktröja och jacka som gällde för mig. Idag såg inte ut att bli så bra så när jag gick hemifrån så var det jeans som gällde, t-shirt och jacka på det.. plus en tjocktröja i väskan. Insåg rätt snabbt att det var nog för varmt för jacka ändå.. och två timmar senare så var det klarblå himmel och jag önskade att jag valt något annat än jeans och stekheta skor.
 

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB