29 September 2012
Postat: 2012-09-30 / 02:30:58 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har upptäckt att det är omöjligt att hitta en ny plånbok. Med tanke på att jag faktiskt kikat efter en ny plånbok i ett år redan så är jag ju egentligen inte förvånad, men nu gick jag in i varenda affär i Santa Barbara tror jag. De flesta ställerna hade inte en endaste plånbok, fanns några få som hade konstiga plånböcker. Macy's var det enda stället som hade normala, men där kostade alla typ $150 och det har jag inte riktigt råd med just nu.
Jag får la fortsätta leta. Det är dock jobbigt att ha allt löst i väskan, kommer garanterat tappa bort någonting.. typ mitt SBCC kort, så jag inte kommer till och från skolan.
 
I morgon ska jag till skolan och plugga, vårat internet tycker uppenbarligen inte om mig eftersom det loggar ut mig konstant. Och jag har två viktiga uppgifter som ska vara färdiga i veckan, så måste ha ett pålitligt internet. Så i morgon blir det biblioteket hela dagen.
 
Någon som vet en bra reklam att analysera? Har letat och letat, men hittar inget bra.

28 September 2012
Postat: 2012-09-29 / 06:21:01 / © sandraaandersson.blogg.se
Tjo vilken rolig dag detta har varit. Tänkte ju fixa en massa saker idag, bla ett nytt körkort och för det så behöver man sitt I-20. Så jag tog fram mappen där jag alltid haft mitt I-20, och det var inte där. Jag vände upp och ner på ALLT och hittade det ingenstans. Självklart skulle typ det viktigaste pappret för att få vara i landet försvinna!
 
Insåg att jag inte kommer kunna skaffa körkortet idag, eftersom jag nu var utan I-20 också. Så for till skolan för att kika om de hittat min väska, vilket de så klart inte hade gjort. For ner på stan och gick till banken, spärrade mitt kort och mina checkar och fick ett temporärt kort tills jag får hem mitt nya. Aktiverade mitt kort och gick tillbaka in på banken för att fixa en check för hyran, så när jag tror allt är klart så går snubben iväg och hämtar en tant som kommer och säger att min signatur inte stämmer överens.. med min egna signatur. Seriöst!?! Jag fick skriva under flera gånger, på flera olika vis, innan de till slut nöjde sig med en.
 
Efter banken traskade jag vidare till polisstationen för en polisanmälan, så jädrans kul alltså. Inte förstod jag ett skit av papperna heller. Men men, väldigt kul. For sedan tillbaka till skolan för att gå till international office för ett nytt I-20, tur hade jag att jag lyckades fjäska till mig ett nytt direkt. Man brukar måsta komma tillbaka efter några dagar så fort man vill något där, men jag sa att jag behövde det för att fixa körkort så de fixade de direkt!
 
Så jag har i alla fall ett bankkort och ett I-20 nu. Ett steg frammåt iaf.

Olycksfågeln #1
Postat: 2012-09-28 / 03:46:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Det har kommit till den punkten då jag inte längre blir förvånad när någonting händer mig. Förbannad blir jag, men inte förvånad. Allt jag rör vid verkar ju gå sönder på ett eller annat vis.
 
Hur som helst, igår kväll och i morse så skämtade vi gott om att jag skulle bli rånad idag eftersom jag skulle till banken med $2000 i kontanter. Vilket är ca 13 000 kr. Jag tar mig till banken med alla pengar och sätter in de på mitt konto, lättad att jag inte lyckades bli rånad just idag. För det hade ju varit typiskt.
 
Men vad fan tror ni händer sen då? Jag tar en gymkurs på skolan, så gick på gymmet och när jag var klar så gick jag för att hämta min väska. Men den var inte där. NÅGON HAR STLUIT VÄSKHELVETET! Som sagt, jag är inte förvånad. Bara förbannad. Där stod jag utan väska som innehöll min plånbok, telefon, nycklar, skolböcker m.m. Helvetes kuk! Anmälde det på gymmet och traskade vidare till skolans Security och anmälde det där också.
 
Arg som fasen tog jag bussen hem och hoppades innerligt att någon skulle vara hemma, för jag hade ju inga nycklar så hade ju inte kommit in annars och utan telefon kunde jag ju heller inte ringa någon. Tack och lov så var Embla och Linnea hemma. Så in kom jag, men arg är jag fortfarande.
 
I morgon ska jag göra en polisanmälan och fortsätta vara förbannad.

23 September 2012
Postat: 2012-09-24 / 02:03:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är söndag och jag försöker plugga, men det går ju sådär. Har lyckats skriva min filmläxa tills i morgon, men längre har jag inte kommit. Har en diskussion till min kommunikations kurs, men jag orkar inte lägga energi på den.. och jag har ett kapitel att läsa tills i morgon men det är väl superduper långt så det orkar jag inte heller. Haha!
 
Skulle vilja ta en tupplur, men då somnar jag ej ikväll. Tror jag lägger mig och läser Between a Rock and a Hard Place en stund istället. Sen tar jag tag i pluggandet.
 
Jag längtar förresten till December, vill fara hem till Sverige ett tag nu. Har ju inte varit där sen i julas, såhär länge har jag inte varit borta förr. Jag har alltid varit hemma en gång i halvåret, minst. Och i jul får jag ju en bebis att mysa med, dubbelbra blir det! :)
 
Tjooo!

Nu är det klippt!
Postat: 2012-09-22 / 00:51:00 / © sandraaandersson.blogg.seDet tog mig nästan 14 månader i Santa Barbara innan jag vågade gå till en frisör. Vilket alltså betyder att jag inte har klippt mig sen jag var hem i julas. Med tanke på detta så trodde jag att mitt hår skulle vara så sjukt slitet och skulle vara tvungen att klippa av det vid axlarna, men icke. Mitt hår är fortfarnde hyffsat långt, och även om det inte ser så sjukligt bra ut nu så ser det i alla fall inte ut som ett skatbo längre.

Sen kan ni ju ignorera att jag ser ut som en idiot på bilderna ovan^^

Vila I Frid
Postat: 2012-09-18 / 18:47:34 / © sandraaandersson.blogg.seSkypade med min älskling för sista gången i natt. Kände att jag var tvungen att passa på medans det fortfarande gick. Önskar att jag varit hem i sommar så jag hade fått mysa lite med honom, nu får jag aldrig mer göra det.

Vila i frid
25 Juni 1997 - 18 September 2012

I want you back
Postat: 2012-09-16 / 08:02:24 / © sandraaandersson.blogg.se
Jag blir väldigt lätt, öhm, besatt av saker. Den senaste tiden har jag varit klippet ovan som varit mitt offer, ett Warblers klipp som klipptes bort från Michael Jackson avsnittet. Enligt mig borde det varit med, hade gjort avsnittet jädrans mycket bättre. Denna version av låten går även på repeat på min iPod for tillfället. Lovely.

Titta och njut..

Last minute, as always
Postat: 2012-09-12 / 07:54:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Så sitter jag här igen, kvällen innan due date och har inte ens börjat med uppgiften. Rough draft av min första uppsats till engelskan ska vara klar i morgon, klockan är nu elva på kvällen och jag har inte börjat skriva än. Suck! Blir less på mig själv, skjuter bara på det hela tiden... som nu, jag bloggar bara för att inte skriva uppsatsen.
 
Och nu måste jag ju börja, så jag får gå och lägga mig någon gång. Mitt topic är "Explore a place that is imporant to you", jag visste inte ens vad jag skulle skriva om. Ingen ställe är mer viktigt för mig än något annat, inte som jag kan skriva en hel uppsats på i alla fall.
 
Ajaaa, får se hur lång tid det här kommer ta..

Take me back to Turkey
Postat: 2012-09-11 / 19:27:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har en uppsats som ska vara klar i morgon och jag har för mycket läxor, orkar inte göra ett skit av det och orkar inte tänka på att göra något av det. Skulle allra helst bara resa tillbaka i tiden och Turkiet, eller typ göra en ny resa dit, eller solsemester på något annat ställe. Det är vad jag vill nu.

I'm coming home
Postat: 2012-09-11 / 05:19:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Glömde skriva det igår, jag bokade mitt flyg hem för i jul igår. Så nu är det ingen återvändo, i jul så befinner jag mig i Sverige. Vilket jag skulle göra även om det är omöjligt för jag vägrar missa att vara hemma när jag ska bli moster, sådeså. Jag ska stå där beredd med öppna armar och bli världens bästa moster som skämmer bort ungen så det skriker om det, haha! ;)
 
Den 17 December 12:20 lyfter mitt plan från Santa Barbara, mellanlandar i LA och London innan jag den 18 December 17:40 landar på Arlanda.
Ungefär fem veckor senare den 23 Januari 07:15 så lyfter jag från Arlanda igen, mellanlandar åter igen i London och LA innan jag samma dag 17:15 landar i Santa Barbara.

9 September 2012
Postat: 2012-09-10 / 05:28:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är söndagkväll och här sitter jag och pluggar, men det är väl det söndagar är till för? Jag är klar med båda mina filmläxor i alla fall och är halvt klar med min läxa till Mass Media och Society som handlar om Alkohol och College Studenter. Borde la inte ta alltför lång tid, sen borde jag ta tag i min engelska uppsats som ska vara klar på onsdag men jag förstår fortfarande inte vad uppgiften är så blir ju lite svårt.
 
Delar med mig av en video som en i min klass lagt upp i läxan(vi måste inkludera en länk till något). Det visar hur jävla korkad man blir av alkohol, och hur jävla korkade många av studenterna här är! Är ni med i videon så får ni skylla er själva, haha.
Kan ju tipsa om att en vis Top Model deltagare från i år är med.. om henne kan man ju säga vad man vill. Haha!
 

Eclipse
Postat: 2012-09-07 / 06:52:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Efter inspelningen i helgen så kände jag att jag måste kolla på Eclipse. Booboo Stewart som spelar huvudrollen i filmen som spelades in spelar ju Seth Clearwater i Twilight filmerna. Mindes inte riktigt hur han såg ut från filmerna så kände att jag måste kolla in det, och fyyy satan så liten han var i Eclipse. Visst, filmen släpptes för över två år sedan och spelades väl in för tre år sedan. Han är 18 år nu, så han måste ha varit 15 år när de spelade in Eclipse.. men han ser ut som typ 11-12 år i filmen. Haha! De borde även uppdatera hans profilbild på imdb, för han ser då fasen inte ut så nu.

                                                            Eclipse vs 2012

 
Detta är bästa replikerna ur Eclipse förresten, love it.
Charlie Swan: What's going on?
[pause]
Jacob Black: I kissed Bella.
[pause]
Jacob Black: And she broke her hand.
[pause]
Jacob Black: Punching my face.
[pause]
Jacob Black: It was a complete misunderstanding.

On my way..
Postat: 2012-09-04 / 03:22:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Tjoo.
 
Nu sitter jag på Union Station och väntar på tåget hem. Har varit ännu en lång dag, men nu är det slut i alla fall. Jag är förvånad över hur mycket de litar på sina PA's, i alla fall mig. Jag skrev inte på något papper eller något innan jag började jobba, det var ingen som kollade ID eller frågade om jag hade körkort. Jag skulle inte behöva vara den jag säger att jag är, men folk bara gav mig sina bilnycklar och en massa cash när de ville att jag skulle göra ärenden. Det första som hände igår var att jag fick bilnycklar till en fet bil och en hundra dollars sedel i handen. Jag hade ju kunnat stjäla skiten. Och som idag, de skickade mig med ett kreditkort till Apple Store för att köpa en hårddisk. Jag hade kunnat ta kortet och dragit, shoppat upp allt. ;) Haha!
 
Förresten så var det en jordbävning här i LA i natt, alldeles innan vi klev upp. Tydligen var den rätt så stor och det verkar som jag var den enda som sov igenom den, hur det gick till vet jag inte. Jag som är så lättväckt!
 
Har några bilder från inspelningen på telefonen, ska se om jag kan få in de på bloggen..

Intrepid
Postat: 2012-09-03 / 06:44:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Goookväll!
 
Imorse ringde klockan 3.45, calltime för inspelningen var klockan 5 så det var bara pallra sig upp. Var på inspelningen hela dagen och kom säkert inte därifrån förrens efter 18.30 nu ikväll. Nästan 14 timmars arbetsdag, yay!
 
Filmen heter förövrigt Intrepid, har dock inte fattat vad den handlar om för jag tycker alla scener är väldigt konstiga. Men när vi kommer hem i morgon eller sitter på tåget så ska jag ta och läsa manuset.Hade ingen aning om vad jag skulle göra innan jag kom dit, men jag är PA så jag har sprungit runt som en galning i vissa stunder och sen har jag haft det jävligt slappt i vissa stunder. I morgon blir väl ungefär likadan, de kommer väl tvinga iväg mig att köpa kaffe till sådär 70 pers det första de gör igen.
 
Jag lyckades även springa rakt in i en fet backspegel på en buss på inspelningen, jävla ont i huvudet kan jag säga.  Fin fin bula.
 
Klockan är nu 21.45 och jag har varit dödstrött sedan vi åkte från inspelningen. Calltime för i morgon är åter igen 05.00, så nu är det dags att sova och kliva upp vid samma tid som idag.
 
Godnatt!

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB