30 Oktober 2012
Postat: 2012-10-31 / 05:21:03 / © sandraaandersson.blogg.se

 
Jag börjar längta som en tok efter jul. Eller inte julen i sig, men att åka hem ett tag. Jag längtar efter snö, riktig kyla, min vinterjacka, mörkret, vinterlukten. Det mesta som jag hatat så länge jag kan minnas, haha. Detta är ju min tredje höst utanför Sverige, har insett att jag saknar hösten.. som jag alltid tyckt varit jobbig och deprimerande. Men sen kan det ju vara för att jag haft konstant sommar i nästan ett och ett halvt år, förutom de få veckorna jag var i Sverige förra julen.
 
Det är med denna vecka sex veckor kvar av terminen, det är lika långt som vårat lov sen kommer vara. Både terminen och lovet kommer rusa fram, så snart är jag tillbaka här och börjar skolan igen 28 Januari. Fick tillbaka mitt Social Meda & Society midterm igår, hade känslan av att jag skulle totalfaila med tanke på att jag inte ens gjorde klart hela. Men fick klart bättre betyg än jag trodde att jag skulle få.
 
Om ungefär två veckor får jag registrera mig för kurser till nästa termin. En termin som kommer bli ett helvete. Jag måste ta astronomi + lab(eller något annat science ämne, astronomi låter fasen mest intressant), och måste läsa mattehelvete också. Ska ta och göra om mitt placement test i matten nästa vecka och förhoppningsvis placera mig i en högre klass än vad jag är i nu, då kan jag ta en klass mindre matte.

Can't believe this actually happened!
Postat: 2012-10-28 / 02:50:24 / © sandraaandersson.blogg.seJag ser ju snarare livrädd ut på bilden än glad, men jag är och var överlycklig. Fattar inte att jag faktiskt träffat Ewan McGregor. Visst, bilden ser ut som skit, men jag har i alla fall en bild. Och jag har träffat honom!!
 
Filmen var skitbra. Man satt och grät genom stora delar av den, men så värd att se. Den ska tydligen ha premiär 21 December så pallra er iväg och se den då. Den är baserad på en verklig familj och vad som hände de under tsunamin.
 

The Impossible
Postat: 2012-10-27 / 04:44:46 / © sandraaandersson.blogg.seEn av de bästa sakerna med att ha en av mina filmlärare som lärare är att han låter oss gå på special visningar av filmer för extra credit, helt gratis. Och vem fasen tackar nej till att gå på bio gratis? Speciellt när skådisarna är där ibland. I våras var vi ju och såg Cabin in The Woods, sen dess har jag varit väldigt dålig på att ta mig iväg dit.. mest för att jag inte vill gå själv och han har blivit lite stram och låter oss inte ta med folk som inte går i klassen.
 
Hur som helst. I morgon så visas The Impossible och Ewan McGregor ska vara där för en Q&A. Jag tappade hakan när min lärare sa det i onsdags, att McGregor skulle vara där alltså. Så om jag lyckas ta mig upp i tid i morgon så ska jag fara in till stan och gå på bio och dregla efter herr McGregor. Hade en period för några år sedan när jag var lite smått besatt av honom, med smått så menar jag att jag kollade igenom alla hans filmer(som jag kunde hitta). Älskar hans dokumentärer Long Way Round och Long Way Down, vill nästan fråga han i morgon om de funderar på att göra en tredje.

25 Oktober 2012
Postat: 2012-10-26 / 04:10:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen helg igen. Halloween är det också för den delen, vilket betyder att det kommer vara galet i IV en vecka framåt. Galet är väl egentligen en underdrift. Halloween i IV är större än alla dagar på året sammanlagt på något annat ställe typ. De har satt upp stängsel typ överallt, antar att det är för att hindra utbölingar från att komma in i lägenhetskomplexen m.m. Vi har ju redan stängsel och grind till vårat hus, men ändå så kommer vi vara tvugna att använda armband i en vecka för att visa att vi bor här och får vara här. Stört.
 
Denna vecka har gått fruktansvärt snabbt förresten. Kan nog vara för att jag inte hade någon Mass Media & Society igår, så var på skolan fyra timmar kortare än jag brukar vara. Jag har otåligt gått och väntat på mina betyg från midtermsen denna vecka, har dock bara fått reda på två av fyra betyg. Filmmidtermen ägde jag skiten ur, engelskan gick bättre än jag trodde men är ändå jävligt besviken på det.
 
Jag har än en gång suttit och räknat på vilka kurser jag behöver ta det kommande året, och hur lång tid det kommer ta för en AA och en transfer. En AA kan jag vara klar med om ett år, medans jag kan vara klar med en transfer om ett och ett halvt år. Detta bara för att jag fuckade upp mina kurser helt den första terminen. Har suttit och letat universitet också, fasen vad dyra de är allihop. Plus att det finns så sjukt många, jag vet inte ens vart jag ska börja.
 


De fin fina böterna man kan få i helgen och den kommande veckan om man inte passar sig. Vissa är ju sjuka, som $235-$500 för att man håller i en öppen burk/flaska.

21 Oktober 2012
Postat: 2012-10-22 / 06:27:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Paniken från tidigare idag har lagt sig, av flera skäl. Det största så klart att jag faktiskt fick tag på min grupp till Mass Media & Society, eller ja typ en person av de. De andra har knappt gjort väsen av sig, jag har inte tid att försöka leta information längre och den andra tjejen förstår jag att inte hon tänker göra mer för hon har gjort i princip allt annat. Medans de andra tre inte har gett ett endaste förslag. Men det ordnar sig i alla fall, på ett sätt eller ett annat.
 
En annan anledning till att min panik har lagt sig(och största anledningen till förra nattens brist på sömn) är min filmuppsats som ska in i morgon. Jag lyckades bli klar med att draft i förmiddags så jag kunde skicka in det till min lärare, som tyckte att det lät vettigt. Haha. Så nu behöver jag bara skriva en sida till så är det klart. Fyra av fem sidor skrivna och klockan är bara halv tio kvällen innan den ska in. Helt fantastiskt, händer inte ofta för mig.
 
Lite små panik har jag dock över mitt research proposal som ska in i morgon. Har ingen aning om vad jag ska skriva om. Eller hur jag ska skriva det. Det enda jag vet är att det ska vara om populär kultur.
 
Ajaaaaa. Ska väl knåpa ihop en sida till på uppsatsen min nu antar jag. Och försöka få till en sida till mitt research proposal.

Paaanik!
Postat: 2012-10-21 / 19:01:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Som jag skrev i fredags så hade ju inte min grupp i Mass Media & Sociey börjat med vårat arbete än, och det har vi fortfarande inte gjort. FÖR JAG FÅR INTE TAG PÅ NÅGON AV DEM! Jag blir galen och vet inte vad jag ska ta mig till, vilket resulterade i att jag skickade ett långt mejl till min lärare vilket inte kommer göra ett skit bättre eftersom jag ändå kommer komma till lektionen i morgon utan något arbete.
 
Att detta är en tredjedel av vårat betyg gör ju inte det hela bättre, snarare gör det de möjligt för mig att kugga kursen. Och kuggar jag kursen så måste jag åka hem eftersom jag bara tar 14 units denna termin och kommer då komma under 12 klarade om jag kuggar en kurs.
 
FANTASTISKA LIV!

Sweeeeeeden..
Postat: 2012-10-20 / 08:09:58 / © sandraaandersson.blogg.seEftersom jag inte kunde se matchen när den spelades så får jag ju så lov att titta på saker som detta i efterhand. Fan vad jag hade velat se matchen, fasen vad jag hade skrikit om jag sett den. Jag sitter nästan och skriker nu när jag ser det flera dagar efteråt.
 
När fan ska Hamrén förstå att Kim ska vara självklar från start?!?

19 Oktober 2012
Postat: 2012-10-20 / 04:47:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag blir galen, jag avskyr grupparbeten! På måndag ska en del av vårat projekt i Mass Media & Society vara klart, min grupp har inte ens börjat. Och jag får inte tag på någon i gruppen heller, eller jag får inte tag på någon av de jag vet vilka de är, för vet inte ens vilka två i gruppen är. Jag har typ panik för detta.
 
Det är lite skillnad mot gruppen jag har i engelskan. I måndags så fick vi reda på att vi skulle ha en debatt, vi bestämde vilka ämnen som skulle tas upp och vi fick välja ämnen. Min grupp där träffades redan idag för att planera, och detta ska inte vara klart förrens i December! Vadå skillnad!

Finally got an iPhone!
Postat: 2012-10-19 / 03:10:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag hade jag min sista midterm, eller ja, sista midterm som prov. Har ju fortfarande saker som ska lämnas in på måndag. Hur som helst, bestämde mig förra veckan för att när jag är klar med mina midterms så ska jag åka direkt ner på stan och köpa en telefon.
 
Så nu har jag äntligen en vettig telefon igen. Dock blev jag ju väldigt mycket fattigare också och får leva på bröd och vatten fram tills i jul. Får la hoppas att det är värt de! ;)
 
Och ni med iPhones där hemma, nu kan vi använda iMessage.. och för er andra så har jag Viber! Men har så klart inga nr, så behöver det :P

16 Oktober 2012
Postat: 2012-10-17 / 05:40:00 / © sandraaandersson.blogg.se

I morgon börjar mina midterms och jag kan ju inte påstå att jag varit sådär vidare duktig på att plugga. Men vad hade jag förväntat mig? Jag vet ju hur jag är, jag är ingen pluggmänniska.. men på något vis så brukar det gå vägen ändå. Det kommer det fortsätta så tills den dagen det inte går vägen längre och då går de åt helvete istället. Struntar alltid att plugga till mina prov, jag skriver alltid mina uppsatser kvällen innan eller morgonen de ska in. Så smart av mig alltså. Vilket geni.
 
På tal om uppsatser. Igår fick vi tillbaka våran andra engelska uppsats, som vi lämnade in förra veckan. Jag skrev det mesta av den samma morgon som den skulle in, så ni kan ju förstå vilken kvalité jag själv tyckte det var på den.. kass, helt klart. Var helt säker på att jag skulle få ett C eller D. Fick tillbaka den och det var ett A-, med anteckningen att jag borde "edit it more carefully". Wtf! Hur fan går det till? Jag är inte värd ett A- för den uppsatsen.
 
Ne, nu ska jag läsa igenom mina anteckningar tills i morgon lite. Det borde jag ju orka göra i alla fall.. det är ju bara ett prov på 100 frågor som ska göras på knappt en timme. Och sen en uppsats på i engelskan som ska skrivas på lika lång tid. No pressure.

Saknar förresten fisen till höger på bilden nedan. Vill också klappa på hennes bebismage. 2 månader kvar, sen har jag väl kanske 2 veckor på mig att klappa på den innan bebisen ploppar ut. Avis är jag också, hon befinner sig just nu i Tyskland där hon var och kollade på dagens match. Not fair! Själv fick jag följa live-rapporteringen genom iPoden på lektionen, ville skrika rakt ut när det blev 4-4, men det kunde jag inte riktigt göra.
 

Midterms
Postat: 2012-10-15 / 06:20:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Sju veckor av terminen har gått, vilket innebär att den kommande veckan är den åttonde, vilket innebär hälften av terminen, vilket innebär midterms. Blä! Jag har försökt plugga hela helgen, men det går ju sådär med min självdiciplin. Suck. Idag var jag på skolan hela dagen, inte kom jag speciellt långt för det. Så mycket roligare att sitta på biblioteket och göra annat än att plugga.
 
På onsdag så har jag midterms i kommunikationen och i engelskan, på torsdag så har jag midterm i filmen och nästa måndag så ska midterms uppsatsen till den andra filmen in. Please kill me! Och nästa måndag ska även något med våra projekt i kommunikationen in, jag vet inte ens vad vår grupp ska göra om än. Känns ju bra. Känns toppen.
 
Spola fram tiden i en och en halv vecka please. Så dessa tider är över.
Btw, läxan som jag var en dag sen med i veckan fick jag 65% på istället för 100%. FÖR ATT DEN VAR EN DAG SEN. Wtf! Där förstördes mitt perfect score. 65% är tekniskt sett inte ens godkänt ska ni veta, 70% är godkänt. Yay.
 
Oj, vad glad jag låter

9 Oktober 2012
Postat: 2012-10-10 / 06:40:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Alltså, det känns inte som denna lägenhet kommer hålla tills vårat kontrakt går ut i Juni. Det känns som de är här och fixar något hela tiden. Saker som går sönder, saker som redan är trasiga osv.
 
I förmiddags var jag i köket, känner hur något stinker bränd plast och tror att någon glömt stänga av spisen och ställt något på den. Men icke, spisen var avstängd och inget står på den. Upptäcker hyffsat snabbt att det är våran varmvattenberedare det är fel på, ryker som satan ur den. Vår handyman var alldeles utanför så han kom in och stängde av skiten. Hur som, amerikaner verkar ej va så smarta. Vi tyckte ju att det stank bränd plast så Stephanie säger till gubben att det stinker och att det säkert är giftigt också... gubben svarar: äääh, det är bara plast. Och plastgaser är inte alls farliga va? Ne ne. Alla vet ju inte alls att det typ är det farligaste. Amerikaner alltså.
 
När jag kom hem från skolan så hade vi fått en ny varmvattenberedare i alla fall. Och det var tydligen den som skapat en massa tidigare problem också.
Men hallelujah. Nu stinker det inte bränd plast i alla fall.
 
Nyss fick jag panik. Upptäckte att jag ej gjort gårdagens läxa. Jag är aldrig sen med skolarbeten, sista minuten är jag alltid, men aldrig sen. Ett dygn sent kom den in, måste nog fjäska för läraren i morgon så hon inte drar av poäng. Kommer få tillräckligt med avdrag senare i terminen när jag vägrar göra en presntation inför klassen.

Distraherad
Postat: 2012-10-08 / 09:14:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Klockan är efter midnatt och jag har fortfarande inte gjort klart min uppsats. Jag har fortfarande knappt rört den faktiskt. Jag blir så sjukt lätt distraherad. Hittar andra saker som är roligare hela tiden. Vika tvätten är roligare. Äta en macka är roligare. Stirra in i väggen är roligare. Ni fattar grejen...
 
Självdiciplinen alltså. Kan man köpa sånt någonstans? Jag skulle behöva lite.

7 Oktober 2012
Postat: 2012-10-08 / 01:48:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Tjooooolahopp! Det är söndag idag, och jag spenderar dagen på skolans bibliotek. Fantastiskt kul är det må jag säga, eller så inte. Internet hemma är inte så pålitligt så vill jag vara säker på att ha ett internet så får jag pallra mig till något annat ställe. Borde testa UCSB's bibliotek någon gång också, det är ju mycket närmare.
 
Hur som helst, jag har varit här i fem timmar och inte har jag fått speciellt mycket gjort. Haha! Jag blir så lätt distraherad. Huvudgrejen jag har att göra är ju min uppsats som ska in i morgon, den har jag knappt rört sen jag kom hit. Tack och lov så har jag faktiskt lyckas göra lite annat plugg, som inte är lika tråkigt.
 
Ne, måste sätta fart nu att skriva lite uppsats. En bra sak är ju att jag vågar varken gå in på facebook eller youtube för att inte få reda på vem som åkte ut X Factor idag, så de sakerna kan inte distrahera mig i alla fall.

Ett gott skratt om dan, håller doktorn från stan
Postat: 2012-10-07 / 07:39:21 / © sandraaandersson.blogg.se

 
Jag satt och läste gamla inlägg från England och kom över saker som mina pojkar sagt. Och jag tror jag citerat rakt av, därav blandningen av svenskan och engelskan. Haha!
 
Adam: Where does nuts come from?
Jag: Jag tror att de kommer från buskar och träd
Adam: No, I mean nuts that's under your winkle
 
Adam: Sandra, if you crash mammas car again I will put you on naughtystep

Sam: Do you have a baby in your tummy?
Jag: No, I don't
Sam: But I want you to have a baby in your tummy!
Jag: Why, Sam?
Sam: Because I want a baby
Jag: Men om jag har en bebis i min mage så är det ju inte din bebis, då är det min.
Sam: We need to go to the babyshop and buy a baby. I want a baby. We need a baby.


Så hittade jag detta, en konversation mellan mig och Matthew från 24 Okt 2010. Han trodde att Kristin var min pojkvän, vi hade då träffats två gånger.
 
Matthew: So is that your new boyfriend?
Jag: Huh? Are you talking to me? What?
Matthew: That guy?
Jag: What guy? I haven't met a guy!
Matthew: You said this morning that you were going to see the same guy.
Jag: HAHAHAH. NOOOO, I said Swedish girl. Haha, not a guy... I don't have a guy.
 

Teenage Dream
Postat: 2012-10-06 / 04:09:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Första debatten
Postat: 2012-10-04 / 03:58:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är ingen politisk människa. Jag tycker snarare att politik är sjukt ointressant, vilket leder till att jag inte bryr mig. Men det är väldigt svårt att missa det Amerikanska Valet när man bor här borta. På många lektioner pratas det om det, i alla tidningar och på tv så handlar det om det konstant.
 
Det jag ville komma fram till var att idag är det första debatten mellan Obama och Romney. Detta sänds så klart i tv och av någon anledning står vår tv på den kanalen(yes, vi har tv nu.. men jag har ej använt den och kommer knappast göra det). Nu kan jag inte undkomma att höra vad de säger.. och jag säger då bara det: VAFAN TÄNKER ROMNEY MED? Suck. Jag vill typ dunka lite vett i skallen på honom, hur kan en människa tänka som den karln gör? Suck.
 
Det var det jag vill säga.. förvånar mig inte om jag sparkar på tv:n innan debatten är över..

3 Oktober 2012
Postat: 2012-10-03 / 22:14:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är så sjukligt trött! Gäspade mig igenom hela förra lektionen, och det är sex timmar kvar tills jag slutar för dagen. Yay! Skyller på uppsatsen som skulle var klar idag, som förövrigt inte alls är klar och det jag skrivit är så dåligt pinsamt att jag inte vill gå till lektionen.
 
Börjar nästa lektion om en timme, så jag borde passa på att göra min kommunikations läxa nu.. men det går inte. Min hjärna vägrar fundera ut vad jag ska skriva. Och mitt vett vill nog inte skriva vad jag vill skriva för jag tycker alltid tvärtom alla andra ändå.
 
Hur som, sitter i biblioteket nu så kanske ska passa på att ta en powernap.

2 Oktober 2012
Postat: 2012-10-03 / 05:10:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen får jag köra bil igen. Inte för att det hjälper mig ändå, jag har ju ingen bil att köra. Men jag var i alla fall ner till DMV idag för att fixa körkortet. Blev förvånad över hur kort väntetid det var, men istället så tog det ju hur lång tid som helst för gubben att fixa det som skulle fixas. Nu får jag väl vänta i några månader innan jag får hem kortet, sist tog det fem veckor.. hoppas på kortare tid denna gång eftersom jag är helt utan ID. 
 
Nu sitter jag och ska skriva en uppsats. Den ska in i morgon, jag har inte börjat. Woho. Inte så ovanligt, men lika jobbigt ändå. Jag ska analysera en reklam bild, gaah, hatar analyser(bra av mig som studerar film och bara skriver analyser).
 
Jaja, borde sätta fart..
 

1 Oktober 2012
Postat: 2012-10-02 / 00:59:49 / © sandraaandersson.blogg.se

 
Jag kan inte förstå att det redan är 1 Oktober, sjukt så snabbt tiden går. Tyckte det var nyss Emma var här och hälsade på, men det är tre månader sedan nu. Samma sak med Sara, det är tre månader sedan hon flyttade tillbaka till Sverige nu. Galet.
 
Oktober innebär tydligen också hetta. Förra året så var Oktober stekhet här, för varmt var det och jag dog nog lite varje dag. Jag har varit glad den senaste tiden nu för det har börjat bli lite svalare, men så idag 1 Oktober så är det över 30 grader och jag dör. Självklart har jag på mig svarta långbyxor dagen till ära också, hjälper ju inte precis.
Fast just nu sitter jag i biblioteket på skolan och här inne är det kallt istället, så klär på mig en extra tröja här inne och glömmer sen att det är kokhett när jag ska ut så kommer väl få en chock.
 
Hur som helst, min filmlektion börjar om lite mer än en timme så tänkte passa på att göra läxan till morgondagens filmlektion nu. Skriva om Gudfadern Del 2, en film jag inte ens förstod.
 

Rites of Passage
Postat: 2012-10-01 / 07:02:13 / © sandraaandersson.blogg.seHär är en film som är inspelad här i Santa Barbara. I trailern så ser man både scener som är inspelade på min skola och här i IV.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB