28 November 2012
Postat: 2012-11-29 / 05:55:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu har det blivit vinter även här i Santa Barbara, det har regnat så gott som hela dagen och ska regna tills på söndag. Önskar dock att jag kollat vädret i morse, så jag tagit med mig ett paraply till skolan. Men man blir bortskämd när det är så bra väder jämt, så man tänker liksom inte på att kolla vad det ska bli för väder.
 
Nu har jag bara fem skoldagar kvar, varav tre av dem är dagar då jag bara har en lektion. Så är fasen ingenting. Nästan bara finals kvar, förutom Comm Projektet, mitt Research Paper och och Eng Debatten. På tal om debatten, de började vi idag med.. ska vara på tre lektioner eftersom det är tre olika ämnen. Jag, som hatar att prata inför folk och alltid väntar in i det sista, erbjöd mig att göra det först. Min lärare tittar på mig och säger "vill ni det? verkligen?". Och sen så låter han oss inte vara först ändå, utan lottar. Om vi erbjuder oss så borde vi väl fasen få vara först?
 
Nu är det läxdags, sista kommunikationsläxan ska in ikväll. Wie!

Ett tips
Postat: 2012-11-28 / 09:00:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Ett tips till er alla där ute. Börja inte skriva en 8 sidors research paper runt 6 på kvällen när den ska vara inne vid midnatt. 400 ord för kort, och inte alls ett research paper utan mer en Sandra som yrar om en massa skit så blev den inskickad 2 minuter innan deadline.
 
Jag nöjer mig med ett C, behöver jag säga mer än det? Haha!
Nu, sova. I morgon, lång skoldag.

Black Friday!
Postat: 2012-11-28 / 04:22:33 / © sandraaandersson.blogg.seI fredags var det ju Black Friday, den största shoppingdagen på året här borta i staterna. Jag gick inte förra året, och inte detta året heller. Efter att min lärare visade oss denna video igår så är jag fasen glad att jag inte gick, nu är det viserligen inte så här galet överallt.. men folk blir ju helt insane!
 
Om jag förstått det hela rätt så dör typ någon varje år och i år har jag hört att någon sköt någon, och att folk drog fram knivar och så. Vad är det för fel på amerikanerna?
 
Det påminner mig om zombier i någon zombiefilm. Galenhet!

Social Media is Taking Over
Postat: 2012-11-27 / 02:41:28 / © sandraaandersson.blogg.seJag tar ju en kurs som heter Mass Media and Society denna termin, man hör ju på namnet vad kursen handlar om. Hur som helst, de senaste lektionerna har vi pratat om internet och social networking och liknande. Vilket verkligen har satt sig på min hjärna, hur lite vi faktiskt tänker oss för innan vi lägger upp något på internet. Att folk lägger upp sjukt mycket saker på Facebook, Instagram osv.
 
Idag fick detta mig att börja ta bort saker från Facebook. Haha! Varför delar vi med oss av denna skiten egentligen? För vem bryr sig egentligen om det mesta vi skriver på internet? Som detta inlägg, vem fan bryr sig?
 
Hur som, videon ovan hittade jag när jag gjorde dagens läxa(vi måste inkludera en länk till något i varje läxa) och siffrorna är skrämmande. Jag vet ju själv att jag kollar på telefonen var femte minut för att se om någon har skrivit något på facebook eller lagt upp en bild på instagram. Varför skaffade jag en smartphone? Livet var ju fasen bättre innan!

26 November 2012
Postat: 2012-11-26 / 22:48:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag önskar att jag hade ett samvete och självdiciplin. Gaah. Blir galen på mig själv och mina skolarbeten. Om en halvtimme börjar min engelska, då vi ska vara klara med vårat rough draft för vårat research paper. Jag började i morse, bra där Sandra, bra. Så ja, jag har inte ens kommit en sida. Jag har ju självklart inte börjat på filmuppsatsen än heller, den ska in i morgon så jag ska stanna på skolan och skriva den nu idag. Wie. Där kan jag bara ordbajsa ihop något skit i alla fall, jag failar ändå inte den kursen.
 
Vi kan ju se det från den positiva sidan. Jag har i princip gjort klart filmläxan till i morgon, och kommunikationsläxan som ska in ikväll. Och terminens extra credit för kommunikationen har jag också kommit en bit på. Och jag har sett klart på både Desperate Housewives och Big Bang Theory för vårat projekt. En bit på vägen i alla fall.
 
Snälla spola fram tiden två veckor. Då har jag gjort klart mitt kommunikations final, jag sitter nog och gör mitt engelska final och ska senare lämna in min filmuppsats. Sen har jag två dagar ledigt i väntan på min sista final, som är i film och kommer vara lätt som en plätt.

Dum rubrik!
Postat: 2012-11-25 / 07:02:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Att det i helgen var Thanksgiving innebar också att det var typ ett år sedan vi for till Vegas och Grand Canyon för första gången.
 
Det går inte att beskriva hur mycket jag vill att denna termin ska vara över nu, hur mycket jag behöver ett lov. Åka till Sverige och ligga i soffan och titta på skidor i fem veckor, det är vad jag ska göra. Typ. 8 Skoldagar, 2 Finalsdagar, 24 Dagar. Sen är jag påväg!
 
Jag har fortfarande inte varit sådär effektiv som jag borde ha varit med mitt pluggande. Jag har kommit en hel del på vägen med alla uppgifter, förutom mina två uppsatser. Skjuter så klart på det tråkigaste. Fick mejl av min lärare tidigare idag att våran filmlektion på måndag är inställd, sjukt lättad över det för det innebär att vår deadline för den klassen är flyttad till onsdag, plus att jag kan använda den tiden till att bli klar med min uppsats som ska in på tisdag.
 
Nu är klockan tio och jag har bestämt att jag måste skriva 500/2300 ord på min filmuppsats innan jag lägger mig. Hoppas det går snabbt, för jag är trött.

23 November 2012
Postat: 2012-11-23 / 22:54:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Hur kommer det sig att jag gör allt annat än att plugga när jag har så sjukt mycket skolarbete att göra? Blir galen på mig själv. 8 skoldagar kvar, 8! Det är fan ingenting, förstår inte hur allt ska bli klart på så kort tid. Önskar att jag inte behövt datorn till allt pluggande, då hade jag kunnat gå och satt mig på Starbucks eller något och inte tagit med mig datorn.. men när man sitter vid datorn så är det så lätt att man göra annat än det man ska, som att blogga. Suck på mig.
 
Jag tog en promenad igår kväll, så öde har jag inte varit med om att det är häromkring på en torsdag kväll. Inge folk någonstans, kom en bil lite då och då, men förutom det så var det helt öde. Thanksgiving i all ära. Idag är det Black Friday, jag orkar inte ens tänka på att shoppa.. borde kanske passa på att köpa julklappar egentligen, men de flesta har jag ju redan ordnat. Haha.
 
Nu ska jag fortsätta fördriva tiden med allt annat än det jag borde göra. Så bra!

Thanksgiving
Postat: 2012-11-22 / 22:22:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Weeehoo. Nu är det långhelg, eller den är inte så mycket längre för mig eftersom jag bara har en lektion på torsdagar och är ledig på fredagar, men ändå. Det var helt öde på skolan igår eftersom alla skolkar onsdagen innan Thanksgiving, haha. Vi var typ 14 av 36 som kom på min Kommunikation, och på Engelskan var det nästan lika tomt.
 
Hur som helst, det jag ville säga var att jag blir galen. Idag är det alltså Thanksgiving, vilket tydligen betyder att man måste ha bil för att ta sig någonstans för det går inga bussar. Blä. Jag hade tänkt åka downtown, men nu är jag fast i IV bara för att det inte går några bussar. Skitland. ;)
 
Naah, får la sätta fart med mitt pluggande istället. Har ju en del att göra.

Dark Side
Postat: 2012-11-21 / 06:28:44 / © sandraaandersson.blogg.se
THEY ARE BACK! They are finally back! The Warblers alltså, som jag har längtat.
Sebastian Smythe! <3
 
Jag har åter igen blivit lite besatt

19 November 2012
Postat: 2012-11-20 / 01:38:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Tjohej! Sitter för närvarande i biblioteket på skolan och väntar på dagens sista lektion. Wie. Borde plugga, men gör allt för att inte plugga, som vanligt. Vill inte tänka på allt som ska vara klart i skolan de närmsta veckorna. Blä! Kommer få tillbringa hela Thanksgiving med att plugga då bara nästa vecka är ett helvete.
 
Måndag: Rough Draft för Research Paper i Eng. Thesis/ Outline för Final Paper i Great Directors.
Tisdag: Research Paper due för Contemporary American Cinema.
Onsdag: Debatt i Engelskan
 
Sen alla vanliga läxor på det. Och jag måste titta på en jävla massa skit avsnitt av Big Bang Theory(VILL INTE, VILL INTE) och Desperate Housewives för vårat Kommunikations projekt. Blä! Men det är mina uppsatser jag oroar mig mest för, de sa båda vara rätt långa och jag har inte börjat på någon av de än och vet inte vad jag ska skriva heller. Suck.
 
Naah, min lektion börjar om en halvtimme så nu får jag sätta fart med Kommunikations läxan, plus skriva ut läxan till lektionen som börjar snart.
 
Y.a.y.

Silver Linings Playbook
Postat: 2012-11-19 / 06:42:55 / © sandraaandersson.blogg.se

 
Idag var jag och såg Silver Linings Playbook för skolan. Var orolig att jag inte skulle bli insläppt som med Argo, men det blev jag tack och lov, men det var på gränsen. Filmen var bra, den var inte som jag trodde men bra var den. David O. Russel var där efteråt för en Q&A, vår lärare har berättat att han lätt brukar få utbrott(finns på youtube tydligen) och är rätt elak så var beredd på det värsta men han var fasiken väldigt rolig. Hade en bra dag kanske?

I veckan är det Thanksgiving, vilket betyder att det är långhelg nästa helg. Det betyder också att biblioteket är stängt och jag skulle behöva tillbringa hela helgen där egentligen. Massa saker som ska in veckan efter och jag är inte så effektiv när jag sitter hemma.
 
Ajaaaa, söndag nu och i morgon är det skola igen.

17 November 2012
Postat: 2012-11-18 / 03:34:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Det har regnat, det har spöregnat! Och jag kan nog vara den enda som är glad för det, haha! Skönt som satan tycker jag, dock har jag börjat bli sjuk vilket inte är lika roligt.
 
I torsdags fick jag börja registrera mig för mina kurser. Sjukt dåligt utbud av mattekurser för våren, så jag fick ju inte precis en lärare jag vill ha eller en tid jag vill ha. Men som det ser ut nu så har jag bara lektioner på tisdagar och torsdagar, wiiiie. Detta kommer säkert ändras, men men. Har registrerat mig för 18 units, men kommer då fasen inte ta det, då kommer jag dö.
 
Idag är det förresten en månad kvar tills jag åker hem. Om en månad så har mitt plan från LAX förhoppningsvis lyft och jag är påväg mot London. :)

Veterans Day
Postat: 2012-11-13 / 07:26:25 / © sandraaandersson.blogg.se

I helgen skulle jag göra klart allt skolarbete som jag hade möjlighet att göra färdigt, istället så har jag tillbringat helgen med att göra allt jag kan för att inte plugga. Så bra av mig.
 
Igår for jag in till stan och träffade Malin för en fika. Vi är sådär sjukt dåliga på att se till att ses, tog några månader för oss att få ihop det nu och om en månad så far hon ju hem så nu får vi se till att inte vara så dåliga längre. Haha. Sen åkte jag hem för att plugga, men jag var ju inte så bra på det så jag låg mest i sängen och frös och njöt av tystnaden.
Dagens mål var att inhandla lite nya tjocktröjor eftersom kylan tar kål på mig. Åkte in till stan men det var så mycket folk på affärerna så jag gick till stranden istället, så kan inte precis säga att jag kom med några varma kläder.
 
Har två läxor till i morgon, jag har gjort en av dem. Duktigt Sandra. Aja, gör det i morgon istället för jag börjar ju inte förrens vid ett. Så ja, kort vecka. Så skönt. En lektion i morgon, lång dag på onsdag, en lektion på torsdag och sen helg igen. Sköööööönt.

Kylan är här
Postat: 2012-11-11 / 04:29:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Bjuder på två bilder från ett lika blåsigt San Francisco..
 
Satan i gatan vad kallt det har varit idag, det har blåst som bara den vilket inte precis hjälpt. Det jobbiga är att när det är kallt ute så är det kallt inne också. Det är noll isolering i husen här, så när det är 15 grader ute så är det i princip lika kallt inomhus. Hela förra vintern höll vi på att frysa ihjäl hemma, kommer väl bli lika denna vinter också. Huua!
 
I morse for jag downtown för att gå och se Argo och glo på Ben Affleck, men det kom asmycket folk så jag blev inte insläppt. Blä. Det tar en timme för mig att åka dit, sen var jag där 40 min innan och fick stå utanför och vänta för att se om det skulle finnas plats för oss elever. Men icke. Så det vara bara att ge sig av igen, och eftersom bussarna knappt går där uppe på berget så fick jag gå ner på stan.
Jag som verkligen hade sett fram emot att se Argo, struntade ju i att se den på bio för att jag visste att jag skulle ha möjligheten idag.
 
Väl nere på stan så passade jag på att tröstshoppa lite, två par jeans kom jag hem med. Toppen bra. Behövs lite mer långbyxor nu när det blir kallare och speciellt till när jag ska hem om en månad.

Det var förresten inte bara Therese som åkte bort i helgen, resten av mina roomies åkte till San Francisco i morse så jag har lägenheten för mig själv till på måndagkväll. Skönt, och väldigt tyst. Haha.

9 November 2012
Postat: 2012-11-10 / 04:32:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har insett att jag har alldeles för mycket kvar i skolan och alldeles för lite tid. Det är fyra skolveckor kvar innan det är dags för finals, två av de är kortveckor pga helgdagar. Jag klagar iofs inte på att jag får mer helg, men jag får lite panik över mina skolarbeten. Speciellt över att jag har två grupparbeten, och med tanke på att Thanksgiving kommer och så så kommer ju inte precis folk vara tillgängliga för att arbeta på de.
 
Aja. Nu är det helg i alla fall. Therese har åkt bort över helgen så jag har rummet för mig själv, sköööönt. I morgon ska jag fara in till stan och förhoppningsvis se Argo och glutta på en Q&A med Ben Affleck. Om det inte kommer asmycket folk och jag inte bli insläppt så klart. Men jag är alltid där tidigt så ska nog få plats.
 
Kom på att jag inte visat nå bilder sen jag och mamma var i Las Vegas och Grand Canyon också, så gör det nu. Bättre sent än aldrig :)
 

8 November 2012
Postat: 2012-11-09 / 04:29:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeelg, låååååånghelg dessutom! Det är veterans day på måndag, vilket betyder att vi är lediga från skolan och att jag slipper en av mina långdagar i skolan nästa vecka. Wieee! Och veckan efter det är det Thanksgiving, så då blir det också långhelg. Toppen bra. Och sen är det ju slutet av November och då ska alla projekt och skit vara klara, sen är det finals. Kommer gå supersnabbt.
 
Snart är det 17 Dec och jag sitter på planet mot Sverige igen. Igår kom jag förresten ihåg att boka tåg från Stockholm till Hudik. 19 Dec 10.59 så anländer jag förhoppningsvis till Hudik, om inte SJ är dumma i huvudet och har förseningar som alltid.
 
Igår och idag har det varit kallt här borta, och det ska fortsätta hela helgen. Skönt tycker jag, bara man kommer ihåg att sätta på sig långbyxor och ta med sig en tjocktröja. Det ska regna också, längtar!

Team Obama
Postat: 2012-11-07 / 17:22:31 / © sandraaandersson.blogg.se

 
Igår var det dags för val här, av någon anledning så satt jag och följde det. Förstår inte varför för svensk politik bryr jag mig inte ett skit om, men här är ju politiken nästan "rolig". Obama vann i alla fall, tur som fasen det för hade Romney vunnit så hade jag inte velat vara kvar i landet. Dock är ju folk kass på att rösta här, bara lite över 1/3 av befolkningen har röstat. Här i Kalifornien är det bara 1/5 som röstat. Fast iofs, det är ju en hel del människor som inte får rösta för att de är under 18 eller suttit i fängelse också.
 
Här i Cali så röstade de även för om de skulle behålla dödsstraff eller ta bort det. Det blir tydligen kvar, vilket jag inte förstår för det är aldrig någon som dör ändå fast hur mångs som helst har blivit dömda. De röstade även för om de skulle ta bort "three strike law", en lag jag tycker låter bra när man hör den men den fungerar inte så bra, och eftersom den inte fungerar nå bra så är det lika bra att ta bort den och det tyckte amerikanerna också för den ska bort.
 
Men det viktigaste för mig var att folk skulle rösta för Increased Education Tax, när jag följde resultatet igår så såg det ut som de röstade emot det men när jag kollade nu imorse så hade det ändrats och nästan 54% är för. Tack som fan! Hade de röstat emot den så hade $6 miljarder tagits bort från public schools i Kalifornien. Vilket hade betytt att SBCC hade förlorat flera miljoner till, vilket hade lett till att tuition hade blivit ännu dyrare och då hade jag inte haft råd att stanna kvar. Så ja, tack som fan att den gick igenom.

Heatwave
Postat: 2012-11-06 / 05:08:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Värmen här har varit sjuk både igår och idag, över 30 grader båda dagarna. Sjukt för att vara November, brukar inte vara såhär varmt denna tid på året. Tack och lov så ska det bli svalare senare i veckan, hoppas på lite regn också. Skulle vara skönt. :)
 

Ginger and Rosa
Postat: 2012-11-05 / 02:49:30 / © sandraaandersson.blogg.seIdag var jag och såg Ginger and Rosa för min filmklass. Tittade på trailern tidigare i veckan och tyckte att den verkade rätt dålig, men den var rätt så bra faktiskt. Elle Fanning är fantastiskt i den, det trodde jag inte då jag inte tycker att hennes syster har talang för fem öre. Elle kom för en Q&A också, märktes så väl att hon var ung. 14 år är tjejen, spelar dock 17 år i filmen.. jag skulle mer tro att hon var 17 om jag bara såg henne på gatan. Men när hon pratade så kom hennes ålder fram. Haha!
 
Naah, nu måste jag skriva min uppsats.. borde väl göra min film läxa också antar jag.

3 November 2012
Postat: 2012-11-04 / 04:58:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är lördagkväll och här sitter jag och försöker plugga. Wiho! Försöker leta källor till mitt research paper, men har insett att jag kanske borde letat det innan jag bestämde ämne. Det är jädrans svårt att hitta källor på det ämnet jag valt, i alla fall "trovärdiga" källor som böcker, artiklar och sånt skit. Hemsidor går det alltid att hitta, dock ses det inte som trovärdigt av skolan. Hur som, känns rätt hopplöst. Måste dock hitta en källa ikväll, ett "citation paper" om en källa ska in på måndag så måste rappa på.
 
Idag fick jag förövrigt mitt körkort. Känns som jag väntat i en evighet, men tog "bara" en månad. Snabbt för att vara detta landet då folk har fått vänta i 4-5 månader på sina. Förstår inte vad det är som tar tid, det är väl för fasen bara att trycka kortet och skicka det? DMV ska vara så himla omständiga.

1 November 2012
Postat: 2012-11-02 / 05:16:51 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu har vi gått in i November, så nu kan jag säga "nästa månad kommer jag hem". Haha! Hur som helst, 1 November idag vilket betyder att det var Halloween igår, vilket leder till att det typ inte var några alls på skolan idag för alla var bakis. Jag hade bara en lektion idag, men det var mindre än halva klassen där. Och på gymmet var det i princip öde, vanligtvis så brukar det vara helt proppat vid den tiden jag var där.
 
Tydligen så var Oprah Winfrey på skolan idag också. Det missade jag så klart. Någon i min klass sa att hon delade ut saker, så som iPods och sånt men vet inte riktigt om det stämmer. Borde kolla upp det, men ändå inte för jag kommer bli avis på de jävlarna som träffade henne och de som lyckades få något. Haha.
 
På eftermiddagarna så går bussarna hem en gång i kvarten, så man behöver inte riktigt bry sig om att passa bussar eller så, för missar man en så går ju nästa om 15 min. Idag kom jag till hållplatsen 5-10 min innan en buss skulle gå. Tiden gick, den bussen kom inte. Klockan passerade nästa kvart, bussen kom inte. Efter en halvtimme kom äntligen en buss, självklart så var det ju nu asmycket folk som skulle på bussen.. vilket ledde till att alla inte fick plats och jag fick lov att stå. På motorvägen är det mega bilkö och på något vis så lyckas bussen att krocka. Varje gång jag måste stå i bussen så tänker jag på hur jävla farligt det är om det skulle hända en olycka, hur kan de få proppa bussarna så fulla som de faktiskt gör? Sure, nu klarade sig alla bra. Det jag skulle komma fram till var att vi sen stod still på motorvägen i evigheter eftersom de skulle reda ut olyckan. Kändes som jag aldrig skulle komma hem. Bussystemet här suger, både när det fungerar och när det inte fungerar. Och varför kan de aldrig finnas några glada busschaffisar?

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB