26 Mars 2012
Postat: 2012-03-27 / 06:47:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp! Tänkte bara säga att vi lever och har det bra i San Francisco. Hittills har vi turistat en del - Alcatraz, Golden Gate Bridge osv. Så igår var vi till Six Flags Discovery Kingdom som ligger här uppe, det var inge folk där alls, så sjukt skönt att inte behöva stå och köa i evigheter.
Imorgon kväll tar vi nattbussen tillbaka till Santa Barbara. :)


Jag och Sara på Six Flags :)

San Francisco here we come! :)
Postat: 2012-03-24 / 06:59:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Packad och klar! Om sådär en halvtimme beger vi oss hemifrån för att ta nattbussen upp till San Francisco. Ska göra de vanliga turistiga sakerna så som Alcatraz, Golden Gate osv. Kommer bli toppen. : )
Kommer hem igen på Onsdag morgon. :)

Hunger Games
Postat: 2012-03-23 / 21:54:32 / © sandraaandersson.blogg.se

I natt var det äntligen dags att se Hunger Games, så som jag längtat. Vi kom dit kanske 1h40min innan filmen skulle börja, tänkte att det kan vara bra att vara i tid när det är premiär liksom. Men jisses vilken kö det var redan när vi kom, helt sjukt vad folk det var.

Vi hann dock få psyk på alla amerikaner redan långt innan filmen började. Måste dem vara så hyper? Kan dem inte bara sitta lugnt och vänta på att filmen ska börja? Och sen sitta tyst och njuta av filmen? Nedå, det var ett jävla liv ända till filmen började och när filmen väl började så blev det ännu värre. Dem skrek sig igenom stora delar av filmen, vilket jag tycker förstör upplevelsen lite.. jag var ju där för att se Hunger Games, inte för att lyssna på en massa galna fans skrika.

Hur som helst. Filmen levde upp till mina förväntningar, den var sjukt bra. Lite väl lång kändes den kanske, men det kan ju också vara för att jag såg den mitt i natten. För jag kan inte komma på något av det som var med som inte behövdes, allt behövdes för allt är så viktigt för storyn.

Jag längtar redan efter Catching Fire.

22 Mars 2012
Postat: 2012-03-22 / 17:22:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är torsdag, det är äntligen torsdag. Det är äntligen torsdagen den 22 Mars! :)

Idag har jag min sista midterm, tjoho! Och samma sekund jag lägger ner pennan efter det kommer jag jubla över att det är Spring Break, tjoho! Jag borde dock plugga lite till det nu, men jag hittar inte all info i boken och då är det jobbigt att plugga. Suck.

OCH IKVÄLL ÄR DET DAGS FÖR HUNGER GAMES!!! Jag längtar sönder och jag har tjatat om det i evigheter. Jag tror Sara och Kristin har tröttnat på mig rejält nu, men ikväll är det ju dags så sen slipper dem mitt tjat. Hoppas det är as bra, det måste vara bra, det kommer vara bra. :D

19 Mars 2012
Postat: 2012-03-20 / 01:20:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Min lärare var faktiskt snabb med feedback på uppsatsen, när jag vaknade såg jag glatt att jag hade fått svar redan klockan sex i morse. Toppen bra. Så jag gick till skolan tidigare idag för att besöka Writing Center, känns dumt att inte gå dit när man faktiskt får hjälp där plus att jag får extra credit. Två flugor i en smäll. Nu har jag tills i morgon på mig att fixa klart uppsatsen, jag hoppas det kommer gå.

Hade precis min andra filmlektion nu, kändes bra när läraren i början av lektionen säger att våran klass hade klart sämst resultat på våran Midterm av de klasser han har. Fast han sa även att han själv tar på sig skulden och att eftersom han uppenbarligen måste ha gett oss svårare frågor än till de andra klasserna så kommer han räkna bort vårat Midterm om vi får bättre betyg på Finalen. Känns bra. Nu hade jag visserligen inte så många fel som jag trodde, men det känns ändå bra att man kanske kan få ännu bättre betyg i och med nästa prov.

Sitter nu i bibblan igen, väntar på att min engelska ska börja. Klockan sex är det dags, nästa termin ska jag fan inte ha några kvällslektioner, det är skitdrygt. Sen ska jag hem och se Pretty Little Liars(idag är ju dagen då det ska avslöjas vem A är) och skriva uppsats. Tjoho!

18 Mars 2012
Postat: 2012-03-19 / 07:38:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag avskyr midterms och finals tider, det är alltid så mycket att göra, oavsett om man har inlämningar eller prov så är det mycket på en och samma gång. Idag har jag äntligen lyckats komma någonstans på min filmuppsats i alla fall, finally, och jag lyckades nu ikväll komma så pass långt att jag vågade skicka in den till min lärare för feedback. Hoppas han är snabb på att svara så jag hinner skriva om allt om det verkligen är skit. Jag kan ju säga att jag tröttnat rejält på I rymden finns inga känslor också efter att ha sett den några gångar och spolat fram och tillbaka i den ännu fler gånger.

Fyra skoldagar kvar nu och sedan är det Spring Break. Fantastiskt! Och det är Hunger Games på torsdag, yay! Sen blir det San Francisco, awesome!

Time to Discover America
Postat: 2012-03-18 / 00:29:13 / © sandraaandersson.blogg.se

Tjoohooo! Idag är en bra dag, hihi. Eller på sätt och vis i alla fall.

Imorse bokade Sara sitt flyg till New York, awesome, så detta betyder att jag i Maj ska få besöka mitt underbara New York igen. Jag längtar så jag dör. Vi åker dit 25 Maj och stannar några dagar, sen är det tänk att vi ska åka buss ner till Washington för att stanna där i några dagar innan vi sedan bussar över landet tillbaka till Santa Barbara. Vi har dock inte bestämt hur många dagar vi stannar där borta än, men det har vi tid att göra sen. :)

Och för en stund sedan så bokade vi buss och hotell till San Francisco, så nästa helg så bär det av dit. Vi köpte även biljetter till Alcatraz så dit ska vi också en sväng. Och sen så klart se de klassiska sakerna som Golden Gate och så.


16 Mars 2012
Postat: 2012-03-17 / 04:46:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har så äckligt dåligt självdiciplin, kommer aldrig någonstans med pluggandet. Suck. Har ingen motivation till att skriva min filmuppsats, att jag inte vet hur jag ska lägga upp den gör ju inte saken bättre. Positivt är i alla fall att jag har fått tre extra veckor på oss med fängelseuppsatsen. :)

Nee, nu måste jag plugga lite.. antingen jobba på uppsatsen eller plugga lite kriminologi.

Got my tickets
Postat: 2012-03-17 / 00:42:19 / © sandraaandersson.blogg.seIdag var jag äntligen och hämtade ut Hunger Games biljetterna, längtar så in i bomben kan jag säga. Midnattspremiären är det som gäller :)
Än så länge har jag fått med mig tre pers - Kristin, Sara och Sofia är mina offer :)

14 Mars 2012
Postat: 2012-03-15 / 00:11:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Mamma klagade på att jag var dålig på att blogga nu för tiden så får väl slänga in ett inlägg för hennes skull, men egentligen har jag ingenting att skriva.

Jag hade precis mitt första midterm och det var i Introduction to Film, gick väl sådär får jag säga. Vi fick rätta varandras prov direkt efter, dock får vi inte tillbaka vårat eget förrens nästa vecka, och jag minns inte riktigt vad jag svarade på alla men några fel har jag tyvärr. Men bättre än den jag rättade i alla fall, människan hade 50% fel och bättre än det vet jag att jag fick. Annars gråter jag nog en skvätt.

Nästa vecka har jag nästa midterm, tjoho. Två uppsatser ska ju in då också så hela helgen kommer bestå av att plugga, eller i alla fall att försöka plugga. Känns kul.

MEN nästa vecka är det också 23 Mars vilket betyder Spring Break och samma dag är det även Hunger Games premiären och vi kommer dra till San Francisco den natten. Tre skitbra saker på en och samma dag! Fantastiskt.

Nu sitter jag i biblioteket med alla andra idioter, märks att det är midtermstider då det nu är proppfullt här inne och det är det bara när det är midterms och finals. Två timmar tills nästa lektion, ska försöka plugga lite film och sen tänkte jag se färdgt Himlen är Oskyldigt Blå.

Ciao!

Midterms
Postat: 2012-03-07 / 07:15:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Det börjar bli dags för midterms.. gaah! Nästa vecka har jag midterm i en av mina filmkurser och veckan efter det har jag midterm i kriminologin plus att den veckan ska även en filmuppsats in och en kriminologiuppsats in. Please kill me!!! Jag har ju ingen självdiciplin heller så jag bara skjuter på allt hela tiden och kommer ingenstans med någonting, suck.

Vill ha Spring Break nu så midtermsen är över!

Helgens Bravader
Postat: 2012-03-06 / 19:41:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Tjooo!

I helgen tyckte vi att det var dags att göra någonting, att fly Santa Barbara för en stund så i lördags hyrde vi bil och styrde kosen mot Six Flags. Dock kom vi dit lite sent och det tog en evighet för oss att få våra Season Pass, men nu har vi dem i alla fall så nu kan vi åka dit hur mycket vi vill. Haha! :) Det var strålande väder och riktigt kul.

I söndags så for vi ner till La, vår plan var att kika på Hollywood skylten och så men vi hittade ingen parkering på det bra stället så vi fick fara till stället vi var på en gång förut. Sen for vi vidare till The Grove, vilket var en riktig besvikelse, och Farmers Market. Efter det så blev det en så klart en sväng på Cheesecake Factory och IKEA innan vi for hem till Santa Barbara igen.

Det var helgen i korta drag det. Jupp!

Kony 2012
Postat: 2012-03-06 / 19:37:37 / © sandraaandersson.blogg.se

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

United States Penitentiary, Lompoc
Postat: 2012-03-02 / 21:05:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Varning för långt inlägg!

Igår var Dagen D då det äntligen var dags för oss att ta oss ca en timme norrut till Lompoc för att göra ett besök på fängelset där. Johanna hämtade upp mig halv åtta och sen bar det iväg, vi var båda äckligt nervösa men samtidigt exhalterade inför besöket.

När vi kom dit så delade dem upp oss i två grupper, självklart så delade dem på mig och Johanna, så vi fick ju se lite olika saker eftersom vi hade olika vakter som tog oss runt. Min grupp fick börja på Low-Security fängelset där vi fick gå runt och se hela området - vart och hur det går till när dem kommer till fängslet/lämnar fängelset, hur dem bor, fabriken där fångarna jobbar(där tillverkas i princip alla vägskyltar och sånt som sitter längst vägarna), skolan, deras gympasal, deras affär osv. Något jag inte hade förväntat mig var att fångarna skulle få runt så fritt som dem faktiskt gör, dem kunde gå i princip vart dem ville inne på fängelset. Jag hade inte heller förväntat mig att dem bodde i "dorms", så när vi fick se hur de bodde blev jag lite förvånad.. vi kom in i ett rum med säkert 70-80 sängar och där satt fångarna och höll på med lite vad dem ville.

Sen var det dags för oss att besöka Medium-Security fängelset, direkt när man kom in där så märkte man att detta var något helt annorlunda. Vi var nu i en mega byggnad med massvis av "vingar" där dem bodde, det såg ut i princip som det gör på film förutom att dem inte hade gallerdörrar(vilket Johanna säger att dem hade, så i någon vinge måste dem haft det). I dessa vingar så var det tre våningar med celler, kanske 20-30 st på varje våning och så var det 2 fångar i varje så det bodde ju en hel del inne i varje och där inne var det EN vakt med alla dem. Även här fick vi se deras skola, deras utegård(sjuuuukt stor med tennisbanor, löpbanor, basket osv), deras workshop och slutligen så fick vi se deras matsal - där det var lunch när vi gick in så där satt några hundra fångar och glodde på en när vi gick in.

Det förvånade mig att det var så lite säkerhet där, det kändes i princip som vi bara kunde traska in och ut där. Vi gick igenom en metalldetektor(som så klart pep för mig varje gång) men that was it. Vi hade kunnat tagit in vad som helst som inte var av metall, så vi hade i princip kunnat tagit med oss en massa droger in och bra ge ut till alla som satt där. Bra säkerhet!
Sen förvånade mig det även att dem har så mycket frihet som dem har. På Low-Security så fick dem ju i princip gå som de ville. På Medium kunde dem också göra det,  bara att här var det låsta dörrar så någon måste låsa upp det åt dem.. vilket dem gör så fort dem ber om det typ.

Det var jäkligt facinerande i alla fall och vill gärna göra ett till besök där.


ungefär såhär såg det ut på low-security

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB