27 Juni 2012
Postat: 2012-06-27 / 19:02:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Ahjo, jag är kass på att blogga. Jag är helt medveten om det. Nu gör jag det bara för att göra något annat än att plugga, men jag borde plugga för jag ska gå till skolan om två timmar och jag är inte på långa vägar klar med min läxa. Duktigt av mig.
 
Aja. I morgon far vi till  Vegas så jag kommer knappast vara duktig på att uppdatera de närmsta dagarna heller. På instagram händer det saker om ni vill se bilder, så följ mig där istället. :)

När Emma åkt hem så kommer säkert bilder upp från LA, Vegas och sånt. New York har jag ju inte heller lagt upp ifrån än kom jag på.

24 Juni 2012 - Sociala Experiment
Postat: 2012-06-25 / 06:54:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag försöker skriva en uppsats om sociala experiment, det går väl sådär. Sitter som vanligt kvällen innan och försöker ordbajsa fram uppsatsen. Men det ska nog gå. Har ju faktiskt inte haft speciellt mycket tid att lägga på den innan eftersom vi varit borta hela helgen. Tack och lov så behöver den bara vara tre-fyra sidor och det knåpar man ihop rätt snabbt om man heter Sandra Andersson.
 
Dock vet jag inte när jag ska skriva uppsatsen som ska in nästa måndag. Vi ska få uppgiften på torsdag och den ska in följande måndag. Vi åker till Las Vegas direkt efter min lektion på torsdag och åker hem på söndagen, och jag är den som kör så jag kan inte skriva i bilen heller. Tjoho!

23 Juni 2012
Postat: 2012-06-24 / 08:44:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Hallå i stugan!
 
Emma är här och jag har ingen tid att sitta vid datorn. Typ. I onsdags så for vi direkt mot LA direkt efter att jag slutat skolan, det var en helvetes trafik och Emmas plan var försenat så vi kom inte hem förrens jävligt sent. I torsdags for vi ner till Outletten i Camarillo för lite shopping.
 
I fredags var vi på Six Flags. Väldigt skönt då det inte var så jättelånga köer så vi hann åka en hel del saker, till och med testa på några som vi inte åkt förut. Och idag har vi varit till LA. Tog kustvägen förbi Malibu, vi var i Santa Monica, kikade in Hollywood och CityWalk på Universal. Vi försökte även ta oss till Observatoriet men våra gps:ar tog oss till helt fel ställe så vi åkte till Cheesecake Factory och åt istället.
 
Bilder finns på instagram, ska försöka få upp några här också.

Instagram
Postat: 2012-06-20 / 07:30:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är ju väldigt dålig på att blogga nu för tiden, jag vet. Mycket för att jag har blivit så dålig på att använda min kamera och då är det inte lika roligt att blogga.

Hur som helst, när vi var i New York så fick Sara och Therese mig att börja med Instagram så jag är mer aktiv där än jag är här. Och där får ni ju bilder också. Sandrakandersson heter jag där, följ mig där så får ni se lite bilder i alla fall. :)

19 Juni 2012
Postat: 2012-06-20 / 07:06:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Jag är trött, väldigt trött. Skolan började och vips så kickade min trötthet in, vad är det för fel? Läraren är asrolig så även om jag kommer vilja dö innan dessa sex veckor är slut så får jag i alla fall skratta mig igenom lektionerna, att plugga en 16 veckor kurs på 6 veckor är idiotiskt. Varför gör jag det? Klassen består av 90% asiater, och ingen av de verkar ha koll på något.. inte ens sitt eget namn i vissa fall.

Hur som helst, klockan är tio och här sitter jag med en jädrans läxa som ska in i morgon och jag vill bara sova. Måste läsa en lång uppsats om en människa som reste till fristaden Christiania i Danmark och svara på sådär en miljard frågor om den. Har ingen ork. Roligt också när man fått schemat för terminen och man inser att en uppsats ska vara inne varje måndag och ett rough draft varje torsdag. Yay. Äntligen sommar.

Men men, imorgon kommer Emma i alla fall. Vettefan hur mycket vi ska kunna umgås med tanke på mina jävla läxor men. Det får fan gå, det ska fan gå. Skolan får hamna i andra hand, kanske inte så smart när det handlar om en kurs som man måste klara för att ta sig vidare till nästa engelska men.

Emma kommer i alla fall! Hon sitter på tåget till Arlanda nu, kommer väl vara framme här i Santa Barbara om sådär 24 timmar. Lååång resa!

17 Juni 2012
Postat: 2012-06-18 / 07:22:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var sommarlovet del 1 slut, imorgon börjar skolan igen. Då vankas det tre och en halvtimmas engelska måndag-torsdag i sex veckor. Tjoho så roligt det kommer att vara. Verkligen, hurra. Förhoppningsvis så klarar jag kursen i alla fall så jag kan ta nästa i höst. Men men.

Och på onsdag kommer Emma, det gör det hela lite bättre. Kan inte förstå att vi inte setts på ett år, ett år är fasen sjukt länge. :)

Vi har det för övrigt väldigt tomt här i lägenheten nu. Från att ha varit fyra som bodde här så gick vi till fem sista veckan då Therese sov på soffan, väldigt livat och trångt. Nu är det bara jag och Sara kvar och det är tomt tomt tomt. Saras rum ekar. Mitt ser lite fullare ut i alla fall eftersom det fortfarande är två sängar här inne.


Snart är hon här! :) Kan inte förstå att detta är fem år sedan.

Suck
Postat: 2012-06-17 / 08:04:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Note to self: Bo aldrig mer granne med en ungdomsgård/fritidsgård, i alla fall i detta landet. Dem har fester/aktiviteter de flesta kvällarna och alla helger vilket gör det omöjligt för en att sova då deras musik är ashög. Den är hög inne i mitt rum så jag förstår inte hur någon klarar av att vara inne i lokalen de är i. Och inte nog med det, på morgonen så har dem då och då car-wash eller liknande så man får varken sova på kvällen eller morgonen.

Helvetes amerikaner. Eller så är det bara Westside Santa Barbara som är dumt.

I want to sleep!

Sadface
Postat: 2012-06-15 / 23:20:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Och där var Sverige ute ur EM. Vad i hela friden har hänt med vårat landslag, som i alla fall brukade ta sig vidare från gruppspelen. Nu går det skit. Kanske är för att jag inte längre bor i Sverige? Må så vara.

Men Källström var ju söt i alla fall, det är ju bra.

12 Juni 2012
Postat: 2012-06-13 / 06:32:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Fy vad tiden flyger iväg. Idag var det exakt tre år sedan jag tog studenten, det känns som igår. Fast när jag tänker efter så har jag hunnit med så mycket efter studenten. Jag har bott 5 månader i New York. Jag har bott ett år i England och nu har jag pluggat ett år på college i Kalifornien. Jag har hunnit uppfylla drömmar jag inte ens visste att jag hade när jag tog studenten. Jag hamnade i England på ett bananskal, men det blev ändå så bra och hade jag inte åkt dit så hade jag inte träffat Kristin och då hade vi aldrig bestämt oss för att flytta till Santa Barbara tillsammans.
Sjukt så snabbt tiden går och så mycket man gör men inte reflekterar över att man gör.

Idag är det exakt tre år sedan jag tog studenten. För några veckor sedan var det två år sedan jag lämnade New York. I söndags var det ett år sedan jag lämnade England. Och nu sitter jag här, i Santa Barbara och kommer inte komma till Sverige förrens i jul - det längsta jag varit i från Sverige i sträck.
allt detta är nu tre år sedan

8 Juni 2012
Postat: 2012-06-08 / 19:13:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Mitt lov är snart över. Hjälp, vart försvann det? Har bara en vecka kvar och sen börjar skolan igen, men det gör mig inte så mycket egentligen för när skolan börjar så kommer även Emma och det längtar jag till.

Vädret här borta går upp och ner, ibland är det svinkallt och sen poff så är det kokhett och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Tomt är det också, alla studenter här åkt hem - både internationella och amerikaner, och eftersom detta är en studentstad så känns det helt öde här nu.

Positivt är i alla fall att min förkylning börjar försvinna! Skönt!


Bjur på en bild från New York, dock var det inte världens bästa väder den dagen vi var upp på Top of the Rock

En full garderob
Postat: 2012-06-05 / 08:42:39 / © sandraaandersson.blogg.seKristin flyttade ut och in flyttade alla andras skit. Hennes sida av garderoben är nu fylld av Thereses kartonger och mina saker. Man måste ta vara på de få utrymmen som finns. Thereses kartonger tar förövrigt även upp hela Saras garderob och halva vardagsrummet, kvinnan har mycket saker.

Flip-flops är det bästa som finns!
Postat: 2012-06-05 / 02:33:28 / © sandraaandersson.blogg.seJag är en såndär människa som fullkomligt älskar flip-flops och tycker att det är det skönaste som finns, och bor man här i södra Kalifornien så går dem att använda året runt.

I New York insåg jag i alla fall att jag behövde ett par nya och eftersom de var på rea så passade jag på. Syns det att mina gamla är välanvända eller? ;)

On our way home
Postat: 2012-06-02 / 05:08:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Hejsan svejsan!

För tillfället sitter jag och Sara på flygplatsen i Denver och väntar på vårat flyg till Santa Barbara. Det skulle ha gått om en kvart men är försenat så ska nu inte gå förrens strax innan elva. Vi kommer alltså komma hem väldigt sent ikväll, tur i alla fall att vi flyger direkt till Santa Barbara och inte till LA.
Det är förövrigt inte alls roligt att flyga sjuk. Näsan rinner, huvudet bankar och halsen river. Kul!

Saknar redan New York, den underbara staden alltså. Vill bosätta mig där och aldrig lämna staden, kan någon hitta mig ett jobb där och skaffa mig ett visum eller green card?
Men på samma gång så ska det bli skönt att åka tillbaka till Santa Barbara och ta det lugnt, turista tar verkligen på krafterna.

Nu har jag två veckors ledighet framför mig. Skolan börjar 18 Juni. Emma kommer 20 Juni. Therese kommer tillbaka 26 Juni. Sen lämnar Emma mig 9 Juli och dagen efter åker Sara hem till Sverige. Kommer bli tomt. Sen slutar skolan 28 Juli och mamma kommer över i samma veva.
Sommaren kommer nog flyga förbi.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB