30 Januari 2012
Postat: 2012-01-30 / 19:57:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är så sjukligt trött!! Helgen har varit galet lång, tre hela dagar av festival och än är det inte över - sju dagar kvar. Igår var jag på festivalen ca 9-22, lång dag. Hittills har jag hunnit med 8 filmer, Viola Davis Tribut, Q&A med Ned Price och Women's Panel. 11 event avklarade alltså, ganska bra jobbat ändå - har minst 9 kvar nu.

Egentligen borde jag nu skriva mina loggar om de event jag varit på, började på några av mina 10 reviews och skriva lite mer kommentarer. Men jag orkar inte, är så gott som orkeslös. Idag ska jag inte på festivalen något alls, väldigt skönt, dock tråkigt att jag missar Martin Scorsese tributen. Istället ska jag tillbringa timmarna till nästa lektion med att försöka komma någonstans i skrivandet, sen två lektioner och ikväll ska jag i säng tidigt.

I morgon ska jag upp tidigt igen, klockan 9 ska vi ha Q&A med Roger Durling(en av mina lärare/han som håller i festivalen) och sen blir det full fart med festivalen igen.
Damn, hade glömt att jag måste komma på frågor till honom.

Aja. Hare!

Pssst, ni borde förresten se Starbuck. ASROLIG!!

No life!
Postat: 2012-01-29 / 17:21:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Som sagt, har no life at the moment! Var på festivalen hela dagen igår och ska iväg strax nu och kommer hem sent ikväll. Hörs när mitt liv kommer tillbaka, eller när jag får en stund över i veckan...

Dag 1 avklarad!
Postat: 2012-01-28 / 09:05:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Första dagen av filmfestivalen är över, phu, jag är helt slut. Jag gick hemifrån strax efter nio i morse, började med lektion på skolan klockan tio och var på festivalen resten av dagen och kom inte hem förrens kring elva på kvällen. Lång dag? Oh ja!

Idag hann vi med och se en "restoration" av A Clockwork Orange, den kinesiska fimen Here, There och en tribut til Viola Davis(som var alldeles för lång).

Imorgon blir ännu än lång dag, ska möta Sofia och Matilda klockan nio utanför bion och sen tror jag dagen slutar lika sent som idag. Hurra!
Nu ska jag plugga lite och sedan sooova, ska upp om åtta timmar. Gäsp!

26 Januari 2012
Postat: 2012-01-27 / 08:31:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har det varit varmt! Nu kan denna värme få hålla i sig tycker jag, men även fast det är varmt så drar jag på mig långbyxor och en tjock kofta för att jag vet att det kommer vara kallt när jag ska hem från skolan.. så man svettas igenom halva dagen i för mycket kläder sedan fryser man igenom andra halvan. Sådär praktiskt!

Hur som helst, idag har jag varit och hämtat mina biljetter till film festivalen. En hel drös är det, 20 biljetter till vilka filmer som helst och sen en drös till några speciella saker. Sen på min filmlektion idag så gav vår lärare(han som anordnar hela festivalen) ut biljetter till oss elever, till två olika saker och vi fick två till varje.. efter lektionen kollade jag på dem och den ena kostade $61 st och den andra $ 41. Han gav oss alla alltså biljetter värda över $200. Shit pommes.

På kvällen var det dags för Introduction to Corrections, jag tänkte droppa kursen ens innan jag gått dit men jag gav den en chans. Och jag ångrar inte att jag gick dit, jag kommer få ut så otroligt mycket av den klassen... redan idag när vi bara hade lite introduktion så lärde jag mig en massa. Och det bästa av allt, vi ska få åka och besöka ett fängelse. Detta skrämmer mig samtidigt som det får mig att längta.

Ne, nu måste jag dra mig mot sängen.. jag förväntar mig 10 hårda dagar nu.

Vårterminens kurser
Postat: 2012-01-27 / 06:29:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag skippar matten denna termin och tar det nästa termin istället, så mitt schema kommer se exakt lika ut som det gjorde när jag fick registrera mig för kurser i November. 16,5 units blir det denna termin, 12 units är heltid och man får max läsa 18. Hade gärna lagt till en kurs till men det får jag ju inte.

Contemporary World Cinema
Vi ska titta på en hög med filmer från olika länder och genrer från 1960 och fram till idag. T.ex. denna vecka såg vi The Artist(som ni faktiskt borde se, förutom Nina för hon kommer hata den), vi ska även se orginalet av The Ring - alltså Ringu och nästa vecka ska vi se Drive(Yum, Ryan Gosling). Samt en drös med filmer från Danmark, Korea, Australien osv.
Verkar vara en helt okej kurs, ska se en del filmer jag nog inte vill se men det får gå..

Introduction to Film

Vi ska se en drös med random filmer från att filmen kom till fram till idag. Vi ska bl.a. se Citizen Kane, Psycho och Atonement. Filmhistoria, vinklar, stilar m.m.
Kursen verkar vara aslätt och det hoppas jag den är, bra med baskunskaperna till film också..

Introduction to Corrections (kopierar bara in kursbeskrivingen)
Examines major types of crime and criminal behavior, characteristics of offenders, factors that contribute to crime and delinquency, and the role of probation and parole. Analyzes historical changes in crime control, treatment and punishment.
Jag var lite skeptisk till denna kurs innan den började, men oj så intressant. Och vi ska få åka och besöka ett fängelse om några veckor, läraren är störtskönt och jag hoppas kursen kommer vara lika bra som den verkar.

Film Festival Studies
Kursen går ut på att gå på Santa Barbara International Film Festival, se på filmer, går på panels m.m under de 10 dagar den pågår. Ikväll är det öppningskväll men jag kunde tyvärr inte gå eftersom jag hade en annan lektion, men från och med i morgon och 10 dagar framöver kommer jag inte ha något liv då jag kommer tillägna all min tid på festivalen eller på mina andra kurser.
Jag hoppas och tror att kursen kommer bli awesome även fast jag kommer känna mig sönderstressad hela tiden..

Effective Writing Techniques
I princip en kurs som ska lära en att skriva uppsatser och hur dem ska vara uppbyggda, så terminen kommer bestå av en miljard uppsatser till denna kurs. En kurs man bara tar när man är kass och testar lågt på assesmenttestet och måste jobba sig upp i engelskan.

First day of school!
Postat: 2012-01-24 / 06:44:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Vilket skitväder det har varit idag, usch usch usch. Har regnat stora delar av dagen, usch usch. Klarade mig dock från regnet både och från skolan, ganska skönt faktiskt.

Idag hade jag Introduction to Film och English, den förstnämnda verkar sjukt slapp då det enda på hela terminen är en uppsats, en midterm och en final. Engelskan därimot vill jag helst inte ha, läraren verkar vara tråkigast på jorden så jag hoppas att jag lyckades bra på dagens uppsats och får flytta upp en klass men så är det knappast. Får väl stå ut med henne hela terminen, men hon verkar inte gilla svenskar.

Vi får se hur det blir..

22 Januari 2012
Postat: 2012-01-23 / 07:53:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Imorgon börjar skolan igen, skulle inte tacka nej till lite längre lov faktiskt men kommer ändå bli skönt med lite rutiner igen. :) Vet inte riktigt hur det blir med mina klasser än, tänkte försöka crasha någon matteklass så förhoppningsvis så får jag en sån denna termin i alla fall. De enda klasser jag är helt säker på att jag ska ha, som jag vägrar välja bort är Film Festival kursen och Engelskan.

Ne, nu måste jag nog sova.. :)

Hellner VS Northug
Postat: 2012-01-22 / 20:18:25 / © sandraaandersson.blogg.seÄr det jag som är lättroad eller är detta sjukt roligt?

Mattetest & Uppkörning
Postat: 2012-01-20 / 01:42:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Hallå i stugan!

Idag var dagen då jag planerat att göra mitt placement test i matte, som jag egentligen borde ha gjort redan förra terminen men bara har skjutit på sen dess. Så jaaa, vi for till skolan och jag betalade film festivalen och sen var det dags för testet. Jaaaaadu, det märktes att jag inte räknat matte på sådär fyra år i alla fall för jag mindes typ ingenting men jag hamnade ändå i högsta gruppen för det testet(man får välja mellan fyra svårighetsgrader) vilket är skönt.

Nu på eftermiddagen så for vi till DMV för att fixa körkort. Tack och lov klarade jag min uppkörning, trodde jag skulle total faila och snubben sa till och med att han nog hade för höga förväntningar på mig innan jag började köra eftersom jag är svensk. Hur som helst, nu är det gjort och jag väntar bara på att få mitt körkort vilket kan ta allt från två veckor till fyra månader. Sara klarade sin uppskrivning hon också, så vår plan var innan att hon efteråt skulle övningsköra med mig eftersom hon inte har körkort i Sverige men nu vet vi inte om hon får det.
Aja, det ska vi ta reda på.

Neee, nu ska jag hitta på något annat.

Oops!
Postat: 2012-01-19 / 09:09:56 / © sandraaandersson.blogg.seJag har varit i behov av nya Converse väldigt länge nu så idag när vi for till en Outlet så passade jag på, det var meningen att jag bara skulle köpa två par men så var de bruna skinnconversen så billiga så jag kunde inte låta bli. Men nu får jag inte köpa nya skor på hela våren.

Lite duktig var jag ändå, detta var det enda jag kom hem med.

LG Optimus Slider
Postat: 2012-01-19 / 01:08:30 / © sandraaandersson.blogg.se


Igår fick jag min nya älskling :)
Tack Ida!

Kan någon gissa vart vi har varit idag? :)
Postat: 2012-01-18 / 08:54:42 / © sandraaandersson.blogg.se


17 Januari 2012
Postat: 2012-01-17 / 17:26:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har fått tillbaka datorn och ändå har jag inte uppdaterat bloggen, dåligt av mig. Yep. Nu har jag i alla fall svenskt tangentbord, riktigt skönt må jag säga fast det är lite ovant för jag hade ju vant mig vid det andra nu.

Idag ska vi fara ner till LA, vi ska försöka hittta till det Diner dem alltid är på i OC för vi är lite OC galna hela högen här och jag har alltid velat åka dit. Så det är vårat mål för dagen, sen så ska jag försöka hitta Ida och skjutsa henne till flygplatsen, om vi får hyra en tillräckligt stor bil vill säga. Det blir jobbigt om bilen är för liten för hennes väskor. Haha.

I morgon ska vi till en outlet och på torsdag ska vi till skolan m.m. På torsdag kommer även våran fjärde roomie.

Hörs i slutet på veckan, för innan dess har jag knappast tid.

13 Januari 2012
Postat: 2012-01-14 / 07:07:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Förlåt! Jag har inte blivit bättre på att blogga, haha. Och idag lämnade jag in min dator så nu är jag datorlös så kommer nog inte komma igång förrens jag får tillbaka den heller. :P

Vi trivs numera i lägenheten i alla fall, den är ren och vi har en vettig roomie.

Aja, återkommer när jag har en dator.

Back in Santa Barbara!
Postat: 2012-01-11 / 19:51:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Förhoppningsliv så får jag liv i bloggen nu igen, för nu är jag tillbaka i Santa Barbara! :)

I lördags så for jag och mamma ner till Stockholm där vi var i några dagar, shoppade lite och tittade på skidor så klart(Go Hellner). Igår morse vid fyra så klev vi upp och for mot Arlanda då det var dags för mig att bege mig tillbaka till Cali.

Resan gick smärtfritt, inga förseningar och jag fick fönsterplats på båda planen. Planet till London påstod dem var fullt men ändå så var det en ledig plats brevid mig, hur går det ihop? I London så träffade jag Kristin och fördrev några timmar innan det var dags för oss att hoppa på våra plan till LA. Det var förvånansvärt lätt att komma igenom immigration och bli insläppt i landet, utanför stod Kristin så fint och väntade på mig, vi tog bussen till Hertz och hyrde en bil och styde kosen mot SB.

När vi kom hem så dumpade vi våra väskor och for direkt och hämtade Sara, en av våra nya roomies. Resten av kvällen flög vi runt och handlade, först till Kmart där vi äntligen köpte ett matbord(!) och Sara fick sig en säng och sen passade vi på att storhandla mat medans vi hade bil.

Idag ska vi på dammsugarjakt, woho!

6 Januari 2012
Postat: 2012-01-06 / 19:25:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Alla mina bilder från New York har gått upp i rök, fem månader av bilder från en av de viktigaste tiderna i mitt liv. :( Förstår inte vart dem tagit vägen, dem har funnits på min externa hårddisk förr, men nu är dem inte där längre och min gamla dator är ju död och allt är borta från den. Jag är less, vill ha mina bilder tillbaka!

Idag var det den årliga trettondagsshowen på stallet, som vi självklart var och tittade på. Var tre år sedan jag såg den sist då jag inte varit hemma de senaste två åren, men i år var det dags för mig att se den igen. :)

Och i morgon bär det av igen, i morgon åker jag till Stockholm innan det om några dagar bär av till Santa Barbara igen.

Snart är det dags igen
Postat: 2012-01-04 / 11:37:58 / © sandraaandersson.blogg.se

Om några veckor börjar skolan igen och det är dags att ta nya kurser, jag registrerade mig för mina kurser för ett bra tag sedan, men kommer säkert hinna ändra mig. Det är en kurs jag vill ha in på schemat, men för att få in den så måste jag ta bort en av de andra för annars kommer det upp i för mycket units för denna termin.

Just nu är jag i alla fall registrerad för
  • Introduction to Film
  • Contemporary World Cinema
  • Effective Writing Techniques
  • Film Festival Studies
  • Introduction to Corrections
Jag har ingen aning om vilket jag ska ta bort om jag ska lägga till den andra kursen, kanske Introduction to film eller Introduction to Correction. Men gah, vet ej.
Sen funderar jag även på att kanske byta ut Contemporary World Cinema mot Great Directors, för där hade jag svårt att välja när jag registrerade mig. De ligger nämligen på samma tid, så jag kan inte ta båda.

2011 Del 2
Postat: 2012-01-03 / 00:42:21 / © sandraaandersson.blogg.se


5 Augusti satte jag mig på ett plan mot mitt nya hem - Santa Barbara


Någon vecka sedan, 22 Aug, så hade vi vår första riktiga skoldag på SBCC


Början av terminen spenderade jag väldigt många timmar såhär mellan mina lektioner


I September så gjorde vi vårat första trip till LA....och jag fick träffa den kända Beverly Hills skylten
..


.. och jag blev i LA återförenad med Maria efter ett och ett halvt år i sär


I September hann vi även med ett av höstens två besök på Six Flags


I Oktober kom Micke på besök och Felicia var en flitig festgäst hos oss


Jag och Carro blev återförenade efter nästan ett och ett halvt år ifrån varann
och på veckan hon var hos oss så blev detta den enda bilden hon fastna på


I November upptäckte vi att det var väldigt behändigt och enkelt att hyra bil..


.. så vi drog till Santa Monica/ Venice


Över Thanksgiving for vi till Las Vegas med alla andra amerikaner..


.. och medans vi var där for en sväng till Grand Canyon

Kan 2012 slå 2011?
Postat: 2012-01-01 / 23:59:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Så är det 1 Januari och ett nytt år igen, 2011 bara flög förbi och jag hann med massor av saker jag alltid velat göra.
Fram till sommaren bodde jag fortfarande i England och tog hand om de två sötaste pojkarna på jorden, under tiden där fick jag även följa med familjen till Frankrike för skidsemester i Alperna. Jag tillbringade den fina sommaren hemma i Hudik och jobbade. I Augusti så fick jag en av mina största drömmar uppfyllda, jag flyttade till Kalifornien och började på college. Under hösten har jag hunnit med att besöka LA, Las Vegas och Six Flags samtidigt som jag levt college livet. Och jag avslutade året med att åka hem till Sverige för att fira jul.

Här kommer 2011 i bilder Del 1! :)


Nyår 2010/2011 firade jag och Emma mitt i London :)


Jag och Kristin umgicks flitigt medans hon fortfarande var kvar i EnglandI början av Februari besökte vi ett väldigt blåsigt Isle of Wight


Franska Alperna i mitten av Februari


Våren innehöll mycket utflykter med mina pojkar


I April kom mamma på besök och vi for bland annat ner till Brighton..


.. och tog en tur i London Eye


I Maj besökte jag och Cecilia Oxford för att kika in Oxford Univeristy..


.. vi besökte också Westminster Abbey för att kika in vart det kungliga bröllopet höll hus
(man fick inte ta bilder inomhus, därav den tråkiga bilden)


Sommaren spenderade jag mestadels på jobbet, men hann med att vara stugan lite..


.. och umgås med Emma lite..


.. och Hudikkalaset
About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB