President's Honor Roll
Postat: 2012-02-29 / 02:45:11 / © sandraaandersson.blogg.seIbland känner man sig ju lite bättre än andra stunder, idag när jag kom hem så hade jag fått detta. Tydligen så är jag tillräckligt kung i skolan för att få President's Honor Roll. Nu måste jag bara bestämma mig för om jag ska pallra mig dit eller inte, haha! Jag vet ju inte ens vad det är, kanske borde ta reda på det.
Och jag borde la säga att det inte är hur speciellt som helst att få detta, det räcker med ett GPA över 3.5, alltså ett A i de flesta ämnen och vips så är du tydligen tillräckligt bra för detta.

27 Februari 2012
Postat: 2012-02-28 / 07:46:09 / © sandraaandersson.blogg.se

På torsdag är det första Mars, fy vad tiden flyger iväg snabbt. Snart är det sommar och Santa Barbara kommer bli så gott som öde då de flesta studenter flyr staden över sommaren.

Jag vet inte vart jag ville komma med detta inlägget egentligen, hmm, jadu. Kan säga att jag är hyffsat trött på mig själv, vaknade strax före fyra i morse och kunde inte somna om, klev upp halv nio för att sen lägga mig igen strax efter tio och sov till tolv. Ändå är jag trött nu också. Öhm, normalt.
Hoppas jag får sova som jag vill i natt i alla fall, i morgon borde jag vara pigg då jag och Sara ska pallra oss iväg till gymmet direkt när vi vaknar. Vi har äntligen börjat gymma, det tog mig sidär en evighet bara. Vi ska la lära oss att gå på pass och simma snart också, det är rätt behändigt då det är öppet dygnet runt. :)

Ne, nu borde jag egentligen skriva veckorskrivningen till en av mina filmkurser men jag ska nog sova istället. Får skriva det i morgon innan lektionen istället.

Äntligen är körkortet här!
Postat: 2012-02-27 / 05:26:33 / © sandraaandersson.blogg.seÄNTLIGEN har körkortet kommit! Som jag har väntat! Även om jag tyckt att jag fått vänta i evigheter på det så är jag förvånad över att det gick så snabbt, 5 veckor tog det och dem sa att det kunde ta 2 veckor - 4 månader så jag trodde helt klart att det skulle ta 4 månader innan jag fick mitt.

Man är ju ashet på bilden också, som alltid. Fint också att det står på körkortet att jag är blond men jag är inte ens blond på bilden, haha. Så går det när man gör teorin  i Oktober och uppkörningen i Januari.

Men så skönt, nu slipper jag släpa med mig passet när jag ska köra och när jag ska på krogen.

26 Februari 2012
Postat: 2012-02-27 / 04:14:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är så galet skoltrött, skulle vilja ha ett långt avbrott nu - på sådär två år eller något. Skulle vara behövligt. Jag kan ju inte påstå att jag har mycket att göra i skolan, men jag tror att det bara gör det värre för när jag väl har något att göra så gör jag det inte alls eller så skjuter jag på det och skjuter på det och gör det två sek innan lektionen.

Lite lätt trött är jag på Santa Barbara också, kan ju inte påstå att det finns mycket att göra här precis. Och det är alldeles för mycket svenskar här, inte konstigt att min engelska aldrig förbättras. Nästa helg ska vi göra något kul i alla fall då vi en dag ska till Six Flags och en dag blir det LA. Ikea och Cheesecake Factory får sig garanterat ett besök, vi är nog hela högen lite smått besatt av de båda.

Torsdag kommer också bli spännande, då är det dags för besöket på fängelset i Lompoc! Jag är livrädd samtidigt som jag är excalterad över det. Om jag fattat det hela rätt så ska vi få gå runt hela fängelset, prata med vakter, fångarna och se vad som dem gör där inne.

Semlor
Postat: 2012-02-22 / 06:59:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår försökte jag och Sara baka semlor, det blev nog de mest misslyckade semlorna jag sett i mitt liv. Vi har nog inte en framtid som bagare, men vi är i alla fast bestlutna om att lyckas med semlor så vi ska försöka en gång till någon dag..

This Means War!
Postat: 2012-02-18 / 09:41:15 / © sandraaandersson.blogg.se

För en stund sedan kom vi hem ifrån bion, vi var och såg This Means War. Jag trodde det skulle vara en sån film som verkar toppen utav trailern men sen en riktig besvikelse när man såg den, men oh nej. Den var sjukt rolig! Jag rekommenderar den starkt, go and see it. Vet visserligen inte när den kommer till Sverige, men när den gör det så borde ni pallra er iväg och se den. :)

30 Frågor & Svar Om Tv-Serier
Postat: 2012-02-16 / 07:09:50 / © sandraaandersson.blogg.se

1. En serie som aldrig borde ha lagts ner? Gilmore Girls helt klart, den fick 7 säsonger men man tröttnade aldrig på det och det höll liksom samma höga klass hela vägen igen, vilket de flesta serier inte lyckas göra.
2. En serie som du önskar att fler personer tittade på? Allt jag tittar på är nog hyffsat populärt, men kanske 90210 då.

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen? The Lying Game och Alcatraz, det förstnämnda började visserligen i somras men det är ju så få serier som börjar nu i början på året.
4. Din favoritserie någonsin? OC eller Gilmore Girls måste jag säga. OC gick dock mycket upp och ner.
5. En serie som du hatar? True Blood - vad fan är bra med den?
6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie? 4x13 av One Tree Hill är det enda jag kommer på nu, men det finns så sjukt mycket bra avsnitt.
7. Minst favoritavsnitt av favoritserie? Den var svår, finns många dåliga avsnitt också - men dem försöker jag förtränga.
8. En serie som alla borde titta på? Pretty Little Liars!
9. Bästa scenen någonsin? Svårt! Men garanterat något ur OC.
10. En serie som du inte trodde att du skulle gilla men slutade upp med att älska? Glee
11. En serie som gjorde dig besviken? Gossip Girl, förstår inte varför jag fortfarande tittar.
12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger? Alla OC, Gilmore Girls avsnitt och de flesta One Tree Hill avsnitten.
13. Favoritserie från barndomen? Skilda Världar, Nya Tider, Vita lögner - älskade dem alla!
14. Manlig favoritkaraktär? Blaine Anderson!
15. Kvinnlig favoritkaraktär? Brooke Davis tror jag nog.
16. Guilty pleasure serier? Hannah Montana!! Love it.
17. Favorit miniserie? Kan inte komma på någon jag sett.
18. Favoritserie som började tidigare än 2000? Beverly Hills 90210
19. Bästa cast? Glee eller Pretty Little Liars, tajt där.
20. Favoritkyss? Alla mellan Blaine och Kurt!
21. Favoritpar? Aria & Ezra, Ryan & Marissa, Rory & Jess - finns många
22. Favoritserieavslutning? Tyckte faktiskt att OC hade en bra avslutning.
23. Mest irriterande karaktär? Chuck Bass!
24. Bästa citat? Finns för många, alla voice-overs från One Tree Hill är ju grymma.
25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)? Vet inte
26. Största OMG-ögonblick? Varje gång någon dör
27. Bästa pilotavsnitt? OC!
28. Första tv-besatthet? Det var så längesen så det minns jag inte!
29. Pågående tv-besatthet? Är besatt av alla serier, karaktärvis så är det nu Blaine! Jag dör typ.
30. Sorgligaste karaktärsdöd? Jag kan inte ens komma på en karaktär som dör!

13 Februari 2012
Postat: 2012-02-14 / 06:40:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen så har jag publicerat alla mina reviews så hela världen kan läsa dem och inse hur dålig jag är på att skriva. Är så gott som klar med kursen nu, måste bara trixa lite i filmloggen så är jag klar sen. Skönt, 3 units för terminen klar bara sådär.

I helgen har jag typ pluggat hela helgen, tog en paus på lördagskvällen då vi stack till Svante och dem för lite fest. När vi skulle hem fick vi för oss att vi skulle gå = traska över en kulle(snarare ett jävla berg som det går en väg över).

Ne, nu måste jag skriva min veckoskrivning till filmen som ska lämnas in i morgon.

10 Februari 2012
Postat: 2012-02-11 / 07:37:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Det går sakta framåt med mina reviews, men på söndag ska dem vara klara har jag bestämt. Har publicerat 4 st nu i alla fall och för tillfället så jobbar jag på "Laxfiske i Jemen", yum Ewan Mcgregor - Oh ja, det var enda anledningen till att jag såg den. Haha!

Idag var jag och Kristin och kikade på The Vow, det var ju inte den bästa filmen som gjorts men en annorlunda romantisk komedi i alla fall. Och det är ju aldrig fel att dreggla efter Channing Tatum.

Ikväll pallrade sig Kristin ut på fest medans jag stannade hemma och pluggade med sjuka Sara liggandes i soffan. Hurra vilken fredagskväll. Verkligen kul. Nästa helg är det långhelg i alla fall, fyra dagar! :)

9 Februari 2012
Postat: 2012-02-10 / 08:51:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, 3 reviews är nu publicerade på hemsidan. Nu behöver jag bara skriva 7 st till. Åh, vad jag tycker detta är kul... not. Egentligen är inte själva skrivandet problemet, utan vetskapen att mitt skolarbete ska ligga ute på internet så att vem som helst kan läsa det.

Hur som helst så är det nu helg(om man bortser från de 7 reviews jag måste skriva innan helgen är slut) och det är skönt, första lediga helgen för mig sedan skolan började. Skönt, skönt, skönt. Extra skönt att inte behöva stressa.

Förresten så blir jag nog mer och mer rädd för mina klasskompisar i kriminologin för varje lektion som kommer, dem hostar upp mer skrämmande saker för varje vecka. Idag sa en tjej i klassen något i stil med "I was only there for four years, some of them I shared cell with were there for killing their child, killing their spouse or something". Bara fyra år var det enda jag tänkte, fyra år är ju hur länge som helst. Att jag inte vet vad hon satt inne för gör det mer skrämmande, jag kommer få veta för hon ska tydligen hålla föredrag för klassen någon lektion - men jag vill veta nu. Att en tjejs man precis åkt in 12 år för väpnat bankrån gör inte det hela bättre heller, och att just den tjejen faktiskt jobbar med sexförbrytare. Jag känner mig väldigt vit, svensk och god i klassen kan jag säga.

Nya Hunger Games Trailern
Postat: 2012-02-08 / 07:33:23 / © sandraaandersson.blogg.seJag har varit så uppslukad i festivalen att jag glömt visa er den nysläppta trailern till Hunger Games, jag tycker man förstår mycket mer vad filmen handlar om i denna trailern.
Inte långt kvar nu! :)

7 Februari 2012
Postat: 2012-02-08 / 06:34:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kan inte förstå att det redan är Februari, tiden bara flyger iväg.. om ett par dagar har jag varit tillbaka i SB i en månad igen. Dock är det bara tredje veckan i skolan och jag är redan skoltrött och vill ha lov, 23 Mars börjar springbreak i alla fall så då får vi ju lite ledigt och helgen nästa vecka är ju trots allt långhelg.

Idag är det tisdag = jag har en lektion. Men eftersom jag ligger så sjukligt mycket efter i skrivandet till Film Festival kursen så begav jag mig mot skolan några timmar innan jag började med Sofia för att komma någon vart - dock så kom nog ingen av oss speciellt långt.
Filmlektionen tyckte jag var skitintressant faktiskt och vår lärare är så sjukt rolig i vissa stunder. Dock kom det någon irriterande människa och satte sig brevid mig och ställde tusen frågor till mig under lektionen, wtf lyssna på läraren istället.

Nu sitter jag igen med alla mina reviews, jag skriver någon mening på den enda och sen börjar jag med en annan och sådär håller jag på. Alltså kommer jag aldrig speciellt långt på någon av dem. Jag ska ha nio st till publicerade på hemsidan senast på måndag, jag känner lite press - man vill ju inte publicera någonting på en filmreview hemsida för hela världen att se om det är dåligt.

Jag behöver lite sol och engergi - give me.

Festivalen är över
Postat: 2012-02-06 / 05:57:18 / © sandraaandersson.blogg.se

SBIFF är nu över och nu kanske jag kan återgå till att få sova som jag vill och ha lite fritid. Under dessa 10 dagar då festivalen varit så har jag varit på över 20 event(filmer, tributer, Q&A) och nu måste jag bara skriva 9 reviews till och sedan är jag klar med kursen. :)

Idag var jag och såg West of Memphis, en dokumentär om ett mord på tre pojkar som skedde 1993 och tre st oskyldiga tonåringar åkte dit för det. En av dem blev dömd till döden och de andra två till livstids fängelse, dem satta alla 18 år i fängelse innan dem släpptes i Augusti 2011. Efter filmen var över så var det en Q&A med bland annat två av de som blev dömda för morden.

Nu är det söndagkväll och jag ska strax sova, samla krafter inför den kommande veckan.

Virtuosos Award 2012
Postat: 2012-02-04 / 08:27:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Kom nyss hem från Arlington där det ikväll var Virtuosos Award, jag är lite besviken över att Melissa McCarthy inte kom men vi fick ju se alla de andra i alla fall. De som fick pris var Rooney Mara, Demián Bichir, Andy Serkis, Patton Oswalt, Shailene Woodley och så klart då Melissa McCarthy som var sjukt och inte fick komma.

Bjur på lite bilder!


Bad New & Not So Good News
Postat: 2012-02-01 / 07:44:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Min filmlektion idag börjar med att läraren säger att han har en bra nyhet och en dålig nyhet..

- I'll start with the bad news - we're not watching Drive today.
.
Alla i klassen suckar, utom jag som jublar inombords då jag redan sett den och inte gillade den.
- The good news - We're watching The Girl With the Dragon Tatto..
Alla i klassen jublar, utom jag som suckar.

Känns som jag har lite andra tankar om film än resten i min klass, iofs så ville jag mest inte se The Girl With the Dragon Tatto av princip. Jag har inte läst böckerna, inte sett de svenska filmerna och jag är inte de minsta intresserad av att de de amerikanska heller. Men nu har jag ändå tvingats, så halva filmen är avklarad.. och om det inte vore för att vi ska få lite biljetter till festivalen i helgen så hade jag nog skippat lektionen på torsdag.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB