30 Dagar
Postat: 2012-04-25 / 21:30:58 / © sandraaandersson.blogg.se30 Dagar. 30 Dagar. 30 Dagar. 1 månad!
Sen är jag tillbaka i mitt älskade New York igen. Kan någon förstå hur mycket jag längtar?

Denna månad fram tills New York är ju även den sista av vårterminen. Sen sommarlov. Denna månad är även Kristins sista i Usa sen far hon tillbaka till Svearike och sviker oss här borta. I sommar är det iofs Saras tur att svika mig och fara tillbaka till Svearike och lämna mig hela ensam här på andra sidan jorden.

Hur som. Nu ska jag plugga. Har ju departmentexam idag. Yay. Och två uppsatser ska jag lämna in också, de har jag ju iofs skrivit klart redan men ändå.

Haaare.

23 April 2012
Postat: 2012-04-24 / 07:47:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Här sitter jag och försöker ta mig igenom allt skolarbete, jag har det så roligt. Not. Har nu i alla fall gjort klart en av mina engelska uppsatser, och en till ska bli klar innan jag går och lägger mig. Så är det bara, mest för att jag har bokat tid på Writing Center i morgon så jag måste ju faktiskt vara klar med den. På onsdag ska dem fasen in, orkar inte ha dem kvar att göra längre. På onsdag är det även department exam i engelskan, har en timme och femton minuter på oss att skriva en uppsats i respons till en artikel typ. Och artikeln suger allt den kan suga. Den handlar om att äktenskap är onödigt och att man inte borde gifta sig i princip.

Sitter och är förbannad över min kriminologiuppsats också. Den ska in på torsdag och för att skriva den så krävs det att vi tittar på en tour över ett ungdomsfängelse typ, grejen är bara den att jag inte hittar videon på hemsidan. Blir galen. Mejlar läraren och får svaret "try googling it". Vad tror hon jag gjort liksom?

Suck.
Ne, nu ska jag skriva klart min astråkiga uppsats om kärnkraft i Kalifornien. Så oinspererad.

Snart sommarlov. Snart sommarlov. Snart sommarlov. Snart New York. Snart New York. Snart New York.

21 April 2012
Postat: 2012-04-21 / 21:36:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Tre skolveckor kvar och en finalvecka. Sen. Är. Det. Sommarlov. Tjoo! Jag längtar som en idiot må jag säga. Tre skolveckor och tusen saker att göra, jag borde sätta vart.. men motivationen är som bortflugen. Vad ska jag göra? Suck.

Sitter på skolan nu i alla fall. En lördag. Ska försöka ta mig igenom mina engelska uppsatser. Do not want to. Aja, om en vecka så är det mesta över i alla fall för det är denna veckan som är helvetesveckan för mig. Fyra uppsatser ska in, ett departmentexam, läxor och thesis/outline. Skulle helst sova igenom hela veckan.

Nu ska jag dra mig ifrån att titta på skolor och blogga.. måste plugga nu!

17 April 2012
Postat: 2012-04-17 / 21:37:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen har jag fått registrera mig för sommarkurserna, alltid lite panik innan man ska registrera sig utifall att de kurser man vill ha redan är fulla men icke.. jag fick de kurser jag ville ha. Om jag nu inte ändrar mig så blir det Engelska och Historia i sommar. Historian vill jag bara få överstökad, haha, så att ta den på 6 veckor istället för 16 känns hyffsat skönt.

Ne, måste göra mig klar och pallra mig till skolan..

-
Postat: 2012-04-16 / 04:33:06 / © sandraaandersson.blogg.se

If it makes you happy, do it.
If it doesn’t, then don’t.

Please take me there now..
Postat: 2012-04-14 / 08:00:35 / © sandraaandersson.blogg.se


11 April 2012
Postat: 2012-04-12 / 07:03:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Min självdiciplin behövs det verkligen göras någonting åt. Suck på den. Vi var på fängelset i Lompoc 1 Mars, deadline på uppsatsen var 22 Mars men veckan före så flyttade läraren deadlinen till 12 April. Nu sitter jag här kvällen 11 April och tror ni jag skrivit den eller? NEJ, klart jag inte har. Jag blir så arg på mig själv för att jag inte kommer någonstans med mitt skolarbete.
Nu har visserligen min lärare flyttat på deadlinen ytterligare en gång till 19 April, MEN kursens nästa uppsats ska vara inne 26 April. Gah!

Hur som, nu ska vi se om jag kommer någonstans med uppsatsen eller om jag helt enkelt tittar på Top Model och går och lägger mig istället.. jag gissar på det sistnämnda.

There are times when student life is not so fun
Postat: 2012-04-09 / 07:50:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Tider som denna så suger det verkligen att vara student. Jag sitter med tre st påbörjade uppsatser och kommer inte riktigt någonstans med någon av dem. Jag vill allra helst lämna in två av dem i morgon, men jag börjar inse att så kommer det ej bli.. kanske får satsa på en och göra klar den. Men det står bara still. Suck!
Så måste jag göra klart en outline tills i morgon också, vilket innebär att jag i morgon måste sitta och titta igenom en film för att komma fram till hur jag vill analysera den.

Blä, suck, pust. Jag vill ha sommarlov nu. 6 veckor kvar bara!

A trip to Riviera Theatre
Postat: 2012-04-08 / 21:05:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår var vi alltså och kollade på en förhandsvisning av The Cabin in the Woods. Biografen där den visades ligger lite avsides och ingen av oss hade någonsin varit dit, det gick heller inga bussar dit så vi bestämde oss för att gå. Google maps sa att det skulle ta 50 minuter att gå, vad vi inte insåg var att halva vägen var mega branta uppförsbackar och att biografen låg uppe på berget. Jävlar vad jobbigt det var kan jag säga.

Filmen för förresten bra, dock så borde jag inte gå på skräckfilm på bio. Jag var livrädd genom hela filmen. Kändes som vi var de enda som skrek i hela salongen. Sen blev jag rädd för vakterna som var där med, eftersom det var en förhandsvisning så hade Lionsgate en massa vakter som var där och gick runt och kollade så att vi inte filmade filmen typ.

Och efter filmen så var det ju Q&A med Jesse Williams. Vet ingenting om människan förutom att han är med i Grey's Anatomy, att han är halvsvensk och att han kan helan går. Haha!

8 April 2012
Postat: 2012-04-08 / 19:38:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Nästa månad är det Maj, vilket innebär sommarlov! Tjoho! Så skönt! :) Men innan dess är det en hel del saker som ska göras, jävla mycket plugg nu alltså.

De närmsta tre veckorna ska detta göras:
Engelska
  • 4 st Uppsatser
  • En bok ska läsas ut
  • Department exam
Kriminologi
  • 2 st uppsatser
Introduction to Film
  • Outline & Thesis
Contemporary World Cinema
  • Outline & Thesis
Sen har jag ju läxor på detta också. Men seriöst, fyra st engelska uppsatser och två st kriminologiuppsatser på tre veckor. Gah. Plus att department examet i engelskan också är en uppsats, dock på lektionstid.
Och i Maj så är det ju en massa finals och uppsatser igen. Tjohej. Men sen är det lov! :)

May 25th - June 1st
Postat: 2012-04-08 / 06:14:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen! Äntligen är allt med New York bokat och klart. Mitt flyg till New York har jag ju haft ända sedan i somras, men idag så bokade vi äntligen boende och flyg tillbaka till Santa Barbara.

Vi flyger till NY 25 Maj och stannar i en vecka innan vi åker hem hit igen 1 Juni. :)

Jag längtar så jag dör. Nästan exakt 2 år efter jag flyttade därifrån så kommer jag tillbaka. 2 år som känns som en evighet.

The Cabin in the Woods
Postat: 2012-04-07 / 17:21:48 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag ska vi gå på en förhandsvisning av The Cabin in the Woods. När min lärare har pratat om den så har han sagt att den är skit läskig och inte alls vad man tänkt sig, men samtidigt hilarious och genialisk. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, förutom att bli riktigt rädd.

Efter filmen är det en Q&A med en av skådisarna, Jesse Williams. Han är tydligen med i Grey's Anatomy, dock har jag ingen aning om vem karln är. Hade tyckt att det var roligare om Chris Hemsworth hade kommit för Q&A för han vet jag i alla fall vem det är.

Det är rätt härligt att jag får Extra Credit till båda mina filmklasser för att gå på bio. Helt gratis.

New York, New York!
Postat: 2012-04-05 / 19:25:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag sitter och försöker planera resan till New York i Maj, men det går inte bra för mig. Planen var att vi skulle flyga till New York, vara där i några dagar, ta bussen ner till Washington, vara där i några dagar och sedan flyga hem. Men det är så jävla dyrt!

Nu ser det ut som det bara kommer bli New York, kommer bli alldeles för dyrt att ta Washington också. Flyget hem kostar lika mycket från båda städerna, så det är boendet i Washington som ställer till det. Jävla skit. Jag vill så gärna!


3 April 2012
Postat: 2012-04-04 / 06:52:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Jag vill ha sommarlov, nu. Har alldeles för mycket att göra nu känns det som. Har fyra engelskauppsatser, två filmuppsatser och två kriminologiuppsatser att göra på typ en månad nu. Skjut mig!

Hur som helst! Idag skrämde min lärare skiten ur mig. Vi fick tillbaka våra uppsatser efter lektionen idag och i början av lektionen så säger han "I am a very hard grader, I hardly ever give A's. I give A-, but not A". Efter han sagt det så säger han att tre i klassen har åkt dit för plagiat på sina uppsatser. När han säger såna saker så känner man ju direkt "Fan, jag kommer få ett F", så satt jag där hela lektionen och väntade på att få mardröms resultatet.
Att han sen håller alla uppsatser i handen och ropar upp oss en och en för att gå fram och hämta uppsatsen var ju inte det roligaste, vi sitter i en aula typ så måste jag gå ner och hämta skiten. Vi är 90 elever i klassen och självklart var jag typ den femte som fick gå ner och hämta min uppsats, JAG HATAR ATT GÅ INFÖR FOLK, jag kommer ju fasen ramla framstupa.
Aja, fick tillbaka uppsatsen på I Rymden Finns Inga Känslor i alla fall.. och jag som hade förväntat mig ett C fick ett A-. Jävligt lättad må jag säga. Ett A- är ju fortfarande ett A liksom.

Ne, nu ska jag plugga lite. Har två uppsatser jag vill vara klar med tills i morgon!

1 April 2012
Postat: 2012-04-01 / 23:57:48 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu sitter jag här igen och gör allt för att inte plugga, när man ska plugga är det så lätt att hitta andra saker att göra: diska, städa, duscha, bädda sängen, hämta posten, leta hotell osv. Men jag ska plugga.. snart. Ska fan bli klar med uppsatsen om Fjällräven idag, det ska jag fan. Att jag sen har en uppsats om kärnkraften i Kalifornien vill jag inte ens tänka på, för jag tycker det är så sjukt ointressant.

Idag har jag försökt få ihop mitt schema för sommaren/hösten, kurserna har äntligen släppts och om några veckor kan man börja registrera sig. Jag vill vara förberedd så jag bara kan knipa de klasser jag vill ha på direkten, så planering krävs. Dock så var det inte lika lätt att planera som jag hade förväntat mig. Massvis av de klasser jag behöver ta finns inte varken i sommar eller i höst, det var ju typiskt.
Hur som helst har jag nu i alla fall fått ihop ett schema för sommaren och ett för hösten och förhoppningsvis så får jag kurserna. Det blir 8 units i sommar och 18 i höst, vilket är max för båda tillfällena. Minns inte vad heltid är på sommaren men för hösten räknas heltid här som 12 units och det är det minsta vi internationella måste ta. Jag hade 15,5 förra terminen och 16,5 denna termin, även om jag haft det lugnt båda dessa terminer så tror jag att hösten kommer bli skittuff med 18 units. Det är 7(!) olika kurser jag ska läsa på en och samma gång, jag kommer ju blanda ihop.

Jag kan inte förstå att det är 1 April heller, nästa månad är det ju fan Maj. Sommarlov och New York! Längtar!


Kan inte någon ge mig en fjällräv? Dem är ju så söta.
Men ne, just de.. det finns bara 100 st kvar i Sverige.

31 Mars 2012
Postat: 2012-04-01 / 03:31:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag borde bli bättre på detta med att blogga, annars så är det lika bra att lägga ner hela skiten. Och det vill jag ju faktiskt inte göra, fast kanske är dags ändå? Har ju haft denna i nästan 6 år.

Hur som helst, vi kom hem från San Francisco i onsdagsmorse och efter det har vi inte gjort speciellt mycket och jag har inte velat göra speciellt mycket heller om jag ska vara ärlig. Har varit rätt tråkigt väder så har inte haft någon lust att vara ute precis, nu spöregnar det så nu vill jag inte ens gå och kolla posten.

När vi kom hem från San Francisco så hade jag tre paket väntande på mig här hemma, två från Amazon och ett från Sverige. Det från Sverige var ju klart bäst, med en massa svenska godsaker och behövligheter. Kaviar <3 Marabou <3 Lösgodis <3. Yum. Tack ni där hemma som skickade godsakerna. :)

Tanken var ju också att jag skulle plugga under lovet, har fyra st uppsatser som jag ska göra. Tror ni jag börjat än? Näe, det är klart att jag inte har det. Jag har suttit med min engelskabok brevid mig i dagar men inte ens orkat öppna den, har ingen motivation alls. Suck. Så tråkiga ämnen att skriva om.

Aja, hare bra!


Bjur på en bild från San Francisco så länge

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB