Nästan heeeelg!
Postat: 2011-09-30 / 10:48:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Klockan är 01.45 på torsdagnatt och av någon anledning så sitter jag fortfarande uppe, vad är anledningen till detta? Jo, jag pluggar så klart.. för det gjorde jag ju inte tidigare ikväll. Smart Sandra. Prov i morgon i alla fall och inlämningen av The Alchemist Summary som jag sitter med just nu, men jag orkar faktiskt inte mer så får göra klart den i morgon.

Idag fick vi tillbaka och rätta vårat senaste Italienskaprov också, joo det gick ju sådär kan man säga. Godkänd är jag i alla fall, och har jag riktigt jävla tur och oddsen på min sida så kan det bli ett B-, men det är tveksamt. Men provet gick åt helvete för hela klassen och ännu sämre för den andra klassen så jag orkar inte bry mig så mycket.

I morgon är det fredag. Fredag. Fredag. Fredag! Sa jag fredag? Och i morgon kommer även Micke hit, han spelar match mot vår skola och sedan stannar han här över helgen, passar bra va. Och sen ska vi på födelsedagskalas i morgon om jag fattat det hela rätt? Och på lördag anländer även Björn och Andreas och då är det IV som står på schemat.
Massa planer för helgen alltså, najs.

Sen måste jag trycka in plugg någonstans där med. Har ju fan italienska prov nästa vecka igen, och paper topics ska vara inne på tisdag till filmen. Heeelvete, jag måste plugga lite mera.

GODNATT!

På skolan
Postat: 2011-09-29 / 01:48:27 / © sandraaandersson.blogg.se

Tänkte att jag måste testa blogg appen jag med så passar på nu när jag är på skolan. Har suttit och pluggat här i några timmar och har ännu lite tid på mig då nästa lektion inte börjar förrens om lite mer än en timme.

Perfekt för mig med att sitta på skolan är att folk kommer och stör en ibland. Perfekt när man behöver paus ju. ;)

Nu ska jag ta tag i lite engelska innan jag ska käka med Lina.

26 September 2011
Postat: 2011-09-27 / 08:09:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Ni får tåla att jag är lite dålig på att uppdatera just nu. Det är nu snart midterms här på SBCC och även fast jag faktiskt inte har ett enda riktigt midterm så är det ändå väldigt mycket extra just nu, med prov och uppsatser och ton med läxor. Så ni får stå ut. Och jag försöker klura ut ett och annat med.

Är det förresten någon som kan berätta för mig hur fasen man skriver en collegeuppsats? Hade ju varit bra att veta liksom.

Håll ut! Någon gång kommer jag nog tillbaka och är lika aktiv som jag var en gång i tiden.

Vädret
Postat: 2011-09-27 / 03:34:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Vädret här är så otroligt upp och ned, när vi kom hit så fick vi höra att September & Oktober skulle vara högsommaren men jag håller nog inte riktigt med om det va. Det har börjat bli väldigt kyligt om kvällarna, i lördags satte jag på mig jackan för första gången sedan jag kom hit.

Dagarna är sjukt olika. Ena dagen kan det vara iskallt, medans det nästa dag är kallt när man går hemifrån men innan man är framme på skolan så är det sjukt varmt. Sedan finns det de dagar då det är klarblå himmel och hett hela dagen lång.
Vet aldrig hur jag ska klä mig i detta väder. Vad i hela friden liksom, kan det inte bara bestämma sig istället?

Idag köpte jag en SBCC tjocktröja på skolan i alla fall, så nu har jag någonting att mysa i dagar/kvällar då det är kallt. Och jag gissar på att det bara bli kallare, Oktober är nog ingen högsommar.

24 September 2011
Postat: 2011-09-24 / 23:22:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Hallå hallå!

Igår var det dags för IV igen, Felicia kom hit först och vi förfestade i några timmar innan vi tog bussen till IV. Alltså IV är galet, och det är kungligt på samma gång. Jag hade en rolig kväll i alla fall och jag gillar IV mycket mer nu än efter sist vi var dit.
Sen är jag sämst på Beer Pong också, eller det kändes som det i alla fall men på något sätt så blev vi inte utklassade ändå. Haha!

Idag blir en lugn dag och ikväll blir det bio. Abduction har äntligen haft premiär så den SKA ses, haha! :)

21 September 2011
Postat: 2011-09-21 / 20:48:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det onsdag igen, vilket innebär att jag slutar vid niotiden ikväll. Så är det. Sitter och försöker plugga nu - college success, engelska och till italienskaprovet i morgon. Jupp jupp.

Slog mig precis också att vi nästan varit här i 7 veckor nu. SJU VECKOR, vart försvann den tiden egentligen? Det går så sjukt snabbt.
Vi verkar gå mot kallare tider också, man har börjat frysa lite då och då om dagarna och långbyxorna åker på några dagar här och där med. Skönt men ändå inte.

Nee, ska nog studera lite mera nu.

Vissa saker kan man ju vänja sig vid
Postat: 2011-09-21 / 05:23:14 / © sandraaandersson.blogg.seDetta kan man ju vänja sig vid, ser resten av alla prov ut på detta viset så blir jag glad kan jag säga.. dock är det tveksamt. :P Nästa prov är på torsdag, hoppas det går vägen med.

Tog reda på hur jag låg till i Film Studies idag också, har ju haft lite panik över det, men jag låg bra till.. fullpott på veckoskrivningarna än sålänge. Skönt. Dock så har vi en uppsats due snart och det är inte lika roligt.

18 September 2011
Postat: 2011-09-19 / 00:25:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Buhu, det är så tråkigt att plugga på helgerna.. men så är det när man har mycket att göra och är lite för lat för att göra det direkt när man får uppgifterna. Well, well.
Nu blir det en paus i pluggandet i alla fall, ska downtown och träffa Emelie för en glass tror jag.. yoghurtland perhaps? Yum.

Igår var vi förresten på bio med Anna och Suad - Drive hette den. Den verkade lovande och Ryan Gosling var med i den. Men njaaaaa, lite för mycket effekter för min del. Blodeffekter alltså.

Dagens video
Postat: 2011-09-17 / 08:03:01 / © sandraaandersson.blogg.seJag kan inte påstå att jag är ett stort fan av Alexander Skarsgård, men jag skrattar ihjäl mig till denna intervju som han gjorde hos Jimmy Fallon för några dagar sedan.
Asroligt ju!

Tänd ett ljus och låt det brinna
Postat: 2011-09-17 / 07:50:15 / © sandraaandersson.blogg.se

Kristin bokade precis sin flygbiljett hem över jul, hon ska hem till snön. Hihi. Ser dock ut som jag blir kvar här över jul, nästan fyra veckor utan tjejen.. someone come and join me!?!

16 September 2011
Postat: 2011-09-17 / 06:39:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är det helg igen, yay. Det gillar vi! Idag när jag och Kristin var ner till State St så såg vi att Lejonkungen visas på bio i 3D, kände att vi måsta gå så ikväll gick vi på bio - Lejonkungen! Den var så bra, men det visste vi ju redan, hihi.

Vi har äntligen(!) fixat postlådan vår med, så vi kom åt all vår post. Var inte det roligaste kan jag säga, hälfen var dock reklam, och hälften av resten var ej vår post men den andra hälften var ju inte den roligaste posten man fått i sitt liv. Men nu kommer vi i alla fall åt postlådan!

I helgen ska jag plugga! Känner att jag måste, ligger lite efter här och där känner jag. Och jag har italienskaprov igen på torsdag, på tal om det så klarade jag faktiskt förra provet och det är jag otroligt lättad över. Sen har jag snart typ midterm i engelskan också.

VI HAR EL IGEN!
Postat: 2011-09-14 / 19:39:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Tänkte bara säga det som står i rubriken - Vi har el igen. Glada är vi.

Simple Swedish
Postat: 2011-09-14 / 05:35:06 / © sandraaandersson.blogg.se

12 September 2011
Postat: 2011-09-13 / 04:43:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hallå!

Hänger just nu på Starbucks och skriver min filmanalys för denna vecka - varför? Jo, för vi är nu mera utan el i våran lägenhet. Känns trevligt, så nu kommer det nog inte bli något bloggande förrens vi får tillbaka elen och det kan ju vara när som helst. Trevligt att all vår mat förstörs, mys mys.

Förövrigt så har vi varit väldigt effektiva idag och varit till posten för att fixa med våran brevlåda(har fortfarande inte kommit åt den och vi har bott där i en månad nu), vi har varit och skaffat medlemskap på gymmet och vi har varit till dmv. Allt var på tiden alltså!

Ne, nu ska jag skriva klart min film så jag kan gå härifrån snart. 100 ord kvar bara, bara.

9 September 2011
Postat: 2011-09-10 / 09:05:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är helg, det är helg, det är heeelg! Fy så skönt med helg. :)

Man är bra bortskämd ändå, men man har vant sig så jädrans mycket. Jag går på en skitfin skola, med palmer överallt och utsikt över stranden, hamnen och Stilla Havet.. och jag tänker inte ens på det, det är en del av min vardag och jag traskar runt där som om allt vore vanligt.
Nu är ju iofs allt som vanligt för jag bor här, men ändå... det är så sjukligt fint här och man vänjer sig så snabbt.

Men sen är livet bra orättvist ändå.. som typ när ens vänner träffar Peter Facinelli nere på State Street. Inte alls avis, inte alls.. baha, stort fan av båda han och frugan ju.

Bilder från förra helgen!
Postat: 2011-09-09 / 08:27:37 / © sandraaandersson.blogg.se
See ya
Postat: 2011-09-07 / 06:18:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Men jaha, fick idag reda på att vi har prov på torsdag - hade jag helt missat. Hade jag vetat om det så hade jag nog prioriterat lite plugg i helgen, nu pluggade jag ingenting.

Jaja, jag återkommer efter torsdagens prov.

Sovdags
Postat: 2011-09-06 / 09:53:58 / © sandraaandersson.blogg.se

Phu, det viktigaste är gjort och inskickat. Analysen om filmhelvete är klar och kommentaren är gjord, finally. Dock har jag inte läst kapitlet, men men, that's life.

Sovdags, äntligen.

Återförenade!
Postat: 2011-09-06 / 08:21:48 / © sandraaandersson.blogg.se

Det bästa av allt i lördags var på kvällen då vi satt på Hooters och jag upptäckte att Maria var i samma område på en annan restaurang och åt, och att hon när hon ätit klart kom till Hooters för att ses. Så glad jag blev, vi har inte setts på 1½ år och nu var vi återförenade igen. :) 1½ år är alldeles för lång tid isär, sjukt långt.

Vi spenderade några timmar med henne och hennes kompis Sara, najs var det. :)


Jag och Maria i lördags


Vi två i Januari 2010

5 September 2011
Postat: 2011-09-06 / 08:16:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är vi hemma igen efter en helg nere i LA! Vi for ner i fredags efter skolan, yrade runt i Glendale alldeles för länge innan vi tillsist kom fram till vårt mål - Cheesecake Factory. Förstår inte varför dem inte har det här i SB? Det är ju underbart. Jag njöt av min måltid kan jag säga.
Sedan gick vi hem till Micke, Björn och Andreas och kikade in deras boende och så.

I lördags for jag och Kristin till Burbank och IKEA på morgonen, vi har längtat efter IKEA sedan vi kom hit och så jag njöt när jag var där, dock hade dem världens sämsta Swedish Shop, men den var bättre än ingenting i alla fall. Vi kom därifrån med lite saker i alla fall.
På eftermiddagen åkte vi in till Hollywood, kikade lite på Hollywood Blvd innan vi tog en tour - såg x antal kändis hus och filmlocation, utsikt över LA, Beverly Hills skylten osv. När det var klart så stack vi till Hooters och åt - det var ju en upplevelse.

Igår var det dags för SIX FLAGS! Fy fan vad bra det var, så jävla bäst. Går inte att beskriva hur bra det var och jag skulle lätt kunna bosätta mig där och  bara åka om och om igen. Dock hann man inte åka så mycket då det var enorma köer men vi hann åka lite i alla fall och jag ska lätt dit igen, och igen, och igen. :)

Idag tog vi det mest lugnt, kikade lite i Glendale Galleria(Calis största eller nå?) och dem hade Target. Jag var i extas, älskar Target, så besviken på att dem inte har Target här ju. Det är bäst.
Sen tog vi 19.13 tåget tillbaka till Santa Barbara. :)

Magic Mountain
Postat: 2011-09-05 / 08:45:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag for vi till Six Flags, det var awesome! Berättar mer när jag kommer hem igen, men så länge så får ni lite smakprov på mina favoriter. :)

1 September 2011
Postat: 2011-09-02 / 08:44:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är första september, det är galet! Sjukt! Det var ju nyss Maj? Jag var ju nyss i England? Tiden bara flyger förbi och börjar få lite smått panik, tex så MÅSTE vi ta körkort nästa vecka för att vara helt säkra på att få det innan jul om vi åker hem då(tar 60-90 dagar att få det, och ännu längre om man lämnar landet under tiden så vill få det innan vi åker hem om vi gör det).

Igår ändrade jag helt uppfattning om min College Success, tyckte den var lång och tråkig förra veckan men nu verkar det bli en riktig kul kurs. Igår gick tiden jättesnabbt och kändes inte alls som om lektionen var 18-21, den var skön och mina klasskamrater verkar roliga och igår började det två norska tjejer i den också - skönt, så slipper jag vara den enda icke amerikanen i klassen. 

Italienskan håller förresten på att döda mig, det är så galet högt tempo. Hinner inte alls med på lektionerna, läxorna osv har jag inget problem med men lektionerna är sjuka. Så sitter jag där som ett fån när läraren frågar mig något, fattar nada.
Hoppas det kommer gå bättre, den är på fyra credits också så kan inte droppa den heller - och jag vill inte droppa den heller för den delen.

I helgen är det Labor Day Weekend = vi är lediga på måndag = vi åker bort i helgen. Vi drar ner till Glendale och hälsar på Micke och Björn, hoppas det kommer bli najsbajs. Vill till Hollywood bland annat, och Ikea, och Six Flags, och en massa massa annat. Hihi!

Hare. Hörs efter helgen.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB