29 Oktober 2011
Postat: 2011-10-30 / 06:27:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är Halloween och alla är ute och festar utom jag, känner mig som lite utav en loser. Haha. Nedå. Blev faktiskt lite sugen på att gå ut tidigare idag men insåg snabbt att det inte var någon bra idé, min hals bli värre och värre. Jag har inte tid att bli sjuk! Sitter här hemma och varvar halstabletter med glass, men ingenting vill fungera i längden ju.

Borde plugga också, men har ingen lust alls. Måste göra en studentplan typ, viktigt både för läxa och för att man kan börja registrera sig till vårens kurser väldigt snart. Måste plugga italienska, det blir bara svårare och svårare och snart är slutet på kursen och ett fett final exam. Måste skriva ett tal om gay marriage till engelskan också.
Och så klart en massa annat. Vill. Inte.

Ska nog sova snart istället.

Drivers Licence
Postat: 2011-10-29 / 03:20:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är heeeelg. Och det är halloween. Dock dissar jag det, vill inte ligga sjuk hela nästa vecka och sen har jag ändå inte känt mig något pepp på det ändå. Så kan lika gärna strunta i det, halloween kommer väl nästa år igen? :)

Idag pallrade jag och Kristin äntligen ner till DMV för att skaffa körkort, något vi tänkt göra sen vi kom hit men vi har aldrig riktigt tagit oss dit. Men idag så gjorde vi det. Vi ställde oss i kö, fyllde i en lapp, fick ett nr, satt ner och vänta i evigheter, blev uppropad, fick visa alla papper och skriva under en massa skit, betala, gick till en annan lucka, tog foto och fingeravtryck, fick mitt test, gick till ett hörn och gjorde mitt test, ställde mig i kö med testet, dem rättade testet framför mina ögon. Jag klarade testet. Så nu får jag köra bil i staterna igen! Har ett temporärt körkort i två månader nu, så jag får köra i två månader utan att köra upp och får ej mitt riktiga körkort förrens jag kört upp.
Detta tog ca 1½ timme och 31 dollar för att bli ett körkort rikare, utan att ens öppna teoriboken.

Nu ska jag gå och dööö lite.

Drive-In Bio
Postat: 2011-10-28 / 05:44:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag tror jag glömt att nämna att vi var på Drive-In bio i söndags! Jag har alltid velat gå på det men hemma i Svea så finns det ju inte och här har vi ju problemet att vi inte har någon bil. Men i söndags så for i alla fall jag, Kristin och Felicia iväg på det.

Den enda filmen som gick var dock Paranormal Activity 3. Jag har inte sett någon av de två andra och såg inte fram emot att se denna speciellt mycket. Men jag är i alla fall glad att vi satt i en egen bil och inte i en biosalong för vi alla tre skrek och hoppade till. Skönt att ingen märkte det.

Drive-In bio var i alla fall awesome och jag vill gå igen och igen och igen. Oftast så visar dem två filmer på rad och man betalar ändå bara en entry så det blir billigt! :)

25 Oktober 2011
Postat: 2011-10-26 / 07:45:49 / © sandraaandersson.blogg.se

DET ÄR REDAN 25 OKTOBER!!! Jag fattar det inte, jag ska ju snart fara till Sverige igen. Gaaalet. Känns som jag nyss kom hit fast det känns också som jag varit här så länge..
Tiden går snabbt i alla fall.

I helgen är det Halloween, jävligt stort är det här i Usa kan man ju säga. Men alla Halloween kostymer är så jädrans dyra, bläh på det. Jaja. Jag har aldrig varit ett fan av högtider ändå.

Sömnlösa nätter
Postat: 2011-10-26 / 05:03:33 / © sandraaandersson.blogg.se

Sådär passande så var förra veckan typ min mest stressiga period i livet, eller nå liknande. Det + att Carro var här gjorde att jag inte alls fick mycket sömn. Satt först uppe med min helvetesuppsats om nätterna och sedan så umgicks jag med Carro + att jag hade ju Italienskaprovet och det och det och det.
Efter att Carro åkt hem så har jag i princip försökt sova ikapp den sömnen jag missade förra veckan, vilket jag vet att man inte kan göra. Men jag har ändå lyckats tagit rejäla tupplurar. Som igår när jag gick till skolan timmar innan jag börjar för att plugga i biblioteket, det slutar med att jag somnar över mina böcker. Samma sak efter min lektion, gick dit igen för ett nytt försök men det gick inte så jag gick hem och la mig istället och klev upp vid sju. Ändå lyckades jag somna när jag la mig på kvällen. :S

Min helvetesuppsats då som jag för det första trodde att jag skulle stor faila, att jag skulle få ca 5/100 poäng(får inte betyg på alla saker i denna kursen, utan poäng som sedan räknas ihop i slutet och ger slutbetyget) eller något och sedan som jag trodde det skulle få aslång tid innan vi skulle få tillbaka den eftersom det är ju några uppsatser att rätta. Men nej, redan i torsdags så fick jag mejl av min lärare.. jag ville fasen inte öppna det, men när jag gjorde det så tappade jag hakan.
På något jävligt konstigt sätt så kammade jag hem 98/100 poäng och min lärare frågade om han fick använda min uppsats som exempel i framtida klasser och han ville lägga upp den på skolans filmhemsida. Hur fan gick detta till? Hur gick det så bra på en uppsats på engelska i ett engelsktalande land när jag aldrig lyckats med något liknande på något språk i Sverige.

Italienskaprovet från förra veckan ska vi nog inte ens nämna, och inte heller delen av provet vi hade idag. Fattar inte varför jag valde italienska. Språk är nog inte min grej.

Carro var här!
Postat: 2011-10-26 / 04:44:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Förlåt för den usla uppdaterigen här, har varit lite mycket att hinna med.

Carro var som sagt här förra veckan. Vi hände och dängde lite, kikade runt på stan, åt ute alldeles för mycket, skrattade väldigt mycket, tränade rumpan på läktaren, turistade här i Santa Barbara, vi var till Isla Vista så klart och så var vi och åt Kristins födelsedagsfrukost på IHOP.

Man blir för övrigt sjukligt mätt när man äter på Ihop, får så galet mycket mat. Men gött är det.

Att träffa Carro igen var ungefär som om de senaste 1,5 år sedan inte existerat. Vi bara tog vid där vi sa hejdå senast. Och nu har vi sagt hejdå igen, hon åkte tillbaka till Denver i lördags och just nu sitter hon nog på flyget till Sverige.

Hoppas jag får se na snart igen! :)

Carro vill inte spela längre!
Postat: 2011-10-20 / 17:52:56 / © sandraaandersson.blogg.se

19 Oktober 2011
Postat: 2011-10-20 / 09:37:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Hallå hallå!

Jag lyckades bli klar med uppsatsen någon gång, på tisdagmorgon. Hela 2005 ord, vilken kvalité det var på det vet jag dock inte men men. I morgon är det dags för italienskaprov också, blaha.

OCH NU ÄR CARROBARRO HÄR! Jag tycker att hon ska stanna föralltid faktiskt, fast hon tycker att jag har dåligt inflytande på henne men det tycker inte jag.
Lyckades tjäna lite tid med na nu ikväll i alla fall, jag mejlade min college success lärare för någon dag sedan och frågade om det var okej om jag missade lektionen och att jag kunde mejla in läxorna i förväg. Hon sa att jag varit där varje gång så att det var klart jag inte behövde komma, och att hon uppskattade att jag var ärlig och frågade om lov. Haha. Braaa, fjäsk för läraren istället för att bara dissa lektionen.

Ne, sovdags. Har ju som sagt skola och prov i morgon igen. Och måste ju vara pigg och umgås med Carro också.

16 Oktober 2011
Postat: 2011-10-17 / 09:44:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu gör jag det igen, fördriver tiden för att slippa skriva min uppsats alltså. Det som är illa är att min plan var att den skulle vara färdig ikväll, fast ja, min första plan var att den skulle vara färdig för sådär fem dagar sedan men sen så har man ju självdiciplinen som en plastanka så jag började inte ens riktigt på den förrens idag. Idag när den skulle vara klar alltså. Jag har nu kommit ca 650 ord in i en uppsats som ska vara minst 2000 ord, hur ska jag kunna fylla ut 1350 ord till om detta? Suck.

Men nu till roligare saker. I morgon kommer Caroline! Äntligen, som jag har längtat. För er som inte vet så är Caroline en av mina vänner från New York, sista tiden jag bodde där så satt vi i princip ihop och nu har vi inte träffats sedan jag flyttade därifrån. Caroline var duktig och gjorde klart sitt år som au pair i New York och åkte sedan vidare till Denver, CO i 9 månader. Nu är hennes tid som au pair slut och i morgon kommer hon hit och hälsar på mig innan hon åker hem till Sverige igen. Ska bli så kul!

Bjur på två bilder på oss från NY! :)

Istället för att göra en uppsats så gör jag en lista
Postat: 2011-10-16 / 10:22:40 / © sandraaandersson.blogg.se

1. Fullständigt namn: Sandra Kristin Andersson
2. Ålder: 21
3. Vart bor du: Santa Barbara, CA
4. Bor tillsammans med: Kristin, Lina & Julia
5. Husdjur: Inte här inte
6. Färg på ditt hus: Öhm, grått?
7. När är du född: 23 Mars 1990
8. Klass: Går en massa olika klasser ju
9. Vilket år tar du studenten: 2013 eller senare
10. Något jobb: Student ba
11. Gillar du ditt jobb: Som sagt, är student
12. När ska du sova ikväll: Snart
13. Duschat idag: Nej
14. Kramat någon idag: Nej
15. Pussat någon idag: Nej
16. Vad har du ätit idag: Subwaymacka, pasta med baconsås, oreos
17. Dagens kläder: Jeans, t-shirt och tjocktröja
18. Dagens smink: Inget
19. Dagens sötnos: Jag?
20. Dagens roligaste: Att jag pluggat hela dagen?
21. Har du många vänner: Tillräckligt
22. Vem kramade du senast: Jadu, vem fan va de?
23. Föredrar du tjejer eller killar: Beror väl vad jag ska ha dem till ;)
24. Hur många har varit otrogna med dig: Nah
25. Har du pojk-/flickvän: Nej
26. Vem pratade du i telefon med senast: Suad
27. Vem fick du senast sms ifrån: Felicia

FAVORIT
28. Film: Finns så många bra
29. Låt: Olly Murs - Dance With Me Tonight(blev besatt idag)
30. Mat: Fläskfilé
31. Dryck: Vatten
32. Färg: Lila & Röd
33. Stad: New York
34. Land: Thailand
35. Ämne i skolan: Film
36. År: 2010

SENASTE
37. Du tänkte på: Varför Ryan Gosling är så het
38. Du kysste: Min kudde, typ
39. Gången du spydde: Va väl på fyllen någon gång
40. Gången du grät: Igår eller något, film vettu
41. Pizzan du åt: Kan inte minnas sist jag åt pizza
42. Gången du var i Göteborg: Två år sedan
43. Gången du var i Stockholm: I Juli
44. Gången du var full: Igår
45. Gången du var hög: Aldrig hänt, kommer aldrig hända
46. Personen som såg dig gråta: Ööh, jag vet inte..

ANTINGEN ELLER
47. Svart eller vitt: Svart
48. Hund eller katt: Katt
49. Ute och festa eller hemma och mysa: Mysa
50. Tvspel eller Dataspel: Inget
51. Singel eller upptagen: Singel
52. Lunarstorm, Helgon eller Playahead: Inget
53. Ragga eller bli uppraggad: Same shit
54. Big Brother eller Paradise hotel: BB
55. Mörkt hår eller blont: Spelar ingen roll
56. Blåa ögon eller bruna: Bruna
57. Choklad eller lakrits: Choklad
58. Göteborg eller Stockholm: Göteborg
59. Höger eller vänsterhänt: Höger
60. Coca Cola eller Fanta: Inget egentligen
61. Pizza eller kebab: Kebab
62. Randigt eller Prickigt: Randigt
63. Älska eller älskas: Båda
64. Leva eller dö: Whatever

ANTAL
65. Personer du älskar: Öhm, friends/family.. räknar inte
66. Personer du hatar: Hatar ingen
67. Personer som du sagt jag älskar dig till: Ingen tror jag
68. Personer du hånglat med inom en 24 timmars period: 2 kanske?
69. Glassar du ätit på en dag: HAHA! Vettefan, 10 kanske?
70. Festivaler du ska på detta år: 0
71. Gånger du haft minnesluckor på: Några gånger
72. Gånger du varit hög: Ingen
73. Personer du saknar just nu: Alldeles för många
74. Gånger ditt hjärta brustit: -

VEM
75. Vill du kyssa nu: Ingen
76. Ska du träffa imorgon: Vet inte
77. Sjöng du senast för: Säkert Kristin
78. Hade du senaste en msn konversation med: Soffan
79. Spelade du tv-spel med senast: Johan eller Soffan
80. Vill du ta med på en romantisk resa just nu: Mig själv
81. Vill kasta en sten i huvudet på: -
82. Förtjänar att dö: Ingen
83. Ville du sova jämte inatt: Ingen, skönast att sova själv


VAD
84. Gör dig glad: Vänner
85. Gör dig ledsen: Mycket
86. Vad vill du helst göra nu: Ligga i solen på en varm strand
87. Önskar du att du slapp göra: Plugga, jobba
88. Vill du ha nu: Pengar
89. Önskar du dig i födelsedagspresent: En upplevelse
90. Längtar du till: Snön!
91. Tycker du om dina betyg: Kan bättras på mycket
92. Ångrar du i ditt liv: Rätt mycket
93. Är det bästa som hänt dig: Mycket bra har hänt
94. Gör du helst en solig sommardag: Soooolar
95. Gör du helst, ser film på bio eller hemma: Både och
96. Vad saknar du från barndomen: Allt
97. Vad är det första du minns: Jag vet inte :S
98. Vad önskar du andra människor: Lycka
99. Vad tycker du om den här listan: Lite väl lång men bra tidsfördriv

Dagens video
Postat: 2011-10-16 / 10:05:04 / © sandraaandersson.blogg.seIgår släpptes videon till Ollys kommande singel.
Love it!

14 Oktober 2011
Postat: 2011-10-16 / 03:22:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Hello!

Är jag ensam om att plugga bättre på nätterna? Jag har suttit hela dagen och försökt plugga nu men jag har i stort sätt gjort allt förutom att skriva min uppsats som är prio 1. Jag har alltså inte börjat än, istället har jag pluggat alla andra ämnen. Bra av mig. Skitbra av mig. Kanske ska ta och plugga lite mer engelska eller italienska nu så jag slipper ta tag i uppsatsen? Låter bra tycker jag. Japp.

Igår kom Felicia och Caroline hit och förfestade lite innan vi tog bussen ut till IV. Vettefan vad det var med mig och IV igår alltså, inte roligaste kvällen där borta, rolig var den men inte roligast. Hyffsat tidig hemfärd blev det också.

Nee, ska nog hitta något mer tidsfördriv nu så jag slipper börja på uppsatsen. Den ska ju bara vara klar i morgon kväll typ.

Marry You
Postat: 2011-10-15 / 03:40:48 / © sandraaandersson.blogg.se

13 Oktober 2011
Postat: 2011-10-14 / 04:59:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Det är varmt, nej det var fel av mig att säga, det är HETT. Men jag gillar't ändå, det är ju faktiskt Oktober och såhär varmt, det är perfekt för mig.

Vi kollade på världens konstigaste film på Film Studies lektionen idag - Lost Highway heter den för den som ville veta. Fattade nada. Detta betyder också slutet på Film Noir delen, tack för det och nu går vi in i Sci-Fi delen och kommer titta på såna filmer resten av terminen. Tjo. Måste ju dock fortfarande skriva min Film Noir uppsats till på tisdag.

Imorgon blir det fest med bla Felica, blir la en tripp till IV igen skulle jag tro och sen så blir det plugga hela helgen. Har en hel del att göra eftersom jag vill vara klar på söndag, för på måndag kommer CAAAAAAAAAARRO! Ska bli najs bajs. :)

Heatwave!
Postat: 2011-10-13 / 17:26:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Det har kommit en heatwave till Santa Barbara! Jag trodde jag skulle dö av värmeslag igår, det var så sjukt varmt, antagligen varmaste dagen hittills och jag gick runt i svarta jeans. Sjukt varmt kan jag lova. Och idag sa tydligen vara den varmaste dagen på året, ser ej fram emot att gå ut.
Sen ska det tydligen bli kallt igen och alla kommer bli sjuka - happens every year. Har inte tid att vara sjukt, inte tid!

Ne, nu ska jag nog plugga litegrann. Caroline är ju här nästa vecka och då vill jag inte sitta och plugga en massa. :)

12 Oktober 2011
Postat: 2011-10-12 / 20:01:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Sorry än en gång för dålig uppdatering, men det kommer fortsätta såhär lite till. Har galet mycket att göra i skolan förtillfället och alla läxor till nästa vecka måste även göras i helgen för på måndag kommer Carro! :)

Har inte så mycket att uppdatera om ändå. Det är skolan hit och skolan dit, inte så intressant att höra om.

8 Oktober 2011
Postat: 2011-10-09 / 00:17:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Ok, now it's time to write a post in english.. just to confuse you. Not really, I just think it's annoying to write in swedish without the swedish keyboard.

It's Saturday and I'm at the library, the perfect way to spend a Saturday right? I've been here for a while, trying to study but haven't got much dont.. I think I will give it a try tomorrow again, I have to. My film studies essay is due this week and I have no idea what to write. Panic. Hate essays. Not. My. Thing.
And I have to do the film analysis and the extra credit thing. And my italian homework. And read two chapters in "The secret life of bees". And do my College Success homework, which I don't even know what it is.
Blah. College life. Great life? Not really.

Sorry for min usla stavning och grammatik!

Esame!
Postat: 2011-10-07 / 01:17:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Har italienska prov om en timme, någon som vill göra det åt mig?
Så sjukt mycket grammatik.

 

I take it back
Postat: 2011-10-05 / 17:17:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, jag tar tillbaka det jag sa igår. NU är det kallt och det regnar och jag har ingen aning om hur jag ska ta mig till skolan för jag har inget paraply och kommer ju vara genomblöt långt innan jag kommer fram om jag går.
Hoppas det slutar regna snart, börjar ju ändå inte förrens om några timmar.

Är det detta som kallas höst? ;)

Snart ses vi!
Postat: 2011-10-05 / 09:51:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag klickade alldeles precis hem en flygbiljett till Sverige i jul! Jullovet börjar 10 December, jag flyger härifrån 14 December, kommer tillbaka 10 Januari och skolan börjar igen 23 Januari om jag minns helt rätt.
Jag hinner vara hemma nästan en månad alltså, jag kommer hinna bli galen. Haha!

4 Oktober 2011
Postat: 2011-10-05 / 08:44:28 / © sandraaandersson.blogg.se

DET BÖRJAR BLI KALLT! Eller ja, jag förstår mig inte på vädret här som jag har sagt tidigare. I förmiddags var det molnigt ute och rätt kyligt så jag satte på långbyxor, halvvägs till skolan är det strålande sol och jag håller på och svettas ihjäl. När jag sen kommer ut från lektionen så är det kallt igen, wtf?!
Och nu kväll när jag knallade iväg till Ralphs så fick jag lov att använda halsduk för första gången, HALSDUK! Damn, det blir svinkallt om kvällarna även om det är varmt om dagarna.. tänk er då hur kallt det är en kväll då det inte varit varmt hela dagen.

Om två veckor är Carro här!!!!!!  Jag längtar, jag längtar, jag längtar. Sa jag att jag längtar?! Det ska bli så roligt och vi jag ska trycka in så mycket som möjligt vi kan göra, har väldigt mycket till skolan den veckan men det mesta får jag fasen se till att göra klart innan så vi kan ha så roligt som möjligt.
Två veckor baaa, sen är hon är.

3 Oktober 2011
Postat: 2011-10-04 / 09:01:27 / © sandraaandersson.blogg.se

Oj, det var visst några dagar sedan jag var in här sist! Provet jag pluggade till sist jag var här gick bra och vi fick tillbaka det idag, ett A! Känns toppen! Alldeles precis så skickade jag även in veckans film analys och även mitt papertopic som jag haft en struggle med hur länge som helst.

I fredags så var vi och kollade på fotboll på skolan, Glendale - SBCC spelade så vi var och tittade på Micke som sedan stannade här i helgen. Det blev en del turistande i helgen, shoppande och i lördags så vankades det fest. Felicia kom hit och förfesten drog igång, sent omsides så kom även Björn och Andreas hit och vi drog till IV. Galet där borta som vanligt.

Nu är det måndag igen! Hade engelska idag och fick som sagt tillbaka provet från i fredags. Efter lektionen så var jag effektiv och stannade i biblioteket i tre timmar och pluggade nonstop. Har aldrig hänt förut och händer det igen så blir jag förvånad. Men effektivt var det i alla fall och fick en del undanstökat. Dock dyker det ju upp nya saker hela tiden också men.

Jaaajaa! Klockan är tolv, borde sova.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB