Vad fasen är det för fel på folk?
Postat: 2011-11-30 / 19:09:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Pics från Vegas och Grand Canyon
Postat: 2011-11-30 / 09:31:46 / © sandraaandersson.blogg.se
29 November 2011
Postat: 2011-11-30 / 04:19:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeeeeeello!

Jag gjorde nyss mitt muntliga italienskaprov, haha, jag pratade mer engelska än italienska kan jag ju säga och fattade ju aldrig hennes frågor. Men nu är det gjort i alla fall, skönt. Allt annat jag skulle göra igår är även klart och inlämnat så det är skönt. :)

I morgon får jag mitt betyg i engelskan, i morgon ska vi spela in vårat projekt till College Success(måste alltså plugga manus) och sedan redovisa de. På torsdag har jag mina sista lektioner för denna termin. På tisdag ska min filmuppsats vara inlämnad och på tisdag så har jag även min italienska final. Sen är det lov!
Så det jag måste göra innan jul är alltså; en filmuppstas, en italienskafinal och skådespela lite i morgon.

Ser fram emot lov. Ja ja, looov vill jag ha.
Jag räknade precis och har jag räknat rätt så har jag nästan sju veckor lov. Wtf. 6 Dec är min final och jag börjar skolan igen 23 Jan.

Omotiverad
Postat: 2011-11-29 / 02:02:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har nu suttit på biblioteket i öhm kanske 1,5-2 timmar och än så länge har jag ej gjort ett piss av det jag gick hit för att göra. Bra jobbat Sandra. Och jag har för mkt att göra.

Due date tomorrow:
  • Thesis & Outline till filmuppsatsen - måste alltså komma på och researcha vad jag vill skriva den om.
  • Italienska hemprov - tack för att det iaf är ett hemprov och att man får använda boken
  • Lära mig alla frågorna till det muntliga italienska provet - 27 frågor jag ej förstår, och jag ska kunna svar? :S
  • Göra några plushours till Italienskan - ska bla se och skriva om en italiensk film
Detta kommer väl ta mig några timmar skulle jag tro, yay. Nee, ska sätta fart och göra lite research om filmuppsatsen nu. Vill någon hjälpa mig? Ämnet är Science Fiction.

Jag har absolut ingen motivation!

Back in Glendale
Postat: 2011-11-28 / 08:06:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Så är vi tillbaka i Glendale efter en helg i Vegas och Grand Canyon. Vi har mest turistat runt där borta och hade det bra bara. Har kikat in allt på The Strip som man måste göra, i alla fall de saker vi vet om att man måste kika in medans man är i Vegas.

Idag var det dags att fara tillbaka till Glendale, vi hade förväntat oss mycket trafik eftersom det varit Thanksgiving.. men jag hade inte förväntat mig att det skulle ta åtta(!) timmar. Första 25 km tog oss 2,5 h att komma, sen kom köandet lite då och då.. Vi åkte från Vegas vid ett och kom till Glendale vid nio. Galet vad trafik det var.

Imorgon far vi tillbaka till Santa Barbara igen och jag kommer nog vara väldigt frånvarande till och med onsdag, för jag har sjukligt mkt som ska vara klart i skolan tills på tisdag.

Höööörs.

Grand Canyon
Postat: 2011-11-26 / 07:37:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Tjohej!

Igår så satte vi oss i bilen och for mot Vegas, den första kanske en och halv timmen kändes det i princip som vi inte rörde oss en meter och efter det så var det några timmar i öknen. Vi kikade in Vegas lite på kvällen, men vi var trötta och skulle upp tidigt idag så orkade inte göra speciellt mycket.

Idag har vi varit i Grand Canyon. X antal timmar på en buss dit, med stopp vid Hoover Dam på vägen och några timmar vid Grand Canyon så var det sedan dags för x antal timmar i bussen på väg tillbaka till Vegas igen. Nu är klockan halv elva och vi kom hit för inte så längesen, lång dag.
Grand Canyon var awesome, men det var KALLT. Snö hade dem även här och där, det hade jag ej förväntat mig kan jag säga. 

En bild bjur jag på, resten får ni se när jag är tillbaka i Santa Barbara.. eller i alla fall i LA.

Vegas here we come!
Postat: 2011-11-23 / 22:04:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Snart drar vi! Idag blir det LA, förhoppningsvis hinner vi en sväng på IKEA och i morgon drar vi vidare till Vegas. Och på fredag blir det en tripp till Grand Canyon. Wiihoo!


22 November 2011
Postat: 2011-11-23 / 07:09:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det helg, igen! Haha! Fick ju igår reda på att vi inte har någon engelskalektion i morgon, vilket innebär att jag är ledig så nu är det helg igen. Tjoho!

Idag fick jag registrera mig till mina klasser, och jag fick allt jag ville ha! Tur att jag gjorde det direkt när jag fick för flera av dem är fulla nu, får se om jag ändrar mig eller inte innan terminen börjar också men nu känns schemat jädrans skönt. ;)

Imorgon drar vi alltså på äventyr igen, dock ser jag inte fram emot Thanksgiving trafiken. Den började redan idag, min klasskompis sa att det tog honom en timme att ta sig från IV till skolan - något som i vanliga fall tar 10-15 min. Jisses, vad lång tid det kommer ta till LA i morgon. Vi kommer väl för det mesta stå still på 101 antar ja.

21 November 2011
Postat: 2011-11-22 / 05:38:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag hade jag min sista riktiga engelska lektion för denna terminen, vi gjorde provet och jag lämnade in allt mitt arbete. Förhoppningsvis så räcker det till ett hyffsat betyg i alla fall. Ett av fyra ämnen avklarat, check!

Och i morgon så är det dags för mig att registrera mig för nästa termins kurser, jag hoppas att sidan inte ligger nere som den gjort stora delar av dagen idag. Av någon anledning så har jag fått registreringstid klockan åtta på morgonen medans alla andra jag vet om har fått den klockan ett på dagen, men det är bra för mig för jag har lektion klockan ett ändå.
Hoppas verkligen att alla de kurser jag vill ha inte är fulla i morgon, när jag kollade igår så fanns det gott om platser kvar men det kan gå snabbt. :)

Nee, måste plugga. Gah!

Capital FM
Postat: 2011-11-21 / 08:35:32 / © sandraaandersson.blogg.se

När jag satt i biblioteket tidigare så tyckte jag att det var en asbra idé att sätta igång Capital FM och lyssna på lite musik från England. Jag tyckte idén var klockren tills reklamen kom och det var reklam för Nandos. Seriöst, jag har inte haft Nandos på nästan 6 månader, jag vill inte höra reklam för det. I want my Nandos!

Fast jag förlät snabbt radiokanalen för nu sitter jag här och lyssnar igen, haha. Har ju ingen musik på datorn eftersom den är sprillans ny. Och Spotify använder jag inte längre eftersom dem har korkade regler nu för tiden.

20 November 2011
Postat: 2011-11-21 / 05:10:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har det regnat hela dagen, tror det är andra gången sedan vi kom hit som det regnat mycket och så att det påverkat mina planer. Borde verkligen inskaffa ett paraply, men vädret är ju vanligtvis så bra så inte tänker jag på paraply när jag är ute och handlar - kollar aldrig ens vädret för jag är van att det är bra eller i alla fall hyffsat väder.

Vi skulle gjort vårat College Sucess projekt idag, men det blev inställt eftersom det regnade. Fantastiskt. Nu måste vi hitta en annan tid vi ska göra det på, vilket inte är så lätt eftersom jag är borta ons-mån och det ska lämnas in onsdagen efter det. Great.

Nu sitter jag på biblioteket klockan åtta en söndagkväll och pluggar igen, eller försöker i alla fall plugga. Just nu försöker jag skriva min summary till engelska provet i morgon, mitt projekt måste jag också göra innan i morgon. Och jag hade helt glömt att jag på tisdag ska lämna in mitt topic till filmen, så jag måste researcha lite om det.. men det kommer jag inte hinna idag, för det stänger om två timmar.

Jag ber till vad som nu finns att be till att det inte regnar när jag ska gå hem.

Thanksgiving Weekend
Postat: 2011-11-20 / 10:06:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen så är typ allt fixat till Vegas! Bilen är bokad, hotellet är bokat och Grand Canyon touren är bokad. Det kommer bli awesome!! :)

Vi ska bo på hotellet nedan! :)

Dagens video
Postat: 2011-11-19 / 06:41:54 / © sandraaandersson.blogg.seFasen vilken ära, jag är avundsjuk.
Sen hade det ju varit en fördel om jag hade kunnat sjunga om jag hade fått chansen till detta.

Breaking Dawn Pt1
Postat: 2011-11-19 / 05:26:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Både jag och Kristin har sagt i veckor att vi inte behöver stressa med att se Breaking Dawn, utan kan vänta tills det lugnat ner sig lite med det hela. Jag mest för att jag ledsnat på hela Twilight hysterin och jag tyckte att Breaking Dawn boken var så sjukt dålig.
Trots detta så åkte vi raka vägen från skolan idag och såg Breaking Dawn, på premiärdagen. Haha! Detta blev även vårat första besök på Arlington, då det knappt visas några filmer på den salongen men sjuuukt vad stor den var. Galet stor.

Nu har vi i alla fall sett den, jag blev positivt överraskad. För en gångs skull så var filmen mycket bättre än boken, det händer inte varje dag det må jag säga. Men sen hade jag ju inga förhoppningar alls på filmen så kan vara därför.

I helgen blir det bara plugg. Plugg. Plugg!

MacBook Pro
Postat: 2011-11-18 / 08:28:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag blev jag med dator igen, skönt må jag säga. Hur jag ska överleva nu är en annan fråga då jag la i princip alla mina pengar på den och vi ska till Vegas nästa vecka och jag får inte nästa studielån förrens i Januari. Yay!
Men jag har en dator i alla fall! :)

16 November 2011
Postat: 2011-11-16 / 18:41:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Jag sitter fortfarande och är depp över min dator, mer depp blev jag när jag insåg att jag förlorat mer skolarbete än jag trodde. Som typ min PD100 läxa till idag, som jag för en gångs skull gjorde i riktigt god tid är nu borta, och jag har inte ens orkat försöka göra den igen. Blä.

Sitter och försöker leta hotell i Vegas. Någon som har tips på något bra boende där borta?

Hur kommer det sig förresten att Breaking Dawn har premiär i Sverige före Usa? Här har den inte premiär förrens på fredag ju, inte för att jag tänker gå då ändå. Men det är konstigt. :S

Nee, ska nog ta mig i kragen och göra lite italienska. Har ej mkt kvar av den kursen heller. Två riktiga lektioner kvar bara om jag fattat det hela rätt.

Den dog
Postat: 2011-11-15 / 07:39:41 / © sandraaandersson.blogg.se

MIN DATOR ÄR DÖÖÖÖÖD! Seriöst, jag klarar ej av sånthär längre... blir gaaaalen. Måste köpa en ny nu, fantastiskt. Borde gå och köpa en i morgon eller på onsdag, problemet är då bara att jag måste avboka min biljett hem i jul för jag har inte råd med båda sakerna ju. Men man klarar sig inte utan dator som student, fantastiska liv man har.

The Hunger Games Trailer
Postat: 2011-11-14 / 19:20:16 / © sandraaandersson.blogg.seHUNGER GAMES TRAILERN HAR SLÄPPTS!!! Kan man vara med excited? ÖHM, nej. Jag längtar, jag längtar, jag längtar. Kan någon gissa vad jag ska göra på min födelsedag? JA PRECIS, jag SKA se The Hunger Games och dreggla efter Liam Hemsworth.

23 Mars 2012 - fasen vad jag längtar. Inte efter att bli äldre alltså, utan efter Hunger Games och Liam!

Boende i Santa Barbara VT 2012
Postat: 2011-11-14 / 07:59:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vet nu inte hur många läsare jag har som faktiskt bor i Santa Barbara eller kommer flytta hit, men jag gör ett försök i alla fall. Försöka skadar inte.

Våra roomies åker hem till Sverige igen nu i December så deras rum blir ledigt i våran lägenhet så vi behöver någon/några som tar över deras rum. Vi bor i en lägenhet med två sovrum, ett badrum och hyffsat stort vardagsrum. Det är väldigt låg hyra för att vara i Santa Barbara då vi endast betalar 425 dollar per person i månaden, medans väldigt många betalar 600-800 i månaden.
Lägenheten ligger ca 10 min gång från State St, 20 min gång från SBCC och det går bussar regelbundet till SBCC från morgon till kväll.

Är någon intresserad så är det bara höra av sig. :)

Puss in Boots
Postat: 2011-11-13 / 08:52:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag var vi och såg Puss in Boots, om den var bra eller ej kan jag dock inte berätta. Jag förstod inte så mycket för jag råkade somna, vi gick inte ens på kvällen utan vi såg den klockan fem. Varfan somna jag då för?

Sedan slog jag på stort och lagade fläskfilé med klyftpotatis. Har levt på nudlar och pasta med baconsås alldeles för länge nu så idag fick det bli något bättre. Gött blev de med, hoppas att Kristin och Felicia tyckte de med.

Sitter och kikar på The Secret Life of Bees nu, mest för att vi precis läste boken i skolan. Boken är bättre än filmen, men så är det väl alltid?

12 November 2011
Postat: 2011-11-12 / 22:46:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Om typ en månad så far jag hem till Sverige, jag längtar faktiskt som en tok. Efter vad vet jag inte riktigt, att pussa på Fabian kanske? Eller hoppa i snön, men det finns ju ingen snö nu så kanske inte finns någon om en månad heller!?! Äta ska jag i alla fall göra, Soffan har lovat att hon ska göra korvstroganoff åt mig och mamma ska jag tvinga laga en hel drös med mina favoriträtter, jag skulle kunna tvinga pappa till att grilla men det är ju inte riktigt årstid för det när jag är hemma.

Men innan jag far hem så är det mycket som händer här borta.
Som jag sa för någon dag sedan så är det dem sista veckorna i skolan nu, tre veckor i skolan och sedan är det finals week och eftersom jag bara har en final så är jag bara i skolan en dag den veckan. Woop woop. Sitter nu och gör min allra sista läxa i College Success, öhm, sista läxan? Det går snabbt här borta tycker jag.

Och helgen om två veckor så ska vi göra en liten tripp. Grand Canyon & Las Vegas är planen just nu, vi får se oss om vi håller oss till den planen men vi vill vi vill vi vill. Thanksgiving gör ju att man är ledig tors-sön och tur som vi har så är vår lektion på måndagen efter inställd så vi är ledig måndagen också. Bingo!

Nee, nu ska jag återgå till mina studier så jag hinner göra någonting innan vi ska på bio. Kristin har tjatat om Puss in Boots i veckor nu så får la pallra oss iväg på den innan mina öron faller av.


10 November 2011
Postat: 2011-11-11 / 07:28:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är heeeeeeeeeeeeelg, det är helg, det är lååååååånghelg. Så skönt och så efterlängtat måste jag säga! :)

Vår plan var att vi skulle dra upp till SF i helgen men vi bestämde att vi tar det i vår istället, men om två veckor - under thanksgiving helgen så ska vi iväg på äventyr i alla fall. Då vi är lediga längre då.

Det är förresten galet vad snabbt tiden går! Det är tre veckor kvar i skolan innan finalsweek, sjukt! Om två veckor har vi haft får sista riktiga engelskalektion och under de två veckorna så ska jag hinna ha mitt tal, ha nå jädrans prov och hinna redovisa finalprojekt. Hur fasen ska det hinnas med? I italienskan är det tusen saker kvar att göra innan finalsweek och vi har en final i det. Lite lugnare är det tack och lov i filmen och college successen, har bara en uppsats i filmen och bara ett final projekt i college success, förutom läxorna så klart.
Så det kommer nog bli rätt hektiska veckor innan terminen är slut, jag kommer la hänga i biblioteket nonstop eller något. Haha!

Men nu är det helg och jag ska njuta så mkt jag bara kan.

Venice Beach
Postat: 2011-11-07 / 09:33:23 / © sandraaandersson.blogg.se

En bild på oss fyra från Venice Beach idag.
Titta, jag är ej blond längre.

En tripp söderut
Postat: 2011-11-07 / 09:08:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Imorse satte jag och Kristin oss i bilen, hämtade upp Svante och Emelie för att sedan styra bilen söderut. Vårat första stopp var IKEA i Carson, sämsta Ikeat ever då dem inte ens hade en riktig restaurang så dit åker vi aldrig igen, blev grymt besviken på det. Vi fortsatte vidare mot Venice och Santa Monica och spenderade dagen där innan vi styrde bilen mot Cheesecake Factory och till sist nästa IKEA för att få våra svenska varor.

Ikea utomlands är ej lika roligt längre, dem vägrar sälja svenska varor typ. Hittade några st, men det var inte mkt.

Nu måste jag verkligen sova, fast först måste jag skriva lite på mitt tal.. för i morgon ska det hållas och jag har ej tid att skriva det i morgon eftersom jag måste lämna tillbaka bilen och vi ska till mäklaren.

Gaah, blir galen.

Konstiga amerikanare
Postat: 2011-11-06 / 09:23:02 / © sandraaandersson.blogg.se

- Man får ta körkort när man är 16 år.
- Men man måste vara 25 år för att hyra en bil.
- Hos vissa hyrbolag räcker det med att vara 21 år, men får då bara hyra kompakta bilar och betala en extra avgift för att man är ung.
- När man är 21 år och bokat en kompakt bil och sedan går till hyrbolaget för att hämta bilen så kan dem säga "vi har ingen i den klassen", så får man hyra en stor bil ändå.

Amerikanerna gör mig yr.
Fattar nada. Hyrde bil idag alltså, jag hade bokat en liten bil - näst minst klassen liksom. Finns fem klasser man får hyra på det bolaget om man är under 25, dem hade  INGEN bil inne i någon av dem klasserna så istället så hyr dem ut en stor åt oss. En som vi inte ens får hyra egentligen, fattar nada.

Så vi är förtillfället med bil, en stor bil, som bara jag får köra. Det var najs bajs att köra igen, gillar't. Vill typ köpa bil för det är så najs. På vägen hem från Six Flags så passade vi på att storhandla, haha, sjukligt vad mycket vi fick med oss hem - men man måste ju passa på när man har bil.

Six Flags
Postat: 2011-11-06 / 09:03:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Imorse vandrade vi iväg och hyrde bil, hämtade sedan upp Felicia och Johanna sen bar det av till Six Flags. Woho! :) Jag skulle fasen kunna bo på ett nöjesfält alltså, det är ju underbart. Vi testade en del attraktioner vi inte åkte sist vi var där, bland annat båda trä berg o dalbanorna, fy satan vad snabbt dem åkte, men det var gött.

I morgon blir det LA, eller ja vi tänkte dra ner dit och gå på IKEA i alla fall och sen hitta på något roligt. Göttans.

Jag sitter här och skriker
Postat: 2011-11-05 / 07:50:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Precis som rubriken säger är det... gaaah! Ikväll när vi är hemma hos Anna så börjar Felicia sms om att dem tror Paul Walker är på Zodo's, jag och Suad börjar flippa ur och till slut ringer Felicia och säger att dem träffat honom. Att dem tagit kort med honom. Suad skriker. Jag blir hyper. Vi båda är asavis, sjukt irriterade och arga på samma gång.
Vi har tjatat om att stalka Paul Walker sen vi kom hit eftersom vi vet att han bor här, men har inte gjort det än.. SÅ TRÄFFAR DEM HONOM. Suck. Han är ju min man. Min heta 38 åriga man, varför får jag ej träffa honom.

Jag sitter alltså här i soffan och typ skriker. Jag är avis. Jag kommer vilja slå dem båda två i morgon när vi ses, blä på dem.

Nee, nu borde jag sova för jag och Suad ska tydligen till IHOP och käka frukost i morgon innan vi drar till Six Flags = vi måste gå dit strax efter sju och käka. Vi ska hämta hyrbilen vid nio och brummar sedan söderut. Najs.

Ej blondin
Postat: 2011-11-05 / 02:09:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu kan dem inte kalla mig för blond svensk igen, för nu sticker jag ut och är inte en blond svensk här i SB längre. Jag gav upp med att försöka bli snyggt blond och färgade håret istället, hähä.

OCH VET NI VAD? I morgon ska vi till Six Flags, så awesome ska det bli. Hihi. Vi ska hyra bil(om vi lyckas lista ut hur det går till) och köra ner till Six Flags över dagen och på söndag blir det nog en tripp söderut igen.
Fast egentligen så borde jag ju plugga hela helgen, men äsch.. skolan kan vänta.

1 November 2011
Postat: 2011-11-01 / 19:26:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeeeeeeeeej hopp, jag suger på att blogga. Jag vet, jag vet. Orkar inte nu, min hals dödar mig ungefär så jag koncenterar mig på att svälja utan att mina öron sprängs - typ.

Har för mycket i skolan för att hinna må piss, men eftersom jag mår piss så orkar jag inte göra något vilket resulterar i att jag ligger efter i allt. Fantastiskt liksom. Men men.

Hur som helst så bor Suad här förtillfället.. lite färskt blod i lägenheten. Skönt må jag säga.

Jag yrar, jag vet. Därför slutar jag nu.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB