21 Juni 2011
Postat: 2011-06-21 / 21:19:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag känner att det kommer bli en rätt bloggfattig sommar, mitt liv består i princip av att jobba och vila. Jobbar 7-15.40 och när jag väl kommer hem är jag typ för trött för att tänka. Så blir det när man är ute hela arbetsdagarna och är aktiv, friskluft och rörelse kör slut på en.

Men i höst kommer det bli riktig fart på bloggen igen, om jag får visum alltså. Jag lovar att om jag kommer iväg så ska jag visa mycket bilder på paradiset där borta och uppdatera så mycket jag kan. Åh, vad jag hoppas och längtar.

Hur som helst, nu är jag inne på andra arbetsveckan i alla fall. Man har kommit in lite i jobbet nu och det som tar mig igenom är vetskapen att jag kan snacka hela tiden under jobbet och våra fin fina fikapauser. Guldvärda. Hihi.

Ne, jag måste sova snart nu tror jag. Ska ju som sagt upp tiiiidigt.

Jädrans mygg
Postat: 2011-06-18 / 23:42:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är inte konstigt att foten är uppsvullen när man har 35 myggbett på samma fot, och ja jag räknade dem. 20 av dem var typ på samma ställe. Man kanske inte borde bege sig ut i skogen?

18 Juni 2011
Postat: 2011-06-18 / 23:35:58 / © sandraaandersson.blogg.se

I morse fick jag sova ut, ååh så skönt det var. Lite panik fick jag dock eftersom jag vet att jag måste upp i tid i morgon eftersom jag måste kunna lägga mig i tid på kvällen. Jag tänker för mycket på min sömn tror jag, haha.

Har la slappat mest hela dagen idag, typ städat lite å så. Och sen fick Johan för sig att jag skulle med och cykla, så jag hängde på eftersom jag till veckan ska börja cykla till jobbet och det vore bra att träna lite innan. En timme senare var vi hemma och jag hade så ont i rumpan, min sadel är nämligen lite för hög och det var inte det skönaste. Men det var bra att träna iaf. Min plan är som sagt att börja cykla till jobbet till veckan, vilket betyder att jag ska numera cykla hemifrån sex då jag börjar jobba sju. Sjukt vad trött jag kommer vara när jag kommer hem från jobbet varje dag. Cykel en timme dit, jobba ute hela dagen, cykel en timme hem = död Sandra tror jag.

Ne, nu ska jag kanske gå och lägga mig i sängen igen. Så skönt ju! ;)

Look at me now remix
Postat: 2011-06-18 / 18:06:42 / © sandraaandersson.blogg.seJag diggar denna! Jag gillar en massa remixer och covers av denna, men orginalet är jag inte speciellt förtjust i. Denna hamnar nu i topp med Karmins cover. Awesome!

17 Juni 2011
Postat: 2011-06-17 / 19:13:53 / © sandraaandersson.blogg.se

HEEEEEEEEEELG!!! Det är äntligen helg, så sjukligt skönt kan jag säga.

Min första arbetsvecka är över och det känns bra. Känns fortfarande konstigt att vara i Sverige och inte ta hand om pojkarna varje dag, men samtidigt har jag inte haft tid att tänka på det så mycket denna vecka då det varit så mycket nytt.
Har haft två infodagar på jobbet och sedan har jag nu jobbat i tre dagar, 7-15.40 är mina arbetstider och det känns verkligen att jag inte är van att kliva upp så tidigt. Jag somnar som en stock på kvällarna, men det är inte så konstigt heller eftersom jag är ute och rör på mig hela dagarna.

Jag har denna vecka även hunnit med att rida en gång(träningsvärk så in i bomben) och varit ute och fiskat tre gånger, fast okej, jag fiskade inte riktigt de två första gångerna.

Nu är det helg i alla fall och jag ska soooova så mycket jag kan.

14 Juni 2011
Postat: 2011-06-14 / 18:47:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har insett att jag inte längre är en morgonmänniska, fy satan vad trött jag var igår eftermiddag och vad trött jag är nu. Det är sjukligt. Och från och med i morgon så ska jag börja en timme tidigare än vad jag gjort igår och idag, hur ska detta gå? Hur ska jag kunna ta mig upp och ta mig till jobbet till sju på morgonen. :O

Jag har alltså börjat jobba denne vecka, eller ja jag har haft info dagar nu i två dagar och i morgon börjar jag jobba på riktigt. Nu kan jag hänga på bruket och dryga mig med familjen hela dagarna om jag vill. Haha.

Neee, nu vill jag ha mat.

12 Juni 2011
Postat: 2011-06-12 / 12:25:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Hallå hallå!

Nu är jag tillbaka i mitt lata vanliga svenska liv, haha! Jag har inte direkt gjort något av allt jag borde göra dvs packa upp, söka visum, söka studiemedel, titta på flygbiljetter osv. Jag började iofs packa upp nyss men det var rätt trist kan jag säga. Haha!

Det känns förresten som jag fick med mig skitlite saker hem nu när jag börjar rota runt i väskan, hur kommer det sig egentligen? Visst, jag slängde en jädrans massa saker innan jag åkte hem men båda mina väskor var ju ändå fulla och alldeles för tunga.
I tisdags när jag lämnade tillbaka Tilly och Tabitha för sista gången så fick jag två presenter och världens gulligaste kort av familjen, en guide om Los Angeles och boken 1001 Movies You Must See Before You Die. Dem vet precis vad som passar mig, dock tror jag att den sistnämnde boken var ca hälften av vikten i mina väskor då den var tung som as.

Neee, idag måste jag söka studiemedel och börja ta tag i lite visum saker.

Hello Sweden!
Postat: 2011-06-11 / 12:07:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Hejsan svejsan allihopa!

JAG ÄR I SVERIGE! Det kunde ni kanske förstå av rubriken, kanske alltså. Och ja, jag är tillbaka från England för alltid, min tid där borta är slut och jag ska inte ta hand om mina små pojkar längre.

Jag kanske ska ta det hela från början? Om hur jag kom hem redan nu.
Mitt år tar slut 3 Juli och planen från början var ju att jag skulle komma hem runt det datum, detta blev sedan ändrat till 9-20 Juli någon gång då Tina skulle ha ett viktigt prov och inte ville ha en ny au pair mitt i allt det och dem sedan skulle till Sverige och det då kändes onödigt att bara haft en au pair i en vecka. Så det var det som var planen - till för tre veckor sedan.

En dag för tre veckor sedan så fick jag ett erbjudande om sommarjobb, jag blev hysteriskt glad tills jag insåg att jobbet faktiskt börjar tre veckor senare och jag skulle vara kvar i England 1½ månad till. Jag såg inte fram emot att den kvällen ta samtalet med Tina om att jag fått erbjudande om sommarjobb och att jag måste åka om tre veckor, för jag ville ju inte sätta dem i sitsen att vara utan Au Pair. Ca tre dagar senare så matchade dem med en Au Pair som faktiskt kunde komma efter två veckor.

Så i måndags kom den nya Au Pairen, Malin heter hon. Så jag fick flytta ut ur mitt rum och har under veckan bott i vardagsrummet och samtidigt har jag gett mitt liv till henne. Skitkonstigt känns det måste jag säga, hon har nu fått mitt rum, hon har fått mitt mobilnr, hon har fått min bil, hon ska nu ta hand om mina pojkar osv.
Det känns sjukt, men det kommer bli bra. Hon kommer ta hand om mina pojkar så fantastiskt. :)

Igår var alltså dagen jag åkte hem. Med en övervikt på både resväskan och handbagaget så begav jag mig till flygplatsen och checkade in och behövde till min glädje inte betala min övervikt. Tack och lov! Dock var planet försenat, men halv sex igår så klev jag av planet på Arlanda, jag fick min väska direkt och var den första som var påväg ut i ankomsthallen... då stoppade tullen mig. Jag sket nästan ner mig, hur ofta står det ens någon tullmänniska där liksom? Nu kryllade det av dem och jag fick följa med in i ett rum.
Jaja, det gick bra i alla fall och sen gick jag ut och möttes av systeryster.

Några timmar senare var jag hemma i Hudiksvall. :) I sommar ska jag nu bo här hos syster och jobba på Bruket, där även syster jobbar. Hihi. På måndag är min första dag, vad bra allt känns.

SBCC HERE I COME!!
Postat: 2011-06-08 / 21:49:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kom in! I did it. Jag kom in på skolan jag sökt till, nämligen Santa Barbara City College i Kalifornien. Jag har gått runt och varit galen och haft panik de senaste veckorna för att jag inte vetat hur det skulle bli, men idag fick jag glädjebeskedet - jag är antagen!

Fy fan vad bra det känns. Jag ska flytta till Usa, till Kalifornien. Min dröm! Det enda som kan stoppa mig nu är visumet, men det hoppas vi att det inte gör.

Jag är så glad, ni anar inte hur glad jag är. Detta har varit min dröm så länge jag kan minnas, jag ska flytta till Usa - på riktigt.

skolan ligger alldeles vid havet, kan ni tänka er?

-
Postat: 2011-06-05 / 00:29:01 / © sandraaandersson.blogg.se

BONNBRÄNNA, YES!!!!

4 Juni 2011
Postat: 2011-06-04 / 21:13:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag är det lördag och lördagen har spenderats i en park i Dorking med Cecilia. Vi begav oss först till Sainsburys för att köpa med oss picknick - jordgubbar, kakor, lunch och så. Låg i parken heeeela dagen lång och hoppas jag fått lite färg i alla fall. Jag kom slutligen hem klockan sju och tog en sjukt skön dusch.

I morgon ska vi till Kingston på bikinijakt. Behövligt kan jag säga. Primark ska även få sig ett besök, billigt och bra. Haha!

Önskar att jag hade haft någon bild att lägga in från dagen, men ja, det är svårt utan kamera.

3 Juni 2011
Postat: 2011-06-03 / 22:46:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeeeeejsan!

Sitter nu denna fredagkväll hemma hos Kelly och Jason, barnvaktar vettni. Behöver ju pengarna nu igen, för min kamera är officiellt död, så klart. Vad hade jag förväntat mig? Jag har ju otur när det gäller allt så. Nu gäller det att spara pengar igen så jag kan skaffa en ny kamera.
Jaja.

Helg nu i alla fall och i morgon ska jag soooola hela dagen! :)

11 Months
Postat: 2011-06-03 / 11:29:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag är det 3 Juni och det betyder att jag varit här i 11 månader, fasen vilken lång tid egentligen. Har känslan att jag vill åka hem, men ändå så vill jag inte lämna mina pojkar.

Så vad har jag gjort i veckan då? Jag har jobbat och jobbat lite mer. I onsdags for jag in till London för att käka med Nina och Sara, igår for jag in till Guildford med Malin och förutom det så har jag så gott som bara jobbat. Jaja, är ju som sagt lov för pojkarna denna vecka så ingen skola = mer tid med dem båda.

Nu är det fredag igen, och heeeelg! :)

Turen hade inte vänt
Postat: 2011-06-02 / 17:25:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag som precis trodde att turen hade vänt. Jag som precis idag fick min första lön sedan i påskas(har äntligen betalat av bilen), precis idag så skulle ju då något gå fel.

Kommer hem från lekparken med pojkarna, lyfter på min väska som ligger brevid mig i bilen och hela sätet är blött. Hela väskan är blöt. På något sätt så hade korken på min vattenflaska, som var helt full, öppnat sig och tömt ur sig själv i min väska. Min plånbok var genomblöt, min bok var genomblöt, min tröja var genomblöt och blötast av allt var så klart kameran med kameraväska. Öppnade kameraväskan och typ allt vatten hade samlat sig där i, kunde vänta upp och ned på den och hälla ut allt på backen. Fantastiskt.
Jag vågar inte starta min kamera, den kommer få ligga orörd i flera dagar innan jag vågar sätta ihop den igen.

Jag ber till allt som finns att kameran är inte är trasig, jag har inte råd att köpa en ny kamera.. jag har ju för fan precis betalat av en bil och är luspank!

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB