31 Juli 2011
Postat: 2011-07-31 / 22:04:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Sorry för den dåliga uppdateringen men jag har inte riktigt haft tid, men nu så kommer det ett inlägg i alla fall. :)

I helgen har det varit Hudikkalaset, bestämde mig sådär i sista minuten att jag skulle gå. Så i fredags for jag till Emma på förferre innan vi cyklade ner på stan och gick in. I fredags var det September som var den stora artisten så det kände som man måsta se henne, och eftersom vi kom in så sent så var det typ henne vi såg och sen Segertåget i slutet. Men vi hade det trevligt, kikade lite och satt lite i öltälten och var in på Gossip en sväng.

Igår så var det dags igen. Då var vi till Lisa på förferre för att sedan dra in på Hudikkalaset. Kvällens stora artist var Tove Styrke vi såg självklart henne, det blev även Hogges en sväng innan vi såg Engmans Kapell och Segertåget åter igen. Lyckades självklart med något så bra att jag fick mickstativet i huvudet på Segertåget, har fortfarande jädrans ont.

Helgen var trevlig i alla fall, jag var glad att jag gick. Men idag har man mått som man förtjänar. ;) Men jag måsta ju göra något sista kvällen hemma. :P


26 Juli 2011
Postat: 2011-07-26 / 22:06:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har 7 jobbdagar kvar, 7! Det är ingenting. Tre denna vecka, också har jag fyra nästa vecka. Fy så lite, men fy så skönt.

Det börjar ju närma sig, med stormsteg också. Idag fick jag ju hem mitt visum, kändes skönt, så nu har jag skickat in en kopia av det till skolan. Great. Jag har gått igenom de sista av mina saker också, jag har valt bort sjukt mycket men det ligger fortfarande sjukt mycket framme som jag typ vill ha med mig. Hur ska detta gå?

Ne, nu blir det sovdags. Ska ju snart upp igen!

Mitt visum har kommit
Postat: 2011-07-26 / 20:22:13 / © sandraaandersson.blogg.se

25 Juli 2011
Postat: 2011-07-25 / 21:34:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag börjar få panik över allt och inget. Känns som jag har så mycket kvar att göra men ändå får jag ingenting gjort, även fast jag försöker anstränga mig att få saker gjorda. Hur går detta ihop?

Det känns hopplöst att leta boende, finns så många ute på craiglist men det är inte många av dem som är intressanta. Jag har mejlat och mejlat dem, fick ett svar idag - ett negativt. Kul liksom.
Packningen är det enda som går lite framåt, eller ja rättare sagt rensningen av mina saker. Man ser nu golvet i mitt rum, hallelujah. Dock har jag hittat för mycket saker jag vill ha med mig tror jag, inte bra, inte bra.

Det går framåt. 11 dagar kvar. Väntar på att få hem visumet nu, måste registera mig för klasser direkt när jag får det - sista minuten, sista minuten. Javisst!
Måste skriva packlista, får inte glömma något. Jag måste skicka in försäkringspappret. Jag måste boka motell. Jag måste växla pengar. Panik. Ja, panik var det va.

Hur drömmen blev sann!
Postat: 2011-07-24 / 16:30:51 / © sandraaandersson.blogg.se

Då jag sitter här hemma och har tråkigt en söndagseftermiddag(tar en paus i allt donande med packning typ) så tänkte jag att jag kan la berätta hur det kom sig att jag flyttar till Santa Barbara, jag vet att jag inte sa någonting här i bloggen innan jag kom in på skolan, men det är just för att jag inte ville att hela Sverige skulle veta att jag sökte om jag nu inte kom in.

Så länge jag kan minnas så har jag haft en dröm, drömmen om att studera på college i Usa. Och hela tiden har jag trott att detta föralltid skulle förbli en dröm, jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle ta steget och söka till en skola där borta för i min värld så skulle det aldrig fungera.
Men så någon gång förra hösten så insåg jag att detta faktiskt skulle kunna gå vägen, att jag faktiskt kan ta CSN lån och uppfylla min dröm.

Dock trodde jag fortfarande inte att detta någonsin skulle ske, tills ämnet på någotvis kom upp med min kära vän Kristin. Vi insåg att vi båda ville samma sak, att vi båda hade drömmen om Usa. Vi fortsatte att drömma och diskutera, i början trodde nog ingen av oss att vi pratade allvar.. men sakta men säkert så blev det mer och mer seriöst när vi började diskutera hur vi skulle bo, om vi ville bo tillsammans, hur vi skulle ha råd att leva osv.

Tillslut, någon gång i början på året så kom vi till skott och kontaktade en organisation och där tog det fart. Sakta dock, vi var väl inte dem som var snabbast med att fixa allt. Vi hade problem med mötet eftersom jag bodde i England och Kristin hade då flyttat tillbaka till Sverige - så över Skype så hade vi ett möte med en från organisationen. Vi fick våra ansökningspapper och vi ordnade allt.
Typ på sista ansökningsdagen fick vi iväg allt vi skulle, vi var som sagt inte dem snabbaste att fixa allt.

Sedan väntade vi med spänning på antagningsbeskedet från skolan. Och några dagar innan jag flyttade hem till Sverige så fick jag det, jag var antagen(vilket jag hade inbillat mig själv att jag inte skulle bli, men så gott som alla blir det) och jag blev så sjukt glad.
Jag insåg att min dröm kanske skulle bli sann, jag var nästan påväg.

Nu var det bara två hinder kvar - CSN lån och visum. I början av Juli fick jag besked om CSN och så förra veckan så var även mitt visum godkänt.

Nu är det verklighet, jag ska flytta till Usa på riktigt. Jag ska flytta till Kalifornien som varit min dröm så länge jag kan minnas, och bäst av allt är att jag ska göra allt detta med en riktigt god vän.

Varför är inte förberedelser roliga?
Postat: 2011-07-24 / 13:38:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Fy satan vad jobbigt det är att leta boende i SB! Det känns som det aldrig kommer lösa sig, det känns som vi kommer få bo på gatan. Men så kommer det väl inte bli. Det är kanske jag som är sjukligt kräsen också, finns väldigt mycket rum ute men många har konstiga krav osv. Eller så är dem svindyra.

Tusen andra saker har jag också att fixa innan jag ska åka och min självdiciplin är ju röv, jag gör bara en massa annat hela tiden. Det är ju roligare att baka chokladbollar, gå på bio och åka på cruising liksom.. som jag allt gjorde igår.

Mhm, är man kass så är man.

Dagens video
Postat: 2011-07-23 / 15:03:11 / © sandraaandersson.blogg.seOLLY!!!!

22 Juli 2011
Postat: 2011-07-22 / 22:44:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är helg! Sköna underbara helg! Bara två veckor kvar på jobbet, känns sjukt.. jag började ju nyss? Sex veckor har gått och två är kvar, man har ju vant vid att kliva upp före sex och sedan jobba 7-15.40. Nu ska det ändras igen.

Idag är det exakt en månad tills jag börjar i skolan i SB,
helt galet. Kommer gå så grymt snabbt. Jag har så mycket att göra, men inte speciellt mycket tid.. hur ska jag hitta tiden och orken? Så mycket man måste planera som man inte tänker på förrens det är dags. Jaja, det ska gå!

Jag är fortfarande väldigt dålig på att blogga, jag vet, men jag ska försöka bli bättre. Och när jag kommit till SB och installerat mig så lovar jag att jag ska vara riktigt duktig.

Ännu ett besök på Amerikanska Ambassaden!
Postat: 2011-07-21 / 21:00:35 / © sandraaandersson.blogg.se

I tisdags direkt efter jobbet så plockade jag upp Emma vid bussen och sedan for vi ner mot Stockholm, vi plockade upp Kristin på Arlanda och tillslut var vi framme hos min moster där vi skulle sova.
På kvällen passade vi på att kolla upp tunnelbanan och for in till city för att käka lite innan vi alla damp ner i soffan för att sedan inte orka förflytta sig någonstans.

Igår var det alltså dags för ambassaden, andra gången för mig och första gången för Kristin. Klockan stod på alldeles för tidigt, vi hade tid 8.30 och kom dit ungefär då. Jag blev glatt överraskad över hur kort kö det var utanför, då jag mindes hur lång den var förra gången, men vi hann inte stå i många minuter innan kön var sjukligt lång bakom oss.
Vi blev insläppta, lämnade in alla våra papper och satte oss för att vänta. Jag hade väntat mig att vi skulle få vänta i minst två timmar då detta var vad jag fick vänta inne sist jag var dit, men efter bara 30-40 minuter så ropades mitt namn upp.

Och det gick smärtfritt. Visumet är mitt!

Direkt efter mig var det Kristins tur och även hon fick sitt godkänt och helt plötsligt blev allt så verkligt.Vi ska verkligen till Usa, vi ska till Santa Barbara och bo tillsammans.

Vi var alltså klara redan vid 10 när vi hade väntat oss att det skulle ta till 12 eller något, då vi heller inte behövde köa speciellt länge utanför. Så resten av dagen spenderade vi med att kika i affärer(köpte äntligen två bikinis), lunchade med Emma & Matilda innan vi for tillbaka till moster för att kika på flyg och boende.

Och på kvällen när jag kom hem så bokade jag flyg! Jag lämnar Sverige 5 Augusti. Om två veckor alltså, TVÅ VECKOR!
Det är sjukt. Men kommer bli kung.

Gröna Lund!
Postat: 2011-07-18 / 21:34:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

I fredags efter jobbet så satte vi oss i bilen och for till Stockholm, vi installerade oss hos Johans syster och åkte sedan runt lite i city innan vi for tillbaka till henne och spelade basket in på småtimmarna.

På lördagen vaknade vi tidigt och for till Gröna Lund, vi var där innan det öppnade och stod ivrigt och väntade på att attraktionerna skulle börja gå. Sjukt lite folk där i början så vi kunde springa runt som vi ville och åkte hur mycket som helst de första timmarna, jag lyckades till och med lura upp Soffan i Fritt Fall Tilt vilket kanske inte uppskattades helt från hennes sida.
Jag fick äntligen åka Insane som dem tjatat så sjukt mycket om och rolig var den, riktigt rolig var den. Vill åka igen och igen, vet inte hur många gånger vi åkte den.

När vi hade lessnat så satte vi oss i bilen och for hemåt igen.

Hade en riktigt rolig dag, det var så längesedan jag var på grönan sist så dem hade ju hunnit få två nya berg och dalbanor.
Mindre roligt är att jag har skitont i benet då jag slog i det en gång i Insane.

I morgon bär det av till Stockholm igen direkt efter jobbet, på onsdag är dagen då det avgörs. Usa eller inte! HOPPAS! Och i morgon får jag träffa Kristin igen! :)

14 Juli 2011
Postat: 2011-07-14 / 22:03:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeej!

Så är det torsdagkväll igen, i morgon är det fredag och helg! Fantastiskt!
Jag har jobbat hela veckan som vanligt och igår for vi till stugan på kvällen för att bada tunna och så. Så vi sov där och jag fick åka därifrån till jobbet imorse, de va jobbigt jobbigt. Trött som as var jag på jobbet idag kan jag säga och efter jobbet for jag tillbaka till stugan. Men nu är vi hemma. :)

Fredag i morgon alltså. Great! Och direkt efter jobbet så far vi till Stockholm, på lördag är det dags för grööööönan! :) Jag längtar! :) :)

Det var väl allt jag hade att säga.

With you in my head
Postat: 2011-07-10 / 21:11:51 / © sandraaandersson.blogg.seRåkade precis sätta igång denna låten och fick ett extremt Jackson Rathbone sug. Var sjukt längesedan jag hörde den och hade glömt att den existerade. Hur ska jag mätta mitt sug då? Det är ju försent att sätta igång Eclipse nu, jag ska sova snart. Youtube kanske är bästa lösningen? Hm!

10 Juli 2011
Postat: 2011-07-10 / 19:30:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Hejsan!

Så var ännu en helg slut, varför går helgerna så snabbt? :O Bara tre st kvar i Svea nu ju, om allt går som det ska. Igår var jag ner på stan och letade bikini, jag visste typ att den inte fanns längre men det skadade ju inte att kolla tänkte jag och samtidigt passade jag på att åka till vårat förråd och hämta de grejer jag packade ner innan jag åkte till Usa(1½ år sedan alltså, så mycket roligt jag hitta i den kartongen) och de saker jag skickade hem med mamma när hon hälsade på mig i England. Sen hängde och dängde jag lite med Emma, hon försökte få mig att bada - kommer aldrig gå kan jag lova.

Idag for jag till Sundsvall på bikinijakt, men den fanns inte där heller så nu är hoppet helt ute. Men så går det när man vill ha sommarens mest populära bikini och är extremt sent ute med att köpa. Jaja!

Nu sitter jag hemma hos mormor, vi har käkat grillat och glass med jordgubbar. Snart är det dags för tårta om jag har hört allt rätt.

Nu var jag nästan duktig som uppdaterade er om mitt liv va? ;)

Heart Skips A Beat
Postat: 2011-07-09 / 21:35:29 / © sandraaandersson.blogg.se

ÄNTLIGEN lite ny musik från Olly! Hans senaste album släpptes ju i höstas så alla singlar hans släppt sen dess är ju från det albumet, men nu, nu har hans nya låt släppts. Dock inte som singel förrens i slutet på Augusti(inte ens i Sverige), men den finns i alla fall att lyssna på nu. Ett helt nytt stuk från hans förra album, men jag gillar det. Hur kan man inte gilla en Olly låt liksom?

Här har ni den i alla fall. Vad tycks?
Men min favorit är ändå fortfarande "Please Don't Let Me Go".
Ny Design
Postat: 2011-07-09 / 21:15:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Som ni kanske kan se så har jag en ny design igen, tusen tusen tack till Sara som gjorde den åt mig. Jag är supernöjd verkligen. Känns alltid bra att få någonting nytt. :)
Vilken gillar ni bäst? Den nya eller den gamla?

Fungerar det inte eller om något ser konstigt ut så är det bara trycka F5 så ska det se bra ut sen.

Jag drömmer och hoppas
Postat: 2011-07-09 / 15:47:41 / © sandraaandersson.blogg.se

Varje dag, hela dagarna så drömmer jag mig bort till SB. Jag vill vara där nu, jag vill vara i SB och ha allt ordnat så jag bara kan börja leva mitt nya liv.

Om 1½ vecka så ska vi till ambassaden och söka visum, får vi våra visum godkända så flyttar vi om fyra veckor.. vilket betyder att jag förutom denna helg bara har tre helger kvar i Svearike. Tiden går snabbt.

Jag sitter och tittar på flygbiljetter varje dag, letar efter något billigt och bra.. dessutom så vill vi ju flyga tillsammans mesta delen av vägen eller i värsta fall i alla fall landa i Los Angeles ungefär samtidigt. Nu har jag i alla fall hittat ett bra där vi båda mellanlandar i Amsterdam och därifrån har samma flyg, perfekt tycker jag. Alla flyg från Arlanda och Landvetter borde mötas upp någonstans på vägen.. bara för att vi ska få som vi vill tycker jag.

Nästan varje dag sitter jag även och letar boende. Vad detta ska vara krångligt. De flesta söker bara en till roommate, eller om det är mer så är det utspritt i olika rum med andra roommates. Men vi vill ju dela rum, inte sova med någon random vi aldrig träffat. Sova tillsammans ska vi göra, så jag kan snacka öronen av Kristin varje kväll.. hon kommer somna gott till det.

Förra veckan fick jag mitt CSN lån befräftat så nu är det bara visumet som står i vägen för mitt äventyr. Jag har gjort det mesta där också, det som är kvar är väl att betala in SEVIS, fixa ett foto och kuvert. Sen är allt annat klart.. tror jag.
Jag är så mycket mer nervös för visumet denna gång än vad jag var förra gången, det känns som det kan säga stopp denna gång men riktigt så kände jag inte förra gången.

Nu håller vi tummarna för att allt går vägen och att jag om en månad befinner mig i SB med Kristin.

Ge mig lite Turkiet
Postat: 2011-07-08 / 23:32:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag fick precis en såndär extrem Turkiet längtan, jag vill, jag vill, jag vill. Jag vill ha semester och jag vill till Turkiet. Bara semester skulle jag iofs vara nöjd med i denna värmen, men jag jobbar ju hela tiden.. och på helgerna då jag är ledig så vill ju inte vädret vara bra istället. Men jag har fått en såndär härlig bonnbränna iaf, som jag nu försöker få bort så den nu är ännu värre. Haha!

Hur som helst. Ge mig lite Turkiet!


1 Juli 2011
Postat: 2011-07-01 / 21:36:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej pappa, här är jag! Pappsen påstod tydligen på att jag var dålig på att blogga nu.

Det har inte hänt något ju, därför har jag inte bloggat. Jag har jobbat och jobbat lite mera, typ. Har varit duktig denna vecka och cyklat till jobbet två dagar, det ska jag fortsätta med.. Sandvalla - Iggesunds Bruk = 45 min. Lite jobbigt att kliva upp och bege sig hemifrån vid sex men jaja.

Fint väder har det ju också varit, jag har fin fina märken på ryggen kan jag säga. En eftermiddag i solen och jag har värsta brottarryggen, ser förfärligt ut. Nu ska jag kämpa bort det. :P

Och just ja, jag har fått ett nytt jobb på jobbet. Typ. Börjar på måndag, eller ja egentligen denna vecka men det har inte riktigt blivit av och nu går ju karln på semester så nu ska jag ta över helt och tuffa runt på bruket.

Idag blev vi bjudna på lunch på Grillska, det var göttans. Jag gillar vattenmelon. ;)

Nu är det helg, jag är glad!

Nöjd nu pappa?!?

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB