A mix of pics
Postat: 2011-08-31 / 19:48:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag ska försöka bli bättre på att fota, men här får ni fyra bilder så länge.


Kommer nog aldrig tröttna på denna utsikten


Mördrartrappen påväg upp till skolan


Utsikten över SB påväg till skolan


Perfekta stället att plugga på mellan lektionerna

31 Augusti 2011
Postat: 2011-08-31 / 19:26:27 / © sandraaandersson.blogg.se

10.22

Jag borde skärpa mig och bli en lite bättre bloggerska, men jag har ingenting att blogga om för tillfället. Igår gick jag i skolan till typ sju, kom hem och tvättade, tittade på PLL och pluggade. Så intressant för er va? Trodde väl det.

Idag går jag i skolan 14.10-21.05. Kommer nog dö ikväll med, det är för sent att gå i skolan till nio på kvällen, sju fungerar helt okej men nio liksom, jag kommer ju inte hem förrens typ halv tio då. Det är i alla fall engelska och college success som står på schemat idag, på tal om det så borde jag nog plugga lite college success nu - är inte 100% klar med läxan. Oops.

I helgen drar vi nog till Glendale, yay!

Nu är det jul igen
Postat: 2011-08-30 / 01:52:15 / © sandraaandersson.blogg.se

Sitter och försöker bestämma mig för om jag ska åka hem till Sverige över jul eller inte. Att man ska ha en sån jädrans beslutsångest hela tiden då.

28 Augusti 2011
Postat: 2011-08-28 / 20:33:51 / © sandraaandersson.blogg.se

11.31

Det är söndag och helgen är snart över, varför går helgerna så snabbt? Va? Varför är det så? :S Jag har i alla fall hittills hunnit skriva min Film Studies, den är i princip klar i alla fall - den är på 498 ord och måste vara på minst 500, det ska väl inte vara så svårt att trycka in i alla fall två ord till. ;)

Igår for vi till IV, det blev inte riktigt som vi tänkt oss precis men en sak är säker - IV ÄR GALET. Sjukligt galet är det, fest överallt, folk överallt, poliser, brandkåren, ambulansen, mer fest överallt, överfulla hus osv. Och så är det VARJE helg. Sjukt!
Vi åkte hem hyffsat tidigt i alla fall, tog en taxi hem och körde drive in på Donken så vi skulle få lite mat i magen när vi kom hem. Klockan två låg jag och sov, duktigt av mig må ja säga.

Jag vågade inte ta mig med kameran, så blir tyvärr inga bilder därifrån.

IV
Postat: 2011-08-28 / 05:22:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Ikväll ska vi göra vår premiär i Isla Vista, av vad jag hört en av Usas bästa partystäder. Eller stad och stad, snarare ett samhälle och det bor mest studenter där, vilket inte är så konstigt då det är fest i princip VARJE dag i varenda hus.

Det verkar vara galet, nu får vi se vad vi tycker om det.

26 Augusti 2011
Postat: 2011-08-27 / 06:49:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hallå!

Nu är det helg, så skönt! :) Och ensamma hemma är vi också i helgen, eller vad man ska säga - skönt det med. Efter skolan idag så for vi till Kmart för att handla, vi har numera en lampa i vårat sovrum!! Det var på tiden kan jag säga, nu är det inte kolsvart där inne på kvällarna i alla fall, grymt skönt. Och i morgon ska vi dit en sväng och köpa en hylla för den fick vi inte med oss hem idag, vi hade för mycket annat :P

Och i helgen SKA vi sola. Vi har idag varit här i tre veckor och vi har inte varit på stranden än, eller ja vi har varit på stranden men vi har inte varit på stranden och solat. Jag måste sola bort mina fina shortsmärken och kasslerfötter(efter mina skor).

Hare!

Skolan har börjat
Postat: 2011-08-25 / 08:42:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, nu känns det att skolan har börjat - på riktigt. Jag har ton med läxor och vettefan hur terminen kommer gå. Och vad tänkte jag med när jag valde att ha College Success onsdagar 18-21? Dumt val av mig, det var jobbigt att ha en lång lektion den tiden på dygnet kan jag lova.

Och nu måste jag fortsätta plugga, något jag inte förstår. Yay. Film Studies är det vi pratar om för stunden. Vad jag tycker om alla kurser får jag säga en annan dag, har icke tid nu. Borde sova egentligen också, har ej tid.

Ni får njuta av lite bilder på skolan så länge.

24 Augusti 2011
Postat: 2011-08-24 / 21:44:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Förlåt för kass uppdatering men jag har ingen ork. Inläggen kommer när dem kommer, hähä. Nu ska jag strax till skolan, idag är det Engelska och College Success som står på schemat. Slutar klockan nio ikväll så blir en lång dag idag igen.

Tjo.

22 Augusti 2011
Postat: 2011-08-23 / 03:49:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag var första riktiga skoldagen, woho. Nu har det börjat på riktigt, typ. Vi hade engelska idag, reading engelska är det jag läser denna termin - allt var ju typ fullt när jag började registera mig så hade inte så mycket att välja på. Hur som helst, kurser verkar rätt okej.. förutom bla bla presentationer, jag och tala inför folk går inte ihop liksom.

I morgon är det dags för Film Studies och Italienska, hoppas det är bra.

Sjukt varmt är det också för er som ville veta - och jag måste köpa en väska till skolan. Viktigt.

21 Augusti 2011
Postat: 2011-08-21 / 21:30:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Imorgon börjar skolan på riktigt, då börjar alla kurser och allt på allvar. Hur ska detta gå? Hur ska jag lyckas hitta till rätt klassrum hela tiden? Campus är sjukligt stort och det är byggnader och klassrum ÖVERALLT. Tack och lov så är min första lektion i samma klassrum som jag var i hela denna vecka, så dit hittar jag i alla fall.

Ne, nu ska vi nog göra oss lite klara och bege oss hemifrån tror jag. Kallt är det idag också, fy. :P

Saknar mina pojkar
Postat: 2011-08-21 / 10:23:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag skypade precis med familjen i England, guuuu så söta mina pojkar var. Fy så jag saknar mina pojkar, ja allihopa där borta egentligen men mest mina pojkar. Sötnosar. Dem skulle ha rocketparty för Sam idag, han fyllde fem tidigare i veckan så idag ska alla kompisar komma. Satan vad raketsaker dem hade skaffat, haha. Önskar att jag vore där.

Dem har blivit så jädrans stora även fast det bara var 2½ månad sedan jag åkte därifrån. Sam är liksom fem nu och Adam har blivit jättelång, han började iofs bli det på slutet när jag var där med - man såg hur han växte ikapp Sam liksom.

Åh, mitt gamla hus.. mitt kök. Älskar det köket, vill ha det köket. Det är bäst, man kan inte ogilla det. Awesome ju.Bakiskakis
Postat: 2011-08-20 / 06:11:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Fy saaatan vad vi har mått dåligt idag, borde aldrig mer dricka. Fy satan. Men kul hade vi igår i alla fall, dock så var ju Kristin tvungen att gå hem eftersom hon inte är 21, men jag kom i alla fall in på krogen tillslut.. även fast jag hann bli nekad pga att jag hade mitt svenska körkort.
Men nu mår jag bra, tralala! :)

Klarade första kursen har vi gjort med, känns la bra. Skulle vara konstigt om man inte klarade den iofs för den var inte speciellt svår. :P

En liten kursförklaring
Postat: 2011-08-18 / 07:26:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Malin tyckte att jag skulle berätta lite mer om de kurser jag ska läsa, vad dem handlar om och så. Ska ge det ett försök, för jag förstår själv inte helt vad alla handlar om.

Kursen vi läser denna vecka heter i princip "Orientation to College for International Students", den handlar typ om hur det är att studera i ett annat land och om olika kulturer och så. Rätt soft kurs, har hittills fått A rakt igenom men vi hade ju ett prov idag och ska ha ett i morgon så får se hur det slutar.

College Success - Students clarify their educational objectives and develop the skills necessary to reach them. Topics include time management, reading and study skills, goal-setting, career planning and communication skills.
Det är detta som står i kursbeskrivningen och dem rekommenderar alla som har tänkt att göra en transfer att ta den, och att ta den så snabbt som möjligt då man får hjälp med val av college och vilka kurser man behöver ta för att ta sig dit man vill.

English Reading - Detta är en kurs som ska förbereda en inför college transfer kurser, med typ svårare engelska krav. Jag måste läsa denna kurs då jag hamnade på en hyffsat låg nivå på engelskatestet oc måste upp ända till English 110 för att kunna göra en transfer.

Beginning Italian - Det är som det låter, en nybörjar kurs i Italienska. Jag hoppas och ber för att den ska vara bra och att jag ska lära mig mycket. Jag har alltid velat lära mig Italienska, och nu ska jag göra det.
Jag måste även ta denna kurs(eller ett annat språk) för att kunna göra en transfer.

Film Genres - Study of the origins, evolution and transformations of various film genres, such as Film Noir, the Western, science fiction, musicals, horror, war and crime films.
Kursbeskrivningen lyder som ovan, jag visste inte hur jag själv skulle förklara.

Så detta är alltså de kurser jag läser denna termin, nästa termin har jag större chans att komma in på kurser jag verkligen verkligen vill göra. Typ som Beginning Surfing, det vill jag verkligen!


Här har ni förresten en karta över campus! :)

Picturebomb.. daaaah
Postat: 2011-08-18 / 00:20:57 / © sandraaandersson.blogg.se

PD101b
Postat: 2011-08-17 / 07:57:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Denna vecka tar vi en kurs som heter PD101b, den innebär typ att vi ska lära oss acceptera och hantera olika kulturer. Så det är typ det vi gör, och vi har prov varje dag. Känns kul. Så hade ett prov igår, ett idag och ska ha två prov till + läxor. Mejlade precis in min läxa, vi får la se hur allt detta går.
Två dagar kvar av kursen i alla fall och sedan blir det tredagars helg innan allt sätter igång nästa vecka.

Blandade känslor.

15 Augusti 2011
Postat: 2011-08-16 / 06:17:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag hade vi vår första lektion och i morgon har vi vårt första "prov", det går snabbt här. Men så går det när kursen bara är på fyra dagar, då måste det vara fart på det hela.
Jag fixade även mitt Student ID Card idag, om jag orkar i morgon så kanske jag kan visa hur det ser ut.

Imorgon tänkte jag också försöka vara lite duktig och ta lite bilder på skolan och lägenheten och visa er hur det ser ut, jag kommer säkert glömma det. Så bli inte förvånad om det inte kommer ;)

Neee, måste plugga lite mera.

Det närmar sig med stormsteg
Postat: 2011-08-15 / 07:55:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag betalade precis min terminsavgift till skolan - $4352. Det är i såna stunder man funderar på vad fasen man gett sig in på egentligen, ni kan ju alla räkna ut hur jädrans mycket pengar det är i svenska kr, men jag rekommenderar er att inte göra det. Jag önskar att jag inte gjort det.

Här är förresten de kurser jag anmält mig till, så om jag inte ändrar mig denna vecka så är det detta jag kommer läsa i höst;
English - Måndag, Onsdag, Fredag 14.10-15.35
Beginning Italian - Tisdag, Torsdag 17.15-19.20
Film Genres - Tisdag, Torsdag 12.45-14.40
College Success - Onsdagar 18-21

Sen är det två obligatoriska kurser för internationella studenter, en av dem är hela denna vecka och sen är den över och en av dem är under terminen. Vet inte vad någon av dem heter. 7 Okt - 4 Nov så kommer jag läsa en av dessa på Fredagar 9.30-11.

Vad tycks om mitt schema och de kurser jag valt? :)

14 Augusti 2011
Postat: 2011-08-15 / 05:43:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Nu har vi äntligen internet i lägenheten, dock fungerar det inte som det ska på min dator så jag får sitta typ en meter från ytterdörren med sladden från routern för att det ska fungera. Så klart är det min dator.

I fredags var vi på skolan och registrerade oss för alla våra kurser, så nu har jag ett schema. Om jag ska hålla mig till det har jag inte bestämt mig för än, ska se om jag ska ändra något nu ikväll. Annars blir det de som är nu :)
Efter skolan så flyttade vi till våran nya lägenhet, direkt efter vi fått hit våra grejer så drog vi till KMart för att inhandla lite saker.. inte det roligaste att åka buss och storhandla dock. Vi köpte ju madrass, täcken, kuddar osv.. var ju en del att släpa på om man säger så.

Igår for vi tillbaka dit för att handla köksgrejer m.m, så nu kan vi laga mat i lägenheten också. Och för att kunna göra det så måste man ju ha mat så på kvällen gick vi till Ralphs och köpte en massa massa mat, så nu kan vi äta också. Känns najs bajs.

Idag så var vi till stranden och kollade på en footvolley turnering med Emelie och Anders, det är typ volleyboll fast med fötterna. Jag fattade INGENTING, men det gör jag ju inte av volleyboll heller så jag är inte förvånad. ;)

Imöra börjar skolan, tjoooooooooooooooo.

-
Postat: 2011-08-12 / 07:30:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Imorgon flyttar vi och jag vet inte när vi får internet, så tänkte bara säga att det blir ett litet uppehåll i bloggen. Jag återkommer när vi får internet i lägenheten. :)

Wave Day
Postat: 2011-08-11 / 06:00:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag var det dags för WAVE Day, en obligatorisk orientation för alla internationella studenter - och det är ju några såna på SBCC kan man säga. Sjukligt många, och hälften är svenskar.
Vi fick i alla fall sitta och lyssna på en massa info i några timmar, lunch(härlig amerikansk lunch - macka, chipspåse och en kaka), sedan fick man gå på en campustour om man ville och tillslut var det dags för en busstour av Santa Barbara. Vi valde att inte ta campus touren och istället ta lite längre lunch för att hinna med Santa Barbara touren.

Under SB touren så fick vi åka runt i en gul skolbuss, hihi, sådär töntig som jag är så har jag ju alltid velat göra det och nu har jag gjort det. :) Vi fick se lite saker i några timmar i alla fall.

Efteråt så hoppade vi av på stan och kikade runt lite, gick till banken för att få en onlinekod(som förövrigt inte fungerade så nu är mitt onlinekonto blockerat), kikade på lite kläder och käkade innan vi for hem igen.

I morgon är vi förhoppningsvis lediga, om vi nu inte fått kasst resultat på engelskatestet. :)Vi är inte hemlösa längre!
Postat: 2011-08-10 / 03:28:54 / © sandraaandersson.blogg.se

WOHO! Precis som rubriken säger så är vi inte hemlösa längre, vi har ett boende, vi har en egen jävla lägenhet till och med! Vi fick lägenheten vi var och kollade på igår, helt jävla otroligt att det gick. Vi stack till mäklaren imorse när vi vaknade och när vi kom dit så började dem säga "nee, det går inte. ni måste ha en amerikansk co-signer osv osv", men sen på något jävla vis så vägrade vi acceptera det och dem började kolla igenom våra csn papper och I-20 och hela fadderullan.

Tillslut så fick vi fylla i en ansökan alla fyra, jag var hela tiden inställd på att detta icke skulle gå. Vi satt kvar och väntade medans ansökan gick igenom processen och allt och vips efter en evighet så var vi godkända! Vi fattar det fortfarande inte, att vi fick den - för imorse så lät det så långt borta. Nu på eftermiddagen var vi tillbaka dit och betalade deposition och första hyran och skrev på alla papper. Så allt är klart och vi flyttar in på FREDAG!

Detta är i alla fall en tvåa, en helt underbar och mysig två som är helt perfekt för oss. Den ligger i ett lugnt område, nära State St och hyffsat nära skolan. Helt perfa. Och bäst av allt - den var så jävla billig. Allt vi kollat på har varit kring 700 dollar/månaden per person och detta slutade på 425 dollar/månaden per person + utilities. Najs bajs säger jag!Idag var vi också till skolan och gjorde engelskatestet som man som internationell student måste göra. Fan vad svårt det var alltså. Först hade vi 20 min på oss att skriva en uppsats och sedan var det tre till delprov, man hade så lite tid på varje del så jag hann inte klart på alla delar. Jag kan trösta mig med att detta prov(det avancerade som vi gjorde) ska man egentligen inte göra om man inte har engelska som första språk.

Imorgon blir det skolan igen, då är det dags för WaveDay.

8 Augusti 2011
Postat: 2011-08-09 / 06:47:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Halloj! :)

Imorse klev vi upp tidigt för att fara till skolan och registrera oss och kika in campus lite, jag förstår inte hur jag någonsin ska hitta till mina lektioner för campus är asstort. Och fy satan vad det kryllar med svenskar, det är väldigt mycket internationella studenter på skolan och typ 50% av dem är svenskar, det var svenskar överallt idag när vi registrerade oss.

Efter vi var klara så mötte vi upp två svenska tjejer som vi mötte på bussen igårkväll, vi skulle kika på en lägenhet dem kollat på igår men tydligen så var man tvungen att ha en amerikansk co-signer så det gick ju inte. Men vi fortsatte leta under dagen och nu har vi hopp på antingen en trea väldigt nära skolan eller en tvåa lite längre bort. Vi hoppas verkligen på tvåan, den är svinbillig och mysig och helt perfekt. Imorgon får vi veta om det blir den, annars satsar vi på trean men den är rätt mycket dyrare.

Vi var även och skaffade ett amerikanskt bankkonto idag, helt perfa säger jag då man oftast behöver checkar då man betalar hyra och sånt här.

Så imorgonbitti drar vi till mäklaren vi fyra tjejer direkt och hoppas på det bästa, sedan mitt på dagen har vi ett engelskatest. :)
SB in pics
Postat: 2011-08-08 / 16:04:27 / © sandraaandersson.blogg.se
6 Augusti 2011
Postat: 2011-08-07 / 08:09:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Första dagen i Santa Barbara är avklarad, fy vad vi har gått idag. Jag har så sjukt ont i fötterna jag kan lova. Vi har b.la. träffat några andra svenskar, varit och tittat på en lägenhet vid skolan(som vi VILL ha), gått lite mera, skaffat amerikanskt mobilnr, kikat runt lite och sånt.

Nu ska vi nog söve snart. :)

We're here!
Postat: 2011-08-06 / 19:32:03 / © sandraaandersson.blogg.se

10.25

Heeeeeej!

Tänkte bara säga att i är framme nu, vi kom fram till vårt hotell vid 22-tiden igårkväll så jag hade typ en restid på 30 timmar dörr - dörr och det känns ju härligt. :)

Det har gått bra i alla fall, vi kom fram gött och säkert - typ. Jag sov nog mesta delen av resan, missade maten på första flyget för att jag sov så frukosten där blev jag utan. Och jag missade starten i Amsterdam, har aldrig förut somnat innan vi startat men helt plötsligt var vi i luften i alla fall. :) Det tog oss tre timmar att komma ut ur flygplatsen från det att vi landat, först blev vi inte avsläppta av planet för det var för mycket folk vid passkonteollen och allt det och sen när vi väl blir avsläppta så spenderade vi två härliga timmar i kö. Vi kom igenom båda två utan problem i alla fall, fastän jag var hysterisk i kön och trodde att jag inte skulle bli insläppt, men jag fick en härlig karl i kontrollen - när han hörde vad jag skulle studera så frågade han om jag ville ha anställning där. Haha!

Vi missade precis en shuttle också så vi fick vänta i två timmar på nästa shuttle och vi kom äntligen ifrån flygplatsen 19.30(vi landa 14.30) och två timmar senare så var vi framme i SB och började droppa av folk.

Vårt hotell verkar najs najs i alla fall. På utsidan ser det ut som ett sånt där typiskt amerikanskt motell fast tusen gånger fräschare typ.

Nu ska vi utforska stan. Hare!

Nu bär det av
Postat: 2011-08-04 / 23:11:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Snart är det dags, snart bär det av. Om några timmar drar jag mot Arlanda och 6.30 i morgon så så lyfter planet mot Amsterdam där jag träffar Kristin och sedan bär det av mot LAX. I'm so exited!

Fan vad jag längtar! Fan vad detta ska bli bra!

2 Augusti 2011
Postat: 2011-08-02 / 21:33:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Avresan närmar sig med stormsteg, nu har jag bara två arbetsdagar kvar och två nätter hemma sedan bär det av. Torsdagnatt så far vi till Arlanda och på fredagmorgon så går planet, fybubblan vad jag längtar alltså.

Jag har dock fortfarande massor med saker kvar att göra men jag verkar inte komma någonstans med något. Måsta packa, måste fixa kurser, måste fixa boende, måste göra det å det och det.
Men allt kommer ordna sig.

Snart bär det av :)

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB