Shoppingdags
Postat: 2010-01-31 / 16:04:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag tror min kropp har vant sig efter att kliva upp tidigt för att jobba. Igår ställde jag klockan på tio för att jag inte skulle sova för länge idag, tänkte att jag nog kommer vakna lite tidigare ändå.. men inte fan trodde jag att jag skulle vakna 06.20 och vara superpigg.
Försökte somna om, när jag väl somnade om så sov jag inte länge och sen vaknade jag igen, inte blev det lättare när Tiger(en av katterna) kom in och störde, jag kastade ut honom om och om igen men han kom bara tillbaka så till slut gav jag upp och blockerade dörren, ha. Strax efter nio gav jag upp och klev upp istället för att försöka somna om, varför kan jag inte få sova länge den dagen jag kan?

Idag ska jag och Linnéa in till City för shopping, kan inte bli bättre. Ska ta vara på all tid jag kan i New York nu och shoppa allt jag bara kan, kommer dock aldrig hitta den där jackan jag vill ha(som jag försöker få för mig att jag inte kan leva utan).

Oklar framtid
Postat: 2010-01-31 / 06:11:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag när jag stod och väntade på tåget i Southeast så tänkte jag "jag vill hem till sverige", direkt efter tanken kom jag på mig själv och blev arg. Vafan tänker jag, jag vill inte hem, jag vill inte till Sverige, jag har bara varit här i fem veckor och är långt ifrån klar med mitt äventyr här.

Men nu är inte allt upp till mig längre. Igårkväll gick jag officiellt in i rematch, vilket betyder att bollen inte längre ligger helt i mina händer, om jag om två veckor inte har hittat en familj så måste jag åka hem. Jag måste lämna Usa, vill inte, vill inte, vill inte.. men detta är ändå rätt beslut.
Ju mer jag tänker på det ju mer inser jag att jag inte kan stanna i denna familj, jag skulle inte klara av att bo här i ett år, jag skulle inte klara av det. Nu vill jag inte vara här en minut mer, vill inte gå ut ifrån mitt rum, vill bara ligga i sängen och göra ingenting eller ja, helst av allt vill jag vara hos en kompis under dessa två veckor. Jag är numera rädd för att gå ner till köket för att dricka vatten, och såhär ska jag leva i två veckor till.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag hittar en ny familj.. hoppas och ber till allt man nu kan be till att jag hittar en familj som jag kan slutföra mitt år med. Hoppas!

Jag är fullt beredd på att få åka hem, även om jag verkligen inte vill det.. för jag vet att det är så många som inte hittar en familj när dem är i rematch och blir tvugna att åka hem till sitt hemland igen.
Om jag nu skulle vara tvungen så måste dem som hämtar mig på Arlanda(vem det nu än är) ha med sig en gurka, multi(glöm inte glas/mugg), en svensk god macka med leverpastej på och lite salmiakbalkar. Promise me that, vem det nu blir.. mamma, pappa, jonas, sofie eller vem nu blir mitt offer. ;)

Two weeks - here, there or somewhere...

Uppdatering om Danbury och Sara
Postat: 2010-01-31 / 05:25:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Jaha, tittade på finalen av Robinson för en stund sedan. Varför vann Hans? Öhm, okej.. men men, så kan det gå. Slänger väl in lite uppdatering om äventyret till Sara nu då.. i brist på annat att göra.

Igår
Hoppade på tåget till White Plains, där bytte jag tåg och for till Southeast där jag blev hämtad av ett gäng tjejer. 5 svenskar och 1 colombian var vi som åkte till bion och såg When in Rome - great movie. Bara att sitta brevid Sara gjorde filmen rolig, hon skrattade åt allt och ingenting. Haha! Hör och häpna, jag köpte popcorn på bion och tryckte i mig hela innan halva filmen gått. Bra gjort av mig. (psst, Sara. Kristen Bell är 155 cm)
De andra tjejerna skjutsade hem mig och Sara till Sara.. det var meningen att vi skulle sova, men ja vi är ju tjejer så vi låg och pratade istället. Det blev tyst i en minut, jag lät ögonen stängas som dem ville och Sara började prata igen - bara till att öppna mina små ögon igen. Haha. ;)

Idag
Vaknade vid tio(helt av oss själva måste tilläggas), var för lat för att kliva upp så låg och pratade - igen. Gjorde oss i ordning och fick skjuts av Saras värdmamma till mallet i Danbury. Där spenderade vi sex timmar, det var riktigt stort om man säger så. Jag köpte mig ett par pyjamasbyxor och en plånbok, Sara härmade mig och shoppade exakt lika saker + ännu lite mer.
I mallet har dem även en karusell och så har dem ett litet tåg som en kille/man kör runt som barnen åker, haha, så sött. Så tutar det när någon är i vägen.

Saras värdmamma hämtade oss och skjutsade mig till tåget i Southeast. Jag hoppade på tåget till White Plains, bytte till Scarsdale och gick sedan som vanligt en timme hem från tåget. Idag ångrar jag dock nästan att jag inte tog taxi, det var svinkallt och jag var inte klädd för det kalla vädret som var.. men en promenad är alltid bra, även om man fryser.

Undra om jag missat något av intresse, hm.

Saras värdbarn är förövrigt sjukt söta. En bebisflicka på fem månader och en pojke på 2½, jag blev nästan kär i bebisen när jag satt brevid henne i bilen och kollade på sötisen.

I'm back
Postat: 2010-01-31 / 03:51:50 / © sandraaandersson.blogg.se

21.50

Kom hem från Danbury för en ca en halvtimme sedan, sitter på mitt rum och fryser ihjäl. Är verkligen kallt ute igen, att gå hem från tåget ikväll i denna kyla var inte det roligaste kan jag säga. Brr, jag skakar. Haha.

Är för trött för att berätta om dagen och gårdagen, vill bara sova.. men tyvärr, jag ska jobba - det är i alla fall meningen att jag ska det.

Bra helg framför mig
Postat: 2010-01-30 / 00:23:01 / © sandraaandersson.blogg.se

18.20

Håller på och gör mig i ordning för avfärd nu, yaay. Är så glad, det ska bli så skönt att komma bort även om det bara är för en natt. Och jag behöver inte ens gå till tåget, så bra.. jag tar bilen tid, värdmamman kommer med tåget och tar bilen hem och jag hoppar på mitt tåg till Southeast där jag blir upphämtad.

Ikväll ska vi på bio och i morgon blir det shopping om jag inte har fått allt om bakfoten. Har velat gå på bio i flera veckor och jag är verkligen i behov av lite nya kläder(speciellt jacka) så känns nice.

Och ja, kunde ju inte vara bättre tidpunkt.. skulle kännas knepigt att vara i huset ikväll nu när jag sagt att jag inte ska vara kvar här.

Rematch
Postat: 2010-01-29 / 18:31:13 / © sandraaandersson.blogg.se

I morse berättade jag för min värdmamma om mitt beslut att byta familj, det var inte det lättaste att berätta kan jag säga. Det var ett galet svårt beslut att ta, stanna kvar eller gå in i rematch.
Detta innebär att jag har två veckor på mig att hitta en ny familj annars blir jag hemskickad, tyvärr - vilket jag verkligen inte vill.

Men jag var tvungen att ta detta beslut, känner mig lättad på ett sätt men ändå ledsen för jag vill inte lämna barnen. Om två veckor kan jag vara påväg hem till Sverige eller påväg till en ny familj någonstans i landet.

Vad som händer återstår att se, men jag vill inte hem.

Min framtid?
Postat: 2010-01-29 / 17:14:33 / © sandraaandersson.blogg.se

Man kanske borde göra en kariär som rörmokare? Sitter och tjuvlyssnar på rörisens samtal med värdmamman nu, dem ska komma och göra ett arbete som kostar mer än tre veckorlöner för mig. Ett arbete som tar några timmar som kostar mer än jag får på tre veckor. Herregud.

Jag vill nog bli röris när jag blir stor. ;)

Förresten gillar jag våran nya röris, han är mycket trevligare än vår gamla.. gillade han direkt när han klev innanför dörren.. :D
Plus att han är bättre för han har fattat vad felet är, det gjorde ju aldrig den andra.

100129
Postat: 2010-01-29 / 15:18:54 / © sandraaandersson.blogg.se

09.15

Fredag igen, vilket betyder helg, vilket betyder att jag hoppas på tåget och åker till Sara ikväll. Kan faktiskt inte vara bättre tidpunkt att åka dit. :)

Sitter just nu och väntar på att rörisen ska komma igen, stopp i toan igen. Är ni förvånade? Ha, inte jag i alla fall. Han skulle komma klockan 9, jag är inte förvånad att han är sen heller.. verkar vara någonting med att inte komma i tid i detta land, fint folk kommer alltid sent eller hur är det?

Och barnen har halvdag i skolan så dem kommer hem redan om 2-3 timmar, så inte mycket fritid idag inte. Men det gör ingenting, för ikväll åker jag bort. ;) Haha.

Sovdags
Postat: 2010-01-29 / 03:55:17 / © sandraaandersson.blogg.se

21.50

Klockan är inte ens tio och jag är redo att sova, hur ofta hände det i Sverige liksom? Här vill jag sova så tidigt jag bara kan, vill ta vara på sömnen. Helt sjukt. Har varit redo att sova i en halvtimme men det är svårt att avsluta konversationerna på msn när man pratar med underbara människor.. men nu får det snart vara nog. ;)

I morgon kommer vara både upp och ner. Kommer bli en sjukt jobbig dag på alla möjliga sätt, men på kvällen så sätter jag mig på tåget och åker till Danbury för att hälsa på Sara tills på lördag och då kommer allt bli bra - bättre än bra.
Helgen kommer bli grym, ännu en grym helg.

I lördags med Maria
Postat: 2010-01-29 / 01:47:43 / © sandraaandersson.blogg.seJag är för trött, less och galen för att tänka så slänger in en video

Change of Plans
Postat: 2010-01-28 / 22:32:54 / © sandraaandersson.blogg.se

16.30

J ska inte till gymnastiken idag vilket betyder att jag kan ligga i sängen hela kvällen, yaay. Haha! Eller inte riktigt, måste ju se till att dem får i sig mat och gör läxorna men jag behöver inte sitta och skämmas på Starbucks i 2½ timme. :)

Det är au pair möte ikväll också, vet dock inte om jag kan går för jag vet inte om jag slutat än då. Hade varit kul att träffa lite fler au pairer från området, har ju inte träffat så värst många ännu.

Just nu ligger jag och tittar på dagens Robinson. Me like, näst sista avsnittet ju.

100128
Postat: 2010-01-28 / 20:09:47 / © sandraaandersson.blogg.se

14.05

Vädret är verkligen sjukt här. Imorse när jag vaknade så snöade det, det snöade någon timme och blev denna gång faktiskt ett riktigt lager snö, snön låg på träden och det var fint och så. Tittar ut nu och det är inte alls speciellt mycket snö kvar.
Helt stört!

Börjar snart jobba, ska hämta barnen på skolan. B ska till Hebrew och ikväll ska som vanligt J till gymnastiken i Chappaqua. Ett jädrans flygande hit och dit, och jag hoppas innerligt att bensinen räcker.. inte så mycket kvar kan jag säga och mamman sa i morse att det kommer räcka, lugnt, men det går mer än hon tror. Suck. Jaja, blir vi stående så blir vi. ;)

Vädersvägningar
Postat: 2010-01-28 / 13:10:46 / © sandraaandersson.blogg.se

07.10

What's wrong with this country?
Nästan hela tiden jag varit är så har det varit "varmt", det har inte varit vinterväder, många dagar har man kunnat gå utan jacka osv.. förutom de första dagarna i Januari då det kom snö. Men vet ni vad jag såg nu när jag tittade ut? Jo, snö.

Verkligen vädersvägningar. Trodde inte att det skulle komma mer snö nu, det är ju nästan Februari och vädret har varit så "fint" här.

Men men, I guess that's how it is.

helt galet förresten, alla barn gick upp direkt när jag sa till dem.
klockan är tio över sju och alla är uppe, jag är i chock.

100127
Postat: 2010-01-28 / 04:22:50 / © sandraaandersson.blogg.se

22.20

Medans jag ligger i sängen med datorn i knät och redo för att sova så är fortfarande ungarna uppe och härjar. Det är sjukt att jag lägger mig före dem och det är sjukt att dem är tolv år och är uppe så länge som dem faktiskt är uppe.

Jag är för trött för att stänga av datorn och lägga ner den på golvet och dem är för envisa för att sova. Bra deal.

Trött! För.Trött.För.Att.Stänga.Datorn.

Proppmätt
Postat: 2010-01-27 / 19:33:20 / © sandraaandersson.blogg.se

13.30

Phuuuuuu, så mätt jag är. A hade halvdag och kom hem tidigt, han tyckte att vi skulle beställa hem lunch så det gjorde vi... men fy vad jag är mätt nu. Åt 1/5 av min mat kanske och ligger nu proppmätt i min säng. Phu, mätt.

Onsdagar är på något sätt av en favoritdag. Ungarna ska bli hämtade den sena tiden och klockan sex ska de vara på Hebrew, vilket innebär att jag idag inte behöver skjutsa hit och dit eller laga mat. Himmelriket.
Dock måste jag ändå fixa tvätten och tjata om läxor, men whatever det är lätt gjort. ;)

Kanske ska masa mig ner och fixa tvätten nu och sen köra lite mer wii.

24
Postat: 2010-01-27 / 17:41:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag hade helt missat att den nya säsongen av 24 börjat, och det har redan hunnit gå 5 avsnitt. Oj oj, har sett det första nu och känner mig tvungen att titta de andra fyra nu direkt.

Förstår inte heller att det är säsong 8, sjukt många säsonger. Känns som alla serier är upp i säsong 7-8 nu. Så många år dem gått.

I like Jack Bauer & 24.

En månad
Postat: 2010-01-27 / 15:01:32 / © sandraaandersson.blogg.se

För exakt en månad sedan så satt jag på flyget mellan Amsterdam och Newark. För exakt en månad sedan hade det knappt börjat, vi svenskar satt på planet så förväntansfulla och visste inte vad vi hade framför oss.

Det är en månad sedan jag landade i Usa för första gången, första gången jag var i New York och chockades av hur mycket varmare det var än i Sverige(där vi då hade snöstorm och massa minus, här behövdes det ingen jacka den dagen).

31 dagar som gått snabbare än någonting annat, det har hänt så mycket men ändå så lite. Jag har sett så mycket, men ändå så lite.. har så mycket kvar att se i detta land. Än är jag inte färdig, än vill jag inte åka hem.. 11 månader har jag kvar. 11 månader av äventyr.

Ja, en månad sedan alltså. En månad sedan jag lämnade mammas mat och Fabian.
Hur dum var jag egentligen?
;)

We are not lost.. we just don't know where we're going
Postat: 2010-01-27 / 04:38:06 / © sandraaandersson.blogg.seDen enda gången jag inte var helt hundra på vart vi skulle så tyckte Maria att hon var tvungen att ta fram kameran och dokumentera det hela.

Jag som har sån stenkoll hela tiden får inte göra ett misstag utan att Maria ska tycka det är kul, haha. Men vafan, kan vara svårt att hålla reda på vad som är norr och söder 100% av tiden bland de där höga husen. ;)

Lastbil
Postat: 2010-01-27 / 04:00:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Gaaaaaaaaaaaaah! Jag kommer ha men för livet.

När jag körde hem från gymnastiken nu ikväll höll jag på att köra in i en lastbil, shit så rädd jag blev. Vill inte ge mig ut på vägarna här igen nu, tänk om det skulle ske liksom.. och lastbilarna här är ju lite biffigare än dem hemma i Sverige.

Tur att J inte märkte någonting i alla fall, då skulle han väl säga till alla att jag kör som en idiot och så skulle jag inte få köra något mer.

ajtwe5745ouw450w5, höll på att skita i brallan där.

Kan ju även tillägga att vägarna i detta land, i alla fall häromkring inte är dem bästa. Ofta hål mitt i vägen, sprickor osv.. inte kul.

Facinerad
Postat: 2010-01-27 / 00:48:26 / © sandraaandersson.blogg.se

18.40

Sitter på Starbucks igen, big surprise. ;) Lite över en timma kvar så jag borde la njuta, borde gå och köpa mig en "kaffe" med. Haha! Jag är trött och skrattar åt allt, stå ut med det eller sluta läs. Hihi.

Har flängt hit och dit mer än vanligt idag också, skulle hämta A på skolan.. de har världens största High School(tror dem har lika många elever som Broman men det är säkert 3-4 gånger större) och man ska lyckas hitta rätt entré osv. Skjutsade hem en komps till honom och lyckades åka vilse, great! Jag som redan var stressad och skulle hämta upp dem andra om tio minuter och innan det hinna hem med A. Oj oj.

Och jag blir alltid lika facinerad när jag ska hämta barnen på skolan. Allt är så seriöst. Varje dag står det en blinkande polisbil där, med en polis som hjälper barnen över gatan osv, det är hur många gula feta skolbussar som helst. Ännu fler bilar som köar för att plocka upp barnen i rondellen utanför skolan.

brr, kallt här inne på starbucks :)

Bloggmaterial
Postat: 2010-01-26 / 19:17:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Under helgen så sa  jag och Maria "Detta är bloggmaterial" flera gånger efter att vi sagt eller gjort någonting, när man väl sitter vid datorn sen så har man helt glömt bort vad det som var så roligt eller intressant att man tyckte att det var värt att blogga om. Haha!
Det vi gjorde och sa kan inte ha varit så jädrans speciellt, vi glömde det ju.

I alla fall - i fredags så kände jag mig som en riktig amerikan/stockholmare eller liknande. Jag dubbelparkerade och satte igång varningsblinkers, det är något jag aldrig, aldrig, aldrig skulle göra hemma i Sverige.. aldrig någonsin. Men här gör många det, på en av gatorna där jag ställde mig så stod det kanske 5 andra bilar och gjorde samma sak, på rad.

Förresten, mamma. Du borde vara glad nu, jag som alltid vägrar att tuta har nu börjat tuta hit och dit. Alla här tutar på mig så då tutar jag på alla jag blir irriterad på.. amerikaner älskar att tuta. Tut Tut! Sen blir dem ruskigt arg så fort jag tutar tillbaka, rätt åt dem. Haha ;)
Jag kan fortsätta mitt tutande hemma i Sverige, tut på dig.

NYC med Maria 100124
Postat: 2010-01-26 / 16:16:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Dagens vill se
Postat: 2010-01-26 / 16:02:57 / © sandraaandersson.blogg.seVärldspremiär: 19 Mars

100126
Postat: 2010-01-26 / 15:52:33 / © sandraaandersson.blogg.se

09.50

Inatt fick jag äntligen lite normal sömn, så skönt det var. :)

Tisdag igen, vilket innebär som vanligt på tisdagar.. börjar jobba 14.30, åker direkt till Hebrew och sedan direkt till J's gymnastik och kommer hem ca 20.30. Ja, några timmar på Starbucks igen. Haha, börjar skämmas när jag kommer dit faktiskt.

Körde nyss lite Wii Fit, har träningsvärk efter gårdagens träning där. Sjukt ändå att man får träningsvärk av ett tv-spel, när jag kommer hem till Sverige igen så är då en sak säker - jag ska skaffa mig ett Wii Fit. Yogan är superjobbig.

Blir en hemmadag idag också, hinner inte göra någonting eftersom A har halvdag och jag ska hämta honom på skolan. Vet dock inte exakt när eftersom han har audition direkt när skolan slutar, så jaaa.. blir en till hemmadag, men det är skönt och behövs faktiskt.

26 Januari redan, helt galet.

Landet som kryllar av ekorrar
Postat: 2010-01-26 / 01:01:00 / © sandraaandersson.blogg.seDet finns sjukt mycket ekorrar här borta men jag var inte precis beredd på att hitta en på fönsterbrädan när jag var påväg ner för trappen.
Stackars lilla ekorre som försökte komma undan regnet, förstår dock inte hur den kunde komma upp där.

Swedish Fish
Postat: 2010-01-25 / 23:41:11 / © sandraaandersson.blogg.se17.40

H lurade mig till att köpa Swedish Fish idag, går att äta men blev inte direkt någon favorit hos mig. Visst, den heter Swedish Fish men svenskt godis är bättre. ;)

Nej, nu ska jag iväg och hämta H i New Rochelle på klättringsklubben.

Ciao

psst, Sara - ser du att jag köpt en lila tröja nu. du är avis va?;)

Hitta rätt tåg
Postat: 2010-01-25 / 20:26:04 / © sandraaandersson.blogg.seTvå svenskar ska lyckas ta sig på rätt tåg = går inte alltid så bra.
Sjukt irriterande att ljudet och bilden inte är synkade.

NYC med Maria 100123 - part 2
Postat: 2010-01-25 / 15:28:57 / © sandraaandersson.blogg.se


Ny vecka, nya tag
Postat: 2010-01-25 / 15:08:42 / © sandraaandersson.blogg.se

09.00

Måndag igen och ännu en jobbvecka. Tvätten ligger i maskinen och jag ligger i sängen och tittar på Robinson, ska ta en slappdag idag.. är så grymt trött efter helgen och mina fötter vill bara vila så jag lyssnar på dem och vilar idag. :)

Och vet ni vad, Jana hittade en familj här i Scarsdale så hon blir kvar. Så skön och ännu bättre är att hon nu kommer bo närmare mig än vad hon gjorde tidigare, tjoho.

Jao, så idag ska jag alltså tillbringa i sängen och titta på Robinson och Desperate Housewives :D

btw, har nu varit här 29 dagar, fyra veckor.

Friday's
Postat: 2010-01-25 / 12:59:22 / © sandraaandersson.blogg.se


En less Maria också fick vi lite stark mat.

Vad hände?
Postat: 2010-01-25 / 05:41:50 / © sandraaandersson.blogg.se

I natt var jag med om något underligt, kommer aldrig förstå vad jag höll på med. Haha!

Vaknar halv tre, rusar upp ur sängen, tänder lampan och börjar kuta ner för trappen.. en bit ner så stannar jag och tänker "Vad gör jag? Vart är jag påväg?". Har ingen aning om vad jag är påväg att göra, tror att jag fick för mig att ytterdörren var olåst(måste ha drömt det) och skulle springa ner och låsa den.. men wtf liksom. Jag är stensäker på att jag låste dörren innan vi la oss, dubbel och trippelkollade den till och med så vad fick mig att mitt i natten vakna i panik och börja springa ner för trappen? :S

Traskar tillbaka till rummet och ser en halvsovande Maria som fattar nada.. jag mumlar något om en olåst dörr, lägger mig och somnar direkt.

Det första jag berättar på morgonen är om mitt underliga beteénde och Maria säger att hon trodde hon drömt det, haha. Vi var lika borta och ingen av oss kommer någonsin fatta vad det egentligen var som hände och varför jag gjorde som jag gjorde.

Men det har i alla fall fått oss att skratta..

-
Postat: 2010-01-25 / 05:03:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Livet här borta är inte alltid så enkelt eller så kul, ibland är det komplicerat, jobbigt och drygt.. som ikväll.

Ville bara slänga in det, nu vet ni det.
Godnatt, eller något.

NYC med Maria 100123 - part 1
Postat: 2010-01-25 / 03:51:38 / © sandraaandersson.blogg.se


Hemma igen efter ännu en dag i NYC
Postat: 2010-01-25 / 02:39:06 / © sandraaandersson.blogg.se

20.30

Phu, nu är jag hemma igen efter ännu en dag i NYC. Ett regnigt NYC idag faktiskt, lite tråkigt då vi hade planer på att besöka lite platser men vi ville gå dit när det var lite finare väder så det får bli någon annan gång.

Dagen då. Började med att vi bestämde oss för att gå till tåget, en timmes gång till tåget och vi var där. Yrade runt lite hit och dit, besökte bland annat svenska kyrkan och köpte lite svenskt - jag köpte lite jordgubbskräm och choklad, så nöjd jag är nu. Vet inte vart idag försvann heller, New York bara slukar upp tiden.. och inte lyckades jag hitta det jag ville köpa heller.

Men vi hade ännu en trevlig dag i alla fall - minns fasen inte vad vi gjort. Haha!

Och sjukt trött jag var på tåget hem, slumrade hela tiden och vaknade upp och trodde jag missat Scarsdale. Vilken panik alltså, haha.
När jag väl kom av tåget stod jag och tvekade - taxi eller gå, taxi eller gå? Till slut gick jag, har alltså gått till tåget, i New York och hem från tåget idag. Fan vad jag är bra! ;)

Bilder och filmer kommer så snart som möjligt.

Jag vill ha min mamma
Postat: 2010-01-24 / 14:19:34 / © sandraaandersson.blogg.seVi kan ha varit lite övertrötta i natt när vi kom hem, men vi kunde inte sluta skratta åt detta..
.. inte vet jag heller varför jag byter samtalsämne mitt i allt - som vanligt.

Och fan för min röst

Bjuder på två
Postat: 2010-01-24 / 07:26:38 / © sandraaandersson.blogg.se
Bjuder på två bilder från idag, klockan är nästan halv två och vi måste sova. Fler bilder kommer i morgon, om det blir morgon eller kväll återstår att se.

I morgon har vi siktet inställt på Svenska Kyrkan och lite Movie/Serie spots - får se om vi kommer ihåg det i morgon eller bara kommer yra runt som två höns. (Gissar på det sista)

Idag har jag..
Postat: 2010-01-24 / 05:58:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har jag..
.. bevittnat en krock
.. ätit en superstark middag
.. köpt en till I <3 NY tjocktröja
.. åkt taxi i Usa för fösta gången
.. hoppat på fel tåg
.. varit på en kunglig skoaffär
.. ätit B&J
.. gått en massa

och nu kommer jag inte på något mer.. blackout.

Vi kom nyss hem i alla fall, herregud så sent allt blev. Ska lägga in bilderna och filmerna på datorn nu, får se när jag orkar lägga upp dem.
Ne ja jo :) Godnatt kanske.

City
Postat: 2010-01-23 / 14:25:21 / © sandraaandersson.blogg.se

NYC IDAG!

Och det kommer bli dålig uppdatering i helgen, men tjoho jag ska till City. Haha! :)

Maria, Maria, Maria my friend!
Postat: 2010-01-23 / 04:48:35 / © sandraaandersson.blogg.se

22.40

Tjoho!
Sitter här i mitt rum med Maria, hon är äntligen här! :) Hade perfekt tajming på tågstationen när det gällde att hämta upp henne, mer perfekt kan det nästan inte bli.

Har hållt på och tjohat hela kvällen, min värdfamilj tycker nog att vi svenskar är dumma i huvudet. Och det skulle nog jag också tycka så som vi håller på, haha. But we like it. Tänkte åka ut och äta, men blev lite missförstånd och vill inte hålla på och fråga om och om igen.

I morgon ska vi in till city, familjen åker i morgon och inte idag av någon anledning så vi får skjuts till tåget. Det är skönt att få skjuts men vi hade sett fram emot en ensamkväll. Jaja, inget att göra något åt :)

Hörs i möra!

Snorungar ;)
Postat: 2010-01-22 / 23:01:46 / © sandraaandersson.blogg.se

17.00

Åker till skolan för att hämta J och B, precis när jag svänger in "rondellen" där man hämtar upp barnen så ringer J och frågar om han kan ta skolbussen istället för att jag ska hämta honom. Eftersom jag redan är där så säger jag nej, han kommer ut och jag frågar vart B är och till svar får jag "Han följde med en kompis hem, sa han inte det till dig?"
NEJ det sa han inte!! Hur svårt är det att ringa och säga(eller ja FRÅGA) om det är okej att följa med en kompis hem, tänk om jag sagt till J att han fick ta bussen hem, då hade jag suttit och väntat utanför skolan i en evighet utan att någon hade kommit.

När han kommer hem ska han få skäll. Dem får alltid så dåligt samvete när jag är irriterad på dem, ha!pappa, hörde att du fått bloggadressen du också. det är tillåtet att kommentera så du vet. :)

100122
Postat: 2010-01-22 / 20:29:09 / © sandraaandersson.blogg.se

14.15

Imorse skypade jag med Emma!!!!!!!!!!!! Woho, har inte pratat med henne sen jag åkte och idag fick jag både se och prata med henne, det var nice. :) Åkte sen och plockade upp Jana och for till affären och handlade lite inför ikväll, jag och Maria ska ha myskväll. Japp!

Nu är jag hemma igen, sitter och Skypar med mamma nu. Börjar jobba om en timma, fredagar är sköna för inget tjat om läxor så hoppas på en tv-spelskväll. Klockan 7 hämtar jag upp Maria på tåget, jag lääääängtar :)

Aja, ciaaaao

Friday
Postat: 2010-01-22 / 13:54:31 / © sandraaandersson.blogg.se

07.50

Fredag igen, snart är jag ledig. Familjen åker bort ikväll, Maria kommer hit och det kommer bli en grym helg. Dock blir vi billösa och det är nackdelen med att bo på "fel" sida av Scarsdale.. kan inte ta sig någonstans, tar en timme att gå till tåget så i helgen kommer vi få lägga pengar på taxi. Not fun, jag gillar inte taxi.. går oftast hellre, men att gå en timme till tåget på morgonen, en hel dag i city och sen gå hem en timme på kvällen är inte så lockande. Jaja. Vi löser det. :)

Och snart är jag ledig i sådär 7 timmar, ska bara skjutsa mamman till tåget och slänga in kläderna i tvättmaskinen sen är jag "fri". Ska handla lite inför ikväll och sådär, nice.

Åh, vill ha klockan sju nu. Ja, för klockan sju då är Maria på tågstationen i Mameroneck! :)

Grattis Malin
Postat: 2010-01-22 / 03:57:55 / © sandraaandersson.blogg.seFörsten ut! Grattis Malin på 20-års dagen, det firar vi med att lägga ut en bild där du snart ska fylla 17. Som tiden går, snart är vi gammal och grå.

Men idag, fredagen den 22 Januari är det Malins 20-års dag och jag sitter på andra sidan jorden. Men grattis, skål och gå på systemet ;)

Torsdag i US and A
Postat: 2010-01-22 / 03:53:18 / © sandraaandersson.blogg.se

21.45

Jag är glad att jag inte växte upp och gick i skolan i detta land, mina barn ska aldrig gå i skolan i detta land.. hur orkar dem med att ha läxor i nästan varje ämne varje dag? Jag själv tyckte det var jobbigt i gymnasiet när jag hade två läxor och ett prov en vecka, huh, här har dem det så mycket jobbigare.

Torsdagkväll, det känns skönt. I morgon är veckans sista jobbdag, i morgon behöver jag inte tjata om läxor, laga mat eller skjutsa, i morgon åker familjen bort och Maria kommer hit. Äntligen helg, äntligen NYC igen och äntligen Maria igen. :)

pssst, mamma. jag vet att du läser varje dag, du får kommentera - just so you know ;)

Ute i tid
Postat: 2010-01-22 / 01:01:48 / © sandraaandersson.blogg.se

19.00

Sitter på Starbucks nu, har precis pratat klart med min syster. De som jobbar här måste verkligen tycka jag är korkad, kommer in två gånger i vecka med min dator och pratar svenska. Haha! Idag när jag var och köpte min hot chocolate så frågad han som gjorde den "hjälper detta dig att plugga?", jaha ser det ut som man pluggar när man pratar på ett annat språk med sin dator? Jaja. ;)

Men i vilken god tid jag och J var idag när vi skulle fara hit. Vi brukar och borde åka kring 16.50 för han börjar 17.30 och det tar ca 30 minuter att köra. Vi satte oss i bilen 17.15 idag, jag tänkte att jag fick väl gasa lite extra då men självklart är det mycket trafik och kö bara för att jag har bråttom.
Ja, vi blev ju lite sena.

En timme kvar tills jag ska plocka upp honom, fun for me. :)

100121
Postat: 2010-01-21 / 21:29:05 / © sandraaandersson.blogg.se

15.25

Gissa vad jag ska göra idag? Ja, just det.. jag ska till Chappaqua igen. Haha! Torsdag igen och det innebär 2½ timme på  Starbucks, idag drar jag med datorn i alla fall för ska prata med Soffan under tiden. :)

Om någon minut ska jag iväg och hämta barnen och blir hemma i en timme innan det är dags att dra sig iväg. Ska lyckas få ihop maten som jag inte förstår hur jag ska laga och ska få barnen att göra läxorna dem inte är så villiga att göra..  haha.

Well, have to go.. hörs väl när jag är på Starbucks. Haha

Converse
Postat: 2010-01-21 / 19:04:18 / © sandraaandersson.blogg.seJag drog mig iväg till White Plains med målet att hitta ett par skor, jag hittade kanske inte de bästa skorna men jag kom i alla fall hem med ett par skor. Ett par vita Converse, nu kanske jag slipper blåsor på fötterna i fortsättningen. :)

Röris
Postat: 2010-01-21 / 14:45:07 / © sandraaandersson.blogg.se

08.40

Behövde inte skjutsa mamman till tåget i morse, det var skönt men istället skulle jag sitta hemma och vänta på rörmockaren. En röris som alltid skjuter på saker, kommer sent osv, jag såg framför mig hur jag skulle få vänta i flera timmar på honom.. tack och lov kom han snabbt.
Och han tog med sig två till, tre mexikanare som knappt pratar engelska och jag som själv knappt pratar engelska ska lyckas förklara för dem. Ha, jo gick ju bra.

Dem är förresten fortfarande här och jag fattar inte vad dem håller på med, varför kan inte alla bara prata svenska? ;) hahahaha

Nu ska jag spela lite Wii Fit sen måste jag nog åka till White Plains, behöver skor!

Vad vill ni veta?
Postat: 2010-01-21 / 14:02:51 / © sandraaandersson.blogg.se

Någon vecka innan jag åkte så frågade jag er vad ni ville läsa om medans jag var här, självklart har jag glömt vad ni svarade och jag har fått så pass många nya läsare så tänkte att det kan vara bra att fråga igen. Säg nu inte "allt", för det hjälper inte mig - säg istället vad du verkligen vill läsa. Är svårt för mig att veta vad som intresserar er.

Vad vill ni läsa om?
- Vardagen? - jobbet, fritiden, när jag är med vänner?
- En "dagens-lista"? - ni vet en såndär lista "dagens bästa, dagens sämsta, dagens roligaste, dagens händelse" osv.
- Videor? - Videoblogg, Omgivningarna, Filmtrailer?
- En massa jobbiga webcam bilder?
- En massa bilder på allt möjligt och ingenting?
- Vad jag shoppar?
- Au Pair tips?
- Filmtips, musiktips eller tips om något annat?
- Eller något helt annat?

Wii Fit
Postat: 2010-01-21 / 03:56:34 / © sandraaandersson.blogg.se

21.50

Ännu en dag är över. :) Jag lyckades smita undan matlagningen idag, och bara för det så fick jag även äta det närmsta svensk mat jag ätit sedan jag kom hit.. Pasta med ketchup, så lycklig jag var när jag åt det och barnen bara skrattade åt mig. Haha, men det var SÅ gott. :D

Ikväll har B även hjälpt mig att fixa iordning Wii Fit så har spelat lite medans han gjorde läxorna och jag måste säga att I love it. Så kul, iofs så har jag bara gjort balanssaker för jag vill inte göra aerobics, yoga eller något när jag har publik. Ska nu i fortsättningen göra lite Wii Fit varje dag, så bra träning. Och man kan se hur man utvecklas, så nice.
OCH HAHA! När vi skulle ställa in inställningarna för vikt, bmi och så så blev det något fel.. jag vägde 3 punds och mitt bmi låg på 0,55 - det ska vanligtvis ligga på typ 21-25 eller något(har inte så stor koll). HAHA! Men att väga typ 1,5 kg är ju inte helt fel ;) Hahahahah.

Nu har jag ont i hela kroppen, ska äta lite apelsinkrokant och sova :)

Subway byte
Postat: 2010-01-20 / 22:56:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag ska aldrig mer gå till Subway, det är pinsamt nu. Kommer in och han som alltid jobbar där säger "long time no see", börjar prata som en galning, vet precis vad jag vill ha för någonting och när jag betalat så ställer han fram en läskmugg och säger "this is for you".
Att han vet vad jag vill ha och att jag får gratis dricka betyder att jag varit där för mycket - jag får helt enkelt byta Subway, finns ju fler efter den där gatan.

Att mitt värdbarn sedan makes fun of me on facebook gör inte det hela mindre pinsamt.

Det där med rubriker
Postat: 2010-01-20 / 18:23:18 / © sandraaandersson.blogg.se

12.10

Okej, min önskan gick inte i uppfyllelse. Jana hade så mycket att göra idag så hann inte hitta på någonting, istället har jag nu på förmiddagen tvättat alla mina kläder, städat mitt rum och duschat förutom att göra mina "vanliga" sysslor. Känns bra att jag äntligen tagit tag i det, speciellt städningen.

Börjar jobba om tre timmar, funderar på hur jag ska fördriva tiden. Skulle kunna åka till White Plains och kolla efter skor, men jag orkar inte. Haha! Får göra det i morgon, måste ha nya skor innan helgen då jag ska vara i NYC.
Borde kanske åka och köpa någonting att äta, så mycket pengar jag lägger på mat - men jag är verkligen ingen shoppingmänniska så vad ska jag annars lägga pengarna på? ;) Spara allt och äta äcklig mat eller spara lite, köpa lite god mat och vara glad? Svårt val^^


kan ni inte komma hit nu era puckon?

No hebrew - sad Sandra
Postat: 2010-01-20 / 15:03:23 / © sandraaandersson.blogg.se

09.00

Ligger i sängen i några minuter och försöker slappna av, det är svårt. Måste jobba, måste tvätta, måste städa, måste det och det.. ska försöka avklara allt så snabbt som möjligt, vill iväg och träffa Jana. Vill inte sitta inne hela dagen, för hela kvällen kommer spenderas i detta hus med tjat om läxor - för ja, barnen har ingen Hebrew idag som dem brukar på onsdagar så istället kommer alla fyra vara hemma hela eftermiddagen/kvällen.

Idag har jag btw varit i familjen i tre veckor. Bott i en främmande familj i tre veckor; städat, tvättat, diskat, skjutsat, tjatat, lagat mat etc.
Tiden har gått snabbt.

Träningsvärk
Postat: 2010-01-20 / 05:50:45 / © sandraaandersson.blogg.se

JAG HAR TRÄNINGSVÄRK!!!!!!!! Jag har träningsvärk i mina vader, fick en chock för en stund sedan när jag gick ner för trappen och mina vader gjorde svinont. Haha! Men träningsvärk är nice, då har det hänt något.. frågan är bara om det var från min träning eller om det är från min evighetspromenad nu ikväll(gick uppförs 15 min i rad, det var jobbigt).

Well, well. Träningsvärk är det i alla fall and I like it!

Och Skitmås, bara för att du inte ska få rätt - jag har inte gått upp ett kilo än, snarare tvärtom. HA! Jag kommer inte rulla fram när ni kommer och hälsar på. Sådeså!

Saltlak for life
Postat: 2010-01-20 / 03:07:34 / © sandraaandersson.blogg.se

21.00

Ännu en kväll och ännu en jobbdag har passerat. :)
Som jag skrev tidigare så innebar dagen några timmar på Hebrew School och sedan några timmar i Chappaqua. Begav mig ut på en promenad i Chappaqua, utforskade området lite, sedan gick jag tillbaka till WCG och kollade på J och hans galna gymnastik. :D

Hela vägen hem hade vi en diskussion om att man måste gilla salt lakrits, han sa "uuuuuuuuuuuew, vad äckligt" och jag sa "det är det bästa som finns". Väl hemma så fortsatte det och alla i familjens reaktion var ungefär som J's, vad är det med amerikaner?
Dem tyckte att salt och godis inte går ihop, "tar ni salt PÅ godiset?". Jag ska få dem att äta det och gilla det, och om dem inte gillar det så blir det ju mer över åt mig. Dock har jag ätit upp all lakrits jag hade med mig när jag kom hit.. men ska nog lyckas fixa det. Haha!

Ska lägga mig i sängen nu med en film eller något, slappna av. Jag gillar'e.

Tuesday and gymnastics
Postat: 2010-01-19 / 19:52:16 / © sandraaandersson.blogg.se

13.45

Åkte till Jana idag och åt frukost, bagels med gurka på - var faktiskt riktigt gott. Gurka for life! Sen åkte vi till gymmet en snabbis, märks verkligen hur man tappar konditionen snabbt så jag tänker träna upp mig sakta.. bättre att göra lite än ingenting, eller hur? ;)

Om 45 min ska vi åka och hämta barnen på skolan och sedan vidare till Hebrew school, sen som vanligt på tisdagar ska jag och J åka direkt till Chappaqua för hans gymnastik. Idag tänker jag inte ta med mig datorn och sätta mig på Starbucks, tänker gå ut och gå istället och utifall jag skulle tröttna på det så har jag en bok med mig så jag kan sätta mig och läsa. Bra idé!
Mamman berättade för en stund sedan att även fast hon ska med till Hebrew school idag så måste jag följa med för hon anser att det är enklast, varför ska allt vara så enkelt? Jag tycker det skulle vara minst lika enkelt att låta mig stanna hemma och sen hämta mig när hon ska hem.. men men, jag får la göra som hon vill. Sitta och vänta på Hebrew idag igen, läsa bok. :D

Sry för alla bildlösa inlägg, ska försöka bli bättre på det med bilder..

Flyende Sandra
Postat: 2010-01-19 / 15:16:17 / © sandraaandersson.blogg.se

09.10

Mamman skulle visste inte till jobbet idag, hon jobbar hemifrån så jag tänker fly. Haha! Au pairer förstår vad jag menar, även om man gillar sin värdfamilj så känner man sig inte lika fri när man är hemma med dem. Så på sin fritid stänger många antingen in sig på sitt rum eller sticker iväg någonstans.
Idag tänker jag göra det sistnämnda, ska bara fixa klart tvätten sen åker jag till Jana. Hon sa nyss att vi måste till gymmet, så jaha - jag måste väl ta mig dit idag.

Tittade nyss klart på gårdagens One Tree Hill, lyckades inte hitta tv-kanalen på min tv igår så fick bli till att se det idag istället. I want to marry James Lafferty(sry Maria). ;)


YUMMMMMMMMMMMY!

100119
Postat: 2010-01-19 / 12:59:49 / © sandraaandersson.blogg.se

06.55

Och så börjar arbetsveckan igen, vad fel det känns att det är tisdag och det är första dagen på veckan jag kliver upp tidigt. Men men, skönt att jag fick sova ut igår.

Ska strax väcka barnen, dona lite, skjutsa mamman till tåget och sen är jag ledig några timmar. Tror att jag ska till Jana och äta frukost och sen iväg till gymmet(vi är rätt kass, säger varje dag att vi ska dit men bli inte av. ha), ska tvinga henne att umgås med mig hela dagen - hon gick in i rematch igår så jag tycker inte att hon ska sitta ensam i ett hus hon inte trivs i hela dagen idag.

Självklart är jag "måndags-trött", haha. Men vad gör det, snart är det helg igen och då kommer troligen Maria hit och så blir det NYC hela helgen. (Y)

Yummy
Postat: 2010-01-19 / 04:35:41 / © sandraaandersson.blogg.seHar precis sett klart på första säsongen av Alias, David Anders är hot och borde varit med mer ;)
Tur att det finns 4(?) säsonger till att titta igenom. (A)

Till dig som inte vet ett skit
Postat: 2010-01-19 / 02:27:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Fick en kommentar:
"Vad gör du i USA om du hatar nästan allt med det och au pair jobbet. Det är ju inte som att du inte visste vad du gav dig in på!! Sitt hemma i sverige och gnäll det är bättre!"

HAHA, I'm laughing. Jag hatar inte nästan allt med Usa eller mitt jobb, jag älskar mitt jobb. Jag är lyckligt lottad när det kommer till jobbdelen, jag vet det och jag har ingenting emot min jobbdel.. jag skjutsar, tvättar, tjatar om läxor och fixar disken. That's it.

Förstår inte vart ifrån du fått att jag hatar Au Pair jobbet - I love it. Jag jobbar inte mina 45 timmar, jag behöver inte ta hand om barnen om helgerna(om det inte är nödfall), jag är ledig flera timmar mitt på dagen, jag har oftast tillgång till bilen m.m.
Jobbet har jag verkligen ingenting emot.

Jag hatar inte heller allt med Usa eller mitt liv här. Jag bor nära New York som är en fantastisk stad, jag har träffat underbara människor, jag har bättre socialt liv här än hemma(här passar man på att göra något så fort man har chansen), jag gillar att allt ligger så nära och att det aldrig tar lång tid att komma någonstans, jag får lön varje vecka vilket innebär att jag aldrig är pank, de flesta amerikaner är sjukt trevliga och hjälpsamma(verkligen inte som oss svenskar).

Självklart gillar jag inte allt med landet, jag gillar inte allt med Sverige heller - men det gör ingen.

Maten är mitt största problem och det är den jag "klagat" mest på, hemma kunde man ändå säga "mamma, köp det till mig" eller "mamma, jag vill ha den maten idag". Här kan man inte göra det, man bor hos en annan familj och måste respektera den och deras matkultur och det innebär också att du inte kan säga att du vill ha pasta 7 gånger i veckan bara för att du vanligtvis äter det hemma, man måste anpassa sig men det tar ett tag att vänja sig vid detta liv och denna mat. För mig är det inte det lättaste att gå från att äta pizza en gång var fjärde månad till att bli serverad det en gång(eller flera) i veckan, för mig som är van att alltid ha tillgång till gurka, paprika, tomat, äpple, mandarin är det inte heller det lättaste att gå till att inte ha tillgång till det.

Att åka som Au Pair är ingen barnlek, det passar inte alla. Du lämnar din familj, alla dina vänner, flyttar till ett annat land, till en familj du aldrig träffat, det är en ny kultur, nya regler, nya lagar. Många som aldrig åkt tror att det är en barnlek, att dem aldrig skulle ha något problem med det osv - men så är det inte.
Jag vet många som åkt hem; au pair livet passade dem inte, de hade hemlängtan, de trivdes inte i familjen osv. Men dem ska ändå vara stolta, dem vågade åka, dem vågade lämna det säkra, sin familj, sina vänner för ett nytt liv på andra sidan jorden - visst, dem åkte hem men dem gav det i alla fall en chans.

Ni som sitter där hemma ska inte tro att detta är en barnlek, ni ska inte anta att allt är lätt och irritera er på att vi "klagar" lite en dag för livet här borta är inte det bästa alla gånger. Oftast är det det, älskar mitt liv här, men det är inte alltid bra.
Vill ni då att jag ska hålla undan det jag tycker är dåligt för att ni ska tro att allt är bra? Bloggen är inte till för att få er läsare att tro att livet här borta är fantastiskt, den är till för att ni ska se verkligheten. Jag vill inte sitta och  hålla undan saker, få bliviande au pairer att tro att livet här borta är helt fantastiskt och problemlöst när det inte är det. Alla som åker kommer stöta på problem, tycka att saker är konstiga och vid någon punkt kommer alla få hemlängtan.. så är det bara. Men man tar sig igenom problemen, man vänjer sig vid dem konstiga sakerna och hemlängtan går över.

Så till dig som kommenterade - jag kommer vänja mig vid maten, jag kommer vänja mig vid kulturen för jag älskar mitt liv här, jag älskar mitt jobb, jag älskar Usa, jag älskar New York, mina värdbarn är kung och du ska vara ledsen över att du aldrig kommer få träffa dem!

Grönsaker vs. Grönsaker
Postat: 2010-01-19 / 01:00:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Enligt min värdmamma är inte gurka, tomat, paprika och sallad grönsaker. Tidigare när dem frågat mig vad jag gillar så har jag sagt att jag vill ha mycket frukt och grönsaker(då menar jag gurka, paprika, tomat).. nu stod hon och och förberedde mat och frågade om jag gillade det och det och det och till det mesta svarade jag "jag har aldrig smakat" eller "jag vet inte vad det är". Hon protesterade eftersom jag sagt att jag vill ha grönsaker, när jag sedan sa vad jag ansåg vara grönsaker så höll hon inte med. Suck!

Hon har alltså inte handlat hem vare sig gurka eller tomat, salladen är slut och paprika vet jag inte ens om dem vet vad det är. Frukt har hon också glömt att handla hem.

Grönsaker är enligt henne bara sånt man har I maten, varma grönsaker alltså. Jag hatar varma grönsaker, jag hatar när man kokar dem och dem blir mjuka.. konsistensen får mig att vilja spy.
JAG VILL HA GURKA, TOMAT OCH PAPRIKA! Ska fan åka och köpa lite i morgon.

Jag avskyr den amerikanska kulturen(okej, inte kulturen så mkt) och maten. Vill ha svensk mat, vill ha mammas mat.

Hihi, klaghumör igen. Sry!

Skype är räddaren i nöden
Postat: 2010-01-18 / 23:49:22 / © sandraaandersson.blogg.se17.45

Har precis Skypat nästan en timme med syster, försöker små planera lite inför när dem ska komma. Kollar priser, hur vi ska resa m.m, mycket pengar kommer gå åt.. speciellt för dem två. Och nu inser jag att jag verkligen måste spara pengar för mamma och Jonas ska också komma och hälsa på och då ska jag också ut och resa.

Fick reda på en tråkig sak hon glömt berätta också. En ponny(Hector) på stallet har dött, en ponny som alla gillar och som jag brukade rida på innan jag upptäckte min älskade Osken. Men ja, även hästar ska ju dö och han var ändå "rätt gammal".
Men jag vill börja rida igen!!!!! Åååh.Ska nog gå och kika efter lite mat nu, blir galen på familjens matvanor. Varje fredag har dem pizzakväll, igår när jag kom hem upptäckte jag pizzakartonger och idag så kom dem och frågade om jag ville äta.. pizza. Herregud, nu har jag i alla fall sagt klart och tydligt att jag inte gillar pizza - enligt dem kan man kan man inte vara ett år i Usa utan att gilla pizza. Men jo, klart man kan.

Observera att min värdfamiljn inte är fet, de dricker aldrig läsk och försöker "äta nyttigt".. efter amerikanska mått alltså.

Ne, magen kurrar.. måste ha mat.

100118
Postat: 2010-01-18 / 18:54:26 / © sandraaandersson.blogg.se

12.50

Idag är en chill dag. Barnen är lediga från skolan, mamman och pappan är tydligen lediga från jobbet = jag behöver inte ta hand om barnen. Och det betyder väldigt lite jobb för mig, har hittills "jobbat" i tio minuter, och det kanske blir 15 minuter till. Chill!
Dagar som denna gillar man verkligen sitt jobb.

Hade lite småplaner för dagen men jag sket i allt, bara vila sig en dag är skönt det med. Har ju resten av veckan på mig att göra saker - vissa dagar måste man ägna sig åt sig själv också. Skönt.
Övervägde att följa med mamman och H för att shoppa men det slog mig att om jag följer med dem så kommer jag slösa iväg hela min lön och det vill jag inte.

För en stund sedan fick jag även mitt Social Security Number, vilket innebär att jag nu kan anmäla mig till kurser på College. Har inte ens orkat kolla igenom vad som finns än, hoppas att det finns någonting jag är intresserad av att ta.

Jag vill se
Postat: 2010-01-18 / 18:40:47 / © sandraaandersson.blogg.seVärldspremiär: 5 Februari
Vet dock inte när den har svensk premiär

Svenska vintern
Postat: 2010-01-18 / 16:32:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Även om jag älskar att det är varmare här än i Sverige, att jag vissa dagar kan gå utan jacka utan att frysa, gå ut och känna riktig vårvärme ibland så saknar jag snön som jag vet finns där hemma. Bästa vintern på hur många år som helst och jag missar den, några veckor fick jag men resten missar jag. Typiskt.

Men jag borde inte klaga för jag är verkligen ingen vintermänniska, jag älskar sommaren och värmen - det är det bästa som finns. Jag älskar att vara lättklädd och glassa runt i mina solglasögon.
Jag längtar till om en-två månader då jag kan börja använda flip-flops igen, himmelriket!Video från Partajet
Postat: 2010-01-18 / 03:41:34 / © sandraaandersson.blogg.se

No school = sleep
Postat: 2010-01-18 / 03:02:54 / © sandraaandersson.blogg.se

I morgon är det "Martin Luther King-day" eller något sånt här, vilket betyder att det inte är någon skola. Var rädd att det skulle betyda att jag ska jobba hela dagen i morgon, men icke. Så glad jag blev. Det enda jag behöver göra är att tvätta, fixa disken = det jag alltid gör ändå. Lycklig Sandra eller vad?

Detta betyder att jag i morgon kan sova ut, att jag i morgon kan släpa iväg min rumpa till gymmet, att jag kan gå ut på en promenad, att jag kanske kan ta mig till en affär och leta skor.

Ne, nu ska jag lägga mig och titta på DH eller gårdagens Robinson avsnitt.

Bilder från gårdagen
Postat: 2010-01-18 / 02:47:32 / © sandraaandersson.blogg.se


Det var jag, Linnéa + en drös med amerikaner på en fest i Bronx(?). Haha!
Innan vi åkte hade vi kommit på en lista med saker vi ville uppleva på amerikanska fester, vi kan ju säga att det inte riktigt gick att bocka av någon av dem grejerna igår. Men vi har ju mycket tid kvar ;)

Det nya ordet att säga är förresten "ASSOME"

Me, Maddie, Jana, Natalie and Laura! ;)
Postat: 2010-01-18 / 02:23:55 / © sandraaandersson.blogg.se

20.15

Hej hopp, kom precis hem. Jag flydde från huset så fort jag kunde, orkade inte vara här hemma och göra ingenting även fast dagens planer sprack. Maddie och Jana hämtade upp mig och så åkte vi och hämtade upp två andra tyskar, så jag har tillbringat dagen med fyra tyskar. :)

Blir galen så fort dem pratar tyska men annars så är det trevligt och det är lika roligt varje gång dem pratar tyska och jag säger att jag förstår någonting.. dem fattar inte hur jag kan göra det. Men hallå, svenskan kommer ju från tyskan.

Vi åkte och åt på något ställe jag inte minns vad det heter, åt lasagne som smakade weird - amerikanskt. Sen fick vi för oss att åka till Cheesecake Factory också för att käka lite cheesecake. Hihi!

Haha, när jag kom hem så sprang A ner för trappen och kramade mig och sa "vi trodde att någon kidnappat dig". HAHA! Han tyckte det var längesen vi sågs.. vadå, det var ju igår morse? ;)

Blir galen
Postat: 2010-01-17 / 18:15:27 / © sandraaandersson.blogg.se

Blir ibland galen på amerikanerna, hur dem behandlar andra människor, hur stressad dem är, hur dem glömmer saker osv.

Igår var inte mamman hemma när jag skulle åka, jag försökte få tag på henne innan jag åkte, jag sa åt H att be mamman ringa mig när hon kom hem, jag försökte ringa efter jag åkt.. fick aldrig tag på mamman. Kunde inte säga vart jag skulle, när jag skulle komma hem osv. I morse var jag livrädd att gå ner utifall hon skulle vara arg för att jag inte sagt vart jag skulle eller att jag kom hem "så sent".. men vad skulle jag göra, jag fick inte tag på henne igår även fast jag verkligen försökte.
Hon har inte visat att hon är arg än i alla fall, tack och lov för det. Men det kanske kommer, man vet aldrig.. amerikaner vettu.

Idag, tre veckor efter att jag kom till detta land så träffade jag min conselor.. detta ska man göra inom två veckor när man kommit. Hur dåligt är inte det egentligen? Mycket dåligt, tur att jag inte haft något problem än så att skulle behöva henne. Men ändå, inom två dagar när man kommit till familjen ska conselorn ringa, inom två veckor ska man träffas.. här tog det 1 vecka respektive 3 veckor.
Hur svårt är det att göra något när det är meningen att det ska göras?

OCH JAG HAR INTE FÅTT VECKANS LÖN ÄN! Hur svårt kan det vara att komma ihåg? Hon glömde det förra veckan också, då påminde jag henne och fick det på lördagmorgon. Nu är det söndag och jag har inte fått den - blir galen.

Oj, vad jag är positiv idag. Men vissa saker blir man galen på!

Tjötter
Postat: 2010-01-17 / 16:29:16 / © sandraaandersson.blogg.se

10.10

Det känns som jag aldrig får sova ut, är sjukt trött och vill bara sova men nej nej för jag har planer för dagen. Sova kan jag göra någon annan gång i livet, typ... hm, när jag är pensionär.

Jag förstår inte varför amerikaner vill ha skorna på sig inomhus, det måste ju bli superlortigt

Bilder från Cheesecake
Postat: 2010-01-16 / 17:30:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Här har ni vår gooooda mat och våra cheesecakes! :D Lyckades på något vis missa att ta en bild där *minns inte vad hon heter, skäms* var med.

Jonas och lillBjörn
Postat: 2010-01-16 / 16:53:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Jonas och Björn klagar på att jag bloggar för lite, så här kommer ett inlägg till bara er.

Öhm, öööööh. Sitter och skypar med två skitungar just nu - Jonas och Björn. Dem bara klagar och klagar, "var inte så trött", "du bloggar för lite"... osv.
Ha! Varsågod här får ni erat inlägg.

;) Have a nice day småpojkar.

Cheesecake
Postat: 2010-01-16 / 06:31:15 / © sandraaandersson.blogg.se

Phu! Ligger i sängen och är proppmätt, fy fan vad jag ätit. Var alltså till The Cheesecake Factory, där mötte jag fem andra au pairer - två svenskar och tre från olika länder som jag inte minns(jag skäms).

Äntligen fick jag äta riktig mat, äntligen, äntligen, äntligen. Portionerna är sjukt stora så jag tog med mig resten själv så i morgon ska jag äta pasta till frukost, me like! Orkade bara äta halva min cheesecake också så den har jag också kvar till frukost. Haha!

Det var en supertrevlig kväll i alla fall, skönt och roligt att träffa lite nytt folk. Fyra av dem var från Chappaqua och en av dem var från Pleasentville, så ingen av dem var från "mitt område" men vad gör det? Dem bor inte så långt bort ändå.

Ligger och väntar på att mamman ska komma hem nu, bilen har ingen bensin och jag har dåligt samvete för att jag använt den så mycket. Skulle tanka på vägen hem men hittade ingen mack, vill att hon ska komma hem så jag kan förklara och ge henne pengar.

Bilder får ni i morgon!

Polis polis potatisgris
Postat: 2010-01-15 / 22:04:51 / © sandraaandersson.blogg.seJag skulle hämta upp Jana idag och när jag är nästan  framme vid hennes hus så ser jag att det står en brandbil, några polisbilar och en ambulans utanför. Wtf tänker jag, stannar bilen några hus ifrån och ringer till Jana.. människan svarar inte och jag funderar om någonting hänt. Väntar en stund i bilen, polisbilar börjar åka iväg, brandmännen går tillbaka till brandbilen osv. Jag ringer till Jana igen, hon svarar och säger att hon är påväg.. när hon kommer ut frågar jag henne om bilarna och hon hade inte ens märkt att dem var där. Herregud alltså!

Jag undrar fortfarande vad som hänt, för något måste det ju varit.. såg att dem pratade med hennes granne som dem typ delar garageuppfart med - men vad var det om?
Tror att brandisarna märkte att jag var paparazzi också för dem glodde när dem åkte förbi mig, hihi (A)Sedan i White Plains så är det världens polispådrag vid vägen istället, what's up? Poliser och detta land liksom, poliser och denna stat.. poliser och jag, det kryllar av dem.

Varför köpte jag inte skorna jag kollade på? Behöver skor nu.

Rory, Jess, Dean and everone else ;)
Postat: 2010-01-15 / 20:46:36 / © sandraaandersson.blogg.seÅkte till White Plains för att köpa skor, men det jag kom hem med var Gilmore Girls season 1. Kostade bara ca 110 kr, för en säsong av en serie är det billigt. Me like!

Skor letade jag och provade men blev less när det inte stod några priser så struntade i det även fast jag verkligen behöver ett par skor. Suck! Kanske får springa in och köpa dem ikväll om det fortfarande är öppet.

Börjar jobba om 45 min, jobbar i ca 3 timmar och sen är det helg. Skönt.

Januari i New York
Postat: 2010-01-15 / 14:17:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Klockan är 08.15 15 Januari 2009, jag går ut på gården i t-shirt utan att frysa ihjäl. Helt galet. Visst, det var inte varmt men det var då inte kallt heller.. absolut inte svenskt januariväder. Hoppas det blir riktigt varmt idag, jag gillar att gå utan jacka och glassa i mina solglasögon. Haha.

Me like heat.

Another video
Postat: 2010-01-15 / 13:38:19 / © sandraaandersson.blogg.seI brist på annat att göra kan jag dela med mig av ännu ett klipp ifrån förra helgen då jag och Maria var i Central Park. :)

Nu ska jag titta klart på Fame, sedan börjar dagen. Idag kommer jag jobba typ 3-4 timmar. Me like.

Happy Sandra
Postat: 2010-01-15 / 05:06:19 / © sandraaandersson.blogg.se

När mamman kom hem tog jag tillfället i akt och bombade henne med alla mina frågor, äntligen! Har hela tiden skjutit upp att fråga om jag behöver betala bensinen till bilen, svaret jag fick var "bara om du kör väldigt mycket och ser att bensinen inte räcker hela veckan" - well, that's not gonna happen very often. Så det är skönt.

Fick även klartecken att jag är ledig på lördagkväll och imorgonkväll, känns nice. Så i morgon ska jag ut och äta med några svenska tjejer och på lördag ska jag på fest med en annan svensk tjej, känns så skönt att träffa lite svenskar. :)
På söndag hoppas jag att jag kan ta mig in till Nyc. Hoppas, hoppas, hoppas. Hoppas och vill, ber till vad som finns att be till.

OCH JAG FICK SJUKT SKÖNA NYHETER! Familjen ska bort nästa helg = jag är ensam hemma = jag jobbar inte. Åh, jag är så glad. En hel helg då jag kan äta vad jag vill, göra vad jag vill, utan att ta hänsyn till någon annan.. Så skönt.
Fast kom precis på, undra om dem ska ha med sig bilen? Vill inte sitta fast i huset hela helgen, jaja - det löser sig.

Good Work Sandra
Postat: 2010-01-15 / 03:58:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Bra jobbat av mig, har fått alla tre ungar i säng och klockan är inte ens tio.. de brukar vanligtvis inte komma i säng förrens långt efter elva. Känner mig stolt.
Det som är bra med att jag nu varit här i över två veckor och "kommit in" i det är att jag vågar vara strängare, vågar säga till och sätta gränser.. förra veckan sa jag till en gång och sedan gav jag med mig, nu börjar jag bli envis och tjatar som en tjatmoster. Idag tog jag till och med J's telefon, han fick inte tillbaka den förrens nu när han skulle i säng och hade gjort sina läxor. Good work!

Just ja, när jag skulle åka från Chappaqua så var jag helt säker på att jag tappat bort mammans telefon, letade igenom hela min väska(där den brukar vara), hela bilen och hittade den ändå inte.. till slut stoppade jag ner handen i jackfickan av någon anledning och där låg den. Tack och lov!

Och åh, på Starbucks idag spillde jag varmchoklad över hela mig.. :( Jag är en klant, men sen kom en snäll brandman och pratade med mig - då blev jag glad igen. ;)

Klockan ska stå på 06.30, ungarna ska till skolan tidigt i morgon. Gäsp!
(tack och lov behöver jag bara väcka dem, sen kan jag lägga mig i en timme igen)

Sommar och sol - det är vad jag vill ha
Postat: 2010-01-15 / 01:26:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag var det riktigt varmt här(okej, kanske 6 plusgrader), jag kunde gå utan jacka och invigde mina nya solbrillor. Me like och det fick mig att längta till sommaren - eller iaf värmen.


100114
Postat: 2010-01-15 / 00:06:42 / © sandraaandersson.blogg.se

18.00

Dålig uppdatering idag, jag vet. Men först var jag irriterad på att jag blev förhindrad att göra någonting och sen hade jag helt enkelt inte tid.

Just nu sitter jag på Starbucks i Chappaqua igen, börjar bli pinsamt att komma hit med datorn och sätta sig. Haha. Nästa vecka ska jag gå till Dunkin Donuts istället, vet inte om det finns något annat ställe att ta vägen på här. Vill inte sitta och titta på gymnastiken, det var så kallt där inne och vill inte sitta och frysa i 2½ timme.

Så, vad har hänt idag? Hm. Var på Subway igen och vi bestämde oss för att vi inte ska gå dit något mer, vi har varit där så mycket så idag när vi gick sa han "Ses i morgon". Vi är där för mycket helt enkelt, men what to do? Jag behöver ju frukost varje dag.
Nyss lyckades jag även reta upp en polis, en trafikpolis. Han stod i vägen och viftade och jag fattade inte vad han menade - han blev lite irriterad på mig. (A) Jaja.

Ska försöka fördriva mina två timmar kvar här nu..

Torsdag igen
Postat: 2010-01-14 / 14:09:36 / © sandraaandersson.blogg.se

08.10

Går ner för att göra mig beredd att skjutsa mamman till tåget när hon säger "Sandra, jag har möte på skolan idag så ska åka senare". SUCK, hade hon inte kunnat sagt det igår eller något så att jag hade vetat om det? Nu måste jag vänta hemma tills hon åkt, jag gillar inte att vara fast - ville åka på affärn och handla frukt till mig ju, hungrig!

Aja, jag ligger och tittar på American Idol istället..


Torsdag idag, snart helg - tack! :D

Tiger and I
Postat: 2010-01-14 / 02:58:31 / © sandraaandersson.blogg.seLigger i sängen och chillar med Tiger, jag är snäll som låter honom ligga kvar också - gillar inte att ha honom i rummet, han bara stökar till och kryper in i alla plastpåsar. Haha.
Men visst är han söööt :)

Vill helst bara sova, vet inte om barnen kommit hem än eller om dem gjort sina läxor.. måste nog gå ner att kolla. Är allt klar så är jag fri att sova, så underbart.

Två dagar kvar, sen är det helg igen.. och i morgon är det ännu en dag då det är dags för Chappaqua.

I'm free
Postat: 2010-01-14 / 00:06:28 / © sandraaandersson.blogg.se

18.00

När man precis är på väg ut genom dörren med barnen och pappan kommer och säger "jag kan ta dem", då blir man som au pair väldigt glad. Sprang snabbt upp på mitt rum igen och la mig i sängen, min arbetsdag är alltså så gott som över... ska bara få A att städa hans rum och tömma kattlådan(som dem älskar att göra) - then I'm free!

Förresten, ni som är vän med mig på facebook - är ni så nyfikna av att se någon av mina värdbarn så gå in på min sida och kolla på videon som ska ligga där. A skickade en video till mig, alltså är det inte jag som lagt ut den på internet = ni får kolla hur mycket ni vill.
Haha! Jag måste utnyttja de tillfällen jag får att dela med mig av mitt liv.

Jana kommer hit när hon droppat av sin unge på Hebrew School, skönt att få sällskap. :)

Chill
Postat: 2010-01-13 / 21:16:25 / © sandraaandersson.blogg.seLigger i sängen och chillar, ska strax åka och hämta barnen på skolan. Tjoho! Hoppas dem sköter sig idag så jag slipper gnälla och tjata på dem, hoppas också att alla gör sina läxor så att jag kan skicka iväg dem till Hebrew School.

Måste lägga mig tidigt ikväll, är galet trött. Slumrade lite tidigare och när jag vaknade av alarmet(som jag ställt för att inte sova för länge) så fattade jag inte vad det var, trodde att jag sovit för länge och att det var ungarna som ringde för att jag inte hämtat dem än. Haha.

100113
Postat: 2010-01-13 / 17:59:30 / © sandraaandersson.blogg.se

12.00

Nu har vi varit och gymmat för första gången, var inte där så länge men vad kan man kräva av någon som inte har tränat sedan i jul och en annan som aldrig i hela sitt liv varit på ett gym. Haha. Jag ska försöka dra mig tid varje vardag i alla fall, det kan behövas och det kan vara skönt. :)

För tillfället är jag alldeles för lat för att gå och duscha, vill bara ligga i min säng hela daaaagen. Åh, det skulle vara underbart.. undra när jag får göra det nästa gång - men nej, jag åkte inte till Usa för att slöa i sängen hela tiden.

Påväg till Central Park
Postat: 2010-01-13 / 15:43:40 / © sandraaandersson.blogg.seALLTSÅ MIN RÖST, JAG VILL BARA DÖÖÖÖÖÖ! Jag skäms något sjukt otroligt mycket över den där rösten, what's wrong with me liksom?

Slapp Sandra
Postat: 2010-01-13 / 15:05:50 / © sandraaandersson.blogg.se

09.00

Barnen är i skolan, mamman är på jobbet, tvätten är i maskinen och här ligger jag i sängen och pratar med mamma och önskar att jag kunde sova.

Funderar på om jag ska fixa något att äta men det enda som finns är mat på burk, inte goda mackor, kex m.m - vill ha riktig mat. Idag är jag på gnällhumör, svensk mat, svensk mat, svensk mat. Vill på Ikea och handla hårdbröd(fast jag inte ens äter det i vanliga fall) och typ kaviar så att jag har något vettigt att äta till frukost. Mhm, svensk mat. Jag har varit borta i 2½ vecka och är galen efter riktig mat, gaaaah.

Men men, haha. Ska försöka få tag i Jana och se om vi ska göra någonting idag.

Vill ha helg, vill ha lördag kväll :D

Frågor
Postat: 2010-01-13 / 13:01:15 / © sandraaandersson.blogg.se

Rätt ofta får jag frågor av folk, jag svarar gärna på era frågor men så då till att lämna e-postadress eller din blogg - jag vill inte sitta och skriva inlägg för att svara på någons fråga. T.ex. om någon frågar mig "Vad kör du för bil?" så vill jag inte skriva ett inlägg bara för att svara på den frågan(jag blir sjukt irriterad på bloggare som gör så stup i kvarten) - skriv istället er mejl eller blogg så att jag kan svara direkt till er.

Lämnar ni er mejl eller blogg och ändå inte får svar så fråga igen - det händer att jag glömmer att svara, har inte alltid tid eller lust att svara direkt.

Det var bara det jag ville säga..

Ekorrn satt i granen
Postat: 2010-01-13 / 05:33:22 / © sandraaandersson.blogg.seDet finns SJUKT mycket ekorrar i Central Park :)

Sovdags
Postat: 2010-01-13 / 05:21:18 / © sandraaandersson.blogg.se

23.15

Nu är det äntligen dags att sova! :)
Sen jag kom hem har jag skypat med Jonas och spelat Mario med mina värdbarn. Mina tolvåriga värdbarn lägger sig nu, efter elva när dem ska upp till skolan i morgon - när jag var tolv så sov jag typ nio eller något. Skulle aldrig orka upp till skolan om jag var dem.

Jonas hade den äran att se mina värdbarn först av alla, gick runt med datorn i huset när dem alla var hemma.. haha. Btw, A snodde min dator mitt i allt ihop och skrev konstiga statusar på facebook - som att jag gillar amerikanskt pizza(vem fan gillar det?), och han skickade en vänförfrågan till sig själv.. I didn't have a choice there, I'm friends with him now. Men vad gör det.

Nej, ska sova. I morgon ska jag tydligen göra lunch åt ungarna för första gången.. yaay - not.

Starbucks i Chappaqua
Postat: 2010-01-13 / 01:07:12 / © sandraaandersson.blogg.se

19.05

Sitter på Starbucks i Chappaqua nu igen, har suttit här i nästan två timmar.. har pratat med Jonas i Skype i nästan 1½ timme, för en stund sedan las även Johan och Soffan in så sitter och har värsta konferens samtalet på Skype här. Och gud vad högljudda alla är här, hör knappt vad dem säger genom lurarna.. amerikanerna skriker. Oj oj.

Aja, ska fortsätta koncentrera mig på dem och sedan gå och hitta något att äta innan jag ska plocka upp J klockan åtta. Hungrig!! :)

Jag har tråkigt, okej!
Postat: 2010-01-12 / 18:54:49 / © sandraaandersson.blogg.se

1. Hur gammal är du om fem år?
24 - snart 25


2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Tillbringat - Ingen. Men blir väl värdbarnen

3. Hur lång är du?
161 cm tror jag

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Avatar

5. Vem ringde du senast?
B - en av trillingarna

6. Vem ringde dig senast?
Värdmamman

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Minns inte och kan inte kolla, raderat!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda

10. När såg du senast din mamma?
27 December

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå/grå

12. När vaknade du i dag?
06.45

13. Vilken är din favoritjulsång?
Gillar inte julmusik

14. Vilken är din favoritplats?
På en strand i ett varmt land


15. Vilken plats föredrar du minst?
Vet inte

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Då jag är 29? Öhm, vettefan.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Monster under sängen

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
J och hans dåliga skämt - som mest handlar om mig

19. Hur stor är din säng?
Tillräckligt stor

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Laptop


21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Med!!!!!!!!


22. Hur många kuddar har du i sängen?
3

23. Hur många landskap har du bott i?
Bara i Hälsingland - nu bor jag ju inte i ett landskap, utan i en Stat ;)

24. Vilka städer har du bott i?
Städer? Hudiksvall, Scarsdale Men har också bott i en håla - Iggesund


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
BARFOTA – året runt helst. Strumpor är det värsta jag vet.
(fast nu går jag runt med stickade sockar hela tiden för det är så kallt i detta hus)

26. Är du social?
Beror på sammanhanget


27. Vilken är din favoritglass?
Något riktigt chokladigt, typ BJ's Chocholate Therapy som inte finns längre

28. Vilken är din favoritefterrätt?

Brukar inte äta efterrätt

29. Tycker du om kinamat? 
Har bara ätit det en gång, det är ju typ som Thaimat så ja jag tycker om det

30. Tycker du om kaffe?
Nej

31. Vad dricker du till frukost?
Förr var det alltid oboy, sen blev det multi, för tillfället äter jag inte frukost

32. Sover du på någon särskild sida?
Sover nog på alla sidor som finns

33. Kan du spela poker?
Nej

34. Tycker du om att mysa/kela?
Kela är ett fult ord

35. Är du en beroendemänniska?
HAHA, jaaa

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Känner och känner, Stina har samma födelsedag som jag

37. Vill du ha barn?
Ja, vem vill inte det? ;)

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska. Några ord finska & spanska. Sen förstår man så klart norska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nepp, inte åkt, bara varit i.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Beror på

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Upplevelser

42. Äger du dyrbara smycken?
Nej, gillar inte smycken

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
One tree hill & 90210

44. Kan du rulla med tungan?
Beror på hur du menar?

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Ööööh, vet inte. Alla är roliga på sitt sätt?

46. Sover du med gosedjur?
Nej

47. Vad har du för ringsignal?
”Heartbreaker”

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Tror inte det, tror vi gett dem till kusinerna

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Shampoo & Balsamflaskor

50. Flirtar du mycket?
Njet

51. Kan du byta olja på bilen?
Har aldrig gjort det men skulle nog klara av det om jag var tvungen

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, jag håller ju hastigheterna ;)

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Senast jag läste ut: Breaking Dawn
Läser nu: Fyrvaktaren


54. Läser du någon dagstidning?
Jag gjorde det tills mamma så upp HT

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Var många år sedan jag gjorde det

56. Dansar du i bilen?
Nej

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Ingen aning, fattar inte mycket av radion här

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
J & B's läxor för dagen

59. När var du i kyrkan senast?
Ett år sedan

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
I Högstadiet? Det var längesedan. Jag gillade Laser-Lasse men han slutade ju efter första året.. får nog säga Kjell då.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Hmm, en vecka? Två? Minns inte, var ju när jag var liten.

 

Scarsdale bilder
Postat: 2010-01-12 / 17:16:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Det var någon som bad om bilder hur det ser ut häromkring, lyckades ta några i "centrum" igår när jag körde.. ni får nöja er med dem så länge.

Här har ni alltså Scarsdales "centrum", eller Scarsdale Village som det kallas.Rulltrappor av trä
Postat: 2010-01-12 / 16:01:14 / © sandraaandersson.blogg.se

09.55

Okeeeeeeeeeej, blir inget gym idag. Vi kom på att det kommer bli för stressigt då vi har massor att göra, jag håller på med tvätten nu och sen måste jag förbereda maten osv och Jana har ännu mer att göra så nee, inget gym idag ändå. Men jag hittade i alla fall mitt medlemsnr, och jag har städat(plockat upp) rummet lite nu på morgonen - duktigt av mig.

Bjur på ännu en jobbig video från helgen.. jag och Maria var facinerad av rulltrapporna som var av trä.

100112
Postat: 2010-01-12 / 15:00:29 / © sandraaandersson.blogg.se

09.00

Tisdag igen och ännu en dag av jobb. Fast tack och lov är det ju tisdag och det är min "favorit-dag" än så länge, skjutsar barnen direkt från skolan till Hebrew School och efter det är det direkt till Chappaqua för J's gymnastik och då kan jag gå och sätta mig på Starbucks. Nice!

Men innan jag börjar jobba igen så ska jag nog ta mig till gymmet för första gången - om jag hittar mitt medelmsnr vill säga. Fick en lapp när vi blev medlem i fredags, vet inte om jag behöver det eller inte - men jag har ingen aning om vart det är så om jag behöver det så är det illa.

Well well, that's life.

Video från Rockefeller Center
Postat: 2010-01-12 / 04:15:35 / © sandraaandersson.blogg.seLyssna inte på vårat babbel om allt nörderi, haha. Här är iaf ett klipp från när vi var vid Rockefeller Center

Solbrillor
Postat: 2010-01-12 / 03:50:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Shoppa på arbetstid är ju också nice! Nu ikväll hämtade jag och H upp mamman på tågstationen och sedan åkte vi till någon affär för att leta en klänning till H's Bat Mitzva. Under tiden de gick runt och letade klänning letade jag saker till mig själv, vet precis vilka skor jag vill ha nu men hittar dem aldrig i min storlek eller färg.

Men vet ni vad, jag kom hem med två par solglasögon. Fråga mig inte varför för jag tog med mig två par till Usa också så nu har jag fyra par solbrillor. Haha!
H och J garvade åt mina brillor när jag visade dem vad jag köpt. Jaja, min stil är väl inte den bästa.

MEN DEM VAR BILLIGA! Hemma får man ett par för vadå 150 kr, minst? Jag fick båda dessa för 27 dollar, that's not even 200 kr.


100111
Postat: 2010-01-12 / 03:35:19 / © sandraaandersson.blogg.se

21.30

Mina värdbarn är så sköna! Det som är bäst med att dem är 12 & 15 år är att man kan ha riktiga konversationer med dem och att man på något sätt kan vara på samma nivå men ändå inte. I like it!
Har fått ett nytt smeknamn också förresten; Sugar Tree.

Ska nog gå och tjata lite på J och B att dem måste göra klart läxorna nu, annars får jag skäll igen och det är inte bra. Don't like it.

Hungrig är jag också, A bakar muffins - kanske ska vänta till dem är klar och äta lite. Mumma, nej jag måste ha mat. Fan att det inte finns frukt.. kanske kan ta en gurka.

Aja, have a nice evening!

Vad jag köpte
Postat: 2010-01-11 / 23:30:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Fick önskemål om att lägga in bilder på det jag köpt, OKEJ DÅ! Bara för att jag är alldeles för snäll, tröjorna kostade tillsammans ca 220 kr.
Bilderna visar inte de rätta färgerna, just so you know! Den blå är inte den där färgen, mkt finare blå!!!Mysigaste koftan, ett baslinne och en baströja.
Tvingade mig själv att köpa tröjan i blå eftersom det mesta jag äger är svart.

BTW, kolla mina äckliga väggar och den osmidigaste hyllan någonsin(hyllplanen är så nära varanna att det enda jag har som kan stå där i är min deo)

Söndagen i bilder - part 3
Postat: 2010-01-11 / 23:01:56 / © sandraaandersson.blogg.se
hörru, Skitmås. detta är till dig! do you see what the sign says?

Anonyma kommentarer
Postat: 2010-01-11 / 22:25:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag blir galen på alla anonyma kommentarer, spelar ingen roll vad ni skriver - om det är något snällt eller elakt, det är lika irriterande ändå. Hur svårt är det att skriva dit sitt namn egentligen? Not hard at all!

Vill ni inte skriva ut eran mejl(även om det bara är jag som ser den) så kan ni väl i alla fall skriva dit erat namn, för er som är lat så kan ni ju till och med "spara" namn, mejl och bloggadress så ni slipper skriva dit det varje gång.

Orka kommentera anonymt!

Central Park igen
Postat: 2010-01-11 / 20:13:40 / © sandraaandersson.blogg.seEn till liten video från Central Park :D Haha

Shopping
Postat: 2010-01-11 / 20:10:02 / © sandraaandersson.blogg.se

14.00

Hemma igen, ska hämta barnen på skolan om en halvtimme - suuuuck. Vill inte jobba, haha.

Idag åkte vi till White Plains för att shoppa, har ni inhandlat mina första plagg på Forever 21(en kofta, ett linne och en tröja) och så köpte jag en plånbok. Woho. Jag är kass på att shoppa, har kommit på att om jag vill så kan jag spara halva min lön varje vecka.. det au pairer gör av med pengar på är ju att shoppa och jag är inte en shoppingmänniska. Känns bra detta. Haha!

Well, dags att käka upp mackan

Söndagen i bilder - part 2
Postat: 2010-01-11 / 14:54:02 / © sandraaandersson.blogg.se
ön

Ny vecka av jobb
Postat: 2010-01-11 / 13:55:15 / © sandraaandersson.blogg.se

07.55

Sjukt trött, blev inte mycket sömn i helgen och nu i veckan kommer jag ju inte heller kunna sova ut. But that's life.

Måndag igen och en ny jobbvecka, tjoho - not. Ska skjutsa mamman till tåget snart sen är jag ledig tills barnen ska hem från skolan, det är fördelen med att ha barn i skolåldern.. lediga dagar är underbart. Jag och Jana ska iväg och shoppa tror jag, hon tjatade på mig igår om att vi ska till White Plains, tror hon vill ha lite nya kläder. :P

Central Park
Postat: 2010-01-11 / 05:37:29 / © sandraaandersson.blogg.seJag och Maria i Central Park för första gången i våra liv, att vi är sjukt serie/film nördiga går inte att undgå.

Söndagen i bilder - part 1
Postat: 2010-01-11 / 05:11:18 / © sandraaandersson.blogg.se
Soffan, bildern är tillägnad dig! ;)
My day in the city
Postat: 2010-01-11 / 02:44:03 / © sandraaandersson.blogg.se

20.30

Pust, kom hem från NYC för en liten stund sedan och sitter nu och försöker göra mina fötter glada igen. Upptäckte nyss att jag hade blåsor under några tår, det är inte så konstigt att det gjorde så ont när jag gick hem.


Jag och Maria tog tåget in till NYC idag, hade siktet inställt på Central Park och begav oss dit. Sjukt nice, så fint och jag längtar tills det är sommar och alldeles grönt där.. det var inte det roligaste att träden var kala. Fortsatte sedan mot Bloomingdales, Rockefeller Center och Times Square, gick bara runt och kikade i affärer och myste helt enkelt.

Det blev en hel del bilder och några filmer, ska försöka orka lägga in dem på datorn så ska ni få se bilder från både igår och idag. Me like New York City.

Förresten så älskar jag mitt lokalsinne och det gör nog Maria också, känns sjukt bra att ha koll på vart man är och hitta runt på Manhattan fast man knappt varit där.. Maria hade ingenting att säga till om och bara följde efter mig och vi hamnde alltid rätt. Way to go Sandras lokalsinne.

OCH IDAG HAR JAG MOTBEVISAT ATT JAG INTE HAR ETT AMERIKANSKT BETEENDE! Pappan skjutsade oss till tåget och sa "ta tunnelbanan när ni ska dit och dit", jag och Maria gick hela dagen i NYC - vart vi än skulle. 20 kvarter åt det hållet, 10 kvarter åt nästa håll osv, så klart man går(finns ju så mycket att se där). Och nu när jag kom med tåget till Scarsdale så gick jag hem, hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta men det tog mig ganska exakt 1 timme och 5 minuter. Go me!
Ännu duktigare var det att jag inte riktigt visste vilken väg jag skulle gå, har bara åkt den ett par fåtal gånger och då i andra riktningen - vet inte hur många gånger jag var helt säker på att jag gått fel(typ när jag kommer till en skylt där det stod typ "Welcome to New Rochelle" men ändå fortsatte jag och det visade sig vara helt rätt väg.

NYC med Maria
Postat: 2010-01-10 / 07:07:53 / © sandraaandersson.blogg.se

01.00

Idag åkte jag för första gången tåg i ett annat land i Sverige, jag gjorde det även alldeles själv. Klev av tåget på Grand Central och hade ingen aning om vart jag skulle, hade aldrig varit på Grand Central och hade ingen aning om vilket håll Times Square låg, letade förgäves efter en karta över Manhattan, var påväg att fråga tre poliser men bestämde mig sedan för att chansa - och gissa vad, jag lyckades gissa rätt. Helt plötsligt stod jag på Times Square och då var nästa projekt att hitta Maria.

Hur som helst, vi hittade varann och hade en trevlig kväll i NYC.
I morgon uppdaterar jag bättre om dagen och om morgondagen för i morgon ska vi in till stan igen och springa runt som idioter, det finns typ 1000 platser Maria vill se.

Godnatt, är sjukt trött.

100109
Postat: 2010-01-09 / 19:14:32 / © sandraaandersson.blogg.se

13.10

Det jobbigaste med att bo i en annan familj är när det uppstår "familjebråk", man vet inte vart man ska ta vägen och inte vad man ska göra. Man vill inte precis gå dit och lägga sig i(som jag skulle gjort hemma, haha), men att sitta och trycka på sitt rum i en evighet känns ruttet det också.

Idag ska jag till City, äntligen säger jag bara. Vet inte ännu om jag blir ensam(!!) eller om jag får med mig Jana dit, någon gång idag ska jag träffa Maria där inne, hon ska sedan sova här och sen ska vi tillbaka till City i morgon. Maria är en svensk au pair i Farmington, CT och vi har gått igenom matchningsprocessen "tillsammans". Haha! Ska bli kul att träffa henne och att äntligen få träffa en svensk, hallelujah.

Btw, frågade mamman om lönen för ett tag sedan och hon hade glömt den på jobbet! HAHA. Smidigt liksom, istället fick pappan(som inte ens bor här) punga ut, stackars karl.

Nee, kanske dags att göra sig klar.. vet ju inte när det bär iväg.

Avatar 3D
Postat: 2010-01-09 / 16:37:13 / © sandraaandersson.blogg.se

10.20

Godmorgon, sitter här trötter igen men det var skönt att få sova längre än till sju. Helger gillas (Y)

Igårkväll gick jag och Jana ut och åt och sedan gick vi på bio, vi som tjatat om bio hela veckan men inte haft chansen. Hade problem vart vi skulle äta och slutade upp på Pizza Hut, delade på en pizza och åt ändå bara typ 1/4 av allt - allt är så sjukt stort ju. Åkte sedan till White Plains för att gå på bio, blev Avatar 3D eftersom alla säger att den är så himla bra - men det ni vad? Jag förstår inte vad som var så bra med den, jag blev sjukt besviken på hela filmen och 3D effekterna var ingenting att hurra för.
Skjutsade hem Jana och åkte sedan hem och sov, så skönt det var!

Så nu har jag även gjort nattkörning i Usa - alldeles ensam dessutom. Fattar inte heller vem som vill gå på bio halv ett och så på natten, wtf liksom.
Sjukt stolt över att jag lyckas hitta överallt med. ;)
Godnatt
Postat: 2010-01-09 / 08:07:23 / © sandraaandersson.blogg.se

02.05

Kom nyss hem, är sjukt trött. Blir arg på min trötthet, är konstant trött, gaaaah så irriterande det är. Sitter nu och har lite dåligt samvete för att jag kom hem så sent, vet inte om jag fick ha bilen ute så sent - men men, inget att göra någonting åt nu(inte mitt fel att filmen var så lång).

Var ut och åt och på bio med Jana ikväll, mer om det i morgon.
Nu: Sovdags!Roligast är att klockan redan är åtta i Sverige och Soffan började jobba ute klockan sex. Haha!

Fredagkväll!
Postat: 2010-01-09 / 01:38:20 / © sandraaandersson.blogg.se
Det är fredagkväll och jag är har klarat av min första jobbvecka, credd till mig. På bara dessa fem första jobbdagar så har jag lärt mig mycket, både om mig själv och om att bo en annan familj, jobba med barn osv. Jag har även träffat mina första svenskar sedan jag kom till familjen, jag har börjat knytit bekantskaper med andra au pairer, jag har skaffat social security number, bankkonto, gymkort, blivit bekväm i den amerikanska trafiken, blivit lost i den amerikanska trafiken m.m

Jag har ännu inte bestämt om jag ska jobba lite i morgon eller ta min lediga helg, känns dumt att ta den första helgen som sin lediga.. ska prata med mamman i morgon för nu ska jag ut!!!!!
Jag och Jana ska ut och äta och gå på bio, ska bli underbart.

Lite bilder från idag
Postat: 2010-01-09 / 00:27:27 / © sandraaandersson.blogg.se


jag fattar inte varför en "liten" läsk måste vara så stor i detta land, lika står som våra "stora". sjukt! därför delar man två st på en "liten". haha
Loooooook I'm driving in the USA!

Stressig dag
Postat: 2010-01-08 / 23:36:55 / © sandraaandersson.blogg.se

17.30

Sry för dålig uppdatering idag men dagen har varit hektisk. Jag och Jana åkte till Subway och åt frukost igen, ska förresten visa er en bild på den läsken av storlek "small"(påminn mig om detta, ska försöka att inte glömma). Sedan var det dags att göra ärenden, idag har jag ansökt om social security number(förstår inte hur folk kan haft problem med detta), skaffat ett bankkonto och blivit medlem på gymmet. Känns fantastiskt! Skapade till och med ett sparkonto på banken så jag kan spara pengar, så nice.

Direkt från alla ärenden till skolan för att hämta H, hem med henne och sen tillbaka för att hämta J och B. Sen eftermiddagen har jag tillbringat med att tjata på B och J att göra sina läxor, städa rummet m.m. Jag känner mig som en tjatmoster, men blev så less idag när mamman ringde och var arg för att dem inte gjort sina läxor.

Ikväll ska jag äntligen på bio, tjoho! Ut och äta och bio, så lycklig.

Macken
Postat: 2010-01-08 / 15:41:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Btw, imorse när jag släppte av mamman på tåget så gav hon mig pengar att tanka och sedan direktiv till macken. Åker dit och upptäcker att man inte behöver tanka själv, lovely!!! Veva ner rutan, ge pengar till en snubbe, säga vad du vill ha och sitta kvar i din bil. Så nice - och så jävla amerikanskt.

Men det är skönt, är dock inte så på varje mack men jag gillar dem det är så på.

Snow, snow, beautiful snow
Postat: 2010-01-08 / 15:05:29 / © sandraaandersson.blogg.se

09.00

Vi ser det snöar, vi ser det snöar.. det var väl roligt, hurra! Ja, ni hör rätt.. det snöar, men inte fan är det mycket. Pluttigt och dem får panik ungefär, igår pratade dom om att det kanske inte skulle bil skola idag. Dårar!

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan förhoppningsvis skaffa mitt social security number, bankkort och gymkort. I hope so! Förvånar mig inte om det blir något problem med det första bara för att det är jag, har hört många som haft problem med det - men vi håller tummarna för mig.

Have a nice day.

Sjukt ballt!
Postat: 2010-01-08 / 05:15:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Ikväll fick jag veta en cooool sak!! Okej, det kanske inte är så coolt men jag tycker att det är ballt i alla fall, hihi.

Jag och B låg framför tv:n så är det Jay Leno och bla bla så börjar han babbla om något om hans pappa och Jay Leno, jag fattar ingenting.. han springer iväg och hämtar en bok. Mina värdbarns pappa har skrivit en bok om dem och den har blivit publicerad, det är sjukt coolt, ännu coolare är att den fått galet bra recensioner och att på framsidan så har Jay Leno recenserat.

Boken handlar typ om hur det är att ha trillingar, humorbok tydligen. Jag och andras humor går ju ihop sådär men jag ska läsa den bara för att, bara för att jag känner en författare som blivit recenserad av Jay Leno och för att boken handlar om mina adorible värdbarn.
B sa att boken var min och att pappan skulle signera den, great!! :)

btw, jag hoppas värdmamman aldrig mer jobbar sent. det var hopplöst att få B och H i säng.

Första svenskarna
Postat: 2010-01-08 / 04:59:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu ikväll träffade jag de första svenskarna sedan jag kom till familjen.

Skjutsade J till gymnastiken idag med(kommer göra det varje tisdag & torsdag), frågade honom om jag kunde gå till Starbucks och han ba "det är nog för långt för att gå". Hade kollat på google maps och där stod det 13 min och det kan nog stämma, denna gång tog jag bilen för jag visste inte hur vägen var att gå men det var fasen inte långt. Tog la någon minut med bil bara, hade varit skönare att gå för har tar man bilen överallt.

Satt inne på Starbucks med min laptop i ca två timmar, varmt och skönt. Pratade med Jonas på Skype och alla som kommer och går kollar konstigt på mig där jag sitter och pratar svenska med min dator, inte så konstigt egentligen, men så kommer två killar och sätter sig vid ett bord nära mig och efter ett tag börjar dem kolla som bara den.. jag kollar dit och en av dem sa "Svenska?". DEM VAR SVENSKAR, så sjukt. Dem hade varit i Chappaqua i en månad, varit på det där Starbucks hur många gånger som helst men aldrig träffat en svensk, nu när dem skulle åka hem på lördag så träffade dem lilla mig. Haha, så stört.
Dem var från Malmö så dem pratade sådär dryg skånska, hate it, men dem var trevliga. Fick avsluta mitt samtal med Jonas och började prata med dem - detta var dock alldeles innan jag var tvungen att åka och hämta upp J igen men vi hann prata lite i alla fall. Dem frågade ut mig om allt mellan himmel och jord och den ena vägrade förstå vad en au pair var även fast både jag och den andra killen försökte förklara.
Hur som helst, det var roligt att träffa två svenskar. :)

Klockan är nu elva, bra att jag började skriva detta för 1½ timme sedan. Haha. Kasst av mig att vandra iväg mitt i ett inlägg.

Subway!
Postat: 2010-01-07 / 22:25:39 / © sandraaandersson.blogg.se

16.20

Sjukt trött jag är, helt galet!
Slutade med att jag följde med Jana och Maddie idag ändå, åkte på Subway och jag blev lycklig av att få riktig macka i magen med någonting vettigt på. Kommer kanske bli stammis där.
Lyckades slumra lite på eftermiddagen innan det var dags att hämta J och B på skolan också, trötter som jag är. Och det är helt galet på skolan, alla föräldrar/nannys kommer på samma gång så har dem en stor "rondell" utanför skolan där alla hämtar upp barnen men det är så mycket bilar så det blir kö ända ut till vägen. Galet!

Om en halvtimme ska jag och J till gymnastiken igen, funderar på om jag verkligen ska stanna kvar eller om jag ska till Starbucks.. problemet är bara att jag nog inte hittar tillbaka om jag åker till Starbucks. Vi får la se, idag kommer vi vara i tid och jag är inte så sugen på att sitta där och vänta i 2½ timme i den högljudda lokalen så jag får huvudvärk. Hmm, lutar mot Starbucks.

Btw, det har nog hänt en olycka på motorvägen. Det står nästan helt still i ena körriktningen och det är en massa bilar med sirener och blåljus som trycker sig förbi.
Intressant för er att veta, I know!

En sommardag
Postat: 2010-01-07 / 16:26:38 / © sandraaandersson.blogg.seJag vet att det är långt ifrån lika kallt här som det är hemma i Hudiksvall(datorn säger Hudik -14, NY 0), men jag kan inte låta bli att längta efter en varm och solig sommardag..

Give me summer 10'

100107
Postat: 2010-01-07 / 16:09:00 / © sandraaandersson.blogg.se

10.05

Tänkte säga God Morgon av vana, men det är ju inte morgon längre - jag har varit uppe i timmar och i Sverige är ju klockan redan fyra på eftermiddagen.

Sitter här nyduschad och väntar på att torktumlaren ska bli klar så jag får tvätten överstökad, jag förstår inte hur amerikanerna tänker med att använda jeans bara en dag och sedan tvätta dem - vem gör det liksom? Förutom amerikanerna då.

Planerna för idag är.. öhm, ingenting. Kanske ska träffa Jana och Maddie, får se om jag orkar för är grymt trött. Tror inte att jag vant mig med att kliva upp sju varje morgon än, det var liksom sjukt längesedan jag gjorde det.

Börjar jobba om fem timmar, vi får se vad jag orkar fördriva tiden med..

Dunkin' Donuts
Postat: 2010-01-07 / 04:37:49 / © sandraaandersson.blogg.se

22.25

Så, nu har jag gjort min debut i coffeshops sammanhang. Haha! Nu ikväll for jag och Jana iväg till Dunkin Donuts, kan väl säga att vi inte är dem bästa på att hitta här heller. Börjar med att vi ska hitta ett Starbucks, kör fram och tillbaka på denna stora flerfiliga väg och hittar ingenting - hittar ett Starbucks men det är fel. Kör lite till och lite till, när vi väl hittar det rätta Starbucks så säger vi "nej, det är för mycket folk vi åker till Dunkin istället".
Och då skulle vi ju lyckas hitta Dunkin Donuts istället, åkte lite hit och dit igen och så hittade vi det till slut. Yummy! Munk, munk, sjukt många sorter - och vi kan inte fortsätta äta såhär(även om detta var första gången), vi ska skaffa gymkort så snabbt som möjligt men först måste vi skaffa ett social security number och bankkort.. lång väg för att kunna träna. Usa i ett nötskal!

Förresten, mina värdbarn är så omtänksamma.. blev utfrågad vart jag varit och med vem och sen börjar A "åååh, Sandra har skaffat kompisar. Åh, Sandra har fått en vän" med tonen som om det vore omöjligt för mig att få vänner. Haha! Så snällt.
Btw, är less på att skriva A, J, B och H för jag vet knappt själv vem jag pratar om när jag skriver så. Skulle lika gärna kunna skriva ut namnen för ingen av er skulle fatta vilka jag pratade om ändå.

100106
Postat: 2010-01-07 / 01:51:01 / © sandraaandersson.blogg.se

19.45

Vad vi kan flänga fram och tillbaka här, haha. Jag och Jana kom på en brilijant idé som sen inte var så brilijant så jag har flängt fram och tillbaka med bilen, väntat och ringt och hit och dit.
Nu har allt löst sig. Pojkarna blir upphämtade på Hebrew School av deras far och jag har slutat för kvällen - vilket det bara tog sådär en timme att ta reda på.

Ska försöka nå Jana bara och sen ska vi ut! Drar kanske till Starbucks or something, dricker ju inte kaffe men måste ju kunna säga att jag varit på ett Starbucks. Haha!

Har kommit på att det är sjukt bra att Jana är just tysk också, så fort vi inte vet ett ord på engelska så säger vi det på vårat egna språk och oftast kan vi lista ut vad det är.. Svenska och tyska är ju rätt likt varann och det gillar vi.

The Last Song
Postat: 2010-01-06 / 23:18:05 / © sandraaandersson.blogg.seJag vill se! Hihi.
Det känns som en sån film som jag kommer älska och alla andra kommer avsky ungefär, men det struntar jag i för jag vill se den ändå.

Nu börjas det igen
Postat: 2010-01-06 / 22:06:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Vilken minut som helst så kommer J och B hem, då börjas det igen - tjat om läxor och se till att dem verkligen gör dem. Haha!

Har skypat med syster idag och det var hennes tur att få rundvisning av huset, haha, känns så bra att gå runt med datorn i ena handen och webcamen i den andra och går runt huset och prata. (Y) Fantastiskt, men är inte dagens teknik sjukt bra? Öhm, jo.

Btw, man blir galen när man umgås med två st från ett annat land och dem börjar prata sitt språk.. varje gång idag när Jana och Maddie pratade tyska så satt jag som ett frågetecken. Tack och lov var det endast när den ena inte förstod vad den andra sa i engelska. Men ändå, man blir galen.

I HELGEN KOMMER MARIA HIT!!!!!!!!!!! Fan vad nice.

Ni är rätt less på mina bildlösa inlägg nu va?
Sry, ska försöka bli bättre!

En vecka hos familjen
Postat: 2010-01-06 / 20:12:55 / © sandraaandersson.blogg.se

14.00

Jag känner att jag är sjukt duktig på att blogga, så fort jag hinner så försöker jag slänga in ett inlägg för att göra er där i Sverige glada. Så snällt av mig. ;)

Idag är en bra dag. Barnen kommer hem sent, är hemma litegrann och åker sedan till Hebrew School där dem även äter så jag slipper laga mat också. Tjoho!
Fast ja, ändå ska här tvättas, kollas läxor, städas kök osv men det gör mig faktiskt ingenting när jag har så mycket tid på mig.

När jag var klar imorse skyndade jag mig ur huset, träffade Jana och en annan tysk au pair, Maddie och vi åkte till ett köpcentrum och sedan åkte vi till Panera och åt. Mat i magen, me like, speciellt när jag kan välja vad jag vill. Haha!

btw, Maddie visade oss Beyonce's hus här i Scarsdale.. galet fint.

OCH IDAG HAR JAG VARIT EN VECKA HOS FAMILJEN!

God morgon
Postat: 2010-01-06 / 13:07:27 / © sandraaandersson.blogg.se

07.05

Ooops, råkade skriva ett av barnens namn igår.. tror jag var trött. Ändrat nu i alla fall så ni som hann läsa kan känna er speciella som vet vad J egentligen heter. Haha!

Sjukt trött, som vanligt. Ska strax väcka ungarna, hur lite tid dem behöver på morgonen är helt otroligt.. deras buss kommer strax efter halv åtta och dem kliver upp efter sju, dem bara kliver upp, klär på sig och borstar tänderna. När jag var tolv så klev jag upp långt innan jag skulle gå.

Ne, dags att tjata upp ungar.

100105
Postat: 2010-01-06 / 04:08:13 / © sandraaandersson.blogg.se

22.00

Redan kväll, tiden bara flyger iväg. Hehe.
Mitt jobb idag har varit att skjutsa och vänta, har flängt fram och tillbaka till Hewbrew School, skjutsat J till gymnastiken och bara väntat och väntat.. 2 timmar på Hebrew School och 2 timmar på gymnastiken. Kul jobb!

Allt tog mycket längre tid på Hebrew än det skulle så var ca en halvtimme sen när vi började åka mot gymnastiken(som ligger i Chappaqua, en bra bit bort), självklart är det rusningstrafik på motorvägen och jag missar en avfart. Åker fel i den amerikanska rusningstrafiken när jag redan var sen - lovely!
Men jag hittade tillbaka till motorvägen(en av de fyra man måste åka på för att ta sig dit vi skulle) och kom fram till gymnastiken.
ALLTSÅ SERIÖST, min unge ska aldrig hålla på med gymnastik.. det ser livsfarligt ut, jag vågade knappt titta och då var det ju inte mina barn som var där. Herregud.

Skit toa
Postat: 2010-01-06 / 03:36:37 / © sandraaandersson.blogg.se

MIN TOALETT LÄCKER IGEN!!! Direkt när jag kom hem fick jag ställa mig och torka golv, kul för mig.. verkligen. Hur många dagar fick jag ha den? Två? Gaah, blir galen.

Nu får jag återgå till att använda barnens äckliga toalett igen, suck. Dela aldrig badrum med två pojkar på tolv år och en på femton, it's not clean!

Skype dag idag
Postat: 2010-01-05 / 20:47:34 / © sandraaandersson.blogg.se

14.45

Okej, jag blev inne hela dagen ändå. Fixade tvätten, duschade och la mig och vilade.. helt plötsligt börjar Skype ringa så sen dess till typ 30 min sedan har jag suttit i Skype. Först med pappa, sen med pappa och Niklas och sen med mamma, phu. Hade husvisning för mamma, haha, genom min kassa webcam - det gick ju som det gick.
Inte fick jag vila i alla fall.

Och nu måste jag iväg, ska vara på skolan och hämta trillingarna strax och det bär direkt av till Hebrew School m.m kommer inte hem förrens vid halv 9 ikväll.. eller senare, dålig koll.

Ciaaao.

2009 i bilder - part 2
Postat: 2010-01-05 / 16:15:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Kloker, Glader, Butter, Prosit? Nej, jag är Trötter..
Postat: 2010-01-05 / 15:26:16 / © sandraaandersson.blogg.se09.20

Godmorgon!
Sitter här i sängen och är sjukt trött, gaah. Är inte van att kliva upp vid 06.45, men det är la bara att vänja sig antar jag. Sjukt skönt och tyst det är i huset när barnen är i skolan, det gillas, men ändå vill jag inte spendera dagen här.

Tänkte hitta på någonting med Jana idag igen men en av hennes ungar är tydligen sjuk, hoppas hoppas att vi kan göra någonting ändå. Blir galen på att sitta här inne och glo hela dagen.

Ne, nu är det dags att göra någonting. Dusch och fixa med tvätten!

Twilight in my hand
Postat: 2010-01-05 / 05:10:28 / © sandraaandersson.blogg.seA plockade nyss fram denna ur bokhyllan till mig, fantastiskt! Nämnde att jag tänkte köpa den och vips så hade jag den i min hand, nu behöver jag inte bekymra mig om att lägga pengar på böcker det första jag gör här borta(ska ändå köpa Twilight och New Moon sen, vill ha dem). It feels fantastic.

Ligger i min säng och är sjukt trött nu, mina ben bara värker.. det har dem gjort i typ två timmar nu, märker verkligen att jag gjort någonting idag. Ville lägga mig för längesedan men måsta prata med värdmamman om i morgon, vips så hade det gått en timme av babbel. Haha.

I morgon kommer jag ha en busy eftermiddag, eller jag kommer inte vara hemma i alla fall. Från och med att jag hämtar dem på skolan klockan tre till typ halv nio när jag och J kommer hem från gymnasiken så kommer jag vara hemma bara några få min och det är när jag droppar av H och B. Rolig dag, bilkörande och väntan.
Jag ska lyckas hitta till ungarnas skola, till Hebrew School och till Chappaqua!

Lovely lunch
Postat: 2010-01-05 / 03:20:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Juuust ja, jag glömde berätta - idag åt jag det godaste jag ätit sedan jag kom hit. Inne i White Plains hittade vi ett ställde där man plockade mat själv och sedan betalade man för vikten, pasta in my heart. Hittade en pastsröra typ, tror faktiskt att det var pasta med tonfisk någonting och så tog jag vattenmelon, jordgubbar och kiwi. Det var SÅ gott!

För första gången sedan jag kom hit som jag blev riktigt mätt, var fortfarande mätt när det var dags för middag sex timmar senare.

Jag vill ha färsk frukt varje dag - tänk er vattenmelon varje dag! Yummy. Jag ska äta på det stället igen, det kan jag lova.

100104
Postat: 2010-01-05 / 02:27:43 / © sandraaandersson.blogg.se

20.20

Om jag fortsätter springa upp och ner i trapporna till mitt rum så kommer jag ha världens benmuskler när jag åker härifrån. Jag bor på tredje våningen, längst ner är köket och undra hur många gånger jag sprungit upp och ner idag för att kolla tvätten, disken, städa, laga mat m.m.

Benmuskler it is, drygt att jag inte kan ha världens fart bara för det är två svängar i trappen mellan varje våning. Kan filma och visa er mitt löpprogram någon dag om ni vill, haha.
Jag som senast idag pratade om att jag måste skaffa ett gymkort för att inte gå upp 15 kg här, kommer ju inte behövas med denna träning. ;)

Barnen har gjort sina läxor, dem har fått mat, jag har städat köket, jag har fixat tvätten.. nu måste jag väl få göra vad jag vill? Mamman är inte hemma, hon kom hem för en timme sedan men stack lika snabbt igen, men dem är fasen 12 år och måste klara sig själv.

Första jobbdagen är nästan avklarad
Postat: 2010-01-05 / 01:16:42 / © sandraaandersson.blogg.se

19.00

Tio timmar senare så sitter jag här igen.
När jag skickat iväg ungarna till skolan, skjutsat mamman till tåget och började städa köket så tänkte jag verkligen "jag vill inte göra detta, jag vill inte, vill inte, vill inte". Antar att jag kommer tänka så många gånger om året, just nu känns det inte så i alla fall.

Efter tio hämtade Jana upp mig och vi åkte till White Plains, båda två tyckte att det var så skönt att komma ut ur huset men det märks att vi inte är härifrån. Hade sjukt med problem att hitta till köpcentret, när vi väl kom in och skulle betala parkeringen så fattade vi inte det heller så fick be en polis om hjälp. När vi skulle hem så yrade vi runt som idioter fast vi hade gps, åkte runt samma kvarter flera gånger och körde fel även fast vi hade gps(haha, i wasn't the driver).
Vi gick bara runt och tog det lugnt, det var så skönt.. köpte inga kläder men när vi får lön så ska vi springa till Forever 21 på direkten. Vandrade iväg till Wal-mart också, hittade äntligen en nagelsax även om den var svindyr.

Jobbandet på eftermiddagen har varit rätt nice, H skulle till tandläkaren för att dra ut två tänder så vi tog med oss J och åkte dit. Jag hittade alldeles utmärkt, i en annan stad utan gps - känn på den ni. När vi skulle hem var det dock en annan visa, har ingen aning om vart vi hamnade, haha, men vi kom rätt till slut.

Ne, nu ska jag gå och tjata på J att han ska visa mig sin läxa. Vill sluta nu, men ser inte ut som att jag slutar så snart. :/

Jag som ville på bio ikväll.

Steg 1 - avklarat
Postat: 2010-01-04 / 15:04:51 / © sandraaandersson.blogg.se

09.00
Jag lyckades få upp alla ungarna och få iväg dem till skolbussen, duktigt av mig. Jag lyckades även hitta hem från tågstationen alldeles själv när jag lämnat av värdmamman där - jag har kört bil själv i usa, känn på den ni.

Nu ska jag göra mig klar och sedan träffa Jana(tysk au pair), jag behöver komma ut ur huset. Jag blir galen här inne!!!!

Tomorrow is my first working day
Postat: 2010-01-04 / 05:31:31 / © sandraaandersson.blogg.se

23.20

Time to go to bed. 07.00 ska jag väcka ungarna, alla fyra ska upp och 07.30 går deras skolbuss - hur hinnas alla bli klar på så kort tid när dem har ett badrum att dela på? Det är ett mysterium, men tydligen så ska det gå.

Jobbar i morgon typ 07.00-08.00 och sen 15.00-?. I have no idea om när jag slutar, det måste jag fråga mamman. I morgon ska jag även lyckas tvätta, undra hur det ska gå.. fast ja, så svårt är det inte för dem tvättar allt tillsammans så det är bara slänga in och sätta igång tvättmaskinen.

Haha, nyss när B skulle gå och lägga sig så kom han och gav mig en godnattpuss. Haha! Han är elva år liksom, sen envisades han om att jag skulle komma och stoppa honom men där gick gränsen för mig.. han är faktiskt inte fem år(mamman gör det ju ändå).

Well, see you tomorrow.. it's going to be an interesting day.btw, barnen kommer nog knäcka mig. Nu när mamman gick igenom allt med mig så kommer B in i rummet, börjar vara "rolig" och jag börjar asgarva. Sitter och gråter och skrattar och mamman försöker bara vara allvarlig och få B att sluta och mitt i allt sitter jag och skrattar.
Jag kommer skratta mig igenom dagen i morgon med barnen och inte lyckas göra något rätt.
Go Sandra!

Once upon a time..
Postat: 2010-01-04 / 03:55:28 / © sandraaandersson.blogg.se


Jag vill vara liten igeeeeen. Liten och blond!

Once again
Postat: 2010-01-04 / 02:21:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Pizza idag igen, äter inte amerikaner och denna familj någonting annat? Jag blir galen! Johan kommer få rätt och han kommer få säga "Vad var det jag sa?" när han kommer hit, jag sitter inte och proppar i mig mat här borta men det jag äter är inte precis det nyttigaste. Pizza för fjärde gången sedan jag åkte hemifrån, alltså på en vecka. I'm going crazy, observera också att jag tackade nej till pizza en gång och tog en sallad istället.

Men det är svårt att tacka nej som nu när B kommer upp till mitt rum med en karton med pizza och ber mig peka ut vad jag vill ha, sen springer han ner och värmer den och kommer upp med varm pizza och vatten åt mig. Så rar han är.
Dem har även världens konstigaste pizzor här, typ salladpizza som det ligger ett berg med sallad på eller denna som jag valde idag - svamp och potatispizza. Potatis på pizza liksom?

Jaja, ska trycka i mig maten, det behöver jag :)

Besöksrekord?
Postat: 2010-01-03 / 22:33:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Fick en chock när jag kollade på statistiken idag, 120 jädrans besökare. Visst, det är inte många men det brukar ligga på 40-50 st så blev lite förvånad.
Men det gillas!
Tror nog faktiskt att detta är rekord - eller jag vet inte

Jag vet vem en av dem nya är i alla fall, mamma. Man har en syster som ger ut bloggen kors och tvärs utan att tänka efter först, vad har man syskon till egentligen?

Fortsätter det stiga som i den takten det gjort dem senaste dagarna så är jag snart större än Kissie, HAHA. Hur kan ens hennes blogg vara så stor? Men men.

Sitter just nu och önskar att det ska sluta blåsa ute, det drar in genom mina otäta fönster. Buhu, det blåser kallt på mig. Men jag ska inte klaga för jag är i Usa ;)
2009 i bilder - part 1
Postat: 2010-01-03 / 22:21:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Äsch, jag gör ett försök till!

Lycka
Postat: 2010-01-03 / 20:16:24 / © sandraaandersson.blogg.se

14.15

Lyckan är stor, värdmamman och en snubbe var nyss in i rummet och kollade färger till att måla om. Yay! Hoppas det blir snart, vill inte ha rosa rum.. vill.inte.ha.rosa. Hihi.
Jag tror att min toa är lagad nu också, dubbel lycka på samma gång alltså.

Det blåser som en idiot här borta också, usch, fy. Har ett träd alldeles utanför mitt fönster och är rädd att det snart brakar rakt in.

100104
Postat: 2010-01-03 / 16:53:34 / © sandraaandersson.blogg.se

10.50

Godmorgon världen!
Sitter och chillar i min säng och är fortfarnade glad över att de rosa väggarna ska bort, fast ja jag vet ju inte hur lång tid det tar innan dem försvinner.

Undra vad dagen har att erbjuda på(?), jag ska i alla fall ut och köra lite mer. Vet inte om jag hittar till skolorna än, har inte kört den vägen bara åkt och så vet jag inte vart klättringstället ligger heller. Så ja, köra bil står på schemat i alla fall.

Ska lägga mig en sväng till, godnatt. Trötter är jag.

I <3 NY
Postat: 2010-01-03 / 04:56:51 / © sandraaandersson.blogg.seJag kom på att jag inte visat hur turistig jag var i NYC. Köpte fem st I <3 NY t-shirtar(den vita saknar på bilden eftersom jag använder den) och en tjocktröja, tjocktröjan är verkligen hur skön som helst. Skulle kunna bo i den, ska köpa en till fast i en annan färg nästa gång jag är in till City. Jag är världens turist, haha.

Värdmamman visade mig hur duschen nere fungerade, äntligen kunde jag ta en normal dusch. Så jävla skönt! Att jag aldrig kan lista ut dessa amerikanska duschar själv, på hotellet fick ju Amanda komma och visa mig. Men men, jag kan inte vara duktig på allt.

JAG HAR GODA NYHETER! Mina rosa väggar ska målas om, jaaaa. Jag hatar rosa, tack och lov så ska jag få nya. Me like! Hoppas dem blir fina bara. At the moment så har jag inte ens gardiner här inne, det vill jag också ha. Och en massa annat, vi ska på Ikea någon gång och då tänker jag köpa saker.. vill inte hon betala så betalar jag, sådeså! ;)
Nu får vi bara se hur lång tid det tar innan jag får nya väggar.

Go' kväll
Postat: 2010-01-03 / 04:14:24 / © sandraaandersson.blogg.se

22.00

Godkväll, hemma i Sverige ligger ni väl och sover just nu. Här är klockan bara tio och jag har inte en tanke på att gå och lägga mig, måste göra det och det och det innan jag sover. Sitter här med magen full av Indiskmat(jag har inte ätit hemlagat sen jag kom, ha), maten var förvånansvärt god - tack för att jag slapp den amerikanska slask maten. :)

Vid maten fick A höra dagens roligaste, eller ja han tyckte att det var jävligt kul eftersom han inte kunde sluta skratta. Det där jag berättade tidigare om att jag var värdmammans dotter och var tolv år, den delen om tolv år skrattade han ihjäl sig åt.. det skulle betyda att jag var yngre än han. That's not that funny.

Tog tag i saken och ge dem presenterna också. Värdmamman och A gillade verkligen den svenska kokboken(A älskar att laga mat och baka), kanske blir svensk mat redan i morgon faktiskt.. hoppas hoppas på någonting gott. Me like!
A öppnade en av chokladkakorna också, det blev den med Non Stop och det blev en hit. Mycket godare än amerikansk mjölkchoklad sa dem, that's good. De andra chokladkakorna ska dem andra barnen få öppna när dem kommer hem, hoppas alla gillar dem. :)


Soffan skickade bilder hemifrån, visade dem för värdmamman och A och dem tyckte vi hade sjukt mycket snö. Det är inte Sverige som har mycket, det är Usa som har lite! Eller okej, så mycket som det är i Hudiksvall just nu minns jag inte att vi någonsin haft.

Twelve again
Postat: 2010-01-02 / 22:31:12 / © sandraaandersson.blogg.se

16.25

I'm back. Har varit ute och kört lite till idag, börjar vänja mig med bilen men ändå lyckas jag få sådär tusen bilister att tuta på mig - JAG ÄR INTE VAN DEN AMERIKANSKA TRAFIKEN OKEJ!
Först åkte vi till en restaurang för att kolla in lokal m.m till H's Bat Mitzva(tror jag, för tjejer har det när dem är 12 och pojkar när dem är 13 så borde bara vara H som har det i år), när vi suttit där ett tag så säger hon vi pratar med något om att jag värdmammans dotter... whaaaaaaaaaaat? Jag är inte hennes dotter, jag är ingen jude och ska ha en bat mitzva och jag är definitivt inte 12 år gammal. What a bitch!!
Åkte sedan vidare för att kolla vad J har sin gymnastik, ska skjutsa honom dit två dagar i veckan och vara tvungen att vänta där i 2½ timme varje gång. Kul för mig, not. Fyra olika motorvägar var det dit, ännu roligare.

Nu ska jag kolla om jag kan kika på Robinson på tv4play, annars får det bli en film.
Hare bra!

Forever and Always
Postat: 2010-01-02 / 18:00:17 / © sandraaandersson.blogg.seÄr inne i en Taylor Swift besatthets period nu, det enda jag vill lyssna på är Swift. Men hon är ju så bra att det är svårt att låta bli.
Surt att hela henne turné är slutsåld, hade gärna velat gå.. hon kommer till NY 14-15 Maj om jag minns rätt. Liksom, det är om sjukt lång tid och biljetterna är slut - till hela turnén. Galet

100102
Postat: 2010-01-02 / 15:29:27 / © sandraaandersson.blogg.se

09.15

Godmorgon allihopa!
Här är klockan bara strax efter nio, duktiga jag har varit vaken sen före åtta.. var dags att Skypa för första gången sen jag kom hit. :) Syster yster blev offret, prata lite svenska igen.. äntligen!!!

Har ingen aning om vad jag ska göra idag, ska förmodligen ut och köra litegrann i alla fall. Hoppas att jag får min mobiltelefon också, känner mig så borta här utan mobiltelefon ju.
Kanske ska ut med två tjejer från orientation ikväll, får la se om familjen har några planer eller om jag kan följa med dem.. skulle vara kul att komma ut och göra någonting. Dock är dem från Kanada och Australien så båda pratar sjukt bra engelska och här kommer jag med min svengelska. Haha!

Men men, är hungrig. Vill ha frukost, god frukost som inte finns i Usa.
Please send me some!

Twilight is saving me
Postat: 2010-01-02 / 03:51:42 / © sandraaandersson.blogg.se

21.45

Att käka lite svenskt godis och titta på Twilight får mig att känna mig lite mer som hemma, kände mig dock dum nyss när A kom och frågade om jag ville titta på tv och jag tackade nej.. men vafan, jag är mitt i Twilight - stör mig inte. Haha!
Vill att min toalett ska bli lagad också, jag orkar inte gå ner för att göra ifrån mig.. det är långt och barnens badrum is a mess.

And btw, what's wrong with me? Jag är inte ens sugen på allt godis jag har med mig, jag som alltid vill ha godis vill inte ha nu. Eller ja, nu ikväll kände jag bara "svenskt" och godis var det enda jag kunde ta. Ha!

Ska nog lägga mig snart, ska ställa klockan på åtta för att prata med Soffan. Detta med tidsskillnad är drygt, tur att man har lite folk på denna sidan atlanten man kan prata med också.
Ligger just nu och lyssnar på bilarna på motorvägen(ligger alldeles brevid, ser den från mitt fönster) samtidigt som jag tittar på Twilight, fantastiskt.


I'm in love with this scene

On our way to Battery Park
Postat: 2010-01-02 / 01:40:12 / © sandraaandersson.blogg.se


Jag vet att videon är mörk, väldigt mörk. Men allt handlar om att lyssna, haha.
Våran guide var kung!

Kört i Usa
Postat: 2010-01-02 / 00:51:56 / © sandraaandersson.blogg.se

18.40

Idag har jag tillbringat mycket tid i bilen, har försökt lära mig vägarna häromkring för redan nästa vecka så ska jag ju hämta barnen vid skolan osv. Redan på måndag ska jag köra H till tandläkaren i en annan stad, hon ska dra ut två tänder och jag måste vara med där inne.. jag kommer svimma, att se någon annan dra ut tänder är värre än att få sina egna. Usch!

Har för första gången kört i Usa idag också, fy fan. Ville inte, A och J var med i bilen så hade ingen lust att köra för första gången när dem var med men det gick bra. Dem gav mig ett A+, och en var dem typ "ska Sandra köra i morgon?" Haha.
Deras förra au pair var ju kass på att köra bil och bara här i en månad så jag dem tycker ju bilkörningen är viktig.

HAHA! Just ja, när vi var i New York så såg vi en bil var helt åt helvete. Föraren måste varit full! I mitten på vägen så har dem ibland cementblock typ, ungefär som våra mitträcken.. i en korsning hade en bil kört UPP på den. Liksom wtf? :SPå väg hem stannade vi på California Pizza Place för att äta, när jag inte ville ha pizza blev A chockad. Men hallå, jag är ingen amerikan.. jag vill inte ha pizza varje dag, vanligtvis äter jag det kanske var 4e månad. Har redan ätit det tre gånger på en vecka nu.
A är även övertygad om att alla svenskar älskar fisk, wtf liksom.

New York i bilder - part 3
Postat: 2010-01-02 / 00:05:06 / © sandraaandersson.blogg.sefunkade tyvärr inte att vrida på den :S
2010
Postat: 2010-01-01 / 23:47:27 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är det 2010 även här borta i Usa. Vill ni veta vad jag gjorde på tolvslaget? Jag sov, haha. Tog det bara lugnt igår när jag hade huset för mig själv, jag nördade med min dator, packade upp en resväska och la mig och sov. Nice and easy.Nu hoppas vi att det blir ett riktigt bra 2010!

New York i bilder - part 2
Postat: 2010-01-01 / 05:06:11 / © sandraaandersson.blogg.se2009 here, 2010 in Sweden
Postat: 2010-01-01 / 02:58:59 / © sandraaandersson.blogg.se

20.50

Jag blir hemma ikväll, så skönt. Kände mig lite dum när jag tackade nej till att följa med, men jag hoppas dem förstår att jag är grymt trött med så lite sömn jag haft den senaste veckan.. jag sov ju ingenting lördag-söndag. Så ska bara ta det lugnt, ta en dusch, packa upp(som jag inte orkat) och lägga mig tidigt. Vill kolla på Times Square på tv men jag vet inte om jag orkar vara uppe till tolv, vet heller inte vilken kanal det visas på eller hur man använder tv:n även fast A visade mig det igår. Haha!Kanske borde klara upp vilka alla förkortningar är, jag vet inte om jag får skriva ut namnen och jag tänker inte fråga! Så ni får stå ut med förkortningar och inga bilder på barnen under året, om inte familjen själv säger av någon anledning att jag får lägga ut.
A - 15 årig pojke
B - 12 årig pojke
J - 12 årig pojke
H - 12 årig tjej


Jag kan iofs ge er lite ledtrådar, men tänker inte säga vem som har till vem att göra och listar ni ut det så gör ni det. Någon som skulle vara intresserad av denna tråkiga lek som jag tycker är rolig för jag är rastlös och trött?

Gott nytt år Sverige
Postat: 2010-01-01 / 00:20:38 / © sandraaandersson.blogg.se

18.20

Måste börja med att säga GOTT NYTT ÅR SVERIGE! Här är klockan bara 18 än, så har 6 timmar kvar av året. :)

För stunden känner jag mig sjukt bortskämd, jag gick ju och la mig efter mitt förra inlägg när dem åkte ut och åt lunch - vaknade nyss av att B kom och knackade på och frågade om jag ville ha middag. Haha! Innan jag hann gå ner så kom han upp med ett glas vatten och pizza till mig, så snällt. :) Men jag är så trött och vill bara sova.

Familjen ska tydligen på fest ikväll och jag har ingen aning om det är meningen om jag ska följa med eller inte, skulle helst bara sova. Liksom, gå på fest hos någon annan familj när jag inte ens känner denna. Det är bara konstigt.

Ne, nu ska jag äta min pizza och sen gå ner och ta reda på detta med festen..

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB