Change of Plans
Postat: 2010-02-28 / 22:43:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Ändrade planer för kvällen, drar till White Plains med Linnéa och käkar på Cheesecake Factory istället :)

100228
Postat: 2010-02-28 / 15:31:57 / © sandraaandersson.blogg.se

09.30

Godmorgon, eller ja jag har varit uppe ett bra tag och i Sverige är det knappast morgon så. ;)

Gick och la mig vid tre i natt och vaknade tio över sju, bingo! Somnade om till åtta och sen dess har jag varit vaken, sover ju aldrig ut här borta känner jag..
Idag ska jag jobba igen, hoppas på ungefär samma som igår.. börjar lite tidigare men hoppas att jag inte slutar senare, har samma planer som igår - åka in till City direkt efter jag slutar. Dyrt, javisst men det är det värt just nu. Bara tåget in går ju på nästan 15 dollar + bio på det.

Sista OS dagen idag också, såg att vi lyckades ta brons igår.. fantastiskt, en hälsingeåkare också - nästan Hudiksvallare liksom.
Vill att OS ska fortsätta för alltid och vill kunna sitta och titta på det på Svt!

Ha en fantastisk dag allihopa.

Godis
Postat: 2010-02-28 / 15:03:46 / © sandraaandersson.blogg.seLinnéa gjorde mig väldigt glad igår :) En liten påse lösgodis, en chokladkaka och en påse ahlgrensbilar. Iiih! Vill äta men samtidigt spara allt så länge som möjligt.

Btw, någon får gärna skicka en fet godispåse? (A)

Bio i City
Postat: 2010-02-28 / 08:38:25 / © sandraaandersson.blogg.se

02.25

Hemma igen efter en dunder kväll, eller helt enkelt en vanlig kväll som var riktigt bra. :)

Slutade klockan sex, tänkte ta 18.56 tåget in till City så när jag var påväg att gå så sa mina värdföräldrar "Ska du gå?", "Ja, det är inte så långt" svarade jag.. "Ska du gå i de där skorna? Bara klädd sådär?". Och vips så fick jag låna bilen till tågstationen, visst var det skönt nu när tåget kom in strax innan två när jag skulle hem men jag hade inte haft några problem att gå. Och nu vet jag ju att dem lånar ut bilen till mig, har ju inte velat fråga tidigare eftersom dem inte sett mig köra.

Kom in vid halv åtta och i väntan på Linnéa och Emelie så traskade jag runt på 5th Ave och råkade först halka in på Best Buy och köpa The Bourne Trilogin och The Notebook.. ett kvarter senare halkade jag in på Barnes & Noble och kom ut med Twilight - oops, där försvann några hundra kr.

Mötte upp Linnéa och Emelie på Times Square, gick till bion och försökte komma överens om vilken film vi skulle se, köpte biobiljetter och begav oss sedan ut för att äta. Kö överallt så blev något snabbmatsaktigt ställe, gick att köpa pasta där i alla fall så det gjorde så klart jag. :)
Sen iväg till bion - Shutter Island. Och vi kom rätt sent så vi letade och letade platser högt upp, men icke.. vi fick sitta på andra raden, och bio på andra raden här är inte som i Sverige. Vi satt rakt under duken ungefär, färgerna var knas och i trailarna så uppfattade jag knappt vilka skådisar som var med i filmerna. Haha!
Filmen då, ja man blir typ psykiskt störd av att bara se filmen(som handlar om ett mentalsjukhus på en ö). Haha, inte superbra men gick att se.

Missade tåget jag tänkt ta hem så fick vänta på 01.15 tåget, det var jag och fyllon ungefär. Nattåg är underbart! Och vad är det med mig och transporter nu för tiden? Jag somnar jämt, slumrar och har mig vad jag än åker i. Och det är ju livsfarligt påväg hem från City, hade kunnat hamnat i Stamford i natt och det hade inte varit roligt.så sjukt nära skärmen! :P


Bra dag
Postat: 2010-02-27 / 21:24:11 / © sandraaandersson.blogg.se

15.20

Tjohej!
Idag har varit en rätt skön jobbdag hittills, pojkarna var på baseball tryouts(tryouts när dem är 7-8 år liksom, hallå?!?) först så var bara jag flickan hemma. Jag har mest städat idag, eller ja gått runt och plockat i allt i hela huset för att fördriva tiden, har bakat med en av pojkarna, lekt med flickan, fixat lite tvätt osv.
Just nu är pojkarna ute och flickan sover så passar på att ta lite datortid, hoppas inte mamman tycker att flickan sovit nog snart och låter henne sova att bra tag till. :)

Jag slutar klockan sex och ska försöka ta 18.56 tåget in till city, hoppas att jag hinner.

Glad Sandra
Postat: 2010-02-27 / 16:01:22 / © sandraaandersson.blogg.se

09.50

Eftersom jag inte visste när jag började dag så satte jag väckarklockan på 8, tjoho, på en lördag liksom. Det var visserligen inte nödvändigt eftersom jag ändå vaknade långt innan, vilket inte var så oväntat.

Nu vet jag i alla fall att jag börjar 11.30, dock vet jag inte när jag slutar.. men jag vet att jag är ledig ikväll och kan åka in till City och det är jag så glad för. Går inte att beskriva hur glad jag är faktiskt, det är tre veckor sedan jag var in till City senast och det är tre veckor sedan jag träffade Linnéa senast. Äntligen dags igen, underbart.

Hoppas jag slutar rätt tidigt så jag kan ta ett tidigt tåg in, vill kika lite i affärer innan det är dags att möta Linnéa och Emelie. Främst vill jag till en bokaffär och bunkra upp med en hög böcker, har fyra st jag ska köpa så vi får se vilka jag hittar. :)


just nu är jag ungefär såhär glad, som när jag varit och hämtad ut biljetterna till New Moon. Haha

2 månader
Postat: 2010-02-27 / 14:24:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår var det två veckor i värdfamiljen.
Idag är det två månader i Usa.
I morgon är det 9 veckor i Usa.
På måndag är det Mars.
Tiden flyger iväg..

Det känns som jag varit här så mycket längre, men ändå så känns det som jag nyss kom. Men två månader är ändå rätt lång tid att bo på andra sidan Atlanten, två månader är sjukt lång tid att inte ha träffat sina vänner och familj på.
Två månader, två månader.. och i morgon 9 veckor, det är ju nästan ett helt sommarlov.


det känns som det var igår vi satt på planet

Fejkad lakrits
Postat: 2010-02-27 / 04:05:19 / © sandraaandersson.blogg.seSitter för tillfället och tuggar på fejkad lakrits och försöker inbilla mig att den är riktig och supergod, det går sådär. Den smakar okej när man har den i munnen men eftersmaken är förfärlig. Nej, ingenting för mig.

Nu ska jag överge "lakritsen" och se film istället..

Slut på snödagen
Postat: 2010-02-27 / 02:02:03 / © sandraaandersson.blogg.se

20.00

Tre barn en hel dag är inte det lättaste, fast ja det har varit lättare än jag väntat mig och under några timmar så underhålls pojkarna av några kompisar som kom över. Skönt!

Fredagkväll och jag önskar att jag kunde säga "äntligen helg", men nej och jag har fortfarande ingen aning om hur jag jobbar i helgen. Men men.

Nu ska jag klä på mig och gå ut en sväng, måste rensa huvudet och vill promenera.. :)
Iiih, hoppas jag inte jobbar i morgon kväll med.

-
Postat: 2010-02-26 / 15:24:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vet vad alla kommer tycka, tänka och säga..

Snödag som sagt
Postat: 2010-02-26 / 14:22:32 / © sandraaandersson.blogg.se

08.20

Vad var det jag sa? Idag är det snödag, och faktiskt så har vi en massa snö ute - blev förvånad när jag vaknade i morse och tittade ut. Men okej, jag kan acceptera att det är snödag när det faktiskt är snö..

Jag börjar om 1h 40min, varför är det så att den tiden bara kommer flyga förbi och och sedan kommer jobbtimmarna gå så sakta? Hade varit bättre om det varit tvärtom, då hade man haft mer fritid, haha. ;)

Jaja, duschtajm och sedan som sagt.. jobb.
Jobbar 10-19, det är så svårt att få till att prata med alla hemma nu.. var lättare i mina gamla arbetstider.

Vilken rubrik passar till detta?
Postat: 2010-02-26 / 04:27:22 / © sandraaandersson.blogg.se

22.10

Snowday i morgon, det är jag 99,99% säker på.. vaknar jag upp i morgon och barnen är i skolan så blir jag förvånad. Detta land är ju som det är, det är ingen snö ute - bara snöblask.. men här existerar inte vinterdäck så alla stannar inne. :P

Det går inte att beskriva hur skönt det var att göra någonting ikväll, hur lite det än var så är jag glad. Sofie hämtade upp mig och styrde bilen mot McDonalds, snackade och käkade glass osv.. och helt plötsligt hände något. Jag kan inte riktigt förklara för allt var så yrt; bråk, tjaffs, tårar - det slutade med att polisen kom och en man blev arresterad. Ja, det är Usa jag är i.. det är New York jag är i. Där satt vi på första parkett och fnissade, åt och fnissade om vartannat, nu har vi varit med om detta också.

Nu ligger jag och degar i sängen med min lilla dator, försöker lista ut hur jag ska jobba i helgen för jag har verkligen ingen aning.. fick inget riktigt svar när jag frågade mamman om det så det ska jag fråga det första jag gör i morgon. Vill ju veta om jag är helt ledig, jobbar någon timme på förmiddagarna eller eftermiddagarna eller hur det nu blir - vill kunna planera.

Förresten så tömde jag mitt bankkonto nu ikväll, haha! Eller ja, jag har 7,11$ kvar eftersom man inte kan ta ut allt.. är livrädd att det inte fungerade det jag var och gjorde på banken tisdags och att dem ska frysa mitt konto på lördag så jag tog det säkra före det osäkra och tog ut allt jag hade.
Hihi. Har dock glömt att plocka ur det ur plånboken - ska göras nu på direkten.


Nej, ska fördriva tiden med något annat.
Godnatt


se så rödhårig jag var för fyra månader sedan,
det vill jag ju vara nu med... avis på mig själv

Bio med barnen
Postat: 2010-02-26 / 00:44:34 / © sandraaandersson.blogg.se

18.40

Flickan vaknade strax efter att jag skrivit det förra inlägget, självklart.. jag som hade tänkt ta en lugn stund men icke. I alla fall, vid fyra så åkte vi iväg på bio.. värdmamman, jag, barnen, tre barn till och en annan mamma... sex ungar på bio, gissa hur det gick? Haha! Vi såg iaf en film jag velat se ett bra tag, The Tooth Fairy så nu har jag en till film att bocka av på min "vill se lista".

Resten åkte ut och åt efter bion medans mamma skjutsade hem mig eftersom Sofie kommer och hämtar upp mig halv 8.
Så skönt att få göra någonting.

100225
Postat: 2010-02-25 / 20:10:08 / © sandraaandersson.blogg.se

14.05

Det har regnat hela dagen, snöblandat regn och skolorna i detta land har fnatt så båda pojkarna hade halvdag och kom hem innan tolv. Ja, så kan det gå.

Dagen började med att jag och flickan åkte på playdate, var la där till pojkarna kom hem från skolan. Åkte hem, fixade lunch, en av pojkarna är på playdate, lekte med flickan medans den andra pojken underhöll sig själv. Tjoho. Nu sover flickan och pojken leker fortfarande med lego för sig själv, tar tillfället till akt och bloggar litegrann medans jag har tid. :)
Den andra pojken kommer snart hem från sin playdate och då blir det väl fullrulle igen antar jag.

Slutar klockan sju och halv åtta kommer en svensk tjej och hämtar upp mig, så skönt att få träffa folk igen. Jag har inte träffat någon kompis på två veckor, men så blir det när man åker på semester med värdfamiljen och sen är fast i huset under regniga dagar. Men ikväll kommer jag äntligen ut.

Jaja, ska bege mig neråt.

skrev allt jävligt snabbt nu så är det yrt och felstavat så är det därför

Spöregn
Postat: 2010-02-25 / 15:21:10 / © sandraaandersson.blogg.se

09.20

Godmorgon!
Guuuuud, så jag längtar till sommaren. Just nu ösregnar det och är supergrått, så tråkigt.. jag vill ha sommar, sol och värme - som man blir glad av. :)
Vaknade klockan sex i morse av att hemtelefonen ringde tre gånger, gaah, man ringer inte klockan sex på morgonen.. och helt plötsligt var klockan åtta då jag bestämt mig för att kliva upp.

Börjar om 40 minuter, ska ner och äta frukost om 25..

Have a nice day.

Mitt i natta
Postat: 2010-02-25 / 07:11:57 / © sandraaandersson.blogg.se

01.10

Jobbar 10-19 i morgon så behöver inte kliva upp tidigt, tror faktiskt att jag oftast kommer jobba så jag har "sovmorgon". Fast vet inte om det är positivt eller negativt egentligen, jobbar ju längre på kvällen om jag börjar senare.

Bra tidsfördriv när man inte behöver sova om nätterna är att Skypa med pappa som är onaturligt morgonpigg.. visst, nu är klockan sju men han har varit vaken lääääänge.


gammal bild på farsgubben

WTF! 26 April!
Postat: 2010-02-25 / 04:31:04 / © sandraaandersson.blogg.seONE TREE HILL HAR UPPEHÅLL TILL 26 APRIL!!! WTF, vad är det för stil? Hur ska jag klara mig utan att dreggla efter James Lafferty varje vecka? Hallå! Detta går inte.

Nej, Maria och Sara.. för att klara abstinensen borde vi boka in en resa till Wilmington nu på direkten!

Min plan..
Postat: 2010-02-25 / 03:56:13 / © sandraaandersson.blogg.se

Min plan här borta från och med nu = spara pengar!
Jag har kommit fram till att jag måste sluta slösa, har räknat och kommit fram till att under min tid i den förra familjen gjorde jag av med typ 7000 kr(allt jag tjänade, förutom sista lönen iofs).. på vadå? Ingenting vettigt. Shopping, tågresor, bio, taxi, mat.. onödigt skit.

Så nu ska här sparas! Jag har inte samma fritid här så kommer inte slösas lika mycket i vilket fall, plus att jag i denna familj faktiskt äter i huset och inte köper mat ute varje dag som jag gjorde i den förra(= det gick mycket pengar).

Har nu begränsat mig..
- ingen shopping, shoppade ju aldrig i Sverige så varför göra det här?
- köpa mindre ätbara saker, "ååh, sugen på en subway macka". bort med tanken, mat finns hemma.
- hur mycket pengar som helst får läggas på bio, älskar bio! (kommer ändå inte komma iväg så ofta).

Spara pengar kan vara en bra plan, jag vill ju resa.. hur ska jag ha råd med det om jag inte spar?

Chillidill
Postat: 2010-02-25 / 03:11:17 / © sandraaandersson.blogg.se

21.00

Go' kväll!
Sitter och chillar nere i vardagsrummet med datorn i knät, föräldrarna är ute och äter och ungarna sover(eller ska sova iaf) så I'm all by myself här nere.

Eftermiddagen gick faktiskt rätt bra, bättre än förväntat. Läxor med pojkarna, underhålla flickan, middag, kuddkrig med pojkarna. Sen var föräldrarna hemma och jag gömde mig på mitt rum, sjukt skönt att mitt sovrum ligger så avlägset på tredje våningen faktiskt. :)

OS GULD IDAG FÖRRESTEN!!!!! Yaaaaay, och självklart missade jag det. Självklart. Men jobbar man så jobbar man.

Paus
Postat: 2010-02-24 / 20:05:08 / © sandraaandersson.blogg.se

14.00

Nu sover flickan och jag försöker fördriva tiden innan hon vaknar och innan killarna ska komma hem, tur att man har datorn till hands. Önskar att jag tagit mig iväg till en bokaffär och köpt de där böckerna jag vill ha men lyckas inte.. var in i en bokaffär igår men den var lite udda och hade ingenting vettigt :S Synd.
Hade varit skönt att kunna slappna av med en bok nu mitt på dagen, men datorn duger.. då kan man ju ha kontakt med dem där hemma och det gillar jag. :) Hihi.

Onsdag idag, tiden flyger iväg men går på ett sätt ändå väldigt sakta. Hm, ja så är det.

Första riktiga jobbdagen
Postat: 2010-02-24 / 16:01:21 / © sandraaandersson.blogg.se

10.00

Idag är min första riktigt riktiga jobbdag, idag ska jag lära mig alla rutiner osv och barnvakten ska vara med mig hela dagen(tror och hoppas jag).. jag börjar klockan 11 så allt började med en riktigt skön sovmorgon.

Vi får se vart dagen leder och hur det går, hoppas allt går bra..

We are the world for Haiti
Postat: 2010-02-24 / 05:47:55 / © sandraaandersson.blogg.seUnderbar låt!

- mina förra världbarn hade vägrat lyssna/se på denna, bara för att Justin Beiber är med i två sek
- är jag helt fel ute eller skymtade jag Adam Levine? <3
- sen tycker jag dem hade kunnat strunta i Fergie och tantalura från Pussycat Dolls(eller vad de heter)
- och jag tycker de är galet att dem lyckas samla ihop så många stora stjärnor för såna här saker, och det är underbart bra
- Randy Jackson är med, tummen upp för de (Y)

Promenad i ett regnigt Larchmont
Postat: 2010-02-24 / 03:23:47 / © sandraaandersson.blogg.seOch jag måste då säga att det är bättre att promenera här än i Scarsdale.
1. här finns det trottarer för det mesta, hela vägen från centrum och hem faktiskt.
2. det finns en hel del parker
3. jag bor så nära havet, hihihi


fast ja, när de regnar och man ser ut såhär som en mupp
så är det så klart inte speciellt roligt.

Ketchup på pasta?
Postat: 2010-02-24 / 01:01:11 / © sandraaandersson.blogg.se

HAHA! Det märks att man kommer från två helt olika ställen på världen här ibland, eller i alla fall två helt olika familjer.. Jag åt middag med barnen idag, pasta och någon kyckling så tog barnen ketchup till kycklingen och när flickan började doppa pasta i ketchupen så skrek en av pojkarna "uuuuuew, hon doppar pastan i ketchupen... rosie(barnvakten) så kan hon ju inte göra".
Samtidigt började jag asgarva och säger "Det är meningen att du ska ha ketchup på pastan" och tar ketchupflaskan och sprutar på en massa på min pasta.

Hur är dem uppfostrade liksom? Det är ju pasta ketchup först och främst är till för..

Allt ska inte vara så lätt
Postat: 2010-02-23 / 23:48:38 / © sandraaandersson.blogg.se

17.45

Allt ska inte vara så jädrans lätt jämt.
Fick ju ett argt litet brev av banken igår om att de inte hade fullständig info om mig och att de skulle stänga mitt konto om dem inte får det NU typ, så jag tog mig till banken i det regniga vädret och upptäckte att jag hade glömt brevet jag fick och hoppades att det skulle gå ändå.. men nej, det behövdes så två rundor till banken blev det.
OKEJ, jag känner jag fick skjuts av barnvakten både dit och hem första gången och dit andra gången.. men ändå, hade varit surt om jag gått i regnet i 30 min och upptäckt att jag måste göra det en gång till.
Men nu är det förhoppningsvis fixat.

Well, ska göra lite läxor med en av pojkarna nu :)

Regn
Postat: 2010-02-23 / 17:59:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår var jag för sliten för att röra mig ur sängen ungefär, så jag tog mig aldrig ut på promenad eller till banken.. men det kunde ja ju göra idag - men tror ni inte att det regnar idag när jag vaknar? Jo, självklart! Det regnar, blåser och är kallt.. brr. Men jag måste bege mig ut, jag vill ut på promenad och jag måste ta mig till banken då jag fick ett argt brev därifrån igår.

Hoppas det slutar regna snart, annars trotsar jag regnet och beger mig ut.. enligt google maps ska det ta 30 min att gå till banken.

100222
Postat: 2010-02-23 / 03:24:27 / © sandraaandersson.blogg.se

21.20

Sjukt vad jag är trött, helt galet.. skulle kunna sova i en vecka känns det som.

Idag har jag degat, sovit, degat lite till och skypat med pappa och Soffan. Degdag helt enkelt, men jag har inte orkat göra någonting annat - jag är så trött, min kropp är så trött. Gah!
Min trodde igår att det var lunchen som gjorde henne dålig, när jag berättade idag att jag också var dålig så sa hon att det är något som går runt.. en massa dem känner har varit precis likadana. Well, it sucks.. men verkar i alla fall bara vara något endags grej, vilket är skönt.

Nu ska jag kika klart på detta avsnitt av Alias och sedan sova, sova tills i morgon.. fy vad tidigt jag lägger mig.

OS Silver
Postat: 2010-02-22 / 22:58:43 / © sandraaandersson.blogg.seÄr man inte tillåten att titta på svtplay när man är utanför Sverige och inte har tillgång till tv(där dem säkert inte skulle visa detta ändå) så tar man sina egna metoder och skypar med pappa samtidigt och får se OS genom skype. Hihi.

OS silver! Yes

Underbara natt
Postat: 2010-02-22 / 18:30:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Oj, vilken underbar natt.. inte.

Berättade ju igår att mamman kände sig dålig igår, i natt vaknde jag och kände mig ännu värre. Fy fan! Natten har jag varvat mellan att sova och sitta i badrummet, sova och spy. Fantastiskt!
JAG SOM ALDRIG BLIR SJUK, spyr ju aldrig förutom när jag är bakis.. vad fan är det här?

Nu känner jag mig i alla fall bättre, men nattens sömn är inget att skryta om precis.

Snö snö och tö
Postat: 2010-02-22 / 06:50:26 / © sandraaandersson.blogg.se

00.50

Btw, glöm det jag skrev i morse om att snön kom till Vermont när vi skulle åka hem. Tittade ut genom fönstret en timme senare; det hade slutat snöa, solen lyste och allt höll på att smälta bort. Haha!
När vi kom tillbaka till Larchmont fick jag även se att de mesta av snön här borta har smält, finns lite kvar här och där men det mesta är borta.. är våren påväg må tro?

Och i Sverige är det en massa massa snö och kallt som satan och mer snö bara kommer.. men se det positiva i det, ni kan gå ut och åka pulka :D

Lite info om familjen
Postat: 2010-02-22 / 05:29:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vägrar gå och lägga mig för att jag ska kunna sova länge i morgon, haha. Vaknar ju av mig själv så tidigt varje morgon och det vill jag inte göra när jag är ledig och kan göra precis vad jag vill, så ska vara uppe länge ikväll istället. :)

Kom på att jag nog inte berättat om min nya värdfamilj, så det kan jag ju göra.

Jag bor numera i Larchmont, New York(ligger ca 10-15 min från Scarsdale där jag tidigare bodde).
Jag tar hand om tre barn, en flicka på tre år och två pojkar på sju och åtta år och numera har jag både en värdmamma och en värdpappa tillskillnad mot min förra värdfamilj.
Värdmamman är från Australien så dem åker dit och hälsar på varje vinter, kan hända att au pairen för följa med - det har jag inte riktigt vågat fråga om. Haha, man vill liksom inte slänga ur sig "får jag följa med till australien?" det första man gör.
Schemat kommer vara lite annorlunda mot vad jag är van med och vad alla andra au pairer har, jag kommer för det mesta vara ledig måndag-tisdag, jobba som vanligt onsdag-fredag och sedan följa med familjen till Vermont på helgerna för att dem behöver mig där uppe.

Öhm, jag vet inte vad mer jag ska säga.. är det något ni undrar så får ni fråga. :D

Back in NY
Postat: 2010-02-22 / 03:13:04 / © sandraaandersson.blogg.se

21.00

TILLBAKA I NEW YORK! Äntligen säger jag.
Förstår inte hur det kunde ta så lång tid för oss att komma tillbaka, det tog oss ca 6 timmar - visst, vi stannade och åt i en timme men ändå: 5 timmar! I jumbobilen så var det jag, värdmamman, flickan och en av pojkarna medans värdpappan och den andra pojken åkte i den andra bilen.. och fy fan, detta var den värsta resan jag gjort i hela mitt liv. Flickan är inte så bra på att åka bil om man säger så, i kanske fyra av de fem timmarna i bilen skrek hon i mitt öra, kallade mig och mamman eleka saker osv.. jag förstår inte hur man klarar av att vara förälder.
MAMMA OCH PAPPA, HUR GJORDE NI MED OSS FYRA UNGAR?

Vi stannade och åt lunch på Apple Bee's någonstans i Massachusetts, jag är fortfarande mätt efter min "cheddar bacon cheeseburger". Jag råkade envisas med att trycka i mig hela burgaren + alla pommes. Mätt, mätt. Detta åt jag ungefär för 6 timmar sedan och det känns som 20 min sedan. Herregud.

OCH VET NI VAD?!? Vi tog en annan väg hem än vi gjorde upp, åkte igenom New Haven(ni vet där Yale ligger ;D) och vet ni vad jag såg där? IKEA! Åh, så glad jag blev - bara av att se det. Jag måste ta mig till ett Ikea snart, måste måste måste. Bara för att få lite svensk känsla.

Godnatt gott folk, inte för att jag ska sova men ;)

100221
Postat: 2010-02-21 / 15:36:35 / © sandraaandersson.blogg.se

09.30

Godmorgon!
Det snöar ute idag, idag när vi ska åka tillbaka till Larchmont så bestämmer dig sig för att snöa.. bra tajming där, snön kommer när vi åker. Tror faktiskt att det är mer snö nere i Larchmont än vad det är här uppe. :)

Jag har ingen aning om när vi åker idag, men jag hoppas att det är i skaplig tid så vi inte kommer hem så sent.. skönare att komma hem i tid, och då har jag kanske möjlighet att göra någonting ikväll - vilket jag är i stort behov av.

Hörrni, är det någon som vet om mobilen drar mer batteri när den inte har någon mottagning? Min drar som bara den här uppe och jag använder den bara som klocka.. i vanliga fall räcker batteriet mycket längre och då använder jag den mer.

Utläst
Postat: 2010-02-21 / 05:48:53 / © sandraaandersson.blogg.seMamma, nu är den utläst - visst är du stolt över mig. Tog ju inte så lång tid.. bara 2½ månad ;) Har blivit en hel del läsning denna vecka när jag varit rastlös, bra att ha en bok till hands då. :) När kommer nästa? Vill ju fortsätta läsa nu.
För er som gillar kriminalare och inte har läst Camilla Läckbergs böcker så rekommenderar jag dem verkligen, det är en serie på åtta böcker som utspelar sig i Fjällbacka. Sjukt bra.

Till veckan ska jag försöka ta mig till någon bokaffär eller liknande och köpa lite böcker, finns fyra st jag vill köpa just nu. :) Dock kommer dem ju tynga ner min resväska något enormt den dagen jag ska till Sverige igen - böcker väger alldeles för mycket, tyvärr

Gjort lite skitgöra
Postat: 2010-02-21 / 03:54:21 / © sandraaandersson.blogg.se

21.50

Go' kväll.
De senaste timmarna har jag tillbringat med att titta på Alias och OS samtidigt som jag rensat, sorterat och svarat på en massa mejl.. sånt som måste göras ibland. Man har alldeles för mycket skit i inkorgen på sin mejl och i alla mappar man har, men nu är det mesta rensat och allt är svarat på. Stolt över mig själv, haha. ;)

Ne, nu ska jag kika på sista avsnittet på säsong fyra av Alias. Bara en säsong kvar sen är allt slut, vad ska jag då titta på?

En uttråkad Sandra
Postat: 2010-02-21 / 01:30:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Här sitter en mätt och uttråkad Sandra på sitt rum, åt för en stund sedan en massa tacos(inte riktig men nästan iaf och det var gott) och nyss roade jag mig med att ta sådär tusen webcam bilder..

Jag bjuder på lite inte så attraktiva bilder på en uttråkad Sandra! :D


OS GULD OS GULD.. OCH ETT LITET BRONS!!
Postat: 2010-02-20 / 23:54:42 / © sandraaandersson.blogg.se

OS GULD! OS GULD! OS GULD.. OCH ETT BRONS!!

Jag är så glaaad, mest glad över att jag faktiskt kunde se hela loppet(trots reklam var tredje minut) och samtidigt vara hysterisk tillsammans med Soffan och mamma över msn. Ville bara skrika rätt ut när de gick i mål, men det vågade jag inte.
Men jag fick se det och Sverige tog guld och brons i en och samma gren, fantastiskt.

Och strax efteråt kom en av pojkarna in på mitt rum "Sandra, Sandra, vet du vad? Sverige tog guldmedalj" så när han såg att jag också tittade på OS så gick han fram till tv:n och pussade den. Så söt.

100220
Postat: 2010-02-20 / 19:29:48 / © sandraaandersson.blogg.se

13.30

Som jag trodde, inget Super G här.. här visas damernas Freestyle istället och Super G visas nog ikväll istället. Och fasen vad många som landar på rumpan i denna sport, ser livsfarligt ut.

Jag har en stunds frihet kvar, sedan kommer någon tillbaka till lägenheten.. förstod dock inte om det var ett av barnen eller om det vara alla.. hmm. Återstår att se.

Jaja, ska koncentrera mig på OS på tv:n och mamma på msn nu. :D

OS OS OS OS OS :D
Postat: 2010-02-20 / 18:13:02 / © sandraaandersson.blogg.se

12.10

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, såg precis att de börjar sända OS klockan ett här idag = då damernas super G börjar. Frågan är bara om dem visar det, men det hoppas jag. GO ANJA!
Även om dem inte visar det så har jag ju OS att kolla på om 50 min, så glad jag är. Haha

Godmorgon
Postat: 2010-02-20 / 15:26:31 / © sandraaandersson.blogg.se

09.25

GODMORGON!
Lördagmorgon och jag vaknar lika tidigt som alla andra dagar, här borta spelar det ingen roll om det är vardag eller helg. I morgon beger vi oss tillbaka mot New York i alla fall, så glad jag är för det. :)

Dagen blir väl som alla andra dagar ungefär, hörrni.. har vi några roliga svenskar med i OS idag? I någon rolig sport alltså(= alla sorters skidor).

Bilder från dagen - del 2
Postat: 2010-02-20 / 04:46:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Fortsättningen från dagen, lyckades ha mobilen i fickan när vi hämtade upp barnen = jag passade på att ta lite bilder. Dock är det ju med mobilen, men bättre än ingenting :D

Och i detta land är det tydligen bara sittliftar som gäller, sjukt skönt.. nackdelen är dock att man inte kan hoppa av liften när man vill.. men ändå, skööönt. Och till och med jag klarar ju av att åka i dem, mina kunskaper för att ta mig upp för liftarna med bräda är inte så bra. Haha.

Bilder från dagen - del 1
Postat: 2010-02-20 / 04:36:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Här kommer lite bilder för eran skull. :) En del bilder är tagna med mobilen, därav den lite sämre kvalitén på några av bilderna.


Tog lite bilder på hur det ser ut utanför där vi bor och på jumbobilen(som inte ser så stor ut på bilden)


Här tillbringade jag en del tid idag, tvätta is so much fun. ;)


Jag fördrev tiden lite med att gå ut och beundra berget och avundas alla som var där


Traskade också över till 7Eleven och köpte bland annat en BJ halfbaked på pinne :D


Där inne väntade tvätten på mig, tjoho!

Tvätta, tvätta och tvätta lite till
Postat: 2010-02-20 / 04:17:48 / © sandraaandersson.blogg.se

22.15

Pust, äntligen kan jag andas och slappna av. :)

Tvättmaskinsgubben kom idag och konstaterade att tvättmaskinen är paj och inte går att lagas direkt, och eftersom det inte har tvättats på en vecka så fick jag bege mig iväg för att tvätta. Åkte till ett sånt där ställe som man ser i filmer då alla mammor samlas och tvättar tillsammans och stoppar quarters i tvättmaskinerna för att dem ska starta, haha. Där tillbringade jag någon timme i eftermiddag.

Jag blev upphämtad och vi for och hämtade barnen på dagis och skidskola, for hem, gästerna som ska vara här över helgen kom och jag hörde att dem skulle iväg någonstans ikväll. Yes, tänkte jag och tyckte det skulle vara skönt att vara ensam.. men helt plötsligt skulle jag tydligen med. Så jag har tillbringat kvällen i ett sjukt stort hus mitt ute i ingenstans i skogen(var verkligen i ingenstans) med fyra barnfamiljer(=10-12 ungar i åldrarna 2-11).

Kom hem för typ 30 min sedan och är så skönt att kunna sitta och dega igen..

Bilder från dagen kommer :)

Räddis
Postat: 2010-02-19 / 15:15:48 / © sandraaandersson.blogg.se

09.10

Godmorgon, här sitter jag och är less.. mamman väckte mig när dem skulle gå bara för att jag skulle vara vaken om någon ringde. Blä!
Känner att jag gnäller som bara den nu för tiden, haha.

Ingen idé att blogga egentligen för idag kommer se ut ungefär som igår, jag sitter inne och väntar på att familjen ska komma tillbaka och så vidare. :) Men NU ÄR DET FREDAG! Och jag har varit i denna familj i en vecka och jag har jobbat varje dag i en vecka, visst inte hela dagar men något varje dag och så ska det inte vara.. men antar att de är annat nu när vi är i "bergen".

BLEV SÅ RÄDD NYSS! Någon började gå ovanför mig, tittade ut genom fönstret och ser en fet lyftkran.. någon är på taket och försöker få bort snön/isen. Var inte beredd på att någon skulle hoppa över mitt huvud precis. :P

100218
Postat: 2010-02-19 / 04:15:39 / © sandraaandersson.blogg.se

22.10

Dagen har varit najs bajs, barnen kom inte hem förrens klockan sju ni ikväll. Dem kom hem, jag gjorde bad åt dem, spelade lite kort med pojkarna och sen gick dem och la sig.. perfekt! Eller ja, jag gjorde ju lite saker tidigare idag med - städade, bäddade, fixade disken och så, men det är ju bara småsaker.
Så ja, skön dag för mig.

Under dagen har jag försökt följa OS så gått det går, vilket inte alltid går så bra eftersom dem inte visar någonting live här borta och internet fungerar som det vill. Så missade åter igen Anjas turer nerför backen, men tack för bronset tjejen. Dem visade det nu ikväll här borta och jag blev förvånad över hur mycket dem pratade om henne, om kraschen igår och så  - här borta är det vanligtvis bara Usa som gäller. Som sporterna de prioriterar här och jag får titta på; snowboard(alla sorter), skridskor, backhoppning osv.. längdsidor är det bara glömma.
MEN VI FICK IAF BRONS IDAG :D

Skräcken
Postat: 2010-02-19 / 03:20:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Min värdmamma gnäller på min telefonskräck, wtf. Varför svara i telefon när man inte känner någon här för och inte har en aning om vem som ringer? Låter bara dumt. Plus att dem har telefonsvarare så när mamman ringer så pratar hon ju in på den och jag hör att det är hon och svarar på direkten, MEN JAG VILL INTE PRATA MED FRÄMLINGAR SOM RINGER!

Mhm, telefonskräck var det ja. Hon tvingar mig att svara i morgon för någon ska tydligen komma och fixa tvättmaskinen, suck.
Vad har jag gett mig in på?

Fasen
Postat: 2010-02-18 / 21:15:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Min gamla värdunge har hittat min blogg, frågan är - lösenord eller inte?

Dagens vill se
Postat: 2010-02-18 / 19:56:14 / © sandraaandersson.blogg.seFilm med Ewan McGregor = Jag vill se

Amerikansk premiär: 19 Februari
Svensk premiär: 16 April

Visste ni..
Postat: 2010-02-18 / 16:07:52 / © sandraaandersson.blogg.se

att jag vill - åka tillbaka till civilisationen
att snart ska jag – äta frukost.
att jag har - inga rena kläder kvar här.
att min senaste kyss - var väldigt längesedan.
att jag pratar – alldeles för mycket.
att jag inte gillar – att befinna mig på andra sidan jorden från min familj.
att min första riktiga kyss – är något vi inte ska tala om.
att jag avskyr när folk snackar - skit.
att jag gillar – att steka på stranden i ett varmt land.
att jag alltid kommer att – gilla att käka godis. ;)
att jag är förälskad i – New York.
att sist jag grät var – igår.
att min mobiltelefon är - inte har någon mottagning här i Vermont.
att när jag vaknar på morgonen – är jag sjukt pigg. :S
att jag just nu tänker på - Sverige.
att i morgon kommer jag – göra precis samma sak som idag.
att jag hoppas – att jag får resa mycket i mitt liv.

Är uttråkad, så stå ut :D


Godmorgon
Postat: 2010-02-18 / 15:48:29 / © sandraaandersson.blogg.se

09.45

Godmorgon!! Eller egentligen så ska jag inte säga det för jag har varit vaken länge, haha.

Barnen är på skidskola/läger och dagis igen så jag kan dega mig fram till i alla fall klockan tre, äta frukost och kika på film.. kanske försöka ta mig ut? Får se om det går.
Torsdag idag = snart helg = snart ska vi hem = snart vardag = snart måste jag jobba på riktigt. Känns både bra och dåligt, vet inte vad det känns mest. :P

Livet här borta går som en berg och dalbana, bara så ni vet.

Jobbig sömn
Postat: 2010-02-18 / 06:02:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Mitt sovande har blivit helt fucked up sedan jag anlände till detta land. Från att kunna sova hur länge som helst och hur många timmar som helst så kan jag nu inte längre göra det, vaknar upp tidigt varje dag - vare sig jag är ledig eller jobbar.
Och med tidigt så menar jag inte "usch, jag vaknade halv nio när jag kunde sova hur länge jag ville", utan jag menar att jag vaknar vid 6-7 varje morgo, ibland även klockan fem. Självklart vägrar jag kliva upp, ligger i sängen en evighet, somnar om och vaknar upp ännu tröttare.

Som nu i en barnfamilj tror man att jag ska vakna upp av ungarna som skriker och har sig utanför mitt rum, men nej - jag är vaken långt innan dem. Haha. Lite sjukt ändå.

Igår la jag mig en stund efter elva, tyckte jag hade sovit länge och att klockan måste vara rätt mycket när jag vaknade för första gången och den stod på 00.58. HALLÅ!! Och jag var pigg, what's the problem. Jag brukar kunna sova mig igenom nätter utan att vakna.

Undra när jag vaknar i morgon? 05.18 kanske?

Mat, lek och OS
Postat: 2010-02-18 / 05:44:19 / © sandraaandersson.blogg.se

23.30

Det var meningen att jag skulle uppdatera för timmar sen, men jag har varit lite busy.. sorry.

Jag missade så klart OS idag, haha. Hade ju planerat att börja titta klockan tre och då se de från sprintkvalen och så störtloppen och det.. men så blev det inte(och är på ett sätt glad att jag slapp sitta och vara hyper och sen se Sverige floppa i allt).
Åkte iväg vid tre istället, först hämtade vi upp barnen(pojkarna på "läger" och flickan på "dagis" - som de btw har vid skidbackarna så föräldrarna kan dumpa ungarna när dem ska åka skidor, helt stört). Medans jag väntade där stod jag och avundades alla som åkte och för första gången såg jag hur stora backarna här faktiskt här, galet stora och många kan jag säga.. avundsjuk Sandra och självklart lämnade jag väskan med kamera, mobil, vantar och mössa i bilen så jag stod där ute och frös och kunde inte ta ett endaste kort på de underbara jag såg.
I alla fall, när vi hämtat barnen så åkte vi och åt.. massa mat till mig, jag är fortfarande proppmätt på ett sätt och detta var alltså 7-8 timmar sedan.

Kvällen har jag tillbringat med att spela kort med pojkarna och titta på tv med la familia. Barn här lägger sig sjukt sent förresten, annat var det på min tid. Haha.
Jag och mamman har suttit bänkade framför OS hela kvällen, fram till nyss typ. Gissa vilken tid dem visade damernas störtlopp på tv:n här? 21.20 började det sändas, detta hade alltså skett typ 7 timmar innan dem började sända här. Amerikaner!! Haha. Väntade uppe för att se finalen av herrarnas halfpipe, alla visste ju redan vem som skulle vinna men ändå kul att se.. min värdmamma var då roligast, hon var sjukt trött men envisades med att se bara för att se Shaun White(stavning?) så hon somnade framför tv:n flera gånger och varje gång hon vaknade så frågade hon "Vem är det där?" och hon förstod ingenting när jag sa att han vunnit redan innan han åkt sin andra gång. Jaja.

En dag närmare vardagen avklarad..

OJ VAD MYCKET TEXT DET BLEV, FÖRLÅT!

American television sucks
Postat: 2010-02-17 / 18:32:07 / © sandraaandersson.blogg.se

AMERIKANSK TV SUGER!! Här börjar inte OS sändningarna förrens klockan tre vilket innebär att då har redan Sprinten(13.15) och Störtloppet(14.00) varit. Det är ju de grenarna jag vill se och dem kommer redan vara avgjorda innan dem börjar sända här borta, fattar inte varför dem inte kan sända hela tiden? Till och med i Sverige där allt går konstiga tider så visas allt "live".

Och sen ska svenskarna tacka gud för att OS sänds på svt, här sänds det på NBC vilket betyder reklam var femte minut.. mitt i något spännande så trycker dem in en reklam liksom. HALLÅ?!?

Aja, alla ni som sitter bänkade framför tv:n får heja på Anja och Björn från mig..

Måste avreagera mig med något, kanske hoppa från balkongen? Eller se ett avsnitt av Alias helt enkelt(mamma vi borde förresten köpa dvd-boxarna, vet att du vill).

Bilder
Postat: 2010-02-17 / 17:59:48 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är sjukt uttråkad så bjuder på lite bilder härifrån, inget intressant men ändå.


det är sådär sjukt högt i tak i kök och vardagsrumhär står jag varje dag och drömmer mig bort till slalomens värld på andra sidan träden, nu syns det ju inte på bilderna men på andra sidan den lilla skogen(som är max 35-40 m bred) så ligger slalombackarna och liftarna och allt det underbara där jag vill vara.

Och något som jag egentligen tycker är helt galet med detta land men ändå gillar är att dem ska ha så många badrum i huset. I denna lägenhet, som liksom är deras skidställe så har dem fyra sovrum och fyra badrum - två av dem sitter ihop med sovrum(som mitt, vilket jag älskar för jag behöver inte gå ut ur rummet för att gå på dass) och två av dem sitter alldeles utanför sovrum. Vad är meningen med alla dessa badrum? Alla behöver inte gå på toa eller duscha samtidigt.
I hela mitt liv har vi haft max två toaletter/badrum hemma och då var vi ändå fyra st barn, inte behöver man ha ett för varje sovrum eller unge inte.

Nu ska jag ta reda på om OS sänds normalt här idag eller om dem kommer vara lika efter som igår - då jag visste att Sverige tagit guld redan innan det visats här.

100217
Postat: 2010-02-17 / 15:46:11 / © sandraaandersson.blogg.se

09.30

Hej hopp, det är redan onsdag.. tiden bara flyger iväg samtidigt som jag tycker att den går väldigt sakta. Och det är 17 Februari, fy vad tiden går snabbt.. det var ju nyss jul?

Jag har inget intressant att skriva om här uppe, jag är inne och väntar i timmar, någon unge kommer hem och jag måste underhålla den osv. Även fast tiden flyger fram så går dagarna så extremt sakta och sen försvinner bara kvällarna iväg någonstans, varför är det alltid så?

Upptäckte idag att jag missat att ta med mig något viktigt upp hit, trodde ju inte att vi skulle vara här i över en vecka precis så tog med mig väldigt lite saker. 2 min innan vi skulle åka så sa pappan att vi skulle stanna längre än helgen så jag fick rusa upp till mitt rum och samla på mig lite mer saker, dock missade jag då saker ändå.. så klart!


nyvaken och uttråkad

Salta bilar
Postat: 2010-02-17 / 03:40:08 / © sandraaandersson.blogg.seJAHA!! Nu när jag är i USA och inte har möjlighet att gå ner på affären och köpa vad jag vill se bestämmer de sig för att lansera Ahlgrens Bilar med salt lakrits smak.. förvånar mig inte om det är en limited edition och är borta om en månad så jag inte hinner smaka.

Förvånar mig inte heller om Marabou kommer med smaken jag väntat på i flera år.

JAAAA, jag är en godisgris! :D

Det gäller att vara ute i så god tid som möjligt
Postat: 2010-02-17 / 03:06:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Alla hjärtans dag är över, vilket innebär att det måste börja pyntas och göras reklam inför nästa "högtid". Reklam för påsken har redan börjat, det är vadå? Två månader kvar?
Det gäller att vara ute i tid. ;)

Degar framför American Idol nu, Hollywood week! :D
OCH JUST JA, vi tog ju ett till OS guld idag.. heja Björn Ferry. Älskar att kolla på skidor - utförs och längd.. tror det ligger i släkten.

OS
Postat: 2010-02-16 / 21:21:59 / © sandraaandersson.blogg.se

15.20

Vad besviken jag blev idag när jag upptäckte att OS började vid ett men sändningarna här började inte förrens nu klockan tre. Alltså, nu har ju en massa redan hänt och man måste se det i efterhand när man redan vet vad som hänt. Besviken Sandra, ville se det in action ju.

Sitter här nu och är hungrig och funderar på vad det blir för middag och tänker på att det nog kommer ta timmar innan middagen är klar, hungrig Sandra jue.

Nu har pappan och gästerna gett sig tillbaka mot New York, kvar är jag med mamman och tre ungar och jag tror vi blir kvar ända till helgen. Jaja, jag kan inte göra så mycket åt det.

Nu ska jag koncentrera mig på skidskyttet som jag redan vet hur det slutar ;)

Och det snöar idag, äntligen.. vi är i bergen och det var knappt någon snö, mycket mer snö nere i New York. Men äntligen kommer snön hit. :D

100216
Postat: 2010-02-16 / 15:30:50 / © sandraaandersson.blogg.se

09.25

Eftersom jag inte kunde blogga igår så får jag väl göra det nu då.
Jag gjode inte så mycket mer igår, var ute i skogen lite med pojkarna och sen slappade jag framför tv:n resten av dagen. Kikade på lite OS och på One Tree Hill för första gången på tv(och antagligen sista, får psyk på reklamen var tredje minut).

Och igår, efter sju veckor i detta land fick jag för första gången riktigt god mat. Lasagne, sallad och vitlöksbröd, kändes som hemma nästan och så gott det var.. åt alldeles för mycket mat, men svårt att låta bli.

Nu är hela familjen + familjens vänner som är här igen ute och åker skidor och jag är ensam en stund, blir väl en av pojkarna som kommer tillbaka först igen eftersom han inte är så förtjust i att åka skidor.

Massa OS idag igen, hoppas jag kan se.
Och alla ni där hemma, ät en massa semlor åt mig.. önskar att jag varit i Sverige nu och kunnat trycka i mig.

Flytten
Postat: 2010-02-16 / 15:01:58 / © sandraaandersson.blogg.se

I fredags packade jag ner alla mina saker i väskorna igen..


.. flyttade från detta hemska rum..


.. till detta rum. :)


Kan någon gissa vilket jag gillar bäst?

Typiskt
Postat: 2010-02-16 / 14:57:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Bara för att internet fungerade hela dagen igår så fungerade såklart inte blogg.se istället, så typiskt så typiskt. Och idag verkar inte internet vara like samarbetsvilligt :P

100215
Postat: 2010-02-15 / 20:29:40 / © sandraaandersson.blogg.se

14.25

Sitter och chillar på mitt rum med ett internet som fortfarande fungerar(mirakel) och har OS på i bakgrunden, nu gillar jag livet. Haha!

Var ensam fram till stax efter elva idag då en av pojkarna kom hem, så idag har vi bakat lite, spelat lite kort, varit ute och gått "snowshoeing"(vettefan vad man ska säga på svenska) igen och så. Precis när vi kom in igen så kom mamman, pappan och andra pojken hem. Skönt, nu kan jag sitta här inne på rummet, vet dock inte hur länge eftersom flickan inte är hemma så förvånar det mig inte om dem ska iväg snart igen(iaf föräldrarna och en av pojkarna) och jag måste jobba igen. Men men.

Skulle sitta fint att kunna vandra till en affär och köpa en tidning och lite annat roligt, men hur lätt är det när jag är ute i ingenstans. Haha.

Jaja, ska koncentrera mig på OS nu.

Hej hopp
Postat: 2010-02-15 / 17:02:33 / © sandraaandersson.blogg.se

Internet har fungerat i två timmar utan uppehåll, lycka för mig. Haha! Nu har det fungerat så länge att jag inte vet vad jag ska göra längre, då är det illa. Haha.

Om två timmar börjar OS, tjoho. Hoppas att jag kan se, vill se, vill se, vill se. Det är nu man skulle varit hemma i Sverige och degat i soffan med mamma eller pappa.

Kanske borde starta en film så länge? Hmm, eller ställa mig och titta ut genom fönstret och avundas alla som åker skidor :/

Instängd
Postat: 2010-02-15 / 15:19:46 / © sandraaandersson.blogg.se

09.20

Måndagmorgon och här sitter jag ensam i en lägenhet mitt ute i ingenstans i Vermont, hela familjen är ute och åker skidor men jag har inga nycklar så jag kommer få vara här inne hela dagen. Önskar att OS började redan nu, men det börjar inte förrens klockan ett och bara för att jag vill se så kommer säkert något av barnen vara tillbaka då så att jag måste underhålla dem. Jaja.

Försöker komma på vad jag ska fördriva tiden ensam med, för stunden fungerar ju internet perfekt men det kommer det inte göra snart. Hmm.

I want candy
Postat: 2010-02-15 / 04:14:55 / © sandraaandersson.blogg.seÖnskar att jag hade lite svenskt godis att knapra på nu. Marabou choklad, pigall, japp, brejk eller något annat mumsigt.
En påselösgodis med mina favoriter skulle inte sitta helt fel det heller, som typ sorterna här ovan.. salmiakbalkar, polly, romerska bågar, sura tungor m.m. Fasen vad det vattnas i min mun nu.

Måste sluta tänka på detta.

Söndagkväll
Postat: 2010-02-15 / 03:41:27 / © sandraaandersson.blogg.se

21.35

Jag ljög lite i inlägget tidigare idag, jag var visst ute igår.. tog en promenad på kvällen i mörket,(och kylan) verkligen mörkret också eftersom det inte fanns ett enda gatulyse. Kände att jag var ett lätt byte för en mördare eller någonting där när jag var ute och gick på en "ödslig" väg, haha, faktiskt så stannade till och med någon och frågade om jag ville ha skjuts. Njae, lifta är inte min grej va.

Idag har jag tillbringat stordelen av dagen med att ta hand om flickan. På eftermiddagen när en av pojkarna ville ut och gå "snowshoeing" blev jag överlycklig och studsade nästan ut. Hade ju aldrig gjort det förr heller så kände mig klumpig, haha, men kul var det.

Önskar nu att jag kunde vara hemma och dega framför OS så mycket jag vill, det går inte riktigt här. Plus att dem har reklam var femte minut och bara visar amerikaner ändå, jaja.

Nu ska jag kika på några avsnitt av Alias.
Godnatt

100214
Postat: 2010-02-14 / 15:16:56 / © sandraaandersson.blogg.se

09.15

Jag har försökt att komma in på internet sedan igår eftermiddag så ni måste förstå hur svårt det är, kommer alltså bli ruskigt dålig uppdatering medans vi är här. Vet fortfarande inte när vi ska hem igen, men blir tidigast på tisdag.

Igår var jag bara inne hela dagen, passade antingen flickan eller pojkarna. Och så avis jag blir när jag ser folk komma på sina slalomskidor alldeles utanför huset och att jag ser liften och backen genom träden(ligger max 50 m bort) gör mig inte mindre avundsjuk precis.
I Sverige åker man bort med familjen för att umgås med barnen, här tar man med sig barnvakten och låter den ta hand om ungarna istället.. jaja, det är Usa jag är i.

Kommer inte svara på några kommentarer förrens jag kommer hem igen..

Avundsjuk
Postat: 2010-02-13 / 14:00:32 / © sandraaandersson.blogg.se

OKEJ, jag kände mig tvungen att läsa lite bloggar innan jag lägger mig igen. I ett flertal bloggar stod det "Jag var på Valentine's day idag" eller "Jag ska på Valentine's day idag", gaaaaaaaaaah. Jag är så avundsjuk på er, fattar ni avundsjuk eller? Jag vill se den nu.

Men här sitter jag fast uppe i bergen, och ändå så har jag lovat Linnéa att se den med henne när hon kommer tillbaka från Svearike.

Want to see it now.

100213
Postat: 2010-02-13 / 13:48:13 / © sandraaandersson.blogg.se

07.45

Nu känner jag faktiskt att det är tur att min sömn är förstörd av dessa veckor i landet, idag vaknade jag av mig själv innan ungarna började skrika.. tack och lov. Försökte dock somna om, och det gick så klart inte eftersom ungarna härjar utanför dörren.
Men men, det är sånt jag får ta. Mitt rum ligger alldeles intill köket/vardagsrummet så min sömn kommer bli som den blir medans vi är här.

Ne, ska försöka sova lite till innan jag ger mig ut till de okända.. är en till familj här också som sov när vi kom.

I'm here, as you already know
Postat: 2010-02-13 / 13:34:35 / © sandraaandersson.blogg.se

(DETTA SKULLE BLI PUBLICERAT IGÅRKVÄLL)

Hej hopp, sitter nu alltså i mitt rum i Vermont och egentligen borde jag sova.

Jag satt och väntade på att familjen skulle hämta upp mig idag, de hörde av sig och sa att jag skulle ta taxi, ”fan” for igenom mitt huvud. Jag ogillar att åka taxi, speciellt ensam efter att jag hade ”seriemördar-chaffisen” för någon vecka sedan, men denna gång ni då hade jag världens skönaste chaffis så nu gillar jag att åka igen. Hihi. Han var seriöst störtskön. :)

Kom till familjen och fick träffa barnen, lekte lite, packade lite, träffade pappan och hoppade sedan in i bilen mot Vermont. En resa som skulle ta 3½ timme tog mer än 4½ timme, det tog oss 1½ att bara komma till Danbury, en resa som annars ska gå på 45-50 min(?). Det var sjukt mycket bilar ute och körde 50 km/h på motorvägen!!!
Resan upp var jobbig, eller mest dryg eftersom det var mörkt ute och det gjorde mig oerhört trött. Men I love the car! Den är så rymlig och underbar, och har inbyggd dvd så jag kan titta på film med barnen när vi åker, som jag gjorde idag. :D Haha.

Stället vi är på heter Mount Snow(dock är det inte så mycket snö här nu), det ligger en bit utanför en annan ort som vi åkte igenom och jag skrattade ihjäl mig(inombords) när vi åkte igenom där. Gissa vad det heter, wait for it, wait for it... Wilmington, ni vet som staden där dem spelar in One Tree Hill. Dock är det ju i fel stat, men ändå.
Förresten, familjens bil är som bilen dem har i One Tree Hill i säsong fyra när dem åker på roadtripen för att hämta Mouth i någonstans i Texas. Huge, och underbar.

In Vermont
Postat: 2010-02-13 / 05:40:05 / © sandraaandersson.blogg.se

23.35

Är nu framme i Vermont med nya familjen. Dem har inget internet i huset men jag lyckades koppla upp mig på något avlägset som knappt fungerar så mycket uppdatering kommer det inte bli under tiden här tror jag. Men jag är framme och jag gillar familjen, barnen är så söta och känslan är mycket bättre än den andra familjen. :)

Eftersom det är skollov nästa vecka så kommer vi bli kvar här uppe längre än över helgen, tidigast till på tisdag.

Ciaao, ska försöka uppdatera ett längre inlägg nu direkt ;)

Ready to go.. almost
Postat: 2010-02-12 / 18:02:55 / © sandraaandersson.blogg.se

12.00

Nu är det mitt på dagen och jag har jobbat mitt sista i denna familj. Förstår inte vad som var problemet med att jag skulle vara tvungen att jobba länge, vara bara småsaker som skulle göras idag så mamman måste ha trott att allt tar superlång tid att göra.

Ska bara göra mig klar och packa det sista and I'm ready to go. Detta är sista uppdateringen i detta hus, åker som sagt bort med nya familjen idag, vet inte när vi kommer hem igen eller om det finns internet där så vet inte när jag får möjlighet att uppdatera igen.

Men hare så bra gott folk! :)

Dagens vill se
Postat: 2010-02-12 / 14:42:04 / © sandraaandersson.blogg.seVarför jag vill se den är en bra fråga, kommer ju skita ner mig..

Packning pågår
Postat: 2010-02-12 / 14:28:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Min packningsbetod: rensa lite, sitta vid datorn lite, plocka fram lite, sitta vid datorn, rensa lite mer, sitta vid datorn, göra något annat, plocka fram lite mer osv osv.
Om jag vill så kan detta ta hela dagen, låter fint för mig.. då kan jag  inte göra något annat i detta hus.

Och vad mycket skräp och skrot man samlat på sig på 7 veckor. Så mycket papper som ska slängas, så mycket småsaker man inte visste att man införskaffat. Efter 7 veckor, hur ska det då vara efter ett år? :O

Last day in hell
Postat: 2010-02-12 / 13:36:24 / © sandraaandersson.blogg.se

07.30

Så är dagen här, idag är dagen jag flyttar. Tjoho, blev så glad i morse när jag vaknade i morse och kom på att detta var sista natten i detta rum. :)

Först och främst kommer väl dagen bestå av att packa, varvat med att tvätta och tydligen måste jag städa barnens rum mer. Jaja, packningen går i första hand. :D Och det är krångel med när jag ska åka, nya familjen vill hämta mig vid två men denna familjs au pair kan inte komma förrens vid sex för att hennes gamla familj inte släpper henne förrens då. Suck! Hoppas det löser sig till någonting bra.

Men nej, dags att börja.

Ska man packa
Postat: 2010-02-12 / 04:55:54 / © sandraaandersson.blogg.seKlockan är nu elva och mitt rum ser fortfarande ut såhär, helt orört. Har inte börjat packa ner en pryl, jag känner mig som Sofie i Turkiet - fast hon var iofs värre ute. Hade inte börjat en timme innan dem skulle vara ute ur hotellrummet ungefär. Haha!

Hur som helst, i morgon slipper jag detta skitrum. Hatar det verkligen, så verkligen inte hemtrevligt. Är så glad att jag ska få ett nytt rum i ett nyss hus, ett rent rum i ett rent hus. Ett rum utan förskräckliga rosa väggar.

Kanske ska börja packa?
Eller så tittar jag klart på Alias nu och börjar packa i morgon? Låter som en plan.

Skyyyyyyyyyype
Postat: 2010-02-12 / 04:13:39 / © sandraaandersson.blogg.seIbland är det bra med en "morgonpigg" pappa, klockan är strax efter fyra på morgonen hemma.. vem är uppe då? Lillpappsen kan inte sova om nätterna och passar på att Skypa med mig istället, passar bra för både mig och honom. Haha.

I'm dying!
Postat: 2010-02-12 / 03:01:16 / © sandraaandersson.blogg.seHAHAHAHAHAHAHA!! Jag dör, ni måste kolla.. efter 40 sek kommer det roligaste ever. Men egentligen är hela alltet roligt, jag vet att jag är lättroad men liksom.. orka hålla på såhär.

psst, nu är han arton och vi kan gifta oss helt jävla lagligt ;)

HÄSTBALLE
Postat: 2010-02-12 / 01:10:11 / © sandraaandersson.blogg.se

VET NI VAD SOM SUGER HÄSTBALLE?!?!?!?!?!?!?!?!?
Jag är inte hemma och kan äta semla i år, fy fan. Förra året minns jag att jag åt alldeles för många på den dagen, fick på skolan, jag fick på dagis, jag fick hemma osv osv.. och man äter ju så många andra dagar också. Jag vill ha semla.

Ni som är i Sverige... var glada. Jag skulle också vilja trycka i mig det där brödet med den mumsiga mandelmassan.

100211
Postat: 2010-02-12 / 00:12:32 / © sandraaandersson.blogg.se

18.10

Jag hann inte riktigt med allt idag om man säger så, det blev ingen bank, jag har inte städat mitt rum och inte börjat packa. Jag flyttar i morgon liksom, hej och hå. Måste packas ikväll, kommer aldrig kunna lägga mig.. packa hela natten lång. Är ju just nu i Chappaqua som vanligt och kommer hem strax innan nio, gäsp, vet inte ens om jag slutar jobba då.

Och i morgon, ja då flyttar jag alltså.. och vet ni vad, jag ska åka bort med familjen direkt - i morgon alltså. Har jag fattat det hela rätt så ska vi till Vermont över helgen, kommer bli najs.. även om det innebär att jag måste jobba så kommer det bli nice. Då får jag se någonting nytt och verkligen får chansen att lära känna dem.

Så ja, uppdateringen i helgen kanske kommer bli sämst.. vet ju inte om det finns internet där uppe.

Poff, pang, smach
Postat: 2010-02-11 / 20:45:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag står i H's rum och bäddar hennes säg, hör världens krasch utanför och springer till fönstret.. ser polisbilar på motorvägen som ser ut att jaga någon - tänker inte mer på det. 30 sek senare går jag in i vardagsrummet där mamman sitter och tittar ut genom fönstret samtidigt som hon ringer 911, jag hade inte inbillat mig kraschen - det hade smällt framför vårat hus. Haha!

Jag hade något att göra i några minuter då jag facinerad stod och stirrade ut genom fönstret på vad som hände, ingenting kul dock. Alla var oskadda och bilarna var inte speciellt mos, men det lät som dem hade kommit i sjukt hög fart och det hade varit världens krock, men nej - den var bara liten.

Haha!

Helvetes dag
Postat: 2010-02-11 / 15:40:42 / © sandraaandersson.blogg.se

09.40

Barnen ska snart till skolan och dagen kommer bli ett helvete, jag har sjukt mycket att göra. Barnens tvätt, min tvätt, tvätta sängkläder, tvätta handdukar, städa barnens rum, städa mitt rum, packa alla mina saker, åka till gymmet och säga upp mitt medlemskap, åka till banken osv osv.

Ja, dålig uppdatering kommer det nog bli.

Och mamman är hemma hela dagen, det gör inte något bättre precis.

Dagens vill se
Postat: 2010-02-11 / 04:45:25 / © sandraaandersson.blogg.sePremiär: 19 Februari

Smartast och sämst
Postat: 2010-02-11 / 02:57:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är nog den smartaste, elakaste och sämsta au pairen någonsin, haha. But I love it, speciellt nu.

Jag har legat i sängen hela dagen, de senaste fyra timmarna har jag "sovit" och nu är klockan nio och jag är pigg. Ska kika på film hela natten tror jag för i morgon börjar skolan två timmar senare pga all snö, gillare.. men jag kommer väl ändå vakna halv sju eller något bara för att jag kommer kunna sova till nio.

NYC 100207 - part 4
Postat: 2010-02-10 / 22:19:03 / © sandraaandersson.blogg.se


som vanligt tog man en tur förbi Times Square


Empire State Building


Riktig mat!!! Jag åt pasta och vattenmelon :D


Har man tråkigt på tåget kan man alltid räkna pengar


Den amerikanska tågstandarden är lite lägre än den svenska ;)


Gissa vart vi bor..


Vi ser det snöar..
Postat: 2010-02-10 / 20:41:36 / © sandraaandersson.blogg.seVi ser det snöar, vi ser det snöar.. det var väl roligt, HURRA! Är på ett sätt glad att snön kommer men på ett sätt inte, det är Februari och nu ska snön inte komma - den ska redan vara här. Frågan är hur länge den stannar, jag gissar på väldigt kort stund.. snön här har en tendens att smälta bort snabbt.

Vet att bilderna är crappy!

Snööööö
Postat: 2010-02-10 / 18:51:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Fördel med en snowday är att jag inte behöver ha dåligt samvete över att ligga i sängen hela dagen, haha. Men börjar redan bli less på det och klockan är ju bara ett, har ju 10 timmar kvar att fördriva.

Jag ska nog ta en liten promenad senare i alla fall, traska fram i snön och njuta lite och låtsas att jag är i Sverige. Vill bara att det ska sluta snöa först annars kommer jag vara blöt som en disktrasa när jag kommer in, har inga riktiga vinterkläder med mig hit. Fötterna kommer vara dyngsura men det struntar jag i, kan stå ut med att gå i blöta skor faktiskt.

Och jag erkänner, nu har vi faktiskt en hel del snö ute. Men ja, fortfarande långt ifrån vad ni har hemma.

Snowday
Postat: 2010-02-10 / 15:55:45 / © sandraaandersson.blogg.se

09.50

Jag visste ju igår när jag la mig att det inte skulle bli någon skola idag så struntade i att ställa klockan, självklart vaknar jag ändå 06.20 av mig själv. Tittade ut genom fönstret och det var knappt någon snö ute, orkade inte bry mig och somnade om. Haha!
Nu är det faktiskt lite mer snö, mer än vi haft sedan jag kom hit men det är ändå inte mycket tycker jag. Men här är skolorna inställda och mamman jobbar hemifrån, i Sverige skulle ingen tveka att köra i detta väder medans alla stannar inomhus här.  Svårt för mig att se hur mycket snö det är, men mindre än en dm i alla fall.

Fördelen med äldre barn = de behöver inte passas hela tiden = jag jobbar fast jag inte jobbar idag. Ha, sjukt skönt. Ska bara göra tvätten lite senare.


bild från google

Skype med pappsen
Postat: 2010-02-10 / 06:19:32 / © sandraaandersson.blogg.se

00.10

Här ligger jag i sängen mitt i natten och skypar med pappa. För en timme sedan såg jag att han loggade in på skype "wtf tänkte jag, klockan är ju bara 5 hemma", jag ringde upp honom och fick svaret att han trodde klockan var sju när han vaknade och han klev upp. Haha!
Nu har vi skypat i en timme, nice nice :)

Nu är det helt klart, snowday i morgon. Ingen skola = jag får sova länge. Fan vad efterlängtat, hoppas bara att det inte blir som om helgerna då jag vaknar tidigt.
Nej, ska sova nu och njuuuuta.

I'm moving
Postat: 2010-02-10 / 00:30:48 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var det klart, jag flyttar på fredag!

Vart tror ni? Kalifornien eller New York? Jag vet, jag vet, jag ska flytta till Larchmont och bo 50-100 meter från havet och ha ett lovely rum.

Nu hoppas vi att detta blir bättre än det jag bor i nu, vi hoppas verkligen det. :)

Tjoho! Jag flyttar på fredag.

Starbucks for the last time?
Postat: 2010-02-10 / 00:14:52 / © sandraaandersson.blogg.se

18.10

Hej hopp, sitter i Chappaqua igen. Kom på när jag gick hit att detta kan vara sista gången jag sitter på Starbucks här, blir det ingen gymnastik på torsdag så är ju detta sista gången. Lite sorgligt ändå, haha.

Det ska tydligen snöa i natt, så i morgon kan det bli snowday = ingen jävla skola = jag får inte vara ledig på dagen =  jag gråter. Haha! Så hoppas inte på snowday, men det kommer inte bli hebrew i alla fall för skolorna i White Plains har redan bestämt att dem ska vara stängda i morgon. Jaja, sånt är livet.. amerikaner kan inte hantera snö. ;)

Sitter här och är svinhungrig, försöker lista ut om dem har något ätbart här jag kan köpa.. hmm.

Beslut
Postat: 2010-02-09 / 19:56:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har ett sjukt svårt beslut att ta och vet verkligen inte vad jag vill. Vill jag ha det eller det? Det eller det? Så mycket som väger in, så svårt att veta vad som är rätt och vad som är fel..

.. och beslutet måste tas nu.

Vår vän
Postat: 2010-02-09 / 15:47:57 / © sandraaandersson.blogg.seFörsökte få en bra filmsnutt på vår lilla ekorrkompis, precis då får han såklart för sig att ha race med en annan ekorre.. Och när jag slutat filma så kommer han tillbaka, typiskt. Haha!

Men han var så söt och så väldigt inte rädd :P

100209
Postat: 2010-02-09 / 14:12:32 / © sandraaandersson.blogg.se

08.10

Godmorgon, eller goddag blir det vill till er hemma i Sverige.

Tisdag igen och det fredagen närmar sig med stormsteg, längtar på ett sätt men ändå inte.. vill inte lämna mina värdbarn, jag känner mig så elak. Men detta är inget jag kan göra någonting åt nu, jag har gjort mitt val och det får jag leva med.

Planerna för dagen är: sova, tvätta, träffa en familj, hämta barn, åka till hebrew, chappaqua, hem, sova. Haha! :)

NYC 100207 - part 3
Postat: 2010-02-08 / 22:25:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Vi hoppade på tunnelbanan och drog till Brooklyn Bridge, det var något jag var säker på att jag ville göra innan jag lämnar New York.. och eftersom jag fortfarande inte vet hur det blir så passade vi på igår. :D

Att vi var som yra höns på tunnelbanan gjorde ingenting, vi kom fram till slut.. även om det var iskallt på bron. Haha! :)
100208
Postat: 2010-02-08 / 20:19:27 / © sandraaandersson.blogg.se

14.15

Tjohej!
Snart börjar jag jobba igen, hihi. Hämta ungar, tjata om läxor, skjutsa ungar osv - that's how it is.

Idag har jag då kört runt lite med Jana, handlat lite här och där. Jana färgade håret på mig så nu är jag inte längre rödhårig, känn på den ni. Fick ett samtal från en värdfamilj i Larchmont också, i morgon ska jag åka och hälsa på dem.. skulle vara roligt om jag kunde stanna här i New York. Vi åkte i alla fall och kikade vart dem bodde, typ 5 meter ifrån havet. Nice!

Nu ska jag kika några minuter på Alias innan det är dags att hämta barn.

NYC 100207 - part 2
Postat: 2010-02-08 / 15:17:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Här kommer lite bilder från Central Park, soligt och fint men fy så kallt det var. Vi hittade den tamaste ekorren på jorden kan jag säga, eller ja den tamaste jag träffat i alla fall... önskar att ekorrarna var så i Sverige.
OCH vi såg ett brudpar, gifta sig i Central Park.. ja det är någonting det.
Måndagen den åttonde februari
Postat: 2010-02-08 / 14:36:15 / © sandraaandersson.blogg.se

08.30

Måndag igen, ny jobb vecka och sista veckan i detta hus.

Barnen är skickade till skolan, tvätten är i maskinen, diskmaskinen är tömd.. nu är jag fri att göra vad jag vill i några timmar, förutom lite med tvätten då.
Får se om mina planer för dagen håller :)

Är lite förbannad på min conselor också, hon har tydligen inte riktigt skött sitt jobb.. mer om det senare, när jag vet allt. Nu ska jag bara... öhm, vet inte.

Karusell
Postat: 2010-02-08 / 05:22:03 / © sandraaandersson.blogg.seJag och Jana tog en liten åktur i karusellen i Central Park, så nu kan jag säga att jag åkt karusell i Usa med. Haha! ;)

NYC 100207 - part 1
Postat: 2010-02-08 / 04:39:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Sista dagen i New York?
Postat: 2010-02-08 / 03:55:12 / © sandraaandersson.blogg.se

21.40

Hemma igen efter en heldag i city. Hann med en hel del må jag säga. Kan bocka av lite saker på min lista jag har i huvudet av saker jag vill göra, än en gång så var jag i Central Park, jag har nu även åkt Subway i New York och jag har varit på Brooklyn Bridge.. utsikten därifrån var amazing.
Vi var till Times Square en sväng, gick runt på gatorna lite, köpte lite - en "spargris" och ett par shorts.

Och jag envisades med att göra av med alla mina mynt idag, haha! Igår satt jag och rensade ur alla nickels och dimes med planen att använda alla till min tågbiljett(automaten tar inte pennies) men man fick bara använda 30 st per gång så hade ju en hel del kvar efter det så envisades med att använda dem under dagen och de enda jag har kvar nu är 3 st fem centare.
Och så klart mina 98 pennies, dem ska jag släpa med mig till någon stackars mataffär någon dag.

Var en helt lyckad sista dag i New York må jag säga, vet ju inte när jag kan komma tillbaka nästa gång.

pssst, har 21 quarters med stater nu. på en vecka, bra jobbat!

Bilder kommer senare eller i morgon.


På Brooklyn Bridge


6 weeks
Postat: 2010-02-07 / 17:34:33 / © sandraaandersson.blogg.se

Alldeles nyss slog det mig; idag har jag varit i Usa i 6 veckor. 6 jädrans veckor, så lite men ändå så mycket. Känns som jag kom nyss men ändå känns det som jag bott här så länge.
6 veckor i alla fall, det är dubbelt så länge än jag varit bortrest förut.

Försöker göra mig klar för stunden och väntar på att Jana ska bli klar så vi kan dra in till city. Värdmamman sa att det antagligen inte skulle vara så mycket folk där idag eftersom det är Superbowl ikväll, skönt med lite folk.. men affärerna är väl ändå öppna? Please, säg att dem är öppna.

Här ska spenderas pengar, men ändå inte.. jag vet inte om jag behöver pengar på fredag då jag ska åka. Behövs det pengar om jag ska till en annan familj, om jag ska hem eller hur det nu blir. Hm. Jadu, bra fråga.

6 veckor i landet idag i alla fall.. :D

Superbowl vs City
Postat: 2010-02-07 / 15:10:13 / © sandraaandersson.blogg.se

08.55

Uppe med tuppen, igen. Satte klockan på 10 för att inte sova över, när tror ni jag vaknar? Jo, klockan ju och sen dess har jag inte kunnat somna om. Haha.

Ikväll är det Superbowl, vilket jag helt och hållet missat. Antar att det är någonting jag borde se, men dem har dålig tajming.. liksom, just idag - min sista söndag i New York. Sjukt dåligt! Så får jag välja: titta på Superbowl(som jag inte skulle förstå ett skit av) eller vara i City och njuta så tror jag att jag väljer City faktiskt.
Förstår ändå inte hur tv:n på mitt rum fungerar så skulle ändå inte lyckas kolla på det, haha, för värdfamiljen är väl inte den mest sportintresserade om man säger så.

Nu blir det deg framför film i någon timme innan jag ska in till city.

Tråkig rubrik
Postat: 2010-02-07 / 03:23:42 / © sandraaandersson.blogg.se

21.20

Yes, provade precis de linnen jag köpte och jag kunde ha dem. Great, då slipper jag ta mig dit och lämna tillbaka dem, dem kommer vara perfekt till i sommar. :)

Och inte har jag sett melodifestivalen heller, hittar det ingenstans på svt's hemsida ju. Antingen är jag extremt kass nu eller så kunde man bara se det "live", jag gav i alla fall upp med att leta och kollade på lite annat istället.. är just nu mitt uppe i The Informant med Matt Damon, tar en paus och försöker lista ut hur jag ska få det svalare i mitt rum utan att öppna fönstren(har haft dem helt öppna några dagar men det gör mig sjuk). Mamma, du måste bli förvånad över att jag tjatar om att ha det svalare? ;) Du skulle dö i detta varma rum.

HAHA! Just ja, kom att tänka på igår eller något så sa B "Sandra, you're gaining weight you need to play more wii fit - you haven't played for a while now". Jag kunde inte sluta skratta.

Lite bilder från idag
Postat: 2010-02-07 / 03:13:49 / © sandraaandersson.blogg.seUtanför New York Public Library - ni vet där dem är i The Day After Tomorrow
Jake Gyllenhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal :D


Empire State Building


Linnéa tyckte jag skulle vara Frihetsgudinnan


Lite shopping ;)

What I want at the moment
Postat: 2010-02-07 / 00:46:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vill ha:
- fläskfilé
- salmiakbalkar
- tacos
- multivitamin
- gurka
- leverpastej
- klyftpotatis
- baconsås
- creme fraiche
- tekaka
- kaviar
- rågmacka
- tacopaj
- svenskt vatten

och en massa massa mer som jag inte kommer på just nu

New York City
Postat: 2010-02-06 / 23:46:24 / © sandraaandersson.blogg.se

17.40

Sitter i min säng och är less, har förjävligt ont i fötterna men är samtidigt väldigt glad.. haha, vettefan hur det går ihop egentligen.

Kom hem från City för ett tag sedan, blev en kortis där idag men ändå köpte jag mer än någon av de andra gångerna jag varit in tror jag. Hihi. Traskade runt lite, käkade lite, sa hejdå till Linnéa(forever? hope not), kikade lite, traskade runt lite, shoppade lite, frös lite och bestämde mig för att åka hem.

Är pank som en kyrkråtta nu, ändå fick jag för mig att shoppa.. vad är felet? Lyckades köpa 2 par linnen på Old Navy, 1 par sovshorts och puder på Forever 21. Inte orkade jag prova något eller så jag hoppas att sakerna passar.(A)
Sen var jag lite turistig och köpte en New York ram och en nyckelring.. vet ju inte om jag åker hem på fredag eller inte och om jag gör det så vill jag ju ha lite saker med mig hem.

Och nu när jag är pank så pasade det mig väldigt bra att åka taxi, haha, jag vet inte hur jag tänker. Men det är väldigt kallt idag(minus och här har vi ingen snö som isolerar som ni har i Sverige) och mina fötter har nog en massa blåsor redan, ingen idé att göra det värre.. måste hitta ett par bättre skor att gå på stan i, mina fötter verkar inte gilla converse.

Dags att kika på Melodifestivalen.. lite sådär efter er i Sverige.
Uppdate: Gick direkt in på svt's hemsida för att kolla och självklart stod det vilka som gick vidare, ja kul att se nu då.. aja, får kolla ändå och se om jag håller med.

En konversation
Postat: 2010-02-06 / 16:30:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Hade en obekväm konversation med pappan för en stund sedan när jag var ner i köket, första gången han säger något om att jag ska lämna dem.

P: Hörde att du åker på fredag.
Jag: Japp.
P: Vart ska du?
Jag: Vet inte.
P: Hörde att du ville till Kalifornien
Jag: Jag har pratat med en familj därifrån, men vi får se.
Han vände sedan på klacken och gick.

Och wtf, jag har inte sagt att jag VILL till Cali.. sa till mamman igår att jag pratat med en familj därifrån inte att jag ville dit. Ja, dem vänder och vrider på allt som dem vill.
Och nu vet ni det också, San Diego kanske blir mitt nya hem.

100206
Postat: 2010-02-06 / 15:47:33 / © sandraaandersson.blogg.se

09.30

Sitter och funderar på vad som är fel på mig, jag kan inte sova länge längre. Går och lägger mig halv tre och vaknar halv nio, wtf. Ja, det är väl det au pair livet gör med en antar jag - förstör ens sömn.

Försöker få tag på Jana, tror ni hon är online? Nej, självklart inte. Antingen sover hon eller så jobbar hon, vet inte vilket som är mest troligt.. jobbar kanske. Vill få tag på na nu, vill veta när vi kan åka in till city.. och nej, jag har inte hennes nr eftersom hon inte har någon telefon.

Mhm, vill sova men kroppen säger nej :S

Dear John
Postat: 2010-02-06 / 08:35:52 / © sandraaandersson.blogg.se

02.25

Klockan är mycket och jag kom precis hem.. från bion. Herregud. Biljetterna var slutsålda till den föreställningen vi planerat att se, så vi fick ta nästa vilket gjorde att vi precis missade tolvtåget hem och fick vänta på ett tåget. Japp, så vare.

Slutade inte förrens strax innan halv åtta, hade ingen skjuts till tåget så var tvungen att gå(igen) och jag kände att jag måste hinna med 20.35 tåget annars så skulle allt gå åt helvete så skyndande mig hela vägen till tåget, tog tåget, blev uppmött av Linnéa och Sandra och tog oss till bion.
Upptäckte att det var slutsålt till den vi ville gå på, men det var bra på ett vis för då blev det billigare och eftersom jag bjöd Linnéa så tjänade jag några extra dollar där. Haha! ;) Detta gjorde att jag hann köpa mat, yes, äntligen middag.. jag tyckte jag fick världens största läsk - för att sedan upptäcka att det fanns en storlek större.

Filmen då, det var inget WOW men den var bra. :) Hur kan något med Channing Tatum inte vara bra liksom? Jag är nog kär, Channing Tatum in my <3. Dock är den jäveln gift, ni vet med motspelerskan i Step Up.
Måste läsa boken i alla fall, antar att den är bättre än filmen - som alltid.

Dags att dejta kudden!

100205
Postat: 2010-02-05 / 22:40:02 / © sandraaandersson.blogg.se

16.35

Sitter och chillar i min säng och tittar på Alias, samtidigt försöker jag få ungarna att göra läxorna men dem vägrar.. hm, orkar inte tjata heller för det är freeeeeedag. Springer och tjatar på dem snart igen, tjat, tjat, tjat - något jag blivit riktigt bra på sedan jag kom är att tjata.

Längtar tills typ klockan sju och jag slutar, ska då lyckas ta mig till White Plains på något sätt, frågan är bara hur. Buss, tåg, bil? Gillar att åka tåg men ogillar att det tar en timme för mig att gå dit, taxi dit kanske? Fast då kanske jag lika gärna kan åka taxi till White Plains? Vi får se hur det blir.
Bio ikväll i alla fall, biiio. Dear John, kommer bli kär.. eller det är jag redan - i Channing Tatum <3

Ne, nu ska jag tjata lite till.

Dagens vill se
Postat: 2010-02-05 / 17:03:59 / © sandraaandersson.blogg.seVet inte varför, men vill se den.

Världspremiär: 2 April

Snöiga Hudiksvall
Postat: 2010-02-05 / 16:11:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Alltså, medans vi inte har någon snö alls här i Scarsdale(enligt mig, det ligger små fläckar här och där) så är det mer snö än någonsin hemma i Hudiksvall. Tak rasar, bilar fastnar och hej och hå.
Ni kan få skänka lite snö hit, även om jag tycker att det är skönt att inte ha någon snö så är det irriterande att man vaknar upp på morgonen med någon cm snö och på kvällen är allt borta igen.. och så blir det varje gång det kommer snö. Den kan liksom inte stanna.


Igår när Soffan och Johan for hemifrån..


.. några timmar senare när dem kom hem.


Sjukt med snö, just denna vinter när jag inte är hemma.. känns skönt att slippa faktiskt, då när jag fortfarande var hemma så tyckte jag att vi hade mycket snö och mer än det trodde jag inte att det skulle komma.

 

 

Happy Sandra, it's Friday again
Postat: 2010-02-05 / 14:52:26 / © sandraaandersson.blogg.se

08.50

Hej och hå, fredag igen och jag är glad för ikväll blir det bio + att jag är ledig hela helgen. Med tanke på att detta antagligen är min sista helg i detta område så vill jag spendera så mycket tid jag bara kan i city så lördag och söndag ska jag dit.. vare sig någon annan vill eller inte. ;) Ha!

Skjutsade nyss mamman till tåget, tvätten är nu i maskin och jag funderar på om jag ska träna lite Wii Fit. Kan ju vara bra liksom, har nog förlorat varenda muskel sedan jag kom hit.

Jao jao, hörs sen.

Sömn
Postat: 2010-02-05 / 03:50:36 / © sandraaandersson.blogg.se

21.50

Än en gång ska jag lägga mig före barnen, har varit sjukt trött hela kvällen. Klarade inte av att ligga ner och kollade på film utan var tvungen att sitta och spärra upp ögonen - behöver jag ens säga att jag inte kollade klart på hela filmen? ;)

BTW, Jonas eller Johan logga in på mitt Spotifykonto så fort ni ser detta... gaah, vill ha musik. Eller Soffan, det är väl du som läser antar ja - be Johan ge dig lösenordet så kan du logga in åt mig!!!!!!!!
Want my Spotify ;)

En onödig tripp
Postat: 2010-02-05 / 01:12:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Åkte till Chappaqua för att J skulle ha sin gymnastik, jag släpper av honom, kör iväg och parkerar och gör mig redo att gå.. då öppnar ungen dörren och säger "vi har ingen gymnastik idag". Nehe, då var det bara åka tillbaka hem då. 1 timme i bilen bara sådär ändå.

Så åkte vi och tankade, jag orkade inte försöka förstå mig på de amerikanska bensinmackarna så jag sa till J att göra det. Han sprang in och betalade och kommer ut och säger "jag får inte tanka, jag är för ung". WTF!!!! Sen kommer han som jobbar där och säger att man inte får tanka när man är ett barn, suck. Jag var tvungen att lära mig ändå - och nu kan jag ju det till nästa gång, nästa gång jag inte åker till en mack där någon tankar åt mig vill säga.  ;)

Dags att kika på film för att emellanåt springa till B och skrika "homework", vilket nog är det ord jag använder mest här borta.

Idag
Postat: 2010-02-04 / 21:49:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har jag:
- tvättat
- spelat wii fit
- tittat på Alvin och gänget 2
- skypat med pappa
- skypat med Malin
- velat sova, men pappa ringde och störde ;)
- tittat på American Idol
- hämtat ungarna

Idag ska jag:
- tjata om läxor
- skjutsa H till fotbollen
- skjutsa J till gymnastiken
- fördriva 2½ timme i Chappaqua

- 50 kg med Wiiiiiiiiiiii!
Postat: 2010-02-04 / 16:28:49 / © sandraaandersson.blogg.seNär jag läste den här artikeln så blev jag lite peppad att spela Wii igen, har varit lite dålig de senaste dagarna. Kanske borde satsa på att köra det hårt en timme om dagen jag också. :) -50 kg är ju inte mitt mål men det går att bli av med det överflödiga iaf. Haha! ;)

Körde nyss ett pass med boxnin, löpning, yoga m.m. Är nice :)

100204
Postat: 2010-02-04 / 13:58:48 / © sandraaandersson.blogg.se

07.55

Torsdag!! Imorgon är det fredag =Dear John har premiär = jag ska på bio. Och sen är det helg = city. Känner att jag bor på ett ganska bra ställe ändå, så nära NYC liksom - inte ska man klaga på vart i Usa man hamnat i alla fall. ;)

Försöker bestämma mig för vad jag ska göra idag, är la ledig till 15.30(eller var det 14.40? fan, glömde fråga ungarna) så har ju en hel del tid att fördriva. Jag vill göra allt möjligt och ingenting, får se vart dagen tar mig.. till gymmet, bion, White Plains eller kanske till något helt annat.

Kan inte fatta att det är 4 Februari heller!! :O

The Bronx
Postat: 2010-02-04 / 05:44:30 / © sandraaandersson.blogg.se

23.40

Jahoooooooo, kom nyss hem. Sitter i min säng nu -  trött, mätt och belåten.


När jag skjutsat barnen till Hebrew så skyndade jag mig hem igen, lämnade bilnyckeln och traskade den en timmes promenaden till tåget. Hoppade på tåget, i Bronxville hoppade Linnéa på och vi begav oss till Bronx. Det var meningen att vi skulle shoppa, men ja affärerna stängde strax efter vi kommit så vi gick och åt istället.. men vi gillar att äta så det gjorde inte precis någonting.
Åkte sen hem igen och så kallt som det är ikväll skulle jag ta taxi från tåget, men så var det en massa folk på tåget, en massa skulle av i Scarsdale och en massa skulle ta taxi så jag orkade inte vänta och gick istället. Haha.

Nu ikväll, jag tror jag aldrig förut kännt mig så borta någonstans... passade verkligen inte in där. De flesta där var "gangsta", haha, kände mig så lost.

Jag gillar förresten tågkonduktörerna(?) här, påväg till Bronx hade jag en störtskön ny.. han var sjukt söt(inte till utseendet, lite väl gammal för mig va - medelålders eller nå) och flummig. Han hem var skön han med, han sa åt oss att leta platser längre bak i tåget och skrattade åt oss när vi inte vågade gå mellan vagnarna(HALLÅ, kan ju ramla ut).
Gillar när det inte är sura karlar eller kvinnor. :)

Ne, ja, jo jag börjar jobba om 7 timmar.
Godnatt.

Saknar
Postat: 2010-02-03 / 23:08:34 / © sandraaandersson.blogg.se


Saknar mina Orientation tjejer!

Anonyma kommentarer gör alla galen
Postat: 2010-02-03 / 22:15:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Vad är det för fel på er som inte klarar av att berätta vem ni är när ni kommentera? Era fega jävlar, hur svårt är det att stå för vad ni säger? Jag ser ändå er IP adress och kan blockera er, och du som kommenterar anyonymt mest av alla - varför läser du bloggen om du bara ska klaga?

"Anonym om 100203:
Varför handlar DU inte hem mat så de finns då?"
Svar: För att vi inte ska behöva handla hem mat, familjen ska se till att man får mat och som au pair får man inte precis så mycket lön och att lägga alla pengar man får på mat är inte det man vill få ut av sitt år.

100203
Postat: 2010-02-03 / 19:33:40 / © sandraaandersson.blogg.se

13.30

Fick ett litet sammanbrott tidigare idag, men skit i det och skit i alla annat för det är precis det gör jag gör just nu. Längtar bara till nästa fredag då jag får flytta från detta hus, orkar inte bo kvar här längre. Det går inte.

Idag då, satt hemma och skypade med Jonas i sådär två timmar sedan hämtade jag upp Jana och vi for till Panera och åt. Det som är grejen i denna familj också, jag måste lägga så mycket pengar på mat.. dem frågade mig när jag kom vad jag gillade och vad jag ville att dem skulle köpa hem, men nej ingenting har det köpts hem. Så jag går ut och äter istället, samtidigt klagar dem på att jag aldrig äter.. öööööh, jag äter - men inte med er.

Jaja! Börjar jobba om två timmar, funderar på om jag ska sova lite eller om jag ska göra något annat.

#wetwke@e454!"ge
Postat: 2010-02-03 / 15:13:08 / © sandraaandersson.blogg.se

kho()/)&&/RUjgjasgtw=)/=)?=HKHsfgasgaasfan35kegte7=P

Jag är så less, suck, blä, pust!!

Going crazy
Postat: 2010-02-03 / 03:20:51 / © sandraaandersson.blogg.se

21.15

I'm going crazy over here. Tisdagar är lite omöjliga när det gäller middagen, jag måste laga middagen innan jag hämtar barnen på skolan så att B och H bara kan värma dem sedan när jag skjutsar hem dem efter Hebrew. Till J tar jag med mat i bilen så han kan äta påväg hem från gymnastiken, grejen är den att 90% av gångerna jag kommer hem så har dem inte rört maten jag lagat. Blir galen, suck.

Hur som helst, gick(gick gick gick, lägg märke till det) till Starbucks medans J var på gymnastiken, skypade med Soffan och så pratade jag med en community conselor och en värdfamilj. Ska prata med värdfamiljen igen ikväll, uppdaterar er om hur det blir med den saken..

Ne, nu ska jag se 24, American Idol eller Lost.. vet inte vad som lockar mest.

Sjukt stort hus
Postat: 2010-02-02 / 19:02:46 / © sandraaandersson.blogg.se

13.00

Hemma igen, börjar jobba om en och en halv timme.. eller ja, jag borde fixa maten före men den kommer ju vara kall när barnen ska äta den då. Detta går inte ihop, förstår inte.

Åkte i alla fall och hämtade upp Jana idag, for till banken så jag kunde sätta in pengar och åkte sedan och köpte frukost. For vidare hem till Jana för att äta, och alltså det huset.. det vill jag ha. Jana bytte familj för lite över en vecka sedan så var första gången jag var där idag, sjukt stort hus säger jag och det ser ut att passa in på Wisteria Lane - i Bree's eller Gabi's hus. Lyx, lyx liksom.

Ne, nu måste jag få tag på mamman och lista ut matproblemet..

100202
Postat: 2010-02-02 / 14:00:51 / © sandraaandersson.blogg.se

07.55

Tjohej, tisdag igen. Vi vet alla vad det innebär; börjar jobba ca 14.30, åker direkt till Hebrew, dumpar B och H hemma och sedan bär det iväg till Chappaqua och jag är hemma strax innan nio.

Men först så är jag ledig, är ju 6½ timme kvar tills jobbet kallar och dem ska jag tillbringa med Jana. Skulle gärna trycka in en liten träning där också, men vi får la se hur det blir.. träna vs umgås, tror att umgås vinner faktiskt och vi har inte setts på evigheter nu så.

Jaja, ciao..

Palm-reading
Postat: 2010-02-01 / 20:23:11 / © sandraaandersson.blogg.se

14.20

Fick nyss reda på att min eftermiddag kommer bli hemskt soft, kan dega i sängen i några timmar till. Mamman ska hämta barnen på skolan för J ska till doktorn, släpper av B och H hemma, B är bara hemma i 30 min eller något och sedan åker han till klättringen. Tydligen skulle det ta så lång tid hos doktorn att dem inte hinner hem innan B ska hämtas på klättringen klockan sex så dem får hämta han på vägen = jag är ledig till sex. Glad Sandra.
Då kan jag tvinga H eller A att spela Wii med mig, eller så kan jag spela med mig själv.Jag glömde berätta, igår bjöd Linnéa mig på Palm-reading. Det var.. intressant, tror inte riktigt på såntdär men vi får la se vad som händer. En del hon sa stämde ju in på mig och det som ska hända vet vi ju ännu ingenting om. Jag ska i alla fall leva ett långt och lyckligt liv och få två skitungar(fan, vill ha tre ju), och inte ska jag jobba med det jag vill jobba med heller... hallå!!! Jag vill inte bli något annat, speciellt inte det hon sa.

Haha, vi får se om det stämmer..

Sparbössan
Postat: 2010-02-01 / 19:17:35 / © sandraaandersson.blogg.se

I brist på annat att göra så räknade jag mynten i min sparbössa, även fast jag försöker göra av med så mycket mynt som möjligt så samlar man på sig galet många.
Kom fram till att jag nu har 149 mynt där i och 5,49 dollar. Då vet jag det nästa gång jag ska handla, bara ta med mig sparbössan och handla för den summan. Super :)

100201
Postat: 2010-02-01 / 16:55:56 / © sandraaandersson.blogg.se

10.50

Mamman jobbar hemma idag, fick jag reda på imorse eftersom hon aldrig klev upp. Hade ju varit bra för mig att veta innan liksom, eftersom det är jag som skjutsar henne till tåget. Självklart ska hon vara hemma nu idag också när stämmningen är extra konstig för att jag vill byta familj, självklart.. så nu kan jag inte slappna av på hela dagen.

Jag ligger i min säng och degar, tvätten är i tvättmaskinen(galet mkt tvätt), disken är i diskmaskinen(upptäckte i natt att hela diskhon var full av hela helgens disk, tydligen kan ingen stoppa ner disken i diskmaskinen förutom jag. suck. jag har liksom inte varit hemma i helgen, varför ska jag ta reda på disken?). Rörmokaren är här, jag tror i alla fall det, han ska byta två toaletter så förhoppningsvis så kommer vi inte ha något problem med dem sen - men vad gör det mig? Jag ska ändå flytta. Haha!

Vill ha fredagkväll och gå på bio!

Var ute i tid
Postat: 2010-02-01 / 14:28:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Tänkte börja med något lite halvnytt här på bloggen nu, tips till blivande au pairer då jag vet att många av mina läsare är just blivande au pairer.

Jag vet att många blir frustrerade när dem inte hittar sin värdfamilj direkt, när man blivit godkänd av organisationen och kommit in i matchningsprocessen så vill man gärna att det bara ska ta 3 dagar så är man matchad med sin drömfamilj och har ett datum att åka.
Visst, det kan gå så snabbt.. men för dem flesta tar det mycket längre tid än så. Jag vet dem som hittat sin familj 1 vecka efter dem kom in i matchningsprocessen och jag vet dem som väntat i 6-7 månader innan dem hittat sin familj.

Men var inte så stressad, se istället till att börja ansökningen långt innan ni vill åka. T.ex om ni nu går i skolan och vill åka sommaren efter studenten så kanske ni borde börja ansökningen redan vid jul - för det kan ta tid. För mig tog det ett år att komma iväg från och med att jag bestämde mig för att åka och anmälde mig till organisationen, detta var för att jag inte hade någon som helst barnerfarenhet då och var tvungen att samla på mig det samtidigt som jag gick i skolan = det tog tid.
Har ni redan er barnerfarenhet så ska det i regel gå rätt snabbt att bli godkänd av organisationen, men det som tar längst tid är matchningsprocessen - så var ute i tid.

Och när ni väl är i matchningen och pratar med familjer, ta inte första bästa familj som vill ha er bara för att ni tror att ingen annan vill ha er eller för att ni vill komma iväg så snabbt som möjligt. Ta er tid, låt det gå några månader extra, tänk efter noga innan ni tackar ja till en familj, fråga familjen så mycket som möjligt för att se om du tror det är den rätta.
Gå inte efter området, bara för att en familj bor i Beverly Hills eller på Manhattan och har världens flotta boende så behöver det inte fungera för dig där - personkemin är det allra viktigaste och hur du blir behandlad av familjen, inte om dem är miljonärer eller inte.

Så; var ute i tid, stressa inte, tänk efter noga, fråga mycket

Ny dag, ny vecka, ny månad
Postat: 2010-02-01 / 13:57:20 / © sandraaandersson.blogg.se

07.55

Jag kan inte förstå att det redan är Februari, helt galet. Februari liksom, jag tyckte det nyss var September.. tiden bara flyger iväg och jag har redan varit här i fem veckor.

Ny vecka och nya tag då, veckan ser väl ut som vanligt. Jobb, jobb och jobb, ledig mitt på dagen och så jobb, jobb, jobb. Lite träning och lite så där.

HA, nu kom en polis och körde mot enkelriktat på motorvägen. Fick mig att tänka på förra veckan, jag körde mot enkelriktat för första gången i hela mitt liv.. gud så jag skämdes. Förstår inte hur jag lyckades heller för det var en massa skyltar och jag missade dem allihop. Jaja, alla gör misstag.

Quarters
Postat: 2010-02-01 / 05:10:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Sara, jag tänkte faktiskt blogga om detta innan jag såg att du också gjort det.Här i Usa har dem en hel drös med olika mynt, bland annat Quarters(25 cent) och dem kan man samla på. De flesta av dem ser likadana ut och är tråkiga, men sen har dem gjort en "kollektion" där det finns mynt för varje stat. När Cecilia berättade om detta för mig så vägrade jag börja och tänkte att det var onödigt att göra det, men igår lyckades Sara av någon anledning få mig att börja och idag fick jag Linnéa att börja samla. Börjar fundera på om detta är någon au pair grej, haha.

Dessa speciella mynt har i alla fall en annan baksida än dem "vanliga", varje stat har ett annat motiv och så står det så klart staten. Igår morse började jag alltså och hittills har jag 9 st olika(av 50), dem jag hittat hittills är New York, Nebraska, Indiana, New Hampshire, Delaware, Alabama, North Carolina, Washington och Maryland.

Jag ska försöka samla ihop alla innan jag åker hem, man vet ju aldrig - en dag kanske dem är värd en hel del. ;)

Filmer
Postat: 2010-02-01 / 04:33:51 / © sandraaandersson.blogg.se

För tillfället är det sjukt mycket film på bio eller som snart kommer på bio som jag vill se. Ska fasen försöka gå på bio så ofta som möjligt, jag älskar bio, älskar att se på film. :)

På bio nu som jag vill se:

Alvin och Gänget 2
Extraordinary Measures
It's Complicated
The Lovely Bones
Leap Year
Up in the Air
The Book of Eli
Edge of Darkness

Kommer i Februari:
Dear John(ska antagligen ses på fredag då den har premiär)
From Paris with Love
Valentine's Day(vem är på att se premiären? 12:e)
Shutter Island
The ghost writer
Cop out
The Yellow Handkerchief

New York City med Linnéa
Postat: 2010-02-01 / 04:19:01 / © sandraaandersson.blogg.se

22.10

Idag var det City som gällde igen. Begav mig hemifrån vid elva för att hinna med 12.17 tåget(rekord för mig, tog inte ens en timme att gå idag), i Bronxville hoppade Linnéa på och så bar det av till City.

Det var meningen att det skulle bli en shoppingdag, men ingen av oss shoppade ett skit. Bra av oss, eller dåligt av oss? Vi åt i alla fall en grymt god lunch på en skandinavisk restaurang, vi åt köttbullar, potatismos och lingonsylt - sen när äter jag sån mat liksom? Händer aldrig hemma i Sverige.

Vandrade runt lite, Linnéa hade en spatid på 75 min så medans hon var där gick jag runt, runt, runt på gatorna och hittade lite smått och gott jag aldrig sett förut. Helt plötsligt var jag vid Central Park och sen var jag helt plötsligt vid Grand Central(observera att Central Park ligger på 58th street och Grand Central på 42nd steet och de ba sa poff för mig - 16 kvarter ba). Vandrade fram och tillbaka mellan Lexington Ave och 5th Ave, hann med en hel del på den där tiden kan jag säga och det känns i mina fötter nu.

Vet ni vad jag gjorde när jag kom tillbaka till Scarsdale? Jag hoppade in i en taxi, sen när åker jag taxi liksom? Men efter att ha gått hela dagen igår och hela dagen idag så sa mina fötter ifrån, jag var kissnödig och det var extremt kallt = jag tycker jag förtjänade att åka taxi.
Min chaffis såg förresten ut att vara tagen ur en skräckfilm, helt seriöst. Han såg ut som en seriemördare ur en skräckis, var livrädd en stund där.


min svenska mat


hittade denna när jag var ute och vandrade

Utväxt
Postat: 2010-02-01 / 04:09:41 / © sandraaandersson.blogg.seJag är numera i stort behov av att färga håret, utväxten är förjävlig. Detta gör att jag numera går mest i uppsatt hår, orkar inte fixa till håret och sedan visar benan ändå min utväxt.

Frågan är om man ska gå till frisören, tvinga en kompis att färga på mig eller om jag ska försöka färga mitt eget hår. En annan fråga är vilken färg jag borde färga.. gå tillbaka till mitt naturliga blonda hår, återvända till det mörka jag haft i så många år eller fortsätta på det röda jag har nu?. Hm.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB