Happy New Year
Postat: 2010-12-31 / 13:58:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Gott nytt år!

Nu drar jag och Emma in till London för att fira nyår, kommer hem i möra igen. Hare!

30 December 2010
Postat: 2010-12-30 / 13:28:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Så var man back in England dårå. Det känns som det blev en lång resa, mest för att vi började på natten och vi inte har sovit sen igår typ.. man slumra lite i bilen på väg till Arlanda och så lite på flyget, men det var inte mycket så nu är man rätt död.

Men bra ändå, för Emma är här. Emma är här med mig i England, hon ligger och försöker slumra i min säng. Maha, och jag sitter brevid och bara stör för jag kan inte sova, är inte sovtrött längre.

Och när jag kom hem så väntar ett presentkort på HMV från familjen på mitt rum, perfekt. Dem vet vad jag gillar. Nu ska jag köpa film. :)

28 December 2010
Postat: 2010-12-28 / 20:10:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag åkte vi till Sundsvall, jag måste ju göra något vettigt under tiden jag är hemma så det blev Sundsvall. :) Jag kom hem med lite saker i alla fall, bland annat en riktig vinterjacka - äntligen!

I morgon natt bär det av igen, åker härifrån någon gång på natta antar jag och flyget går 7.30 på torsdagmorgon. Tillbaka till verkligheten och jobbet, tjoho.. orkar inte börja jobba igen. Suck. Haha.

Dag 27 – Min favoritplats
Postat: 2010-12-26 / 22:20:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Min favoritplats! Hm, jag måste säga New York. Den staden tog mig med storm, jag älskar den och den har ALLT! Inget klår New York, ena stunden kan du vara mitt i storstadsrusningen och andra kan du ligga på en gräsmatta i Central Park och inte märka av hetsen alls.

I natt är det ett år sedan jag begav mig mot Arlanda för att åka till Usa, i morgon är det ett år sedan jag satte foten i älskade New York för första gången.

New York, New York. Den gjorde ont att lämna staden, men en dag ska jag tillbaka. Jag ska!25 December 2010
Postat: 2010-12-25 / 20:47:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Hemma igen från kryssningen, skönt att vara hemma.. ligga i soffan i värmen. :) Det har varit ett långt men trevligt dygn, vi åkte härifrån 8 igår morse och kom hem för lite mer än en timme sedan.

Det är stört vad fast man blir vid spelautomaterna, jag var jätteduktig i början och spelade inte ett skit men när man väl började så gick det ju inte att sluta. Speciellt inte när man bara fortsätter vinna och vinna, jag låg på 200 plus ett tag och sa att jag skulle spara det. Men tror ni jag gjorde det? Ne, jag slutade på några kr minus. Inte så mycket dock. :)

Idag är det juldagen och egentligen så borde jag väl gå ut med alla andra, men jag orkar fasen inte. Fy faen. Jag vill bara ligga inne, och jag har varit hemma i en vecka nu.. snart ska jag tillbaka till England och jobba igen. Jag vill ju vara ledig.

Dag 26 – Mina rädslor
Postat: 2010-12-25 / 12:26:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Min största rädsla är allt som är med sjukhus att göra. Nålar är värst och allt annat ligger nog på samma nivå. Jag klarar inte av det, fyyyy. Människor i vita rockar skrämmer mig, alla sorters läkare.

Vad mina inlägg blir korta hela tiden, haha.

Dag 25 – En första
Postat: 2010-12-24 / 12:18:00 / © sandraaandersson.blogg.se

En första? Okej. Eller inte okej, för jag fattar inte. En första vadå?

Jag kan inte komma på något jag ska skriva, sorry. Första gången jag gjorde vad liksom?

24 December 2010
Postat: 2010-12-24 / 07:39:21 / © sandraaandersson.blogg.se

GOD JUL ALLIHOPA! :)

Pappa ringde nyss och väckte mig så jag slängre på mig kläderna och packade det sista, dem hämtar upp mig vilken minut som helst och sen drar vi mot Stockholm. Hoppas på en lyckad julafton.
Hemma igen i morgon ikväll.

Ha en riktigt god jul!

Dag 24 – Det här får mig att gråta
Postat: 2010-12-23 / 17:17:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Varför är alla punkter på denna lista så tråkiga? Gah!

Jaja, vad får mig att gråta? En hel del saker får mig att gråta men för att nämna något så kan jag väl säga filmer - alla sorters filmer. Komedier, Drama, Krig, Romantiska, Sorgliga, Disney osv osv. Spelar ingen roll vad för film det är, den kan ändå få mig att gråta.

23 December 2010
Postat: 2010-12-23 / 11:06:48 / © sandraaandersson.blogg.se

OJ, vart försvann tiden? Det är redan dagen före julafton. Jag har varit riktigt dålig på att blogga sedan jag kom hem märker jag, jag har helt glömt bort det.. haft annat i tankarna.

Vad har jag gjort sedan i lördags då jag kom hem då? Jag har sovit en jädrans massa, jag har haft tjejkväll, jag har sovit lite mer, jag har druckit alldeles för mycket julmust, jag har slagit in julklappar, jag har skottat en massa massa snö, jag har träffat Emma, jag har kört bil på fel sida vägen osv osv. Inte gjort så mycket vettigt egentligen.

OCH, det bästa av allt, jag har blivit av med min sjuka. Så fort jag kom hem så slog det över till en dunderförkylning istället men den är nästa borta nu också. Så skönt. Hellre en förkylning en vad jag var i fredags och i lördags morse i alla fall, i bilen på vägen till flygplatsen var hemsk. Fy satan.
Men men, nu mår jag bra. Typ.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Postat: 2010-12-22 / 20:18:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Vad får mig att må bättre? Det är väl mycket egentligen, svårt att bara nämna en sak. Hmm, men okej.. en sak ska det bli.

RESA! Det får mig att må bättre, se nya saker, se saker jag sett förut, besöka andra länder, besöka städer i mitt egna land, ligga på en varm strand osv osv.
Jag önskar att jag kunde resa mer än jag kan... resa är bäst.

Tur då!
Postat: 2010-12-19 / 21:57:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Inser mer och mer att vi hade en grym tur som kom hem igår, så många flygplatser och plan från London är inställda. Jag vet flera st som sitter fast i England nu och inte kan komma hem för flygen går inte, jädrans snö alltså.
Att vi flög på morgonen är jag så glad för, hade vi flygit senare så ade vi nog inte kommit iväg.

Och jag gillar inte snön längre, det slutar ju aldrig att snöa. Jag kommer bli insnöad här i huset för det bara snöar och snöar och jag orkar inte skotta, är för orkeslös för att skotta. Jaaaajaaa, jag får väl sitta i huset till snön smälter då eller något.

Det är såhär britterna hanterar snön
Postat: 2010-12-19 / 18:11:12 / © sandraaandersson.blogg.se

18 December 2010
Postat: 2010-12-18 / 18:54:11 / © sandraaandersson.blogg.se

I'm home. Jag är hemma! Efter många om och men så sitter jag hemma hos mamma nu, i Svearike! Dagen gick inte riktigt som planerat för oss, men vi kom fram.

Blev ju lite arg igår när jag fick reda på att flyget skulle gå från Stansted(både Heathrow och Gatwick har varit helt stängda idag) och att vi skulle vara tvugna att kliva upp tidigare. Men vad tror ni händer? Jo, vi försover oss allihopa i morse så vi blev stressade och kom sjukt sent till flygplatsen, skyndade oss igenom allt och var säkert sist på planet.

MEN planet var inte försenat, det trodde jag då inte. Jag var helt inställd på att det skulle vara försenat men det var det tack och lov inte. En flygtur på två timmar och vi landade. Jag och Tina var helt döda på flyget båda två så tack och lov var pojkarna änglar.

Eftersom jag är sjuk så ändrade jag mina planer också. Det var tänkt att jag skulle följa med Tina och pojkarna idag och åka hem till Hudik i morgon, men jag orkade verkligen inte så jag bad Jonas att hämta mig istället och den segisen var ju så klart sen så fick sitta och vänta.

Men nu är jag hemma :D

Dag 19 – Detta ångrar jag
Postat: 2010-12-18 / 12:52:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kör på den klassiska då - att jag inte la ner mer energi på skolan. Eller jag ska nog säga att jag ångrar att jag inte la ner någon energi alls, jag gled mest igenom gymnasiet och brydde mig inte ett skit om mina betyg förrens sista halvåret då väldigt mycket var försent.

Jag hade kunnat fått så mycket bättre betyg om jag bara lyssnat på lektionerna eller pluggat inför proven, nej nu är mina betyg sketna. Iofs, så är dem tillräckligt bra för att komma in på utbildningen jag sökte till våren men dock inte tillräckligt bra för att komma in på det jag vill mest.
Meen nej, nu ljög jag. Jag kom inte in på betygen, jag kom in på högskoleprovet. Oops, my bad.

I alla fall, jag ångrar att jag inte la ner mer energi på skolan.

Färdig
Postat: 2010-12-17 / 23:34:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, jag är numera färdigpackad. Mitt i allt så glömde jag att jag skulle ta med mig Ior, haha, alltså.. han tar upp halva resväskan. HAHA. Ser så fult ut. Allt gick ner i alla fall och resväskan väger 18 kg typ när den får väga 20, handbagaget dock - det väger 10,1 och får väga 10. Men hur ofta väger dem det? Plus att min dator ska ner i handbagaget.

Jaja, jag vet inte vad jag ska göra om det blir övervikt. Jag har inte råd att betala så jag får väl slänga någonting då. :(
Måste nog väga en gång till i morgon innan vi åker.

FANTASTISKT
Postat: 2010-12-17 / 21:57:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Fick nyss sms från Norwegian att vårat plan går från Stansted istället för Gatwick i morgon. OCH STANSTEAD LIGGER PÅ ANDRA SIDAN LONDON, det tar tydligen en evighet att åka dit. Buhu. Och vårat plan går 9.40, vi skulle egentligen åkt hemifrån vid 7. Nu vettefan när vi ska åka.

Jag gråter snart en skvätt, orkar inte.

17 December 2010
Postat: 2010-12-17 / 20:57:41 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag passar på att vara sjuk bra tider i alla fall, både Tina och Matthew var hemma idag så jag behövde inte ens ha dåligt samvete för att vara så dålig. Men ändå, fast Tina sa åt mig tusen gånger att jag fick vara sjuk hela dagen så dammsög jag, åkte och hämta grejer(i den fina snön vi fick idag, 1 cm och landet står typ still), åkte till banken osv.

Sen har jag bara legat i loungen framför Gilmore Girls.. de två sista avsnitten måste jag nog se om, jag vet inte vad de handla om. Japp, jag somnade. Och vaknade nu strax innan åtta på kvällen, mitt flyg går efter nio i morgon bitti och jag har inte börjat packa ett skit.
Jag har inte tagit fram en endaste grej eller tänkt på vad jag ska ta med mig, vad lyckat av mig. OCH jag har ingen ork till att packa heller. Fantastiskt.

Fast iofs, vad gör det? Planet är säkert inställt i morgon ändå.

Dag 17 – Mitt favoritminne
Postat: 2010-12-16 / 22:56:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Mitt favoritminne, vad svårt detta ska vara. Jag har ju inte ETT minne som är bättre än alla andra, så vi tar bara ett bra minne då.

TURKIET 2009! Studentresan.
Två veckor i solen och värmen på världens bästa hotell med underbara människor. Sol, bad, Cactus, mer sol och bad, parasailing, sol, sol, sol.Sjukling
Postat: 2010-12-16 / 17:25:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är död, helt död.. typ förlamad. Okej, inte riktigt men jag känner mig död. Buhu. På något underligt sätt har jag blivit sjuk, hela huset är sjukt. Det är fantastiskt. Vad jag ser fram emot att resa sjuk med två sjuka småbarn på lördag - not.

Och inte nog med att man är sjuk, jag jobbar sjuk också. Med två sjuka barn. Kan livet bli bättre? OCH jag måste till banken och Guildford. Och jag ska jobba till åtta i morgon kväll. Livet är fantastiskt.

Snart hostar jag nog upp mina lungor.

Buhu!
Postat: 2010-12-16 / 11:11:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Buhu! Läste precis att snön i Sverige har skapat förseningar, alltså NEJ. Detta godkänns inte, för vi ska få snö här också och sist vi hade snö så blev det kaos efter 2mm och hela Gatwick stängdes. NEJ, flygplatsen får inte stängas i helgen.
Jag orkar inte krångla med andra flyg och tåg och skit!

Sommar & Sol
Postat: 2010-12-16 / 01:01:09 / © sandraaandersson.blogg.seJag är desperat efter lite sol och värme, jag vill bli brun och dega på straden i evigheter typ.
Ge mig lite soooool!

Så olika det kan vara
Postat: 2010-12-15 / 20:38:58 / © sandraaandersson.blogg.se

När man flyttar till ett annat land märker man vilka stora skillnader det är, vissa saker är positiva och vissa saker tycker jag bara är konstiga.

Här i England så är det helt normalt att bo hemma tills man är 25-27 år, detta är inget konstigt alls och det gör många om dem inte hittat en kvinna/karl i livet. I Sverige så flyttar ju de flesta ut direkt efter gymnasiet eller strax efter, många för att dem ska plugga och andra för att dem är less på att bo hemma.
Detta fick jag reda på för någon vecka sedan, att det är helt normalt att bo hemma hos sina föräldrar tills man är 25. Jag tappade nästan hakan, detta innebär också att dem aldrig lagar mat, dem tvättar inte, dem städar inte osv. Dem är 25 år och tvättar alltså inte sina egna kläder.
Engelsmän alltså.
Iofs har jag kommit på att detta är extremt smart för jag är så less på att tvätta, städa och laga mat(vilket jag gör åt andra hela tiden) så tänkte bara säga till dig lilla mamma att jag flyttar hem till dig i fem år till. Bra va? ;)

Något jag tycker är konstigt och väldigt irriterande här är deras skolgång, de mesta med den iofs men det jag tänkte på var hur dem delar upp när man börjar. I Sverige så börjar alla som är född 2000 samtidigt, i detta land så är det dem som är född Sep 1999 - Aug 2000 som går tillsammans. Stört enligt mig.
Detta innebär att Sam som är född i Aug 2006 skulle börja skolan nu i höstas(han börjar efter jul istället av några anledningar) men att Adam som bara är ett år yngre och är född Dec 2007(fyller 3 på fredag) börjar först om 2 år. Det är ett år mellan pojkarna men det ska skilja två år i skolan på dem.

Och sen, något jag gillar är vänstertrafiken. Jag kommer fasen aldrig vänja tillbaka mig till höger, men hade inga problem att börja köra på vänster.

Inte långt kvar
Postat: 2010-12-14 / 22:58:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är det inte många dagar kvar tills jag landar på svensk mark igen. Tjoho. Svensk mat, svenskt väder, svenska människor, svensk mat, svensk snö, svenska vägar, svensk mat, svenskt godis, svenska pengar. Nämnde jag svensk mat? ;)

Dock ska det tydligen snöa lagomt tills vi ska till Svearike så vi får väl se om vi kommer någonvart, här blir det ju kaos när det kommer 1mm snö. Men men.

ÅRETS BÄSTA
Postat: 2010-12-14 / 22:35:50 / © sandraaandersson.blogg.seJag förstår inte hur man kan ställa upp på detta..

Dag 15 – Mina drömmar
Postat: 2010-12-14 / 21:33:45 / © sandraaandersson.blogg.se

En stor dröm som jag haft så länge jag kan minnas är att en dag plugga på college i Usa. Om det är östkusten eller västkusten, norra eller södra Usa spelar ingen roll för mig längre(förr var jag helt besatt av LA). Men, någon gång så ska jag plugga på ett amerikanskt college.

Som sagt, det är en dröm som jag har haft länge.. jag har alltid trott att det bara kommer förbli en dröm, men jag har den senaste tiden insett att den kanske kommer bli verklighet.

Hur söt kan man vara?
Postat: 2010-12-13 / 21:27:38 / © sandraaandersson.blogg.seDagens låt
Postat: 2010-12-13 / 01:22:55 / © sandraaandersson.blogg.se


Take That - The Flood

I was right
Postat: 2010-12-12 / 23:00:36 / © sandraaandersson.blogg.se

JAG VISSTE DET! I veckor har jag sagt "Matt kommer vinna X Factor", och visst hade jag rätt. Alldeles nyss så vann han, mina älsklingar kom trea och Rebecca blev tvåa.
Matt är en värdig vinnare, han är rikigt bra.. dock inte my cup of tea.

De har ännu inte lagt ut vinnarlåten på youtube, så här får ni se hans första framträdande från ikväll. :)
Matt Cardle - Fireworks.

Santacon 2010
Postat: 2010-12-12 / 22:30:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kanske ska ta och berätta om igår då :)

Vi åkte in till London i våra fina tomtekläder, vi drog till stället där man skulle möta alla andra tomtar. Jag kan ju säga att jag kände mig så otroligt dum på tåget och i början av dagen när jag gick runt i mina tomtekläder, men så fort man började springa runt på gatorna så släppte det.
Jag och Kristin tappade bort alla andra vi gick med direkt, men det sket vi i. Vi hade grymt kul ändå, vi skrek med alla andra tomtar, vi sjöng våra egna svenska sånger(som vi inte ens kunde texten på) och hade riktigt roligt. Längst hela vägen man gick stod de folk och tittade på, fotade och filmade oss.. hur många som helst stoppade oss och frågade vad vi höll på med - om det var för någon organisation, om det var demonstrationer eller vad de nu var. MEN DET VAR JU BARA FÖR KUL! :)

Jag tycker synd om alla poliser som fick valla oss när vi var ute och gick, haha, men dem var glada såg de ut som. De svarade glatt när man önska dem God Jul i alla fall.

Efter att vi tågat klart så drog vi till en pub med de andra svenskarna, vi var där ett tag innan vi bestämde oss för att äta och leta reda på Matthew. Ja, det tog ju ett tag att hitta Matthew så vi yrade runt lite här och där, träffade en massa tomtar, ännu mer folk frågade vad vi höll på med och en massa ville fota. Dock störde jag mig något enormt på dem som inte frågade om dem fick ta kort, vissa bara knackade en på axeln och när man vände sig om så knäppte dem kort. Vi svarade ja varje gång(utom en) någon frågade, så fråga innan ni knäpper för fan. När vi väl hittade Matthew så drog vi och åt innan vi gick till adter partyt.
OCH DET SÖG, fy vad vi blev besvikna på det. Och trötta som vi var ville vi dra så snabbt som möjligt.

Vi kom hem vid halv tolv tror jag, jag var hyffsat död vid det laget.
Dag 13 – Den här veckan
Postat: 2010-12-12 / 21:16:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Den här veckan har jag jobbat en jävla massa, jag har umgåtts med Kristin, jag har varit tomte på Santacon i London, jag har varit i Guildford och jag har gett och fått julklappar.

En snabb genomgång av veckan bara ;)

12 December 2010
Postat: 2010-12-12 / 20:57:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Ni anar inte hur skönt det var att sova ut idag, jag bara sov och sov tills jag kände mig redo att vakna. Sedan låg jag kvar i sängen i några timmar till, så skönt var det.
Vid halv tre drog jag in till Guildford för att träffa Kristin, vi kikade runt lite på stan och avslutade sedan med middag.. bakismiddag va gött. Inte för att jag var bakis men ändå.

När jag kom hem så var dem mitt i presentöppning här. Dem hade jullunch/middag med farmorn och farfarn idag och bytte julklappar, så jag gav dem mina julklappar med och jag fick min. Som jag nämnt tidigare så gav jag pojkarna en äkta Buzz Lightyear(och ja, jag skriver äkta för de finns en massa fejk där ute och min var svindyr) och så gav jag dem den andra Alvin och Gänget filmen. Dem absolut älskade Buzz, dem var inte intresserade av att öppna något mer efter att dem fått honom och dem bråkar om vem som ska leka med den, haha, jag lyckades i alla fall med klappen. :) Jag visste att det skulle bli populärt, men inte så poppis.

Fem dagars jobb kvar nu och sedan är det ledighet som gäller, så efterlängtat!

Två videor från Santacon
Postat: 2010-12-12 / 14:14:23 / © sandraaandersson.blogg.se
Jag orkar inte lägga in mina bilder på datorn än, så jag hittade dessa två videor från igår på YouTube så länge. I den första videon känner jag igen sjukt många jag träffade igår, och man ser till och med Matthew och Addy där bland tomtarna. :)

Trött
Postat: 2010-12-12 / 00:52:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Phu, vilken dag det har varit. Jag kom nyss hem från London, det har varit Santacon hela dagen och jag är SÅ trött nu, det går inte att beskriva hur trött jag är, hur ont jag har i kroppen och i huvudet.
Men det var det värt, dagen var riktigt rolig.

Berättar mer i morgon, nu ser jag på X factor och sen ska jag SOVA.

Dag 12 – I min handväska
Postat: 2010-12-11 / 10:23:02 / © sandraaandersson.blogg.se

HAHA, antagligen sämsta dagen att säga vad jag har i handväskan.

Näsdukar
Plånbok
Kamera
Headset
En penna
Tuggummi
Tunnelbanekarta
Mobiltelefonen
Vantar
Halsduk
Tågtidtabell
En flaska fanta
En flaska vodka

Tro nu inte att jag går runt med allt det där i väskan jämt, allra helst sista punkten.

11 December 2010
Postat: 2010-12-11 / 09:39:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Vaknar av att Matthew knackar på dörren och sedan klampar in på rummet i tomtedräkten, förstörde mina sovplaner sådär. Hade planerat att sova så länge som möjligt, jag är så sjukligt trött.

Drar in till London strax efter tio och kommer nog hem runt midnatt, dagen kommer bli så sjukligt rolig men också uttröttande. I'm ready to be a santa!

10 December 2010
Postat: 2010-12-10 / 11:40:15 / © sandraaandersson.blogg.se

HAHA! Jag är nog sämst på jorden på att slå in paket, seriöst. Jag skäms över paketen, men vafan.. hur lätt är det att slå in konstigt formade paket egentligen? Saker med tusen vinklar och halvt runta saker? Nu får dem vara såhär i alla fall.

Nu fungerar inte mitt msn, tjoho. Och facebook är helt stört det med, jag kan inte skriva i någons logg och kan inte uppdatera min status. WTF? Blä, inte min dag idag kanske.

Dag 11 – Mina syskon
Postat: 2010-12-10 / 10:45:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Niklas - min lillbror som alltid kommer vara liten. Inte i kroppen kanske, men i själen och i skallen. HAHA! Nu var jag elak. Han är 19 år i alla fall, går fortfarande i gymnasiet - ellinjen om jag fattat det hela rätt. OCH han är en enorm datanörd. Hihi.

Sofie - min bästaste storasyster. 25 år och har jobbat med hästar sen innan hon föddes typ, men nu är det slut på det för igår KOM HON IN PÅ UTBILDNINGEN HON SÖKT TILL. Grattis till syster. :) Nu ska hon göra som jag och ta hand om små snorungar hela dagarna. ;)

Jonas - storebror, pluttebror. Han är hela 26 år, jobbar på bruket(där man bara sover på jobbet;) ) och även han är en extrem nörd. Bröder vettu, pojkar och datorer kanske man ska säga?

Vem fan vill veta info som detta egentligen? :S

9 December 2010
Postat: 2010-12-10 / 00:44:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Idag jobbade jag 8-18. På förmiddagen tog jag hand om Adam typ, vi hade en mysig picknick(hur stavar man detta ord?) bland annat. Hela eftermiddagen ägnade jag åt att städa, i morgon ska jag fortsätta denna städning. Det är bra, nu får vi ett rent och fint hus. Fast ja, det är sjukt irriterande att jag städer hela köket och hallen, dammsuger och torkar golven(vi har "vita" kakelgolv) så det blir rent och fint också kommer farmorn hem och klampar ända in och runt i köket med leriga skor. Det är inte så rent längre, jag får väl ta en omgång med moppen i morgon också. GAH!

Efter jobbet kom jag på den brillijanta idén att träffa Kristin, som vi egentligen hade tänkt göra i morgon men jag är barnvakt i en annan familj då så jag kunde inte. Så jag drog i alla fall till Guildford och vi tjattrade sönder igen.
Och nu har jag köpt presentpapper så i morgon ska jag slå in pojkarnas och Tina och Matthews jullkappar. Tror vi ska byta klappar på söndag nämligen och har ingen annan tid innan.

Jaja, jag börjar jobba om sju timmar. Klockan sju alltså. Slutar 18.30 i morgon och 19.00 börjar jag i den andra familjen. Tjoho, rolig fredag.

Nörd I am
Postat: 2010-12-10 / 00:19:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Sitter och tittar på Kenza och Tyra show nu, eller jag har precis börjat. Jag var tvungen att pausa och tänka, DEM SPELAR OLLY JUUUUUU! Bakgrundsmusiken alltså, jag fatta noll.

Well, bra att han sprids till Sverige. Bra där, bäst där.

Japp, jag är nörd. Jag vet.

Excited
Postat: 2010-12-09 / 19:30:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är så excited inför X-Factor finalen denna vecka, ni där hemma förstår inte hur mycket bättre än Idol detta faktiskt är(lyssna inte på Nina). Hela upplägget och allt liksom.
Denna vecka är det final, det ska tydligen vara två timmar på lördag och två timmar på söndag. De är fyra akter kvar, detta tycker jag dock är konstigt, jag trodde att det skulle vara tre.

MEN IAF! Och på lördag, antar jag att det är, så ska dem sjunga duett med någon kändis. Fick idag reda på att det blir Christina Aguilera, Rihanna, Robbie Williams och Will.I.Am. Visste direkt när jag såg namnen vem som skulle få vilken.

Christina Aguilera - Rebecca (rösterna passar perfekt ihop)
Rihanna - Matt (blev lite förvånar här faktiskt)
Robbie Williams - One Direction (boybandsmänniska med boyband)
Will.I.Am - Cher (hade man fattat fast man inte fatta något)

Robbie Williams var med på detta förra året också förresten, då sjöng han med min favorit Olly. Det lät typ såhär, eller ja.. exakt såhär.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Postat: 2010-12-09 / 17:02:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har bytt kläder sådär en miljard gånger idag tror jag - tvättdag liksom. Så jag säger vad jag har på mig nu då: mysbyxor, t-shirt också underkläder så klart.

Dag 09 – Min tro
Postat: 2010-12-08 / 17:12:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Det första jag tänker på när jag ser rubiken är religion - vilken religion man tror på osv. Jag är inte troende på det sättet, har aldrig varit och kommer aldrig vara. Allt snack om gudar m.m är nonsens för mig, kyrkor creeps me out och fick jag som jag ville så skulle jag aldrig mer sätta min fot i en.

Ska jag då säga vad jag tror på så svarar jag vetenskapen. Det du kan bevisa. När jag var i Usa så fick jag en del frågor om min religion och vad jag tror på, många där borta är rätt troende och utövar sin religion på något sätt. När dem frågade mig vad jag trodde på och jag svarade vetenskapen så tyckte dem att jag var dum i huvudet. Men vadå? Det är väl bara rimligt att tro på något som faktiskt går att bevisa, ingen kan någonsin bevisa om gud finns eller inte - och då tänker jag fan inte tro på det heller, det är som att tro på tomten. Typ.

Bilder från när Nina var här - dag 2
Postat: 2010-12-08 / 17:02:27 / © sandraaandersson.blogg.seDag 08 – Ett ögonblick
Postat: 2010-12-08 / 00:45:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Ett ögonblick? ETT?!?

Det finns många ögonblick i min värld som enligt mig är värda att nämnas, så för att istället dra en lång historia om ett så drar tre rätt stora från de senaste 1½ året.

Studenten - slutet på skolgången, något man längtat efter och ett bevis på att man klarat av 12 år av skolgång.
27 Dec 2009 - dagen jag satte mig på planet till usa, dagen jag motbevisade alla som inte trodde att jag skulle våga åka. dagen jag uppfyllde min egna dröm, den dröm jag haft så länge och fortfarande har på sätt och vis. dagen jag bevisade för mig själv att jag kan göra vad jag vill.
3 Juli 2010 - dagen då jag satte mig på ett plan med all packning för andra gången och inte visste vad jag hade framför mig. bevisade för mig själv att jag inte skulle låta ett nederlag förstöra för mig, att jag än en gång vågade ge mig ut i världen på egna ben.

7 December 2010
Postat: 2010-12-07 / 23:49:13 / © sandraaandersson.blogg.se

Började 8 i morse, fick iväg pojkarna till skolan och sedan gasade jag till Guildford och lämnade tillbaka raketen som jag köpt to the boys. Sprang runt hela Guildford i panik för att leta julklapp till pojkarna och Tina och Matthew. Hittade tillslut en till Tina & Matthew innan jag var tvungen att skynda mig hem.
En tisdagsförmiddag och det var galet mycket folk på stan, innan jul sådär antar jag. Men när jag parkerade vid 10 fanns det hur mycket platser som helst, en timme senare när jag lämnade parkeringshuset så var det kö in - en lång kö dessutom.
Jobbade sedan 12-19 typ.

Nu ikväll brassade jag och Matthew iväg till Tesco för att inhandla dekorationer till våra tomtedräkter inför lördagen, femton paket lampor köpte vi.
Jag köpte även en julklapp till pojkarna, dem kommer älska den - dem kommer tycka att jag är bäst för evigt typ.


denna kommer verkligen gå hem hos pojkarna!

Bilder från när Nina var här - dag 1
Postat: 2010-12-07 / 00:19:12 / © sandraaandersson.blogg.se


6 December 2010
Postat: 2010-12-06 / 23:44:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Matthew kom ikväll på vad han kan utnyttja mig till - redigera allt han filmar. Så ikväll satte han mig framför sin dryga mac och fick mig att börja redigera film som jag inte gjort på ett och ett halvt år. Det tog ett bra tag för mig att ens fatta hur man skulle göra någonting, men när jag väl började förstå så var det ju kul.

Att det skulle ta Matthew fem månader att förstå att jag pluggat film i tre år förstår jag dock inte, han blev sjukligt förvånad. Haha!

Så mitt liv framöver kommer bestå av att jobba med familjens barn och redigera familjens filmer. HAHA!!Jag har ont i huvudet och min hosta blir bara värre och värre, jag har inte tid. På lördag är det santacon och då får jag inte vara sjuk, jag tänker gå även om jag är sjukt. Phu.

I morgon ska jag dra till Guildford medans pojkarna är i skolan, stresshoppa och lämna tillbaka raketen jag köpte i lördags som Tina och Matthew hade köpt en exakt likadan av.

Mark Salling and Glee
Postat: 2010-12-05 / 23:55:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Casten av Glee uppträdde på X Factor idag och då kom jag att tänka på denna, känner mig tvungen att dela med mig av den igen. :)

It's gone
Postat: 2010-12-05 / 23:50:51 / © sandraaandersson.blogg.seSåhär såg det ut i tisdags när det började snöa, två dagar senare hade vi mycket mer snö. I fredags grävde jag fram bilen under massvis med snö. Nu är all snö borta, helt borta. Ingen snö någonstans.

Vad hände?

Dag 06 – Min dag
Postat: 2010-12-05 / 23:08:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Men vilken enkel, detta gör jag ju varje dag ändå. Haha!

Jag sov så länge jag kunde, det var SÅ skönt kan jag lova. Mitt på dagen var det dags för Adams födelsedags kalas, jag deltog lite där - käkade mat och tårta och så.
Sedan drog jag till Guildford och träffade Kristin, lämnade tillbaka lite saker och sedan gick vi på bio. Vi såg Megamind 3D, det där med 3D är nog inte riktigt min grej faktiskt... jag fick så ont i ögonen så stora delar av filmen såg jag utan glasögonen vilket betyder att det istället var suddigt eller dubbelt. Men det gick det också.
Vi drog sen till Nando's, Kristin käkade mat och jag tog en cheesecake bara för att ta något. Haha.

Nu sitter jag och tittar på X Factor. Mary och Cher är i botten, bryr mig inte ett skit om vem som åker ut för alla dem tre jag ville skulle gå vidare gick vidare.
Nästa vecka är det final. :)

Chokladkalender
Postat: 2010-12-05 / 02:56:05 / © sandraaandersson.blogg.seÄNTLIGEN har jag fått tåg på min chokladkalender. Det är sjukt vad dåliga sorter det finns här, det finns ingen jävla vanlig med bara tomtar på. Det som finns att välja på är typ Hello Kitty, Top Gear, Ben Ten och Thomas. Som om jag vill ha någon av dem, så när jag såg att det fanns Toy Story så blev de det helt enkelt.

4 December 2010
Postat: 2010-12-05 / 02:53:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Ja, vad har skett idag då? Jag tog bilen och körde den halvtimmen söderut till Kristin och hämtade henne och sedan drog vi norrut till Wimbledon för att parkera. Det var ett äventyr att bara komma in i parkeringshuset kan jag säga(parkerar på Tinas jobb) men den historien orkar jag inte dra.

Vi shoppade i alla fall lite i Wimbledon, jag köpte saker till pojkarna och så. När vi sedan kom hem upptäckte vi att jag köpt exakt samma sak till dem som Tina och Matthew också gjort idag, så kan det gå.
Efter att vi shoppat och lunchat i Wimbledon drog vi vidare till London, första stopp var Svensk Affärn där jag laddade upp med en massa choklad. Hihi.

Skulle ta tuben till Oxford St, hoppade på och när vi är på stationen innan så säger dem i högtalarna "Oxford St station stängde precis, vi kommer inte stanna på Oxford St station". SERIÖST tänkte vi. När vi sedan åker förbi stationen så säger dem "stationen öppnade precis igen, därför är det folk på perrongen". MEN vi fick inte stanna där ändå. Så vi tänkte ta nästa tåg tillbaka, men då hade dem stängt de igen! GAH.
Vi gav upp också gick vi från Picadilly till Oxford St och sen vidare till Hyde Park.

Vårat mål med dagen var Winter Wonderland i Hyde Park. Det började regna och det förstörde vårat humör, och det var sjukt mycket folk där. Men men, vi gav det en chans i alla fall.

Sen tog jag med mig Kristin hem och passade de sovande barnen medans Tina och Matthew åkte och shoppade, alldeles nyss kom jag hem igen efter att ha skjutsat hem henne.

OOOOOOPS, MYCKET TEXT. Inte meningen.


Winter Wonderland på avstånd

Dag 05 – Vad är kärlek?
Postat: 2010-12-05 / 02:39:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Vad är kärlek? Vad är kärlek för mig? Bra fråga!

Choklad
Vänner
Familj

Typ

Jävlarövihelveteståg
Postat: 2010-12-04 / 11:20:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Det har inte snöat sedan i torsdags, snön har ju typ smält bort och ändå så går inte tågen som dem ska. Seriöst?!? Så nu tar jag bilen och hämtar Kristin istället och parkerar i Wimbledon, perfekt. För där ska vi shoppa och kan då dumpa kassarna i bilen innan vi drar till Winter Wonderland.

Den försvinner!
Postat: 2010-12-04 / 10:10:22 / © sandraaandersson.blogg.se

SERIÖST! Vad är det för fel på detta land? Jag tittade ut genom fönstret när jag vaknade och hälften av all snö har smält bort under natten, seriöst? Snön kom i tisdags, det var kaos tills igår och nu försvinner den? Korkade land!

Nu ska jag göra mig klar och sedan åka och köpa tre st tomtedräkter och sedan ska jag dra mig mot tåget. Idag är det Wimbledon och Winter Wonderland som gäller. Oh Yes!

Dag 04 – Det här åt jag i dag
Postat: 2010-12-04 / 00:27:18 / © sandraaandersson.blogg.se

En skål müsli med mjölk och banan
Två tallrikar pasta med ketchup och majonäs
En morot
Saltlakrits
Nando's burgare med perripommes och bottenlös cola
Morotskaka

Tror de va allt ;)

3 December 2010
Postat: 2010-12-03 / 23:47:25 / © sandraaandersson.blogg.se

ÄNTLIGEN ÄR DET HELG!!! Jag tror jag skriver så nästan varje vecka, men jag tror inte jag någonsin har längtat så mycket efter helg förr. Denna vecka har gått så långsamt, jag har varit fast i huset mest hela veckan. Jag har blivit galen.

Så på eftermiddagn idag så kom jag på den brilijanta idén att jag och Kristin inte behöver vänta tills i morgon att träffas utan att vi kan göra det redan ikväll. Så jag föreslog att vi skulle dra till Nando's och käka, och Kristin tackar aldrig nej till Nando's hon.
När jag slutade så grävde jag fram bilen ur all snö. Haha! Jag kom fasen nästan inte ens in i bilen, dörren hade frysit fast - det har jag aldrig varit med om förr, låset brukar frysa men inte fan dörren. Och när jag väl hade fått upp dörren och kommit in i bilen så skulle jag ju få bort 2 dm snö över hela bilen och all IS. Det tog mig fem min att bara komma in i bilen och ca 20 att göra den körvänlig. Fy fasen, men de vare värt.

MEN VET NI? Idag lyckades jag få med mig pojkarna ut och åka pulka, jag stack till grannen och låna en pulka och sen drog vi till backen. Det var askul, det tyckte pojkarna med. :D :D

I morgon blir de Loooondon!

5 Months
Postat: 2010-12-03 / 09:32:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Tänkte bara slänga in att idag är det 3 December, vilket innebär att det var 5 månader sedan jag flyttade hit. Jag var i Usa i 5 månader och 2 dagar så på måndag har jag varit här längre än jag var där.

5 månader, fy vad tiden går snabbt.

Dag 3 - Mina föräldrar
Postat: 2010-12-02 / 20:59:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Vad ska jag säga om mina föräldrar?

Mamma är 54 år, bor i lilla Hudiksvall och jobbar på sketna Försäkringskassan i Sundsvall. Hon älskar solen, att resa och att träna.

Pappa är 56 år, bor i pyttelilla Norrbo och jobbar på Iggesundsbruk. Pappa, vad gillar du att göra? Haha, sämst jag är som inte kommer på.. hmm, han gillar sin stuga :D

2 December 2010
Postat: 2010-12-02 / 20:41:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag blir galen på att vara inne hela dagarna, galen, galen, galen. Pojkrnas skola var stängd igår, den var stängd idag och kommer även vara stängd i morgon - vi har inte ens 2 dm snö. Eller kanske 2 dm, men det är fasen ingenting.

Så i morgon blir det heldag igen, bara för att det inte är någon skola. Jag orkar inte, jag vill inte. Men sen är det helg i alla fall, tack och lov. Då ska jag umgås med Kristin och vår bäste vän.

Jag kanske ska trösta mig i lite Julmust och svenska chips. :)

Jag dööööör
Postat: 2010-12-01 / 22:11:46 / © sandraaandersson.blogg.seHAHAHAHAHAHAHA jag dör!!!

Dag 2 - Min första kärlek
Postat: 2010-12-01 / 20:13:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Min första och enda kärlek är Fabian. Fabian har varit där sedan jag var 7 år, han är bäst i världen och han är den enda jag kan berätta allt för - utan att han berättar det vidare till någon. ;)
Dock bor han nu i Svearike medans jag befinner mig i ett annat land, om några veckor får vi ses igen.. jag och min man. Jag ska krama sönder honom.

Nämnde jag att det är min katt?

1 December 2010
Postat: 2010-12-01 / 19:56:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Det är första December och jag har ingen chokladkalender, buhu. Inte kan jag ta mig någonstans heller, eller jag kan väl antar jag, men men.

Idag var pojkarnas skola stängd, pga snön. Det skulle aldrig hända i Sverige liksom, vi fick kanske 1 dm snö igår och för det stänger dem skolan. Herregud. Så jag fick börja tidigare idag, buhu, men det gick.
Vi lekte lite i snön, dock inte så länge då dem tröttnade typ direkt. HUR KAN MAN TRÖTTNA PÅ SNÖN NÄR MAN ÄR BARN?

Jag vill ha helg, helg, helg.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB