29 April 2010
Postat: 2010-04-30 / 05:37:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeeej.

Just nu är Elin bäst på jorden, hon har lånat ut sin dator till mig så nu sitter jag i mitt rum med en dator i knät. Känns bra detta du, haha. Hon ska försöka lyckas hjälpa mig att ställa allt till rätta här, hur nu det ska gå.. min otur går inte att beskriva. Men men.

Idag är det torsdag, klockan är halv tolv och jag är dödstrött. Jobbade 9-20 idag typ, vilket är sådär 11 timmar. Yummy, utan paus så är det ju underbart.
Sedan hämtade Elin och en ny islänsk tjej upp mig och vi åkte till Starbucks och ett Diner.. bara njöt och umgicks liksom. Varför har vi inte såna mysiga amerikanska Diner i Sverige för?

Ne, ska nog dejta kudden nu.
I morgon har jag saker att ordna.

SOFIE, eller ja vem som helst där hemma.. jag har dator i morgon bitti. Så msn då va? Eller skype?

27 April 2010
Postat: 2010-04-27 / 17:07:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Vem har mest otur? Jo, jag...
Ska jag skratta eller grata? Igar gjorde jag nog bade och, och idag har jag bara en stor klump i magen.
Vad som hander far vi se, ingen vet, ingen vet, framtiden far visa oss.
Idag har jag forresten varit i Usa i 4 manader

En dag i City
Postat: 2010-04-25 / 05:24:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej alla glada,

Jag snodde Jessicas dator nu en snabbis så jag får skriva med svenska bokstäver igen(och så har jag blivit van att inte göra det så jag ända inte gör det och får ändra varje ord med å,ä och ö i. haha).

Idag tog i alla fall jag och Jessica tåget in till city för att storsa runt och shoppa lite. Började med att vandra uptown längs 5th ave, hamnade på Dylans Candy Bar vilket var himmelriket och det måste det vara för varenda unge i världen. Stolt i alla fall som inte kom ut med något därifrån.
Strosade runt lite i det området och sedan drog vi oss till Central Park där vi degade i gräset en stund, massvis med folk i parken idag och det var så skönt väder. Jag njöt kan jag lova. Drog sedan vidare till the Met för att hänga lite på Gossip Girl trappan vilket vi nu gjort, känn på den ni där hemma. ;)

Tog bussen downtown, vilket tog 40 min. Fasen vad långsamt, vill ni komma fram snabbt på Manhattan så ta inte bussen. Haha!
Med skavsår på fyra av mina tår så gav vi oss ut på jakt efter skor och när jag väl hittade ett par jag kunde ha och skulle köpa så upptäckte vi att min plånbok var borta. Jag hade den när vi klev av bussen och nästa gång jag tittade i väskan var den borta... suck, någon jävel har stulit min plånbok. Alla mina pengar(någonstans mellan 1000-1500 kr) och mitt körkort är nu borta, kul för mig att sitta här borta utan körkort och inte kunna köra. Längtar tills i morgon då familjen kommer hem och jag ska berätta den goda nyheten för dem, när ska alla dessa saker sluta hända mig? Haha.

Vi åkte i alla fall hem och sedan har vi degat här hemma hela kvällen, vad kan vi göra liksom? Jag blev av med en jävla massa pengar och skit. Suck, tur i alla fall att det bara var plånboken som dem tog och inte kameran, mobilen osv.

Girls night
Postat: 2010-04-24 / 08:34:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Ikvall har vi haft girls night har hemma hos mig.. sju svenska tjejer, tacos, vin och oreos - kan det bli mycket battre? Ut pa aventyr var vi ocksa, akte till Bronxville och hamtade Linnea och tog en avfart fel och hamnade helt pa villovagar och hade ingen aning om vart vi var.. just ikvall nar gpsen inte fungerade. Haha. Det som skulle tagit 15-20 min tog oss ca 1 timme. Ja, sa kan det ga.

Nu ska vi sova, i morgon blir det city.

23 April 2010
Postat: 2010-04-23 / 17:46:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej alla barn nu blir det barnprogram..

Familjen har akt och jag ar ensam till sondagkvall, underbart!! Sitter nu och noter dator i det fina vadret, haha. Funderar pa om jag ska dra en svang till White Plains och strosa runt pa Target... vi vet ju alla vart det kommer sluta. Jag kommer komma ut darifran med en hog bocker och filmer. Plus lite annat smaskit.

Ikvall sa ska vi ha tjejkvall har hemma hos mig, en hog med svenska tjejer ska laga tacos och ata. Fan vad nice. En tjejkvall, bara svenskar plus att vi ska ata tacos som jag inte atit pa fyra mander. Hihi.

Resten av helgen hoppas jag att jag kan spendera i city, hoppas hoppas. Jag alskar Manhattan, dar vill jag bo.. yummy, tank dig att bo pa Manhattan liksom. Skulle vara lyckligast ever.

17 dagar till mami och Jonas kommer, nedrakningen har borjat..

Night job
Postat: 2010-04-22 / 04:01:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Jaaa, 10 timmars jobb idag blev inte 10 timmar. Skulle sluta klockan 8, har sitter jag nu och jobbar kval.. men inte mig emot for barnen sover ju och jag kan snylta pa deras dator i koket. Haha. Maste se det positiva i det hela.
Fast anda, jag skulle bara jobbat 30 timmar denna vecka och inte 45. Var ju ledig mandag och ska vara ledig fredag-sondag. Hihi. (A)

Harfargning
Postat: 2010-04-21 / 21:23:42 / © sandraaandersson.blogg.se

Forresten sa har jag fargat haret ocksa, det gick ju som det gick.. ar inte van att farga det pa mig sjalv sa det var hyffsat drygt. Och sen blev det inte den fargen jag ville, men jag har ingen utvaxt langre iaf och det ar ju bra..
Haha.

21 April 2010
Postat: 2010-04-21 / 21:12:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Igar jobbade jag 10 timmar, idag jobbar jag 10 timmar, i morgon jobbar jag 10 timmar - jobb, jobb, jobb. Men sen ar jag ledig fredag-sondag och dessutom ar jag ensam hemma.. nu ska jag njuta. Haha!

Om mindre an tre veckor ar mamma och Jonas har, underbart. Dem ska vara har i 23(?) dagar och jag kommer vara gladast ever ungefar. Mindre an tre veckor, phu, det ar ju ingenting.. var ju bara 4 mander sedan sist jag sag dem liksom ;)

I mandags var jag pa Ikea igen, jag behovde kopa kaviar. Haha! Plus att Caroline ville dit sa det skadade ju inte att aka dit, rakade shoppa lite i City med - tre trojor och tva par skor. Oops.

Annars sa tillbringar jag min tid med att lasa, har nu last ut New Moon och LA Candy(Louise, den var bra.. men inte super. Marktes att det inte var en "riktig" forfattare som skrivit den) sen datorn sa hejda. I morse borjade jag pa Dear John, den kommer vara slutlast innan helgen ar slut. I promise.

19 April 2010
Postat: 2010-04-19 / 20:55:36 / © sandraaandersson.blogg.se

15.00
HEEEEEJ.
Jag lever, har jobbat hela helgen.
Idag har jag varit hos Elin och kakat lunch och tittat pa film, nu ska jag gora mig klar och aka in till city.
Ciaaaaaaaao!

Working girl
Postat: 2010-04-18 / 03:06:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Ikvall slutar jag 23.30. I morgon borjar jag 07.30, vad mitt liv ar roligt.. jag vill ju sova. Haha! Staller klockan pa 07.25 sa ska nog allt ga bra.. fantastiskt.

Forresten, vet nagon har i Usa vart det ar billigast och bast att lamna in datorn pa lagning? Har hort att BestBuy ar ratt dyrt iaf.. vill ha den lagad snabbt!

17 April 2010
Postat: 2010-04-17 / 20:14:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeeej, jag lever. Jao, men det ar knappt utan min kara dator.. mhm, beroende ar man pa ett satt nar det ar enda kontakten man har med livet dar hemma i Sverige.
Jobbar just nu och lanar familjens dator - flickan har sin nap, ena pojken ar pa kalas och den andra ar pa baseball.. perfekt for mig. Jobbar till halv 12 ikvall sa lite mer datortid kan jag sno at mig sen, haha.
Vad har hant sedan sist? I onsdags innan datorn krashade men som jag inte hann uppdatera om sa var jag till White Plains med Jessica.. drog en svang pa Target och jag gjorde av med alldeles for mycket pengar igen och sa var vi och at.
Igar var jag ut och at och var pa bio(Kick-Ass, sjukt kul film) med Jessica och Caroline, en ny svensk tjej har - jo, vi var pa Target med.. I LOVE TARGET, har nagon missat det?
Sen har jag val mest jobbar, ja.. sa ser det ut.
OCH VET NI VAD? Adam Brody ar har och spelar in en film och jag jobbar sa jag kan inte dra dit och kika efter han.. sa typiskt. Caroline hade varit dar i torsdags och fatt en glimt, alltsa.. lagomt avis jag var nar hon berattade det. HAN HAR LIKSOM VARIT MED I OC... fatta de, fatta nord jag kanner mig nu nar jag skriver detta. Haha.
Ne, ska gora nagon nytta nu.. typ kolla efter nagot at ata.

Blaaaah
Postat: 2010-04-16 / 01:51:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har kommit pa att det suger att inte sitta vid sin egna dator, speciellt nar det ar en mac och engelskt tangentbord.. jag trottnade efter 5 min. Japp, sa gar de. Kommer inte orka lagga energi pa nagon dator forrens min fungerar... vill ha alla mina bilder juuuuu, och filmer och allt annat.
Snalla dator fungera!

Kvallen kommer jag nog tillbringa datorlos i min sang med en bok, det ar ju positivt.. det kommer ga snabbt att ta sig igenom mina bocker ;)

Trasig
Postat: 2010-04-15 / 19:49:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Vips, sa var min dator trasig.. kul for mig, och kul for er som slipper lasa mina inlagg.
Far se om jag lyckas losa detta problem eller om jag blir datorlos lange.. vi hors nar vi hors.

I take it back
Postat: 2010-04-14 / 14:13:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, jag tar tillbaka glädjen om att internet fungerar igen.. visst, det fungerar men det är knasigt. Resten av kvällen igår tillbringade jag och värdmamman med att springa mellan våra datorer och försöka lista ut vad som var felet och varför det inte fungerar som det ska.. det gick ju sådär.

Ger nog upp lite halvt, orkar inte tillbringa tid med en dator och internet som inte gör som jag vill.. ciao.

Internet igen
Postat: 2010-04-14 / 03:43:03 / © sandraaandersson.blogg.se

JAAAAAAAAAAAAAA, nu har jag internet igen.. fast förtillfället är det väldigt segt ändå. Kanske för att det är nytt? Hm. Min värdmamma har suttit i telefon i två timmar ikväll för att installera nya grejer och fixa internet, jag gick hemifrån och 1½ timme senare när jag kom hem var hon fortfarande i telefon. Haha!
Vi har haft mycket problem med internet sedan jag kom hit, värdpappan sa nu ikväll att det ändå varit rätt bra den senaste tiden.. hur dåligt var det då inte innan jag kom? Ja, det undrar jag.
Förhoppningsvis blir det bättre nu med nya saker iaf. Hihi.

Mina två lediga dagar är över och nu väntar jobb resten av veckan, that's life.

13 April 2010
Postat: 2010-04-13 / 16:08:28 / © sandraaandersson.blogg.se

10.05

Godmorgon alla glada :)
Tisdag idag och jag är ledig, vädret är rätt grått så det blir då inget solande i alla fall.. vilket nog är bra för min hud vill nog vila, hihi. Borde nog köpa solskyddsfaktor eller något sådant, bara för att.

Funderade på om jag skulle åka in till City och shoppa idag, men nee, jag ska nog träffa Emma en stund istället..

Jaja, have a nice day.

-
Postat: 2010-04-13 / 00:38:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Blir galen, internet är jobbigt.
Och vädret är fint och jag ligger inne i sängen, smart drag.

12 April 2010
Postat: 2010-04-12 / 22:53:58 / © sandraaandersson.blogg.se

16.50

Hejsvejs!

Idag är det 12 April och det betyder att jag varit i denna familj i två månader, tiden flyger iväg. 3½ månad i landet och två månader i denna familj.. japp, tiden går snabbt.

Förmiddagen tillbringade jag hemma hos Elin i solen, yum yum. Solen gillar vi. :) Sedan skulle ju hon börja jobba så nu sitter jag här och försöker lista ut vad jag ska göra resten av dagen.

Jao, bye.

100411
Postat: 2010-04-12 / 03:11:17 / © sandraaandersson.blogg.se

21.00

Go'kväll!

Nu är det söndagkväll igen och jag har två lediga dagar framför mig, känns ljuvligt faktiskt. Haha! :)
Jobbade 14-20 idag så var rätt skönt, trodde iofs att jag skulle börja tidigt så ställde klockan på 8. Men det gör ingenting, jag är van att sova kort ändå så. Sedan var inte jobbet det roligaste, de två första timmarna så skrek flickan konstant.. "I want daddy", jag har nog fått hörselproblem nu. Hihi ;)

Var tänkt att jag skulle ut och äta med Elin och Linnéa ikväll, men nej. Jobbet krånglar till det, istället har jag en tvättaallakläderkväll. Det är ju kul det med.

Och mitt internet är knas, det har det varit sedan igår..

En skön lördag
Postat: 2010-04-11 / 02:09:41 / © sandraaandersson.blogg.se

20.00

Flickan är i säng och pojkarna är i duschen, så jag passade på att springa upp till mitt rum och hämta datorn och så.. sitter nu i köket och väntar på att pojkarna ska komma ner och fortsätta kolla på Alvin and the Chipmunks till halv nio då dem ska bums i säng.

Det har varit en sjukt nice jobbdag idag, synd bara att jag inte fick reda på tidigare att jag skulle börja jobba klockan sex. Jag tog 12-tåget in till City och var tvungen att ta 16.37 tåget hem så blev inte speciellt många timmar i City, hade tagit 9-tåget om jag hade vetat det tidigare. :)
Men jag kom i alla fall hem med lite kläder därifrån, köpte två shorts, ett par jeans, ett par leggings och två linnen från HM och Old Navy.. och allt på Old Navy var på rea, fantastiskt. Dock blev det ju inga skor eller jacka som jag är i stort behov av.

Idag hade vi rätt nice väder idag, me like!


Från och med idag ska jag aldrig köpa saker i godismaskiner, jag tryckte på Twix och ut kom Peanut M&M - vem fan vill ha M&M med jordnötter i? Ska ju vara vanliga.


Jag lärde mig också att jag inte ska släpa med mig en bok till City igen, den är bara tung att släpa runt på. Haha, och som vanligt somnade jag ändå på tåget hem.. fast klockan inte ens var fem.

10 April 2010
Postat: 2010-04-11 / 00:03:45 / © sandraaandersson.blogg.se

18.00

Hej!
Idag har jag varit i City och shoppat med Jessica, kom hem med lite nödvändiga saker.. men nu ska jag börja jobba. Ciao!

Fast ja, familjen är spårlöst försvunnen.. men ska inte sitta här och nöta ändå. Hörs när barnen sover.

Date Night
Postat: 2010-04-10 / 08:05:10 / © sandraaandersson.blogg.se

01.55

Go' natt eller vad man ska säga, jag kom alldeles nyss hem från en trevig kväll med Emma och Alicia :) Vi var och käkade på Applebee's och sedan gick vi på bio - Date Night som hade premiär idag. Seriöst, jag har aldrig skrattat så mycket när jag varit på bio förr, hysteriskt rolig film och jag rekommenderar alla att se den.
Efter att vi ätit hade vi lite tid att fördriva innan filmen började så vi gick till Target, så klart! Glad blev jag för det var alldeles för längesedan jag var där och det sved i plånboken när jag kom till kassan.. 48 dollar gick kalaset på och ut kom jag med två böcker(The Last Song och LA Candy), två filmer(Hairspray och Ocean's Twelve), schampoo, balsam och lite biosnack. Tråkigt för plånboken men bra för mig, nu har jag en massa att läsa eftersom jag knappt kommit någonstans i New Moon heller - så jag har så gott som tre böcker att läsa plus att Emma kommer tvinga på mig att läsa någon bok hon gillar.

Hur som helst, jag jobbade 10.30-19.30 idag. Hyffsat nice dag ändå - vid fem så åkte pojkarna iväg på Baseball och 40 min senare så åkte jag, flickan, mamman, farmorn och farfarn iväg och tittade. Så idag har jag sett min första Baseballmatch, eller jag såg inte så mycket eftersom jag fick springa efter flickan och det jag såg så fattade jag inte ett skit av. Haha! Men hela familjen är ju involverad i detta, pappan är tränare och båda pojkarna spelar. Jag tycker bara Baseball verkar vara en dålig version av våran gamla hederliga Brännboll. :D

Kyla
Postat: 2010-04-10 / 01:49:49 / © sandraaandersson.blogg.se

De senaste dagarnas strålande väder byttes idag ut till regn och kyla, okej det är inte kallt men inte fan är det varmt heller. Haha!

Kom nyss hem från en Baseballmatch och har nu slutat, men nu ska jag iväg igen.. ciao.

Några steg i sanden
Postat: 2010-04-09 / 06:08:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag efter flickans nap tog jag med henne ner till stranden, åååh, så jag längtar till sommaren. Visserligen tog jag henne till "hundstranden" eftersom den badstranden öppnas än på några veckor(?). Men ändå, strand som strand liksom.
Hann dock inte vara där länge eftersom flickan fick för sig att hon skulle på toa, så rusade hem med henne(tar typ 2 min iofs) och när vi kommer hem så ska hon helt plötsligt inte på toa längre. Nehe!ni kan ju ignorera köttbullebilden på mig ;) haha

Ljuva ljuva värme
Postat: 2010-04-09 / 01:26:52 / © sandraaandersson.blogg.seSåhär gick jag klädd idag, varmt och skönt. Idag var det perfekt värme hela dagen, igår var det för varmt men idag var det perfekt.. blev dock kyligt nu på kvällen men vad gör det? Det var ju fantastiskt väder på dagen.

Men jag kan inte fatta att det är 8 April och jag går runt i shorts och linne, det är rätt galet må jag säga - but I like it. Varför har vi inte sånt här klimat i Sverige?

Bränna
Postat: 2010-04-08 / 20:28:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Tänkte bara säga att jag har fått en härlig solbrillebränna, woho så snyggt det är.
Och förresten, idag är vädret ljuvligt - helt perfekt.

100408
Postat: 2010-04-08 / 14:04:46 / © sandraaandersson.blogg.se

08.00

Godmorgon!
Har varit vaken i en timme och försökt hinka i mig så mycket vatten som möjligt, har haft huvudvärk sedan igår och jag gissar på att det är vätskebrist... yumyum, det är kul.

Jobbar 09.00-19.00 idag, kul för mig. Igår jobbade jag typ 11-23. Mhm, höll nästan på att somna igårkväll innan värdpappan kom hem.. tackade gud när han väl kom innan för dörren och sprang snabbt upp till mitt rum(eller ne, väntade 5 min till tvprogramet sluta) och la mig.

Dags att gära mig klar, ciaaao.

Bara för att klaga, måste ju liksom..
Postat: 2010-04-08 / 05:16:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Klockan är tio över elva och det är 28 grader ute, vad är det för fel? Det är ju bara April. Dövarmt alltså, har haft takfläkten i mitt rum på i flera timmar och ändå är det döhett här inne - måste nog sova med den på i natt igen.. om det ens går att sova. Mitt rum är ju självklart det varmaste..

Jaaah, ska inte klaga.. i morgon ska vi bara ha 21 grader. Och på fredag bara 16.
Vad har ni hemma? - 10? ;) Hihi!

Nee, ska försöka sova... är dödstrött och jag börjar nio i morgon.

Värme
Postat: 2010-04-08 / 01:13:59 / © sandraaandersson.blogg.se

psst, det var inte 27 grader ute idag.. det var 31! ;)

Jag är så lyckad, så lyckad!
Postat: 2010-04-08 / 01:09:08 / © sandraaandersson.blogg.se

ALLTSÅ VAD VILL LIVET MIG?!?

Förra veckan så hamnade jag ju i trubbel med polisen, och är det fortfarande iofs. Polishelvete. Värdmamman hämtade förresten ut bilen idag och det gick på 400 dollar och så kommer väl min böter hem i brevlådan vilken dag som helst och den går väl på några hundra dollar också. Ljuva tider för plånboken!

Men det jag ville komma till var:
Idag när jag stod och lagade mat så glömde jag sätta igång fläkten, kände att de luktade bränt på sista kycklingen, satte snabbt igång fläkten på högsta och fortsatte med det jag höll på med. Vad jag inte hörde då var att brandlarmet gick igång, reagerade nog ändå rätt snabbt tror jag.. men grejen var den att jag inte hade en aning om hur jag skulle stänga av det så fick be pojkarna ringa mamman om hjälp, inget svar där men jag lyckades ändå lista ut det. Pust, sa jag.
Så säger en av pojkarna "Nu kommer polisen komma och fråga varför det gick igång", min reaktion var "WHAT?". Strax efter hör jag sirener och poff så stod det tre brandbilar utanför huset, men kul va!! Och dem var ju tvugna att komma in och kolla så allt verkligen stod rätt till, faaaaaaaan vad jag skämdes.
Varför ska detta hända mig? Och hallå, tre brandbilar? Räckte det inte med en?

Jag börjar fundera på om det verkligen är meningen att jag ska vara i detta land..


Sommar Sommar Sommar
Postat: 2010-04-07 / 16:43:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag ska vi tydligen få 80F här borta, vilket är ungefär 27C och jag har inga sommarkläder. Alltså, jag är i stort behov av shopping. Jag har ett par shorts, ett par lila så de går inte precis att kombinera med något annat än svart.. öhh, sommarkläder hit tack.

På måndag när jag är ledig så måste jag bege mig till City för att handla, ska rensa Old Navy, HM och Forever 21. Både HM och Forever 21 i White Plains suger så att bege sig till City verkar vara den bästa planen, synd ba att jag är ledig när alla andra jobbar så att jag inte kan ta med mig någon.
Stort behov av skor är jag också, sommarskor. Jag dör när jag vandrar runt i mina converse.
Ja, mitt nästa mål är att inhandla sommarkläder. Ååh, så ljuvligt och det är bara 7 April.

Farsgubben
Postat: 2010-04-07 / 14:41:55 / © sandraaandersson.blogg.se

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA! :)

100407
Postat: 2010-04-07 / 14:33:01 / © sandraaandersson.blogg.se

08.30

Godmorgon! :)
Vaknade vid sju idag och var kalaspigg ändå envisades jag med att ligga kvar och försöka sova till klockan åtta, vafan då för? Hade ju kunnat kliva upp direkt och få lite saker gjorda.. man är inte alltid så smart.

Och nu börjar jobbveckan på riktigt igen, fem dagars jobb framför mig. Känns lite sådär va, hade ju varit roligare att vara ledig hela tiden här borta. ;) Men det kan jag ju tyvärr inte vara.
Det ska i alla fall vara strålande väder, tack och lov, så nu kan jag vara ute med mina små värdbarn - wihoo. Och bränna mig igen antar jag, det måste vara något fel på denna sol.. hur ofta bränner jag mig liksom? Aldrig hemma i Sverige ju.

100 dagar
Postat: 2010-04-06 / 17:21:50 / © sandraaandersson.blogg.seIdag har jag varit i Usa i 100 dagar, sjukt länge men ändå så kort. Bara 265 dagar kvar sedan är året avklarat, det kommer nog bara säga poff så sitter jag där vid nyår och hela året är förbi.
100 dagar sedan jag lämnade Sverige, fy vad länge det känns som. Man har hunnit med så mycket men har fortfarande så mycket kvar man vill göra, man kommer aldrig hinna göra allt man vill göra.. bara i New York City så finns det så mycket man vill göra att man inte kommer hinna med det. Så mycket att göra, så lite tid.

En sak har jag kommit fram till under dessa 100 dagar i alla fall; jag älskar New York. Här skulle jag kunna tänka mig att bo för resten av livet, ha ett vanligt jobb och leva ett vanligt liv i någon liten stad i New York inte alls långt ifrån City. Mhm, vilket liv det skulle vara.

UNDERBARA UNDERBARA NEW YORK! :)


100406
Postat: 2010-04-06 / 15:26:12 / © sandraaandersson.blogg.se

09.20

GODMORGON!
Idag är jag ledig och jag ser fram emot en dag ute, visst idag är inte det strålande sol som det varit de senaste dagarna men det är varmt i alla fall. :) Och det är nog bra att solen inte är framme, min svinröda hud bord nog vila sig.
Jag har till och med sovit med takfläkten på hela natten, då är det varmt.. jag som alltid sover under duntäcket med byxor och tröja och kan ändå frysa. Men här är det fläkten som gäller.

Nu gäller det bara för mig att orka ta mig från sängen, men det ska nog inte vara något problem :)

Oops
Postat: 2010-04-06 / 00:59:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har jag jobbat 09.30-18.30. Nio timmar utan paus, det är det som är det jobbigaste med att vara nanny/au pair - man har aldrig rast, ingen lunchrast, ingen kaffepaus osv. Man slänger i sig maten medans ungarna äter, man springer på toa snabbt som satan när ungarna är upptagna med något och så.
Efter middagen idag när jag satte mig i soffan med flickan för att se på tv så märkte jag hur trött jag var, hur trött hela kroppen var.

Det var soligt och fint idag med, älskar detta väder. Var till parken på playdate med flickan i shorts och linne, tog en omväg hem för att få vara ute och gå med vagnen lite mer och sedan har vi varit ute precis hela dagen.. ända tills jag badade flickan och började göra middag. Märkte då att det sved på mina axlar, oops jag brände mig visst idag igen. Haha!

100405
Postat: 2010-04-05 / 14:28:08 / © sandraaandersson.blogg.se

08.25

Ah, men kul. Det är måndag idag och jag brukar vara ledig på måndagar så jag var helt inställd på det även fast jag haft semester den senaste veckan, och familjen sa ingenting igår så självklart trodde jag det.. men så nyss så skrek mamman åt mig och frågade om jag kunde börja halv tio. Jag kan ju inte precis säga emot.

Paket paket paket
Postat: 2010-04-05 / 04:01:28 / © sandraaandersson.blogg.seI tisdags hämtade jag ut ett jättepaket på posten, jag glömde berätta vad det var i tror jag. En massa massa godis: chokladkakor, två påskägg med lösgodis, en påse lösgodis, flera Twistpåsar, tacokrydda. Yummy!

Och vet ni vad? Jag som är världens största godisgris har inte rört lösgodiset än, jag har inte rörst lakritsen som jag längtat efter.. men nu är det ju påsk och ungarna har sprungit runt med sina påskkorgar hela dagen så känns ju som jag i alla fall borde smaka.. så nu, direkt efter jag uppdaterat detta så ska jag smaka. Salt och surt godis, svenskt godis - kan det bli bättre?

Men denna gång ska jag spara, spara, spara, spara.. om det går.

Filmkväll
Postat: 2010-04-05 / 02:38:57 / © sandraaandersson.blogg.seSitter på mitt rum och svettas som en gris, fattar inte hur det kan vara så varmt här inne. Jag har till och med takfläkten igång, phuuu.

Är ju rätt stuck nu när jag är utan bil och bra är väl det på ett sätt så slipper jag slösa pengar, måste spara, måste spara.. fast ja, jag måste handla också så en tripp till Target eller Harmon skulle vara nödvändigt nu. Börjar ta slut på schampoo, balsam osv och jag har inte orkat ta tag i den saken än.

När man är fast i huset så blir det filmkväll, hihi, jag gillar att se på film - har någon missat det? Såg nyss på 17 again igen och nu försöker jag se på Rose Red, såg en timme för någon dag sedan men sedan fegade jag ur.. nu ska jag försöka se de resterande 3 timmarna.

En annan värld..
Postat: 2010-04-05 / 00:29:57 / © sandraaandersson.blogg.se

18.30

Jag älskar klimatet här, inte konstigt egentligen eftersom vi bor på samma breddgrad som Rom. Men ja, vi har haft det så sjukt varmt idag med och det skulle bli ännu varmare de närmsta dagarna.. me like. Självklart kommer det bli sämre väder och regn också, men dessa dagar gör så mycket.. man blir så glad!

Har jobbat sedan 08.30 idag, hängde framför tvn med pojkarna på morgonen eftersom vi var de enda som var vakna. Spelade lite spel, hängde lite mer. Dem åkte på egghunt, sedan hängde vi lite ute och lekte i någon timme. Och sedan ni, då kommer vi till den delen då jag märkte att jag kommer från en helt annan värld..

..först åkte vi och kollade på ett hus som familjen kanske ska köpa. Galet! Det är så ljust med stora fönster överallt, 2 acres mark, 2 pooler(en inne och en ute), ett hus på gården som är sjukt coolt(50 talet rakt igenom) osv osv.
Sedan åkte vi till Country Cluben som familjen är med i, fy vad jag kände mig borta där. Alla gick omkring i klänningar och kostymer och där kom jag i mina vanliga gamla, billiga kläder. Haha! Kände mig så sjukt borta där kan jag säga..

nu degar jag på rummet, är hungrig fast vi nyss kom från country cluben. öööh, fel på mig? japp.

100404
Postat: 2010-04-04 / 14:12:39 / © sandraaandersson.blogg.se

08.10

Kvart i åtta rusade pojkarna in på mitt rum och letade efter påskägg, gäsp. Kul sätt att bli väckt på, haha. Och självklart vägrade dem lyssna när jag sa att de antagligen inte fanns några här inne, de fortsatte leta ändå.. och tur var det att dem inte hittade de påskägg jag fått skickade hemifrån för då hade dem väl tagit de och springit iväg. :P

Jag börjar jobba om 20 minuter, gaah. Jag är supertrött, eller egentligen är jag nog inte så trött men jag vill sova mer, hade varit skönt liksom.

Haha! Familjen kom hem i taxi igår och jag ba "jaha, okej?", så de första jag fick höra när dem kom in var "en väska är borta och den låg bilnyckeln i". HAHA, så typiskt.

Tomaten
Postat: 2010-04-04 / 03:32:34 / © sandraaandersson.blogg.se

HAHAHAHA! Jag är rödast i stan, röd som en tomat. Haha! Seriöst, undra hur det kommer se ut i morgon egentligen.
Jag tyckte inte att jag var så värst röd när jag kom in för några timmar sedan, så alldeles innan familjen kom hem så tittade jag mig i spegeln och ville asgarva - fy så röd jag var.
Så det första en av pojkarna säger när dem ser mig är "Vart har du varit? Du är superröd.", sen springer han iväg till mamma och säger att jag har bränt mig. Oops liksom.

Och nu släppte en lättnad igen, visste ju att jag hade ett samtal att vänta idag när familjen kom hem med det som hände tidigare i veckan. Det jag fick höra var "ingen fara, det är inte ditt fel. han låter som en idiot", skönt att höra. Men ändå, jag har dåligt samvete ändå..

Jaja, i morgon börjar jobbet igen. Och jag ska börja 08.30, gäsp. Det är det tidigaste jag någonsin har börjat i denna familj, mamman ville ha sovmorgon och det förstår jag efter denna vecka. :)

100403
Postat: 2010-04-04 / 00:39:46 / © sandraaandersson.blogg.se

18.30

Hej hopp, jag lever och är glad.. :)
Igår blev jag och Jessica inne hela dagen, spenderade 99% av dagen i sängen och var vi i köket och käkade. Eller jag tvättade faktiskt också, duktigt av mig.

Idag så skulle vi inte sitta inne hela dagen så vi gick till Manor Park och satt i solen i några timmar, var riktigt varmt i början men sedan började det blåsa. Tillbringade i alla fall några timmar där och jag hoppas att jag har fått färg, hoppas hoppas. Sedan tog vi en promenad till Stop & Shop och sedan Donken i Mameroneck och käkade glass. Har promenerat en del alltså, i flip-flops så klart så mina fötter klagar nu. :) :) :)

Vi kom nyss hem dårå. Sitter nu och väntar på att Jessicas familj ska hämta henne och att min värdfamilj ska komma hem. Semestern är över, ja nu börjar allvaret igen.

You know you are an Au Pair in America when..
Postat: 2010-04-03 / 03:17:15 / © sandraaandersson.blogg.se

+ You always introduce yourself with : 'Hi! My name is [your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!'

+Everybody is greeting you with a 'Hi. How are you!' and you can't respond fast enough, so you say it first!

+The worst thing is, the daddy/mommy is working from home

+You know what a S'MORE is.

+You spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear

+You hate Dora, The Wiggles and Thomas

+You say silly instead of stupid

+You go to PLAYDATES

+You've seen more movies in one month than in your whole life at home

+You drive over 30 minutes to a friend and you think it's not far

+You only have other Au Pairs as your friends

+You can make bacon

+You say 'like' and 'totally' every three words

+Someone has asked you stupid questions like: 'do you have cars in your country?' -- 'You don't have Valentine's Day?' -- 'Where is your country?'

+You don't think it's wrong to have cake AND ice cream.

+You park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far

+You cherish moments of silence more than ever before

+You notice yourself saying 'GOOD JOB' a hundred times a day

+You wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a Barbie, a lollipop, sand toys etc.

+You need to be creative to find new punishments because a time-out doesn't work anymore ;-)

+You have to admit to mistakes you never did or put the blame on you day for day

+You're sure you don't want own kids within the next 100 years

+You know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your Mom and dad every day

+You're ready to drink anytime of the day

+You start to love Disney movies again and can copy every passage of them

+You've learned what it means to be patient

+You know what a LCC is +You know that you should NEVER SHAKE A BABY!!! (Thanks to the endless long movie ^^)

+You take a nap, after you dropped of the kids at school (after being up for just 2 h :-D)

+You are DRIVING to the bus stop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house.

+The kids call you Mom cause you spend too much time with them

+You think $160 every weekend just for shopping and coffee are much in your country but not that much here

+The cup of coffee doesn't make you awake anymore, it just makes you alive.

+You miss the good old' days when you were able to go to the bakery and get bread w/ real butter (yellow)

+You don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money

+You use Purell instead of washing your hands

+Instead of singing song from the radio your singing children's songs

Asgarvar
Postat: 2010-04-03 / 02:02:28 / © sandraaandersson.blogg.seJag kollade igenom arkivet på bloggen lite och hittade ett inlägg där jag lagt in denna video, HAHA, Nina minns du? Jag skrattade bara jag såg inlägget och mindes hur mycket jag skämdes när jag såg detta, vågade fasen inte titta igen men tvingade Jessica att titta medans jag satt på golvet på andra sidan rummet och asgarvade.

Jag tycker fortfarande att hon är pinsam, haha. Och älskar början med "jag förstår inte vad du säger". Underbart

Älskade ängel
Postat: 2010-04-03 / 01:07:51 / © sandraaandersson.blogg.seHar haft låten på huvudet sedan igår, dam dam dam.. bara går runt och nynnar hela tiden.
Bert Stjärt!

100402
Postat: 2010-04-02 / 19:33:48 / © sandraaandersson.blogg.se

13.30

Vi kom inte i säng förrens efter fyra i natt och vid elva så vaknade vi av att min värdmamma ringde, tack för den. Gäsp. Jag gjorde det hon bad mig göra och sprang sedan upp till sängen igen, här ligger vi fortfarande. Haha! Vi är rätt dåliga, undra hur många gånger jag sagt "vi borde gå ut" eller "vi borde göra något nu" men vi kommer ingenstans.
Jag orkade i alla fall ta mig till mitt kylskåp sådär en meter från sängen och ta en svensk macka med kaviar på, mums var det. Att jag inte fattade hur bra svensk mat var när jag bodde i Sverige.

Sista dagen utan familjen, i morgon kommer dem hem.. jag vill inte börja jobba igen, är ju skönt att vara ledig, haha!
Plus att i morgon när dem kommer hem så kommer jag väl måsta förklara hela polishistorien för dem igen med mer detaljer, kul för mig.
Jaja, jag hoppas dem kommer sent i morgon iaf så behöver jag väl jobba söndag och sen är jag ledig måndag-tisdag igen. Bra detta.

7 veckor i familjen idag förresten, det är längre än jag var i den förra familjen.. jao.

Lite bilder från igår ba
Postat: 2010-04-02 / 17:55:26 / © sandraaandersson.blogg.seVi drog till stan dårå
Postat: 2010-04-02 / 08:58:47 / © sandraaandersson.blogg.se

02.50

Jag och Jessica är inte så bra på det där med att lägga oss tidigt har jag upptäckt, haha.

Vi bestämde oss i alla fall idag för att åka in till City och åkte in rätt sent, vårat största mål var att hitta påskmust så vi började med att gå till svenska kyrkan i hopp om att de skulle ha det. Men självklart inte, jag fick nöja mig med en leverpastejsmacka där. Tog subwayen downtown, vandrade längs vattnet och tog vattentaxin över till Ikea(tog mig tre månader att komma dit och nu två gånger på några dagar). Jag kom ut därifrån med bröd och sill. :D

Well, väl tillbaka på Manhattan så tog vi vår kära subway tillbaka till midtown. Där slog det slint i mitt huvud och det tog oss en timme att gå till bion som skulle tagit 10-15 min, jag tänkte helt fel och det kom jag på efter 25 min kanske. Haha! Men men, lite promenad skadar inte.

Vi gick på bio i alla fall och tog 01.15 tåget hem, promenade hem från tåget och insåg hur jävla surt det är att ha blivit av med bilen nu. Hade ju varit så skönt att kunnat köra hem på 3 min mitt i natten liksom.

Bilder kanske kommer någon dag, kameran ligger i väskan som ligger på andra sidan rummet.. japp så äre.

100401
Postat: 2010-04-01 / 19:14:45 / © sandraaandersson.blogg.se

13.10

Jag fattar inte att det redan är April, att jag varit här hela detta år och att det är April. Det är lite galet!

Idag är det fint väder igen, Jessica skrattade åt mig i morse när jag stod vid mitt fönster och sa "det luktar varmt" - 20 minuter senare sitter hon i köket och säger "det luktar faktiskt varmt". Precis, jag hade rätt.. det kan lukta varmt och det luktade varmt, och är rätt varmt med. :)

Vi ska försöka lista ut vad vi ska göra idag, ööh. Gå till en bankomat är ett måste, hennes mamma har satt in pengar på mitt kort som vi måste ta ut och jag vill inte ens tänka på att vi måste räkna om och lista ut hur mycket det blir i dollar. Det blir ju en tilläggsavgift när man tar ut och så också, men men. Haha.

Neee, ska nog lista ut vad vi ska göra nu.. ciaaaaao, måste njuta av de sista lediga dagarna.

The Last Song
Postat: 2010-04-01 / 05:03:45 / © sandraaandersson.blogg.seIkväll var jag, Linnéa och Jessica på premiären av The Last Song. Jag säger då bara: SE DEN! Den var inte alls som jag trodde, inte alls som man uppfattar den i trailern.. man får alla känslorna i en jädrans film - skratta, gråta, glädje osv osv.
Mhm, nice film :)

Och nu är Jessica här igen, vår conselor skjutsade hem henne i morse men nu är hon tillbaka efter många om och men. Hon stannar la här några dagar, skönt för mig att slippa sova själv i detta stora läskiga hus.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB