Dagens låt
Postat: 2009-09-30 / 23:48:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är hyffsat dålig på detta med dagens låt, kommer aldrig riktigt ihåg det och helt ärligt så lyssnar jag sällan på musik. Hinner aldrig, blir när jag åker bil eller är ute och går.
Men ja, idag lyckades jag komma ihåg det.


Put your records on

Ensamvarg i två veckor
Postat: 2009-09-30 / 20:50:53 / © sandraaandersson.blogg.se

I morgon åker jag till stugan(vem åker till sommarstugan första oktober? haha), kommer hem på fredag.
På lördag åker jag till Sundsvall för fest, kommer hem på söndag.
När jag kommer hem på söndag har mamma åkt till Arlanda och är påväg till Thailand, från söndag till den tjugonde blir jag ensam hemma.

Hur ska jag klara mig ensam i sexton dagar? Jag kan inte städa, inte laga mat, inte tvätta.. hur ska detta gå? Har ni tråkigt så får ni mer än gärna komma och hälsa på under dessa två veckor, ni får även laga mat så jag får äta något mer än pasta ;)
Ååh, jag måste köpa hem bacon. Då kan jag leva på pasta och bacon, så gott. Fast just ja, jag kan inte laga bacon.

Jag skulle behöva någon som kunde laga mat och tvätta åt mig, hmm.

Skrubba, skrubba, städa, städa
Postat: 2009-09-30 / 19:39:13 / © sandraaandersson.blogg.se

Bara för att Johan mobbar mig och mitt bloggande så ska jag skriva ett litet inlägg om vad jag gjort idag. Ha ;)
Idag har jag varit världens snällaste(jag fick inte alls betalt;) ) och hjälpt Johan att flyttstäda hans lägenhet, min uppgift råkade bli köket så där har jag klättrat och torkat och städat idag.
Sen blev jag bjuden på Frasses, sjukt vad hungrig jag var och sjukt vad gott det var. Där var det längesedan jag åt, äter sällan ute och de få gånger det blir så blir det oftast Donken.. fast det var också längesen. Haha.

Kom hem för 30 minuter sedan, nu blir det duschen och sedan IDOL! :D

Bekräftat
Postat: 2009-09-30 / 09:38:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Efter telefonsamtalet förra lördagen så hörde aldrig familjen i Connecticut med en svensk/finsk pappa av sig igen, förrens nu. En och en halv vecka efteråt så skickade de mejl och sa att de matchat med en annan au pair, jag tycker faktiskt att man kan höra av sig lite snabbare än så.. man ska inte behöva gå och vänta i en och en halv vecka i ovisshet, speciellt inte eftersom de sa att de skulle höra av sig dagen efter vi pratat i telefon men det aldrig hände.
Surt, ja.

Hoppas jag får en ny match snart, det är 2½ vecka sedan jag fick en match på vanligt vis nu.

The memories of Turkey '09
Postat: 2009-09-29 / 23:55:23 / © sandraaandersson.blogg.se


Nu när jag sitter här hemma i kalla Hudiksvall och fryser drömmer jag mig bort till Turkiet. Svettas floder i solen och kunna hoppa ner i poolen för att svalka av sig, hur underbart vore det inte att få göra det nu?
De två veckorna där borta var sjukt bra, inte tänka på någonting, bara leva, äta, sola och bada. Två veckor av njutning, jag vill tillbaka.

Som jag skrev i ett inlägg några dagar efter att vi kommit hem;
"I en soffa på Viking bar där trivs jag, med några Cactus på bordet och en i handen så trivs jag ännu bättre. Allt toppas med ett gött sällskap.
I bakgrunden ska man höra Fairytale, någon partylåt eller Hakans stämma när han sjunger "Love to see you cry", då är allt bra. Det är så kvällarna ska avslutas efter en dag i solen, efter en dag i paradiset.
"

Turkiet 2009 var så jävla bra.

Hostan har anlänt
Postat: 2009-09-29 / 20:47:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag började jag hosta, det förvånar mig inte om jag hinner bli riktigt sjuk till på lördag och inte kan åka till Sundsvall. Det skulle vara så typiskt.
Jag trotsade min hosta och resten av kroppen idag och begav mig till Friskis för att träna, kändes att det var dags. Och skönt var det även om kroppen tyckte att jag skulle gå hem och lägga mig i sängen.

Och fy vilket höstväder. Det har blåst hela dagen, det är iskallt och bara allmänt höst. Jag gillar det inte, jag vill ha vår och riktig sommar.


sommar, stugan och kunna plaska runt i värme

First season of The OC
Postat: 2009-09-29 / 15:31:42 / © sandraaandersson.blogg.se

När det handlar om serier så är den första säsongen av OC oslagbar, för en stund sedan såg jag klart sista avsnittet av säsongen.. igen. Undra hur många gånger jag sett den säsongen, 4-5? Ingen aning faktiskt, vad jag vet är att den är sjukt bra och att det inte finns någon annan säsong av någon serie som är bättre.

Jag tror även att jag är så gott som den enda som gillar Ryan/Ben McKenzie mer än Seth/Adam Brody. Men det är bra, då får jag honom för mig själv, hähä.

Är inte så pepp att se andra säsongen nu, jag gillar den inte. Andra säsongen är en av de värsta säsongerna någon bra serie någonsin gjort, tacka gud för att säsong tre och fyra var bra mycket bättre.

Ingen förstår mitt behov
Postat: 2009-09-29 / 14:09:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Det finns fortfarande biljetter kvar till Sverige-Albanien matchen 14 Oktober. Jag vill gå, jag vill gå, jag vill gå, men ingen vill gå med mig. Ingen förstår mitt behov, vilken familj man har.

Som t.ex mina syskon, de ansökte om biljetter till Danmark-Sverige matchen 10 Oktober, en match i Köpenhamn. De hade tänkt åka på en match där biljetterna är dyrare, resan längre=dyrare och måste betala boende. Men de påstår att de inte har råd att åka ner till Stockholm över dagen för att kolla på en match som är billigare?
Hur går det ihop egentligen?
Och att båda dem har jobb med inkomst varje månad och jag är arbetslös med en inkomst på exakt 0 kr i månaden gör det hela konstigare. Jag anser att jag har råd utan inkomst, men inte dem med inkomst. Ja, knas.

10 September 2008 var sist jag var på en match(U21 Em i somras räknas inte), förstår ni hur längesedan det var? Och nu när jag ska flytta ett år så kommer det ta minst ett år till, två år utan fotboll är katastrof. Att se på tv är inte samma sak som att se live, det ska vara live och jag blir galen.

FINNS DET INGEN I HELA AVLÅNGA SVERIGE SOM VILL GÅ MED MIG?
Nej, självklart inte. "Fotboll kan man se på tv", ingen förstår att det inte är samma sak.


Jag vill, vill, vill verkligen

Igår blev det Idol, BB och ytliga bitchar i Hollywood
Postat: 2009-09-29 / 10:35:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår kväll ville Soffan att jag skulle komma och göra henne sällskap så strax efter tio så hoppade jag in i bilen och åkte dit. Vi tittade på Idol(yeeees, Calle och Jon gick vidare. Helt rätt), lite Big Brother och förra veckans avsnitt av Svenska Hollywood fruar.
Vi tänkte på en sak under Svenska Hollywood fruar, Anna Anka pratar alltid om hur viktigt det är att se perfekt ut hela tiden osv, ändå så springer hon runt i myskläder nästan hela tiden. Det är väl ändå inte att se perfekt ut? Myskläder är det bästa och skönaste som finns men det är knappast någonting man sätter på sig när man ska "se bra ut". Agnes-Nicole spinger också runt i myskläder hela tiden, bara Maria av de där tre som inte göra det jämt och ständigt.

Det var meningen att jag skulle ställa tillbaka min dygnsrytm i natt, det gick ju som det gick när jag åkte från henne vid ett och klev upp nyss. Får göra ett nytt försök i kväll helt enkelt.
Förresten, telefonförsäljare osv bode byta arbetstider, jag vaknade klockan nio av att någon sådan ringde klockan nio. KLOCKAN NIO, okej jag brukar vara uppe då, men det är många som sover den tiden.

 

Ååh, det märks verkligen att det fel halva av året. Iskallt, jag skakade hela vägen hem i natt.

Let it rock
Postat: 2009-09-29 / 01:40:09 / © sandraaandersson.blogg.seDetta är en av mina absoluta favoritlåtar just nu, och jag älskar uppträdandet.. koreograferat av ingen mindre än Travis Wall(och jag antar att ingen av er vet vem det är).
Men ja, jag älskar låten.

Varför sover jag inte nu? Varför har jag inte gått och lagt mig? Näe, jag sitter vid datorn och tittar på OC. Idiot!

Vissa saker får en att tvivla
Postat: 2009-09-28 / 19:09:54 / © sandraaandersson.blogg.se

För varje dag som går så blir jag mer och mer rädd för att åka iväg till Usa.
På kort tid nu har jag läst om två tjejer som åkte i augusti och nu har åkt hem för att de inte trivdes/ hade problem i familjen osv, sedan har jag läst om sjukt många som åkte i slutet på sommaren som är i re-match eller redan bytt familj.

Detta gör mig rädd, jag vill inte re-matcha och absolut inte åka hem efter bara 1-2 månader. Jag vill verkligen inte det.
Man letar familj i flera månader, hittar en familj man tycker är sin drömfamilj, man kommer dit och upptäcker att man inte trivs med familjen och tar beslutet att det är bäst att byta eller åka hem, jag skulle se det som ett sådant stort misslyckande att åka hem när detta är något jag velat göra hur länge som helst.

Även om detta gör mig rädd så tänker jag inte låta det stoppa mig, Usa är min dröm och har varit det så länge jag minns.Nu till lite roligare saker, igår kväll satt jag och tittade på SI's hemsida bland värdfamiljerna de lagt ut där. Jag hittade flera(ni vill inte vet hur många) som verkade intressanta och skickade iväg ett mejl till SI om att jag tyckte de verkade intressanta och hoppades att jag skulle kunna matchas med någon av dem.
Vi kan ju hoppas att det leder någonstans, eller att jag i alla fall får en annan match snart. :)

Hit och dit, fram och tillbaka
Postat: 2009-09-28 / 15:36:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag sov nästan hela dagen igår, jag sov hela natten och vaknade av att pappa ringde och väckte mig halv 11 ändå är jag fortfarande trött? Vad är felet?
Igår började jag ju fundera på om jag håller på och blir sjuk, idag krånglar magen, så det kanske är så att jag börjar bli sjuk? Jag orkar inte bli sjuk, jag har ett tillräckligt tråkigt liv just nu ändå.

Vid tolv kom pappa och hämtade mig, vi åkte till stugan och hämtade hans motorcykel och for vidare till Stocka. Han på motorcykeln och jag i bilen, lämnade motorcykeln där och  åkte ifrån Stocka, när vi kom till Långsjön kom han på att han glömt sin hjälm och vantarna så det var bara vända och åka tillbaka till Stocka.
Det blev en jädrans massa åkande idag bara för att lämna in den där mc:n.
Vi var även på Skutan en sväng och tog en varsin räkmacka, dock verkar inte min mage gilla den speciellt mycket så som den håller på nu.

Kom nyss hem, om ca en halvtimme ska jag iväg och jobba. Tjoho!

just let me sleep

Måndag igen
Postat: 2009-09-28 / 11:32:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Det blev alternativ tre igår, jag var för trött för att flytta mig från datorn så jag tittade på OC. Säsong ett är så sjukt bra.

Idag ska jag först till Stocka(?) och gör jag vet inte vad, sen ikväll blir det jobba på Friskis igen. Just nu tittar jag på nya avsnittet av Desperate Housewives, det har äntligen börjat igen efter sommaruppehållet.

Have a nice day ;)

Tjugosjunde september tvåtusennio
Postat: 2009-09-27 / 19:44:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag gick och la mig igen efter det förra inlägget, haha. Vet inte hur jag kan sova så mycket, det måste vara något fel på mig.. eller så är jag sjuk. Jag kom på att det känns mer som jag börjar bli sjuk än att jag är bakis, men hur kan det inträffa? Jag är så gott som aldrig sjuk, förkyld är inte sjuk och det är det närmsta sjuk jag brukar vara.

Jag försöker komma på vad jag ska tillbringa kvällen med, en påse lösgodis och en film? Eller ska jag kanske bara gå och lägga mig på soffan och sova igen, eller kanske sätta igång ett avsnitt av OC? Hmm.

Först kanske jag borde kolla på bilderna från igår, jag har inte ens haft orken att kolla om jag fick med mig allt hem i natt så jag hoppas att kameran är med mig hem, körkortet också.

Sådär dagen efter
Postat: 2009-09-27 / 16:24:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag börjar må bättre, äntligen. Det är jobbigt att vara bakis på detta sättet, jag har hellre huvudvärk men är "pigg". Känner lukten av maten som strax är klar, den får mig att må dåligt igen.. fantastiskt. Haha..

Idag har jag alltså gjort ingenting, jag vaknade halv 9 och var superpigg så jag var upp en sväng. Gick och la mig igen, låg i sängen i några timmar innan jag flyttade mig vidare till soffan där jag tillbringat dagen(varför är soffor så korta? det är jobbigt att sova när man inte riktigt får plats).

Nästa helg måste jag nog ta det lugnt, jag och Nina ska ju till Sundsvall på fest och det är jag som ska köra hem dagen efter. Att köra i detta tillstånd går inte och så är det ju olagligt också, men det hör inte till saken. ;)

Så sjukt ointressant inlägg detta var.

-
Postat: 2009-09-27 / 15:36:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Oops, jag mår visst inte så bra idag..

Häng med på party
Postat: 2009-09-26 / 16:53:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag borde göra mig i ordning, men varför är det alltid så jobbigt att göra sig i ordning när man ska göra något? Jag kanske är lat, haha, där har vi nog anledningen till varför jag så gott som levt i mysbyxor, uppsatthår och osminkad sedan studenten.. det är så skönt att inte behöva dra på sig obekväma jeans, platta året och sminka sig varje dag.

Men ikväll är det fest så jag måste göra mig klar, måste. Sen har vi problemet med kläder, jag har inga, jo lite sommarkläder men jag kommer frysa ihjäl om jag ska ut i det.. buuuh, fast vad gör det? Jag har varit sjuk sedan Mars så blir knappast mer sjuk, haha.

Om en timme ska jag vara där, så kanske borde rappa på? Hmm, ja.

Dancing baby
Postat: 2009-09-26 / 16:22:24 / © sandraaandersson.blogg.seSjukt söt bebis, "dansande" till Beyoncé - Single Ladies

Galen
Postat: 2009-09-26 / 14:22:10 / © sandraaandersson.blogg.se


Blir man inte galen att ens status fortfarande är såhär?
Jo, hyffsat galen blir man... man vill liksom att den ska ändras.

Är det bara jag som ogillar rubriker?
Postat: 2009-09-26 / 11:05:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Lördag idag, jag har ingenting vettigt att dela med mig av.
Ingenting nytt har hänt på au pair fronten, inte kommer det väl hända något heller.
Ikväll blir det fest, ja jo, måste passa på medans jag inte är mindreårig.

Det var allt jag hade att dela med mig av, frukosttajm.

Dagens låt
Postat: 2009-09-25 / 19:45:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Som vanligt när jag är rastlös så klickar jag runt på YouTube, idag kom jag i på en video där två skådisar(manliga) sjunger Miley Cyrus - See you again. HAHA.
Jag lyssnade mycket på denna låt förra året, kände att jag var tvungen igen.. så nu ligger den i min Spotify lista, jag lovar att ingen skulle vilja se vilken musik jag har där, haha. Jag skäms nästan för den, men jag skäms då inte för att jag lyssnar på Miley, hon har vissa grymt bra låtar.

Det får bli dagens låt i alla fall


See you again

Negativt besked
Postat: 2009-09-25 / 18:46:21 / © sandraaandersson.blogg.se

För ett tag sedan fick jag detta mejl från familjen jag pratade med igår.

"Hi Sandra,

It was great to meet you on the phone.  You seem like a lovely, warm girl.  I am sure you will find a wonderful family.  At this time, we will not be able to match.  This is our first time having an au pair, and we have decided that we would like to find someone from Germany because I speak German and this will make communication a bit easier.

Thank you for your time and good luck!"

Så det blir inte denna familj heller, nehe - jag är ju varken tysk eller pratar tyska. Får hoppas att någon ny familj hör av sig snart, man blir galen av att bara gå runt hemma och vänta på att hitta en familj, och bara för att man hittar en familj så är ju inte väntan över för då ska man vänta på att få komma iväg.
All denna väntan.

Idag är det fredag och jag kom inte på någon rubrik
Postat: 2009-09-25 / 13:41:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Just nu är jag sjukt trött av någon konstig anledning, det var längesedan jag var trött redan denna tid på dygnet.
Har faktiskt hunnit med en hel del idag, vid tio hämtade jag Soffan och vi for till tippen, hudiksvalls bostäder, prix, systemet m.m, effektivt av oss där då.

Soffan köpte en dator, jag är avundsjuk på att hon(och alla andra) har en webcam i sin, det vill jag också ha. Men jag ska köpa en, dock kostar de ca 600 kr och min ekonomi är ju som den är. Jag ska kunna Skypa med folk när jag åkt, annars kommer jag dö.. typ.

Nu ska jag läsa en massa jobba au pair papper, drygt.

Samtal med mamman i familjen
Postat: 2009-09-24 / 18:55:35 / © sandraaandersson.blogg.se

Precis när jag kom hem idag så fick jag ju mejl av mamman i familjen, hon berättade lite om dem och frågade om vi kunde prata. Två minuter efter jag svarat på mejlet så få jag ett nytt där hon frågar om hon kunde ringa direkt, det blev ett samtal på ca 40 minuter om allt möjligt.
Vi pratade på Skype, då jag inte har en webcam så kunde hon tyvärr inte se mig men jag kunde se henne och så kommer jag på mig själv flera gånger med att sitta och nicka, men inte fan kunde hon se det. Haha.

Familjen består av mamman, pappan, en sex årig flicka och en hund, de bor strax utan för Princeton, New Jersey.

Vet inte vad mer jag ska eller får berätta, hon skulle höra av sig i morgon igen i alla fall. Vi får se hur det blir med detta. :)

Jag och mormor = slavar
Postat: 2009-09-24 / 16:57:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag var jag och mormor slavar, vi tömde Soffans förråd och åkte med en massa skit till soptippen. Att vi två skulle göra det är stört, inte vårat förråd och absolut inte våra saker. Men men, jag är fan den snällaste dottern och systern i världen.
Jag svettades och slet, självklart var förrådet på vinden så det var en massa trappor upp och ned med kartonger och skit. Och hur ska man lyckas veta vart man ska slänga allt på tippen? Brännbart? Metall? Restsopor? Jadu, bra fråga.

Och gud vad tomt det var hemma hos mormor nu utan Osmo där, super tomt :(

Egentligen skulle jag träna nu klockan fem, men nej det gick inte, jag la precis på efter ett samtal med den nya familjen. Berättar lite mer om det senare ;)


Allt handlar om tajming
Postat: 2009-09-24 / 15:04:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Usa har alltid sådan tajming, idag ringde de igen.. när jag var på soptippen, vilket tillfälle. Men idag var det ingen familj som ringde utan en community counselor(typ en områdes representant man har där borta, som ser till att man har det bra, ordnar au pair träffar och så), hon hade frågat Rebecka(en svensk au pair där) om hon visste någon svensk au pair som sökte familj och så tipsade hon om mig. Så idag ringde community counselorn mig för att berätta lite om familjen, se vem jag var och så, hon sa att hon skulle ringa familjen direkt när vi hade lagt på för att berätta om mig.

Åhh, nu fick jag mejl från familjen. Måste läsa, uppdaterar sen ;)

Hur dum får man vara?
Postat: 2009-09-24 / 09:45:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Varför har man väckarklockan på när man inte sover hemma? En väckarklocka som det dessutom går igång ett larm på, som låter som ett brandlarm, om man inte stänger av den inom x antal minuter.
Och sen kommer man hem på morgonen och börjar dunka musik medans andra fortfarande ligger och sover, eller i alla fall försöker sova?
Vem är så dum? Jo, min bror.

Först vaknar jag av larmet på hans väckarklocka och måste kliva upp för att stänga av den, somnar om och vaknar en stund senare av att han kommit hem och börjar dunka musik.
Jag blir galen.

Idag ska jag vara en slav, ingen vet varför jag av alla måste göra det när jag är den som absolut inte borde behöva göra det.

Han är i alla fall min idol
Postat: 2009-09-23 / 20:59:50 / © sandraaandersson.blogg.se


Detta var min favorit för i år, 16-åriga Felix. Hans röst är oslagbar, han påminner om Christian Walz och då kan det ju inte vara fel.
Men självklart åkte han ut idag, nu är det nästan inte värt att titta längre. Jävla jury.

Ett steg närmare slutet
Postat: 2009-09-23 / 18:04:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Oj, vad jag är duktig. Jag har läst hela 20 sidor i Breaking Dawn idag, lite närmare slutet är det i alla fall även om det fortfarande är över 400 sidor kvar. Och jag måste erkänna, boken börjar bli lite mer intressant nu.

Fick lite tråkigt och började pilla med bloggen, flyttade upp datum och tid till under inläggsrubriken och la in en linje. Ändrade storlek och typsnitt på inläggsrubriken också, visst var detta så viktig information för er? Haha ;)
Headern har jag lovat mig själv att jag inte ska röra innan jag matchat med en familj, så det kan ju ta ett tag.

Nu är frågan; ska jag träna, ta en promenad eller städa garderoben?
Eller kanske fortsätta läsa?

090923
Postat: 2009-09-23 / 14:06:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Redan onsdag och redan 23 september, vilket betyder att det är precis 6 månader sedan jag fyllde år och om 6 månader fyller jag 20 och får handla på systembolaget. Att det är den 23 september betyder också att det är 4 månader sedan vi åkte till Turkiet, det känns som igår men ändå inte. Tiden går snabbt.

Hittills idag har jag

- tittat på 90210
- tränat
- läst en del av "your steps to america" - massa massa info
- tittat på en film

Nu tänkte jag ge Breaking Dawn ett till försök, ska försöka läsa 10 sidor utan lägga ifrån mig boken för att hitta på något roligare. Haha.
Funderar på om jag ska baka också, sen blir det kanske träning med Soffan ikväll och så klart blir det idol.

Tummen upp för mitt innehållsrika liv ;)


Världens sötaste video
Postat: 2009-09-22 / 23:27:05 / © sandraaandersson.blogg.se


Jag hittade världens sötaste video på Taylor Lautner som liten, jag kan bara inte bestämma mig för hur gammal jag tror han är här. 12? 13?
Han är söt i videon i alla fall.

YouTube kan vara det bästa tidsfördrivet, även Perez Hiltons blogg där jag hittade denna.

Göra en liten chans lite större?
Postat: 2009-09-22 / 21:10:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Om jag laddar upp någon mer bild på mig med barn på au pair sidan så kanske det är lättare att hitta familj? Pappa tog några bilder på mig och mitt kusinbarn i helgen, kanske borde slänga upp något sådant - ska bara orka lägga in det på datorn först, haha.
Hade ingen aning om vad kusinbarn hette på engelska, tvivlade på att det hette "cousins child" så jag sökte upp det och tydligen heter det "first cousin once removedd", det är något jag aldrig hört förut.

Nu hoppas jag att jag får någon till match också när jag anstränger mig och lägger upp en till bild, fast först måste den ju godkännas och de verkar inte vara så snabba på att godkänna saker då de varken godkänt mitt polisregister eller mina hälsopapper än.

Oops, jag råkade visst låta kaffet koka över. Hähä.

Beyoncé i Sydney
Postat: 2009-09-22 / 19:53:53 / © sandraaandersson.blogg.seUnder en konsert i Sydney tog Beyoncé upp en flicka med cancer på scen och sjöng Halo för henne, kalla mig känslig(är nog känsligast i världen tror jag) men jag grät när jag såg detta.
Verkar som halva publiken grät också, det kan jag förstå.

Detta är vad jag gillar
Postat: 2009-09-22 / 17:46:34 / © sandraaandersson.blogg.seJo, ja, jag är lite smått besatt av Mark Kanemura.. eller så är jag bara ett stort fan. Men hur kan man inte vara det? Han är ju grym.
Jag kan inte låta bli att lägga upp denna video från när han uppträdde på Emmy galan i söndags med bland annat några andra deltagare från Sytycd.

En fundering
Postat: 2009-09-22 / 17:33:31 / © sandraaandersson.blogg.se

När går gränsen för att slå ihjäl någon?
Jag bara undrar liksom, det skulle vara bra att veta.


Haha, ta inte detta fel nu, jag planerar inte att slå ihjäl någon - även fast det borde vara lagligt ibland ;)

Nu är ett såntdär ögonblick då jag önskar att jag fått åkt iväg redan, att jag slipper vara här hemma med folk man inte står ut med.
Men ja, jag börjar nästan ge upp att någon gång få komma väg. Funderar på om jag borde söka jobb eller en utbildning, leta egen lägenhet osv. För det ser inte ljust ut om att få komma iväg, snarare så ser det väldigt mörkt ut.

Oops, jag missade visst det
Postat: 2009-09-22 / 13:38:52 / © sandraaandersson.blogg.se

När Soffan åkt så åkte jag och pappa och köpte lunch på Donken, inte mitt förslag faktiskt och åkte sedan hem till Soffan, det var ju så längesen vi träffat henne ;) Haha, näe men vi åkte dit med en blomma/träd och kikade in deras lya lite mer.

Anledningen till att pappa kom hit var förresten att han hade post till mig, äntligen hade posten från Au pair in America kommit så nu kan jag läsa igenom det och så hade jag fått ett brev från arbetsförmedlingen. Jag öppnade nyss posten och jag skulle ju vara på arbetsförmedlingen klockan ett, haha. Bra när man får posten efter att man skulle vara där, visst jag fick mejl förra veckan men jag hade helt glömt det och i mejlet stod det ingenting om att det var viktigt att komma eller att man måsta kontakta dem om man inte kunde komma men det stod det i brevet, och nu är det ju lite försent.
Men äsch, jag orkar inte bry mig om arbetsförmedlingen, jag gillar inte dem.

Nu ska jag se veckans Gossip Girl och One tree hill och bara njuuuuta :)

Planen sprack
Postat: 2009-09-22 / 11:03:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag hade planerat att jag skulle kliva upp 8 i morse och gå direkt till gymmet, men så vaknar jag vid 7 och är jätte snorig. Vad i helvete liksom! Men självklart är jag bättre nu så det blir träning ikväll istället, men jag som ville gymma i fred. Kan inte vara många på gymmet strax efter 8 på morgonen liksom.

Nu sitter jag här med syster vid varsin dator och nördar, haha. Hon spelar poker eller något annat onödigt som hon slösar bort sina pengar på, jätte smart när hon ska spara sina pengar för att hälsa på mig i Usa. SUPER SMART!
Men iofs, det är aldrig någon som påstått att hon är smart ;) höhö

Nu ska jag försöka få henne att bli social istället, lycka till! haha.

Sex is back år efter år, men jag kommer aldrig
Postat: 2009-09-21 / 23:46:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Ibland(snarare ofta) kommer jag på sjukt roliga ideér, t.ex. saker jag så gärna skulle vilja göra men aldrig kommer göra. Som nu har jag fått för mig att det skulle vara roligt att söka till So you think you can dance när jag är i Usa, jag vet att jag inte får vara med i programmet eftersom jag inte är amerikansk medborgare men bara att gå på audition liksom. Och så klart skämma ut mig för hela världen, för jag kan verkligen inte dansa, jag dansar antagligen värre än herrn i videon här nere.

Men i alla fall, jag skulle tycka det var kul att bara gå dit och söka och vara med om hela processen bara för att. Även fast jag inte är tillåten att vara med och vet att jag inte kan dansa, men var inte orolig att jag ska göra bort mig i amerikansk tv - jag tänker inte göra det ;) Haha.

(även fast jag vill och önskar att jag kunde dansa, höhö)

Denna man vägrar dock inse att han är kass, han söker varje år
och varje år är hans mor med och säger att han kan.

Dagens låt
Postat: 2009-09-21 / 23:26:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag glömmer alltid lägga in "dagens låt", måste bli bättre på det. Händer alltför sällan nu, sist var tydligen 8 september.


Shakira - She wolf

Ibland får man klaga va?
Postat: 2009-09-21 / 21:53:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Tack och lov har jag bara tre jobbpass kvar på Friskis, jag skulle seriöst inte palla mer med dessa tanter för självklart får jag jobba med tanter. Jag blir galen, de förstår ingenting av vad de håller på med men de ska ändå envist göra det och när de försökt i en evighet så måste jag ändå säga till vad de gör fel, kunderna borde få fnatt av hur segt allt går.
Det är meningen att vi ska vara glada och hjälpsamma, men hur går det att vara glad när den man jobbar med inte kan vara hjälpsam även om den försöker?

Vi stänger klockan nio, med det betyder det att vi ska kunna gå därifrån typ klockan nio. Det betyder inte att motionärerna ska gå ifrån gymmet klockan nio för att sedan duscha i en halvtimme, näe de ska vara klara klockan nio så vi kan gå hem.
För att vi ska kunna gå hem klockan nio när det stänger så innebär ju det att vi städar, plockar ihop, räknar kassan osv medans det är öppet. Så idag gick jag in på gymmet tio i nio för att stänga fönster och stänga av musiken, det är tre personer kvar i gymmet men de måste ju alldeles strax gå så det är ju inget konstigt att jag gör klart där inne. Så när en kille sedan går ut ur gymmet och förbi receptionen snäser han "stäng av musiken när alla är klar i gymmet", är det då meningen att vi ska stå och vänta på att alla är klara och sedan börja göra allt? Då skulle vi inte komma därifrån förrens långt senare, vi står och sliter(okej, har tråkigt) i receptionen utan betalt och så får man skit av motionärerna.

Jag var bara tvungen att klaga, jag är irriterad.
Som sagt, tack och lov bara tre gånger kvar och nästa gång ska jag stå med en ung tror jag och gången efter det ensam. Tack och lov.

090921
Postat: 2009-09-21 / 15:11:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har det inte hänt mycket, jag har inte lyckats göra något av det jag planerat att göra men så kan det gå när man är arbetslös. Jag skyller allt på att jag är arbetslös, haha.

För att fördriva tiden så kollade jag nyss hur många amerikanska stater jag kunde, om jag lärt mig någon mer sedan sist jag kollade och denna gång kom jag upp i 37 st, vilket innebär att jag kunde ca 10 st fler denna gång än sist, dock missade jag ett par självklara även denna gång. Men att jag kom på 37 st innebär att det endast var 13 st jag inte kom på, kan inte vara så svårt att lära sig.

Om en timme ska jag iväg och träna, sen hem för att duscha och äta för att efter det bege mig ner till Friskis igen för att jobba i några timmar.

Btw, igår var det 4 månader sedan jag hade min sista skoldag i gymnasiet. Sjukt vad tiden går snabbt, även fast den går sakta.

Inget samtal
Postat: 2009-09-20 / 23:18:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Familjen ringde aldrig idag, så jag satt hemma hela dagen i onödan. Jaha, så var det med det. Jag tänker inte sitta hemma hela veckan bara för att vänta på ett samtal, de kanske kom på att jag inte är rätt au pair för dem och familjerna har en tendens att inte höra av sig och säga varför man inte passar. De bara slutar höra av sig, slutar svara på mejl osv.

Jag märker väl om de hör av sig de närmsta dagarna annars får jag hoppas på en ny match, jag vill ju komma iväg snart. Jag vill åka i oktober, men det börjar jag inse att aldrig kommer inträffa - tyvärr.

Filmtips
Postat: 2009-09-20 / 16:23:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Medans jag väntar på att familjen ringer så kan jag dela med mig av lite filmtips, filmer jag sett den senaste tiden och gillar.

En gåva för livet(The Ultimate Gift)
Med bl.a. Drew Fuller(Förhäxad), Abigail Breslin("Definitely, Maybe", "Little miss sunshine")
Betyg: 5/5
När Jasons rike farfar går bort förväntar han sig ingenting, det enda han kände för honom var nämligen hat. Dock så hade den bortgångne farfadern andra planer, dessa var att ge den perfekta presenten till Jason.

Shelter
Betyg: 5/5
Shelter handlar om Zach som ger upp drömmen om att bli konstnär för att ta hand om sin systerson. Genom sitt surfintresse blir han kompis med sin bäste kompis Gabes brorsa Shaun. Snart inser killarna att dom är mer än kompisar, och romansen får Zach att ta tag i sina drömmar...

Illusionisten(The Illusionist)
Med bl.a. Jessica Biel(Sjunde Himlen), Edward Norton(Keeping the faith, Kingdom of Heaven)
Betyg: 4/5
Eisenheim, som är trollkarl i sekelskiftets Wien, förälskar sig i en kvinna som tillhör en betydligt högre social rang än han själv. När hon förlovar sig med kronprisen använder Eisenheim sina kunskaper i magi för att vinna henne tillbaka och underminerar på så sätt stabiliteten i det kungliga huset i Wien.

Running Scared
Med bl.a. Paul Walker(Into the blue, The fast and the furious)
Betyg: 4/5
Joey Gazelle är maffiamedlem med låg status och hans jobb är att göra sig av med "heta" vapen från mord. Problemet är att Joey har gömt alla dessa vapen i sin källare istället för att kasta dem i floden. Joeys 10-åriga son och hans kompis Oleg får syn på Joeys gömma. Oleg stjäl en av pistolerna (som har varit med på mordet av en korrumperad polis) och skjuter sin våldsamme styvfar. Som om inte det var nog är styvfadern brorson till den psykotiska ryska maffiabossen, som håller på med en bensinkupp tillsammans med Joeys gäng.

We are Marshall
Med bl.a. Matthew McConaughey(How to loose a guy in 10 days), Matthew Fox(Lost)
Betyg: 4/5
I en flygkrash utplånas nästan fullständigt "Marshall University football team". En ny coach vill då ta över det så gott som obefintliga laget och bygga upp det på nytt. Han stöds av några fans. Historien sägs vara sann!

Pakten(The Covenant)
Med bl.a. Chace Crawford(Gossip Girl), Steven Strait(Fly High, Undiscovered), Sebastian Stan(Gossip Girl)
Betyg: 4/5
I slutet av 1600-talet, i kolonin Ipswich i Massachusetts formas ett förbund för hemlighet av fem släkter med övernaturliga krafter, en släkt är girigare än de andra och som straff för ett upprorsförsök bannlyses de och deras släkte försvann spårlöst. Över 300 år senare, vid en privatskola återfinner vi de fyra unga män som är ättlingar till de överlevande familjerna.


I love you, man
Med bl.a. Paul Rudd(På smällen, Over her dead body)
Betyg: 4/5
Peter Klaven är en man utan vänner som går på en serie av manliga dejter för att hitta en bestman till sitt bröllop. När han väl hittat en bestman vän sätter denna nya vän hans relation med fästmön på prov.

Nyfikna unge
Postat: 2009-09-20 / 12:58:01 / © sandraaandersson.blogg.se

MEN ÅH!!!!! Så tittar jag på en intervju med Taylor Lautner och så avslöjar han en sak som kommer hända i Breaking Dawn, vafan, jag som fortfarande inte lyckats läsa ut boken än.

Nu blev jag less, både på mig själv för att jag är så nyfiken och på han för det han sa. Blä!

Borde nog ta och läsa ut boken nu, var 1½ månad sedan jag började och jag har inte ens kommit 300 sidor. Kasst av mig, och jag har hela tiden sagt att jag skulle läsa ut den innan Camilla Läckbergs nya bok kom ut så att jag kunde läsa den på en gång. Den boken släpptes i veckan och vi fick hem den för någon dag sedan, men jag har över 400 sidor kvar av Breaking Dawn som jag verkligen inte vill läsa.

I väntan på samtal
Postat: 2009-09-20 / 11:25:41 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag blir det till att sitta hemma och vänta på att familjen ska ringa igen, jag vill vara hemma i lugn och ro denna gång dem ringer så jag tänker inte gå utanför dörren innan dem ringt. Egentligen vill jag inte ens att de ska ringa, haha, jag vill sköta allt på mejl. Jag skäms något otroligt över min engelska och att försöka göra mig förstådd över telefon är inte alltid det lättaste för mig. Usch och fy.

Men men, jag får la försöka klara mig igenom detta samtal också. Förhoppningsvis är min engelska lite bättre än igår då den var katastrofal.

De kommer inte ringa än på några timmar i alla fall, klockan är ju bara halv sex på morgonen där.

Samtal med familjen
Postat: 2009-09-19 / 21:56:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Familjen skulle ju ringa idag, och de gjorde de när vi var hos Tove(kusinen). Jag ville vara i fred när jag skulle prata så sprang ut till bilen för att vara ensam, då hon bor mitt ute i ingenstans så var det sjukt dålig mottagning och när man då samtidigt har ett samtal på engelska så kan det gå lite som det vill.

Det var mamman som ringde idag, vi hade lite problem att höra varann ibland men annars gick det bra. Jag fick svar på mina frågor som jag skickat och jag ska få prata med deras nuvarande au pair, också svensk så det är bra då man kan fråga på svenska.
Som jag anade så vill familjen att jag ska komma i december, vilket är lite i det senaste laget för mig, men om detta visar sig vara min drömfamilj så säger jag inte nej bara därför.

Jag och mitt minne, jag minns knappt vad vi pratade om i vårat samtal. Hon frågade lite om min framtid och hur jag skulle beskriva mig, hur lätt är det att beskriva sig själv? Inte lätt alls.
Vi ska prata igen i morgon, tack och lov är jag hemma då och har bättre mottagning och kanske hör allt de säger. Hoppas även att deras au pair hört av sig till i morgon, mamman hade inte pratat med au pairen om detta än men det skulle nog gå bra och au pairen är säkert i New York idag - dit hon åkte nästan varje helg minst en dag, det låter ju underbart.

Jag vill åka nu nu nu.

090919 - En tripp till kusinvitamin
Postat: 2009-09-19 / 21:40:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Hemma igen, efter en heldag hos kusinen. Som jag anade så vågade jag knappt röra bebisarna, jag höll i Elsa i knappt en minut innan jag gav bort henne igen. Haha, jag är livrädd att jag ska göra dem illa då de är så små. Signe, två-åringen blev galen i mig - ingen vet varför, barn brukar dra sig undan från mig vilket hon också gjorde i början(hon är extremt blyg och mammig och pappig) men sen så var det bara jag som gällde under hela dagen och jag kommer nog aldrig klara av att ha barn, det har jag inte energi till. Haha. Vi var ute på studsmattan ett tag, jag var helt slut efter någon minut men hon var inte ens trött när vi hoppat i en evighet. Ojojoj, vilken energi småbarn har.

På vägen dit stannade vi i Söderhamn, jag blev ett par skor rikare och det tackar jag för. Jag var verkligen i behov av "vanliga" skor, så skönt att ha det nu.

Nu ska jag se läsa bloggar, varva ner och se på film. Jag är slut.

Då var det dags igen
Postat: 2009-09-19 / 09:29:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Det var meningen att jag skulle vara på gymmet idag när de öppnade klockan nio, så vaknar jag strax efter nio och hinner alltså inte. Typiskt.

Idag ska jag och pappa åka till min kusin och kusinbarn och hälsa på. De har bebisar på två månader, tjoho, och en flicka på 2½ som jag aldrig träffat fast de bor en timme härifrån. Rätt så kasst, för det är inte speciellt långt bort.
Jag har planerat att sno med mig en av bebisarna hemma, undra om jag ska ta pojken eller flickan ;) Eller näe, jag orkar inte ta hand om en bebis :P haha, det är jag inte mogen för.
Jag kommer nog inte ens våga röra någon av bebisarna i rädsla av att jag ska göra illa dem, de är ju så små.

Hade fått ett mejl av familjen nu på morgonen också, självklart hade de skickat det strax efter att jag la mig igår så att jag precis missade det. De undrade om de kunde ringa idag, tajming idag med att jag ska vara borta men det får gå bra ändå. Jag får rusa iväg och stänga in mig på något rum när de ringer, haha. Tror att jag ska få prata med mamman idag, spännande.
Jag försöker sitta och väga fördelar mot nackdelar med familjen men jag är så dålig att komma på saker att väga mot varann, haha, fast iofs jag vet ju inte om familjen vill ha mig än heller så.

Tips på träningsmusik tack
Postat: 2009-09-18 / 23:21:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Har ni något tips på bra träningsmusik?
Musik som man kan springa till? Med fart i?

Jag tycker att det är så svårt att hitta bra träningsmusik.

Flytthjälp - duktig Sandra
Postat: 2009-09-18 / 22:09:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag hjälpte jag alltså Soffan att flytta, det gick snabbt. Men vi var fem st som hjälpte till också och hon flyttade från en etta så hon hade inte så mycket saker, men svettig hann man bli under den där stunden i alla fall.
Efteråt var hon och Johan snäll och bjöd på pizza, eller ja, Johan bjöd på pizza ;) Haha.

Sen jag kom hem så har jag tittat på idol på tv4play, hade ännu inte kommit hem när det började på tv:n. Kikat på lite bloggar och så, inte hunnit med speciellt mycket.
Funderar på om ja ska lägga mig snart, blir upp tidigt i morgon.

Godnatt, eller något.

bjuder på en bild från Liseberg i Augusti.

090918
Postat: 2009-09-18 / 14:22:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag såg alldeles precis på Svenska Hollywoodfruar, herregud vilket program och vilka människor. Men det är väldigt rogivnade att kolla på, haha, man får ju skratta åt dem.

Funderar nu på om jag ska ta en promenad, blir ingen träning idag så en promenad skulle vara bra och jag får ändå bara psyk på att sitta inne och göra ingenting.
Iofs så ska jag hjälpa Soffan att flytta senare, självklart bor hon på tredje våningen utan hiss, ja självklart.

Näe, promenix blir det nog nu.

På fredag kommer Emma hem, jippi!

Veckans Gobitar
Postat: 2009-09-17 / 23:06:43 / © sandraaandersson.blogg.seI brist på annat kan jag visa er grabbarna to die for, haha. Yummy!
Jag tvivlar att någon har koll på vilka alla är, hälften borde de flesta veta men mer än så är det nog inte många som har koll på.
Men ja, jag skulle inte tacka nej till någon. Absolut inte Paul, för stunden.

Den som vet vilka alla är kan få ett hemligt pris, eller ja bara äran kanske.
Och fuska inte och sök upp det, haha.

 

090917
Postat: 2009-09-17 / 16:54:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Usch, så trött jag är.
Ännu en meningslös dag i mitt arbetslösa liv, haha. Har varit hos mormor två gånger för att gå ut med hunden, gamlingen är nästan som en valp så ofta som man måste gå ut med honom nu. Jag var duktig och var och handlade också, jag gillar inte kaoset som är på Kvantum nu mitt i ombyggnationen, att gå flera varv för att hitta allt man ska ha är inte populärt.

Idag fick jag även mejl från arbetsförmedlingen, tydligen har de bokat in mig på möte på tisdag. Känns onödigt tycker jag, kommer inte hinna få pengar därifrån innan jag flyttar då det tar flera månader innan man får det och det är onödigt att jag sitta och söka jobb när jag inte ska ha ett.
Men dåligt är att de är så sega, det är tre månader sedan jag var dit och skrev in mig och först nu hör de av sig till mig. Visserligen sa de att de skulle höra av sig i augusti så jag hade inte förväntat mig att de skulle vara snabba, men nu är det i mitten av september.
Aja, frågan är om jag ska vara duktigt eller oduktig. Meddela att jag inte tänker komma eller bara strunta i det för att de är så ohjälpsamma där.

Dags för käk och sedan jobb på Friskis, suck.

Taylor Swift på The View
Postat: 2009-09-17 / 13:42:16 / © sandraaandersson.blogg.se


Taylor Swift pratar om det som hände på VMA i söndags, man kan inte annat än att le när hon berättar hennes tankar under Kanye West händelsen.
But still, poor Taylor.

Photos
Postat: 2009-09-17 / 10:40:30 / © sandraaandersson.blogg.se

I morse hade jag äntligen fått mejl från familjen med bilder, tjoho. Och herregud vad alla hus i Usa ska vara stora, ser ju ut som 4 familjer får plats i samma, men näe där bor bara en familj.
Nu måste jag lista ut en tid som passar mig och förhoppningsvis dem så jag får prata med både mamman och pappan i telefon, det är det som är jobbigt med tidsskillnaden.

Inatt när jag skulle sova började jag tänka på vilka stater som finns, jag kom upp i ca 30 st vilket jag tycker är duktigt eftersom jag inte ens försökt lära mig dem. Innan jag åker hem från Usa ska jag kunna alla, det borde inte bli så svårt.
Jag höll på att missa självklara stater som Hawaii, sämst jag är. Och när jag kollade upp vilka det var jag inte kunde nu i morse så reagerade jag "är det där en stat?" på vissa, jag är så dålig att jag bara tror vissa är en stad. Haha.

Usch vad det blåser ute, jag vill inte gå ut - men jag måste.

090916
Postat: 2009-09-17 / 00:46:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Phu, nu är jag hemma igen. Har tillbringat kvällen hos Soffan och hjälpt henne flyttpacka, hon och Johan flyttar ju till hus i helgen och Soffan är inte ute i speciellt god tid att packa.. som när vi var i Turkiet hade hon typ inte packat klart samma minut som de skulle vara ute ur rummet, ungefär.

Fick inget mejl av familjen idag, det gör mig lite sur för han sa att de skulle skicka ett till mig så nu hoppas jag att jag fått ett i morgon när jag vaknar annars blir jag arg.
Försöker väga för- och nackdelar om familjen, undrar om dem är det bästa för mig eller inte.

Jag borde förresten pallra mig ner till banken och skaffa ett visa kort, men i våras när jag var ner så sa dem att jag inte kunde skaffa ett för att jag inte har någon inkomst. Men liksom, alla andra verkar ju kunna skaffa så du borde jag också få? JAG BEHÖVER ETT VISA KORT!

systrarna mongo till er tjänst ;)


ps. jag saknar mitt långa hår, även om det var slitet, frissigt och såg förjävligt ut så saknar jag längden. färgen gillar jag däremot inte.

Sånhär nanny ska jag också bli
Postat: 2009-09-16 / 14:06:11 / © sandraaandersson.blogg.seHur kan man vara så vårdslös? Idiot, jag hoppas verkligen att hon aldrig, aldrig, aldrig får egna barn eller tar hand om någon annans barn igen.

Fast även om hon på filmen gör fel så tycker jag att det är kränkande att bli filmad av en nannycam dygnet runt.

090915
Postat: 2009-09-16 / 00:15:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Dålig uppdatering idag såg jag nu, haha, men jag har inte något att skriva.
Jag var på Friskis och jobbade i några timmar, det är ungefär vad som hänt. Kom hem och tittade på Idol, de var ju i Gävle idag och jag hade hoppats få en skymt av någon man vet vem det är men icke - några grymma talanger var det med i alla fall.

I morgon ska jag och Malin iväg och gymma, duktigt av oss. Funderar på att köra ett rent konditionspass, det är ju konditionen jag vill förbättra, bryr mig inte så mycket om jag är stark eller ej.

Ska nog ta och krypa till kojs nu i hopp om att jag fått ett mejl i morgon när jag vaknar, då kommer jag vara glad. Hungrig är jag också, men man ska ju inte äta ett visst antal timmar innan man går och lägger sig och jag vägrar sitta uppe i flera timmar till, haha.

Inlägg utan bilder suger, men så blir det när man inte gjort så mycket.
Kan slänga in en låt istället, bara för att - en gammal favorit.Show me the meaning of being lonely

Blir det Connecticut må tro?
Postat: 2009-09-15 / 14:02:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Så, nu har jag pratat med familjen. Det var pappan som ringde, han är ju från kusten i finland(där de pratar svenska) och har bott i Sverige så han kan ju svenska men vi pratade ändå engelska, vilket kändes bra, men så mitt i allt när han sa att han pluggat i Umeå så började han prata svenska, det var jag inte beredd på. Jag som stakat mig fram på min engelska hela samtalet så börjar han med svenska, haha.

Familjen verkar superbra i alla fall, de bor en timme utanför NYC, de har tvillingtjejer på 9 år så man är ledig om dagarna då de går i skolan och helgerna var man också ledig.
Vi ska mejla lite mer, jag ska få lite bilder och få prata med mamman på telefonen någon dag.

Jag som var så emot att bo i en familj där någon är svensk har ändrat mig, haha, han var så trevlig ju. Hela samtalet tänkte jag "det hörs att han inte är amerikan", och även fast jag visste att han var från Finland så var jag inte beredd på finlandssvenskan som kom ur munnen på honom. Haha.

Vi får väl se vart detta leder :)

Äntligen har det börjat :)
Postat: 2009-09-15 / 13:26:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen har Gossip Girl och One tree hill dragit igång igen, såg båda avsnitten i morse och ååh så bra det är. Gossip girl hade jag ju förväntat mig att det skulle vara bra och det nådde upp till mina förväntningar, One tree hill hade jag faktiskt förväntat mig vara ganska dåligt men det överaskade mig och var riktigt bra det med.
Längtar till nästa vecka så jag kan se nästa avsnitt. :)


Nu sitter jag ju här och väntar på telefonsamtal igen, dock vet jag ju inte om de kommer ringa före eller efter att jag jobbar så jag sitter och är beredd hela tiden. Jag vet att klockan bara är halv 8 där borta, men det är ju tisdag, barnern går i skolan och de jobbar så de borde ju vara vakna och kan ringa redan nu.
Jag får väl vänta och se när de ringer, jag blev livrädd för en stund sedan när Jonas ringde. Den som ringer mig medans jag väntar samtal borde skjutas, haha, jag tror ju alltid att det är familjen.

Framsteg från deras sida
Postat: 2009-09-15 / 10:57:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Hör och häpna, familjen som ringde i lördags har nu skickat ett mejl och frågade om det går bra att ringa idag. Framsteg, ja! Så i eftermiddag/kväll ska de antagligen ringa, jag sa att jag skulle jobba 16-19 men att de kunde ringa när som helst förutom det - de kommer säkert ringa mitt under idol bara föra att jävlas med mig.

Dock verkar det som de vill att sin au pair ska komma i december, jag vill inte åka i december. December är för långt bort, jag vill åka NU, jag vill inte vara hemma i tre månader till och göra ingenting.

Men men, vi får väl se vart telefonsamtalet leder.

New Moon
Postat: 2009-09-14 / 21:19:03 / © sandraaandersson.blogg.se


Det är en jävla massa tjat om Twilight och allt, jag vet det, men jag längtar så jag dör - typ.
Ge mig 20 November. Ge mig 20 November. Ge mig 20 November. Ge mig 20 November. Helst av allt vill jag befinna mig i staterna då, men jag skulle även nöja mig med lilla Hudiksvall, bara jag får se premiären så är jag nöjd.

Är jag den enda som inte är speciellt förtjust i Kristen Stewart?

090914
Postat: 2009-09-14 / 17:29:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag var bombsäker på att familjen skulle lyckas ringa medans jag tränade så att jag skulle missa samtalet igen, men icke. Och tur var väl det, nu kan jag svara när som helst under kvällen så får väl hoppas att de ringer då.

Träningen var varm - inte konstigt när solen legat på lokalen hela dagen. Men skönt var det att få skutta av sig allt socker jag tryckte i mig igår och i natt.
Sitter här och är hungrig nu, försöker komma på vad jag ska laga för mat. Pyttipanna kanske? Det gillar jag ju. MEN JUST JA, vi har lasagne - eller vi ska i alla fall ha det.

Jag velar fram och tillbaka om jag ska anmäla mig till högskoleprovet eller inte, sista anmälningsdagen är i morgon. Känns som jag borde göra det, jag behöver förbättra mitt resultat men frågan är ju om jag kommer göra det. Det är jobbigt att jag måste bestämma mig nu när provet är 24 Oktober, dit är det ju långt.

Sammanfattning av årets Video Music Award
Postat: 2009-09-14 / 14:14:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Här kommer min fina lilla långa sammanfattning om nattens Video Music Award, ni kommer väl märka i vilka stunder jag var helt exalterad med mina stora bokstäver och fet stil. Haha :)
Det är mycket som inte är med, jag tog så klart bara med det ja brydde mig om - varför ta med någonting jag inte bryr mig om liksom?

VMA '09
Kvällen började med att Pink anlände på en brandbil – precis som jag skulle gjort, men sen är jag ju brandgalen också. Taylor Swift anlände som askungen, så sött.

Ashley Greene(Alice i Twilight) var fashion reporter, she looked amazing. När hon intervjuade Taylor Lautner var jag lyrisk, he was so handsome – jag kan inte förstå att han är 92a, bara 17 år.
På tal om fashion – vad fan hade Lady Gaga på sig? Jag vet att hon alltid klär sig väldigt speciellt, men det där kunde hon knappt röra sig i.

Madonnas tal om Michael Jackson var oerhört rörande, man såg bland annat hur Pete Wentz och Jennifer Lopez fick tårar i ögonen. Jag satt hemma i soffan rörd och tårögd av hennes tal - fast jag är ju världens känsligaste människa också så.
Janet Jacksons tribut till sin bror, så fint gjort.. och dansarna var AMAZING.

Första priset delade Taylor Lautner och Shakira ut för "best female video", fan vad Taylor Lautner verkade stram och tråkig, men snygg var han, haha. Priset vann Taylor Swift, men det var så synd om henne under hennes tacktal. Årets VMA skandal
Senare gjorde Taylor Swift en grym comeback och gjorde ett kanon framträdande – jävla(!!!) Kanye som förstörde hennes tal.

Lady Gaga är alltid något speciellt när hon uppträder, men jag tittade knappt på henne. Mina ögon letade hela tiden bland hennes dansare, varje gång jag såg Mark så smälte jag. Mark är typ Lady Gagas största fan, han är besatt – nästan, haha. Och jag är Marks största fan, i alla fall största svenska fan.
Lady Gaga var amazing och MARK VAR GALET BRA.
Efteråt kände jag mig till och med tvungen att skriva till honom på facebook hur bra han var, vilket jag gjorde, frågan är bara om han förstår min engelska. Haha. Och ja, jag är vän med honom på fejjan – är det något fel med det? ;)

Helt plötsligt vandrade Adam Brody(Seth Cohen i OC) in på scen tillsammans med Megan Fox(som förövrigt är sjukt snygg), det var otippat. Jag trodde inte att han skulle vara där, de presenterade fantastiska Green Day som självklart gjorde ett grymt framträdand.

Robert Pattinson, Kristen Stewart och Taylor Lautner kommer ut på scenen – alla tjejer börjar skrika. Premiär för nya New Moon trailern, avslöjar mycket om filmen men gud så bra och vad jag längtar till 20 November
Btw, Pattinsons mage är inte fin, Lautners mage däremot är galet het, tycker jag alltså.

CHACE CRAWFORD kommer in på scen med NeYo. Jag dör, Chace ser nästan för perfekt ut. Mitt i allt när Chace är på väg att presentera Beyoncé så lägger sig NeYo i, jävla NeYo, alla bara förstör för varann ikväll.
Beyoncé var grym, men jag hade inte förväntat mig något annat heller.

Best Hip Hop Video – EMINEM, helt rätt. Har alltid haft en hemlig kärlek till honom.
Best New Artist – Lady Gaga, är någon förvånad? Knappast! Hon är ju rätt så grym också så.

Video of the year – Beyoncé. Det priset hon allra helst ville vinna vann hon. Och så jävla bra av henne att hon tog upp Taylor Swift på scenen för att få sitt ögonblick, så bra av Beyoncé. Det gjorde mig rörd.Bilder från VMA ´09
Postat: 2009-09-14 / 12:32:45 / © sandraaandersson.blogg.se

05.45 kom jag äntligen i säng, redan vid nio vaknade jag och var pigg men klev inte upp förrens strax efter elva. Är ovanligt pigg, kan vara för att jag alltid sover för mycket - jag är ju en sån som är piggast när jag sover lite, vilket jag inte gjort på länge.

Om ett tag får ni sammanfattningen jag skrev under kvällen, så länge får ni stirra på alla dessa bilder från röd mattan + backstage bilden på Twilight gänget.

Beyoncé är grym!
Postat: 2009-09-14 / 05:22:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kan inte låta bli att slänga in ett till litet inlägg.

Beyoncé är min hjälte, hon vann precis "best video of the year", istället för att hålla ett eget tacktal tog hon upp Taylor Swift på scenen så att hon fick hålla sitt.
Tidigare vann Taylor pris för "best female video", mitt under tacktalet kom Kanye West upp på scnenen, tog hennes mick och praktiskt taget sa att hon inte förtjänade priset och att Beyconé borde vunnit.
Så jävla bra av Beyoncé att göra detta för Taylor så att hon fick sitt ögonblick för sitt första pris någonsin på VMA(tror jag).

Kanye West är rätt hatad av de flesta nu.

Tack för mig, jag vill sova - dock är det inte slut än.
Mamma har till och med hunnit kliva upp, haha.

När man väntar på något långt och drygt får man vänta tills jag vaknat
Postat: 2009-09-14 / 04:10:56 / © sandraaandersson.blogg.se

I morgon, eller idag är det ju, när jag vaknat kommer ni få en lång sammanfattning av VMA. För att ha någonting att göra under pauserna(som är sjukt ofta) så skriver jag en sammanfattning om det jag gillar och inte gillar i showen, måste göra någonting för att hålla mig vaken liksom. Publicerar det som sagt i morgon när jag vaknat.

Just nu uppträder Green Day, de är grymma.

Nu är tröttheten här, och hungern. Undra hur lång tid det är till jag får sova :)

psst, strax är det premiär på nya new moon trailen. längtar! fast givetvis har den redan läckt ut och jag sett den,haha.

OMG there's famous people all around me, and I don't know who they are!!
Postat: 2009-09-14 / 01:40:06 / © sandraaandersson.blogg.se


Älskar slutet!
"OMG there's famous people all around me, and I don't know who they are!!"

Nu har jag flyttat mig till vardagsrummet och soffan. Sitter här med datorn, choklad, lösgodis, coca cola och vatten. Haha. Jag måste klara mig igenom natten ju, även om det betyder att jag är hög på socker och inte kunna sova när det väl är dags.
Bara 30 minuter kvar till pre-showen nu och 1½ timme kvar till själva showen börjar, oh yes.

Har varit inne på Blondinbellas mtv-blogg, ja hon är ju där med mtv och ska intervjua en massa kändisar på röda mattan. Hon hade lagt upp en bild på gästlistan, nej jag är inte alls avis på henne när det står att Chace Crawford, Death Cab, Fall out boy, Lauren Conrad, Taylor Lautner, Robert Pattinson och Leighton Meester ska vara där, inte avundsjuk alls. Jag skulle nästan kunna döda för att träffa Chace Crawford eller Taylor Lautner, sen vet jag ju att älskade Mark ska vara där också och honom hade jag nästan kunnat gett mitt eget liv för att få träffa.
Men jag får nöja mig med att sitta framför tv:n hemma i Sverige mitt i natten alldeles ensam och titta på dem istället, någon dag(typ när jag åkt till usa) så kanske jag har turen att få träffa dem, kanske, någon dag.

Nu ska jag äta lite mer choklad och vara glad, haha, måste ju passa på att äta det nu också medans man är i Sverige och har tillgång till marabou m.m. Det finns ju inte i usa, SKANDAL!

Försöker hålla mig vaken här
Postat: 2009-09-14 / 00:20:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Familjen ringde aldrig en gång till, de ringer väl antagligen i morgon då och det förvånar mig inte om de tajmar in det så att de ringer medans jag tränar så att jag missar deras samtal.

Det är över en och en halv timme kvar till VMA sändningen börjar, här sitter jag och försöker roa mig själv under tiden. För tillfället tittar jag på säsong fyra av SYTYCD, såg precis avsnittet då min älskade Mark och Chelsie åkte så nu är det bara finalen kvar, får la titta på den nu också innan jag ska sätta mig framför tv:n.

Är faktiskt pigg fortfarande, kan vara för att jag småäter så gott som hela tiden. Men hallå, jag ska vara vaken till typ fem eller något - har ingen aning om hur länge galan håller på.

sååååå bra! courtney och mark - the garden

Telefonskräcken ställer till det
Postat: 2009-09-13 / 19:15:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Ni vet min telefonskräck, att jag aldrig svarar i hemtelefonen(eller ja nu har vi ingen men) och svarar sällan i mobilen när det är något "udda" nr, alltså nr som inte är mobilnr eller från Hudiksvall.

För en stund sedan ringde det och jag fattade inte vad det var, är livrädd för att svara på sånadär nr som drar alla pengar man har på telefonen och jag hatar verkligen telefonförsäljare för jag kan inte säga nej till dem. Men vad tror ni det var nu? JO USA.
De lämnade ett röstmeddelande i alla fall och de ska ringa igen lite senare, då måste jag svara. Men varför kan de inte skicka ett mejl först och komma överens om en tid med mig, det är mycket bättre tycker jag.

Nu har jag lagt fram alla papper jag vill ha och en penna så att jag är förberedd nästa gång, lycka till med engelskan bara.

Video Music Awards '09
Postat: 2009-09-13 / 16:44:44 / © sandraaandersson.blogg.se

I natt är det dags för årets VMA, för första gången ska jag vara uppe och se det live. Galan börjar 03.00 och sändningen börjar 02.00, jag avskyr tidsskillnaden till New York där det hålls i år - antagligen kommer jag gå och lägga mig lagom till mamma kliver upp för att gå till jobbet. Haha.

Har jag förstått rätt så ska min älskade Mark uppträda tillsammans med Lady Gaga, det är något jag vill se. Och så klart vill jag se allt annat, ååh.

För att hålla mig vaken har jag nu bunkrat upp med saltlakrits, choklad, kladdkaka och cola, frågan är nu bara om jag kommer röra någonting av detta ens. Förvånar mig inte om allt är orört i morgonbitti och jag somnat framför tv:n innan galan börjat.
Jag antar att jag får ta mig en dusch så sent som möjligt ikväll så att jag piggnar till, för jag ska hålla mig vaken.

Nästa år behöver jag inte ens hålla mig vaken, näe för då bor jag där borta!

The perfect match?
Postat: 2009-09-13 / 11:57:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Som vanligt på morgonen så hoppas jag att jag fått en match, och nu hade jag fått en. Men vad är det med mig och tvillingar? Detta är det tredje tvillingparet jag får, haha.
Denna familj hade två döttrar på nio år, pappan är svensk/finsk(fördel eller nackdel?) och gissa vart de bor? Jo, i nordöstra Usa. Otippat? Nej.

Vi får väl se om de hör av sig något :)

ni ser hur usa är uppdelat i fyra delar, fyra av mina fem matchar har varit uppe i "the northeast"

Kladdkaksdags :)
Postat: 2009-09-12 / 18:42:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Så kommer Jonas hit också säger han att han också visste om att herr Rybak skulle vara i Sundsvall igår, vilken familj man har som inte säger till när de vet att jag skulle vilja gå.
Tar ut min ilska på att baka, kladdkaka blir det.. mums! Choklad är bäst, haha.Det är väldigt roligt när folk ljuger om saker som är så självklara att de är skyldiga till. Någon gång under sommaren köpte jag en ny hårspray, störta delen av sommaren har jag haft uppsatt hår och alltså inte använt hårspray och ändå när jag tog i flaskan/burken(vad det nu är) för någon dag sedan så var den så gott som tom.
Ja, undra vem den skyldiga är. Jag konfronterade Niklas och han nekade så klart, men han kan inte och har aldrig kunnat ljuga så man såg ju direkt på honom att det var han(även om han kunnat ljuga så hade jag ju vetat det eftersom det inte finns någon annan misstänkt). Att han troligen trodde att jag använde sprayen samtidigt som han använde den och att jag därför inte skulle märka att han använde den gör det bara roligare.

Nu ska han få äran att köpa en ny.

090912
Postat: 2009-09-12 / 11:44:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är fortfarande besviken för igår, ännu mer besviken blev jag när mamma kom hem och sa att hon visste att han skulle till Sundsvall och hon inte berättat det för mig.

För att ta ut min ilska så klev jag upp tidigt i morse för att träna, hur kommer det sig att jag är den enda unga på förmiddagspasset på lördagar? Haha.

Tiden flyger förbi, idag är det tre månader sedan jag tog studenten.

HUR KUNDE JAG MISSA DET?!?
Postat: 2009-09-12 / 00:00:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Seriöst, JAG ÄR SÅ JÄVLA ARG PÅ MIG SJÄLV! Jag upptäckte precis att Alexander Rybak var i Sundsvall IDAG, han uppträdde på Birsta och detta hade jag ingen aning om. VARFÖR VISSTE JAG INTE DETTA? Jag hade åkt dit om jag vetat, bläää så arg jag är.
Detta får jag liksom reda på genom att jag söker på honom på youtube och det kommer upp "Alexander Rybak på Birsta" och jag ba "va? har han varit där? när fan då?", så går jag in på Birstas hemsida och då står det att han var där idag, ikväll klockan sju. ÅÅÅH, jag är så arg.

Först så är det ingen som vill följa med mig till Skansen och titta på honom och ingen vill följa med till Stckholm 19 Oktober och se honom och sen när han väl är i Sundsvall så vet jag inte ens om det, fy fan vad jag är arg. Jag vill seriöst nästan gråta, gaaaaaaah!!!!!!!!
Så om det är någon som vill göra mig glad och följa med till Stockholm 19 Oktober så är det bara säga till, säg till tack.

Ja, jag hatar mig själv för stunden.

Nu vill jag ta fart, springa och dunka huvudet i väggen. Suck.

Tänk om..
Postat: 2009-09-11 / 19:24:47 / © sandraaandersson.blogg.se

När jag gick hem idag så dök en tanke upp som fick mig att vilja asgarva, jag är väldigt lättroad, tänk om det skulle dimpa ner ett mejl från en värdfamilj i Forks, WA. Jag skulle inte kunna sluta skratta, och sen skulle jag nästan tacka ja bara för stället, haha. Eller näe, för jag vill inte bo på ett sådant regnigt ställe ;) Men det skulle vara komiskt om man skulle bli matchad med en familj som bor där.

Nyss, när jag satt och åt kom jag att tänka på en sak: vad kommer man äta när man väl åkt? Väldigt amerikanskt, mycket fett, kalorier osv eller hamnar man kanske hos en familj som lever på morötter och sallad? Ooh, en italiensk familj vill jag hamna hos så man får äta mycket pasta.
Näe, maten är inte så viktig egentligen.. bara jag slipper äta hamburgare, pizza osv varje dag.

Jag måste sluta tänka så mycket, haha :D

090911
Postat: 2009-09-11 / 13:12:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag är det 11 September, dagen då allt dåligt verkar inträffa. Får väl hoppas att det inte sker någonting dåligt iår i alla fall. :)

Jag blir galen på att jag inte har hittat någon familj än, visserligen har jag bara varit godkänd i tre veckor men ändå, jag vill åka nu. Jag vill veta vart jag ska och när jag ska åka, galen är vad jag är.
Just ja, ni som också åker med SI. Hur lång tid tog det för er innan ni fick "Acceptance Pack" när ni blivit godkända? Jag har inte fått mitt än och det var trots allt tre veckor sedan jag blev godkänd.

Idag händer inte mycket, jag funderar på om jag ska baka men jag vet inte vad jag ska baka så där har vi ett problem. Jag vill baka något riktigt chokladigt men vad är riktigt chokladigt som man kan ha ingredienser hemma till?
Om några timmar ska jag iväg och träna i alla fall(och få något gjort idag), det är löjligt vad nära Friskis jag bor nu för tiden. Förr tog jag alltid bilen till Friskis, nu skulle det bara vara töntigt, jag tycker att det är för nära att cykla dit - skulle antagligen ta längre tid än att gå ändå, haha.
Ska bli skönt med träning i alla fall, hoppas innerligt att det är det passet som det ska vara för jag vill verkligen gå på att puls pass nu, så mycket roligare.

Knowlton får en att le
Postat: 2009-09-10 / 23:13:20 / © sandraaandersson.blogg.seSäsong två sökte denna karl till So you think you can dance.
Kan man göra något annat än att le när man ser honom?
Jag önskade att han kom tillbaka varje säsong bara för att få en att le.

090910
Postat: 2009-09-10 / 13:50:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Soffan klagade på att jag inte bloggat än idag, men hallå klockan är inte ens två.

Igår började So you think you can dance igen, lycklig Sandra. Så det första jag gjorde när jag klev upp idag var att titta på det medans jag åt frukost, så mycket talang och så många som inte har någon talang. Haha! Längtar till i morgon då jag kan se nästa avsnitt, det är så bra.
En sak jag vill göra när jag åker till Usa är att kolla på SYTYCD turnén, åååh, kan jag göra det så blir jag gladast.

Kom precis hem från affären, jag var duktig och handlade åt familjen. Det kan jag lika gärna göra eftersom jag är den enda som inte jobbar eller går i skolan(fast iofs så är han aldrig där så det borde inte räknas).
Ringde till mamma för att höra om jag skulle köpa några ingredienser - jag hade tänkt baka, men så säger hon att hon hittat nya recept så jag får la vänta med bakandet tills i morgon istället.

Kanske borde lägga mig och läsa Breaking Dawn innan jag ska iväg och träna, borde ju faktiskt läsa ut den snart.

Tack Malta
Postat: 2009-09-09 / 21:17:50 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, de vann till slut. Tack vare att en Maltes gjorde ett självmål - dåligt av Sverige. Hade en miljard chanser och missade varenda en, jaja, huduvsaken att vi vann och fick de där tre poängen.

Nu är det idol och jag skäms för alla som är dåliga, haha.

Kom igen nu Sverige
Postat: 2009-09-09 / 19:39:36 / © sandraaandersson.blogg.se

0-0 efter första halvlek, hallå?!?
Hoppas Sverige presterar bättre i andra halvlek, annars kan vi glömma VM. Fast ja, jag vet inte om jag kommer kunna följa VM ändå och då orkar jag inte bry mig. Haha.
Näe, nu får Sverige skräpa sig.. och de får gärna filma Kim lite mer så att jag får le. ;)

Haha, nu visade de Tomas Ravelli på tv, jag kom att tänka på när vi var och kollade på Sverige - Nordirland 2007 och jag sprang rakt in i honom. Det var tider det, jag bad inte ens om ursäkt så dum som jag var.

Nu börjar det igen, måste koncentrera mig.

Kom igen nu Kim!090909
Postat: 2009-09-09 / 17:25:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag råkade jag titta på Twilight igen, ingen vet varför för det finns ju så många filmer jag inte sett och ändå sätter jag igång en film jag sett massvis med gånger. Och som vanligt hoppade jag över Pheonix delen, tittar fram till de spelar Baseball och hoppar sedan fram till när Bella ligger på sjukhuset, haha.

Nu ska jag lägga mig och slumra på soffan en snabbis, om ca 20 minuter börjar fotbollssändningen och då vill jag vara pigg. Powernap it is, sedan fotboll och Idol resten av kvällen.

psst, idag är det 090909. det är coolt ;)

sjukt sugen på att åka på en match nu

Au Pair Update
Postat: 2009-09-09 / 12:05:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Det var några dagar sedan jag uppdaterade vad som händer på Au Pair fronten, så det kanske är dags nu.

Igår tog jag beslutet att tacka nej till familjen i Vermont så idag tackade jag nej. Verkar verkligen vara en bra familj men jag tror att jag skulle känna mig så isolerad att bo där de bor.

Har mejlat lite med familjen från New Jersey, svarat på deras frågor och de svarade på mina. I går fick jag mer information om familjen från Au pair in America, vi får se vart detta leder.
Denna familj har tvillingar på 7 år, en pojke och en flicka och bor i norra New Jersey så det är strax utanför NYC - vilket känns perfekt.Min dröm har alltid varit att bo i Los Angeles så självklart hoppades jag på Kalifornien(som de flesta gör) när jag bestämde mig för att bli Au pair, men nu tror jag inte jag vill dit längre, det verkar som de flesta som hamnar där byter familj ganska snart. Alla säger att familjerna på Västkusten behandlar en mer som anställd och de på Östkusten som en i familjen, och man vill ju bli en i familjen.
Alla mina 4 matchningar har bott på Östkusten, kanske är det ett tecken att jag borde vara på den sidan av landet?

Idol 2009
Postat: 2009-09-08 / 21:04:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Idol var precis som förväntat, inte speciellt bra. Men den första killen som gick vidare, Felix, han är något extra.. han påminner mig om Christian Walz, sjukt! Hoppas det går bra för den grabben, och han var ju bara sexton år.
Sedan, den där sista karln, Jon eller vad han hette han var också bra.

Och man kan inte undgå att Peter Jihde är söt. :)

090908
Postat: 2009-09-08 / 19:45:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Sjukt vad skönt det var att träna! Jag kände verkligen att det tog och jag såg ut som en tomat efteråt, det är så här träning ska vara.
I morgon kan jag tyvärr inte gå på något pass eftersom det enda som är ett medelpass(medel/station 75 min) är klockan sju, då jag egentligen skulle jobba, och då ska jag ju titta på fotboll. Även om jag skulle nöja mig med ett baspass så börjar första passet klockan fem och kvart i sex börjar fotbollsändningen så det går inte ändå. Får la dra en sväng på gymmet om det ska bli någon träning i morgon, långt ifrån lika roligt men det är i alla fall något.

Ikväll tänker jag göra något jag inte gjort på flera år - titta på Idol. Den nya äsongen börjar ju klockan åtta så jag tänkte ge det en chans. Jag slutade titta på Idol för ca tre år sedan då jag upptäckt American Idol och efter man sett American Idol vill man aldrig se den svenska versionen igen - vilken skillnad det är alltså!
Men i år tänker jag ge det en chans, det har ju blivit en ny jury och allt sedan jag såg det sist, inte för att det har kommit mer talang till Sverige men ändå. Haha, det är bra tidsfördriv i alla fall och det lyckas alltid gå bra för mina favoriter - både 2004 och 2005 vann ju min favorit.

Nu skriker magen på att få någonting att äta, får slänga i mig någonting innan Idol börjar.

årets vinnare av american idol - kris allen

Dagens låt
Postat: 2009-09-08 / 16:36:17 / © sandraaandersson.blogg.se


Beautiful Day

Rensat Soffans lägenhet
Postat: 2009-09-08 / 16:35:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har jag varit och hjälpt Soffan att flyttpacka, eller rättare sagt rensa hennes lägenhet. Slängde massvis med saker, och ändå så känns det som ingenting är borta när man går in i lägenheten, haha.

Och Malin är räddaren i nöden, hon är snäll och tar mitt arbetspass på Friskis i morgon kväll. Jag kände mig desperat som så gärna vill titta på Malta - Sverige.

Klockan sex ska jag iväg och träna, skönt!

NEW MOON
Postat: 2009-09-07 / 20:54:50 / © sandraaandersson.blogg.seJAG LÄNGTAR!
20 November ska jag gå på bio, var jag än befinner mig.
Börjar dock inse att jag kanske fortfarnade är kvar här i Hudik då, skulle hellre befinna mig på andra sidan Atlanten och kunna gå på premiären där.

Men ja, 30 Juni nästa år befinner jag mig definitivt där borta och då har Eclipse premiär. Min favorit i serien, helt klart.

Nu börjas det igen
Postat: 2009-09-07 / 15:32:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är det september = höst = alla serier börjar igen, och det betyder att jag är glad.

90210 - 8 Sep
Melrose Place - 8 Sep
So you think you can dance - 9 Sep
Top Model - 9 Sep
Gossip Girl - 14 Sep
One Tree Hill - 14 Sep
Desperate Housewives - 27 Sep
The Hills - 29 Sep
Southland - 23 Okt

Det är då tur att man har mycket fritid nu så man hinner hänga med i allt, haha.
Flera gånger per år bestämmer jag mig för att dra ner på serietittandet, slutar följa några serier men rätt som det är så har jag hittat nya att följa. Sämst.

Trötter
Postat: 2009-09-06 / 22:34:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu sitter jag här och är sjukt trött, igen.
Har varit hemma hos Soffan idag och hjälpt henne att rensa inför flytten, visst ställer man upp när man får betalt för det. Haha!

Även om jag är trött så vägrar jag gå och lägga mig redan nu, då kommer jag sova alldeles för många timmar i natt för inte kommer jag kliva upp klockan sju bara för att jag lägger mig halv elva.
Istället för att sova ska jag nog se ett, två eller ännu fler avsnitt av Entourage. Love it.

btw, familjen från New Jersey verkar toppen. Det är svårt att välja familj.

Nougaten är min
Postat: 2009-09-06 / 16:47:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är jag hemma från dagens visit på marknaden, jag och Malin strosade runt i nästan tre timmar(!), hur lyckas man gå runt så länge?
Idag lyckades jag komma hem med min älskade nougat i alla fall, och jag åt langos för första gången på flera år.
Har även kommit fram till att marknaden inte är något för mig, de flesta som är där är fjortisar(13-17 åringar, som på kvällen är påverkade), föräldrar med yngre barn och de som är gravida, sen kryllar det av gamlingar också. Men, det är ingenting för mig.. kanske när jag själv ska ha barn, men nu är det bara nougaten som lockar mig till marknaden.

 

Känner att min blogg mer och mer liknar en blogg med bara prat om Au pair saker, ingenting ens familj och vänner intresserar sig av utan sådant som bara intresserar andra Au pairer(om ens det). Jag får väl ursäkta mig att det är det enda bloggen handlar om nu, men eftersom mitt liv just nu kretsar runt att få komma iväg så är det inte så konstigt.

Engelska borde bannlysas
Postat: 2009-09-06 / 12:39:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag avskyr engelska! Eller jag älskar att lyssna och läsa på engelska, men när jag själv ska skriva eller prata så är det inte så populärt hos mig längre.
Jag vet inte hur någonting stavas, tack och lov att det finns ordlistor på internet så man kan kolla upp de ord man behöver hjälp med att stava. Och prata, ja jag vet inte hur man uttalar någonting, i huvudet låter allt så bra men när jag öppnar munnen så kommer det bara mummel.

Frågan är hur jag ska klara mig att leva på det engelska språket i ett år.


Sitter just nu och försöker skriva ett mejl på engelska, det går sådär. Önskar att jag var ett mvg-barn i engelska och inte ett vg-barn, då hade det varit mycket lättare. Haha.

New Jersey?
Postat: 2009-09-06 / 01:09:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Upptäckte nyss när jag kom hem att jag hade fått en till match, en familj från New Jersey hade lagt till mig på "intresselistan" och kan alltså kontakta mig - vi får se om dem gör det eller inte.

Nu har jag en liten fråga till er alla som åker med SI, det mejlet man får från Au pair in America när en familj visat intresse, har det mejlet alltid innehållit foton och brev från familjen för er? Det gjorde inte det för mig denna gång så jag blev lite fundersam.Har mejlat lite mer med mamman i familjen som jag pratade med igår också, hon hade några frågor till mig och jag hade några till henne(det var inte så några, det var många). Jag gillar verkligen familjen, de verkar super härliga men man måste åka i 1½ för närmsta shopping och det fanns inte så många au pairer i området, det fanns 10-12 st och de flesta var tyskar. Man vill ändå ha möjlighet att göra någonting på fritiden liksom.
Sedan hade båda tvillingarna allergier, varav en av de var allergisk mot en hel hög med saker plus att han hade astma. Jag vet inte om jag vill ha ansvaret att servera barn mat när de är allergiska, är så lätt att servera någonting de inte tål.
Jag vet inte vad som väger upp, fördelarna eller nackdelarna?

JA SVERIGE
Postat: 2009-09-05 / 23:04:54 / © sandraaandersson.blogg.se

När vi inte hade något hopp kvar, vad var det som kom då? Jo, Zlatan. Kan inte säga att han inte räddade Sverige, för det gjorde han men det betyder inte att jag ändrat min uppfattning om honom, överskattade jävel.
Dock inget mål för Kims del, han hade massvis med chanser och det var ju faktiskt han som la hörnan som Mellberg nickade in första målet på, fantastiskt!

Sitter hemma hos Soffan nu med henne och Jennie, tror vi ska ner på stan sedan. Det är cruising tydligen så vi ska ut och åka lite, vi i vår vanliga bil bland alla fula raggarbilar. Haha :)

Skönt att sova lite
Postat: 2009-09-05 / 18:34:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag slumrade till på soffan, Jonas ringer och väcker mig och jag studsar upp i taket. Livrädd blev jag, ännu mer rädd blev jag för att det var ljud på telefonen och jag brukar alltid(99% av tiden) ha mobilen på ljudlöst + att jag bytte ringsingal idag. Det blev en chock.

Han plockar snart upp mig i alla fall och skjutsar mig till Soffan.

Fooooooooooootboll och dreggla efter Kim, ohyes. My favourite thing to do.

Kung Kim
Postat: 2009-09-05 / 17:37:27 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kom varken hem med nougat eller åt langos, dåligt av mig, istället kom jag hem med några remmar och påsar chips. Men det är inte helt fy skam det heller.
Så jag antar att ja måste bege mig ner i morgon också för nougaten och langosen(längtar).

Fotboll ikväll då, Ungern - Sverige, avspark klockan åtta och sändningen börjar sju.
Kanske ska ta sig en tupplur innan så man är pigg till matchen.

Förra hösten var vi och kollade på Sverige - Ungern, det blev 2-1 och Kim gjorde mål.

Kanske kan de göra samma sak igen?

Minns vilket jävla skit väder det var den dagen, jag satt med mössa i regnet.

Hurtbulle
Postat: 2009-09-05 / 13:15:48 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!
I morse var jag hurtig och klev upp tidigt(9 är väldigt tidigt för mig nu), klockan 10 tränade jag ett medelpass och sedan följde jag med Soffan till stallet och red ut. Det märks att jag inte är van att rida längre, kroppen är mör, haha.
Klockan är bara ett och jag har redan hunnit med träning och ridning, denna tid brukar jag i regel inte hunnit göra någonting.

Idag ska jag ner på marknan; köpa marknads nougat(måste passa på när jag inte är hemma nästa år), langos och remmar. Gött!

Ikväll ska jag hem till Soffan och titta på fotboll. VM-kval mellan Sverige och Ungern, vinner inte Sverige så kan vi glömma VM. Då behöver jag inte heller vara arg längre för att jag inte kan gå på någon match i höst(diss till mina syskon!!!!!!), då kan jag istället le för att jag inte missar en onödig match. Haha.

Nu ska jag ta mig något att äta, har inte hunnit äta frukost än och jag har ju varit uppe i fyra timmar.

Entourage
Postat: 2009-09-04 / 22:27:45 / © sandraaandersson.blogg.se


När man är arbetslös har man mycket tid till att titta på film och serier
, idag fastnade jag vid en serie jag helt missat. Jag har hört talas om den men inte tyckt att den verkat tillräckligt intressant, men vad jag har missat.
Entourage mina damer och herrar, grym serie. Avsnitten är inte så långa, vilket är lagom när man bara har lite tid över. Första säsongen på 8 avsnitt har jag redan lyckas ta mig igenom(nöööörd), men vilken tur att det sjätte säsongen sänds nu/ska börja sändas så att jag har lite fler avsnitt att se.

Nu har jag ännu en serie att försöka kunna följa när jag åkt ;)

Jag tog mig igenom första samtalet
Postat: 2009-09-04 / 19:00:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Att träna på tom mage är inte att rekomendera, nu har jag fått min mat i alla fall så nu är magen nöjd ;)
Inte var det den ledaren som det skulle vara heller, blev lite besviken eftersom jag ställt in mig på att köra ett puls pass, min favorit.

15.27 ringde mobilen och jag ville nästan ignorera samtalet, men jag svarade. Jag lyckades ta mig igenom samtalet även fast min engelska är kass, hur fick jag godkänt i engelska egentligen?
Innan samtalet så hade jag nästan ställt in mig på att familjen inte var någonting för mig, men allt lät så bra och mamman verkade så trevlig. Vi ska höras mer på mejl och boka in ett video samtal i alla fall, ska fråga om jag får låna mormors dator så att det går.
Hon var imponerad över vad jag ville utbilda mig till, hon sa att det var tufft och att jag var modig. Haha, bra att någon tycker det i alla fall :)
Man märker snabbt hur stora skillnader det är mellan Usa och Sverige, hon sa att de hade en stor(stor med usa mått alltså) stad nära, "Boston ligger bara två timmar bort". Sen när är två timmar bort nära? Fast innan så hade vi pratat om hur stort Usa är och att det tog 6 timmar för dem att flyga till Kalifornien och att det tog 6 timmar med bil, buss och tåg till New York.

Ikväll ska jag ta det lugnt, har ingen lust att ränna på marknaden på fredagskvällen, då är det mest mindreåriga fulla människor där. Hör deras skrik från karusellerna ända hit och nu har det knappt börjat, varför skrika när man åker karusell förresten? Jag har aldrig förstått det där.
I morgon ska jag däremot ner på marknan en sväng, ska köpa marknads nougat och remmar. Det kan man inte gå miste om, haha.

Första samtalet
Postat: 2009-09-04 / 14:39:27 / © sandraaandersson.blogg.se

HJÄLP!
Mellan 3 och 4 någon gång så ska familjen från Vermont ringa mig, jag är sjukt nervös. Nu blev jag galet osäker på min engelska också, tänk om de inte förstår mig?
Jag hoppas och ber för att det ska gå bra, och hoppas ännu mer att Niklas kan vara lugn under tiden jag pratar och inte spela hög musik - vilket inte är speciellt troligt för han spelar alltid hög musik så att man inte hör sina egna tankar.

Nu ska jag försöka lugna ner mig.

Ännu en match
Postat: 2009-09-04 / 00:26:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag fick precis en ny match, äntligen!
En familj med tre barn, en flicka på fyra år och tvillingar på två år(en pojke och en flicka).
Dock bor de i Norwich, VT, som är en stad(rättare sagt by) med lika många invånare som Iggesund, alltså under 4000 invånare. HA! Jag hade inte tänkt hamna på ett sådant litet ställe, man vill ju att det ska finnas saker att göra i området man bor.
Upptäckte i alla fall att det ligger väldigt nära Hanover, NH, som är en lite större stad och vet ni vad som ligger där? Darthmouth College(alla Gossip Girl nördar reagerar hoppas jag) och där kan man ta sina studier då. Studera på ett Ivy League skulle inte sitta helt fel, haha.

Men hur som helst, jag ska ge familjen en chans, mamman ville prata på Skype så jag får väl se till att fixa så jag har det på datorn och sedan bestämma en tid med familjen.

För er som inte vet så är Vermont en av de stater som gränsar till Kanada, vilket betyder att det ligger långt upp. Jag som avskyr kylan och hade hoppats på att hamna i alla fall lite längre söderut, haha, men jag vet att hela Usa ändå ligger på lägre bredgrad än Sverige så klimatet än antagligen bättre än här ändå.

Ta mig till utlandet, eller i alla fall från stan
Postat: 2009-09-03 / 22:31:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vill åka utomlands, jag vill åka utomlands, jag vill åka utomlands! Eller egentligen vill jag bara bort från Hudiksvall, jag vill komma bort från "vardagen" och göra någonting.

Synd att mina pengar inte räcker till och det inte kan bli något Turkiet, vi borde bokat i somras när vi var på väg men någon drog sig ju ur varje gång(diss till dig, hehe) vi skulle boka.

Att det står helt still på Au pair fronten gör mig inte mindre sugen på att åka, näe bara mer. Det är drygt att bara gå och vänta, dag ut och dag in, på att någon familj ska höra av sig och så gör det inte det. Jag vet att det finns de som väntat i månader utan att höra någonting från någon familj, och här går jag och blir galen när jag inte hör något på några dagar, det är fel av mig eftersom det finns de som väntat så länge.

Men i alla fall, jag vill till Turkiet.

Och jag vill matcha med en familj nu.

Ny design, igen
Postat: 2009-09-03 / 14:21:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu när jag äntligen fått tillbaka min dator och har photoshop så skyndade jag mig att göra en ny header till bloggen, den är långt ifrån bra men jag tycker den är bättre än den förra i alla fall. Visste inte vad jag skulle ha för text heller så det fick bli som det blev, får ändra den så fort jag blivit matchad.

Ser ni inte det nya så tryck F5.

Såg att klockan hade blivit mycket, ska nog gå till mormor och hämta lite saker snart.
Sedan är frågan om jag ska våga mig på att testa bräda ikväll eller om jag ska nöja mig med ett medelpass.

Följ min blogg med bloglovin vettja ;)

Min älskling
Postat: 2009-09-02 / 14:51:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Ni kan inte ana hur skönt det är att kunna sitta vid min dator igen. Och att jag längtat så mycket efter Windows är inte klokt, även fast jag bara använt Windows i sommar så har jag vant mig så mycket vid det så det har varit ovant att sitta vid en dator som inte har det nu i två veckor.
Just nu sitter jag och kopierar över alla mina bilder från den externa hårddisken till datorn, dock upptäckte jag att det blev fel på en del(alldeles för många) bilder när Jonas drämde min hårddisk i golvet i helgen. Så nu blir jag av med en massa bilder i alla fall, typsikt min otur. Btw så tar det sjukt lång tid att kopiera över allt, jag har tydligen närmare 15 000 filer som ska kopieras.

Soffan ringde, hon övertalade mig av vi ska träna ikväll. Vi ska gymma, hjälp!

It's back
Postat: 2009-09-02 / 13:28:07 / © sandraaandersson.blogg.seDen är tillbaka! Var ner och hämtade min dator idag, äntligen. Hoppas verkligen att det inte blir något mer fel på den nu, det var tydligen något fel på hårddisken då de bytt ut den.
Just nu håller jag på och installerar allt som behövs installeras, så sitter fortfarande vid Jonas dator. Min dator känns så liten brevid, den ser pluttinuttig ut. Haha.
Det fula är att min gamla dator krånglade jätte mycket i början, då var det också hårddisken, så fort vi bytte hårddisk i den så fungerade den perfekt.. ända fram till i början av sommaren, men då hade jag ändå haft den i nästan fyra år.Vi har haft inbrott i vårat förråd, suck. Inte bara vi iofs, flera st i vårat hus har haft inbrott i sina förråd. Bara ingenting som är mitt har blivit stulet så är jag nöjd, dock kommer jag inte in dit nu så jag kan titta om någonting saknas.

Plask Plask
Postat: 2009-09-01 / 23:55:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Någon som vet om det går att köpa månadskort på badhuset? Jag är sugen på att börja simma, känns som ett bra sätt att träna på. Dock känns det lite onödigt att köpa ett terminskort när jag inte vet hur länge jag blir kvar i lilla Hudiksvall.
Det skulle vara roligare att ha någon jag kunde plaska runt i bassängen med, så är någon sugen på att börja simma så är det bara säga till.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB