Dagens video
Postat: 2009-10-31 / 23:38:45 / © sandraaandersson.blogg.se


För några år sedan var jag en riktig OC nörd, besatt av serien. Jag gillade också att sitta och trixa med Windows Movie Maker, så för kanske 4 år sedan gjorde jag denna video.. den är knappast bra, men ja. Nu har ni något att fördriva några minuter med, haha.

Tänk att jag delar med mig av gamla goda minnen! Haha^^

Like it or dislike it.

I'm going crazy
Postat: 2009-10-31 / 22:52:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag blir galen!! Det känns som jag aldrig kommer hitta den rätta familjen, suck.
Alldeles nyss fick jag ett mejl av familjen i Kalifornien, de sa att de nog ska anställa en nanny istället. Jaha, säger jag som suttit hemma och väntat i två kvällar på deras samtal nu. Men men, det är ingenting jag kan göra någonting åt.

De flesta familjer söker en Au Pair 2-3 månader innan de vill att den ska komma, mitt sista flygdatum är om mindre än två månader, mina senaste matchningar har bara varit såna som är i rematch eller vill ha en Au Pair snabbt ändå. Det ser inte ljust ut, mejlade SI om detta tidigare idag så får väl se vad jag får för svar på måndag. För om det krävs att flytta mitt sista flygdatum och att jag ska betala de där 300 eurona jag inte har för att få en bra familj så tar jag det, jag reser i Februari om det så ska krävas.. även fast jag inte vill, vad ska jag göra ända till Februari liksom?

Vill.Åka.Nu.

091031
Postat: 2009-10-31 / 17:15:15 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp!

Idag har jag varit i Sundsvall och rännt runt, sitter här och är galet trött just nu.
Jag åkte och släppte av mamma och mormor på Ikea, åkte tillbaka till stan för att gå på HM(HM i Birsta är inte lika bra), jag var där ett tag och handlade och så, körde tillbaka till Birsta för att leta reda på mamma och mormor.. när jag kommer dit har de inte ens hunnit 1/5 av första våningen på Ikea och de hade inte plockat på sig någonting. Ni kan ju ana hur lång tid det tog för oss att komma igenom Ikea eftersom den första biten tog så lång tid. Haha.

Jag orkade inte gå runt och kika på någonting i Birsta så blev bara Ikea idag(förutom min sväng in till stan), nu vill jag bara sova och jag slumrade nog några gånger på vägen hem.
Men här ska inte sovas, jag ska sitta och vakta telefonen! (Y)


Jag hade tråkigt igår kväll..

Ett litet mejl damp ner i inkorgen
Postat: 2009-10-30 / 22:38:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Alldeles nyss fick jag ett mejl från mamman i Seattle, det löd såhär:

"Dear Sandra: Thank you so much for your response to my email and all of the information you provided. I have not yet called you because I am currently in discussions with au pairs who are already in the US and are in rematch. Because we are in need of someone who can start right away our best option is someone who is already here and available immediately. If we fail to rematch, however, I will be looking at new placement candidates for a December 7 arrival, and I will certainly be in touch with you if that happens. I am impressed by your application and think you are an excellent candidate. Thank you again for your interest and your patience!"

Jag förstår att dem hellre tar någon som redan är i Usa eftersom dem är i rematch, jag antar att jag märker om de inte lyckas matcha med någon au pair som är i rematch.
Skönt att få svar på varför de inte ringt i alla fall. :)

Biljetterna hämtade
Postat: 2009-10-30 / 20:03:17 / © sandraaandersson.blogg.seIdag var jag och hämtade ut våra biljetter till premiären av New Moon, nu gäller det bara att jag inte tappar bort dem på dessa tre veckor som är kvar. Haha. Kanske borde låta mamma hålla reda på dem? Hm, ja det kanske kan vara bra.
Galet nice att ha dem i handen i alla fall, snart är det dags och sen behöver vi bara vänta till 30 Juni nästa år för Eclipse - då ska jag gå på premiären i The United States of America.

Var till banken idag också, skulle fixa Visa-kort till mig. I våras när jag var dit med pappa så fick jag inte det av någon konstig anledning, då när jag gick i skolan och hade en inkomst fick jag inte skaffa det även fast jag förklarade att jag skulle åka som au pair sen. Idag var det en bra tant som tog hand om oss, hon sa att jag måste ha ett om jag ska åka som au pair så hon fixade ett utan att jag har en inkomst - som man egentligen måste ha.
Sjukt nice, det kommer väl någon gång nästa vecka. Nu kan jag köpa vad jag vill utan att behöva använda mammas kort hela tiden, haha.

OCH MORMOR HAR BAKAT MUNKAR, så dit var jag också idag och käkade lite. Hähä!

Jag vill ha svar - en gång för alla
Postat: 2009-10-30 / 17:55:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Ni vet hur jag sagt att jag inte tror att min online-sida ser korrekt ut, SI säger att ingenting är fel men jag och Maria får inte ihop detta för våra ser inte likadana ut och det känns som hennes borde vara rätt.

Så hjälp mig, det ut såhär för er också eller är det något stort fel på min inloggning? Det jag syftar mest på är "stapeln" till vänster, där man tydligen ska hitta bland annat personliga brevet och sina barntimmar - det jag inte hittar någonstans på min sida.

Matching feedback?
Postat: 2009-10-30 / 15:59:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag fick jag ett mejl av Au pair in america om matching feedback, något sånt har jag inte fått om alla de tidigare familjerna jag pratat med så jag blev lite smått chockad. Förstår inte riktigt heller varför det kom om denna familj men inte om de andra, jaja, jag svarade i alla fall på mejlet så vi får se vad som händer.

Califamiljen ringde till mig igår, dock hörde jag knappt vad hon sa så hon skulle ringa igen senare. Dock hann hon inte eftersom hon var på jobbet så hon ska ringa antingen idag medans barnen sover eller i morgon. :)
Så vi får se om det blir ett samtal ikväll eller inte, I hope so!

Ge mig tips att tipsa er om ;)
Postat: 2009-10-29 / 22:21:19 / © sandraaandersson.blogg.se

Oj, nu bloggar jag igen.
Men ett tag nu har jag funderat på att göra ett tips inlägg om sevärdheter och platser i Usa som kan vara roliga att besöka. Tänkte nu ge er chansen att tipsa om någon plats ni vill besöka i Usa, kan ju vara bra med lite tips inför året som Au pair tänkte jag. Det kan vara allt från städer till byggnader till statyer till en sten, vad som helst.

När jag fått ihop en lista jag gillar så publicerar jag den, är på god väg redan men jag behöver er hjälp med några fler så alla vi sedan kan se fram emot att besöka någonting coolt :D

Ge mig tips - listan är ju till för er ;)

Galet dålig Potter film
Postat: 2009-10-29 / 15:28:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har precis sett den sämsta Harry Potter filmen genom tiderna, usch, fy och blä. Jag är inget Harry Potter fan men alla de tidigare filmerna har jag tyckt varit riktigt bra så idag gav jag den nyaste en chans och fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy vad besviken jag blev. Den var så lång, så dålig, så tråkig, så utdragen - det fanns nog ingenting bra med filmen.

Tummen ner för Harry Potter och halvblodsprinsen.

Jag var bara tvungen att dela med mig av min besvikelse..


jag orkade inte ens kolla på trailern så vet inte om det är rätt

Energin som försvann
Postat: 2009-10-28 / 15:34:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har ingen blogglust, ingen energi. Sorry! Kanske kommer tillbaka om två dagar, kanske om en vecka, tidigare när jag tappat den så har den kommit tillbaka snabbt ändå..

Tills dess att den kommer tillbaka ska jag ändå försöka uppdatera er på vad som händer på au pair fronten, för er au pair-läsares skull. Kanske tråkigt för er andra, men energin är som sagt borta.

Vi ses när vi ses - när någonting nytt inom au pair har hänt.

It's happening again
Postat: 2009-10-27 / 21:34:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag skulle precis skriva ett inlägg om Seattle familjen när jag fick en ny match.

Öppnade mejlet och tänkte "detta är väl ännu en familj i New Jersey, eller i alla fall på östkusten", men vet ni vad? Dem bor i Riverside, CA, jag har fått en match i Kalifornien. Det trodde jag aldrig skulle hända, haha, fast jag har ju lagt undan min dröm om Cali och vet inte riktigt om jag vill dit längre.

Familjen har två barn, en pojke på fyra år och en flicka på snart två år, riktigt små barn alltså. Dem verkar bra av deras essay, men man kan inte döma dem helt efter det. Jag tänker säga till dem att jag är intresserad av att prata med dem i alla fall, känns som någonting värt att ge en chans.


Över till Seattle familjen då, jag har mejlat lite med mamman och hon är intresserad av att prata i telefon med mig så vi får se när det blir av. Eftersom dem bor på östkusten så är det ganska stor tidsskillnad och kanske lite svårt att hitta en tid som passar oss båda att prata.
Jag skrattar fortfarande till anledningen till att de är i rematch, haha, jag är lättroad.

New Moon biljetterna släppta och köpta
Postat: 2009-10-27 / 13:48:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag släpptes biljetterna till New Moon, i alla fall här i Hudiksvall. Jag var snabb och har redan köpt tre biljetter till premiären, fy fan vad jag längtar nu.
19 November 23.59 är det alltså dags - uppföljaren till New Moon. Boken som fick mig att hamna i Team Jacob har premiär och jag sitter bänkad på andra raden, härligt härligt!

Självklart ska SF envisas med att man måste ha Visa kort eller något liknande för att köpa biljetter, svårt för oss som inte har det. Tur att man har en mamma som har det i alla fall, tack och lov.

Som jag väntat
Postat: 2009-10-26 / 23:56:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Efter ca två veckors väntan så hände det igen, jag har fått en till match. En familj i Seattle, WA, med två flickor på åtta och elva år.
Läste deras essay och av det verkar de vara en bra familj, fick också ett mejl av mamman som berättade att dem just nu är i rematch, vilket betyder att de behöver en au pair snabbt.

I'll let you know when I know more!

Hoppas detta är den rätta för mig!

Ingenting nytt
Postat: 2009-10-26 / 22:23:32 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag antar att jag varit lite dålig på detta med Au pair uppdatering den senaste tiden, tråkigt för er Au pair-läsare kanske - sorry! Men det har inte hänt någonting, jag har inte fått en match på ca två veckor och jag börjar fundera på varför det är, kanske till och med har kommit på en anledning. Jag kanske borde mejla SI och fråga om det kan vara så, I'll let you know when I know.

I fredags mejlade jag ju dem om att min online sida inte ser korrekt ut för mig, idag fick jag svar och dem sa att den var rätt. MEN DEN SER JU INTE UT SOM ANDRAS, i alla fall inte för Marias. Kanske borde printa och visa er hur min ser ut så kan ni som också åker/ska åka med SI kan säga till om eran ser likadan ut?

I hope I get a match tonight - as always.

Party at Jonas place
Postat: 2009-10-26 / 19:31:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Det blev visst inte så mycket bra bilder från i lördags, så jag kan inte bjuda på så många.. de flesta är på samma saker, så dessa sex bilder får räcka för idag.
Inte så intressanta är dem heller, haha. ;)


091026
Postat: 2009-10-26 / 16:48:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag är det typiskt höstväder, det är grått och har regnat nästan hela dagen. Kan inte vintern komma nu? Kan vi inte hoppa över hösten? Hösten är så mörk, det regnar så mycket.. vintern är i alla fall ljusare, ge oss lite snö. :)

Jag har varit till Jonas idag och hämtat mina saker i alla fall, som jag trodde var det fler saker än jag kunde komma på igår jag glömt. Haha. Har ni tur så orkar jag lägga upp lite bilder från i lördags, jag vet dock inte hur använda bara dem är.
(Malin, tog med ditt vin också så det är hemma hos mig nu)

Jonas lurade mig till att spela något tv-spel, och han lurade mig till att använda ratten(det var ett bilspel) och jag var nog sämst av alla som någonsin spelat. Det var ju supersvårt! Jag kom sist kan jag ju säga, haha.

btw, Fabian är den envisaste katten som finns. Självklart vill han ligga i mitt knä när jag försöker blogga, hur många gånger jag än flyttar bort honom så kommer han tillbaka. Förstår han inte vad nej betyder? ;)

Allt "bra" är inte bra
Postat: 2009-10-26 / 11:47:23 / © sandraaandersson.blogg.seSåg detta på aftonbladet i morse, gud vad hemskt. Hon skulle göra någonting som var "bra" och nu är hennes liv förändrat för alltid, åt det sämre hållet. Usch.

I slutet av November är det tydligen dags för mig att ta vaccin mot Svininfluensan, men jag är verkligen skeptisk. Detta gav mig ännu en anledning till att inte ta den(även om detta var mot vanlig influensa, kan lika gärna hända med vilket vaccin som helst), det lutar åt att jag skiter i det då jag ändå tycker att Svininfluensan är uppförstorat som bara den.

Men ja, stackars henne som nu inte kan gå normalt, prata normalt m.m
Usch, fy, blä.

091025
Postat: 2009-10-25 / 18:37:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har mått bättre än vad jag mår idag, och jag har mått sämre. På den senaste tiden blir jag alltid bakis, så drygt, blev jag aldrig förut.

Kan inte bjuda på några bilder eftersom min kamera är hos Jonas, tillsammans med min väska och min ena vante. Förvånar mig inte om något mer som är mitt är där, jag borde åka dit och hämta dem men jag antar att jag inte är körduglig än. Haha. Det får bli av i morgon.

Idag har jag mest legat på soffan och gjort ingenting förutom att vara jävligt trött, gick och la mig fem i morse och vaknade nio så jag fick inte mycket sömn.

Njaa, ska lägga mig och kika på lite Prison Break nu för att ha någonting att göra..
Ciaaaaaaaaao.

Ni ska få ett litet råd
Postat: 2009-10-25 / 14:11:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag ska ge er, mina kära läsare, ett gott råd.. Drick Aldrig Alkohol!

Bakisdag idag, fy fan, har tillbringat några timmar nu med panik över att min kamera var borta och såg några tusenlappar till försvinna när jag skulle bli tvungen att köpa en ny, lättnaden går inte att beskriva när jag fick reda på att den var kvar hemma hos Jonas.

Jag har en mystisk bula i pannan och ont på sidan av ryggen, ingen vet vad jag gjort. Haha!

Hur som helst, jag mår dåligt.

091024
Postat: 2009-10-24 / 15:52:33 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, jag ger upp. Ni kan glömma det jag skulle bjuda på, det blev bara fel och knas och helt stört. Haha. Men ni dör inte av det.

Ikväll blir det fest, tydligen så är det en inflyttningsfest fast karln har bott där sedan i början på sommaren eller sen i våras, har inte så stor koll. Men bättre med fest sent än aldrig, eller hur?

Har ingenting mer att säga, idag är en såndär "jag har inte lust att blogga"-dag.
Well, have a nice Saturday.

Oh, happy Sandra!
Postat: 2009-10-24 / 13:07:54 / © sandraaandersson.blogg.seVet ni vad?
Jag har fått hem min hårddisk, happy Sandra! (Y)
Nu kan jag se mina älskade OTH avsnitt, säsong 4-6 som jag längtat efter att få se. Ska bara föra över dem till datorn, föra över andra saker till hårddisken och sedan ska jag låna ut den igen. Oj, så snäll jag är som lånar ut min älskade hårddisk, men eftersom jag inte behöver den och får plats med allt jag vill på datorn just nu så ser jag ingen anledning till att inte låna ut den. :)

Överraskningen kanske tar lite längre än förväntat, gick inte så bra som jag hoppats på. Haha!

Vad tänkte jag med?
Postat: 2009-10-24 / 12:15:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu sitter över 40 000 människor i Sverige och gör högskoleprovet, varför gör inte jag det? Jadu, bra fråga. Jag skulle göra det, men när man väl skulle anmäla sig så kände jag mig för snål. Suck på mig, jag behöver göra det, jag behöver förbättra mitt resultat där litegrann för att komma in på utbildningen jag vill. Dumt av mig att inte anmäla mig till det helt enkelt. Japp, så är det.

Sofie är där och gör det, önskar att jag var lika smart. Eller ja, hon sa ju åt mig flera gånger att anmäla mig så, haha.
Men men.

I'm obsessed!
Postat: 2009-10-24 / 00:41:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag erkänner, har bloggar för mycket idag. Haha! Upptäckte nördigheten när både jag och mamma satt med datorerna i knät framför tv:n, ha.
Jag är nog bloggbesatt, tur för er, då har ni något att läsa när ni har tråkigt.


I morgon får ni förhoppningsvis en överraskning, någonting jag aldrig trodde att jag skulle göra och kommer nog bara göra det en gång och ingenting mer. Haha! Men jag har lovat en liten Örebroare att göra det, så jag får väl så lov.Tänkte tillägga en sak om förra inlägget bara, bilden med brand och människor på. Jag vet att den inte är så bra, men som ni vet så är brandrök giftigt så de tillät mig inte att gå in där för att fota(hade varit idiotiskt att gjort det) och hade därför ingen möjlighet att ta en bra bild. Jag fick lov att gå fram till dörröppningen och hålla andan för att ta en bild, jag gick fram, andades och satt där ett tag för att få en hyffsad bild. Haha!
Hur som helst, hade inte möjlighet att ta en bättre bild än sådär.
OCH DETTA VAR SÅ INTRESSANT FÖR ER.. eller så inte.

Nu var jag på väg att skriva knäppa kort, ta kort osv. Men nej, i tre år har jag fått höra att det heter "ta bilder". Haha.

Inga fler inlägg för idag, I promise!

Ett sentimentalt inlägg
Postat: 2009-10-23 / 23:51:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Tiden bara flyger iväg, gud så snabbt den går. Att det redan är över fyra månader sedan vi tog studenten, närmare fyra och en halv månad. Det är galet. Precis på dagen idag är det fem månader sedan vi åkte till Turkiet för två fantastiska veckor.

För ett år sedan denna vecka, vecka 43, veckan före Höstlovet hade vi praktik. Fy fan vilken rolig vecka det var, tänk att det redan var ett år sedan vi lärde oss allting vi lärde oss där och framför allt att det var så längesedan vi hade så kul och fick testa på allting.
Ni anar inte hur depp jag var efteråt, under Höstlovet för att jag inte tyckte att jag tagit praktiken till vara ordentligt. Att jag skulle njutit mer, lyssnat mer osv. Men så poff, veckan efter lovet vände allting när vi kom på idén att göra projektarbete om det och ordnade allting, ringde och frågade om vi fick vara där veckan efter och fotografera, fixade ledigt från skolan osv.
Projektveckan var nästan roligare, visst vi fick inte vara med på övningarna, men vi hängde med brandmännen i vagnhallen(där alla brandbilar, bandvagnen, bilarna osv är), fick se allt på ett annat sätt och eftersom dem inte hade samma handledare som vi så fick vi även lära oss lite nytt.

Nu blev jag sentimental ju. Haha.

Tiden går snabbt, snart är vi gamla och grå.
Bjur på några bilder från projektveckan bara för att vara snäll :) Och jag vet att jag inte är någon bra fotograf, även fast jag studerat foto i tre år, så är det bara, så klaga inte på mina bilder.


västeråsarna busade till det och sprutade vatten på varann i kylan :)


Vi avslutar med en bild på mig, med kameran i högsta hugg och med en brandjacka för att hålla värmen ;)

Finally!!
Postat: 2009-10-23 / 23:02:29 / © sandraaandersson.blogg.se

ÄNTLIGEN! Äntligen åkte Nicklas ut ur Idol, som jag längtat. Och herregud på tjejerna i publiken, precis som Johan Palm typ.. de skriker, gråter och kan inte sitta still. Herregud, varför beter dem sig så? Han är en vanlig människa, ingen dem behöver bli galen över. Galet alltså.

Blev lite orolig där när Eddie hängde löst, ville inte att han skulle åka ut och tack och lov så blev han kvar. De flesta som är kvar nu tycker jag faktiskt är bra, är bara Reza och Mariette(vet att hon är grym, men inte min stil) jag inte är så förtjust i.

Ikväll var Calle sjukt grym!

Någonting är fel
Postat: 2009-10-23 / 21:08:35 / © sandraaandersson.blogg.se

För några veckor sedan mejlade jag SI och bad dem skicka mitt personliga brev för att jag ville läsa igenom det igen då många familjer tog upp saker ur mitt personliga brev när vi pratade i telefon(eftersom min dator gick sönder så hade jag ju inte det kvar), till svar fick jag att jag ska finna det på min Online sida men dem bifogade ändå ett ex i mejlet. Eftersom jag fick det i mejlet så orkade jag inte titta mer på online sidan, tänkte att det bara var jag som var kass och inte hittade det där.

Men nu ikväll när jag pratade med Maria så förstod jag att det verkligen inte finns på min online sida, flera andra saker som ska finnas där också som inte finns. Det är alltså något fel på min sida, saker som finns på andras finns inte på min. Konstigt!
Jag mejlade SI och hoppas att allt kan ordna sig på måndag, jag borde ju kunna få tillgång till samma sak som alla andra.

Kanske är detta ett tecken på att jag inte borde bli au pair?

Dagens video/låt
Postat: 2009-10-23 / 19:39:18 / © sandraaandersson.blogg.seJag har fått One tree hill på hjärnan och Oth=denna låt. Galet bra, skulle nog kunna lyssna på denna dygnet runt i en vecka utan att tröttna även fast jag inte är förtjust i Chris/Tyler Hilton.
I morgon får jag förresten tillbaka alla mina One tree hill avsnitt och då ska jag nörda som en galning :D

 

Vill sova!
Postat: 2009-10-23 / 18:13:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är galet trött, van att göra ingenting om dagarna så kommer en dag när man gör någonting och då blir man trött. Haha. Jag har fortfarande hårfärg i halva pannan, borde ta och skrubba lite mer där för i morgon så ska det vara borta, att det alltid blir hårfärg i pannan m.m när man färgar håret hemma. Typiskt.

Gjorde nyss adressändring igen, grejt! När vi flyttade så skrev jag mig ju hos pappa fast jag bott hos mamma så det har blivit jobbigt med posten, men nu ska den komma hit igen, tog dock ingen eftersändning så hoppas att inte en massa post försvinner för mig. Mamma kommer också hålla koll på posten mycket bättre än pappa när jag åkt iväg, haha, säkrast att den kommer hit.
Just ja, måste ändra adress hos SI nu.

Today is the day I became a redhead..
Postat: 2009-10-23 / 16:38:45 / © sandraaandersson.blogg.se..eller är det ens rött? Hur som helst så är det en förändring och bilden är kass och visar inte resultatet.
Sen kan ni ju ignorera frisyren också, orkade inte fixa det bara för en bild liksom.

Dagens video
Postat: 2009-10-22 / 23:36:24 / © sandraaandersson.blogg.se


Tydligen är det såhär jag kör bil - fast näe, jag är så mycket bättre.


Btw, Agnes ligger etta med "Release me" på Billboard listan i Usa. Det var inte förväntat, hur är ens en svensk med på den listan? Är väl Abba, Roxette, Robyn och kanske Cardigans som varit med där.
Finns det någon annan svensk som slagit igenom i Usa? Hur som helst, Agnes ligger etta och det gillar jag.. hon var ju min favorit i Idol 2005, förutom Måns så klart!

 

Webcam missbruk
Postat: 2009-10-22 / 21:41:19 / © sandraaandersson.blogg.seJag känner redan nu att jag kommer missbruka min webcam i framtiden, vilket iofs betyder fler bilder för er och det kanske är positivt?

Det finns en bra sak med att folk åker utomlands, de kommer alltid hem med godis till mig. Som vanligt fick jag nu Pingviner, det kommer alltid mamma och mormor när de varit någonstans. Love it.
Mamma hade även med sig Mentos hem, en smak jag inte tror finns här... Fresh Cola tror jag den hette, smakar verkligen cola. Supergott.

Ni ser ju hur mycket pingviner jag redan ätit, fast att jag är en gottegris visste vi ju redan. Men de är ju såååååå goda, vem kan hålla fingrarna borta från dem?

btw, alla mina bilder borde tas med en nypa salt

Dagens investering
Postat: 2009-10-22 / 18:33:14 / © sandraaandersson.blogg.se

När man betalar för saker och ting så borde det inte krångla, internet la av tidigare idag. Iofs så gjorde det inte mig någonting eftersom jag bakade och sedan var ner på stan.

Gick skitbra att baka förresten, började smälta smöret och chokladen sen upptäckte jag att vi inte hade några ägg hemma. Fantastiskt, eller jo vi hade ett ägg men det räckte knappast.
Hoppas den är god iaf.

Sen vad jag duktig och gick ner på stan, på den senaste tiden har jag blivit så lat att jag tar bilen överallt, men varför ta bilen i en sånhär liten stad? Det är bara lathet, fattar inte ens varför man behöver bil här egentligen.
I alla fall, jag begav mig till Clas Ohlson och hittade vad jag ville ha... tada, en webcam. Jag blev så besviken när jag fick en dator utan webcam när jag fick min dator så jag bestämde mig för att köpa en innan jag flyttar, inte vet jag varför jag har väntat såhär länge för det är ju perfekt att ha när man ska Skypa med en familj.


såhär nöjd är jag med min webcam, kanske inte bäst men
det är knappast värt att köpa en svindyr för att ha en bra.
btw, ignorera mitt tryne.

091022
Postat: 2009-10-22 / 14:50:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Tydligen så ska jag baka, Johan smsade sönder mig om att han ska komma på fika så jag får väl baka då. Se så snäll jag kan vara, eftersom den där jädrans kladdkakan måste stå i fyra timmar innan man kan äta de så borde jag sätta fart och börja nu.

Ska försöka ta mig ner på stan sen, hoppas att Clas Ohlson har det jag letar i rätt prisklass annars får jag beställa online och då tar det ju ett tag innan jag får det. Vill ha nu.
Ett kamera fodral ska jag också köpa.

Haaare!

Dagens kärlek
Postat: 2009-10-21 / 23:34:35 / © sandraaandersson.blogg.se


Damdamdam.. dagens kärlek är Mr. Miller.
Den senaste veckan har jag dregglat efter honom i Prison Break.

Vad säger tigern? Jo just det, grr.

En liten uppdatering igen
Postat: 2009-10-21 / 21:59:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Tänk om man aldrig skulle hitta en familj att åka till, tänk om man aldrig skulle komma iväg. Vad ska jag då göra?

Nu ikväll tog jag en long shot och skickade iväg ett mejl till en familj, jag blev inte förvånad när de strax efteråt svarade att de matchat med en annan tjej. Synd för mig, ja, men jag chansade i alla fall och hörde av mig.

Idag har jag varit godkänd i två månader, jag trodde aldrig att det skulle ta såhär lång tid för mig att hitta en familj. Det enda som lugnar mig lite är att jag vet att det just nu är många som har svårt att hitta en familj, då det är extra många som vill åka som au pair nu bara för att det är dåliga tider - men det gör mig inte mycket lugnare, jag är fortfarande galen.
Något som gör mig ännu mer galen är att jag vet att om jag matchat med familjen från Vermont som jag gillade så mycket så hade jag åkt typ nästa vecka, varför tackade jag nej till dem? Jo, de bodde mitt ute i ingenstans.. man ska inte tacka nej för vart dem bor det vet jag, men man ska heller inte tacka ja om de bor på ett så litet ställe att man skulle gå galen.

Över en vecka sedan min senaste match, när ska nästa komma?

Skallebank
Postat: 2009-10-21 / 15:01:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har fortfarande en dundrande huvudvärk, det gör mig galen. Vaknade flera gånger i natt av det jädrans huvudet, klev upp sent och sedan jag legat på soffan och varit död. Händelserik dag hittills.

Om någon timme ska jag pallra mig ner på stan i alla fall, så att jag får någonting gjort idag.

Det känns som det är en evighet jag fick en matchning nu :/
På tal om det så fick jag mejl från Arizona familjen igår, en och en halv vecka sedan de hörde av sig sist och en vecka efter att jag redan fått reda på att dem dissat mig. Men hon hörde i alla fall av sig och sa att de valt en Ungersk tjej(vilket jag kan förstå eftersom mamman är från Ungern och de två äldsta barnen pratade ungerska) istället för mig.

Sjukling?
Postat: 2009-10-20 / 22:09:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Galet trött jag är, har bara varit uppe i elva timmar och ändå är jag såhär trött. Orkar inte ens ligga i soffan och titta på Prison Break, då måste jag vara trött.
Mamma sa nyss att det ser ut som mina ögon ska ramla ihop snart och som om jag har feber, men jag var tydligen kall.. eller så är det hon som är väldigt varm bara ändå.

Jag känner mig faktiskt lite som i somras när jag var i Göteborg då jag var sjuk, men det konstiga är att jag aldrig blir såhär och om detta nu är feber/sjukdom så är det andra gången på några månader och före det var det år sedan.. jag blir max förkyld, har aldrig feber eller någonting.
Blä, mitt imunförsvar kanske börjar bli dåligt.

Men men, vi märker väl i morgon om min slöhet är kvar.. slöheten klarar jag av, bara min jävla huvudvärk försvinner.

The man of my dreams
Postat: 2009-10-20 / 15:40:08 / © sandraaandersson.blogg.seJag skulle nog gifta mig med Nathan Scott om det var möjligt.

091020
Postat: 2009-10-20 / 12:16:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Det känns som det är helg eftersom mamma är hemma mitt på dagen, vanligtvis så kommer hon hem efter sex på kvällen.. men nu är hon hemma.
Hon gav mig nästan en hjärtattack när hon kom hem i natt, hon tände lampan i rummet och sa någonting, fy satan vad rädd jag blev.. hade inte förvånat mig om det varit en inbrottstjuv eller mördare.

Nu är det dags för veckans One tree hill och Gossip Girl :)

Ett gott skratt förlänger livet
Postat: 2009-10-20 / 00:03:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Haha, nu ikväll när jag körde ur bilen i garaget så hände något som fick mig att skratta nästan hela vägen. Vi har fyra st däck från våran gamla bil i garaget, fråga mig inte varför vi har de kvar för det vet jag inte, vi har världens minsta garage så det är väldigt trångt där inne redan utan att man har saker där så när vi har våra däck + en massa annat så blir det väldigt trångt. Ett av däcken står på sidan av garaget och varje gång jag kör in så tänker jag "en vacker dag kommer jag köra in i det där däcket", idag när jag kört ur bilen ur garaget så hörde jag en duns, tittar in i garaget och däcket är borta.. det hade följt med bilen ut. Fy vad jag skrattade medans jag rullade in däcket i garaget igen - jag förstår liksom inte hur det lyckades komma ut ur garageöppningen när den är typ lika bred som bilen.
Okej, jag är lättroad men det var roligt för stunden.

I natt/morgonbitti kommer mamma hem, alltså är detta sista natten jag får sova i hennes säng. Blä, jag har börjat trivas där.

Det är jag som är problemet
Postat: 2009-10-19 / 17:32:10 / © sandraaandersson.blogg.se

I'm going crazy!

Innan helgen bestämde jag mig för att om jag inte får en match under helgen så skulle jag höra av mig till SI, eftersom jag inte fick någon match i helgen så skickade jag i morse iväg ett mejl till dem om min situation och frågade även hur lång tid det brukar ta och hur många familjer man brukar prata med innan man matchar.

Nu på eftermiddagen fick jag ett långt svar som gjorde mig irriterad. Jag tänker inte dela med mig av allt jag fick till svar, men svaret fick mig inte att bli gladare precis.
Bland annat så stod det att jag kanske borde tänka över om detta verkligen är vad jag vill, men hallå(!?!) det är inte jag som tackar nej till alla familjer utan det är dem som tackar nej till mig. Då är det väl inte frågan om detta verkligen är vad jag vill, jag skulle även kolla vad jag hade för krav och förväntningar för att se om det verkligen är realistiskt, men jag är öppen för nästan allt så problemet sitter inte där.

Nej, det är jag som är problemet.. tydligen duger jag inte.
Men men, jag får väl se om jag blir matchad snart.

I natt blir jag nog en nattuggla
Postat: 2009-10-18 / 23:56:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu sitter jag här igen på natten, min dygnsrytm går verkligen fram och tillbaka för enda dagen så kan jag lägga mig jättetidigt och kliva upp tidigt medans jag kan lägga mig supersent andra dagen och sova till tolv.

Vad har hänt idag då? Johan och Sofie lurade med mig på Frasses för middag, ja där rök lite pengar och inte var det speciellt nyttigt heller - men gott.
Jag tog äntligen tag i saken och åkte till Jonas för att rota fram mina vantar, mössa och halsduk. Jag var alldels för optimistisk i somras när vi flyttade, eftersom jag inte har något eget rum här så packade jag ner allt jag inte skulle behöva innan jag beger mig till Usa, jag trodde ju självklart att jag skulle åkt när det blev kallt men icke så det var bara åka hem till Jonas och leta reda på det. Och att veta i vilken av alla kartonger dem låg var inte det lättaste, jag har hur många kartonger som helst där nere med mina saker och självklart kollade vi i den rätta sist. Haha. Men nu har jag äntligen vantar, mössa och halsduk.. slipper frysa. :)
Tillbringade kvällen hemma hos Sofie med henne och Jonas, vi spelade bl.a. Wii och jag är sämst av alla.

Nu ska jag försöka fördriva natten med någonting, pappa ligger i min säng och snarkar och eftersom jag hör det jätteväl hit ut till vardagsrummet så finns det inte en chans att jag kan somna i samma rum som han snarkar.

Drive Safely
Postat: 2009-10-18 / 20:29:12 / © sandraaandersson.blogg.seJag ska nog hålla mig inne för resten av livet,
det är ju livsfarligt att vara utomhus

Från att bo ensam till att bli irriterad
Postat: 2009-10-18 / 13:53:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Från och med ikväll är jag inte ensam längre, Niklas kommer hem och på tisdag morgon kommer mamma hem. Drygt men ändå inte, finns både positiva och negativa saker med att bo ensam.

Negativt att de kommer hem: jag kan inte längre ha vilken dygnsrytm som  helst utan att någon vet om det, jag är inte längre den som bestämmer vad som ska finnas i kylskåpet och vad det blir för mat på helgerna, jag kan inte längre ha den ljudnivån som jag vill här hemma(Niklas kommer dunka musik som en galning och jag kommer bli galen), jag kan inte längre sova i mammas säng, jag får inte längre bestämma när jag vill vara ensam och när jag vill ha sällskap, jag kan inte längre gå på toa med dörren öppen, jag kan inte längre äta i vardagsrummet med datorn i knät utan att mamma blir arg, jag kan inte längre använda bilen obegränsat och så klart Niklas kommer hem.

Positivt att de kommer hem: jag slipper laga mat på helgerna, jag slipper diska varje gång det behövs, jag behöver inte gå och handla(fast egentligen så gillar jag ju det), jag behöver inte ha Fabian i sängen varje natt(hur mycket plats han kan ta är helt otroligt), jag behöver inte rensa den förbannade äckliga kattlådan, jag behöver inte städa(fast det har jag inte gjort under dessa två veckor heller, hähä), jag behöver inte gå till mormor var och varannan dag för att ta in posten, jag har äntligen någon att gnälla på att jag aldrig hittar någon familj och jag behöver inte vattna blommorna längre.
Just ja, glömde det viktigaste: MAMMA TVÄTTAR MINA KLÄDER!

Jag kommer inte på något mer, haha. Finns säker tusen saker som är både positivt och negativt, men men. Jag är i alla fall inte ensam längre från och med ikväll, det tänker jag fira med att åka till Jonas och inte vara hemma under kvällen. Haha.

Au Pair fronten
Postat: 2009-10-18 / 12:17:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag fick en fråga om hur det går på au pair fronten, så jag antar att jag får svara på det.
För tillfället så är det helt dött, ingen familj har hört av sig och jag har inte fått någon ny match. Börjar bli väldigt irriterande då jag varit godkänd i nästan två månader, matchad med 11-12 familjer men ännu inte hittat den rätta. Jag vet att det är många med andra organisationer som väntat längre, väntat i månader utan att få en match och när de väl får en match så hör inte familjen av sig utan tackar nej till au pairen ändå.

Jag har pratat med alla familjer utom kanske två st, att ha pratat med ca 10 st familjer och ändå inte hittat en familj att matcha med är inte speciellt roligt.

Men ja, nu har jag bestämt att om jag inte blir matchad med en amerikansk familj inom en viss tid så lägger jag Usa åt sidan för ett tag och åker någon annanstans istället. Jag orkar inte sitta hemma och vänta längre, det tar på "krafterna" att vänta, längta och vänta lite till på att hitta en familj.

Så fort någonting händer på Au Pair fronten så lovar jag att dela med mig av det, allt för er kära läsare ;)

Dagens kärlek
Postat: 2009-10-18 / 01:11:47 / © sandraaandersson.blogg.seI natt ska jag drömma om honom, han är min kärlek för dagen.
Puss!

 

Blake Lewis
Postat: 2009-10-17 / 17:47:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Efter att Jordin Sparks var med på Idol igår så fick jag något American Idol ryck, idag har jag suttit och youtubat Blake Lewis som en galning. Han är kungen av beatboxing, var min favorit 2007 och kom ända till finalen.. men ja, det var Jordin Sparks som vann och hon är ju galet bra hon med.

Dags att framkalla bilder
Postat: 2009-10-17 / 15:33:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har jag suttit och valt ut bilder som jag ska framkalla, har tänkt framkalla en massa bilder som jag kan ta med mig när jag flyttat och sätta upp på väggen eller något. :) Var nästan ett år sedan jag framkallade sist så jag har ju ett helt år att framkalla, det blev väldigt mycket bilder från Turkiet, fester och studenten. Haha.
Ska rensa lite bland de jag valt ut, beskära några och kika om jag missat någon viktig bild jag inte tagit med. Men här har jag inte bråttom, har inte tänkt framkalla bilderna förrens jag har fått en familj och vet när jag ska åka.


älskar denna bild, Malta 2007

Lite Idol snack
Postat: 2009-10-16 / 23:29:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Varför fick Kevin Borg uppträda tillsammans med Jordin Sparks? Hon är så sjukt mycket bättre, han framställs bara som dålig brevid henne. Jordin äger, 19 år och redan så rutinerad.
I Idol finns det max två st bra med varje säsong, i American Idol är de flesta sjukt bra. De som de som åker ut under Hollywood-week i American Idol håller ungefär samma nivå som vinnaren av Idol - det visar väl vilken extrem skillnad det är?

Varför åkte inte Nicklas ut ikväll? Han är inte bra för fem öre, visst jag gillar inte Camilla heller men hellre hon än Nicklas i Idol.

Kvällens överraskning var Rabih, jag trodde inte han kunde vara bra men jo det kunde han visst det. Han var bäst ikväll.Jordin Sparks är en av mina favoriter från American Idol, i finalen stod hon mot Blake Lewis som också är en av mina favoriter.
Carrie Underwood(vinnare säsong fyra), Clay Aiken(tvåa säsong två), Kelly Clarkson(vinnare säsong ett), Michael Johns(åtta säsong sju), Brooke White(femma säsong sju), David Cook(vinnasre säsong sju), Adam Lambert(tvåa i år) och Kris Allen(årets vinnare) är också sjukt grymma.
Åh, nu måste jag lägga till lite låtar i Spotify. Haha.

Lite tidsfördriv före Idol
Postat: 2009-10-16 / 19:53:33 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är lite rastlös nu sådär innan Idol så jag snodde denna lista av Carro för att fördriva tiden lite, känn er inte tvingade att läsa ;)

1. Hur mycket pengar har du på din mobil? - 121,79 kronor
2. Har du fått en kyss den närmsta veckan? - Nope
3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? - Datorn, haha
4. Hur lång är du? 161 cm
5. Vilken är den senaste filmen du sett? - Linje 1 2 3 Kapad
6. Skriv hela ditt senaste sms i inkorgen:- "Strömavbrott på åkern, över 80 st ljus tända, tur att man vet vart brandsläckaren finns."
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? - Telefonskräcken gör ju så att jag föredrar sms.
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? - Skilda
9. När såg du senast din mamma?- Två veckor sedan
10. Icke godkänt i något ämne? - Nej
11. Mvg i något? - Yesbox
12. När vaknade du idag? - Strax innan tolv, jag skäms.
14. Vilken plats föredrar du minst? - Ööh, ingen aning.
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år? - Har utbildat mig till det jag vill, har jobb och lever livet.
16. Hur stor är din säng? - Min säng är 120cm, men den har jag inte sovit i på tre månader :( Den jag sover i nu är 105cm kanske?
17. Vad sover du i? - Tröja, shorts/kalsongerbyxor - annars fryser jag ihjäl
18. Hur många kuddar har du i sängen? - Tre st
19. Var har du bott/bor? - Har bott i Iggesund, bor i Hudiksvall
20. Tycker du om kinamat? - Of course
21. Tycker du om kaffe? - Hell no
24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig? - Japp, Stina
25. Vill du ha barn? - Ja, någon gång i framtiden.. tre st små frön vill jag ha
26. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska
27. Har du någonsin åkt ambulans? -  Nej, varför skulle jag?
28. Föredrar du havet eller en bassäng? - Ingenting, jag är en badkruka
29. Vad spenderar du helst pengar på? - Upplevelser
30. Äger du dyrbara smycken? - Naah, använder inte smycken
31. Kan du rulla med tungan? - Ja?
32. Vem är den roligaste människan du känner? - Bra fråga, alla är nog roliga på sitt sätt
33. Vad har du för ringsignal? - MSTRKRFT feat. John Legend - Heartbreaker, fast har oftast på ljudlöst
34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Ingen aning
36. Kan du byta olja på bilen? - Kan jag säkert
37. Vilken var den senaste boken du läste? - Sista boken jag läste ut var Eclipse, nu har jag hållt på och läst Breaking Dawn i två månader och bara kommit halvvägs..
38. Dansar du i bilen? - Hur får man plats att göra det? Så kort är jag faktiskt inte
39. När var du i kyrkan senast? - Så längesedan att jag inte minns
40. Hur många hål har du i öronen? - 2, ett i varje öra
41. Har du någon piercing? - Nej, gillar inte sådant
42. Har du någon tatuering? - Nej, skulle aldrig våga
43. Har du provat droger? - NEJ
44. Röka eller snusa? - Inget
46. Vad är ditt mobil nummer? - hemligt ;)
47. Vad ska du göra ikväll? - titta på Idol
48. Har du några syskon? - Japp, två bröder och en syster
49. Vad ska du göra på sommarlovet 2010? - Eftersom jag tagit studenten så har jag ju inget "sommarlov", men nästa sommar så jobbar jag antagligen i det stora landet i väst.
50. Har du en sjukdom? - Nej, skulle vara mundiarré isåfall

En sådan där härlig meningslös rubrik
Postat: 2009-10-16 / 14:34:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår bakade jag världens godaste kladdkaka, aldrig förut har jag ätit en sådan kladdig och god kladdkaka. Kladdkakor ska vara superkladdiga, dock är dem oftast inte det, de man köper när man är ute och fikar är aldrig kladdiga. Jag älskar kladdiga kladdkakor, hihi :)

Förövrigt så vägrar min förkylning gå över så jag sitter hemma och tycker synd om mig själv, vägrar göra någonting utifall det skulle förvärra min förkylning. Vill bara bli förkylningsfri och träna och hoppa runt som en idiot igen, jaa det vill jag.

Ikväll är det Idol, jag hoppas Tove äger Michael Jackson temat. Calles röst kommer väl också äga det, dock kommer hans framträdande vara kasst.. som vanligt.

Dagens låt
Postat: 2009-10-16 / 11:45:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Inte visste jag att Scarlett Johansson kunde sjunga, ibland blir man överraskad. Jag har helt fastnat för låten i alla fall, och jo jag vet att det är en cover och att orginialet är mycket bättre(vilken låt med Jeff Buckley är inte bra liksom) men nu är det denna version jag fastnat för.


Last Goodbye

Alla människor är inte likadana, och tur är väl det
Postat: 2009-10-15 / 23:09:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Först kanske jag borde säga att människor får göra vad de vill med sina liv och att jag respekterar människors beslut och val i livet.

Men, vissa saker tycker jag är helt galna.
Att bli med barn(och behålla det) när man bara har varit tillsammans i några månader tycker jag är oansvarigt, enligt mig ska man ha varit tillsammans ett bra tag och känna varandra utan och innan när man tar steget och skaffar barn - det gör man inte på så kort tid. Ett år tycker jag är minimigränsen, även om jag själv skulle vänta mycket längre.

Och att sedan förlova sig, för att sedan gifta sig så snabbt som möjligt när man bara varit tillsammans i ett år är helt galet. Ett år, hallå? Varför gifter man sig redan efter ett år? Det är helt crazy tycker jag, något sådant skulle jag aldrig göra. Var tillsammans några år, var förlovad några år och gift er sedan. Gör inte allt så hastigt, ta inte sådana beslut så hastigt.. tänk igenom sånt ordentligt så att ni inte ångrar er sedan.

Jag tycker att det är helt galet, men det är deras liv och deras val.. det får jag respektera.

Filmtips
Postat: 2009-10-15 / 16:53:51 / © sandraaandersson.blogg.se

För att fördriva tiden med någonting så tänkte jag att jag kan dela med mig av några av mina favoritfilmer. Har ni tråkigt någon dag så kan ni fördriva tiden med att se någon av dessa. ;)

En djävulsk romans(Cruel Intentions) - min absoluta favoritfilm
Med bl.a. Ryan Phillippe, Reese Witherspoon, Sarah Michelle Gellar
Det är sommarlov och Kathryn har just blivit övergiven av sin kille. För att hämnas ber hon stadens bäste förförare, Sebastian, att förföra sin ex-killes nya tjej. Samtidigt slår de vad om något annat: Kan Sebastian förföra den pryda Annette, rektorns dotter, innan skolan börjar? Om inte, får Kathryn Sebastians bil. Om han lyckas, får Sebastian - Kathryn.

Keith
Med bl.a. Jesse McCartney
Natalie är både vacker och intelligent. Hennes examensprov kommer allt närmare och naturligtvis har hon utmärkta betyg. Hennes liv är helt under kontroll och allt som Nathalie närmar sig blir en succé. Utom när det gäller kemi, som Keith ska hjälpa att klara. Han klär sig konstigt och är både rebellisk och impulsiv. Det som Natalie blir mest irriterad över är att han inte tycks bry sig om henne, men hon har inget annat val om hon vill få bra betyg i kemi. I gengäld kräver Keith olika tjänster för sin hjälp.

Coach Carter
Med bl.a. Samuel L Jackson, Channing Tatum
Filmen bygger på den sanna historien om den kontroversielle Ken Carter, som hyllades för sitt mod, men som också fick utstå svidande kritik efter att ha bänkat sitt high school-lag inför en mycket viktig match. Carters beslut att låta sina studenters skolbetyg gå före deras sportprestationer blev helsidesstoff över hela USA.

Wicker Park
Med bl.a. Josh Harnett
En investerare från Chicago tror sig se sin förlorade kärlek i ett kafé. Hans övertygelse leder till besatthet och hans sätter sitt liv på paus för att kunna finna henne.

The Martian Child
Med bl.a. John Cusack, Amanda Peet
Sedan hans fästmös tragiska död två år tidigare har David Gordon inte haft mycket till liv, åtminstone inte känslomässigt. Men han har alltid drömt om att bli pappa, och nu har han bestämt sig för att se till att drömmen går i uppfyllelse. Han adopterar Dennis, föräldralös pojke som väldigt gärna vill ha en pappa. Dennis lever i sin egen lilla värld och är övertygad om att han faktiskt är en utomjording från Mars.

Coyote Ugly
Med bl.a. Tyra Banks, Piper Perabo
Coyote Ugly handlar om Violet, en 21-åring som kommer till New York för att förverkliga sina drömmar som sångerska och sångskapare, men istället får jobb på Coyote Ugly, den hetaste, sexigaste baren på Manhattan där alla bartendrar är tjejer.

Nära & Kära(Prime)
Med bl.a. Bryan Greenberg, Uma Thurman, Meryl Streep
Rafi 37, ambitiös yrkeskvinna från Upper East Side i New York och David 23, ung man med konstnärsdrömmar förälskar sig i varandra. När Rafi berättar för sin terapeut Lisa om sin nya kärlek blir hon först uppmuntrad att gå vidare och bejaka detta tills det visar sig att David är Lisas son.

Remember the Titans
Med bl.a. Denzel Washington, Ryan Gosling, Hayden Panettiere, Kate Bosworth
Tränaren i amerikansk fotboll, Herman Boone, har inget val. Han måste kämpa till varje pris. Han är den förste svarte tränaren i skollaget Titans historia och han har fått reda på en bister hemlighet. Förlorar laget en enda match under den kommande säsongen får han sparken av lagets rasistiska ledning.

Notting Hill
Med bl.a. Julia Roberts, Hugh Grant, Mischa Barton
Frånskilde och helt vanlige engelsmannen William Thacker äger en liten, pittoresk bokhandel i Notting Hill, London. Han bor inte långt därifrån, tillsammans med den inneboende, minst sagt originelle walesaren Spike. En helt vanlig dag kommer en av världens största filmstjärnor, Anna Scott, in i bokhandeln, och efter det blir ingenting sig likt varken för henne eller William ...

Selena
Med bl.a. Jennifer Lopez
Baserad på en sann berättelse om den mexikansk-amerikanska sångerskan Selena Quintanilla, som genom hårt arbete och uppmuntran från sin far blev en stor idol med sin speciella musik. Hon mördades av ordföranden för sin fan club.

Honey
Med bl.a. Jessica Alba
Honey Daniels är fast besluten att slå igenom som dansare, trots att hennes föräldrar gör allt för att avråda henne. På dagarna försörjer sig Honey som instruktör i hip hop-dans , men på kvällarna släpper hon loss och visar upp sin talang på stadens klubbar. En berömd videoregissör erbjuder henne jobb som bakgrunds­danserska i hans videos. Det verkar som om Honeys dröm är på väg att gå i uppfyllelse. Men livet på toppen blir inte vad Honey tänkt sig.

Det var inte denna match som vi skulle vinna..
Postat: 2009-10-15 / 01:22:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Som jag nämnde tidigare så spenderade jag kvällen med en promenad och sedan fotboll hemma hos syster. Ja, Sverige vann med 4-1 men inte hjälpte det för Portugal spöade ju skiten ur Malta också. Inget VM nästa år alltså, så skönt att jag antagligen(hoppas hoppas) bor där borta där fotboll inte betyder ett skit. Och vad hände med Kim? Stackarn som bytte efter tjugo minuter, jag övervägde att springa ner till Stockholm och ta hand om honom men minusgraderna ute var inte så lockande - hoppas han klarade sig bra ändå. ;)
Marcus Bergs mål var förövrigt något av det fulaste jag sett, sjukt fult.

Nu sitter jag här och är vrålhungrig, men att äta alldeles före man går och lägger sig är något av det dummaste man kan göra när det handlar om hälsa. Jag blir alltid natthungrig, borde inte vara vaken om nätterna. Sedan jag kom hem för trettio minuter sedan har jag övervägt om jag ska laga mat, göra mackor eller skita i att äta, det är ett svårt val.

Syster och jag på kryssning, Augusti 2008

En liten promenad för att tjattra av sig
Postat: 2009-10-14 / 18:18:58 / © sandraaandersson.blogg.se

Yo Yo!
Snart kommer syster och hämtar mig, vi ska ut och promenera(thank god, i'm going crazy. min förkylning vägrar gå över, den blir typ värre och värre. så ingen träning här, men en promenad i alla fall tack och lov, blir galen av att sitta inne) och efter det blir det fotboll. Lönlös match jag vet, sista Vm-kval matchen och vi är redan ute ur leken(om inte ett mirakel skulle ske och Malta spöar Portugal) men vi vill ändå se Sverige-Albanien så det ska vi tillbringa kvällen med.
Jag ska visst bli bjuden på mat också, skönt att jag inte behöver ställa mig framför spisen idag. Jag har kommit på att jag hatar att laga mat, det är så sjukt tråkigt.. baka däremot älskar jag.

Well, dags att byta om till promenadkläder.

Är det ens lönt att fortsätta hoppas?
Postat: 2009-10-14 / 12:38:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag blir så jävla arg, så less. Jag är trött på familjer som inte kan höra av sig och säga att de inte är intresserade, hur svårt är det att ringa och säga att de inte är intresserad eller skicka iväg ett mejl? Först har man världens kontakt med dem och allt verkar super bra och sedan slutar de höra av sig och man går runt och väntar och undrar när de ska höra av sig.

Anledningen till mitt lilla utbrott nu är Arizona familjen, de verkade jätteintresserad av mig och bad mig prata med deras gamla au pair osv. Sedan i lördags har jag inte hört någonting av dem, för en stund sedan fick jag ett mejl av deras gamla au pair(som jag mejlat och klagat på att hon inte var online igår när vi skulle prata), hon ursäktade sig och slutade mejlet med att hon pratat med familjen och de sagt att de matchat med en annan au pair. Varför kan dem inte säga det till mig också? Så att jag slipper lägga ned tid på att prata med deras gamla au pairer, komma på frågor osv när de ändå inte vill ha mig.
Jag är så less på alla nonchalanta värdfamiljer.

Jag vill nästan bara ge upp, skita i allt.

En liten vardaglig konversation
Postat: 2009-10-13 / 23:36:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag hade en konversation med Johan på msn, jag hackar ofta på honom att han är så dålig på svenska, stavar fel, säger fel, använder aldrig stor bokstav, punkt och väldigt sällan frågetecken.
Jag retar Johan för att han inte kan svenska, notera att han är 27 år och kass, han retar mig för att jag bloggar och så fort han träffat mig så säger han "nu har du något att blogga om".
Hur som helst så har jag lovat honom ett alldeles eget inlägg, och här kommer något liknande.

I alla fall, här är vår konversation. Första delen har ingenting med någonting att göra egentligen.

Sandra: You're the one to bake!
Heter det bake på engelska? Hmm, ingen aning.
Johan: fråga mig :D
mnga som gör det när det gäller språk (här ser ni hans talang på att stava)
Sandra: In your dreams.
Johan: vad heter bloggoholick på engelska?
Jag: Asshole!

En stund senare Skypade vi och av någon anledning så skedde detta:
Sandra: Asshole!
Johan: Näe, jag brukar inte blogga. (säger han medans han fnittrar som en liten skolflicka)

Tydligen var detta jättekul i andra änden på luren, mobbare.
Detta är heller inte roligt för någon annan än de inblandade tror jag.

Jag vill inte ha denna årstid, den passar inte mig
Postat: 2009-10-13 / 23:03:07 / © sandraaandersson.blogg.se

JAAAAAAAAAAAA, jag har försökt komma in på bloggen i flera timmar men inte kunnat komma in. Har heller inte kommit in på andras bloggar och herregud vad frustrerande det varit. Det verkar bara vara jag som haft problemet också.

Jag fick en chock när jag gick ut idag, det var IS ute. Hallå, is? Jag vill inte ha is, jag skulle inte vara kvar när när isen och allt kom. Kallt var det också, iskallt och mina vantar, mössa och vinterkläder är nedpackade i Jonas förråd. Ja, dit vill jag ju ta mig bara för att hämta det. Nej.

Idag jobbade jag mitt sista pass på Friskis någonsin också, fy vad skönt det är att aldrig mer behöva göra det, det är så långtråkigt. Tog med mig Breaking Dawn för att ha någonting att göra och komma någonstans i boken(har förövrigt faktiskt kommit halvvägs nu och förbi den jobbiga "Jacob delen"), undra hur många det var som kommenterade vilket tjock bok jag läste och att den dessutom var på engelska. Haha.

Tisdagen den trettonde oktober
Postat: 2009-10-13 / 12:51:17 / © sandraaandersson.blogg.se

Galet vad trött jag blev helt plötsligt, skulle kunna somna om jag la mig ner men sova på dagen är inte så smart.
Aja, sitter och väntar på att Nina ska komma tillbaka nu men hon är en segfis så hon kommer väl komma hit och få åka igen direkt eftersom jag ska iväg och jobba sen.

Försöker lista ut vad jag ska handla idag också, har så gott som ingenting hemma så jag måste handla mat.. frågan är bara vad, jag vet inte vad jag tycker om och kan laga. Haha.

Skulle prata med Arizona familjens gamla au pair nu på morgonen men hon loggade aldrig in på Skype så det sket ju sig, får se om hon loggar in lite senare.. säkert i sammanband med att Nina kommer hit. Jag tänker inte låta Nina lyssna på min knagliga engelska så blir inget samtal då :P

Jag kanske borde ta mig något att äta..

Elfte matchen
Postat: 2009-10-13 / 10:57:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Alltså, vad är det med mig och New Jersey? Fick en ny match i natt och än en gång så var det en familj i New Jersey. Denna familj har fyra barn, åter igen så är det ett par tvillingar, dessa på nio år, en pojke på sex år och en flicka på två år.

Familjen verkar rätt så bra, dock bor de på en väldigt liten ort och jag vet inte om det finns någonting större i närheten.

Aja, vi får se om de hör av sig. :)

Här är det maraton
Postat: 2009-10-12 / 18:10:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Har Prison Break maraton med Nina, fyra avsnitta avklarade.. bara sådär tusen st kvar ;)

Kom hem!
Postat: 2009-10-12 / 13:28:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Varför får folk för sig att flytta? Som Emma som fick för sig att flytta till Umeå och plugga, flytta hem igen människa. Hudik är dött, kom hem och umgås med mig.

Kom hem. Kom hem. Kom hem.


Vi kan dra en Göteborg, en Stockholm, en kryssning, en fotboll eller en Malta igen.. Jaaa, det kan vi göra :D

Southland
Postat: 2009-10-12 / 11:24:36 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är kär, eller det har jag nog varit sedan OC började sändas. Men nu har jag fastnat vid Southland och Ben är gorgeous.
Undra om  han är ledig och vill gifta sig med mig. ;)

Southland är förövrigt som alla andra polisserier och jag har en förmåga att gilla sådana.

Här kommer pensionären tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa
Postat: 2009-10-11 / 23:17:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag börjar känna mig mer och mer som en pensionär.
Ofta går jag och lägger mig tidigt, under sommaren la jag mig ofta tidigare än mamma och hon skulle upp klockan fem dagen efter för att jobba. Jag kliver oftast upp tidigt, tidigt för att vara mig alltså för jag har alltid kunnat sova till 11 när jag varit ledig förr men inte nu längre. Och det självklara pensionärssyndromet, de har all tid i världen att göra allt men ändå så tycker de att de inte har tid att göra mer än en sak om dagen.. samma här, jag tycker knappt att jag har tid att göra en sak om dagen och ändå är jag en arbetslös människa som har all tid i världen att hitta på saker att göra.

Jag behöver en daglig sysselsättning som får mig att komma ur detta pensionärsaktiga beteende.

Iofs så vet jag varför jag lägger mig tidigt, jag har fått för mycket sömn natten innan vilket gör att jag blir trött tidigt kvällen efter och går då och lägger mig rätt så tidigt vilket resulterar i att jag sover alldeles för många timmar även om jag kliver upp vid åtta.
Jag är en sådan som bara behöver ett få antal timmar sömn per natt, när jag gick i gymnasiet, speciellt första året så kunde jag vara uppe till två-tre på nätterna och kliva upp klockan sex helt utan problem och vara pigg hela dagen. Då hade jag fått mina sömntimmar.
Men det är tråkigt att sitta uppe halva nätterna nu för tiden, och även om jag är uppe till två så vill jag ju inte kliva upp sex-sju på morgonen när jag inte går i skolan eller jobbar.
Ja, där har vi anledningen till min trötthet och pensionärstimmar.

Ny design igen
Postat: 2009-10-11 / 22:09:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu har jag fått en ny design igen, ja precis, fått en ny design. Snälla Sara har ställt upp och gjort designen åt mig och jag är superduper nöjd med den, skulle aldrig klara av att göra något så avancerat själv.

Jag hoppas att den ser bra ut för er, dvs rätt ut. Det gör den nämligen inte för mig, jag måste ha någon konstig inställning på min dator eller något. Haha.

Men i alla fall, tack Sara!

Dagens låt
Postat: 2009-10-11 / 14:03:45 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har nynnat på denna låt sedan jag vaknade, så då passar det väl bra att det blir dagens låt. Var ett bra tag sedan jag hörde låten så hur den fastnade i mitt huvud just idag är en jädrans bra fråga.


The Sound Of Settling

Hej då VM!
Postat: 2009-10-10 / 21:58:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Det där sög ju! Bara till att säga "hej då vm", det är tur att jag befinner mig i staterna nästa sommar när Vm är och inte behöver bry mig ett skit om det. Fotboll är ju inte precis den största sporten i Usa, näe där är det Baseball, Amerikansk fotboll och Basket som gäller.

Ja, chansen finns ju fortfarande att vi går vidare. Allt beror på hur det går i Portugal - Ungern matchen som håller på nu, hoppas det blir oavgjort. Hoppas!

Kim var söt i alla fall, Puss!

Och jag saknar tiderna när Allbäck var med, hur sent de än bytte in honom så lyckades han peta in ett mål. Han var bäst.

Ikväll gäller det, kom igen nu baby!
Postat: 2009-10-10 / 16:59:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Det var meningen att jag skulle sova länge idag, tänkte unna mig själv att sova ut eftersom jag alltid kliver upp tidigt utan anledning.  Men tror ni att kroppen ville sova? Näe, jag vaknade och vaknade så jag gav upp och klev upp. Haha.

Idag har jag ätit tacopaj till frukost(jävlar vad det var gott), diskat två gånger, fixat med tvätten, bakat och varit och handlat. Jag känner mig fasen duktig, om en timme ska jag sätta igång med maten - den måsta tydligen vara klar halv sju.
Kladdkakan jag bakade kan förövrigt vara den fulaste kladdkakan någonsin, jag experimenterade lite och den blev väligt ful. Men förhoppningsvis så smakar den gudomligt. Det är inte heller så lätt att baka här när man är ensam hemma, mamma har en förmåga att skriva alla recept i skrivstil(ALLT annat textar hon, så varför recepten är i skrivstil är en fråga) så jag knappt klarar av att läsa det, och inte nog med det så är vissa recept på finska - hur ska jag förstå dem?

Ikväll blir det tacos till middag i alla fall och sen blir det fotboll, jag ska sitta och dreggla efter min baby hela matchen. Min middagspartner ringde när jag var och handlade och bad mig köpa hem chips och lösgodis, så förutom mat så lyckades jag komma hem med chips, dipp, lösgodis och pepsi.. det var inte så det skulle gå! Men jag gjorde som jag blev tillsagd, var ju inte jag som betalade så, haha.
På tal om det, jag köpte alltså pepsi idag och jag gjorde samma sak för någon dag sedan. Vad är det för fel på mig? Man köper cola, man köper inte pepsi, så jag som knappt gillar cola går och köper pepsi. Min hjärna har fått fnatt.

Nu ska jag peppa inför fotbollen ikväll, Sverige - Danmark. Vinner inte Sverige så... öhm, vad ska jag göra då?

I Juni 2008 då vi var på Sverige - Ukraina. I miss those times.
Den hemresan var galen, rolig och hyffsat olaglig, haha.

Dagens låt
Postat: 2009-10-10 / 13:16:49 / © sandraaandersson.blogg.se


Disturbia

Hjälp mig!
Postat: 2009-10-09 / 23:21:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, nu är det såhär att jag behöver lite hjälp här. Främst av er au pairer och blivande au pairer, jag ska prata med Arizona familjens gamla au pair men jag vet inte riktigt vad jag ska fråga. Jag har några frågor, men det känns som att det är för få. Vad borde man fråga? Vad är viktigt att fråga? Vad vill man veta om familjen ur en annan au pairs synvinkel?

Fick mejl av familjen nu ikväll med svar på alla mina frågor, ja det verkar faktiskt riktigt bra men vi får väl se. Ska prata med den gamla au pairen först, jag tror hon är från Tyskland så detta ska bli spännande.. jag vill inte slösa pengar på ett samtal så hoppas innerligt att Skype vill fungera som det ska.

Jag är inte lika nervös inför samtalen från Usa längre, jag har trots allt pratat med fyra familjer + en community conselor på telefonen nu och har börjat vänja mig. Är inte lika osäker på om min engelska håller heller, de tycker ju tydligen att den är bra. Så samtalet med denna tjej kommer nog gå bra det med, om jag har någonting att säga.

Jag vill åka nu, nu, nu.

Jädrans internet
Postat: 2009-10-09 / 12:04:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Mitt internet är fortfarande helt stört, det fungerar i en minut sen fungerar det inte på minuter och typ sådär håller det på. Man blir galen, tur att jag inte har så stort behov av internet just nu.

Igår tittade jag klart på OC, så nu är det slut. Försöker bestämma mig för om jag ska börja titta på en annan serie eller om jag ska nöja mig med film, svårt val. Ja, för det är såhär intressanta dagarna är när man är arbetslös och väntar på att hitta en familj. Superkul.
Just nu tittar jag på Panic Room, utdragen film och Kristen Stewart är en urusel skådis.

Imorse ringde det från Holland igen men jag kunde inte svara, det var precis när jag var påväg för att hämta Soffan och Johan. Hon får helt enkelt ringa igen om hon vill prata med mig.

Hungrig är jag också.

Tionde matchen
Postat: 2009-10-09 / 00:24:29 / © sandraaandersson.blogg.se

För ca en timme sedan fick jag ännu en match, detta är nog fjärde matchen genom SI på fem dagar. Ibland händer det mycket, haha, jag som klagat på att jag aldrig får någon.

I alla fall, denna familj bor i New Jersey(tror detta är min fjärde eller femte match i NJ) och de har tre pojkar på 2,5 och 8 år. Pojkarna är sjukt söta, jag var bara tvungen att slänga in det. :)
Ja, vet inte mer vad jag ska säga.. vi får se om de hör av sig.

Mitt internet har varit fuckat hela dagen, loggar ut hela tiden. Skit irriterande.

A phone call from sunny Arizona
Postat: 2009-10-08 / 22:51:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Bara för att den svenska familjen i Holland ringde tidigare ikväll så ringde självklart en familj från Usa också, men det är bara bra. Det vara familjen från Arizona som ringde, de är i rematch så de behöver en au pair snarast.. ja, det fungerar fint för mig.

Familjen verkade bra i alla fall, de har som sagt tre st barn och det blir väl först och främst den minsta jag ska ta hand om och herregud vad  mycket aktiviteter barnen hade. Amerikanska familjer vettni, jag förstår inte, haha.
Hon skickade precis ett mejl, så jag ska försöka komma på några fler frågor att skicka och så ska jag prata med någon av deras gamla au pairer tror jag.

Och vet ni vad? JAG FICK BERÖM FÖR MIN ENGELSKA, detta är den andra amerikanen som berömmer min engelska. Alltså, min engelska suger så jag vet inte vad de pratat med för folk tidigare, haha. Men ja, det skadar inte att få lite självförtroende. :)

Att de är i rematch gör mig lite rädd, men de verkar som en bra familj och barnen är i bra åldrar. De är aktiva och det är något jag tycker är viktigt.
Ja, vi får se vart det leder.

Holland eller inte holland
Postat: 2009-10-08 / 21:15:43 / © sandraaandersson.blogg.se

There is something I haven't told you guys.
Hur många gånger som helst har jag skrivit att jag är trött på att vänta och att allt går så segt på au pair fronten så för några dagar sedan tog jag tag i saken och anmälde mig till Greataupair, en au pair hemsida och jag öppnade upp mig för flera länder.

I alla fall så för en stund sedan så ringde ett utlandsnr till mig, jag antog att det var från Usa men icke. Jag svarade och det var en svensktalande kvinna som pratade, en familj i Holland vill ha mig som deras au pair. Ja, det verkar faktiskt intressant. De har tre barn på 5 månader, 3 och 6 år.
Nackdelen är att de vill att jag kommer 20 oktober, dit är det 12 dagar.
Aja, hon skulle prata med sin man och ringa igen i morgon.

Men egentligen, varför överväger jag ens detta? Jag vill ju till Usa, men jag är trött på att vänta och just nu lockar Holland väldigt mycket.

A dream is a wish your heart make
Postat: 2009-10-08 / 17:49:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag satt och läste gamla inlägg och hittade ett inlägg med just denna rubrik, haha. Så kom jag att tänka på nattens dröm och den jag hade för några nätter sedan, jag hoppas då inte att det är mitt hjärta som önskar det.

I natt drömde jag att jag sökte till något Idolliknande program, jag kom faktiskt ganska långt för jag var liksom med på slutaudition och så.. men hallå, jag kan inte sjunga för fem öre. Att jag trodde det var sant när jag vaknade har inte med saken att göra, haha.

För någon natt sedan drömde jag att jag var gravid, och pappan var Cam Gigandet. Is that something my heart wishes? Knappast, jag tycker Cam är så sjukt ful.. och ja, man får tycka att människor är fula. För er som inte vet vem han är så är det hans om spelar vampyren James i Twilight och han spelar Volchok i OC.(och Nina, jag vet att du tycker han är galet snygg så du behöver inte göra dig besväret och kommentera att du tycker han är de ;) hähä)

Samma natt, i en helt annan dröm drömde jag att jag var på dejt med Alexander Rybak.. vi var på bio och träffade Amanda, hon viskade till mig att jag måsta berätta alla detaljer sen. Haha. Visst, jag tycker att Rybak är bra men inte fan vill jag dejta honom.

Den natten hade jag även en trejde dröm, den involverade Paul Walker. Han däremot skulle jag inte ha några problem att dejta, han är sjukt snygg.. lite gammal kanske, men snygg ;) Haha.

Ja, mina drömmar har visst väldigt lätt att blanda in kändisvärlden i sig..

Vem fan ville veta allt detta? Antagligen ingen
Ursäkta för ett alldeles för långt ointressant inlägg.

Beroendeframkallande
Postat: 2009-10-08 / 00:02:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Dålig uppdatering idag, jag vet.
Igår när jag kommit hem efter min onödiga promenad till Frikis och mormor så åkte jag till Soffan och Johan för att spela Wii. Det blev inte mycket Wii för mig, Jonas var där och visade oss världens roligaste hemsida som jag inte kunde slita mig ifrån.
Jag fastnade även vid sidan när jag kom hem därifrån och imorse när jag klev upp, vadå beroendeframkallande, haha. Min nya hobby.

Idag har jag mest legat i soffan med datorn i knät och glott på OC, har hunnit ända till säsong fyra nu så snart är allting slut. Nu ikväll har jag varit till Friskis och jobbat i några timmar och när jag kom hem var Johan, Soffan och Bea här med maten redo till mig.. Tacopaj, me like och nu har jag matlådor i några dagar. Hihi, skönt att inte behöva laga mat.

Nu ska jag nog dra mig från datorn och OC, sängen lockar väldigt mycket.

Varför berättade jag allt detta, inte speciellt intressant. Haha.

Nionde matchen
Postat: 2009-10-07 / 22:31:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Ibland går det väldigt segt på au pair fronten och sen helt plötsligt så går det väldigt snabbt, kollade mejlen idag när jag jobbade och såg att jag fått en ny match. Yay.

Och vet ni vad?!?!?!?!
Den ligger inte på östra sidan av Usa som alla mina andra 8 matchar gjort, nej för det är i Arizona, i en stad 2 mil utanför Phoenix. Detta är typ min dröm, Phoenix är faktiskt en av de städer jag hoppats hamna i närheten av. Jag vet att platsen inte är det viktigaste, man hallå(!) man kan gå i shorts och linne i December. Haha.

I alla fall, familjen har tre barn på 2, 7 och 9 år. De har inte hört av sig än men hoppas, hoppas att dem gör det och att vi klickar. Nu blev jag alldeles för glad bara för området, haha, men familjen verkade bra den med.. det är en aktiv familj och det är något jag tycker är viktigt.

Ja, vi får la se om de hör av sig något. :)

En nödvändig promenad
Postat: 2009-10-06 / 18:58:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Det där var ju nödvändigt.
Jag gjorde mig i ordning och gick till Friskis för att jobba, när jag kom dit så såg de som stod i receptionen ut som frågetecken.. jag skulle tydligen inte jobba idag, mamma hade skrivit fel i kalendern hemma. Men jag tänkte att det gjorde ingenting för jag skulle ändå till mormor och ta in posten, så jag gick det och brevlådan är tom. Det var bara gå hem igen.
Det känns väldigt nödvändigt vill jag säga, men jag fick en liten promenad i alla fall.

Synd är det att jag hade kunnat träna klockan sex om jag vetat om det innan, fast ja jag borde inte träna när jag är förkyld. En förkylning som aldrig verkar ge sig.

Tack men nej tack
Postat: 2009-10-06 / 11:06:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår fick jag mejl av mamman i familjen från New Jersey med fyra barn, fick lite info om familjen och hon frågade om hon kunde ringa idag. Jag låg och tänkte på detta hela natten och alldeles nyss skickade jag iväg ett mejl där jag sa att jag nog inte var rätt au pair för dem, känns dumt att säga nej innan man gett dem en chans.

Det är mycket som väger in om man ska ge familjen en chans eller tacka nej, först och främst tror jag att fyra barn är lite för mycket för mig, sedan passade inte riktigt deras levnadssituation in på mig osv.

Nu hoppas jag att den andra familjen hör av sig, eller att jag får en ny match. Jag vill åka nu nu nu.

Dagens låt
Postat: 2009-10-05 / 20:40:14 / © sandraaandersson.blogg.se


New Classic(Acoustic)

Femte oktober tvåtusennio
Postat: 2009-10-05 / 14:24:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Man blir sjukt lat av att inte göra någonting speciellt om dagarna, sova länge, inte ha rutiner osv. Det är dumt, när jag gick i skolan hade jag inte alls något problem med att ta mig iväg till träningen men nu när jag har all tid i världen att träna så orkar jag inte och skjuter på det så mycket och så ofta jag kan.
Jag blir galen på att göra ingenting, men ändå så orkar jag inte göra någonting. Jag vill gå i skolan eller jobba så jag får lite energi, ha lite rutiner i vardagen.. nu märker jag knappt när det är vardag och när det är helg.

Sedan igår när jag kom hem har jag varit ensam hemma, mamma har åkt till Thailand och Niklas är någonstans. I två veckor ska jag stå ut med att vara ensam, jag hatar att sova ensam, jag är livrädd att någon ska bryta sig in, att huset ska brinna upp eller något liknande. Jag kommer aldrig klara av att bo själv.
Även väldigt snällt av mamma att inte stänga av väckarklockan när hon åker iväg i två veckor, så snällt så, i morse vaknade jag klockan sex av den där jädrans klockan. Gud så kul.

Nu sitter jag bara och väntar på att någon av familjerna ska höra av sig..

Ögon- och örongodis
Postat: 2009-10-04 / 23:26:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår när vi var på Aveny så var det ett liveband där, sånt där klassiskt coverband som inte alls är speciellt bra egentligen. Men en gång under kvällen blev jag och Nina som galna, kan ni gissa vad de spelade? Jo, självklart Fairytale.

Jag har helt slutat lyssna på den egentligen, hoppar över den när den kommer på min spellista osv av den enkla anledningen att jag lyssnat för mycket på den i sommar.. men ja, live är den så jävla bra. Bandet igår var självklart inte lika bra som originalet så jag var tvungen att YouTuba lite Rybak live idag när jag kom hem.

Varsågoda, njut!

Önskar att jag kunde gå på konserten i Stockholm 19 oktober, önskar så klart.. för självklart har ingen samma intresse som mig. Som vanligt, haha.

En åttonde match
Postat: 2009-10-04 / 19:38:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag fick ännu en match nu på eftermiddagen, en familj i New Jersey med fyra(!) barn. Läste familjens essay som jag fick med och de verkade rätt så bra, vet dock inte om familjen är någonting för mig men självklart ska jag ge dem en chans om de hör av sig.. tänker inte dissa någon utan att ha pratat med dem.

Jag hoppas verkligen att någon av dessa familjer hör av sig. Detta är min åttonde match, det är jobbigt att få så många matcher men ändå inte ha hittat "sin" än. Jag vet att det är många som har haft ännu fler, men det är även många som väljer någon av de tre första de pratat med, men åtta.. det börjar bli lite väl mycket för mig.

Jaja, vi får la se om detta leder någonstans.

Party at Cillens place med brandgänget
Postat: 2009-10-04 / 18:15:35 / © sandraaandersson.blogg.se

VARNING FÖR LÅNGT OCH OINTRESSANT INLÄGG!

Igår var det alltså dags för partaj med lägertjejerna.
Nina och jag hämtade upp Hanna på tågstationen efter två och for iväg mot Sundsvall, hämtade Frida i Njurunda och begav oss till brandstationen. En brandman visade oss vårat rum, som enligt mig såg ut som det hör hemma i ett östeuropeiskt barnhem eller något liknande, det var ju även bra att brandmännen vi pratade med när vi kom dit inte ens visste att vi skulle sova där i natt. Haha.

Vi begav oss hem till Cecilia sen och där började allt, Middag och partaj. Femton tjejer och Jonas, haha. Vi elva åkte vi in till stan och gick ut, det blev Aveny och jag säger då det att det är inte kul att gå ut på ett ställe med 23års gräns när man är 19 år. Vi kom ett gäng på 14 tjejer som var 18-20 år, plus Jonas och Maria då och vi var väl de enda unga där.. ja, vi var de enda under 23 men de flesta där inne var 35+. Inte så kul för oss, men men.

Och vädret igår, det spöregnade när vi skulle hem. Jag, Nina, Hanna, Sofie och Anna traskade iväg till Max för att äta i spöregnet, sedan vidare till Donken för att resten skulle få äta och sen var det dags för oss att bege oss ut i regnet igen. Jag, Nina och Hanna traskade i det där jävla spöregnet till brandstationen och fy vad blöt vi var när vi kom dit, hängde upp våra blöta kläder lite här och där, ställde skorna på elementet och drog på det på högsta värmen. Ja, mina skor var fortfarande fuktiga idag när jag skulle använda dem.

Lång sovmorgon idag, eller ja Nina sov länge ;), och sedan en snabbvisit på stan innan vi hoppade in i bilen och for hem.

Det var trevligt att få träffa alla(nästan) lägertjejer igen. :)

btw, jag fick som jag ville och de fick utryckning under natten, dock hade vi inte hunnit lagt oss riktigt än så det var inte så himla roligt.
Men att de ska envisas att använda det där högtalarsystemet till allt, undra hur många gånger jag vaknade från tidigt i morse till jag klev upp av att de ropade ut småsaker i det där.. som t.ex. att det var fika på gång(flera gånger).

Än en gång var vi kass på att använda kameran så blev knappt några bilder

vårat fina barnhemssovrumSjunde matchen
Postat: 2009-10-04 / 16:32:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Direkt när jag kom hem idag så slog jag igång datorn och kollade mejlen, hör och häpna. Jag har fått en till match! En familj i Wexford, Pennsylvania med två pojkar på 5 och 8 år.
Vet för tillfället ingenting mer om familjen, hoppas att de hör av sig idag. Hoppas, hoppas, hoppas.

Jag börjar få lite smått panik då jag redan pratat med familjer som ville att deras au pair skulle komma i december, ju senare jag får en match ju större chans är det att familjen vill att jag ska komma senare. Mitt sista tillgänglighetsdatum är 27 december, dit är det långt och så länge vill jag inte vänta.

Nu drar vi till Sundsvall - PAAAAAAAAAAAAAARTY
Postat: 2009-10-03 / 11:42:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Heeeeej hopp!

Idag är det lördagen den tredje oktober och vet ni vad det betyder? Jo, idag ska vi till Sundsvall och slå klackarna i taket.
Fest med lägertjejerna idag alltså, strax efter två hämtar jag och Nina upp Hanna på tågstationen och sedan bär det iväg. Middag och partaj hemma hos Cillen, sen ska vi tre(jag, Nina och Hanna) ta oss till brandstationen för att sova där. Jag hoppas innerligt att det blir uttryckning i natt och att Nina skiter ner sig av rädsla och springer ut halvnaken bland alla brandmän, det skulle vara kul. Haha.

Vi hoppas på att morgondagen inte blir allt för lidsam ;)

Min favorit i årets Idol
Postat: 2009-10-02 / 23:40:38 / © sandraaandersson.blogg.se

Det var ju några år sedan jag kollade på Idol senast, i år tänkte jag att det kanske var dags igen. Ja, jag har ju hittat min självklara favorit i alla fall, Tove. Hon är fantastisk.
Fast jag är fortfarande sur för att Felix inte gick vidare till kvalveckan.

 


Sen gillar jag Calle också, hans audition var grym! Hans röst är jag vet inte vad, dock är han inte så bra på scen, men ja hans röst alltså.

Jag är proppmätt
Postat: 2009-10-02 / 20:49:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Hej hopp alla där ute!

Åkte hem från stugan vid ett, även fast jag bara var där för ett dygn så var det skönt att komma till stan. Haha, jag är verkligen en stadsmänniska.
Nina kom på eftermiddagen, hon rotade i min garderob efter kläder att ha i morgon. Vi for ner på stan, på affären, till Soffan och så hem till Nina för att jag skulle kunna rota i hennes garderob efter kläder. Det gäller att vara smart och låna kläder av sina vänner istället för att köpa nya, så i morgon så ska hon ha en av mina klänningar och jag en av hennes. Perfekt!

Nu sitter jag här och är proppmätt, fick tacos(muuuuuums) hos Nina och även fast det är en och en halv timme sedan jag åt så känns det som jag åt för fem minuter sedan, så sjukt mätt.
Jaao, Idol som gäller nu, paus för stunden. Hoppas att Clara blir ett wildcard, men troligen inte för juryn är ju knäpp. Varför tog de vidare Reza och Nicklas? Jag gillar ingen av dem.

Fredag igen
Postat: 2009-10-02 / 12:00:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vill inte ha denna årstid, usch, fy.
Ni som vet hur det ser ut här i stugan vet att dasset ligger i en annan byggnad, i morse orkade jag inte klä på mig så jag knallade ut och det var alldeles vitt på gräsmattan.. fy fan vad jag frös. Jag är inte gjord för detta, jag borde bo i typ Afrika där det alltid är varmt.

Om ett tag ska jag åka hem igen, till min varma sköna lägenhet. Så skönt, funderar på om jag ska försöka ränna en sväng på stan och inhandla någonting inför i morgon, lite nya kläder kanske.. eller jag vet inte, vill bara ha något att fördriva tiden med. Haha.

Och inte har jag hört något mer från au pair sidan heller, tre veckor sedan sista vanliga matcen. Jag blir galen, riktigt galen.
Har helt seriöst börjat fundera på att ge upp Usa, funderar på att registrera mig på en massa au pair sidor och öppna upp mig för en massa andra länder - drömmen är j Usa, det har det alltid varit men tydligen så får man inte alltid som man vill.

Brr, här är det kallt
Postat: 2009-10-01 / 20:37:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Yo yo!
Här sitter jag mitt ute i ingenstans och tittar på Idol, väntar och längtar efter att få höra Tove sjunga - går inte hon vidare så är Idol ingenting att titta på längre för hon är min favorit.

Jag har inte gjort så mycket sedan jag kom hit, legat och tittat på OC typ och frysit. Ni ska veta kallt det var här när jag kom, men nu har vi eldat och det är varmt och skönt. Utedass är dock ingenting att rekomendera i Oktober, haha, där var det kallt.
Och det blåser som bara den här, det blåser från fel håll, från sjön liksom så det blir verkligen iskallt.

Duktig har jag varit också, jag har försökt ragga skjuts åt mig, Nina och Hanna till på lördag. Vi har problem att ta oss från branstationen i Sundsvall hem till Cecilia där vi ska tillbringa kvällen, så jag har skickat massmejl till alla som ska vara med och tiggt om skjuts.
Vi får la hoppas att någon nappar.

Näe, nu ska jag fortsätta se Idol.


såhär fint väder är det inte nu och absolut inte så ljust

-
Postat: 2009-10-01 / 17:44:41 / © sandraaandersson.blogg.se

I'm right back where it all started

I kissed a vampire
Postat: 2009-10-01 / 14:05:54 / © sandraaandersson.blogg.se

När ska all denna vampyrhysteri gå över? Det kommer fler och fler serier, filmer, böcker om vampyrer hela tiden, jag förstår det inte. Jag älskar Twilight serien, men där får det räcka.. jag gav True Blood ett försök men seriöst, det var något av det sämsta jag någonsin sett(sjukt dåliga skådisar, ännu sämre handling). CW har kommit med någon vampyrserie nu vad jag förstår, The vampire diaries eller något liknande.
Blir ni inte trött på att allt handlar om vampyrer?Och nu kommer denna, haha. En musikal om vampyrer, jag skrattade mig igenom hela trailern. Fast ja, jag ska se den.. men endast för att både Drew Seeley och Lucas Grabeel är med, jag tror den är riktigt kass, den verkar inte alls bra. Men jag kommer nog få mig ett skratt eller två.

Jag är trött på vampyrhysterin..

Första oktober
Postat: 2009-10-01 / 11:19:26 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag är det första oktober, FÖRSTA OKTOBER! Tiden går för snabbt, det är över 4 månader sedan jag gick min sista dag i skolan. Tiden flyger iväg.

Så det är den första oktober och jag ska till stugan idag, pappa ringde för en stund sedan för att fråga vad jag sov i, det är tydligen iskallt där så jag måste sova i tjocktröja och byxor typ. Jag som fryser på sommaren, sover med duntäcke och kläder om sommaren ska klara av att sova i kyla, herregud, jag kommer frysa ihjäl. Brr, jag vill inte ens tänka på det.. jag är inte gjord för att leva i Sveriges klimat.
I morse var det tydligen 0 grader och frost, ja det är ju kul att veta. Jag vill ha sommar.

Men men, jag antar att jag får packa med mig alla varma kläder jag har.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB