The botten is nådd
Postat: 2009-03-31 / 22:52:14 / © sandraaandersson.blogg.se

VARNING! Innehållslöst inlägg som inte borde publiceras.

Nu har det hänt igen, ja ni ser ju själva rubriken.
Just nu ser spritflaskan jag har här på bordet bredvid mig väldigt frestande ut, eller det skulle vara skönt att få känna kroppen börja domna, känna kontrollen försvinna och få rummet att snurra(haha, detta fick mig att tänka på mina sms). Ja, det skulle kännas bra helt enkelt.. komma bort från "verkligheten" även om det bara vore för en stund.

Jag försäkrar er alla om att ni inte vet vad det handlar om.. det är inte som ni tror, om ni nu tror någonting.

(och nej, jag tänker inte röra den. det skulle inte vara det bästa i mitt tillstånd, jag får vänta i 53 dagar innan jag får ta till flaskan)

Alldeles nyss betalade jag vår resa, just nu känns det underbart
Postat: 2009-03-31 / 20:15:29 / © sandraaandersson.blogg.se


Tiden går snabbt, snart är vi där.. nu finns ingen återvändo.

Nu har vi fått någonting gjort i alla fall
Postat: 2009-03-31 / 16:25:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag påbörjade jag och Helena årets första filmer, vi är väl inte de som är mest aktiva på filmlektionerna men nu filmade vi delar av både hennes och min en minutsfilm. Okej, de är inte så bra men det är i alla fall något.

Började tolv på dagis idag, även fast jag var sen så lyckades jag komma dit mitt lunchen.. de brukar ju ha hunnit äta klart när jag är i tid. Nu började alla barnen skrika att de satt och åt och bla bla, de som jobbar där började fråga om jag ville ha mat och jag var tvungen att förklara. Drygt!

På vägen hem bestämde jag mig för att cykla till träningen, eftersom mamma ska ha bilen och träna passet efter det jag ville gå på så kan jag ju inte ta bilen, men tror ni inte det började regna precis när jag parkerade bilen i garaget? Suck! Det är nog inte meningen att jag ska träna mig till en beachkropp.

Well, jag får väl tillbringa kvällen med Nk(måste måste nu) och One Tree Hill istället.

och jag hatar långa bildlösa inlägg, ändå är det de enda jag kommer med. förlåt!

-
Postat: 2009-03-30 / 22:04:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som
en skadad, vingskjuten fågel som inte kan flyga.
- Langston Hughes

Jag har sagt det förut, men självdiciplinen är inte så bra
Postat: 2009-03-30 / 21:39:13 / © sandraaandersson.blogg.se

Kan någon ge mig lite självdiciplin? Det skulle behövas.
Det var ju några timmar sedan nu jag sa att jag skulle plugga nk och skriva projektrapport, men tror ni jag gjort det? Självklart inte, istället har jag suttit och tittat på några avsnitt av 24, dregglat över Kiefer Sutherkand och önskat att James Badge Dale var med i fler säsonger än bara säsong 3(jag minns honom som snygg men nu när jag sökte på imdb så såg han inte ut som det, konstigt).

Har nu sett 10 avsnitt av säsong 7, hur kan de hitta på nya saker i så många säsonger? Ingen vet.

Jag bjöd in till fest.. eller ja, någonting var det i alla fall
Postat: 2009-03-30 / 20:17:37 / © sandraaandersson.blogg.se

Och JA, jag såg ut som en crackhora hela kvällen men det är sådant man får bjuda på. Även om jag helst inte gjort det.

-
Postat: 2009-03-30 / 17:14:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Okej, jag ångrar mig. Bilderna från i lördags var så fula så jag vet inte om jag vill att någon ska se de..

Ännu en vecka
Postat: 2009-03-30 / 16:40:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har varit rätt så dålig på att uppdatera den senaste tiden, och när jag väl gör det så är det om någonting meninslöst.. och det är väl antagligen detta också.

Jag kan börja med att berätta att min kamera är trasig - helt paj. Ingen vet hur, ena stunden så fungerade den och i den andra så var den trasig. Jag hoppas att jag har en försäkring eller garanti som inte gått ut än, hoppas.

Och jag lovar, idag kommer bilderna från i lördags. Idag har jag orken och lusten.


Nu ska jag plugga lite Nk, jag tycker synd om Tomas eftersom det bara kom tre st till provet idag. Stackars Tomas.
Ska passa på att börja på projektrapporten nu när jag har ork också.

Ja, det där med rubriker ni vet
Postat: 2009-03-29 / 21:23:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen kväll, snart får jag sova på riktigt. Fick nyss i mig dagens första och ända mål mat, det är sånt man får ta när man har hävt i sig mängder av alkohol under en kväll och sen vara för trött när man kommer hem att man inte orkar hinka i sig vatten och äta mer än en pirog. Jaja, jag lever i alla fall även om det var tvivelaktigt tidigare under dagen.

Jag kapar provet i morgon. Japp, jag som blir förbannad på andra när de kapar prov och skyller på en jävla massa saker tänker kapa det. Mitt huvud har liksom inte velat plugga idag, inte ens tänka på skolan.. och före idag har jag faktiskt inte haft tid.

I morgon börjas det, i morgon börjas det och mitt liv avslutas.. eller ja, någonting i alla fall.

När jag orkar, känner för det och har tid så kommer bilderna från igår upp här. Så Nina och ni andra, ni behöver inte tjata på att jag ska skicka bilderna.. när jag orkar lägga in de på datorn så skickas de.

Jag ljög
Postat: 2009-03-29 / 13:25:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag ljög i natt när jag skrev att ni skulle få höra mer, det kommer ni inte få göra. Jag har ingen lust att tänka.. inte att blogga heller. Nej, nu ska jag ta mitt skallebank och gå och lägga mig på soffan.

Jag återkommer kanske i kväll, eller någon annan dag.

Lördag
Postat: 2009-03-29 / 04:10:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Ibland vet jag inte vad jag håller på med, ibland borde jag inte tillåtas att dricka. Jag vet i alla fall vad jag tänker på just nu, det vet inte ni.

Ni får höra mer i morgon. Godnatt

Kill me, eller i alla fall hjälp mig
Postat: 2009-03-28 / 07:34:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vill lägga mig i sängen igen, och sova några timmar till. Varför är jag så dum att jag gör högskoleprovet? Och varför kom jag på den idén att jag skulle ut ikväll, annars hade jag ju kunnat sova då. Dumt av mig.

Nu sitter jag här, utan att knappt få i mig någon frukost även fast jag var hungrig när jag gick och la mig. Jag undrar om jag verkligen fått med mig allt jag ska ha idag, både under dagen och ikväll(som jag kom på att jag glömt ännu fler saker till).
Undra om man får ha mössa under provet? Jag har ju alla mina hår- och sminksaker hos pappa så jag kan inte göra mig i ordning, lättast då är att trycka en mössa på huvudet.

Nej, nu ska jag nog försöka ta reda på om någonting är glömt.

Ha en bra dag!btw, idag är det ett år sedan jag var ut första gången. bockarna då med jonas och sofie m.m, det var dagen då en "gubbe"(trettio år och skulle ha barn veckan efter) frågade om jag var homosexuell, vilken öppningsreplik liksom och frågan är om han avskräckte mig lite från att gå ut i fortsättningen, tror nog inte det för det slutade med att han bjöd på en massa drinkar.. och jag var ju faktiskt ut redan veckan efter igen.

I morgon gäller det
Postat: 2009-03-27 / 23:31:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Hemma igen!
Åkte till syster och tittade på Let's Dance, for till pappsen med mina saker och köpte mat från Donken(måste ju passa på). Bara det att lyckas få ut alla mina saker till bilen var ett projekt i sig; en stor bag, en kameraväska, en kasse med mat och en plåt med paj.. det var lite krångligt men det gick. Självklart så glömde jag någonting så det måste jag försöka komma ihåg att ta med mig i morgon.

Antagligen ingen uppdatering i morgon, högskoleprovet och sen direkt till pappa för fest.
Hörs hej!


TAGGA!

Ibland händer så mycket, fast det känns som ingenting
Postat: 2009-03-27 / 18:31:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Home sweet home!

Idag har jag inte gjort någonting, men ändå så mycket. Jag har bland annat köpt en klänning till i morgon, tränat har jag också gjort och det känns så skönt. Jag lyckades också ta mod till mig och tittade igenom mina bilder till reportaget, valde ut tre st och redigerade de.. nästan klart nu, skönt.


Carro barro och jag var duktiga och nyttiga - träning för hela slanten

Kvällen ska jag tillbringa med att förbereda maten till i morgon. Leta fram kläder till morgon dagen, ta med mig kamera och all mat och fara till pappsen så att allt kan gå mycket snabbare och smidigare i morgon.
Det blir även sömn tidigt, i morgon ska jag upp tidigt.. det är ju dags för högskoleprovet. HELP!

Det drar från två håll, jag står i mitten som ett fån och inte förstår
Postat: 2009-03-27 / 09:31:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag satt nyss och rotade lite bland gamla inlägg på Ninas blogg, inte vilka inlägg som helst utan under två speciella perioder och fan vad jag längtar tillbaka. Jag skulle kunna betala för att få uppleva det igen, i alla fall nästan.. ja, det är ju lite svårt med min ekonomi.
Ni kanske förstår vilka perioder jag menar? Klart ni gör, allt jag gör och säger är så genomskinligt att det inte går att dölja ett skit.

Ingen förstår eller ens kan tänka sig hur mycket jag faktiskt vill detta, ja utbilda mig till det jag de senaste månaderna planerat alltså. Fast även fast det inte finns någonting jag hellre vill så tvivlar jag ibland, är detta verkligen någonting för mig?
Ibland förstår jag inte mig på mig själv, ena halvan säger en sak och den andra säger en annan. Det är samma sak om det jag planerat att jag ska göra i höst.. vad är det för fel på mig?Jag tänkte nu lägga in en bild som har med detta att göra, men sen tänkte jag att det kanske är någon liten människa där ute som inte förstår vad jag skrivit om och då skulle ju allt bli förstört om jag la in en bild..  som de så klart skulle se innan de började läsa.

Det tar på krafterna
Postat: 2009-03-26 / 22:43:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Bilderna kommer i morgon, just nu orkar jag inte. Har precis haft ett långt telefonsamtal och det tog på mina krafter, ja det tar på krafterna att hålla handen vid örat och prata.

Hörs!

Vill ni se projektbilderna?
Postat: 2009-03-26 / 17:21:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Sedan igår kväll har mitt internet levt sitt egna liv, det fungerar ibland och ibland inte. Dock vinner den tiden då det inte fungerar.

Lång skoldag idag 8-16, ändå har jag inte fått mycket gjort på skolan. Provet i Nutida konst är väl det enda jag fått gjort, inte bra om man tänker efter hur mycket tid jag spenderade på skolan. Men men.
Jag fixade hem bilderna från projektarbetet också så om internet fungerar ikväll när jag kommer hem så ska jag antagligen lägga in de, om ni vill se förstås?

Om en liten stund ska jag åka och hämta upp mamma på tåget sedan ska jag vidare till Friskis och jobba till klockan 9 :)

Idag är det torsdag, oändlighetens dag
Postat: 2009-03-26 / 11:03:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag avskyr Torsdagar, de borde officiellt vara dagen man får avsky. Jag går 8-16 och har både samhälle och nutida konst under dagen, kul liv? Nej!

Just nu sitter jag på foton, jag borde börja med mitt reportage men jag vågar inte titta på bilderna för att jag tror att de är så fula. Jag har kommit så långt att jag lagt in bilderna på datorn i alla fall, nu borde jag ta mod till mig att välja ut de jag ska använda. Suck!btw, jag måste vara världens bästa och snällaste syster.. eller inte.
och hur fick jag körkort?


Låt mig sluta, jag vill hem och sova.

Jag har ingen vettig rubrik
Postat: 2009-03-25 / 16:45:46 / © sandraaandersson.blogg.se

I morse längtade jag efter träningen, nu vill jag absolut inte träna. Eller jag vill träna men jag inbillar mig att jag inte orkar, varför blir man lat bara för att man inte tränat på två veckor? Så idag ska jag tvinga iväg mig på tränigen fast jag inte vill. Suck, jag måste ju komma igång igen.

Nej, nu ska jag försöka ge mig på Nutidakonsten för att se om det blir skolk i morgon eller inte.

Idag är det onsdag och jag ska äntligen träna igen
Postat: 2009-03-25 / 08:22:59 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vaknar och huvudvärken är fortfarande kvar, jag antar att jag får leva med det, lite huvudvärk dör man ju inte av.

Todays plans
09.00-13.55 Skola
14.00-16.00 Dagis
19.00-20.15 Träning - äntligen!

Övrig tid ska jag tvinga mig själv till att råplugga till morgondagens prov, filmens historia från 30-talet. Inte det roligaste att lära sig precis.

Huvudvärkens land
Postat: 2009-03-24 / 21:45:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag som aldrig brukar ha huvudvärk sitter nu här med ont i huvudet, det är inte vätskebrist i alla fall för jag har hinkat i mig vatten hela dagen. Sjukt trött är jag också, ska nog gå och lägga mig redan nu.
Kan huvudvärken och tröttheten vara för att jag slappnar av efter redovisningen?

I morgon börjar jag väl spänna mig för nästa sak, på lördag är det dags för högskoleprovet och jag känner mig pressad. Jag så gott som måste prestera bra för att ha en chans till någon av utbildningarna jag vill in på, bara för att jag inte har självdiciplin till att plugga.

Godnatt

<3
Postat: 2009-03-24 / 19:28:23 / © sandraaandersson.blogg.seBe aldrig om ursäkt för dina drömmar
Be aldrig om ursäkt för den du är
Lev ditt liv - utan att vara begränsad av andras fördomar

Jag klarade det..
Postat: 2009-03-24 / 15:47:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen! Äntligen är det över. Projektarbetet och redovisningen, äntligen kan man slappna av. Jag som alltid haft en sorts skräck för att prata inför folk ställde mig utan problem(nästan) på scen i aulan och pratade för hela linjen, jag klarade det. Jag var inte precis bäst och hade nog inte det bästa arbetet, men jag gjorde det i alla fall och det är jag glad för.
När jag orkar lyckas ta hem bilderna så kan jag dela med mig några av de här på bloggen, vet ni förresten ens vad jag gjorde projektarbetet om?

Nu är det bara projektrapporten kvar, sen är allt över.

-
Postat: 2009-03-23 / 23:15:25 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag ska ändra på mig, jag lovar!

Mina syskon är bäst, mor och far är inte så dåliga de heller
Postat: 2009-03-23 / 21:47:46 / © sandraaandersson.blogg.se

Eftersom jag inte hade lust att äta pasta och ketchup på min födelsedag så sa jag för några veckor sedan till pappa att jag ville att han skulle laga mat till mig idag och det gick han så klart med på.. för någon dag sedan berättade de att mamma också skulle med och att jag skulle hämta upp mig på vägen. När jag hämtat upp henne säger hon åt mig att jag ska till Åhlens, bakom min rygg hade de bestämt att vi skulle äta på Radjos.
Kul för mig som hade tänkt "äsch, det spelar ingen roll hur jag ser ut hemma hos pappa" också drog jag på mig ett par mysbyxor och satte en mössa på huvudet.
Mätt blev jag i alla fall.

När jag kom hem var det lite svårt att få i mig allt fika, jag tvingade i mig en dumlekaka och en halv chokladpajs bit.

OCH MINA SYSKON ÄR BÄST! i alla fall två av dem.
Först kommer Soffan med ett kuvert där det står "upplevelse, bikini, pappa", jag kopplar det direkt till Turkiet men fattar inte vad det är. Men vet ni vad? Hon ska bjuda mig på paragliding, det som jag velat göra i flera år. HAPPY SANDRA!
Och sen kommer Jonas och säger att han bjuder mig på 1000 kr till reseavgiften, MER HAPPY SANDRA!


JAG ÄR SÅ GLAD! :D

En dag kvar, sedan är det över
Postat: 2009-03-23 / 16:12:21 / © sandraaandersson.blogg.se

Det har inte hänt mycket idag, tog mig till skolan klockan tio för att kolla så saker och ting är som de ska inför projektredovisningen. Jag och Nina körde även igenom redovisningen för en minipublik, ja det gick faktiskt hyffsat för mig som brukar vara så jävla nervös.. kanske är för att jag brinner för ämnet? Hoppas vi klarar det superbra i morgon nu

Åkte ner på stan en sväng för att hitta något plagg till på lördag, det finns inga jävla snygga kläder i Hudiksvall just nu. Nu tappade jag lusten att gå ut också, jag vill inte gå ut naken precis. Suck.

Här sitter jag och mår dåligt, på min födelsedag.

Nu får männen komplex
Postat: 2009-03-23 / 15:14:05 / © sandraaandersson.blogg.seJag följer Tjuvlyssnat nästan slaviskt men det är inte ofta som det faktiskt står något roligt där, men ibland så kommer det upp något som jag inte kan göra något annat än att skratta åt.. som detta, det är inte kul egentligen men jag skrattade.

23 Mars 1990
Postat: 2009-03-23 / 00:08:05 / © sandraaandersson.blogg.se

Klockan har slagit tolv och det är 23 Mars igen, min nittonde födelsedag. Eller egentligen borde det bli den tjugonde eftersom det var ens födelsedag den dagen man föddes också, hmm?
Hur som helst, idag fyller jag 19.


23 Mars 1995 såg jag ut så här.
Min födelsedag på dagis och jag gjorde en gipsmask, jag minns fortfarande hur kallt gipset var när de la det på mig och att jag nästan inte lät dem göra det.
14 år senare har jag förändrats en hel del.

Gratis är gott
Postat: 2009-03-22 / 19:41:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Gratisbio är en fantastisk gratis sida, jag kanske är en av de få som faktiskt tycker dessa sidor är bra, men varför ska man inte? Man får ju saker alldeles gratis.

Nu har Gratisbio gjort om sin sida, det är lättare att någonsin att samla poäng och man kommer snabbt upp i de poängen man behöver för att få någonting. Man kan välja mellan biobiljetter, presentkort, tidningsprenumerationer m.m.
Poängen får man lätt genom att besöka länkar, blogga, delta i tävlingar, värva vänner osv. Inte alls svårt och alldeles gratis.

Gratisbio har också varje månad en "månadens tävling", denna månad kan man vinna en tidningsprenumeration. Man kan även vinna en laptop, den som först värvar 333 medlemmar vinner en Asus Eee PC. Min favorit tävling är den då man kan vinna 500 kr på Nelly.com, det enda man behöver göra för att delta i tävlingen är att blogga om Gratisbio, varje gång man bloggar tjänar man även poäng och att slå två flugor i en smäll är väl inte fy skam?


Gör som jag, bli medlem på Gratisbio du också. Anger du mig(Sanddy90) som värvare så får du 75 startpoäng, i vanliga fall får du 50 startpoäng.

Bu eller bä?
Postat: 2009-03-22 / 19:07:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag känner mig delad. Jag tycker att det är skönt att det är söndag och att veckan är över, huvudet behöver vila från allt möjligt; barnen, Niklas, surrandet från datorn och tystnaden. Det går inte riktigt ihop.

Men det är skönt att veckan är över - detta har jag gjort.
Jobbat fem dagar på dagis, jobbat två dagar på Friskis, storstädat rummet(vilket tog 4-5 kvällar), övat och förberett projektredovisningen, varit på bio, bakat, gjort lite gamla högskoleprov och fotat reportaget(på tal om det så borde jag inte tillåtas gå foto/film).

Samtidigt som det är skönt att ha allt detta gjort så vill jag inte ha veckan som kommer. Veckan som kommer eller veckan som var, vad är värst?
Jag känner mig delad.

Vi gör det igen
Postat: 2009-03-22 / 00:06:30 / © sandraaandersson.blogg.seVad säger ni? En kryssning till skulle sitta fin fint.

I sommar borde det ske igen, dock kan ni denna gång skippa illa måendet andra dagen och vara sociala istället.

Önsketänkande
Postat: 2009-03-21 / 23:44:15 / © sandraaandersson.blogg.se

If you wait to do everything until you're sure it's right,
you'll probably never do much of anything

Jag önskar att jag kunde leva efter det ordspråket, men är man rädd att misslyckas så är det svårt,  och om de gånger man väl chansat gått åt helvete så blir allt helt plötsligt ännu svårare.
Tänk om man hade ett starkt psyke och kunde ta vad som helst, om man inte brydde sig om man misslyckas eller blev bortgjort.. ja, då skulle livet antagligen vara lite enklare.

Träningsabstinens
Postat: 2009-03-21 / 16:27:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Mamma tror att jag fått min förkylning från dagis, suck. Jag har haft den i två veckor nu, kan den inte gå över snart? Jag har ju träningsabstinens!

Det jag längtar efter mest just nu.. eller näst mest kanske jag ska säga
Postat: 2009-03-20 / 21:42:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Ingen förstår min lycka för att det är helg, jag behöver vila upp mig. Jag längtar till jag får en vecka där jag får vila och sova så mycket jag vill, dock ser det ut som det kan ta riktigt lång tid.. som tidigast sommarlovet men får jag sommarjobb så händer det inte förrens efter. Senast var på jullovet, tror ni det behövs lite ledighet nu? JA!
Så ni kanske förstår att jag försöker ta vara på helgerna, i morgon får jag sova så länge jag vill, på söndag får jag sova en stund och sedan nästa vecka är det fullspäckat schema igen.

Nästa vecka innehåller
Min födelsedag
Projektredovisning
En eftermiddag på dagis
Nutidakonst prov
En kvälls jobb på Friskis
Högskoleprovet
Fira mig + utgång


Så alltså, jag får inte sova ut nästa helg heller så i morgon blir det sova!

Nu är det klart
Postat: 2009-03-20 / 08:03:18 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen är mitt rum färdigstädat, det tog bara fyra till fem dagar att få klart det. Så här rent har det nog aldrig varit, tveksamt om det ens var det när jag tog över detta rum för fyra år sedan efter Sofie. Haha.

Det enda jag har kvar nu är att kasta några påsar med skräp/saker jag rensat ut och få i väg alla kläder jag rensat från garderoben till någon insamling eller något.
Högen med kläder kändes inte så stor, men jag märkte hur tomt det blivit i garderoben så jag började räkna. 14 tröjor/linnen, 3 långärmade tröjor, 5 par byxor, 3 klänningar/kjolar och 13 tjocktröjor, det var en hel del ändå.. kläder som jag växt ur och kläder som jag bara inte använder längre.


Och buhu, jag ska slänga mina tygskor som jag trivs i så mycket.
(och ja, påsen är också full av kläder)

När jag var så gott som klar började jag fundera varför jag ens började städa, jag har inte städat grundligt sen jag möblerade om vilket är 1½ år sedan, men nu när jag ska flytta om 3-4 månader då sätter jag igång och städar.. hade det inte varit lika bra att vänta de månaderna då? :P

Ledighet och bio
Postat: 2009-03-19 / 19:25:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag tänkte ge mig själv välförtjänt ledigt i morgon, jag jobbade ju faktiskt hela lovet och ska jobba hela påsklovet. Jag har känt mig så otroligt trött de senaste dagarna och känner att jag verkligen behöver sova ut, så jag tänkte vara ledig i morgon.
Men
det är lite speciellt på dagis i morgon eftersom all personal ska på utbildning är det inte många barn som ska vara där, bara en från min avdelning tror jag, och idag sa Lisa att hon sagt till i köket att jag skulle komma så de skulle fixa lunch till mig.
Så det blir jobb i morgon också
.

Men sen är det helg.
Ikväll blir det bio, He's not that into you.

Bokmal
Postat: 2009-03-19 / 15:03:02 / © sandraaandersson.blogg.seNär jag var yngre läste jag jämt, jag vet inte varför jag slutade för det är ju underbart. Nu läser jag bara när jag reser eller när det är en skoluppgift, varför? Just nu önskar jag att jag hade lite mer pengar så jag kunde beställa hem några böcker, att gå på biblioteket är inte ett alternativ för antingen så är det lång väntetid eller så finns de inte.

Helst av allt så skulle jag vilja läsa Long Way Round, det är en sån bok som jag tror att jag skulle läsa ut nästan direkt när jag fick den. Twilight är jag också sugen på, på engelska så klart.
Jag kanske borde flirta lite med mina föräldrar om de vill sponsra mig med lite böcker tills vi ska till Turkiet, då har jag ju faktiskt tid att läsa på stranden i alla fall.
Åh, ge mig lite böcker.

Har ni förslag på några bra böcker? :)

Missnöjda turister
Postat: 2009-03-19 / 08:19:18 / © sandraaandersson.blogg.seDet är skrattretande vad folk har för konstiga klagomål på sina utomlandsresor.

"Sanden är för sandig"
, hur kan sand vara för sandig?
"Ingen sa åt oss att det skulle finnas fiskar i havet. Barnen blev skrämda", var trodde ni att fiskar levde egentligen?
"Vi köpte Ray-Ban solglasögon för femtio kronor av en kille på gatan, men de visade sig vara förfalskningar", det är väl inte resebolagets fel?

Denna tyckte jag ändå var roligast, några reserärer som flyg hem till England från Jamica klagade "Det tog nio timmar för oss att flyga hem men för amerikanerna tog det bara tre", ja undra varför det är en sådan tisskillnad? Kan det vara för att England ligger i Europa och Usa i Nordamerica? Haha!

Hela artikeln kan ni läsa här.
Nu måste jag hitta på en massa saker att klaga på tills vi ska till Turkiet, kunden har ju alltid rätt ;)


Vad ska man baka?
Postat: 2009-03-17 / 23:01:07 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag fyller ju år nästa vecka och har ett stort problem. Vad ska bakas till födelsedagen? Jag är en stor anhängare av choklad och de senaste åren har det blivit kladdkaka men det börjar bli lite uttjatat, någon som har något förslag på en god kaka eller tårta man skulle kunna göra? Helst choklad förstås!

Jävla förkylning
Postat: 2009-03-16 / 16:40:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vill bli frisk och träna, förkylningar borde bannlysas!

Lyckas de hålla sig kvar i toppen?
Postat: 2009-03-15 / 22:48:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag gick precis in på Lyon's hemsida i hopp om lite glädjande nyheter, men tror ni jag fick det? De förlorade dagens match, fjärde raka förlusten och innan de hade de två oavgjorda.
Vad har hänt? De senaste åren har Lyon varit klara seriesegrare, ingen har ens varit i närheten av dem men nu ligger Paris-SG bara ett poäng efter och har lika många matcher spelade.

Så stort fan som jag är av Kim så tror jag stenhårt på att allt ligger i att Kim inte fått lika mycket speltid som han brukar. Ja, så är det nog.

Städa, städa, städa, det är kul att städa
Postat: 2009-03-15 / 22:03:58 / © sandraaandersson.blogg.se

I flera veckor, eller kanske snarare månader har jag gått och tänkt på att jag ska storstäda rummet. Dvs gå igenom alla garderober och lådor, dra ut allt som står efter väggen och dammsuga bakom osv. Först nu ikväll kom jag igång och det är kul, jag hittar en massa saker jag glömt att jag hade men som en gång betydde otroligt mycket för mig.

Jag har svårt för att slänga saker, men nu ska jag verkligen försöka rensa. I sommar ska jag flytta, alla mina saker ska förvaras nedpackat i lådor i minst ett år och då kan jag inte spara varenda liten pryl som jag tror att jag någon gång i framtiden kanske kommer uppskatta.
Det är roligt att hitta sina kärleksförklaringar från att man var 12 år, gamla affischer, huvudbonader, skolböcker m.m

Än så länge har jag bara kommit igenom byrån och en garderob, detta kommer ta sin lilla tid.. hela veckan säkert eftersom jag inte kan städa om dagarna då jag jobbar. Men jag ska göra klart det.
Näe, nu ska jag börja med nästa garderob.

I vanliga fall ser byrån ut såhär, organiserat kaos brukar fungera rätt så bra.

       
Dessa två prydde fint min vägg i två olika perioder av mitt liv


Hur ska man kunna slänga något som har så mycket minnen med sig?

Blogga, besök hemsidor och delta i tävlingar
Postat: 2009-03-15 / 20:32:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Gratisbio är en fantastisk gratis sida, jag kanske är en av de få som faktiskt tycker dessa sidor är bra, men varför ska man inte? Man får ju saker alldeles gratis.

Nu har Gratisbio gjort om sin sida, det är lättare att någonsin att samla poäng och man kommer snabbt upp i de poängen man behöver för att få någonting. Man kan välja mellan biobiljetter, presentkort, tidningsprenumerationer m.m.
Poängen får man lätt genom att besöka länkar, blogga, delta i tävlingar, värva vänner osv. Inte alls svårt och alldeles gratis.

Gratisbio har också varje månad en "månadens tävling", denna månad kan man vinna en tidningsprenumeration. Man kan även vinna en laptop, den som först värvar 333 medlemmar vinner en Asus Eee PC. Min favorit tävling är den då man kan vinna 500 kr på Nelly.com, det enda man behöver göra för att delta i tävlingen är att blogga om Gratisbio, varje gång man bloggar tjänar man även poäng och att slå två flugor i en smäll är väl inte fy skam?


Gör som jag, bli medlem på Gratisbio du också. Anger du mig(Sanddy90) som värvare så får du 75 startpoäng, i vanliga fall får du 50 startpoäng.

Tio veckor, sjuttio dagar, två och en halv månad.. säg vad du vill
Postat: 2009-03-14 / 22:32:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag är det precis tio veckor kvar till Turkiet, alltså om tio veckor(70 dagar!) är vi i Turkiet. Ahjo, tio veckor låter mycket men för tio veckor sedan var vi i första veckan detta år och det känns ju som det vara alldeles nyss.. det kommer bara säga "poff" så är vi där.

Åh, jag längtar.
Ge mig soooooooool!

Melodifestivalen 2009
Postat: 2009-03-14 / 22:09:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Blandade känslor. Jag är glad(egentligen typ överlycklig) för att Ugglas inte vann, sen är jag lite halvt sur/besviken för att Malena vann.

Varför vann inte min älskade Måns eller Alcazar? Alcazar hade nog klarat sig bäst i Moskva, de är kända i hela Europa och har fans överallt, de hade kunnat gå långt.
Men nu vann istället en opera, pappa är nöjd i alla fall det är ju bra.


älskade älskade måns..

Samla krafterna
Postat: 2009-03-14 / 11:50:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Lördag, så skönt att få sova utan att känna att man måste kliva upp en viss tid, så skönt. Helgen kommer bli lugn, riktigt lugn, ska försöka få undan lite saker jag behöver göra här hemma och sedan bara ta det lugnt, behöver ladda krafterna till den kommande veckan för jag var ju som sagt helt slut efter lovet.

Jag funderar på att kanske gå ner till Biblioteket och se om de har Twilight, dock tycker jag att Hudiksvalls bibiliotek är ologiskt så jag hittar ingenting där plus att det var några år sedan jag var där sist.


Blir nog sämre uppdatering i helgen och kommande veckan, ha det bra.

-
Postat: 2009-03-13 / 19:15:00 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag önskar att jag hade bättre självdiciplin, jag suger!

Stora kläder, stora skor, tuber och hela köret.. love it
Postat: 2009-03-13 / 15:32:27 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår tittade jag igenom bilderna från vår praktik för att se om det fanns någon vi kunde ha som "avslutningsbild" i redovisningen. Vilka känslor man får när man tittar igenom det, vilka minnen man får, åh jag vill bara tillbaka och göra allt en gång till.Erkänn att jag passar som brandman, man ser ju hur utrustningen är gjord för mig. Love it.
I wish I could do it all over again.btw, jonas ringde precis. han har köpt bil, ännu en peugeot. han ville att vi skulle ut och åka, köra köra.
nu blir det träning för min del, hejs.

Vem kom på det där med fickparkering?
Postat: 2009-03-13 / 15:05:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår gick det upp för mig hur dålig jag faktiskt är på att fickparkera, utanför dagiset så parkerar man längs vägen. Det är ju självklart att man vill parkera så nära ingången som möjligt, för nära får jag inte parkera för där vill ju föräldrarna parkera när de hämtar barnen men i alla fall. Jag hittade en lucka mellan två bilar som var hyffsat stor, jag tänkte att jag skulle in i den och krånglade och försökte.. sen gav jag upp, inte fan skulle jag lyckas parkera bra i den där luckan.
Det slutade med att jag parkerade nästan längst bak..

Om jag hade fått fickparkera på uppkörningen så hade jag nog inte haft körkort idag

Detta med rubriker alltså
Postat: 2009-03-13 / 12:26:12 / © sandraaandersson.blogg.se

Fredag igen, grymt skönt. Skola på måndag och sen är vi lediga resten av veckan.. det behövs även fast vi hade lov så sent som förra veckan.

Hade religionsprov nu på morgonen, lätt som en plätt tyckte jag, nu får vi bra hoppas att jag verkligen svarade rätt på frågorna och inte bara tror att jag svarade rätt. :)
Sedan har jag och Nina suttit och jobbat lite med projektarbetet, allt är så gott som klappat och klart. 11 dagar kvar sedan är det redovisning i aulan för hela linjen, ohjisses, jag som inte ens klarar av att prata inför klassen.

Sitter på fotolektionen nu, idag ska vi väl egentligen redovisa reportaget men jag är inte klar så jag har ingenting att göra. Har ju inte fotat det än så kan inte redigera, jag tror jag går hem snart istället. Skönt.

Ha en bra dag!

Dagens låt - Sången om Carina Berg
Postat: 2009-03-12 / 22:52:26 / © sandraaandersson.blogg.seJag var påväg att skriva att detta får bli dagens låt för att jag behöver lite glädje just nu, men så är ju inte fallet för jag är ju faktiskt glad för stunden.
Men i alla fall, lite extra glädje skadar aldrig så här får ni se och lyssna(om ni vill) på Björn Gustavsson.

Ska jag våga?
Postat: 2009-03-12 / 18:31:01 / © sandraaandersson.blogg.se

Vad tycker ni? Tatuering eller inte tatuering?
Vart ska den placeras? Motiv?


Jag vet inte riktigt om det passar på mig och är min "stil"

Money money money
Postat: 2009-03-12 / 16:15:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen hemma(känns som jag börjar många inlägg med det nu för tiden, men det känns verkligen som äntligen när jag kommer hem).

Gjorde äntligen samhällsprovet i morse, ja jag hoppas på det mesta och jag skulle kanske kunna skrapa ihop till ett vg. Hoppas. Sedan jobbade jag och Nina lite med projektarbete, vi är praktiskt taget klara vilket känns grymt skönt eftersom det ändå är 12 dagar kvar till redovisningen. Vi kommer vara bäst(man måste försöka ha självförtroende)!

Jobbade som sagt nu på eftermiddagen, jobbigt. Jag är helt slut i huvudet nu, jag var ju på en annan avdelning idag.. vanligvis är jag med 1-3 åringar, idag var det 3-6 åringar och jag kan säga att det var skillnad. Fy fan, jag trivs mer bland mina små barn.
Men men, nu blev det lite pengar iaf.
Och vi fick pannkakor till mellis, hallå? Pannkakor? Usch, men jag åt "glatt" ändå

Nu blir det American Idol som jag inte orkade se klart igår kväll.

Idag är det torsdag
Postat: 2009-03-12 / 07:13:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag orkade inte se klart hela avsnittet igår, såg ca 40 minuter och sedan gick jag och la mig. Jag tror jag var lite trött, försökte plugga lite på samhällen men det gick inget vidare. Prov om 50 minuter och här sitter jag och inte ens har börjat gjort mig klar, bra jobbat!

Dagens planer
08.00-9.25 Samhälle - prov
09.35-12.00 Projektarbete/foto
12.30-16.00 Jobba
Sen sova, plugga och alternativt träna.

Måsta rappa på, ciao!

Jag får väl skylla mig själv
Postat: 2009-03-11 / 22:07:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Det kommer nog bli dåligt med sömn i natt, jag orkar inte plugga riktigt än så jag tänker se på gårdagens American Idol. Gissar jag rätt så är avsnittet ca 1h 20 min, ja alltså är det slut ca 23.30 och då ska jag börja plugga. Nämnde jag att jag i morgon börjar klockan åtta och har provet första timmen?

Egentligen får jag väl skylla mig själv, men jag har försökt plugga och min hjärna vill inte ta in något mer om samhällsekonomi eller vad provet nu egentligen är om. Suck.

Stress, stress och fart.. nu får jag sitta ner
Postat: 2009-03-11 / 20:55:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Äntligen hemma! Har varit runt och ränt hela dagen, först nu är jag hemma och kan sitta ner.

09.00-14.00 Skola
14.00-16.00 Dagis
16.00-17.45 Kolla på bilar
17.45-18.30 Blodgivningen
19.00-20.15 Träning

Ungefär så har dagen sett ut, skönt att få sitta ner lite.
Jonas har försökt värva mig till att bli blodgivare, jag följde med honom idag när han gick och jag tror inte det är något för mig. Jag skulle hemskt gärna vilja göra det men tanken av att de ska köra in en kanyl i mitt armveck får mig att må illa, de som jobbade där kollade på mina blodkärl och så men sa att jag kanske borde behålla de för mig själv eftersom jag var så rädd. Haha!

Just ja, i morgon ska jag jobba.. vikariera och få betalt. Det där låter dumt, jag vet :P  haha

Näe, nu ska jag duscha och plugga till morgondagens samhällsprov som inte blev av i tisdags.

Tears never dry
Postat: 2009-03-10 / 21:51:48 / © sandraaandersson.blogg.se


Agnes & Sebastian - Tears Never Dry

Jag är verkligen inget fan av Sebastian, snarare tvärtom, men detta är super. Kan kanske ha att göra med att det är en duett med Agnes, vad vet jag. Bra är det i alla fall

Ännu en kväll med böckerna
Postat: 2009-03-10 / 18:50:46 / © sandraaandersson.blogg.se


Ibland kan till och med jag lyckas. Mat är gott.

Kvällen ska jag försöka spendera med min svenskabok, jag har prov på Sveriges språkhistoria i morgon. Öh, what? Får krångligt för min del, och alldeles för ointressant.

Att minnas kan vara både bra och dåligt
Postat: 2009-03-10 / 18:46:52 / © sandraaandersson.blogg.se

Ni vet hur jag är med att minnas saker. Jag minns det mesta och vilken dag det händer, det har blivit lite sämre på den senaste tiden med att ta in nya saker att minnas och det kan ju vara för att det redan är så fullt där inne redan ;) Höhö.

Hur som helst, dagens datum är ett datum jag minns. 10 Mars, det ger mig både glädje och sorg. Jag är glad för att den kvällen var som den var, ledsen för att det så gott som var slutet på allt och för att tiden går så snabbt och jag kan inte förstå att det gått så lång tid sedan det inträffade. Jag minns det som igår.

Ge mig sommar, sol och bad
Postat: 2009-03-10 / 16:09:47 / © sandraaandersson.blogg.se

I det jobbiga vintervädret(hallå, det är mars och borde vara vår men här snöar det för fullt) som är här hemma kan man inte göra annat än att längta efter sommaren, solen och värmen eller i mitt fall till Turkiet.

Jag har en känsla av att jag denna vecka inte kommer tänka på mycket annat än vad som sker om 74 dagar. Och jag gissar på att de flesta är trötta på mitt tjat, men det skiter jag i för jag lääääängtar. Ibland är det bra att ha en bror som lånar ut pengar, yes it is.

Titta på bilderna och Njut.
2 Pooler + 2 Barnpooler
Vattenruchkana
Restaurang + Bar
1 km till stranden
.. listan kan göras lång.
Glass och halstabletter räddar min dag, eller i alla fall min onda hals
Postat: 2009-03-10 / 14:32:08 / © sandraaandersson.blogg.se

Skolkare
Postat: 2009-03-10 / 14:05:09 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är redan hemma, japp jag skolkade från sista lektionen.
Det har inte hänt mycket idag, jag och Nina har kommit lite längre på projektarbetet och jag har scannat in lite saker till Skandinaviska Institutet och lagt till de i min ansökan. Den enda lektionen jag var på var samhälle, det var meningen att jag skulle göra prov men nästan hela lektionen gick åt till klassrådet så det sket sig.

Dagen kommer bestå av att försöka få bort min smärta i halsen och plugga till morgondagens svenskaprov :)

Jag har inte tid
Postat: 2009-03-10 / 09:02:04 / © sandraaandersson.blogg.se

Halsen blir värre, näsan blir värre.. ja, jag är nog påväg att bli sjuk. Så typiskt, jag har inte tid denna vecka så hoppas att det slår till på fredag eftermiddag och försvinner på söndag. Nästa vecka har jag absolut inte tid, inte veckan efter det heller. Suck.


Och jag är sjukt trött och less, jag är uppe nu när jag börjar sådär 12.45. Hallå? Ska strax göra mig klart och ta mig till skolan, projektarbete på gång idag igen. Och jag borde plugga lite mer samhälle, jag har fortfarande inte fått in det i huvudet.
Aha, whatever.

Dagens planer
10.00-12.45 Projektarbete
12.45-16.00 Skola
Sen skulle jag vilja säga träna, men nej.
Eller sova, men näe.. jag ska plugga, kul liv

-
Postat: 2009-03-09 / 21:47:10 / © sandraaandersson.blogg.se

Det känns bra när små saker kan få en att le och glömma alla bekymmer för en minut eller en kväll.
Om livet vore sånt hela tiden :)

(Y)

Ny period, nytt schema
Postat: 2009-03-09 / 21:36:27 / © sandraaandersson.blogg.seIdag började den femte perioden vilket
innebär ett nytt schema igen, denna gång försvann alla i-vals kurser och till kom ännu en filmlektion och ännu en fotolektion i veckan. Detta resulterar i att jag får nästan exakt likadant schema som tidigare, förutom sovmorgonen på tisdagar.
Man kan ju säga att torsdagarna är jobbigast.

Nej, nu ska jag återgå till pluggandet.

Little Boy Blue
Postat: 2009-03-09 / 20:00:28 / © sandraaandersson.blogg.se

"I en håla i Texas bor Jimmy West. Vid 19 års ålder inser han att det i familjens förflutna finns något hemskt och skrämmande. Den enda som känner till vad som hänt är hans far, en sadistisk och sjuk man som tvingar Jimmy att ha intimt umgänge med hans fru."

Jag har inte mycket att säga förutom att Ryan Phillippe är snygg, filmen är okej men ingen höjdare. Det kan också vara min dåliga koncentration som gjorde att jag tyckte det, jag hängde inte riktigt med i allt som hände och hur allt hängde ihop.

Betyg: 3/5
Alltså godkänt!


Nu ska jag börja plugga, ta en dusch och plugga lite mer. Jag känner lite press angående samhällen, men det brukar inte få mig att anstränga mig mer. Japp, jag borde nog gå i en kurs om självdiciplin.

Skolan har börjat och jag har redan plugg att göra
Postat: 2009-03-09 / 18:18:56 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag känner mig så otroligt dålig, jag skippar träningen nu ikväll. Jag som brukar träna fast jag är förkyld skippar träningen för lite halsont, eller ja lite och lite jag tycker det gör jävligt ont.

Skönt och fint väder idag, me like. Första gången när jag ska till dagis efter skolan som jag inte tog bilen så jag fick mig en extra promenad, skola-dagis-hem. Duktigt av mig. Idag var jag tvungen att skriva på ett skretesspapper, det är bra att jag får göra det nu efter en månad och att de inte ens nämnt det för mig tidigare. Men men, jag skrev glatt på.

Nu borde jag tillbringa hela kvällen med att plugga samhällsekonomi, jag har ingen lust. Och som vanligt kommer det antagligen inte bli nå mycket plugg, jag ska i alla fall börja med att svalka min onda hals med kall och god glass(det känns bra att ha en bra anledning till att få äta glass) och se en film. Sen måste jag nog plugga om det ska gå bra i morgon.

Åh, jag vill bara sova!

Åter till de vanliga rutinerna
Postat: 2009-03-09 / 07:55:41 / © sandraaandersson.blogg.se

Lovet är slut och det är skola igen, skönt men ändå inte.

Dagens planer
09.00-10.25 Naturkunskap B
10.25- ? Jobba med projektarbetet
12.00-16.00 Dagis
18.00-19.30 Träning(beroende på min hals)

Jag ska även hinna plugga till morgondagens samhällsprov, suck på samhälle.Om man läser mina inlägg från igår kan man få känslan av att jag bara satt hemma och tittade på film hela dagen, visst det gjorde jag största delen av dagen men jag glömde säga att jag var på hockey på kvällen. Jag kan "stolt" säga att jag numera kan en regel ;)

Att göra under lovet
Postat: 2009-03-08 / 22:37:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Innan lovet så skrev jag att jag hade skrivit en "To Do List" och att jag skulle redovisa resultatet för er idag, ja resultet är inte så lyckat men jag får ju göra som jag sagt.

+ Skriva CV och söka sommarjobb
Det där med att skriva CV, komma på bra saker med mig själv och liknande är inte min starkaste sida. Idag slängde jag i alla fall ihop ett CV och ett personligt brev och ansökte om jobb i sommar. Med tanke på hur dåligt mitt CV och brev var så kommer jag inte få det, men jag sökte i alla fall.

+ Läsa ut Evas Öga
Boken som skulle vara utläst i början av Februari blev utläst igår istället, det var inte den bästa boken precis men jag vägrade att lämna tillbaka boken utan att läsa ut den. Äntligen är de utläst och äntligen ska Soffan(och ni andra) inte behöva läsa mer om den här i bloggen.

+ Färga håret
De senaste månaderna har mitt hår varit i behov av färgning men det blev aldrig av, nu äntligen är det färgat igen. Jag mutade till mig en hårfärgning mot att jag skulle följa med ut förra lördagen. Så sagt som det var gjort, jag fick håret färgat och Sofie blev nöjd när jag följde med ut.

-/+ Personligtbrev till SI
Något personligtbrev har det inte blivit ännu, jag flyttar fram denna sak att göra till vecka tolv istället. Men jag har skrivit ut och skrivit på pappret som de ska ha in senast nästa söndag, nu gäller det bara att övertala Niklas att koppla in min scanner i hans dator så jag kan scanna in detta papper, mitt körkort och mitt pass.

- Plugga
Jag har tre prov till veckan + att fotoreportaget ska vara klart. Jag har inte gjort någonting, är det någon som är förvånad? Inte jag i alla fall, jag kör på i vanlig ordning och läser igenom allt dagen före provet. Dock är det ju inte lika lätt med reportaget.
Denna punkt är egentligen 4-5 punkter eftersom jag skrev en punkt för varje ämne, men här får det bli samma eftersom jag inte pluggat någonting alls.

Den sista punkten håller jag för mig själv, jag flyttade även denna till vecka tolv då jag hoppas att jag orkar göra den. Under denna vecka har jag ju varit så trött att jag knappt orkar tänka.

Du vill väl också ha gratis saker?
Postat: 2009-03-08 / 22:17:40 / © sandraaandersson.blogg.se

Vid det här laget vet alla som läser min blogg vad gratisbio är, jag har tjatat in det i eran skalle för många gånger och jag kommer fortsätta för det är en bra sida.
Nu, bara på några veckor har jag samlat ihop tillräckligt mycket poäng för att få en biobiljett utan att nästan göra någonting alls. Skrivit ett inlägg i veckan, loggat in någon gång då och då för att klicka på lite länkar osv. Men jag tänker inte nöja mig med en biobiljett, jag satsar istället på det högsta man kan få vilket är ett presentkort på 700 kr, det tar nog inte så lång tid att samla in tror jag.

Och saken är den att jag inte förstår varför folk inte går med på GratisBio, det fungerar ju verkligen och vem vill inte ha gratis saker? Det är ju perfekt. Så bli medlem du också och få gratis biobiljetter och presentkort genom att bara blogga, besöka länkar och vara med i tävlingar.

Ange mig(Sanddy90) som värvare och du får 25 extra startpoäng, alltså startar du med hela 75 poäng istället för 50.

Gattaca
Postat: 2009-03-08 / 22:02:41 / © sandraaandersson.blogg.se"Vincent vill bli astronaut trots att han inte har de arvsanlag som krävs. Han byter identitet med en av de privilegierade och nästlar sig in på rymdföretaget Gattaca.
"

Upptäckte att jag hade denna film idag, förstod inte varför för det är inte en film jag vanligtvis skulle skaffa. Sen såg jag vilka som var med Jude Law och Ethan Hawke, då slog det mig att det antagligen var därför jag hade den.

Betyg: 4/5Nu borde jag egentligen plugga, jag har tre prov den kommande veckan och har inte börjat plugga till något av de.

Sorry Seems To Be The Hardest Word
Postat: 2009-03-08 / 15:17:49 / © sandraaandersson.blogg.se


Nostalgi!

Dead Poets Society
Postat: 2009-03-08 / 14:34:02 / © sandraaandersson.blogg.seIstället för att göra det jag borde idag så satte jag igång en film, Döda Poeters Sällskap. Jag kan nog vara en av de sista som ser den filmen, det är väl lite av en klassiker som alla borde ha sett?
Hur som helst, den är bra :)

"Internatskolan Welton Academy har fyra hörnstenar: Disciplin, tradition, briljans, heder. En ny lärare blir ett hot mot den ärevördiga skolan när han inspirerar pojkarna att tänka självständigt.
"

Betyg: 4/5

Bastukväll
Postat: 2009-03-08 / 11:03:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Det blev en Sandra och Emma kväll igår, vi bastade, tittade på melodifestivalen, film och drog en sväng på stan.


Tre st gick vidare i melodifestivalen, hur lyckades de vara precis de tre som vi inte ville att skulle gå vidare. Liksom Caroline af Ugglas? Hon kan inte sjunga. Och Sofia? Hon sjunger på grekiska och ingen förstår vad låten handlar om, dessutom så kom hon sjua i sin delfinal, då är man väl inte värd att vara med i finalen? Sarah Dawn Finer hade ju bara ännu en ballad.
Nej, vi ville ha vidare Star Pilots, Lili & Susie och Amy.. i de slutliga "duellerna" var det de som var bäst.
Och är jag den enda som helt missat att Johan Becker är med i Star Pilots? Ingen vet hur jag kunde missa det, det hörs att det är han som sjunger och hans finlandssvenska är så härlig. Nostalgi!

Twilight
Postat: 2009-03-07 / 16:53:25 / © sandraaandersson.blogg.seFör någon dag sedan kom Twilight ut i dvdkvalité, jag vägrar se film i kass kvalité så jag ha inte kunnat sett den tidigare. Idag såg jag den och jag håller med alla andra den är grym, jag trodde det skulle vara en sån där film som inte når upp till ens förväntningar men den var mycket bättre än de förväntningar jag hade.

Jag har alltid tyckt att Robert Pattinson varit läskig och ser konstig ut, titta bara på bilden ovan, och jag har aldrig förstått vad alla tjejer som är galna i honom ser. Men hallå, i filmen så är han ju super charmig så nu förstår jag.

Nu vill jag se nästa film och läsa böckerna.

Tatiana Del Toro
Postat: 2009-03-07 / 13:42:55 / © sandraaandersson.blogg.seIgnorera hur hon sjunger, lyssna på hur hon pratar, skattar och titta på hur hon beter sig. Skulle någon orka ha henne i sin närhet? Inte jag i alla fall.
Årets största irritationsobjekt, tack och lov så kom hon inte med i Top 13. Tack och lov! Nu behöver jag förhoppningsvis aldrig mer lyssna på henne.

Idag är det lördag, jag är trött och borde få någonting uträttat
Postat: 2009-03-07 / 12:32:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är grymt trött! Det blev en lite väl sen kväll igår, men jag ska inte klaga :)

Jag borde spendera dagen med vettiga saker, så som plugga, städa, skriva cv + personligtbrev m.m. Men känner jag mig så kommer jag inte göra någonting av det. Det är ju tråkigt och vem vill göra tråkiga saker?

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och se vad jag hittar på idag.

Klänningar inköpta :D
Postat: 2009-03-06 / 18:57:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Åh, skönt att det äntligen är helg!
Veckan har varit rätt så tuff, både fysiskt och psykiskt.. både kroppen och huvudet är väldigt trött och behöver vila. Och jag säger bara det, skönt med skola nästa vecka, även om det bara är för en vecka.

Jobbade ca 9-14 idag, ännu en lugn dag med endast 5 barn. Jag slapp i alla fall samlingen eftersom det var en nu "fröken" och båda var tvugna att vara med där, jag fick duka fram till lunch och hämta mat iställt.. tack tänkte jag.
Efteråt åkte jag och hämtade pappa och for iväg mot Sundsvall.. jag köpte både balklänning och studentklänning, det känns grymt skönt att inte behöva tänka på det något mer nu.

Jag vill sova i en evighet nu, men jag ska umgås istället.

Fick jag välja ett program att se livet ut så skulle det vara detta
Postat: 2009-03-05 / 22:00:15 / © sandraaandersson.blogg.se


Jag önskar att jag kunde dansa..

Under vinterhalvåret får jag nöja mig med att sitta och kika på gamla youtubeklipp från So you think you can dance, jag längtar till i sommar då den nya säsongen kommer. Just nu är de mitt uppe i audition och jag vet att denna säsong kommer bli minst lika bra som de som redan varit, åh vad jag älskar att titta på dans.

Ge mig sommar och lite nya avsnitt So you think you can dance nu.

Ge mig sömn
Postat: 2009-03-05 / 14:56:30 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag fick sluta direkt efter lunch idag, ingen kan förstå hur skönt det var. Jag övervägde att sova så fort jag kom hem men kom på att jag hade saker att göra så jag tänkte att jag bara skulle gå till pappa och hämta bilen, jag blev kvar där i 2½ timme så jag kom precis hem.
Självklart orkar jag inte göra någonting vettigt just nu.

Allt det viktiga får vänta, skolarbetet borde jag redan ha börjat med men nej. Av mina tio saker jag hade på "att göra listan" så har jag bara gjort två, tjoho vad jag är duktig.

Suck, jag vill bara sova.

-
Postat: 2009-03-04 / 22:32:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag gör aldrig de saker jag borde..

Jem - It's Amazing
Postat: 2009-03-04 / 22:04:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Vuxenpoäng
Postat: 2009-03-04 / 16:13:55 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag fick jag vuxenpoäng!
För någon månad sedan skulle jag in på verkstaden med bilen, jag tog med mig mormor eftersom jag inte vågade åka dit själv. Nu har vi varit utan radio i bilen i minst en månad, det är rätt så drygt och nu hade de fått in en radio till bilen så jag for till verkstaden alldeles själv och fick den installerad.
Vuxenpoäng till mig som inte brukar klara någonting själv.

Och ni kan inte ana hur skönt det är att kunna lyssna på radio i bilen istället för att vara tvungen att använda mobilen.

Finbesök och hej hej
Postat: 2009-03-04 / 15:57:11 / © sandraaandersson.blogg.se

Även fast det denna vecka bara är 5-7 barn på dagis istället för 16 som det brukar så känns det som det är mer liv och högljutt, jag antar att det beror på kombinationen och inte antalet.

Vi fick finbesök idag, eller ja jag tyckte att det var kul och barnen på den andra avdelningen verkade facinerade. Roligast var att han hejade på mig utav reflex och sedan efter en stund sa han "är du här nu? jag tyckte jag kände igen dig men förstod inte".. ytterligare en stund senare skulle han få upp grinden(en sån som man har i dörröppningar för att barn inte ska springa vart som helst) och han sa "den här är ju så barnsäker att inte ens jag får upp den", jag kunde inte annat än att skratta och karln är ju så lång så han kan kliva över grinden, det klarar ju till och med lilla korta jag.
För er som inte förstår kan jag säga, det var en brandman! Nu kanske ni förstår min lycka?

Och idag har det nog varit hälsa-på-sandra-dagen. Jag har varit på dagis en månad nu och idag kom fler än någonsin fram och hälsade på mig, varför inte tidigare liksom? Sen när jag skulle gå hem från Friskis så blev jag stoppad när jag var på väg ut och skulle hälsa på en ny receptionist(som btw inte såg helt dålig ut, hihi).

btw, det där om grinden borde jag nog inte säga någonting om för det var först igår jag förstod att det fanns en knapp att trycka på för att få upp den, själv har jag tagit i och dragit hårt varje gång och jag har ju ändå varit där i fyra veckor, haha. går grindarna sönder ligger det nog till en viss del på mig.

Fotoreportage
Postat: 2009-03-03 / 16:49:39 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag bangade från min fotoreportage idé som jag hade tänkt fota i morgon, nu behöver jag komma på något nytt snabbt som bara den. Någon som har ett förslag? Nu kom jag på en idé, men nej den kan jag inte ta för människan kommer aldrig ställa upp och jag kan inte ta med någon på "vår" kväll.

Så, är det någon som har en idé till ett fotoreportage?

Duett
Postat: 2009-03-03 / 15:21:45 / © sandraaandersson.blogg.se


Pauline Högberg & Marcus Öhrn - Duett
En av mina favoriter :)

Barn och deras frågor
Postat: 2009-03-03 / 08:24:24 / © sandraaandersson.blogg.se

Ska strax gå till dagis igen, hoppas att det blir lika lugnt och skönt idag med bara några barn.

Jag tror jag glömt säga detta, en dag förra veckan när jag kom dit så frågade ett av barnen mig "Vems mamma är du?". HAHA! Ser jag ut som om jag är tillräckligt gammal för att ha ett barn som är tillräckligt gammalt för att gå på dagis? Visst, man kan få barn när man är 15-16 år men det är för ungt tycker jag, jag tycker att 18 år är för ungt och det är ju precis vad jag är.

Det var lite gulligt när hon sa det och jag kan på ett sätt förstå henne, när man är 2-4 år så tycker man ju att de som är 18 år är vuxen. Och sen kan jag förstå att hon inte förstod vad jag gjorde där för hon brukar gå hem strax innan jag kommer jämt så hon hade inte riktigt träffat mig, nu har hon i alla fall gjort det och jag hoppas att jag inte får några fler frågor som har att göra med jag som mamma och mitt barn ;)

Jag bara skrattar och skrattar!
Postat: 2009-03-02 / 21:48:06 / © sandraaandersson.blogg.se

HAHA! Matchen slutade 8-1, jag kan inte annat än att skratta. Jag vet inte ens om det var Piteå som var bra eller om det var HHC som var kass, kanske lite av båda? Och vem fan är så dum att den tar ut målvakten hela tiden? Tre mål fick Pite in när målvakten var utplockad.
Jag kan ingenting om hockey så jag borde kanske inte yttra mig.

Som sagt, HAHA

Piteå - Hudiksvall
Postat: 2009-03-02 / 20:05:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag hade ju lovat Nina att hålla koll på hockeymatchen nu ikväll, Piteå-HHC, och uppdatera henne så fort någonting händer på plan. Både hon och jag hade då tänkt att jag skulle följa resultatsidan, men vet ni vad jag upptäckte? Man kan följa matchen live, så nu sitter jag framför min dator och tittar på hockey i VLC.

Jag förstår ingenting, det är jobbigt när det laggar och just nu ligger HHC i underläge. 1-0 till Pite. Well, halva matchen kvar så mycket kan hända.

Tänk om..
Postat: 2009-03-02 / 15:58:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är arg, har fortfarande ont och är orolig. Orolig fast det antagligen inte finns någonting att vara orolig för, men jag kan inte bortse från tanken att det faktiskt kan vara något.. det värsta senariot innebär ju ett betydligt kortare liv.
Jag vet absolut ingenting om saker som detta egentligen så det är väl bäst att vara tyst, men man kan inte låta bli att tänka Tänk om..

Jag märker väl om det är något med tiden.. suck

Nu är det lov och jag jobbar
Postat: 2009-03-02 / 14:20:22 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag kom precis hem från dagiset, är sjukt trött så när barnen skulle gå och lägga sig efter lunch önskade jag att jag kunde få sova jag med.. om det vore så väl.

Om två timmar ska jag iväg och träna, fram tills dess ska jag försöka avklara minst en sak på min "att göra lista" och jag ska läsa Veckorevyn som jag fick med posten idag, gratis är gott :)
Jag har lovat Nina att hålla koll på hockeymatchen ikväll så jag antar att jag kommer tillbringa kvällen framför datorn och se vad som händer under matchen och uppdatera henne så fort någonting sker, kul kväll för mig. Haha.

Jag tror aldrig att jag läst Veckorevyn förr, jag har i alla fall aldrig haft en egen.

Helst av allt vill jag bara lägga mig och sova, men då somnar jag inte ikväll istället. Så långt tänkte jag inte igår när jag vid sex la mig och sov en timme, inte kunde jag somna på kvällen sedan.. jag sov inte många timmar i natt kan jag ju säga, och jag var ju tvungen att kliva upp tidigt.

Nej, nu ska jag läsa! :)

You're beautiful
Postat: 2009-03-01 / 20:32:18 / © sandraaandersson.blogg.se

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause Ill never be with you.


Vi bortser från att jag verkligen avskyr James Blunt,
att han får spela sin musik för andra är ett under.
Hans röst får mig att vilja spy, men texten.. ja, den är bra.

Watermelonshake
Postat: 2009-03-01 / 20:08:53 / © sandraaandersson.blogg.seFör ett år sedan var jag i Thailand och slörpade i mig några sådana här om dagen.
Götta, jag skulle kunna göra mycket för att få en sådan idag.

Life as a House
Postat: 2009-03-01 / 16:17:52 / © sandraaandersson.blogg.se


"George Monroe bor i ett fallfärdigt hus som han i flera år planerat att renovera. Han känner sig otillfredsställd med sitt liv och vantrivs på sitt jobb. Han lever ensam sedan han skilde sig från sin fru Robin, sin son Sam träffar han nästan aldrig. Men Georges liv förändras drastiskt när han först får sparken från sitt jobb och därefter får besked om att han har en dödlig sjukdom. När George får veta att han bara har fyra månader kvar att leva bestämmer han sig för att uppfylla sin dröm om att bygga sitt drömhus. Till sin hjälp tar han sin tonårsson i ett försök att laga deras trasiga relation. Georges före detta fru Robin ser hur han förändras och bestämmer sig för att hjälpa George att genomföra sitt mål innan det är för sent.
"

Riktigt bra!
Betyg: 4/5

-
Postat: 2009-03-01 / 15:05:28 / © sandraaandersson.blogg.se

Om du väntar tills du är säker på att det är rätt,
kommer du förmodligen inte göra mycket av något.
- Win Borden

Utgång och hemgång
Postat: 2009-03-01 / 12:56:13 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag vill bara sova hela dagen lång, men nej jag börjar klockan nio i morgon så jag måste kunna somna ikväll. Utgång igår då, när Sofie orkar lägga in sina bilder på datorn och skicka de till mig så kommer det nog upp några här.. dock kan det ta lång tid.

stadt är dum i huvudet - Mattias är snäll - hon är störd/cp/galen/allvarligt skadad - stadt är dum i huvudet igen - jag + baren = tjäna pengar - kyla - fylla - dans - slutligen, stadt är dum i huvudet
ja, det var väl ungefär gårdagen detta.

Klockrenast var "jag + baren = tjäna pengar", jag beställer för 98 kr, får mina två cidrar och 102 kr tillbaka. Med en så begränsad ekonomi som jag har så är det nice, väldigt nice.

Jag är i alla fall inte bakis, tack och lov ;)


btw, jag har en jävla smärta i min axel/hals, funderade vad fan jag gjort när jag vaknde i morse om jag burit något tungt eller så.. sen slog det mig, den jävla idioten!

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB