Jag vill vara frisk
Postat: 2009-06-29 / 10:55:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Precis när jag trodde att jag blivit av med alla baciller och var helt frisk, för första gången på ca 4 månader så vaknar jag upp med ont i halsen. Vad är det för fel? Jag som aldrig brukar vara sjuk har varit sjuk hela våren, vad i helvete.

Jag vill bli klar med min ansökan någon gång så att allt blir klar och jag får flytta, men hur lätt är det när alla mina saker om det är på min dator som vägrar starta? Ja, som sagt, livet är emot mig just nu.. suck.

Idag åker jag till stugan i alla fall, blir väl där några dagar eller så, beror helt på vad jag har lust med och på vädret..

Är allt emot mig nu?
Postat: 2009-06-27 / 18:20:57 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag tror inte att livet vill mig väl just nu. För två helger sedan gick min bärbara dator sönder, datorn som jag fått bara några dagar innan. Förra helgen gick min gamla, vanliga dator sönder och nu idag så gick min mobiltelefon sönder.

Det är bra att man har en pappa som fixar en ny telefon åt en direkt i alla fall, när jag åkte hemifrån i morse så fungerade min mobil perfekt och nu när jag kom hem i eftermiddag så hade jag en ny mobil på rummet.. sådant är bra, sådant gillar jag. Haha :)

Men nu ska jag ta mitt pick och pack och åka till mormor för att grilla, tjao!

Ångra inte det du gjorde bara det du inte gjorde
Postat: 2009-06-26 / 23:19:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag säger och tänker ofta "ångra inte det du gjorde bara det du inte gjorde", ändå är jag expert på att ångra saker jag gör. Jag är hyffsat duktig på att göra saker förhastat, att inte tänka igenom det innan, som tur är drabbas det oftast bara mig själv och ingen annan märker någonting av det.. men varför kan man inte lära sig att inte vara så jävla impulsiv om vissa saker?
Sedan är jag också väldigt duktig på att ångra saker jag inte gör, att man aldrig kan vara nöjd. Hur ska man göra för att man ska bli nöjd och inte ångra alla ens val.

Jag har haft för lite att göra ikväll och haft för mycket tid att tänka, då brukar det bli så här.. att jag tänker på saker jag egentligen inte borde analysera.

Idag har jag varit duktig
Postat: 2009-06-26 / 16:24:47 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har fått en del gjort idag, jag som aldrig brukar få någonting gjort. Var och klippte mig på förmiddagen, har varit på banken, arbetsförmedlingen och på apoteket. Känner mig duktig.

Jag är fortfarande sjukt trött efter veckan, ska nog ta en tupplur nu.. önskar att jag hade en trädgård så jag kunde ligga i solen.

Äntligen hemma.. igen
Postat: 2009-06-25 / 19:47:23 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är hemma, igen. Känns som jag inte är hemma någonting nu för tiden, har iofs varit hemma väldigt lite den senaste månaden och det är anledningen till min dåliga uppdatering.

Denna vecka har jag varit på läger, första lägret i hela mitt liv om jag minns rätt. Det är bra att jag åker på mitt första läger när jag är nitton år, jag ser läger som någonting för barn. Haha.
Vi hade grymt kul i alla fall, lärde känna 16 härliga tjejer och lärde oss en massa saker vi kommer ha nytta av resten av livet. Vi blev överösta med mat hela veckan och fick en massa saker, jag orkar inte skriva mer ingående just nu.
Efter veckan är jag i alla fall mer säker på vad jag vill jobba med i framtiden, nu är jag helt säker.

I helgen sa jag att min gamla dator var knäpp och det var en massa som inte fungerade, det var egentligen bara internet som krånglade för det andra lyckades jag fixa alldeles själv. Vet ni vad? Nu är den helt jävla trasig och jag är helt förstörd att jag inte kommer få tag i alla mina bilder, fy fan.
Min bärbara fungerar fin fint nu i alla fall, dock har jag ju ingenting på den. Suck.

Hare gött, jag är trött.
Berättar mer om både förra veckan och denna vecka sedan..

Äntligen hemma
Postat: 2009-06-20 / 20:24:34 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är jag hemma igen, vid tre i natt kom jag äntligen hem och kunde lägga mig i min säng. Det var efterlängtat kan jag lova, sov så länge jag bara kunde och sedan har jag tillbringat dagen med min släkt hemma hos mormor(där jag är nu), två av mina kusiner och min ena morbror har jag inte träffat på flera år så det är kul. :)

Mindre kul är att min bror har förstört min dator, min gamla dator alltså, så gott som ingenting fungerar på den efter att han varit och pillat på den nu under veckan jag varit borta. Och min nya dator fungerar inte heller, världen gillar inte mig just nu!

Jag känner mig fortfarande rutten från veckans sjukdom, nu har jag i alla fall ingen frossa/svettining, är inte trött, kan äta och har inte ont i halsen.. men något är fortfarande pågång.

På måndag ska jag och Nina på läger, jag är inte alls taggad men hoppas det blir kul. HOPPAS

Ja, yrt inlägg men denna dator var jobbig och jag orkar inte bry mig. Blä.

Ciao ciao!

Snart hemma
Postat: 2009-06-19 / 10:23:29 / © sandraaandersson.blogg.se

Sista dagen, i  natt kommer jag hem. Ska bli så skönt.
Jag har varit sjuk hela veckan vilket inte varit det roligaste, jag tippar på att jag har feber men egentligen vet jag inte alls. Ska bli så grymt skönt att inte behöva göra något annat än sova när jag kommer hem, det är det jag behöver och det har jag inte haft tid med här nere. Blä.

Vad vi gjort under veckan berättar jag när jag kommer hem, nu varken orkar jag eller har tid.

Om en stund ska vi åka och se sista matchen, Sverige - Italien i Helsingborg. Ca 25 mil dit och sedan efter matchen ska vi åka hem, Helsingborg - Hudiksvall ca 85 mil. Förstår ni hur mycket bil vi ska åka idag? Förstår ni att jag inte kommer orka köra mycket i mitt tillstånd, stackars Jonas.

Ciao Ciao Bye Bye

Roadtrip!
Postat: 2009-06-15 / 23:58:06 / © sandraaandersson.blogg.se

Sitter på rummet i Göteborg nu, är helt slut efter en lång dag. Klev upp tidigt i morse och började åka strax efter åtta, kom inte fram förns ca halv fem och sedan dess har det varit full rulle. Var ut till någon spel affär som Jonas hade kollat upp och jag blev seriöst rädd när jag gick in, det var det nördigaste stället jag varit på och det var proppat med spelgalningar som satt och spelade med något som liknade Pokémonkort fast det var typ Wow eller nå istället.. och grejen var det att de som spelade var vuxna. Jag blev rädd!
Sedan var det dags för fotboll, Spanien-Tyskland. Inga mål, oavgjort match.. lite trist.

Näe, nu ska jag nog snart dra mig mot sängen. Vi ska upp vid sex i morgon för att åka till Ullared och sen vidare till Malmö för att titta på Sverige-Vitryssland(vet ni vem som kommer därifrån?).

Godnatt, hare bara hemma i Hudiksvall!

Galen helg
Postat: 2009-06-14 / 23:16:43 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är jag pigg igen, det tog bara sådär hela dagen. Men ja, dagens illamående var faktiskt värt det, helgen var grym och det är väl det studenten och balen ska vara? Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, studenten är studenten och ingenting mer med det.. går inte att beskriva. Det känns fantastiskt att ha gått ur skolan, även om jag nu sitter och är arbetslös istället.

Jag har tyvärr inga bra bilder, varken från studenten eller balen så jag lägger inte upp några. De kommer förmodligen upp på facebook så småningom, så vill ni se får ni kolla där.

Sitter just nu och försöker få över alla bilder och filmer till mina nya dator, ja just det. Jag fick en bärbar dator i studentpresent av pappa, det är sjukt var jag har längtat efter en sådan.

Borde lägga mig nu, jag och Jonas åker vid åtta i morgon. Kommer hem på lördag morgon igen tror jag.
Ciao Ciao Bye Bye

en bild från balen kan jag väl bjuda på..

Sliten
Postat: 2009-06-14 / 15:52:41 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag är riktigt sliten, orkar inte dela med mig av någonting just nu. När jag är återställd så kommer det info och bilder från både student och bal.

Här ska nu vilas!

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FY FAN VAD JAG ÄRA BRA!
Postat: 2009-06-13 / 11:43:02 / © sandraaandersson.blogg.se

Igår vad dagen man så länge längtat efter, igår var dagen då jag tog studenten. Jag är numera inte student, utan arbetslös.

Har inte tid eller ork att skriva något mer nu, jag klev upp för en liten stund sedan(så skönt att jag kunde sova länge idag som många andra inte kunde), nu ska jag äta frukost och duscha sedan bär det av till frisören. Ikväll är det bal, jag har inga förväntningar eftersom jag tycker att balen är överskattad.. vi får se hur det bli, vi hoppas på det bästa.

fler bilder kommer i morgon..

Full rulle, i morgon är dagen.
Postat: 2009-06-11 / 20:47:16 / © sandraaandersson.blogg.se

Nu är allt fixat och klart, eller i alla fall allt jag ska göra. Jag tänker inte göra någonting mer inför studenten, det är min student och det är jag som ska uppvaktas, inte ska jag behöva göra något då. Haha.
Mina mostrar och kusiner är på väg upp, de kommer väl om en timme eller så. Stackars dem som kommer vakna klockan fem i morgon då jag ska kliva upp, stackars dem.

Livet är bra just nu.

I morgon: Studenten!
Lördag: Balen
Söndag: Sova och vila efter helgen
Måndag: Roadtripen börjar. U21 EM match(Spanien - Tyskland) i Göteborg
Tisdag: Ullared. Match i Malmö, Sverige-Vitryssland
Onsdag: Liseberg
Torsdag: Shopping kanske
Fredag: Match i Helsingborg, Sverige-Italien.

Det är bra att jag har mycket att göra den kommande veckan, då kanske jag inte tänker på det jag tänk på hela denna vecka. Då kanske jag glömmer det och inte önskar det lika mycket, fast det skulle ju vara surt för jag vill ju faktiskt och någon skulle bli lite arg på mig ;) Höhö. Men att inte tänka på det på ett litet tag kan vara bra i alla fall..


NU ÄR DET NÄRA!

Rubrik!
Postat: 2009-06-11 / 10:56:49 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har tusen saker att göra idag, tusen saker och jag orkar inte göra någonting. Jag måste åka och prova balklänningen, men jag vill verkligen inte, den kommer inte sitta som den ska. Jag måste verkligen göra det och det och det och det, men jag vill inte.. och jag tänker inte. Idag ska jag vara lat!

I morgon tar jag studenten, I can't believe it.

Mitt andra hem?
Postat: 2009-06-11 / 00:27:06 / © sandraaandersson.blogg.seI detta läge trivs jag, på det stället trivs jag.
I en soffa på Viking bar där trivs jag, med några Cactus på bordet och en i handen så trivs jag ännu bättre. Allt toppas med ett gött sällskap.
I bakgrunden ska man höra Fairytale, någon partylåt eller Hakans stämma när han sjunger "Love to see you cry", då är allt bra. Det är så kvällarna ska avslutas efter en dag i solen, efter en dag i paradiset.

Är det någon som inte förstått att jag älskar Turkiet? Det har jag alltid gjort, det har alltid varit ett av mina favorit länder och kommer förmodligen alltid att vara det.

Två dagar kvar
Postat: 2009-06-10 / 22:09:14 / © sandraaandersson.blogg.se

Puuuust, idag har jag inte fått andas känns det som. Kan vara för att jag nästan inte varit hemma, har egentligen inte gjort mycket alls, men jag är stressad.

Var hos frisören klockan tio i morse för att färga håret, det var ju några månder sedan jag färgade det sist så färgen hade ju bleknat rejält och sen blektes den ännu mer nu i Turkiet. Nu ser det i alla fall hyffsat ut, jag är mörk igen!
Sedan har jag sprungit på stan och letat saker till studenten, jag letade en kofta att ha utifall det är kallt, jag hittade en jag kanske ville ha och eftersom jag inte hittade någon bättre på någon annan affär så gick jag tillbaka och skulle köpa den, självklart var den slut. Så jag kom hem med en svart kofta, en svart kofta till studenten liksom.. vem har svart på studenten? Suck.

Var hemma en sväng och sedan for jag till Soffan för att titta på fotbollen. Vem gjorde första målet? VA? VA? Jo, KIM! Där har ni äkta kärlek. Okej, Sverige spelade knappast bra och mot ett lag som Malta borde de ha vunnit med mer, men ja de vann ju i alla fall.

Nu ska jag alldeles strax baka, bara mamma är klar med sakerna i köket. Jag ska baka kakor till studenten(jag kommer nog äta upp halva degen), goda kakor som alla kommer älska.

I morgon kommer bli ännu stressigare och sen poff är det fredag.
Ciao Ciao Bye Bye!

Jag har nästa överträffat mig själv
Postat: 2009-06-10 / 00:27:23 / © sandraaandersson.blogg.se

JA! Jag har kommit 582 ord på mitt personliga brev, 582 ord på engelska! Minimum är 600 ord och brevet är dock på långa vägar inte klart, det är osammanhängande och dåligt men det är ett steg på vägen. Snart kanske det är klart, snart kanske jag kan skaffa en intervju tid och snart kanske jag är på väg.

582 ord på engelska, jag har nästan överträffat mig själv och mina engelska kunskaper.

I morgon - i morgon ska jag skriva klart brevet och skicka in det. I morgon borde jag åka till skolan och scanna in betygen, välja ut bilder och fixa sista referensen. I morgon borde jag fixa allting, jag borde.

Dagens låt igen
Postat: 2009-06-09 / 23:35:31 / © sandraaandersson.blogg.se

Nej, jag har fortfarande inte tröttnat. Jag kommer antagligen inte tröttna på ett tag, låten har nu fått en ny betydelse, jag blir sentimental när jag hör den. Jag kände mig tvungen att lägga upp den ännu en gång, memories.

Gissa vilken låt?
Just det, min Vitryss till fjortisförälskelse.pssst, jag tror jag är inne i någon period där länderna i öster är i centrum.

Klasstjejerna
Postat: 2009-06-09 / 23:24:03 / © sandraaandersson.blogg.se

Idag har vi klasstjejer + Johan varit hos Carro för att äta och umgås en sista gång innan studenten, snart är vi inte klasstjejer längre.. då är vi bara tjejer. Känns konstigt.
Vi åt tacos, spelade kubb, pratade(tänkte skriva tjejsnack men de var ju en kille med) och spelade spel, trevligt trevligt.
Idag är det måndag och på fredag tar jag studenten
Postat: 2009-06-08 / 19:52:44 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag känner att jag nästan inte har någon blogglust, jag är förvirrad och har mycket att tänka på. Jag har lite smått panik inför allting, studenten bland annat och att det nu slagit mig att jag inte har mycket tid alls kvar i denna lägenhet eftersom jag kommer vara borta så mycket. HALLÅ, jag har bott här i sex år, detta har varit mitt hem i sex år.. vart ska jag ta vägen? Förstå hur få nätter jag har kvar här jämfört med hur lång tid jag bott här.

Under tiden jag var i Turkiet så hörde min frisör av sig flera gånger till mig, jag bad mamma ta det medans jag var borta eftersom det kostar så mycket att ringa utomlands. Idag ringde jag henne för att bestämma det slutgiltiga och yes, jag får sova lite längre på lördag. Från början var det bestämt att jag skulle göra min baluppsättning klockan 10, nu ska jag inte göra den förns strax efter 13. Pust, vad skönt.

Sitter just nu och skriver mitt personliga brev, hör och häpna. Som jag tjatat om det i veckor men kommer aldrig till kritan, jag har kommit nästan halvvägs nu av det minumum som krävs av ord och jag förtjänar en paus. Jag måste tänka lite på vad jag borde dela med mig av, någon som har förslag?

Som sagt, nu blir det paus(tänk på hur det uttalas Nina, Soffan kan ju tänka på lovestoryn som gjordes i turk).
Ciao ciao, bye bye - det nya uttrycket!

Undra när jag förstår
Postat: 2009-06-07 / 18:49:20 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag har inte riktigt förstått att jag slutat i skolan, att jag aldrig mer ska ha en gymnasielektion, aldrig mer ha prov, göra jobbiga inlämningsuppgifter osv. Det är inte konstigt egentligen eftersom jag nu varit bortrest i två veckor, som vilken semester som helst, men detta var ju faktiskt min studentresa, det slog mig för sådär en timme sedan, att detta var en studentresa och ingen vanlig resa.

Det kommer nog ta ett tag innan det sjunker in också, denna vecka kommer vara hyffsat stressig, även om man inte har saker att göra hela tiden så är ju ändå studenten på fredag och balen på lördag och det ska planeras, fixas, färgas hår, testas klänningar och allt möjligt.
På söndag kommer man antagligen vara helt slut efter studenthelten och på måndag åker jag på en roadtrip till södra Sverige, minns jag rätt så blir det i alla fall Göteborg, Malmö och Helsingborg. Jag kommer hem lördag morgon och på måndagen efter det ska ju jag och Nina på läger i Sundsvall så då blir jag borta i fyra dagar igen.

Jag vill ta det lugnt, även om jag nu redan gjort det i två veckor. Men ta det lugnt är soft, fast ja jag har ju själv valt allt detta jag ska göra de kommande veckorna.

Men undra när det sjunker in att jag faktiskt tar studenten och slutar gymnasiet.

Well, jag borde packa upp väskan helt..  ciao ciao bye bye ;)

Titta och njut, var avundsjuk och var glad för oss
Postat: 2009-06-07 / 17:59:53 / © sandraaandersson.blogg.se

Jag hade tänkt att jag skulle skriva ett inlägg om resan, ett inlägg som innehöll allt som vore värt för allmänheten att veta men så insåg jag att det inte skulle gå. Resan var för bra för att beskrivas med ord, som det sägs så säger en bild mer än tusen ord så jag slänger in lite bilder istället och ni får avgöra själva om ni är avundsjuka.

En sak är i alla fall klar, jag ska tillbaka till Side Resort någon gång.

Har fått Ninas bilder nu, orkar inte vänta på Soffans och Malins för det kommer ta år ;)
Så detta är några av mina och Ninas, titta och njut!

   
            

Tajming, hemma och vad mer ska man säga?
Postat: 2009-06-07 / 09:49:54 / © sandraaandersson.blogg.se

Min tajming är något alldeles speciellt, jag sitter här och snorar, nyser, har ont i halsen och har nedsatt hörsel. Om fem dagar tar jag studenten, bästa tajmingen i världen va? Denna gång kan jag inte skylla på dagisbarnen och att de har smittat mig, denna gång är det helt mitt fel eller ja, jag kan ju skylla på värmen i Side om jag vill men jag vill inte klaga på någonting jag älskar.

Så alltså, nu är jag hemma. Jag vet inte vad jag ska säga, blandade känslor och jag har haft det så jävla bra. Jag älskar Turkiet, jag älskar Side, jag älskar allt möjligt i denna stund. Jag är hemma i kylan igen, jag borde inte deppa för jag har planer för lång tid framöver så jag kommer inte behöva vara rastlös, men jag vill vara rastlös. Jag vill vara rastlös i solen i Turkiet, ja ångesten är här men den går nog snart över, det hoppas vi i alla fall.

Bilder kommer när jag fått de andras, jag orkar inte lägga in i omgångar.

About me ↓

Min profilbild
Sandra Andersson, 26 år, från Hudiksvall men är numera bosatt i Stockholm. Resa är det bästa jag vet och har nu flyttat tillbaka till Sverige efter 6 år utomlands.

Dec '09-Maj '10 Au pair i New York
Juli '10-Juni '11 Au pair i England
Aug '11-Maj '14 Student på SBCC
Okt '14-Mars '16 Student på AUSB